Gość: mama IP: *.icpnet.pl 03.09.09, 19:16 mój syn poszedł w tym roku do pierwszej klasy i usłyszałam wśród dzieci trzy mało znane imiona (dla mnie mało znane, szczególnie wśród 7 latków): chłopiec HUGO dziewczynki CYNTIA (nie wiem czy dobrze napisałam) i ERYKA Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olianka Re: imiona w 1 klasie 03.09.09, 19:44 Hugo i Eryka bardzo mi się podobają. A jak ma na imię syn? Odpowiedz Link Zgłoś
candy_asiya Re: imiona w 1 klasie 03.09.09, 20:15 ja znam Hugona ale Hugo chyba lepsze Eryke też znam i nawet polubiłam to imie dziewczynka bardzo podgodna i wszedzie jej pełno a co do Cynthi to słyszałam chyba jest to hiszpańskie imię wymawia się Syntia o ile się nie myle.. u mnie w klasie była Miriam i wtedy to był szok wszystkie Asie, Kasie, Anie a tu jedna w całej szkole Miriam i co mnie wtedy dziwiło imię nie kończy się jak wszystkie kobiece w Polsce na litere "a" ale z czasem widzę imię to zyskało wiekszą popularnośc i coraz częściej można je spotkac choć przyznam że nie kojarzy mi sie najlepiej własnie ze wzgledu na ta 'kolezanke' ale ogólnie ładne a co najważniejsze tak naprawdę miała na imię matka Jezusa Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gaudencja Re: imiona w 1 klasie 03.09.09, 20:26 Bardzo ciekawe! Cyntia tez, o ile pisana własnie w ten sposób. A jak ją wymawiają, przez "c"? Odpowiedz Link Zgłoś
iryska84 Re: imiona w 1 klasie 04.09.09, 01:24 Najbardziej zaciekawiła mnie Eryka. Imię brzmi mi nieco przyciężkawo, ale przynajmniej jest świeże; nieoklepane. Ciekawi mnie tylko czy to na cześć Eryka z "Mody na sukces" czy Erykah Badu Odpowiedz Link Zgłoś
quasi.modo Re: imiona w 1 klasie 04.09.09, 08:37 iryska84 napisała: > Ciekawi mnie tylko czy to na cześć Eryka z "Mody na sukces" czy Erykah Badu A moze Erika Steinbach? Gdyby nie to skojarzenie, byloby calkiem milo. Lepsze niz Eryk. Odpowiedz Link Zgłoś
mamaemmy Re: imiona w 1 klasie 04.09.09, 10:21 Moja Emka od dwóch lat miałczy o brata HUGO właśnie Ale już wiem,że nie przejdzie to imię buuu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mama Re: imiona w 1 klasie IP: *.icpnet.pl 04.09.09, 11:57 dzisiaj sprawdziłam i dobrze napisałam imię CYNTIA (tak jest ta dziewczynka wpisana na listę pierwszoklasistów) ale nie wiem jak to imię wymawiają bo nie słyszałam. Syn ma na imię ERYK więc ma "do kompletu" koleżankę imienniczkę jest jedynym Erykiem bo w latach 2002-2003 nie było to imię jeszcze tak popularne jak teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
anettia28 Re: imiona w 1 klasie 04.09.09, 12:02 Nie podoba mi się Hugo i Eryka też nie. Odpowiedz Link Zgłoś
dalenia Re: imiona w 1 klasie 04.09.09, 17:55 Cyntia nie podoba mi się w ogóle. Eryka - ujdzie, chociaż nie zachwyca A Hugo niezmiennie kojarzy mi się ze stworkiem z Polsatu Odpowiedz Link Zgłoś
nextmama Re: imiona w 1 klasie 15.09.09, 07:54 u mojej córki w 1 klasie b oryginalne imiona mają chłopcy: Maurycy Bernard Ernest Tymon Szczepan dziewczynki za to bardzo zwyczajnie, wyróznia się Izabela-rzadka teraz i moja Ada Odpowiedz Link Zgłoś