Dodaj do ulubionych

KRZYSIA ZBOMBARDOWANE CIAGI LOGICZNE...

IP: *.cm-upc.chello.se 05.02.02, 11:53
Krzysztofie,
monstrualność Pańskiego sposobu myślenia, a co za tym idzie i wyciągania wniosków, zapewne związana jest
z równie pokracznym, co nieuczciwym - gdyż niezasadnym - sposobem konstruowania założeń.

Jak Pan to robi ?
Przyglądnijmy się bliżej temu fragmentowi Pańskiego postu, który - muszę przyznać - wprawia mnie
w osłupienie, za sprawą - najprawdopodobniej - jak wyżej !

" /.../ ( 1 ) Innymi słowy, gdyby przed wojną ktoś zdefiniował polski interes narodowy
jako nierozwiazalny z eksterminacją obywateli polskich pochodzenia żydowskiego �
bez oglądania sie na tego partacza Hitlera � to dziś nie mielibyśmy być może
tych wszystkich nieprzyjemnych historii z Jedwabnem, i nie tylko (czy
wyobraziłeś już sobie tę iście "bałkańską" makabrę, w interesie narodowym?)
( 2 )Czyli skutkiem ówczesnej � a poprawnej z punktu widzenia narodowych interesów -
postawy narodu polskiego nie mielibysmy dzisiejszych problemow. Wniosek: winne
jest pokolenie Dmowskiego. ( 3 )Sugerowane tu rozwiązanie stałoby jednak w
sprzeczności z przynajmniej dwoma istotnymi założeniami narodowego interesu:
powodzeniem ekonomicznym oraz wewnętrznym pokojem. Bo uznanie na arenie
międzynarodowej mnielibyąmy częściowo zapewnione. Co odnotowania jest godne.

( 4 )....Jako się rzekło, także powojenny interes narodowy wygląda podobnie. Czy w
naszym interesie narodowym bardziej korzystne byłoby pójście w zaparte � nie
przyjmowanie do wiadomości jakichkolwiek zarzutów, odrzucanie propozycji
przeprowadzenia dochodzenia, itp. � czy też wręcz przeciwna postawa (?) /.../ "

(Numeracja zdań pochodzi od autora analizy.Dokonałem jej, aby łatwiej było Panu połapać się
w zawiłym przedmiocie krytyki. / Euromir / ).

W pierwszym zdaniu przywołanej tu cytaty, suponuje Pan, przywołanie kogoś (kogo ?), kto chciałby
definiować polski interes narodowy jako nierozerwalny z eksterminacją obywateli polskich pochodzenia

żydowskiego.
Panie Krzsztofie, na podstawie jakich to faktów i wydarzeń historycznych czyni Pan zasadnym takie założenie ?
Innymi słowy kto ? i kiedy ? i gdzie ? z takimi propozycjami występował ?

W zdaniu drugim cytaty wyciąga Pan wniosek już "o skutku" tej "poprawnej z punktu widzenia narodowych

interesów postawy" - czyli "bałkańskiej makabrze" i logicznie - o nieposiadaniu "przez nas dzisiajszych

problemów". Innymi słowy nieprawdziwość założenia doprowadziła Pana już do dwu - jak widać zgubnych
gdyż fałszywych - z logicznego punktu widzenia - wniosków. Oczywiście bardzo naturalnym - w Pańskim
systemie myślenia - jest wniosek koronujący ten nieprawdopodobny ciąg myślowy : - "Winne jest pokolenie
Dmowskiego". W takim razie chyba zgodzi się Pan ze mną, kiedy powiem, że za logikę przez Pana tu

prezentowaną winno jest nie jedno pokolenie, ale co najmniej kilka - Pańskich nieszczęsnych nauczycieli.

Zdanie numer trzy.
Mówi Pan w nim o (bezstronnie przez Pana sugerowanej sprzeczności), " z przynajmniej dwoma istotnymi

założeniami narodowego interesu: powodzeniem ekonomicznym oraz wewnętrznym pokojem".
Wniosek Pański - "Bo uznanie na arenie międzynarodowej mielibyśmy częściowo zapewnione" - naturalnie
w tym ciągu logicznym - niesłychanie jest celny. Może jedynie niezbyt zdroworozsądkowy. Lecz cóż to dla
Pana - przecie widzę - iż w Pańskim pojęciu logiki rozsądek ma znaczenie drugoplanowe.

Zdanie numer cztery.
Rozważa w nim Pan (konsekwentnie nawiązując) nasz powojenny interes narodowy, czy "bardziej korzystne
byłoby pójście w zaparte", czy "też wręcz przeciwna postawa".
Drogi Panie Krzysztofie - tak jak hipotetycznie tylko - mam nadzieję - a nie z powodu wynaturzenia umysłowego,
stawiał Pan analizowane powyżej zdania, tak i nie istnieje chyba potrzeba (w tym ciągu logicznym niewidoczna),
aby odpowiadać na retoryczne pytanie numer cztery. Potrzeba ta nie zachodzi, gdyż (posługuję się co prawda
obecnie inną, aniżeli prezentowana przez Pana logiką), nie istnieje powód do zadawania tak skonstruowanego
pytania.
A czemu ?
A niech to będzie dla Pana ćwiczenie z logiki na dni najbliższe.

Jak zwykle Panu życzliwy :

Euromir

ps
Postem tym założę nowy wątek - chyba nie ma Pan nic przeciw temu ? - po to, aby szeroka Publiczność
miała okazję do zającia stanowiska. Logicznego i zdroworozsądkowego. Bardzom ciekaw opinii.
Obserwuj wątek
    • Gość: kretyn52 Re: KRZYSIA ZBOMBARDOWANE CIAGI LOGICZNE... IP: 217.67.196.* 05.02.02, 12:03
      Gość portalu: EUROMIR napisał(a):

> Krzysztofie,
      > monstrualność Pańskiego sposobu myślenia, a co za tym idzie i wyciągania wniosk
      > ów, zapewne związana jest
      > z równie pokracznym, co nieuczciwym - gdyż niezasadnym - sposobem konstruowani
      > a założeń.

__________Jakość wymiany poglądów, którą aktualnie obserwuję na Forum znów zeszła
      poniżej poziomu który zgodziłbym się akceptować. Nie chodzi jednak wyłącznie o
      słownictwo, które mnie - jako zwolennika liberalnego podejścia do kwestii
      aborcji - ma dotknąc. Taki delikatny to ja nie jestem. Idzie o skutki dalsze
      aniżeli ewentualne poruszenie moim sumieniem - o terroryzowanie tych, którzy
      śmią mieć inną opinię.
      ... Nie mam juz bowiem najmniejszych złudzeń, co do tego, że jednym z celów
      procesu jest wywarcie na mnie tak dużej presji abym zamknął dziób, a poglądy -
      jeśli posiadam - włożył sobie do kieszeni.
      ...Problem w tym, że ja nie mam najmniejszej ochoty na pojście za głosem tej
      delikatnej sugestii. Taka natura. Cholernie nie lubię być terroryzowanym przez
      kretynów.

> W pierwszym zdaniu przywołanej tu cytaty, suponuje Pan, przywołanie kogoś (kogo
      > ?), kto chciałby
      > definiować polski interes narodowy jako nierozerwalny z eksterminacją obywateli
      > polskich pochodzenia żydowskiego.
      > Panie Krzsztofie, na podstawie jakich to faktów i wydarzeń historycznych czyni
      > Pan zasadnym takie założenie ?
      > Innymi słowy kto ? i kiedy ? i gdzie ? z takimi propozycjami występował ?

....Próby dyskusji z osobą, która, bez względu na jej formalny wiek,
      intelektualnie znajduje się na poziomie 10-15 latka, i postrzega świat w
      kategoriach skrajnych alternatyw, są tak samo owocne jak debata z każdym innym
      kretynem. Rozumiem, że Obrońcy Prawdy nie mają mi za złe tej chwili szczerości.
      O prawdę nie można sie przecież obrażac.

> W takim razie chyba zgodzi się Pan ze mną, kiedy powiem, że za log
      > ikę przez Pana tu
      > prezentowaną winno jest nie jedno pokolenie, ale co najmniej kilka - Pańskich n
      > ieszczęsnych nauczycieli.

....W jaki niby sposób można dotrzeć do osoby, która - przy pomocy
      indoktrynacji i pasa - została mentalnie upośledzona? Przecież “zamontowany” w
      jej mózgu program warunkujący nigdy nie dopuści do analizy argumentu, który - w
      myśl tego samego programu - nie może podlegać analizie. Przemeblowanie
      skrystalizowanych już struktur noetycznych, oprócz wysokiego stopnia ryzyka - i
      w odrożnieniu do prania mozgu - może się też odbywać wyłącznie na bardzo małą
      skalę. Osobiście nie mogę sobie pozwolić na prowadzanie każdego potencjalnego
      (a indoktrynowanego) dyskutanta do specjalisty od wstrząsania.

> Drogi Panie Krzysztofie - tak jak hipotetycznie tylko - mam nadzieję - a nie z
      > powodu wynaturzenia umysłowego,
      > stawiał Pan analizowane powyżej zdania, tak i nie istnieje chyba potrzeba (w ty
      > m ciągu logicznym niewidoczna),
      > aby odpowiadać na retoryczne pytanie numer cztery. Potrzeba ta nie zachodzi, gd
      > yż (posługuję się co prawda
      > obecnie inną, aniżeli prezentowana przez Pana logiką), nie istnieje powód do za
      > dawania tak skonstruowanego pytania.

....Zapewniam, że poruszenie tej delikatnej materii jest dla mnie równie trudne
      i przykre jak i sama próba porozumienia się z takim semi-robotem. Przecież to
      nie ja go zaprogramowałem, nie ja go naoliwiam, i nie ja posiadam narzędzia do
      manipulowania nim. Ponadto - jaki tam ze mnie mechanik, czy programista.
      ....Z kretynami-robotami nie będę dyskutował. Niech się najpierw nauczą myśleć,
      co najmniej w połowie tak celnie jak ja.

....kretyn52

....Powyższe akapity pochodzą z moich wypowiedzi w innym wątku, ale ich
      elastyczność pozwala mi na zamieszczenie ich dowolnym wątku, co bardzo dobrze o
      mnie świadczy, ponieważ oznacza to, że mogę się modrzyć na dowolny temat.......
      • Gość: EUROMIR Re: KRZYSIA ZBOMBARDOWANE CIAGI LOGICZNE... IP: *.cm-upc.chello.se 05.02.02, 12:35
        ......hmm.....hmmm... a jednak jakieś poruszenie.

Pozdrowienia :

Euromir

PS
        Panie Krzysiu, zamiast się gniewać na siebie i ubliżać sobie od kretynów proponuję trochę ćwiczeń
        logicznych w nowo otwartym gabinecie prof. Galby. To wybitny specjalista. Podobno może pomóc
        nawet ludziom w naszym wieku !
    • Gość: krzys52 Re: KRZYSIA ZBOMBARDOWANE CIAGI LOGICZNE... IP: *.proxy.aol.com 05.02.02, 16:04
      .......Euromirze
      ....Wlasnie, dla ewentualnych cierpliwych, podnioslem caly watek pt. "Jedwabne -
      Komentarz Sprzed Wieku". Mysle, ze calosc lepiej nieco wyglada niz fragmenty
      wyrwane z kontekstu. Nawiasem mowiac mialem Ciebie za jednego z tych
      nielicznych ktorzy do takich numerow uciekac sie nie beda. Urazone ambicje
      niezmiennie popychaja ludzi do niecnych czynow...
      ....Wymieniony watek nie jest jedynym w ktorym usilowales przepchnac te swoje
      pokrecone racje i madrosci narodowe - tym razem w zlotych myslach Dmowskiego.
      Wczesniej, w ocenach stanu wojennego (przyczyny, okolicznosci, itp.) dwukrotnie
      usilwales wymanipulowac mnie. Nie udalo Ci sie. Musiales dac za wygrana. Ja
      widzisz bardzo dobrze znam upierdliwcow "finezyjnie" dlubiacych szpilka w oku.
      Pieniaczy ktorym wydaje sie, ze sa bardzo naukowi. Ty jestes jednym z nich przy
      czym nie mozesz oczywiscie zrozumiec, ze w pewnym momencie dyskusja sie konczy
      nierozstrzygnieta. Opinii nie da sie udowodnic logicznie (o czym Twoj kolega
      Porter, do ktorego zabiore sie osobno, powinien wiedziec skoro uwaza sie za tak
      dobrego). Widzisz, ja Was dwu natychmiast polaczylem - ta sama szkola, ta sama
      upierdliwosc choc bez watpienia znacznie wiekszy pyskacz a Tobie nie wypada z
      uwagi na "klase". Bo, ze nie masz watpliwosci co do wlasnej swietnosci - nie ma
      dwoch zdan.
      ....Widzisz Euromir, ja takich asow jak wy dwaj juz splawilem pewna ilosc.
      Nawet juz nie pamietam jak wielu. Kilku tak dobrych, ze miedlilibyscie przed
      nimi czapki w garsciach. Splawie i Was. Wiesz dlaczego? Jestescie otoz
      ordynarnie prosci i do lbow Wam nie przyjdzie mysl, ze... tak naprawde to Wy
      nie potraficie myslec. (vide, niemoznosc zrozumienia mojej repliki). Tradycyjny
      u narodowcow i religiantow brak wyobrazni. To nie Wasza wina, przy tym,
      odpowiednie ograniczenia odzwierciedlaja konkretna szkole ksztaltowania
      czlowieka. Nie ma nic za darmo.
      ....Oczywiscie nie mam zamiaru tracic czasu na bezproduktywne polemiki z Toba
      czy Porterem, jednak - a chyba nie masz co do tego zludzen - gnoil bede jednak
      Ciebie. No i te Wasza "mysl" narodowa. Nie Portera. On nie dba o klase i
      prestiz.
      ....I to by bylo
      K.P.
      ..
      PS....A przeciez mogles po prostu sprobowac odniesc sie do mojej odpowiedzi na
      tego Dmowskiego, w odnosnym poscie, i tam wykazac mi, ze sie myle.
      • Gość: Hiacynt K52 bez wątpienia jesteś idiotą. IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 05.02.02, 16:34

K52

W potocznym rozumienie tego słowa.
        jeste po prostu dupkiem.

Hiacynt
      • Gość: kunce Re: KRZYSIA ZBOMBARDOWANE CIAGI EMOCJONALNE... IP: *.chello.pl 05.02.02, 16:38
        Wszystkie zdania i wyrażenia pochodza z postu Krzysia 52. Zostały zgrupowane
        tematycznie,co podkreśla ładunek emocjonalny, jaki niosą:

Krzyś 52 o Euromirze:
        .... usilowales przepchnac te swoje pokrecone racje i madrosci narodowe...
        dwukrotnie usilwales wymanipulowac mnie... Musiales dac za wygrana... Ty nie
        mozesz oczywiscie zrozumiec, ze w pewnym momencie dyskusja sie konczy... ta
        sama szkola, ta sama upierdliwosc... a Tobie nie wypada (pyskować) z
        uwagi na "klase"...Bo, ze nie masz watpliwosci co do wlasnej swietnosci - nie
        ma dwoch zdan...Jestescie otoz (Euromir i Porter)
        ordynarnie prosci i do lbow Wam nie przyjdzie mysl, ze... tak naprawde to Wy
        nie potraficie myslec. (vide, niemoznosc zrozumienia mojej repliki).

Krzyś 52 o sobie:
        Ja widzisz bardzo dobrze znam upierdliwcow "finezyjnie" dlubiacych szpilka w
        oku... ja Was dwu natychmiast polaczylem - ta sama szkola, ta sama
        upierdliwosc ... takich asow jak wy dwaj juz splawilem pewna ilosc.
        ....Oczywiscie nie mam zamiaru tracic czasu na bezproduktywne polemiki z Toba
        czy Porterem, jednak - a chyba nie masz co do tego zludzen - gnoil bede jednak
        Ciebie.

Puenta (także cytat z Krzysia 52)
        Urazone ambicje niezmiennie popychaja ludzi do niecnych czynow...

PS....A przeciez mogles po prostu sprobowac odniesc sie do mojej odpowiedzi na
        tego Dmowskiego, w odnosnym poscie, i tam wykazac mi, ze sie myle.

• Gość: krzys52 Re: KRZYSIA ZBOMBARDOWANE CIAGI EMOCJONALNE... IP: *.proxy.aol.com 05.02.02, 17:43
          ....I coz chcialas przekazazac powyzszym - ze powiedzialem to co powiedzialem,
          przy czym byl w tym jakis tam ladunek emocjonalny? Bo bezsprzecznie taki byl,
          gdyz... musial byc.
          ....Czy tez, to, ze i ja nie mam immunitetu gdy o gnojenie idzie? Czy bedzie
          ono dokonywane takim jak Twoj (czy Witekjs) kunsztem, czy tez przez takie zera
          jak Hiacynt. Albo, co dotad praktyka udowadniala - jedno i drugie(?)
          ....Wiem, ze masz zaciecie pani polonistki ale tym razem moglas sobie jednak
          darowac "sprawdzanie po ortografach"... O powody tej milej wizyty nie pytam
          gdyz zapewne jakies masz, skoro akurat teraz odezwalas sie po raz pierwszy.
          ....Gnojenie mnie nie jest zadna niespodzianka i doprawdy dziwie sie, ze, tym
          razem (powtornie! na tym F.) uplynelo niemal piec miesiecy zanim zaczal sie
          atak na serio.
          ..
          Zycze Sukcesow
          K.P.
          • Gość: HIacynt Stwierdzam fakt, a nie dyskutuję - jesteś gnidą IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 05.02.02, 17:57
            Gość portalu: krzys52 napisał(a):

> Czy bedzie
            > ono dokonywane takim jak Twoj (czy Witekjs) kunsztem, czy tez przez takie zera
            > jak Hiacynt. Albo, co dotad praktyka udowadniala - jedno i drugie(?)
            > ....Wiem, ze masz zaciecie pani polonistki ale tym razem moglas sobie jednak
            > darowac "sprawdzanie po ortografach"... O powody tej milej wizyty nie pytam
            > gdyz zapewne jakies masz, skoro akurat teraz odezwalas sie po raz pierwszy.
            > ....Gnojenie mnie nie jest zadna niespodzianka i doprawdy dziwie sie, ze, tym
            > razem (powtornie! na tym F.) uplynelo niemal piec miesiecy zanim zaczal sie
            > atak na serio.
            > ..
            > Zycze Sukcesow
            > K.P.

Założyłeś chociażby wątek: Wielka Choroba pod Małą Czapeczką
            Założyć wątek o zdejmowaniu krzyży używając plugawych słów.

Nie ma żadnej dyskusji z tobą, i gdy widzę że bredzisz
            albo widzę że kogoś obrażasz to piszę:

jesteś gnidą - i to jest zwykłe moje spostrzeżenie, moje zdanie.

Hiacynt

• Gość: krzys52 Ale gdzie mi tam do Twoich Biskupow... IP: *.proxy.aol.com 05.02.02, 18:39
              ....Ponadto jestes papuga oraz nieuk. Gnida i menda sa przeciez okresleniami
              jakich uzywalem w stosunku do Ciebie. I w dodatku bardzo pasuja do Ciebie.
              albowiem rzeczywiscie nie dyskutujesz (z powodu jestes zero) ale rekompensujesz
              sobie (co?) ciaglym podsrywaniem. Ciagniesz sie za mna zapyzialku przysrywasz. Po
              czym uciekasz do "Chatki" na faworki...
              ..
              Nieuk zas jestes gdyz nie umiesz czytac. Ja rowniez w tym przypadku nie
              powiedzialem ze Ty dyskutujesz. Branie udzialu w gnojeniu, oraz gnojenie jako
              takie nie ma mic wspolnego z dyskusja. A w temacie "dyskusja", zas - jak wyzej.
              Jestes zero.
              ..
              K.P.

Gość portalu: HIacynt napisał(a):

> Gość portalu: krzys52 napisał(a):
              >
              > > Czy bedzie
              > > ono dokonywane takim jak Twoj (czy Witekjs) kunsztem, czy tez przez takie
              > zera
              > > jak Hiacynt. Albo, co dotad praktyka udowadniala - jedno i drugie(?)
              > > ....Wiem, ze masz zaciecie pani polonistki ale tym razem moglas sobie jedn
              > ak
              > > darowac "sprawdzanie po ortografach"... O powody tej milej wizyty nie pyta
              > m
              > > gdyz zapewne jakies masz, skoro akurat teraz odezwalas sie po raz pierwszy
              > .
              > > ....Gnojenie mnie nie jest zadna niespodzianka i doprawdy dziwie sie, ze,
              > tym
              > > razem (powtornie! na tym F.) uplynelo niemal piec miesiecy zanim zaczal si
              > e
              > > atak na serio.
              > > ..
              > > Zycze Sukcesow
              > > K.P.
              >
              > Założyłeś chociażby wątek: Wielka Choroba pod Małą Czapeczką
              > Założyć wątek o zdejmowaniu krzyży używając plugawych słów.
              >
              > Nie ma żadnej dyskusji z tobą, i gdy widzę że bredzisz
              > albo widzę że kogoś obrażasz to piszę:
              >
              > jesteś gnidą - i to jest zwykłe moje spostrzeżenie, moje zdanie.
              >
              > Hiacynt
              >
              >

• Gość: HIacynt Kłamiesz K52 IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 05.02.02, 18:45

> ....Ponadto jestes papuga oraz nieuk. Gnida i menda sa przeciez okresleniami
                > jakich uzywalem w stosunku do Ciebie.

Gnida to jest moje określenie, pamietam w jakim wątku
                i kiedy tak ciebie nazwałem. smile
                Może porównamy daty? Okaże się kto jest papugą palancie.
                Odważysz się porównać daty?

Hiacynt

• Gość: krzys52 Nie ma gnid wiekszych od Twoich Autorytetow M.... IP: *.proxy.aol.com 05.02.02, 19:01
                  ...oralnych a dosc powszechna wiedza to jest. Nie rozumiem wiec po co rozdzierasz
                  szaty i majtki sobie brudzisz.
                  ....A pamiec to ja mam tez niezla jeszcze i podtrzymuje: jestes menda i gnida.
                  ..
                  Ile razy mozna ci to mowic?
                  A abstrahujac od powyzszego i tak wiem, ze i to kopiujesz, by pozniej przytaczac
                  zdania na okolicznosc udowadniania mojego chamstwa i grubienstwa. Jakbyto jakas
                  nowosc byla.
                  Bo jestes gnida
                  ..
                  ..
                  ...........

>
                  > > ....Ponadto jestes papuga oraz nieuk. Gnida i menda sa przeciez okreslenia
                  > mi
                  > > jakich uzywalem w stosunku do Ciebie.
                  >
                  >
                  > Gnida to jest moje określenie, pamietam w jakim wątku
                  > i kiedy tak ciebie nazwałem. smile
                  > Może porównamy daty? Okaże się kto jest papugą palancie.
                  > Odważysz się porównać daty?
                  >
                  > Hiacynt
                  >

• Gość: HIacynt Przyznajesz K52, że jesteś kłamcą?? IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 05.02.02, 19:07

> ...oralnych a dosc powszechna wiedza to jest. Nie rozumiem wiec po co rozdziera
                    > sz
                    > szaty i majtki sobie brudzisz.
                    > ....A pamiec to ja mam tez niezla jeszcze i podtrzymuje: jestes menda i gnida.
                    > ..
                    > Ile razy mozna ci to mowic?
                    > A abstrahujac od powyzszego i tak wiem, ze i to kopiujesz, by pozniej przytacza
                    > c
                    > zdania na okolicznosc udowadniania mojego chamstwa i grubienstwa. Jakbyto jakas
                    >
                    > nowosc byla.
                    > Bo jestes gnida
                    > ..
                    > ..
                    > ...........
                    >
                    > Gość portalu: HIacynt napisał(a):
                    >
                    > > Gość portalu: krzys52 napisał(a):
                    > >
                    > > > ....Ponadto jestes papuga oraz nieuk. Gnida i menda sa przeciez okres
                    > lenia
                    > > mi
                    > > > jakich uzywalem w stosunku do Ciebie.
                    > >
                    > >
                    > > Gnida to jest moje określenie, pamietam w jakim wątku
                    > > i kiedy tak ciebie nazwałem. smile
                    > > Może porównamy daty? Okaże się kto jest papugą palancie.
                    > > Odważysz się porównać daty?
                    > >
                    > > Hiacynt
                    > >
                    >

Pisz na temat. Kłamcą jesteś czy nie?
                    Sam dupku napisałeś, że powtarzam po tobie.
                    Sam sobie naplułeś w twarz.
                    Wycofujesz się?

Hiacynt
                    • Gość: krzys52 Nie, to jest szkalowanie Ale Ty jestes Gnida i Tak IP: *.proxy.aol.com 05.02.02, 20:16
                      i ja, Hiacyntku, wrecz uwierzyc nie jestem w stanie, ze moglbym nie ochrzcic
                      Ciebie Gnida oraz Menda. Po prostu bym nie mogl nie nazwac Ciebie tak wlasnie -
                      po imieniu: Menda oraz Gnida.
                      Przeciez lubisz znac prawde.
                      ..
                      K.P.
                      ..
                      ..

>
                      > > ...oralnych a dosc powszechna wiedza to jest. Nie rozumiem wiec po co rozd
                      > ziera
                      > > sz
                      > > szaty i majtki sobie brudzisz.
                      > > ....A pamiec to ja mam tez niezla jeszcze i podtrzymuje: jestes menda i gn
                      > ida.
                      > > ..
                      > > Ile razy mozna ci to mowic?
                      > > A abstrahujac od powyzszego i tak wiem, ze i to kopiujesz, by pozniej przy
                      > tacza
                      > > c
                      > > zdania na okolicznosc udowadniania mojego chamstwa i grubienstwa. Jakbyto
                      > jakas
                      > >
                      > > nowosc byla.
                      > > Bo jestes gnida
                      > > ..
                      > > ..
                      > > ...........
                      > >
                      > > Gość portalu: HIacynt napisał(a):
                      > >
                      > > > Gość portalu: krzys52 napisał(a):
                      > > >
                      > > > > ....Ponadto jestes papuga oraz nieuk. Gnida i menda sa przeciez
                      > okres
                      > > lenia
                      > > > mi
                      > > > > jakich uzywalem w stosunku do Ciebie.
                      > > >
                      > > >
                      > > > Gnida to jest moje określenie, pamietam w jakim wątku
                      > > > i kiedy tak ciebie nazwałem. smile
                      > > > Może porównamy daty? Okaże się kto jest papugą palancie.
                      > > > Odważysz się porównać daty?
                      > > >
                      > > > Hiacynt
                      > > >
                      > >
                      >
                      > Pisz na temat. Kłamcą jesteś czy nie?
                      > Sam dupku napisałeś, że powtarzam po tobie.
                      > Sam sobie naplułeś w twarz.
                      > Wycofujesz się?
                      >
                      > Hiacynt

• Gość: Hiacynt K52 cóż mam powiedzieć? IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 05.02.02, 20:32
                        Gonisz w piętkę.

Jesteś kłamcą.

Hiacynt
                  • Gość: EUROMIR SPISKOWA, MINIATUROWA TEORIA DZIEJOW IP: *.cm-upc.chello.se 05.02.02, 19:46
                    Panie Krzysztofie,
                    rozumiem, że ucierpiała dziś na Forum Pańska miłość własna, iż jest Pan (oglądnie mówiąc), w nienajlepszej
                    formie.
                    Jest na to sposób. Rodzaj lekarstwa. W kręgu kulturowym naszej cywilizacji nazywanego pokorą. Niech Pan
                    nieco tego medykamentu dziś łyknie. Gorzki jest - lecz pomaga.
                    No i oczywiście kwestia opanowania. Ważka kwestia. Gdyż nieopanowanie w formie, którą Pan nam tu
                    prezentuje - Panu szkodzi. I nie do twarzy i reputację psuje. Zatracając dystans grzeszy Pan (ja znowu o
                    tych grzechach) przeciw sobie samemu. Dlatego - proszę - niech Pan zdobądzie się na chwilę chłodnej
                    refleksji nad swym postępowaniem.
                    Nie słuchając mych życzliwych rad ograniczy się Pan jedynie do myślenia w kategoriach bezsensownych.
                    Do nikąd prowadzących. Typu :

" /.../ Gnojenie mnie nie jest zadna niespodzianka i doprawdy dziwie sie, ze, tym
                    razem (powtornie! na tym F.) uplynelo niemal piec miesiecy zanim zaczal sie
                    atak na serio.
                    ..
                    Zycze Sukcesow
                    K.P. /.../ "

Takim myśleniem i postępowaniem udowodni Pan tylko, że w oglądzie siebie, na tle świata, posługuje się Pan
                    (tak wyśmiewaną - również przez siebie) - spiskową teorią dziejów (tam razem zastosowanej miniaturowo
                    tylko do Pańskiej postaci).
                    Ponawiam mój apel jeszcze raz. Pokory i opanowania ! (Wszystko inne prowadzi do paranoii).

Zawsze życzliwy :

Euromir
              • Gość: Hiacynt K52 kłamca - dowód!!!!! IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 05.02.02, 19:21

> ....Ponadto jestes papuga oraz nieuk. Gnida i menda sa przeciez okresleniami
                > jakich uzywalem w stosunku do Ciebie.

Re: ten XXL to zlodziejsko pedofilne nasienie - klecha
                Autor: Gość portalu: Hiacynt
                Data: 06-01-2002 14:52 adres: *.klodzko.sdi.tpnet.pl

--------------------------------------------------------------------------------
                • ten XXL to zlodziejsko pedofilne nasienie - klecha Gość portalu: krzys52, 06-
                01-2002 14:39

> rozgryzlem sukinsyna calkiem niedawno, na forum kraj.
                > Mozesz nie miec co do tego najmniejszych watpliwosci, ze to on powinien miec
                > Twoj nick.
                > Zaczal szczuc przeciwko samemu Forum GW od momentu pojawienia sie na nim.

Szczuł przeciwko SAMEMU forum GW!
                Czy to jest powód, byś pisał "złodziejsko pedofilne nasienie - klecha"?
                Ty musisz batóg czuć nad sobą, poddańczość w tobie widzę.
                Prikaz i wykonać - Departament IV. Prawda?

A ty, przeciwko komu, gnido forumowa szczujesz?
                Uważam ciebie za największego wszarza na forum.

Za te słowa do XXL, złodziejskie pedofilne nasienie - klecha,
                nazwałem ciebie gnidą forumową.

Czekam na twót wątek kłamco.

Hiacynt
                • Gość: krzys52 nadal szkalujesz - Gnido IP: *.proxy.aol.com 05.02.02, 20:23
                  ................................
                  • Gość: Hiacynt cytuję, nie szkaluję IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 05.02.02, 20:37
                    K52 - emeryt z Rakowieckiej
                    sierotka po departamencie czwartym

• Gość: krzys52 ale Ty siebie Cytujesz , Zalosny Idioto IP: *.proxy.aol.com 05.02.02, 22:12
                      A ja przekonany jestem, ze nazwalem Ciebie Gnida i Menda wczesniej, czyli
                      popelnic plagiat musiales.
                      Nie moglo byc inaczej - z powodow wylozonych wczesniej: po prostu jestes Menda i
                      Gnida.
                      ..
                      K.P.
                      ..
                      ......................

Gość portalu: Hiacynt napisał(a):

> K52 - emeryt z Rakowieckiej
                      > sierotka po departamencie czwartym
                      >
                      >

• Gość: Hiacynt K52 jest przekonany! IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 05.02.02, 22:34

> A ja przekonany jestem, ze nazwalem Ciebie Gnida i Menda wczesniej, czyli
                        > popelnic plagiat musiales.

Nie.

Ty się podlizywałeś, ale ci nie wyszło.

Jesteś kłamcą. Zacytuj palancie.

• Gość: krzys52 Poszukaj a znajdziesz - ze jestes Gnida IP: *.proxy.aol.com 05.02.02, 23:10
                          Musisz tylko bardzo sumiennie sprawdzic. Nie mam nic przeciwko temu bys sam sie
                          przekonal, ze nazwalem Cie Gnida wczesniej.
                          ..
                          K.P.
                          ..
                          PS....A jak znajdziesz to mnie poinformuj. Dostaniesz pochwale.
                          • Gość: Hiacynt Udowodniłem ci, żeś kłamcą funkcjonariuszu K52 IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 05.02.02, 23:20

> Musisz tylko bardzo sumiennie sprawdzic. Nie mam nic przeciwko temu bys sam sie
                            >
                            > przekonal, ze nazwalem Cie Gnida wczesniej.
                            > ..
                            > K.P.
                            > ..
                            > PS....A jak znajdziesz to mnie poinformuj. Dostaniesz pochwale.

Jesteś kłamcą, naplułeś sobie w twarz - papugo.
                            Udowodniłem ci to, spójrz w lustro.
                            Język urbanowy, ale przymulony.
                            Nie wypieraj tylko znajdź cytat swój kłamco.
                            Najlepiej załóż wątek, tutaj możecie napluć na kłamcę.
                            • Gość: krzys52 Udowodniles ze jestes glupi...I Gnida IP: *.proxy.aol.com 05.02.02, 23:54
                              Ja nadal przekonany jestem, ze dopusciles sie plagiatu ale sprawdzal nie bede.
                              Nie zalezy mi. Co ja niby mam Tobie udowadniac - ze jestes Menda? Przeciez to
                              wiadomo. Juz dawno Ci to powiedzialem. No i powtarzam juz ktorys raz. Chcesz to
                              sprawdz, a jak nie chcesz - nie sprawdzaj.
                              ....A nawiasem mowiac, to, czy staniesz sie wieksza Gnida jesli nawet znalazlbym
                              odnosny post? Nie wydaje mi sie. Badziesz taka sama - mala Gnida. No i Menda tez.
                              Mnie absolutnie nie zalezy na tym by cokolwiek udowadniac takiej Gnidzie jak Ty.
                              O tym zapomnij. Zebys powiedzial mi: "O!, rzeczywiscie Krzys52 znowu miales racje
                              bo to Ty pierwszy powiedziales Gnida, nie ja; czyli ja bylem drugi, tak jakby",
                              wiec co mi po tym(?) Tylko ze Ty jestes Gnida bez wzgledu na to kto powiedzial
                              pierwszy. I Menda jestes tez. Od urodzenia. A ze dodatkowo kursantem Galby jestes
                              wiec nie spodziewam sie bys mendzic przestal. Musisz wygrac - po prostu. surprised)
                              ..
                              K.P.

Gość portalu: Hiacynt napisał(a):

>
                              > > Musisz tylko bardzo sumiennie sprawdzic. Nie mam nic przeciwko temu bys sa
                              > m sie
                              > >
                              > > przekonal, ze nazwalem Cie Gnida wczesniej.
                              > > ..
                              > > K.P.
                              > > ..
                              > > PS....A jak znajdziesz to mnie poinformuj. Dostaniesz pochwale.
                              >
                              >
                              > Jesteś kłamcą, naplułeś sobie w twarz - papugo.
                              > Udowodniłem ci to, spójrz w lustro.
                              > Język urbanowy, ale przymulony.
                              > Nie wypieraj tylko znajdź cytat swój kłamco.
                              > Najlepiej załóż wątek, tutaj możecie napluć na kłamcę.

• Gość: Hiacynt K52 IP: *.klodzko.sdi.tpnet.pl 06.02.02, 07:58

> Ja nadal przekonany jestem, ze dopusciles sie plagiatu ale sprawdzal nie bede.

Nie interesują mnie twoje przekonania, ani twoje "poglądy", Urbana ani
                                Piotrowskiego nie czytuję.

> Nie zalezy mi. Co ja niby mam Tobie udowadniac - ze jestes Menda? Przeciez to
                                > wiadomo. Juz dawno Ci to powiedzialem. No i powtarzam juz ktorys raz. Chcesz to
                                > sprawdz, a jak nie chcesz - nie sprawdzaj.

Podstarzały chłopocze, jesteś kłamcą. Nie umiesz przyznać się do kłamstwa.
                                Czy to do ciebie dociera? Nie tylko kompromitujesz się chorymi myślami,
                                ale jesteś zwykłym dupkiem.

> A ze dodatkowo kursantem Galby jestes
                                > wiec nie spodziewam sie bys mendzic przestal. Musisz wygrac - po prostu. surprised)

Oczywiście, że po prostu muszę wygrać, gdyż mam rację. jesteś terrorystą
                                forumowym, obrażasz wszystkich i wszystko, nawet nie będę cytował twoich
                                inwektyw. Kobiety tak samo obrażasz jak mężczyzn. Obrażasz równieź nie tylko
                                forumowiczów, ale ludzi i rzeczy, które są świętymi dla wielu.

Dlatego K52, będę obnażać twoje kłamstwa i chore myśli.
                                Udowodniłem ci kłamstwo, dlaczego nie przyznasz się?
                                Dlaczego się tłumaczysz jak mały Kazio K52.
                                Sam swoimi myślami o naplułeś sobie w twarz kłamco.
                                Sam siebie szkalujesz, ja ciebie będę tylko cytować,
                                twoje pisanie to krzyżówka Gadzinowskiego i Barńskiego, chłopców do zadań
                                specjalnych Urbana chłopcze. Koniec z twoim terroryzmem forumowym.
                                Oczywistym jest, że jesteś gnidą forumową, ale przede wszystkim jesteś
                                dupkiem, palantem. Zajmuję się tobą, jeżeli inni się boją twoich inwektyw.

Hiacynt
          • Gość: kunce Re: KRZYSIA ZBOMBARDOWANE CIAGI EMOCJONALNE... IP: *.chello.pl 05.02.02, 19:28
            Zwykle unikam takiej formy odpowiedzi na listy, ale tym razem spróbuję
            porozmawiać z Tobą odnosząc się do konkretnych zdań.

> ....I coz chcialas przekazazac powyzszym - ze powiedzialem to co powiedzialem,
            > przy czym byl w tym jakis tam ladunek emocjonalny? Bo bezsprzecznie taki byl,
            > gdyz... musial byc.
            Ładunku emocjonalnego o takiej sile nie musiało być w Twoim poprzednim poście.
            Euromir sprowadził dyskusje na poziom logiki i erystyki. Ty zareagowałeś
            niezwykle emocjonalnie, jakby sugestia, że Twój warsztat metodologiczny nie jest
            doskonały, stanowiła realne zagrożenie dla Ciebie. Przeniosłeś dyskusję z
            płaszczyzny pogladów na płaszczyznę osobistą - zachowałeś się jak człowiek,
            którego "ja" zostało zagrożone. A przecież wystarczyło na chłodno zanalizować
            argumenty i opowiedzieć na nie - albo poprosić o bliższe wyjaśnienia, jeśli wywód
            w jakimś punkcie był niejasny.

> ....Czy tez, to, ze i ja nie mam immunitetu gdy o gnojenie idzie? Czy bedzie
            > ono dokonywane takim jak Twoj (czy Witekjs) kunsztem, czy tez przez takie zera
            > jak Hiacynt. Albo, co dotad praktyka udowadniala - jedno i drugie(?)
            Staram się unikać "gnojenia", ba - uważam, by nie być nawet szczególnie
            dokuczliwą wobec oponentów, chyba że polemizujemy na forum od jakiegoś czasu i
            przyjęliśmy konwencje, w której podszczypywanie jest dozwolone. Ja na forum nie
            wchodzę by walczyć, ale przede wszystkim po to, by poznawać opinie innych ludzi,
            bo ta wiedza jest mi niezwykle przydatna. Ale oczywiście niekiedy wdaję się w
            dyskusje o rzeczach dla mnie ważnych i cennych, a wtedy rzeczywiście, widząc jak
            inni szrgają to, co dla mnie świete mogę zareagować oburzeniem. Ty jednak z pełną
            świadomością, że ranisz innych, wypowiadasz sądy obrazoburcze. Ciebie
            cieszy 'wkładanie kija w mrowisko'. Walczysz na oślep - i nie walczysz o sprawę,
            ale z innymi. A potem - wybacz - gdy narobisz sobie wrogów swoim nietaktownym i
            często okrutnym zachowaniem, uwielbiasz przeistaczać się w ofiarę.
            > ....Wiem, ze masz zaciecie pani polonistki ale tym razem moglas sobie jednak
            > darowac "sprawdzanie po ortografach"...
            Nie mam zacięcia pani polonistki. I za błędy ortograficzne całe życie obniżano mi
            oceny. Chciałam, żebyś popatrzył na swoje emocje. To nie są dobre emocje.

O powody tej milej wizyty nie pytam
            > gdyz zapewne jakies masz, skoro akurat teraz odezwalas sie po raz pierwszy.
            Szkoda, że nie pytasz. Twój post mółby przeciez tak wyglądać: kunce, po raz
            pierwszy dyskutujesz za mną. Ciekaw jestem powodów?
            Mnie byłoby milej i nie ustawiałbyś mnie jako osoby wrogiej Ci. Nie jestem Twoim
            wrogiem. Po prostu nie godzę się na pewne Twoje zachowania i dlatego unikam
            wymiany poglądów, ponieważ źle reagujesz na krytykę i widzisz w niej zagrożenie
            poczucia własnej wartości. A jednoczesnie nie liczysz się z odczuciami innych.

> ....Gnojenie mnie nie jest zadna niespodzianka i doprawdy dziwie sie, ze, tym
            > razem (powtornie! na tym F.) uplynelo niemal piec miesiecy zanim zaczal sie
            > atak na serio.
            > ..
            > Zycze Sukcesow
            > K.P.

No własnie, prowokowałeś przez miesiąc, teraz gdy jedni mniej, drudzy bardziej
            grzecznie próbują - ciągle merytorycznie - z Toba rozmawiać, jednym skokiem
            zmieniasz role - z agresora przedzieżgasz sie w ofiarę. Atakując ad personam
            dowodzisz wbrew wszystkiemu, że to polemika, a nie zemsta za draśniete ego.

Nie jesteś jedyny, który tak postepuje. Ale Ty wyróżniasz się niebywałą
            inteligencją, a przy tym, o dziwo, niezwykłą sztywnościa postaw. Przy wysokim IQ
            brak Ci trochę tego, co nazywa się kompetencją komunikacyjną, i ma pewien zwiazek
            z empatią.
            Pamietaj, że nie każdy chce atakować Ciebie. Tu ścierają sie poglądy. Człowek
            posiadający inne poglądy niż Ty może być Twoim przyjacielem, a rozmowy o tym co
            różni, potrafia być naprawde twórcze i pouczające.
            Wiem, że nikt nie lubi być pouczany, zwłaszcza na forum publicznym, ale mam
            nadzieje, że potraktujesz ten "wykład" przede wszystkim jako wyjaśnienie moich
            intencji.
            • Gość: krzys52 Re: KRZYSIA ZBOMBARDOWANE CIAGI EMOCJONALNE... IP: *.proxy.aol.com 05.02.02, 20:02
              Coz moge Ci powiedziec Kunce... Dziekuje za rzeczowa i spokojna krytyke.
              ..
              ..To mile, ze poswiecilas mi nieco czasu. Ze swej strony zapewniam, ze
              przemysle i - co niezbedne - wezme sobie do serca.
              ..
              Z powazaniem
              K.P.
              • Gość: Freeman Re: KRZYSIA ZBOMBARDOWANE CIAGI EMOCJONALNE... IP: *.chello.pl 05.02.02, 20:33
                Krzys52,tyś głupszy niż całe sld!
                Jesteś mały kutasik,takie gówienko!
                Forumowicze czy nie widzicie,ze to gówno zmienia co chwila nicki i gada sam
                sam ze sobą?
                to przygłup jakich mało!to gnojek co ściany liże z gówna!
                i co głupku dobrze ci się robi,palancie powalony?
    • Gość: bla'az'a nie czytac -test IP: *.incenti.net.pl 05.02.02, 20:44
      test
      • Gość: '''' Re: nie czytac -test IP: *.incenti.net.pl 05.02.02, 20:45
        ''''''
      • Gość: """""""" R IP: *.incenti.net.pl 05.02.02, 20:51
        """""""""""""'
      • Gość: bla"zo" sdfg IP: *.incenti.net.pl 05.02.02, 21:10
        sdfgsdfg
    • Gość: mram do autora, na pewno nie do "bohatera" wątku IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.02, 23:56
      pisałem o tym w wątku mojego wroga numer...
      mniejsza o to, ścisła dziesiątka w każdym razie
      to jakim kto jest naprawdę czy w realu czy tutaj
      jasne staje się po jakimś czasie

pewien, niestety nieobecny już forumowicz ,
      o którym na koniec jeszcze
      pisał o zespole maniakalnym tego tu

dla mnie gotowość do przyznania racji innym
      nawet jak zlecą się sępy:
      „mram, sukinsynu dobrze ci tak”
      to moment krótki, kiedy gotów jestem nie tylko docenić
      ale nawet wbrew sobie wziąć w obronę

pytanie do wszystkich proste bardzo
      kiedy to pewien jegomość przyznał rację komukolwiek
      poza klakierom, albo samemu sobie ?
      funduje bilet tramwajowy po całkiem dużym jak na ten kraj mieście
      temu który mi to w twarz rzuci..

Panie Euromirze !
      Choć nie dyskutuje z Panem, a i nie zawsze się zgadzam
      to przyjemność oglądu powierzchownego Pańskich opinii
      z mojej strony
      bardzo duża
      Czy szuka Pan tu odpowiedzi na proste
      czy postanowił Pan stanąć w obronie tego co wobec jakości
      argumentów niejakiego, po prostu obrony nie potrzebuje
      myślałem że ksywka ta zasługuje na tzw odpór
      ze strony nick’ów innego rodzaju, mojego np.
      / niech Pana nie zmyli ten ton, przyjdzie nam się może jeszcze
      nie zgodzić/
      czuje głęboką niechęć do jakichkolwiek prób dialogu
      w którym z góry przypisana jest mi rola „ na kolanach”
      a dyskusja sprowadza się do kwestionowania „akcentów”
      a nie meritum
      jestem po prostu zdziwiony Pana wystąpieniem.
      mram

ps. na koniec jak w każdym filmie
      dedykacja
      zanim po raz pierwszy otworzyłem na tym forum
      będzie ze dwa miesiące jak tylko czytałem
      ta dedykacja to
      perła
      który tego nawet nie zobaczy, nie o to chodzi, tylko o to że
      szkoda...
      a krzyś będzie pisował dalej...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka