superspec 16.04.10, 17:25 To fakt ale czy to jest złe.Robi najczęściej po prostu to co chce większość Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
webaholic Wiekszośc Polakow chce żeby ich Tusk kłamał 16.04.10, 17:33 z tym się muszę zgodzić superspec napisał: > To fakt ale czy to jest złe.Robi najczęściej po prostu to co chce większość > Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Przykładem populizmu było wycofanie wojsk z Iraku 16.04.10, 17:42 ja ją popierałem ale większość Polakow była jej przeciwna i m.in. dlatego obdarzyła premiera zaufaniem a Kaczyński był za jej kontynuowaniem i zapłacił za to w sondażach.Mi z Tuskiem nie po drodze zwłaszcza z programem ekonomicznym ale trzeba przyznać że umiejętnie jak do tej pory gra na emocjach społecznych. Odpowiedz Link Zgłoś
superspec Zresztą decyzja Busha o ataku na Irak była 16.04.10, 17:56 populistyczna na użytek opinii publicznej w USA a nie przemyślaną probą wprowadzenia demokracji w tym kraju.A Kaczyńscy tego nie rozumieli i gdy sondaże w Polsce były temu nieprzychylne nie zdecydowali o wycofaniu wojsk. Odpowiedz Link Zgłoś
superspec I jescze Tusk może się potknąć o Afganistan bo 16.04.10, 18:25 robi wbrew opinii publicznej.Ja tam jestem za misją w tym kraju ale nie startuję w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
webaholic Dekalog PO 16.04.10, 18:39 Polska zasługuje na cud gospodarczy 1.Przyspieszymy i wykorzystamy wzrost gospodarczy 2.Radykalnie podniesiemy płace dla budżetówki, zwiększymy emerytury i renty W debacie wyborczej obiecywał "radykalne podwyższenie płac w budżetówce" dotyczy to 2000 000 pracowników. To wszystko przy jednoczesnym obniżeniu podatków. 3.Wybudujemy nowoczesną sieć autostrad, dróg ekspresowych, mostów i obwodnic Tusk mówi, że to przez PIS nie buduje autostrad. Co dziwniejsze ludzie, żyjacy z autostrad nadal buduja sobie domy i kupują samochody a przecież roboty nie mają. Absolutna prawda! 4.Zagwarantujemy bezpłatny dostęp do opieki medycznej i zlikwidujemy NFZ "Likwidacja NFZ jest już przesądzona - dowiedział się "Dziennik". Najwcześniej w przyszłym roku sami wybierzemy, gdzie chcemy przekazywać nasze obowiązkowe składki zdrowotne. Na rynku ubezpieczeń pojawi się bowiem 5-6 nowych ubezpieczalni." 5.Uprościmy podatki – wprowadzimy podatek liniowy z ulgą prorodzinną, zlikwidujemy ponad 200 opłat urzędowych "Likwidacja szkodliwych przepisów, koncesji i zezwoleń. Likwidacja ingerencji państwa w gospodarkę, lecznictwo, edukacje, kulturę." 6.Przyspieszymy budowę stadionów na Euro 2012 7.Szybko wypełnimy naszą misję w Iraku "W przedwczorajszej "kropce nad i" Bronisław Komorowski skonfrontowany z Aleksanderm Szczygłą nie wykluczał respektowania jakichś "nie do końca sformalizowanych zobowiązań" co do pobytu polskich wojsk w Iraku, które mogłyby byc pozostawione przez obecne władze." 8.Sprawimy, że Polacy z emigracji będą chcieli wracać do domu i inwestować w Polsce 9.Podniesiemy poziom edukacji i upowszechnimy Internet Kiedyś był ogólnopolski program elektryfikacja wsi potem był Internet w każdej gminie 10.Podejmiemy rzeczywistą walkę z korupcją. "Od czego zacząć? - kampania palikota i pożyczki palikota - przewały w uzdrowiskach - sprzedaż szpitala zabytkowego w Krakowie - powoływanie na ambasadorów absolwentów moskiewskiego państwowego instytutu Stosunków Międzynarodowych -Zniszczenie raportu Pitery o CBA -Zwalnianie z więzień przestępców mafii pruszkowskie -Wiceszefem ABW – Zdzisław Skorża – niby kolega Pawlaka z akademika, były oficer SB – w „nocnej zmianie” mówi wyłącznie po rosyjsku! -Umorzono śledztwo w sprawie defraudacji milionów złotych w słynnym Laboratorium Frakcjonowania Osocza -afera hazardowa, boiskowa, ZUS, NIK, z 50 krotnym zmniejszeniem podatków od pól golfowych -afera z przejmowaniem majątku stoczni przez spółki córki, afera Walz-Zubrzyck, brudna polityka w Lublinie, sukces z CO2, PO wygrywa przetargi i SETKI innych Co jeszcze?: POprawa stosunków z obcymi państwami w tym przeniesienie Irlandii do Polski. "09-03-2005 Platforma przeciwko finansowaniu partii politycznych z budżetu państwa" Wyborców PO nie obchodzi, że Tusk ich zrobił w konia. Co wiecej cześc z nich nigdy nie liczyła a nawet nie życzyła sobie, żeby coś sie zmieniło. Tusk miał zapewnić spokojną ciagłośc dostępu do koryta, pełnego i pachnacego. Krótkie podsumowanie, które na poczatku wpisałem w innym miejscu. Myśle, ze to jednak bardziej właściwy wątek Odpowiedz Link Zgłoś