Dodaj do ulubionych

Radio Maryja

IP: *.e-eng.hull.ac.uk 26.04.01, 12:30
Jestem ciekaw czy Radio Maryja jest rozliczane z państwem na tych samych zasadach jak np. RMF
czy Zetka? Jesli tak to powinno byc tak samo traktowane przez KRRiT. A jesli nie jest? Poza tym to czy
Sejm nie ma innych rzeczy do roboty, jak zajmowaniem sie czyims prywatnym biznesem (kosciola)?
Obserwuj wątek
    • Gość: JaJacek Re: Radio Maryja IP: *.kabel.telenet.be 28.04.01, 16:04
      Moze irozliczane jest na tych samych zasadach tylko czy oni sie
      rozliczaja uczciwie to inna sprawa!
      • Gość: Krzys Re: Radio MaryjaNajpierw posluchaj. IP: 204.50.249.* 28.04.01, 16:15
        Zanim zaczniesz sadzic i oskarzac,najpierw posluchaj tego radia.We wrzesniu
        ubieblego roku na Pielgrzymke Mlodych Radia Maryja przyjechalo 40 tysiecy osob
        z Polski i calego swiata,gdybys tam byl ,to moze nie wypisywalbys tych
        bzdur.Zycze Ci ,zeby ci mozg do reszty nie wypalila "Gazeta Wyborcza" z "Wprost"
        popijane piwem z marycha na deser.Szczesc Boze.
        • Gość: killer Re: Radio MaryjaNajpierw posluchaj. IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 28.04.01, 17:29
          Dlaczego atakujesz w taki sposób? Ja słucham RM (od czasu do czasu)- to radio i
          programy(szczególnie publicystyczne) mi nie odpowiadają(chodzi o treść i
          teksty).
          Czytam wszystkie gazety polskie,radia i TV - i sam sobie wszystko tłunaczę! Nie
          potrzebuje "przewodnika" typu Rydzyk.
          No i co z tego ,że w pielgrzymce było 40 tys. ludzi? To dobrze. I to wszystko.
          A jak rozliczenie Rydzyka z 250 tyś. DM? A cegielki na Stocznię ? A świadectwa?
          A budowa w Toruniu? Skąd się znajdzie 600 mln PLN?! Znowu łapki będą
          wyciągnięte do spoleczeństwa? Zbierajcie na mszach(na tacę)!!!Najpierw trzeba
          na to odpowiedzieć ,żeby atakować innych.
        • Gość: Wiktor Re: Radio MaryjaNajpierw posluchaj. IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 28.04.01, 17:57
          Słucham tego radia od czasu do czasu. Podobają mi się programy religijne,
          modlitwa, katechezy, transmisje nabożeństw. Natomiast nachalna polityka nie!!!
          Nie wolno mieszać do religii polityki i to jeszcze w takim wydaniu, w jakim to
          robi Radio Maryja. A z fiskusem należy się rozliczać uczciwie. Wszyscy jesteśmy
          równi wobec prawa. Zwłaszcza, gdy stawia się ludziom tak wysokie wymagania
          moralne jak to robi Radio Maryja.
        • Gość: Indris Re: Radio Maryja - owszem słucham IP: *.ibspan.waw.pl 28.04.01, 19:50
          Słucham i słyszę. Mają ciekawe audycje muzyczne i modlitwy (np liturgia
          godzin). Ale wszystko, co dotyczy spraw publicznych, to najczystsza ciemnota. A
          związany z RM tzw Instytut Edukacji Narodowej - to coś w rodzaju Klubu Płaskiej
          Ziemi. Można sprawdzić (pod adresem www.ien.pl), że np gloryfikują inkwizycję...
          • Gość: Krzys Re: Radio Maryja - owszem słucham IP: 204.50.249.* 28.04.01, 20:22
            Ile w tobie jest tego faryzeuszowskiego jadu?
            • Gość: Indris Re: Radio Maryja - do Krzys IP: *.ibspan.waw.pl 28.04.01, 20:26
              Na pewno mniej jadu jest we mnie niż osobiście wysłuchałem z ust o. Rydzyka.
              A coś merytorycznego mógłbyś napisać ?
          • Gość: Paweł Re: Radio Maryja - moim zdaniem IP: *.lodz.sdi.tpnet.pl 08.05.01, 11:50
            Nie słucham i nie będę słuchał, dopóki nie przestaną psuć przekazu religijnego
            obrzydliwymi w swej treści programami polityczno - prpagandowymi.
            a mogłoby to być naprawdę wspaniałe radio chrześcijańskie...
        • Gość: Witek Re: Radio MaryjaNajpierw posluchaj. IP: 195.114.189.* 29.04.01, 00:16
          Mam kolegę,fanatyka RM.Na moją uwagę:że z tym katolicyzmem w tym radiu jest coś
          nie tak, skoro krytykują je nawet biskupi jak Pieronek, czy Życiński, padła
          odpowiedź że Pieronek i Życiński to są Żydzi,którzy chcą zniszczyć Kościół
          Katolicki w Polsce.Takie treści nadaje Rydzyk.
          • Gość: bykk Re: Radio MaryjaNajpierw posluchaj. IP: *.chello.pl 29.04.01, 13:20
            Gość portalu: Witek napisał(a):

> Mam kolegę,fanatyka RM.Na moją uwagę:że z tym katolicyzmem w tym radiu jest coś
            >
            > nie tak, skoro krytykują je nawet biskupi jak Pieronek, czy Życiński, padła
            > odpowiedź że Pieronek i Życiński to są Żydzi,którzy chcą zniszczyć Kościół
            > Katolicki w Polsce.Takie treści nadaje Rydzyk.

coś ci się pomyliło!
            późno już więc prześpij się aa jutro pogadamy !!!
            • Gość: DENAR Re: Radio MaryjaNajpierw posluchaj. IP: *.heban.com.pl 29.04.01, 13:43
              Gość portalu: bykk napisał(a):

> Gość portalu: Witek napisał(a):
              >
              > > Mam kolegę,fanatyka RM.Na moją uwagę:że z tym katolicyzmem w tym radiu jes
              > t coś
              > >
              > > nie tak, skoro krytykują je nawet biskupi jak Pieronek, czy Życiński, padł
              > a
              > > odpowiedź że Pieronek i Życiński to są Żydzi,którzy chcą zniszczyć Kościół
              >
              > > Katolicki w Polsce.Takie treści nadaje Rydzyk.
              >
              > coś ci się pomyliło!
              > późno już więc prześpij się aa jutro pogadamy !!!

A w którym to miejscu Witek się pomylił?
              Nie napisał tylko, że o. Rydzyk to populista nawołujący do nienawiści.
              O. Rydzyk staje w jednym szeregu z Bogdanem Pękiem, Andrzejem Lepperem,
              o. Jankowskim ...
              Wszystkim im zależy na robieniu pieniędzy i zdobywaniu popularności kosztem
              takich ciemnot jak słuchacze Radia Maryja.
              Boże chroń nas przed takimi ludźmi.
              • Gość: ethanol Re: Radio MaryjaNajpierw posluchaj. IP: *.coh.org 02.05.01, 22:49
                Radio Maryjowcy to sa podli nikczemni klamcy.
                • Gość: Lech do ethanola IP: 141.20.80.* 03.05.01, 16:51
                  Nie masz racji, chlopie, to sa po prostu zakute lby. nie ma przeciez nic bardziej
                  autentycznego niz szczera glupota. wiem, bo na Tempelhofie maja tam swoja grupe czy
                  cos w tym guscie. Mam RM tylko jedno za zle- prymitywny sposob myslenia i zakaz
                  publicznej krytyki kleru. Ale moze nieco zmadrzeja pod tym wzgledem.
                  Pozdrawiam
                  Lech
        • Gość: Rydzyk Re: Radio MaryjaNajpierw posluchaj. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.01, 01:19
          Jesteś jakimś pojebanym katolem, albo huj cie wie jakim innym skurwysynem.
          Radio Ma Ryja to Huje i huj im w dupe (z kawałkiem szkła i gruzu)
          • Gość: arek Re: Radio MaryjaNajpierw posluchaj. IP: 193.41.112.* 04.05.01, 15:54
            Gość portalu: Rydzyk napisał(a):

> Jesteś jakimś pojebanym katolem, albo huj cie wie jakim innym skurwysynem.
            > Radio Ma Ryja to Huje i huj im w dupe (z kawałkiem szkła i gruzu)

a ty za to jesteś oświeconym wolnomyślicielem. Co do życzeń to nawzajem.
        • Gość: antek Re: Radio MaryjaNajpierw posluchaj. IP: *.pppool.de 04.05.01, 22:57
          Niestety muszę stwierdzić, że stacja ta jest stacją propagandową, żerującą na
          niewykształconych i zaściankowych ludziach nie mających o wielu rzeczach
          zielonego pojęcia. Radio to, wykorzystując tą niewiedzę, podjudza i utwierdza
          ludzi w ciemnocie. W momencie, gdy dowiedziałem się z glośnika o fakcie, że
          jestem niewysiedlonym fragmentem Niemców, do którego rozmnożenia nie można
          dopuścić uważam, że jedynym rozwiązaniem jest zakaz nadawania. Kościół jest
          instytucją międzynarodową i wszelkiego rodzaju nacjonalizmy nie mają w nim nic
          do szukania.
          Antek

• Gość: a Re: Radio Maryja IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 04.05.01, 16:20
      .
    • Gość: Jorn Re: Radio Maryja IP: 217.11.129.* 04.05.01, 17:02
      Gość portalu: KC napisał(a):

> Jestem ciekaw czy Radio Maryja jest rozliczane z państwem na tych samych zasada
      > ch jak np. RMF
      > czy Zetka? Jesli tak to powinno byc tak samo traktowane przez KRRiT. A jesli ni
      > e jest?

Niestety, nie jest. RM otrzymało koncesję na podstawie ustwy o stosunku państwo
      do koscioła katolickiego, natomiast stacje niekościelne - na podstawie ustawy o
      radiofonii i telewizji. Jest to skandaliczne naruszenie konstutycyjnej zasady o
      równości obywateli wobec prawa. Poza tym to radio oraz sam Rydzyk wielkokrotnie
      łamali różne przepisy prawa dewizowego, karnego, drogowego i być może innych
      kodeksów, ale, jak ktoś jest księdzem to w tym kraju odpowiadać może chyba tylko
      za morderstwo.

> Poza tym to czy
      > Sejm nie ma innych rzeczy do roboty, jak zajmowaniem sie czyims prywatnym bizne
      > sem (kosciola)?

Jest to kolejny skandal: tym razem niczym nieuzasadnione mieszanie się organów
      Państwa w interesy prywatnych przedsiębiorców.

Pozdrawiam

• Gość: kaczy Re: Radio Maryja IP: *.ds.pg.gda.pl 04.05.01, 17:23
        ....a my z kolegami sluchamy nieraz RM w
        akademiku.......zeby sie posmiac.....glupota ludzka
        nie zna granic, mysle ze gdyby taki OJCIEC Dyktator
        rzadzil np. na Bialorusi to ludziom zyloby sie tak
        samo tylko musieliby jeszcze chodzic do kosciola.......
        wink
      • Gość: KC Re: Radio Maryja - c.d. IP: *.e-eng.hull.ac.uk 04.05.01, 20:35
        Dzieki za informacje. Tego wlasnie bylem ciekaw.

Osobiscie nie slucham Radia Maryja i uwazam ze wiara w Boga jest osobista sprawa kazdego
        czlowieka. Ale jesli ktos, w tym wypadku Radio Maryja (ale mozna to tez powiedziec o czesci kleru
        w Polsce) jawnie lamie prawo i nie sa wyciagane z tego zadne konsekwencje, to wlasnie to mnie
        wkurza!!! Czemu Kosciol jako instytucja (w tym Radio Maryja) ma byc traktowany z pominieciem
        prawa? Gorzej, czemu prawo na to pozwala!!!??? Czy ksieza oraz ludzie zwiazani z kosciolem sa
        lepsi, bo wierza? Z checia bym sobie to wyjasnil np. z Krzysiem, ale nie na zasadzie rzucania obelg i
        hasel, tylko rzeczowej rozmowy. Interesuja mnie konkretne odpowiedzi, a nie to, za na Pielgrzymke
        Mlodych RM przyjechalo 40 tys ludzi. To nic nie tlumaczy. A ile ludzi zebralo sie podczas Inwazji Mocy
        RMF? Czekam na odzew!!!
    • Gość: knurek nawet nadaja w chicago i detroit!!! IP: *.65wack-echat.corecomm.net 04.05.01, 22:29
      i w wielu innych miejscach na swiecie!!!polacy w kraju nie zdaja sobie sprawy
      jak ich laduje rydzyk.teraz sobie wymyslil ze wybuduje sobie pomnik chrystusa
      krola wiekszego od tego z rio de janejro w tarnowie na gorze sw marcina.
      www.dziennikchicagowski.com
    • Gość: Alek Re: Radio Maryja IP: 213.231.15.* 07.05.01, 12:18
      W Polsce już tak jest - albo trzeba coś wielbić, albo tępić - nic pośrodku. Nie
      rozumiem tego, iż wokół Radio Maryja jest wiele niejasności finansowych (np.
      kapitał żałożycielski, cegiełki na stocznie, chęć przejęcia za friko ogromnych
      gruntów w Toruniu, itp.), zaś zwolennicy tej rozgłośni wszystko to
      usprawiedliwiają wysoką wartością prezentowanych na antenie treści. Co ma
      piernik do wiatraka. Jeżeli ks. Rydzyk robi kasę na lewo, nie płaci podatków,
      wyłudza forsę podatników, to jaką wartość mają jego (nawet najbardziej
      uduchowionei umoralnione) słowa!?? Krętactwo, obłuda, kariera - to nowe hasła
      ks. Rydzyka. A najgorsi są posłowie i senatorowie, którzy liczą na wieczne
      zbawienie, jak tylko poliżą ks. Rydzyka w tyłek.
      Nie wierzę, że Bóg przyjmie do siebie klikę Radia Maryja.
      Najbardziej szkoda mi tych tysięcy ludzi, którzy są kiszkowani przez rozgłośnię
      i wierzą w Rydzyka.
      Pa
      • Gość: Vist Re: Radio Maryja :((((( IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 07.05.01, 13:06
        Głupota, jątrzenie, nienawiść.

Tradycyjne "wartości" albo stare techniki..

por. " chłopska czerniawa "

Potrzeba: biedy, ciemnoty, pogardy, lęku,

i... jednego prostego wytłumaczenia (bo skomplikowane, za trudne).

Ot i Radio MaRyja.
    • do_gory Re: Radio Maryja 28.04.02, 11:27
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka