hasz0 20.11.09, 12:32 obawiam się, że tak jak inne pojęcia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rycho7 rzymska polonizacja 20.11.09, 14:47 hasz0 napisał: > obawiam się, że tak jak inne pojęcia Zupelnie tak jak z polonizacja rzymskiej maksimy: "dura lex" jako durne prawo. Haszystowskie "silne" panstwo to instytucjonaluzacja totalnego debilizmu pisuarow w ojdyrze jedynych. Stacja kolejowa przy kazdym domu we Wloszczowej. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq i PiSk medialny 20.11.09, 14:56 z tak zwanych mediów polskojęzycznych (z siedzibą w mieście Toruń). Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 Re: i PiSk medialny 20.11.09, 15:21 wojna kredytowa...cichutka... kmieć, 8 listopad, 2009 - 12:06 Po co wprowadzać armię na czyjeś terytorium i ściągać kontrybucję? Bezpieczniej dac kredyt i odbierać odsetki....Tym bardziej że pożycza się pieniądze,które wcześniej się ukradło pożyczkobiorcy,przy pomocy własnych agentów zwanych"rządem polsk im" (Michał Boni np.) Zasada stara i sprawdzona,vide 5 Księga Mojżeszowa 15,6 : - "I będziesz pożyczał (Izraelu) wielu narodom, a sam u nikogo pożyczać nie będziesz; i będziesz panował nad wieloma narodami,a one nad tobą panować nie będą..." W innym miejscu jest zdanie: - " Bo kto (od kogoś) pożycza, niewolnikiem jego się staje.." I to właśnie pozwalamy ze sobą robić ...jak ślepi i otępiali. Bo wierzymy w "prawo" które, jak się uważniej przyjrzeć, jest tylko prawa iluzją. Iluzją chroniącą skutecznie złodziei miliardów, i gnojącą tych, którzy ośmielą się bronić..Bez działań radykalnych, a tylko będąc w zgodzie z tym "prawem", nie mamy szans by się tej ośmiornicy wyrwać, bo to ośmiornica światowa. Zaloguj się lub zarejestruj by odpowiadaćdrzewozgłoś Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 konkretnie prosze 20.11.09, 15:58 szach0 napisał: > ..Bez działań radykalnych Mataczysz czy potrafisz konkretnie? Kataryzacja Miloscia Blizniego? Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 haszystowskie rozdwojenie jazni 20.11.09, 16:15 szach0 napisał: > wojna https://forum.gazeta.pl/forum/w,13,103218778,103257223,era_inwiligacji.html?wv.x=2 http://prawo.vagla.pl/node/8722 Czy Ty rzeczywiscie nie potrafisz skojarzyc tych dwoch informacji? Lakniesz "silnego" panstwa? Z sensorammi zawartosci Twojego kibla? Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ____silne państwo chroni obywatela prawem 20.11.09, 18:56 i jego prawidłową egzekucją. Prawem jednoznacznym, jasnym bez furtek interpretacyjnych. Takie było w II RP. Takiego prawa szukać ze świecą tak w programach Jaworowicz jak i Komisji Palikota. Twoja definicja = interpretacja przez miedia PO dokonań CBA Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: ____silne państwo chroni obywatela prawem 20.11.09, 19:38 hasz0 napisał: > i jego prawidłową egzekucją. Prawidlowa teoria. Rzeczywistosc skrzeczy. > Prawem jednoznacznym, jasnym bez furtek interpretacyjnych. Znam, znam. Na wojnie chlop strzela, Pan Bog kule nosi. Wiec kto morduje? > Twoja definicja = interpretacja przez miedia PO dokonań CBA Podaj link do mojej definicji. Ja nie podejmowalem nawet proby definiowania. Ale nie watpie, ze link do Twoich urojeni podasz. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: ____silne państwo chroni obywatela prawem 21.11.09, 00:25 > Znam, znam. Na wojnie chlop strzela, Pan Bog kule nosi. Bywało, że i na odwrót. Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 _państwo w wydaniu PO: ustawy Komisarza Palikota + 21.11.09, 12:52 Stan lekarza z Wrocławia chorego na grypę typu A/H1N1 jest ciężki ale Minister Kopacz dostała właśnie nagrodę €-upejską za......walke z korupcją!!!!!! Palinkokotowe poprawki przypominają te sprint-HARD-hazardowe głosowane kartą Chlebowskiego co to nadal sie spotyka z Sobiesiakiem jako "du'pek" czy może "pikuś" .... "Mirosław Drzewiecki i Zbigniew Chlebowski są absolutnie niewinni, ja nie widzę żadnych dowodów - oświadczył minister sprawiedliwości Andrzej Czuma, odnosząc się zarzutów CBA ws. Były minister sprawiedliwości Andrzej Czuma powiedział, że 21 września dostał zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa, polegającej na nielegalnym lobowaniu na rzecz firmy hazardowej przez dwóch polityków. - Przejrzałem bardzo starannie ten materiał, ale nie znalazłem tam żadnych dowodów. Znalazłem fragmenty wyrwane ze stenogramów. Pan Mariusz Kamiński nie dołączył stenogramów źródłowych. Nie widziałem ich. W materiałach jako dowód dołączono kopie dwóch artykułów z gazet - powiedział minister w rozmowie z Radiem ZET. wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Prokuratura-sprawdzi-czy-poslanka-PO-zlamala-prawo,wid,11707092,wiadomosc_prasa.html "Ministrowie sportu, którzy podnosili rękę na PZPN albo ... ... zostali zastrzeleni, albo skończyli w więzieniu. Minister Drzewiecki dobrze zadaje sobie z tego sprawę - widać, że jest przerażony." "różnica między sitwą PZPN a "aferałami" z PO polega na tym że ci pierwsi nie są skłonni inwestować w budowę dróg czy hoteli żadnych pieniędzy (nie to że nie mają ale jeszcze ktoś zadałby głupie pytanie o ich pochodzenie). Za to stoją za nimi Blatter i Platini uważający że ich lokalni podkomendni powinni stać ponad prawem swoich krajów. Z kolei POpaprańcy mogą na budowę wydać nie swoje lecz budżetowe pieniądze a dużą część zysków poprzez dobór "właściwych" wykonawców przetranswerować do swoich kieszeni. Ale gdy UEFA odbierze Euro 2012 to gó*no z tego wyjdzie. Masz rację że siły są wyrównane ale w moim odczuciu przewagę mają Platini i spółka. Bo platfusy rezygnujące z takiej kasy to dla mnie taka sama abstrakcja jak Kwach rezygnujący z wódeczki. Pozdrawiam serdecznie." "02 października 2008Heros czy dupek? Szanowny Libero Gdyby ludzie używali do myślenia głowy a ... Szanowny Libero Gdyby ludzie używali do myślenia głowy a nie GW no Prawda czy Tusk Vaseline Network to platfusy drżałyby przed każdymi wyborami o swoje 5% niczym Pawlak z Kalinowskim. Pozdrawiam serdecznie ~Stary Niedźwiedź, 2008-10-05 01:25 antysocjal.blog.onet.pl/3667640,344539446,1,200,200,74763940,344923221,5045061,0,forum.html "TVP Info donosi o kolejnej aferze z ich udziałem. Tym razem - przetargowej. Pojawiają się w niej nazwiska byłego ministra sportu Mirosława Drzewieckiego i eksszefa klubu PO Zbigniewa Chlebowskiego. A popędzać ich miał nie kto inny jak Ryszard Sobiesiak. Kulisy nowej afery na stronie TVP Info opisuje Jerzy Jachowicz. Jak twierdzi, organizowany w aferalnych okolicznościach przetarg dotyczy dzierżawy wyciągu narciarskiego i zlokalizowanej wokół infrastruktury w Nidzicy. Wedle relacji TVP Info, wyciąg narciarski oddać w dzierżawę zamierzała spółka skarbu państwa - Zespół Elektrowni w Niedzicy. Rolą obu polityków - Drzewieckiego i Chlebowskiego (przy wydatnej pomocy Marcina Rosoła, asystenta Drzewieckiego), popędzanych do działania przez Sobiesiaka (i to już po wybuchu afery hazardowej!) było przywrócenie do pracy w Zespole Elektrowni człowieka, który odpowiednio ustawiłby przetarg. Miał go tak zorganizować, by nie wygrała przypadkowa spółka. I to się udało. Sobiesiak tym razem miał działać w interesie Andrzeja Stocha, innego biznesmena, znacznie od niego bogatszego. Jerzy Jachowicz powołuje się na zapis nagranych rozmów telefonicznych, jakie prowadził Sobiesiak (w rozmowie ze Stochem nazwał Drzewieckiego "dupkiem"). A "pikusiem"... www.wiadomosci24.pl/artykul/kolejna_afera_tym_razem_przetargowa_z_udzialem_po_116535--1.html Sobiesiak na razie wyjechał na Florydę...tam teraz dużo cieplej. Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 __________________a może "pikusia" i "du'pka"? 21.11.09, 12:59 "CBA udało się jednak wyłuskać sformułowania, które zdradziły ich rzeczywisty cel. Pikuś kolega Rysia Pierwszym mocnym śladem tej operacji jest telefon, jaki Ryszard Sobiesiak wykonuje do Zbigniewa Chlebowskiego wieczorem 14 września. Polityk PO mówi mu, że zrobił wszystko w tej sprawie, co mógł . Jednocześnie radzi, aby sam zainteresowany, czyli Lech Jancza, sam też walczył o siebie. Na koniec daje Sobiesiakowi nadzieję, mówiąc: "jeszcze nic straconego, Rysiu." Ezopowy język rozmów polityków z biznesmenami przybiera karykaturalne formy. Poseł PO ziemi nowosądeckiej Andrzej Czerwiński pojawia się w rozmowach jako "Pikuś z Sącza". Jancza w jednej z rozmów przekazuje Sobiesiakowi, że "Pikuś" miał spotkać się w jego sprawie z ministrem skarbu Aleksandrem Gradem. Biznesmen z kolei skarży mu się na Drzewieckiego. Mówi: "dwa dni nie odbiera telefonu, dupek jeden, teraz był w telewizji, myślałem, ze jak wyjdzie, odbierze, ale nie odebrał". Po spotkaniu z Drzewieckim w Radissonie, Sobiesiak informuję Janczę, że sprawa załatwiona. Pod koniec miesiąca, 27 września (niedziela), Lech Jancza denerwuje się, bo "finał ma być 12 października, a on nie zna ciągle swojej sytuacji w pracy", o czym informuje Sobiesiaka. Ten dzwoni natychmiast do Chlebowskiego i przypomina, że Drzewiecki obiecał przywrócić do pracy Janczę. Chlebowski nie chce rozmawiać o sprawie przez telefon, a Drzewiecki jest w USA. Sobiesiak kontaktuje się w tej sprawie z asystentem ministra sportu - Marcinem Rosołem. 29 września, we wtorek, dochodzi do krótkiego spotkania Sobiesiaka z Rosołem w kawiarni ministerstwa sportu. Po niej wyjaśnia się sytuacja Janczy. 12 września odpowiada za przetarg, który wygrywa założona kilka dni wcześniej firma. Nie wpłaca w terminie zaliczki, a wyciąg trafia w ręce spółki Czorsztyn-Ski. Właściciel zwycięzcy przetargu dostaje stanowisko menedżera w spółce, która stała się faktycznym właścicielem obiektu. tvp.info Odpowiedz Link Zgłoś