Dodaj do ulubionych

Prof. Krzemiński wybitny badacz antysemityzmu

23.10.09, 13:47
ogłosił -UWAGA-

Radio Maryja nie promuje antysemityzmu i nacjonalizmu, a jej słuchacze charakteryzują się autentyczną wiarą.
Obserwuj wątek
    • hansgrubber Re: Prof. Krzemiński wybitny badacz antysemityzm 23.10.09, 13:52
      Ciekawe. Szkoda ze nie ma linka do calej analizy.
      • pozarski Re: Prof. Krzemiński wybitny badacz antysemityzm 23.10.09, 14:00
        hansgrubber napisał:

> Ciekawe. Szkoda ze nie ma linka do calej analizy.

Widze hanssiu,ze internet ci sluzy jedynie do wchodzenia na fora gw:
        www.traffic-club.pl/sklep/ksiazki_show/id_product/315747.html
    • pozarski Re: Prof. Krzemiński wybitny badacz antysemityzm 23.10.09, 13:55
      No,ale to niczego nie dowodzi,poza faktem,ze prowadzacy dyskusje nie podtrzymuja
      pojawiajacych sie czasami antysemickich wypowiedzi. Trzeba jednak pamietac,ze
      ideologiem koncernu Rydzyka jest antysemita gloszacy antysemityzm takze po
      kosciolach, JRNowak,a sam Rydzyk nie odmawia sobie przyjemnosci rasistowskich
      prztyczkow. Biedny olusiu, i znow niewypal.wink)
      • hasz0 Libera_-listki i -iście dyskutujmy o nie antyiście 23.10.09, 14:15
        forum.gazeta.pl/forum/w,13,101977145,101981412,Pamietacie_jak_duza_kaucje_8mlnzl_zarzadzil_sad.html

________

ja się dekalruję być zamiast RM
        antysemenistyczką ze zmienioną płcią i zaniżoną płacą
        patzr link
        forum.gazeta.pl/forum/w,13,101977145,101981412,Pamietacie_jak_duza_kaucje_8mlnzl_zarzadzil_sad.html

ale prosze za to POGADCIE NAWET MDZ SOBĄ o rządzie
        PO
        inwestycje drogowe przygotowuje się 6 lat
        a do wykorzystania funduszy unijnych mamy TYLKO - 5 lat !!!

May wydać do 2025 - 280 mrd zł

za Gęsickiej PiS wydawaliśmy tak iż progres od zastanych
        _____4% wzróśł do ponad 70%___!!!

wydatki > 50% zakończone zakontraktowanymi umowami > 80%

za Tuska

_____________4%_____________!!!! wydatki zakontraktowane - 20%

PO POwołuje się wybiórczo wizerunkowo na raport
        ale PO-mija w tym raporcie, zę trzeeba AZ 30 lat wy je wydać!

Te które trza wydać w okresie 2007 - 2015...
        Oleg3 niech to zweryfikuje!!!!

PAL LICHO AFERY na cmentarzu...

Naprawde chcecie tego premiera który łądnei wyglada na ekranie?
      • cepekolodziej Re: Prof. Krzemiński wybitny badacz antysemityzm 23.10.09, 16:14

J. R. Nowak. Znałem kiedyś, za czasów Kickiego. Nie trawię gościa.
        Ale to mój całkiem osobisty wybór.

Natomiast. Chciałbym poznać choć jedną antysemicką wypowiedź tegoż.
        Fakt, panie Kotlet, że nazywasz kogoś antysemitą, bynajmniej nie daje
        podstaw do twierdzenia, że nazwany głosi poglądy antysemickie (i to
        "także po kościołach").

Zatem - jakieś przykłady?

Czy tylko gołosłowne pieprzenie kotka przy pomocy młotka?
        • cepekolodziej Re: Prof. Krzemiński wybitny badacz antysemityzm 23.10.09, 23:39

No i -
          • marksistowski Re: Prof. Krzemiński wybitny badacz antysemityzm 23.10.09, 23:45
            No i OK
          • cepekolodziej Re: Prof. Krzemiński wybitny badacz antysemityzm 25.10.09, 10:29
            cepekolodziej napisał:

>
            > No i -
    • pozarski Re: No i najwyrazniej prof Krzeminski nie natrafil 23.10.09, 14:05
      oleg3 napisał:

> ogłosił -UWAGA-
      >
      > Ra
      > dio Maryja nie promuje antysemityzmu i nacjonalizmu, a jej słuchacze charaktery
      > zują się autentyczną wiarą.

>
      >
      www.tvn24.pl/0,1585167,0,1,radio-maryja-sieje-antysemityzm,wiadomosc.html
      na te wypowiedz,ktora najprawdopodobniej nie byla jedyna w historii RM.wink)
      • hasz0 nie licz na to czym może Cię...Żyd licz na ok rząd 23.10.09, 14:17
        patrz post PO-wyzej.
      • oleg3 Janku 23.10.09, 14:25
        nie wypowiadałem się na temat czy RM jest antysemickie i nie zamierzam. Nie
        słucham tej stacji. Podałem newsa o wynikach badań zespołu socjologów. Pisz
        sobie do nich. Mnie badana kwestia interesuje wyłącznie w kategorii ciekawostki.
        • pozarski Re: Oles 23.10.09, 14:30
          Ja wiem co i jak, i dlaczego cie to interesuje. No i oczywista nie interesuje
          cie to na tyle,zeby przeczytac ksiazke o badaniach,ktore nawiazuja do RM sprzed
          paru lat.
        • gini Re: Janku 23.10.09, 14:34
          Jak ty w ogole mozesz zyc w tym antysemickim kraju?Biedny
          czlowieczek otoczony zewszad przez wrogow, nie boisz sie wyjsc na
          ukice?
          Moze tak emigracja do Izraela, gdzie jak wiadomo antysemitow nie ma.
          • hasz0 To on w Polsce nie w Szwecji?/n 23.10.09, 14:39

• shmulka Re: Janku 23.10.09, 14:51
            gini napisała:

Ty może otwórz jakieś forum z poradami dla bliźnich, bo tutaj się marnujesz.
            • gini Re: Janku 23.10.09, 14:56
              shmulka napisała:

> gini napisała:
              >
              >
              > Ty może otwórz jakieś forum z poradami dla bliźnich, bo tutaj się
              marnujesz.
              >
              >
              zastanowie sie.
              • shmulka Re: Janku 23.10.09, 15:01
                gini napisała:

Byle szybko, potrzebujący czekają.
                • pozarski Re:Wczoraj przyrzekala 23.10.09, 15:08
                  ta &!!%$!$$##, ze pojdzie sobie i nawet sie oficjalnie z aqua pozegnala. A tu
                  co? Nie czytam tej $#%!!!$$,bo to nie tylko strata czasu,ale i jej sraczka
                  slowna dokonuje estetycznego pogromu w mojej duszy artysty. Po co mi to? I tobie
                  radze wciagnac ja na czarna liste.wink
              • marouder.eu I zeby bylo to forum im. Pozarskiego! 23.10.09, 15:10
                Gdyz Pozarski czasem mi zazdrosci powstajacych jako skutek uboczny mojej
                dzialnosci forumowej forow mojego imienia!
                Ma byc sprawiedliwie!
                • pozarski Re: I zeby bylo to forum im. Pozarskiego! 23.10.09, 15:15
                  Zgadza sie! Chcem tego,pragnem tego! Dajta mi to,bo jak nie to was oskarze,no,
                  widomo o co,a w razie czego,zapytajcie olusia.wink))
    • pan.scan Widać zmienił zdanie albo z linku nic nie wynika. 23.10.09, 15:07
      Inna sprawa, że moja mama, osoba światła i jak najdalsza od wszelkich uprzedzeń jest fanką RM, właśnie dla tej osobliwej, jak twierdzi, atmosfery modlitewnej, pozwalającej jej być we wspónocie.Z racji wieku moja mamado kościoła już nie chodzi, ale to, o czym pisze Krzemiński widzi i potępia.
      Wracając do tematu, Krzemiński z maja br:

Dominika Wielowieyska: Co się zmieniło w polskim antysemityzmie w ciągu ostatnich 20 lat?

Ireneusz Krzemiński: Jeśli odwołać się do wyników badań empirycznych, to polski antysemityzm pogłębił się i przyjął formę spójnego światopoglądu. Mam na myśli manifestację świadomości, a nie niszczenie żydowskich obiektów kultu czy cmentarzy.
      (..)
      - Wyznawcy polskiego antysemityzmu uaktywnili się w zupełnie inny sposób. Promują wizję polskości opartą na tradycji narodowo-katolickiej. Jeżeli słucha się Radia Maryja, to widać, że tam treści antysemickie zawsze pojawiają się wtedy, gdy opisuje się przeszłość kraju i gdy zagrożony jest obraz Polski w świecie. Na przykład wytknięcie polskich zbrodni na Żydach. Bo antysemityzm jest połączony z wizją własnego narodu, z jego powołaniem w dziejach, a także z bezwzględną lojalnością, która zabrania krytykować własny naród, przynajmniej otwarcie. W innych sytuacjach aktywnego antysemityzmu nie widać.

całość:
      wyborcza.pl/1,75515,6644329,Biedny_Polak_patrzy_na_obcych.html
      • pan.scan 2 fragmenty z RM, jeden od drugiego dzieli 6 lat 23.10.09, 15:09
        uczestnicy audycji ci sami. Moim zdaniem znakomicie koresponduje to z przekazem Krzemińskiego.

ks. prof. dr hab. Jerzy Bajda
        o. Piotr Andrukiewicz

Data: 1 IX 2001, 22:27
        Audycja: refleksje na aktualne tematy społeczne i narodowe
        (...)
        Nie trzeba ukrywać, że Żydzi mieli swój plan nie tylko w stosunku do Hiszpanów. Cytowany autor Henryk Pająk podaje druzgocące fakty na temat współdziałania Żydów z sowietami w procesie niszczenia polskiego narodu, jego inteligencji, jego patriotów, niezależności życia kulturalnego i duchowego - str. 212-224. Rozdział ten kończy się stwierdzeniem: "Niemcy, sowieci, Ukraińcy z OUN UPA, Żydzi zgodnym chórem i równie zgodnym działaniem parli ku eksterminacji Polaków i tę eksterminację krwawo realizowali. A jak jest dzisiaj, po rzekomym upadku ZSRR, po rzekomym zwycięstwie polskiej "Solidarności"? Stawia takie pytanie autor, str. 224. W jaki sposób Żydzi nadal spiskują przeciw Polsce, już nawet nie maskując się zbytnio, świadczy chociażby sprawa Jedwabnego, przedtem sprawa karmelu oświęcimskiego i obecnie bezprzykładna nagonka antypolska prowadzona w zagranicznych ośrodkach opiniotwórczych.
        Wiele materiałów, chciałoby się powiedzieć, mrożącego krew w żyłach zawiera inna książka Pająka pt. "Strach być Polakiem", Lublin 1997. Naprawdę strach to wszystko czytać i dlatego nie chciałem także tego przytaczać w szczegółach. Nigdy jeszcze pod adresem Polski, narodu, który nikomu nie zawinił nie powiedziano tyle oszczerczych oskarżeń, nie wylano tyle jadu nienawiści. Dlaczego? Odpowiedź jest tylko jedna: jest to nienawiść pochodząca od szatana, który nie mogąc dosięgnąć Chrystusa w jego majestacie, uderza obelgami w naród, któremu Chrystus okazał swoją szczególną łaskawość chroniąc go w ciągu dziejów przed oczywistą niemal zgubą. Tak więc walka przeciw Polsce trwa nadal. Jest to jednak przede wszystkim walka duchowa, wymagająca mocniejszego przylgnięcia do tego, od którego płyną moce zwycięskie. "Miejcie odwagę, jam zwyciężył świat. Wojna się jeszcze nie skończyła". Jak pisze Henryk Pająk, hitlerowski faszyzm militarny został obecnie zastąpiony przez faszyzm korporacji ponadnarodowych, niszczących państwa i narody. Ponadnarodowe struktury kolektywistyczne stały się tak potężne, że podboje militarne są już zbędne. Media stały się narzędziem korporacji nadnarodowych, podobnie jak w Niemczech były narzędziami nazistów - "Dwa wieki Golgoty", str. 164.
        Co robić? Tu próba jakby podsumowania, próba nadania kierunku naszej refleksji, naszym rozmowom. Należy najpierw wygrać wybory [parlamentarne w 2001 r.]. W tym celu wszyscy patrioci, zwani także prawicą powinni się zjednoczyć w duchu miłości ojczyzny i solidarności, o której mówił tylekroć Jan Paweł II. Ten głos wielkiego proroka naszych czasów nie może zostać zlekceważony - mogłoby to oznaczać naszą ostateczną klęskę. Należy wrócić do prawa bożego w życiu publicznym. Należy jasno określić program polityczny oparty na katolickiej nauce społecznej. Polacy muszą znów stać się narodem zjednoczonym na gruncie swego tysiącletniego dziedzictwa wywodzącego się z Ewangelii i duchowego związku z Kościołem. Z życia państwowego należy usunąć wszelki obcy nalot odpowiedzialny za niszczenie naszej tożsamości, za rozkład etosu i narodowej kultury, za ruinę gospodarczą i kolonizację Polski, za sprzedanie polskiej suwerenności, w wyniku czego staliśmy się wasalami europejskiej biurokracji.
        Sytuacja jest dramatyczna, tym bardziej wymaga stanowczych decyzji i ofiary z partykularnych interesów i zaściankowych sporów. Przejawem najgłębszej głupoty politycznej i aktem zdrady narodowej byłoby dobrowolne poddanie się pod rządy byłej partii komunistycznej, która łudzi i mami społeczeństwo kuszącymi obietnicami i hasłami, tak jak robiła to zawsze, zawsze kłamiąc i zawsze oszukując. Należy postawić zasadę, że żadna partia będąca spadkobierczynią PZPR nie może mieć miejsca w parlamencie. Dla ocalenia Polski konieczna jest całkowita dekomunizacja i lustracja. Dopóki to się nie stanie, nie będziemy nigdy państwem niepodległym i suwerennym, a może w ogóle przestaniemy istnieć jako państwo. Już tak niewiele nam do tego brakuje - czy mamy na to pozwolić? A więc należy wybrać pomiędzy tym defetyzmem, który został zamierzony przez wszystkie narzędzia walki psychologicznej, tej walki, którą bardzo dokładnie zdefiniował Hitler, a stosują ją również dokładnie nasi komuniści, a działaniem natchnionym odwagą, miłością ojczyzny, wiarą w Boga, zaufaniem wobec wszechmocy miłosiernego Boga, który nie chce opuścić narodu, jeżeli naród go również nie opuści. Na tym kończy się moja refleksja, zostawiam głos teraz słuchaczom.
        o. Andrukiewicz: Przypominam państwu, w naszym studiu ks. prof. dr hab. Jerzy Bajda, refleksje na aktualne tematy społeczne i narodowe. Zapraszamy państwa do kontaktu, do rozmowy, na pewno będzie wielu chętnych by włączyć się w tę refleksję i podzielić się swoimi przemyśleniami.

Pieśń: Święta miłości kochanej ojczyzny...

ks. Bajda: Żydzi panują nad gojami
        o. Piotr Andrukiewicz

Data: 1 X 2007, 02:09
        [...]
        Jest to niepojęty fenomen i paradoks zarazem: Radio Maryja wyświadcza Polsce i całemu Kościołowi wspaniałą przysługę, co jasno widzą ci, którzy tego Radia słuchają, a równocześnie pewne grupy i jednostki medialne uporczywie zwalczają to Radio, powtarzając w kółko te same frazesy i zmyślenia, dawno już obalone i skorygowane przez ludzi kompetentnych. [...] W moim najgłębszym przekonaniu na przykład zarzut antysemityzmu jest tak absurdalny, że (jak to już komuś napisałem) żaden rozsądny człowiek nie może go brać na serio.
        [...]
        Ojciec Maksymilian nie krył tego, że celem masonerii jest "zniszczyć wszelką religię, a zwłaszcza chrześcijańską". Nasz święty przytoczył słowa Żyda francuskiego nazwiskiem Cremieux, który na zjeździe masonów powiedział: "Miejcie sobie wszystko za nic, za nic pieniądze, za nic poważanie, prasa jest wszystkim. Mając prasę, będziemy mieli wszystko" (św. Maksymilian Kolbe, dz.cyt., s. 21). Podobnie na międzynarodowym zjeździe rabinów w Krakowie w roku 1848 rabin angielski Mojżesz Montefiore głosił: "Jak długo gazety świata nie będą w naszych rękach, wszystko na nic się nie przyda. Bądźmy pomni przykazania XI: "Nie będziesz cierpiał nad sobą żadnej obcej prasy, abyś długo panował nad gojami. Zapanujmy nad prasą, a wnet będziemy rządzić i kierować losami całej Europy"" (tamże, s. 21-22). Ojciec Maksymilian w cytowanym wykładzie dostarcza wielu świadectw dowodzących zgubnego wpływu prasy kierowanej przez Żydów w dziedzinie wiary i moralności; pomijam szczegóły.
        [...]
        Otóż trzeba sobie zdać sprawę z tego, że Żydzi nie myślą przy pomocy naszych, ogólnoludzkich kategorii, lecz mają swoją własną filozofię, która jest nie do pogodzenia z naszą, chrześcijańską. Na przykład według Majmonidesa, którego poglądy są nadal podtrzymywane przez elitę żydowską, "nie-Żyd" nie jest człowiekiem, poganin jest jak zwierzę.
        [...] Ten program "doskonalenia świata" w ujęciu judaizmu jest ściśle polityczny i dąży do poddania wszystkich narodów wymogom Tory, także za pomocą środków przymusu. Nie bez znaczenia jest wiadomość, że w Jerozolimie ogłoszono uroczystą inaugurację Sanhedrynu po niemal 2000 lat. Termin uroczystości - 13 października. Data znacząca* (według MichNews, 18 września 2007 r.). Nie będę wchodził w szczegóły. Jednym z elementów taktyki jest sianie zamętu, szczególnie w łonie wspólnot religijnych, powodującego wzrost antysemityzmu, co ma doprowadzić do przyspieszenia ery mesjańskiej.
        [...] Także należy wrócić do starych formuł liturgicznych, według których Kościół modli się o "nawrócenie Żydów", i nie udawać, że nic nie wiemy na ten temat, że także im należy głosić Ewangelię. Nie można Żydów zostawiać im samym, ponieważ wtedy są bezbronni wobec "zasłony spoczywającej na ich sercach" (2 Kor 3, 15).
        • pozarski Re: 2 fragmenty z RM, jeden od drugiego dzieli 6 23.10.09, 15:20
          Niespecjalnie widze jakas zasadnicza roznice,ale trzeba pamietac i o tym,ze
          kontekstem pierwszej wypowiedzi byla zapewne ksiazka Grossa Sasiedzi, nie?
          • hasz0 po wygranej PO słucham "Rozmów..i nigdy nie 23.10.09, 15:38
            słyszalem nic o antysemitach ani Zydach.
            Tylko o aferach.

Mówienie wprost o aferach waszych PO-lityków też JUŻ JEST
            ANTYSMIECIZMEM
            ?

Kto to ten Komorowski z PO Wasz?

piq - co to jeździł do Izraela i miał napisać nam coś ważnego dla
            Polski na Aquie promował bardzo usilnie
            i tarczę i F16 i Begina ...powołujac sie "MOJEGO"
            Szeremietiewa s. radzieckiego żołnierza zamordowanego przez NKWD
            ...czytaj kto i w czyim interesie podłożył świnię Szeremietiewowo,
            który był krytyczny do F16 piqowych marzeń.
          • pozarski Re: Tak wyglada watek z mojej perspektywy.;))) 23.10.09, 16:05
            Prof. Krzemiński wybitny badacz antysemityzmu - oleg3 23.10.09, 13:47
            Re: Prof. Krzemiński wybitny badacz antysemityzm - hansgrubber 23.10.09, 13:52
            Re: Prof. Krzemiński wybitny badacz antysemityzm - pozarski 23.10.09, 14:00
            Re: Prof. Krzemiński wybitny badacz antysemityzm - pozarski 23.10.09, 13:55
            Re: No i najwyrazniej prof Krzeminski nie natrafil - pozarski 23.10.09, 14:05
            Janku - oleg3 23.10.09, 14:25
            Re: Oles - pozarski 23.10.09, 14:30
            Re: Janku - shmulka 23.10.09, 14:51
            Re: Janku - shmulka 23.10.09, 15:01
            Re:Wczoraj przyrzekala - pozarski 23.10.09, 15:08
            I zeby bylo to forum im. Pozarskiego! - marouder.eu 23.10.09, 15:10
            Re: I zeby bylo to forum im. Pozarskiego! - pozarski 23.10.09, 15:15
            Widać zmienił zdanie albo z linku nic nie wynika. - pan.scan 23.10.09, 15:07
            2 fragmenty z RM, jeden od drugiego dzieli 6 lat - pan.scan 23.10.09, 15:09
            Re: 2 fragmenty z RM, jeden od drugiego dzieli 6 - pozarski 23.10.09, 15:20
            • hasz0 a ten jak wyglada watek zTwojej perspektywy.;))) 23.10.09, 18:30
              forum.gazeta.pl/forum/w,13,101990672,101990672,aha.html
    • andrewleonard antysemityzm to przywilej wolnego człowieka 23.10.09, 15:31
      Każdy ma prawo OCENY. Jeżeli czyjes doswiadczenie dotyczące żydow jest
      negatywne to ma on prawo opinie formowac własne opinie.
      Jeżeli żydzi zrezygnują ze swych amoralnych i aspołecznych zachowan to
      wtedy znikną uniwersalne uczucia antysemickie trwające od 4 tysięcy lat.
      Antysemityzm to wyłączna wina żydow i zdrowa reakcja obronna uczciwych
      ludzi.
      • hasz0 mnie pprzyjaciela Bombarda i obrońcę Zydów w 68 23.10.09, 15:40
        nazwali skromnie w podzięce kabalistycznej ANTYSEMITĄ.

To kim oni są ....
        szeremietiew.com/sprawa.php?c=farmusony
        link sie nie przylepił
        • hasz0 Moczar ienawidzą i bronią Bermana Wolińską i 23.10.09, 15:41
          Begina
          • hasz0 a mnie co z Moczarem walczył Mieciem..IQ=? 23.10.09, 15:42
            kim są?
            • hasz0 młodzież studencka z Torunia też antysemici? 23.10.09, 15:43
              qrva mac ...nie zniosę tego antysemityzmu jaki sieją.
    • andrewleonard czy ja jestem antykomar? 23.10.09, 15:47
      Czy ktoś integentny żywi uczucia negatywne lub pozytywne w stosunku do
      mrowek czy komarów? Tak samo i ja nie żywię uczuc negatywnych w stosunku
      do insektow i żydow. Szkoda czasu i atłasu. Olewać, olewać. ha,ha,ha,ha
      • hasz0 przecież ja sie vqrviam na Polaków typu Scan patrz 23.10.09, 15:59
        kulturaliberalna.salon24.pl/127110,scott-raab-strach-i-zaskoczenie
        • hasz0 ________narodowcy piszą o nich tak:________ 23.10.09, 16:51
          Plan polityczny wdrażany przez sanhedryn, co zresztą zostało
          ogłoszone przez jego gadzinową (gadzinowa, bo ziejąca jadem
          nienawiści do Polaków i do katolicyzmu) rozgłośnię TOK FM, polega na
          ograniczeniu ilości partii w sejmie do dwóch, do PO i PiS lub, jeśli
          one się zużyją, do ich nowo-wykreowanych zamienników.

Wołanie na puszczy!!!
          To politycy AWS-u dzisiejszego POPiS-u sprzedali PZU, banki, TP.S.A.
          elektrownie, elektrociepłownie i inne strategiczne gałęzie polskiego
          przemysłu.
          Teraz walczą złodzieje z AWS-u o nadzór nad Polakami, klika, mafia
          walczy o to by nami dowodzić, wszyscy z tej kliki maja brudne
          antypolskie łapy, ta kłótnia to fikcja, chodzi o to, aby zawsze
          władza była w tych samych łapach, tylko co jakiś czas pod innym
          szyldem.
          Te blade kwity CBA skutecznie odwróciły uwagę od spraw zasadniczych,
          czyli ugody rządu z Eureko oraz odwrócono uwagę opinii społecznej od
          zdradzieckiego planu związanego z podpisaniem ,,traktatu
          lizbońskiego” przez marionetkowego, skompromitowanego Prezydenta L.
          Kaczyńskiego zdrajcę narodu polskiego.
          Nikt z działaczy PiS-u nie podjął debaty o oddaniu Polski w ręce
          ludzi marca 68 zwanych komisarzami UE.

Tak działa partia która przedstawiana jest Polakom jako ruch
          katolicki i narodowo-prawicowy.
          Tak brat wspólnie z Kamińskim uratował brata przed linczem
          publicznym za podpisanie ,,traktatu”.
          Masoneria oraz obce służby specjalne zainstalowane w Polsce muszą
          być dumne z takiej postawy ,,polskiej prawicy”.
          Niestety, ale koalicja AWS - UW nadal rządzi tylko pod innymi
          szyldem.
          Skierniewice 18-10-2009 rok

Zygmunt Wrzodak
          ----
          Światowe Żydostwo jest w zasadzie podzielone na dwa konkurujące ze
          sobą obozy: anglosaski, związany z $ USA oraz europejski,
          socjalistyczny, budujący nowy żydo-bolszewizm na wzór ZSRR, czyli
          UE, związany z € UE. Również w Polsce ścierają się ich odpowiedniki:
          PO – obóz europejski, PiS – anglosaski.

Podobnie zorganizowane są sceny polityczne w państwach Europy.
          Zrodzona w łonie światowego Żydostwa idea budowy jednego światowego
          państwa, a więc i jednego światowego rządu, z powodu krachu $ USA
          odsunęła się nieco na dalszy plan. Powiedzenie „kochajmy się jak
          bracia, a rachujmy się jak żydzi” wzięło dziś górę – obóz europejski
          nie zamierza dźwigać ciężaru finansowych geszeftów obozu
          anglosaskiego.

Oczywiście obozy te stają ramię w ramię w walce ze wszystkimi
          przeciwnikami, czyli ze wszystkimi narodowymi partiami, ruchami, czy
          stowarzyszeniami.

„Afera hazardowa” w przeciwieństwie do „gruntowej” opiera się jednak
          na realnych faktach. Z „afery gruntowej” M. Kamiński (gra po stronie
          PiS) nie musiał się Gojom tłumaczyć, mógł, więc ją wymyślić. W
          przypadku „afery hazardowej”, która dotyczy pobratymców, choć z
          obozu przeciwnego, jest już zupełnie inaczej. Tu musiał oprzeć się
          na faktach. Zrobił to bez większego wysiłku, wystarczyło posłuchać
          lub raczej podsłuchać, co kombinują koledzy.

Warto zwrócić uwagę, że o „aferze hazardowej” informowały nie tylko
          dzienniki „Rzeczpospolita” i „Nasz Dziennik” (obóz PiS), ale także
          wszystkie pozostałe media. Musiały, zatem otrzymać pozwolenie od
          sanhedrynu. Można dostrzec dwa powody, dla których żydo-media
          zgodnym chórem informowały o aferze.

Pierwszy to ten, że akcje PO i premera Tumana i tak mocno spadną z
          powodu kryzysu gospodarczego. Nie można wykluczyć, że przegra on
          wybory prezydenckie, o ile w ogóle jeszcze w nich wystartuje.
          Sanhedryn musi, zatem wypromować nowe polityczne ścierwa zastępujące
          PO, choć na wybory do sejmu i na prezydenckie już nie zdąży – nie
          pokapował się w rozmiarach kryzysu, przespał go.

Drugi powód jest taki, że chodziło o odwrócenie uwagi Gojów od
          podpisania traktatu lizbońskiego przez prezydenta RP – zdrajcę
          Narodu (tu jest wątpliwość, bo swojego nie zdradził) i Państwa
          Polskiego. To był dla wrogów Polski jednoczący cel wspólny.

Jest wielce prawdopodobne, że miedzy PiS a sanhedrynem doszło do
          swoistej transakcji, czyli podpis prezydenta RP z PiS (spowalnia
          integrację UE w interesie USA) pod traktatem lizbońskim w zamian za
          medialny przekaz o aferach z udziałem PO. PiS wyrabia sobie dzięki
          tej transakcji akcje przed wyborami do sejmu i prezydenckimi. (Te
          ostatnie są chyba bez szans dla L. Kaczyńskiego. I kto wie, czy nie
          dojdzie do wspólnych ustaleń z sanhedrynem na rzecz np. M. Jurka,
          katolika żydowskiego pochodzenia?)

Należy pamiętać, ze sanhedryn musi dbać przede wszystkim o to, żeby
          władza w Polsce znajdowała się w żydowskich rękach. Poza tym cena
          transakcji nie była zbyt wysoka. Akcje PO i premiera Tumana i tak
          pójdą w dół, nie można wykluczyć nawet wcześniejszych wyborów do
          sejmu. A jeśli PiS wygra wybory, to i tak do następnych dojdzie
          pewnie przed czasem, ponieważ tak samo jak PO nie posiada – z
          założenia – jakiegokolwiek poważnego programu polityczno-
          gospodarczego dla Polski.

(Zwrócę tylko uwagę P.T. Czytelników, że taki program za
          najważniejsze winien uznawać:

1. banki i polityka pieniężna w rękach Państwa Polskiego, 2.
          renegocjacja traktatu akcesyjnego Polski do UE, czyli przywrócenie
          suwerenności gospodarczej i politycznej oraz zwrot kosztów akcesji
          lub wystąpienie z UE.)

W ewentualnym zwycięstwie PiS sanhedryn upatruje też dla siebie
          pozytywów. A mogą być nimi: pogorszenie stosunków z Niemcami i
          przede wszystkim z Rosją, co dodatkowo pogrąża Polskę jeszcze
          bardziej, a przecież o to Żydostwu chodzi.

Nasze stosunki z Niemcami będą tak długo złe, jak długo rządy w
          Polsce i w Niemczech będą znajdowały się w większości w żydowskich
          rękach.

Celem sanhedrynu jest likwidacja znienawidzonej katolickiej Polski,
          która nie dość, że wbrew żydowskim zabiegom powstała na nowo po 1918
          r., to dwa lata później przekreśliła żydowskie plany opanowania
          Europy przez żydo-bolszewizm. Utrzymała swoja nazwę i państwo nawet
          po 1945 r. A od roku 1956 do 1980 Polską rządzili w zasadzie Polacy –
          niestety komuniści, – ale gospodarczy rozwój był niezaprzeczalny.
          Od 1980 r. do dziś trwa systematyczna likwidacja materialnych
          podstaw bytu Polskiego Narodu.

Tylko od nas samych zależy dziś nasz los, los Państwa Polskiego i
          każdego Polaka. Nie możemy jednak ulegać dłużej żydowskiej
          mistyfikacji i pozwalać panoszyć się w naszym państwie antypolskim
          rządom.

Dariusz Kosiur
          • marouder.eu Kosior, Wrzodak, Heniek Pajak, Bubel.. 23.10.09, 17:04
            ..typowo polskie, sympatyczne nazwiska inteligenckiesmile)
            • hasz0 SienkieMickieRadziwSobiesPoniatJa giełl.... 23.10.09, 17:10
              o to są dopiero prawdziwe żydowskie nazwiska....
            • pozarski Re: Kosior, Wrzodak, Heniek Pajak, Bubel.. 23.10.09, 17:16
              Prawda? Tez mnie to zastanawialo,kiedy wrocilem do czytania polskiej prasy i
              internetu, skad sie takie nazwiska wziely? Jak mozna sie nazywac Bubel czy Pająk
              i nie splonac ze wstydu na sam widok wlasnego podpisu?wink
            • manny-jestem Mogli sobie zmienic np. 23.10.09, 18:19
              na Kwasniewski...
              • marouder.eu O, czesc Manius:) Czy szanujesz dokonania.. 23.10.09, 18:28
                ..historyka Pajaka Henka?
                • hasz0 Akcje PO i premiera Tumana i tak pójdą w dół?/nn 23.10.09, 18:31

• hasz0 albo Kwakwakwaśniewski czytaj dalej 23.10.09, 18:33
                forum.gazeta.pl/forum/w,13,101951016,101990069,liczy_ze_wejdzie_w_ostatniej_chwili_moze_do.html
    • andrewleonard RM musi mowić prawde -czyli o żydach zle 23.10.09, 18:42
      tak tak

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka