11.10.09, 21:39
Przed chwilą wróciłem. Straszne korki, pogoda do de. Grzybów garstka, może
będzie na zupę i ze 3 słoiczki w occie. Linki zakonotowałem. Jutro się kładę
na operację oka i będę (chyba?) nieczynny ze 3 dni, co i tak mi psuje plany.
Odpowiem, jak to wariactwo się skończy, okej?
Obserwuj wątek
    • hasz0 ______zdrowia i dobrego wzroku! Życzy Hasz./n 11.10.09, 21:45
      ...
      • jaceq Re: ______zdrowia i dobrego wzroku! Życzy Hasz./n 11.10.09, 21:52
        Dzięki, Haszu, będzie dobrze, to nic takiego.
    • gini Re: Hej, Gini 11.10.09, 21:47
      Te w occie mozesz podeslac, owielbiam grzyby marynowane.
      • hasz0 odpowiem za Gini gdyż znam teraz Polaków 11.10.09, 21:52
        CYTATEM

UWAGA NA DATĘ POSTU!!!!!!!!!!!!!
        "Kłamstwo rządzi - PO niszczy Polskę, żyłka może pęknąć
        Ale to przecież wiemy od początku i co z tego?
        Może nam tylko żyłka pęknąć, bo faktycznie trudno jest ten
        pernamentny demontaż państwa polskiego zdzierżyć. Zaczynają teraz
        dokańczanie grabienia majątku narodowego - robili to w KLD rękami
        m.in. J.Lewandowskiego teraz robią w PO.
        Liczyłam na to, że akcjonariusze Stoczni Szczecińskiej, przejętej
        przez Skarb Państwa, nie odpuszczą. I mają rację. Dość lekceważenia
        przez PO wszystkich i wszystkiego.
        Tyle oszustwa w wydaniu PO wychodzi na wierzch, tyle kłamstw, tyle
        przekrętów, tyle wiedzy o udziale służb specjalnych w rządzeniu
        POlską - i nic!
        Platforma trzyma się nadal. Mamy ewidentnie ANTYPOLSKI rząd.
        Sprzedadzą Polskę , a z Polaków zrobią niewolników obcego kapitału i
        mięso armatnie.

2009-07-23 12:38
        Kajka 0 934
        • hasz0 na zadane pytanie retoryczne jak TO sie skończy 11.10.09, 21:56
          "wariactwo" ....się nasila. I się nie skończy!
          Nie to pokolenie! Może te co ma 10 lat. Stawiam na "Noblistkę".
          Nauczyłem ją myśleć...mam nadzieję....

Trzeba czekać ok. ~ 45 lat...minęło dopiero 20.
      • jaceq Re: Hej, Gini 11.10.09, 21:57
        Ba! Nawet z 5 rydzyków jest!

i

fotoforum.gazeta.pl/photo/0/gc/ti/ysa5/XgcQOmhf7kmUItbETX.jpg
        i

fotoforum.gazeta.pl/photo/0/gc/ti/ysa5/txoJeyd4cvFlHlPE1X.jpg
        • gini Re: Hej, Gini 11.10.09, 22:03
          Ja w ogole nie znam sie na grzybach, a bardzo je lubie, kiedys z
          triumfem krzyczalam, ze znalazlam borowika , a to byl szatan.
          A do tego nie mam orientacji w terenie.Lepiej mnie na grzyby nie
          zabierac , no pod warunkiem, ze chce sie mnie gdzies zgubic w lesie.
          • jaceq Re: Hej, Gini 11.10.09, 22:17
            > znalazlam borowika , a to byl szatan.

Przypuszczam, że raczej goryczak żółciowy:

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/0/08/Tylopilus_felleus_1.jpg/450px-Tylopilus_felleus_1.jpg

Gdybyś znalazła borowika szatańskiego, to po zachwytach nad urodą tegoż, nie pomyliłabyś ze szlachetnym:

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/8/8c/Boletus_satanas.JPG/601px-Boletus_satanas.JPG
            • jaceq Zauważ, 11.10.09, 23:11
              że piękno borowika szatańskiego polega też na tym, że dumnie nosi on barwy
              narodowe. Ten satanistyczny grzyb mógłby być godłem narodowym tak, jak liść
              maryśki jest godłem Kanady.
              • cyniol Re: Zauważ, 12.10.09, 03:27
                jaceq napisał:

Ten satanistyczny grzyb mógłby być godłem narodowym tak, jak liść
                > maryśki jest godłem Kanady.

Lisc maryski godlem Kanady, od kiedy?????

Na godło Kanady składają się następujące elementy:

* Pięciodzielna tarcza nawiązująca do rodowodu pierwotnych kolonizatorów Kanady:
                o Trzy angielskie lwy- trzy maszerujące złote lwy ułożone poziomo
                jeden nad drugim na czerwonym tle.
                o Szkocki lew - stojący, ryczący lew wyobrażony w kolorze czerwonym na
                złotym tle i otoczony podwójną, czerwoną ramką ze stylizowanych lilii.
                o Irlandzka harfa - złota harfa na niebieskim tle, godło Irlandii.
                o burbońskie lilie (fleurs de lis), symbolizujące pierwiastek
                frankofoński - trzy złote lilie na niebieskim tle, godło francuskich dynastii
                królewskich
                o gałązka z trzema klonowymi liśćmi - gałązka z trzema stylizowanymi
                listkami klonu w czerwonym kolorze na białym tle. Klon jest powszechnie
                spotykanym drzewem we wschodniej Kanadzie. Istnieje także jego czerwona odmiana,
                której liście, gdy są dojrzałe, przyjmują głęboki bordowo-czerwony kolor. Klon
                miał olbrzymie znaczenie gospodarcze dla Indian. Odkryli oni, że jego pień po
                nacięciu wydziela słodki sok. Po odpowiednim zagęszczeniu otrzymywano z niego
                syrop klonowy, który dla Indian i kolonistów był jedynym źródłem węglowodanów w
                czasie długich i srogich kanadyjskich zim. Tak klon stał się symbolem przetrwania.
                Trzy liście klonu wyrastające z tej samej gałęzi reprezentują
                mieszkańców Kanady: pierwotnych - Indian, pierwszych francuskich i angielskich
                osadników, oraz imigrantów, głównie z Europy, którzy przybyli później. W
                dziewiętnastym wieku klonowy liść zaczął być, stopniowo, identyfikowany z
                Kanadą. Użyto go oficjalnie, po raz pierwszy, jako symbolu Kanady, podczas
                wizyty księcia Walii w 1860 r. W czasie I wojny światowej symbol klonowego
                liścia włączono do oznak wielu kanadyjskich oddziałów.
                * okrągła wstęga, na której spoczywa tarcza, częściowo ją zakrywając. Wstęga
                posiada złote obramowania i wypisana jest na niej złotymi literami łacińska
                sentencja Desiderantes Meliorem Patriam, która znaczy: "Pragnęli lepszego kraju".
                * królewski, złoty hełm zwieńczający tarczę, otoczony girlandami liści w
                oficjalnych kolorach Kanady na przemian białych i czerwonych (zobacz flaga Kanady).
                * godło zwieńcza lew w koronie, stojący na skręconym, jedwabnym
                biało-czerwonym szalu. Ukoronowany lew w podniesionej przedniej łapie trzyma
                pojedynczy liść klonu. Lew jest symbolem gubernatora generalnego Kanady. W tej
                samej formie występuje na oficjalnej fladze gubernatora.
                * tarczę podpierają dwa elementy:
                o stojący lew, trzymający flagę brytyjską na maszcie (z lewej strony)
                - lew symbolizuje tu majestat i siłę.
                o Stojący jednorożec, trzymający burbońską flagę na maszcie (z prawej
                strony) - jednorożec symbolizuje czystość i idealizm.
                * szarfa umieszczona pod tarczą - niebieska ze złotym obramowaniem i mottem
                Kanady zapisanym złotymi literami - A Mari usque ad Mare - "Od morza do morza",
                pochodzącym z psalmu 76.
                * motyw roślinny obejmujący godło od dołu. W nim umieszczone są roślinne
                symbole narodowe:
                o angielska róza
                o szkocki oset
                o irlandzka koniczyna
                o francuska lilia
                * godło zwieńczone jest królewską koroną symbolizującą monarchiczność Kanady.

mapy.sej.pl/download/godlo,kanada,95.html

Flaga Kanady:

jest prostokątem podzielonym na trzy pionowe pasy: czerwony, biały i czerwony, z
                umieszczonym w centrum, na białym pasie, czerwonym liściem klonu. Kolory biały i
                czerwony są oficjalnymi kolorami Kanady nadanymi temu krajowi w 1921 przez króla
                Jerzego V.

www.zgapa.pl/zgapedia/Flaga_Kanady.html

Symbole Kanady

Symbole Kanady - to obok flagi Kanady, godła Kanady i hymnu Kanady, to także
                inne nieoficjalne lecz często powtarzające się w kanadyjskiej ikonografii symbole:
                Bóbr i klon stały się dwoma symbolami Kanady już we wczesnej fazie jej historii.

Bóbr był i ciągle jest powszechnie występującym zwierzęciem w Kanadzie. Z nim
                też związana była prosperity kolonii. Bobrowe skórki cieszyły się wielkim
                powodzeniem na rynkach zbytu. Bóbr był również symbolem sprytu, przemyślności i
                inteligencji. „Inżynierskie” zdolności tego zwierzęcia, jego siła przetrwania i
                pracowitość charakteryzowały także wczesnych Kanadyjczyków.

Klon jest powszechnie spotykanym drzewem we wschodniej Kanadzie. Istnieje także
                jego czerwona odmiana, której liście, gdy są dojrzałe, przyjmują głęboki
                bordowo-czerwony kolor. Klon miał olbrzymie znaczenie gospodarcze dla Indian.

www.zgapa.pl/zgapedia/Symbole_Kanady.html

• gini Re: Glaczego lubie to forum 13.10.09, 00:42
                  Poniewaz poza roznymi psycholami , pisza tu tez rozni madrzy ludzie
                  od ktorych mozna sie czegos dowiedziec.
                  • vicky17 Re: Glaczego lubie to forum 13.10.09, 00:52
                    gini napisała:

> Poniewaz poza roznymi psycholami , pisza tu tez rozni madrzy ludzie
                    > od ktorych mozna sie czegos dowiedziec.
                    >
                    >
                    szkoda wielu fajnych ludzi,ktorzy nie wytrzymali nalotow betonu33 i sobie
                    poszli. no coz takie zycie,ale fajnie ,ze Ty tu wpadlassmile
                    • gini Re: Glaczego lubie to forum 13.10.09, 01:06
                      vicky17 napisała:

> gini napisała:
                      >
                      > > Poniewaz poza roznymi psycholami , pisza tu tez rozni madrzy
                      ludzie
                      > > od ktorych mozna sie czegos dowiedziec.
                      > >
                      > >
                      > szkoda wielu fajnych ludzi,ktorzy nie wytrzymali nalotow betonu33
                      i sobie
                      > poszli. no coz takie zycie,ale fajnie ,ze Ty tu wpadlassmile
                      >
                      Ja tu bylam wczesniej od Ciebie.Zaczynalam na kraju, tu
                      podczytywalam troche, ale wiesz balam sie wejsc, bo pisalo tu
                      naprawde wiele wspanialych osob, pozniej jakos weszlam i zostalam.
                      Duzo ludzi odeszlo juz po utworzeniu AQuanetu , inni przez wojenki
                      forumowe.A ja mialam nie wracac ale wrocilam.
                      I Hasz pisal calkiem inaczej, ostatnio i On mnie wnerwil..
                      Mozna bronic swoich racji ale sa jakies granice...
                      Ja wlasciwie podzielam Jego poglady , ale sposob w jaki On ich broni
                      nie pozwala nawet do Jego watku sie wpisac , no coz rozpisalam sie.

Coz takie jest zycie.
                      A ona chyba przylazla tu za mna, bo ja zagladalam na swiat...
                      • vicky17 Re: Glaczego lubie to forum 13.10.09, 01:35
                        gini napisała:

>
                        > Ja tu bylam wczesniej od Ciebie.Zaczynalam na kraju, tu
                        > podczytywalam troche, ale wiesz balam sie wejsc, bo pisalo tu
                        > naprawde wiele wspanialych osob, pozniej jakos weszlam i zostalam.
                        > Duzo ludzi odeszlo juz po utworzeniu AQuanetu , inni przez wojenki
                        > forumowe.A ja mialam nie wracac ale wrocilam.
                        > I Hasz pisal calkiem inaczej, ostatnio i On mnie wnerwil..
                        > Mozna bronic swoich racji ale sa jakies granice...
                        > Ja wlasciwie podzielam Jego poglady , ale sposob w jaki On ich broni
                        > nie pozwala nawet do Jego watku sie wpisac , no coz rozpisalam sie.
                        >
                        > Coz takie jest zycie.
                        > A ona chyba przylazla tu za mna, bo ja zagladalam na swiat...
                        >

ja tez czasem sobie was podczytywalam,ale bardziej podobalo mi sie na FS.
                        uwazam,ze kazdy ma jakies tam miejsce w forumowej hierarchii,tyle,ze
                        niepotrzebne jest to najgorszej masci chamstwo i tepe trolowanie paru wybranych.
                        niestety od wielu lat jest to modus operandi calej ,wielkiej grupy
                        balkonowej,ktora tu pracuje a nie udziela sie spolecznie. to rozwalilo wiele
                        forumow,ale tez i taki mial byc cel ich dzialanosci pod egida ich gazetki.
                        • gini Re: Glaczego lubie to forum 13.10.09, 01:49
                          No wlasnie kiedys byly tu wojny tzw kwietne personlane, ale bylo
                          duzo dyskisji politycznych i nie tylko, watki liczyly po kilkaset
                          postow, i przy tym zdobylam troche wiedzy, bo musialam sprawdzac
                          wyszukiwac by wykazac, ze to ja mam racje a nie adwersarz.Yeraz jest
                          prosciej..., ty nadetek, ty perliczkowy, i po sprawie.Kiedys przy
                          watku o jezyku kaszubskim znalazlam jezyk walonski, o ktorym
                          Belgowie nie wiedza, ze jest, znalazlam slady pobytu Walonow w
                          Polsce i wiele, wiele ciekawych rzeczy.Teraz praktycznie nie ma z
                          kim dyskutowac, to i nie szukam ale chetnie przeczytam jak ktos cos
                          podrzuci.Nie mozna caly czas gadac o polityce.
                          A zapomnialam i poezji czasem troche tu bylo, ale co tam spac ide.
                          Chyba juz pojde spac.Dobranoc Vicky.
                    • 1zorro-bis Re: Glaczego lubie to forum 13.10.09, 05:59
                      hmmmm, vicky, a kogo masz na mysli? Beton 33....nie znam.
    • gini Re: Hej, Gini 11.10.09, 22:04
      andrewleonard napisał:

> gini , będziesz musiała sie smakiem obejsc , bo jaceqrwa to
      > stary,nadgniły grzyb.

A Ty erotoman gawedziarz zdaje sie jestes.
      • jaceq Re: Hej, Gini 11.10.09, 22:19
        > A Ty erotoman gawedziarz zdaje sie jestes.

Raczej tak. Nie-gawędziarz, to był jego szef, obecnie w więzieniu odsiaduje
        prawomocny wyrok.

Nie poznajesz J-ziczka naszego słynnego?
        • gini Re: Hej, Gini 11.10.09, 22:27
          jaceq napisał:

> > A Ty erotoman gawedziarz zdaje sie jestes.
          >
          > Raczej tak. Nie-gawędziarz, to był jego szef, obecnie w więzieniu
          odsiaduje
          > prawomocny wyrok.

Ja juz sie pogubilam ja nie znam tu prawie nikogo, no pare osob, ale
          mnie znaja wszyscy a szczegolnie Ci ktorzy nie pisali gdy ja tu
          pisalam, podobno sa tu nowi.

>
          > Nie poznajesz J-ziczka naszego słynnego?
          >
          >
          • jaceq Re: Hej, Gini 11.10.09, 23:09
            Możliwe, że to nie Twoje czasy, te słynne "małpie czółka" i "kupy hipopotama".
            • gini Re: Hej, Gini 11.10.09, 23:19
              jaceq napisał:

> Możliwe, że to nie Twoje czasy, te słynne "małpie czółka" i "kupy
              hipopotama".
              >
              > Moje jak najbardziej, jozia znam, tyle ze nie wiedzialam, ze to
              on, pisalam o innych.
            • sz0k nie, nie, nie 12.10.09, 00:08
              jaceq napisał:

> Możliwe, że to nie Twoje czasy, te słynne "małpie czółka" i "kupy hipopotama".

To było "niskie, mocno cofnięte czółko, skrywające jamochłonową sieć neuronową".
              Klasyk.
    • g-48 Re: Hej, Gini 11.10.09, 22:47
      Zacma?
      pl.wikipedia.org/wiki/Za%C4%87ma
      Nic strasznego!Jezeli bedzie dobry okulista to 20 minut bez krzyku i
      po krzyku.Jezeli bedziesz mial pecha to troche nacisku w oku w
      czasie operacji ale nic groznego.
      • jaceq Re: Hej, Gini 11.10.09, 23:07
        g-48 napisał:

> Zacma?

Nie, to nie zaćma, drobiazg, ale dzięki Ci za wsparcie.
        • vicky17 Re: Hej, Gini 12.10.09, 01:15
          jaceq napisał:

> g-48 napisał:
          >
          > > Zacma?
          >
          > Nie, to nie zaćma, drobiazg, ale dzięki Ci za wsparcie.
          >
          >

trzymam kciuki rowniez,wzazywszy,ze w polskich szpitalach rozne rzeczy sie
          dzieja. moja kolezanke zarazili gronkowcem..cos paskudnego.
          • hasznachszach Re: Hej, Gini 12.10.09, 01:39
            vicky17 napisała:

> trzymam kciuki rowniez,wzazywszy,ze w polskich szpitalach rozne rzeczy sie
            > dzieja. moja kolezanke zarazili gronkowcem..cos paskudnego.

Tiomnaja nocz - kompletny brak wyczucia. Do doopy z taka pociecha. Jak slon w
            skladzie porcelany big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka