hordol 10.06.10, 18:11 www.fejsik.pl/Holdys-na-FB-o-Jaroslawie-Kaczynskim-Ponury-sredniowieczny-ch-a65 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
corkazacheusza Re: hołdysa zbiegniewa miłosne pienie 10.06.10, 18:40 odwazny ten Holdys Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: hołdysa zbiegniewa miłosne pienie 10.06.10, 18:44 corkazacheusza napisała: > odwazny ten Holdys Do obrzucenia kogos blotem odwagi trzeba?Nie mysle, maly podly czlowieczek. No i co z haslem bronka "zgoda buduje" ,palikoty, holdysy, wlasnie pokazuja jak daza do zgody, a bronek milczy. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: hołdysa zbiegniewa miłosne pienie 10.06.10, 19:12 gini napisała: > No i co z haslem bronka "zgoda buduje" ,palikoty, holdysy, wlasnie > pokazuja jak daza do zgody, a bronek milczy. A co ma do tego "bronek", jak go infantylnie nazywasz. Do twojego ptasiego móżdżku nie dociera że ktoś może coś robić na własne konto. Hołdys nie jest bohaterem z mojej bajki, ale nie odmawiam mu prawa do własnych ocen. Hołdys specjalnie polityką sie nie interesował, chwalił sie nawqet żę to go mierzi. Tym bardziej taka ocena powinna zastanowić zwolenników Jarosława Krótko Mówiąc Kaczyńskiego. To nie wzięło się nagle z powietrza. Posłuchaj co teraz mówi Jarosław Krótko Mowiąc Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
hordol Re: hołdysa zbiegniewa miłosne pienie 10.06.10, 19:17 ok-nie mówmy o hołdysie choc jest on osoba, było nie było, znaną. pokaz może kogos znanego popierającego pis a uzywającego podobnych okreslen w stosunku do komorowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: hołdysa zbiegniewa miłosne pienie 10.06.10, 19:39 hordol napisała: > ok-nie mówmy o hołdysie choc jest on osoba, było nie było, znaną. > pokaz może kogos znanego popierającego pis a uzywającego podobnych > okreslen w stosunku do komorowskiego A co to ma do rzeczy ? Hołdys w ogóle mo do wszystkich polityków pretensje. Słuchałem go wielokrotnie, m.in.w Śniadaniach Mistrzów. Twierdzi że nie chodzi na wybory, a poglady delikatnie mówiąc ma nieco dziwaczne. Jest wielu ludzi ktorzy nie sa za Komorowskim ale jeszcze bardziej nie chcą Jarosława Krótko Mówiąc Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
hordol Re: hołdysa zbiegniewa miłosne pienie 10.06.10, 19:47 bede głosowac za kaczynskim ale byłbym bardzo mocno zdegustowany gdyby którys z przeciwników komorowskiego(obojetnie jakiej opcji)nazywał komorowskiego ch...em Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: hołdysa zbiegniewa miłosne pienie 10.06.10, 19:43 wikul napisał: > gini napisała: > > > No i co z haslem bronka "zgoda buduje" ,palikoty, holdysy, wlasnie > > pokazuja jak daza do zgody, a bronek milczy. > > > A co ma do tego "bronek", jak go infantylnie nazywasz. Do twojego ptasiego móżd > żku nie dociera że ktoś może coś robić na własne konto. Tyle, ze bronek gajowy powinien sie od tego zdystansowac skoro dazy do zgody, jak i od innych chamskich wypowiedzi.tego nie czyni czyli akceptuje. > Hołdys nie jest bohaterem z mojej bajki, ale nie odmawiam mu prawa do własnych > ocen. Hołdys specjalnie polityką sie nie interesował, chwalił sie nawqet żę to > go mierzi. Tym bardziej taka ocena powinna zastanowić zwolenników Jarosława Kró > tko Mówiąc Kaczyńskiego. To nie wzięło się nagle z powietrza. Posłuchaj co tera > z mówi Jarosław Krótko Mowiąc Kaczyński. co do infantylnego nazywania ,przeciez pokazujesz kupry dwoch kaczek wystajace z wody,wiec jak wikulkali, tobie wolno wszystko,a mnie nie. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: hołdysa zbiegniewa miłosne pienie 10.06.10, 18:41 ten zizi z gitara ,to holdys? Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Legienda polskiego rocka... 10.06.10, 18:44 ...znana n.b bardziej z roznych medialnych reaktywacji, niz z dwu piosenek okupujacych 30 lat temu listy przebojow? Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Legienda polskiego rocka... 10.06.10, 19:46 Ja mam w dupie tą legendę, ja się zastanawiam, skąd u człowieka w zasadzie neutralnego politycznie, bierze się taki radykalny pogląd, by go uzewnętrzniać w taki wulgarny sposób. Musiał go nieźle wqrwić. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Okaze sie niezabawem, ze.. 10.06.10, 19:55 ..znow zaczal pic a i z zona nie wyszlo Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Okaze sie niezabawem, ze.. 10.06.10, 20:02 marouder.eu napisał: > ..znow zaczal pic a i z zona nie wyszlo Pić się zawsze chce a z żona w tym wieku to kazirodztwo. Sadzisz że to może miec wpływ na jego obecną ocenę Kaczyńskiego ? Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Sadze, ze.. 10.06.10, 20:06 ..emocje oddzialaly na wszystko, czego sie leka Jest byle kim i wie to o sobie, postepuje byle jak i byle jak ocenia. Boi sie, ze ten obszar mu sie skurczy Odpowiedz Link Zgłoś
hordol Re: Okaze sie niezabawem, ze.. 10.06.10, 20:06 ciekawy jestem czy zdejmuje nakrycie głowy w chwilach intymnych(o ile jeszcze takowe miewa) Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k Re: Legienda polskiego rocka... 10.06.10, 21:22 Pewnie jeden z haków z szafy Jarka jest właśnie na tego po_jeba... Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete walnal strasznie 10.06.10, 19:55 jak dla mnie za mocno ; ale troche mnie dziwi to 'swiete oburzenie' ... z imienia i nazwiska Holdys - tak rzekl ; a 'anonimowo' - na forum czy licznych blogach ... mozna ? tete Odpowiedz Link Zgłoś
hordol Re: walnal strasznie 10.06.10, 19:59 od osób znanych i w jakims sensie publicznych a holdys ostatnio mocno sie udzielał w mediach oczekuje wiecej czegos niz od anonimowych bloggerów Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: walnal strasznie 10.06.10, 20:05 t_ete napisała: > jak dla mnie za mocno ; > > ale troche mnie dziwi to 'swiete oburzenie' ... > > z imienia i nazwiska Holdys - tak rzekl ; a 'anonimowo' - na forum czy licznych blogach ... mozna ? > > tete Też mysle że za mocno, ale podzielam że lepiej otwarcie i na własny rachunek. Odpowiedz Link Zgłoś
hordol Re: walnal strasznie 10.06.10, 20:17 ciekawe ze nie powiedział tegopublicznie w jednej z wielu stacji rtv w jakich ostatnio wystepował skoro taki z niego nonkonformista Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Hordol ... 10.06.10, 20:28 a gdyby powiedzial - to uznalbys ze to za malo - i oczekiwalbys ze oplakatuje Polske ))) fajnie byc 'nonkomformista' anonimowo ... tete Odpowiedz Link Zgłoś
hordol Re: walnal strasznie 10.06.10, 20:36 był odwazny ale nie az tak bardzo. taka odwaga wzbudza twój aplauz? Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: walnal strasznie 10.06.10, 20:07 t_ete napisała: > jak dla mnie za mocno ; > > ale troche mnie dziwi to 'swiete oburzenie' ... a dlaczego Cie dziwi Tete,choc wypada podziekowac, ze napisalas "za mocno" > z imienia i nazwiska Holdys - tak rzekl ; a 'anonimowo' - na forum czy licznych > blogach ... mozna ? widzisz tete roznice?anonimowo mozna sobie poudawac zwolennika kaczynskiego i rzucic kamieniem w palikota, mozna napisac wszystko, kto w ogole czyta takie forum jak aqua, kto czyta wszystkie blogi? ale to co mowi palikot jako palikot, to co jest pokazywane w tv ,komentowane przez wszystkie gazety, to juz jest inny ciezar gatunkowy, dorzuce wajde i bartoszewskiego. > tete Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Hordol i Gini 10.06.10, 20:23 bardzo ciekawe, naprawde ... anonimowo - mozna ... a z imienia i nazwiska - nie, bo to osoba publiczna - i od niej wymaga sie wiecej ; to jakies pokretne podwojne standardy .... dlaczego zwalniacie sie tak latwo z odpowiedzialnosci za slowo ? tete Odpowiedz Link Zgłoś
hordol Re: Hordol i Gini 10.06.10, 20:29 głos osoby znanej ma odbiorze publicznym inna wagę niz osoby nieznanej lub anonimowej. tak to jest obojetne czy tego chcesz czy nie. co nie znaczy ze chamstwo ma w obu przypadkach rózną wartosc Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Hordol i Gini 10.06.10, 20:31 t_ete napisała: > bardzo ciekawe, naprawde ... > > anonimowo - mozna ... a z imienia i nazwiska - nie, bo to osoba publiczna - i o > d > niej wymaga sie wiecej ; > > to jakies pokretne podwojne standardy .... > > dlaczego zwalniacie sie tak latwo z odpowiedzialnosci za slowo ? > > tete tete, a kto wie co ja pisze? O tym co pisze wajda, bartoszewski, majewski, wie cala polska, niektorzy traktuja to jak wskazowki. Bo skoro Wajda slawny rezyser tak powiedzial to to jest prawda, a kto wie o gini i o hordolu? TY ?Kto wie o Haszu, ktory pisze i pisze pisze i co z tego?Wiekszosc juz nawet nie czyta. Nie pisz o podwojnych standartach, bo znow lod zaliczylas, "ciezar gatunkowy" wypowiedzi hasza, czy wypowiedzi holdysa, jak znajdziesz w gw jakas wypowiedz hasza czy moja to podrzuc link. Odpowiedz Link Zgłoś
hordol Re: Hordol i Gini 10.06.10, 20:39 ostatecznie np na honorowych członków komitetów wyborczych wybiera sie osoby znane ("patrzcie jakie znakomitosci mnie popieraja!!! ") a nie anonimowych forumowiczów nawet jesli sa bezgranicznie oddani swojemu kandydatowi Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Hordol 10.06.10, 20:47 oczywiscie wielkie nazwiska sa w obydwu komitetach ; troche mnie smieszy ta gra 'kto ma lepszych' ja przeciez nie bronie Holdysa, nie uwazam ze on ma prawo powiedziec wszystko ; wrecz przeciwnie, mysle ze przekroczyl granice ; i poniesie konsekwencje (juz ponosi - bo przeciez nasze forum nie jest jedynym miejscem - gdzie ludzie wyrazaja dezaprobate dla tego co powiedzial) ale jestem rowniez zwolenniczka by wymagac od siebie szacunku dla innych - 'nawet' gdy pisze sie anonimowo ; zreszta dla mnie to zadna roznica tete Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Hordol 10.06.10, 20:55 t_ete napisała: > oczywiscie > > wielkie nazwiska sa w obydwu komitetach ; troche mnie smieszy ta gra 'kto ma > lepszych' > > ja przeciez nie bronie Holdysa, nie uwazam ze on ma prawo powiedziec wszystko ; > wrecz przeciwnie, mysle ze przekroczyl granice ; i poniesie konsekwencje (juz > ponosi - bo przeciez nasze forum nie jest jedynym miejscem - gdzie ludzie > wyrazaja dezaprobate dla tego co powiedzial) > > ale jestem rowniez zwolenniczka by wymagac od siebie szacunku dla innych - > 'nawet' gdy pisze sie anonimowo ; zreszta dla mnie to zadna roznica > > tete Ciekawa jestem jakie konsekwencje poniesie holdys, bo na forum to moga mnie zabanowac za cos takiego, gdybym napisala o komorowskim. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete kto to wie Gini ? 10.06.10, 20:41 Ty wiesz ... odpowiedzialnosc za slowo - to odpowiedzialnosc przed soba ; publicznosc moze byc niewielka lub ogromna ... ale to oznacza rowniez ze mozesz miec niewielu oponentow /zwolennikow lub przeciwnikow w wielkiej masie ; 'pod nazwiskiem' ponosi sie konsekwencje, pod nickiem - nie ; jesli 'pozwalasz sobie' - a zabraniasz innym - to jest to stosowanie podwojnych standardow tete Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: kto to wie Gini ? 10.06.10, 20:53 t_ete napisała: > Ty wiesz ... > > odpowiedzialnosc za slowo - to odpowiedzialnosc przed soba ; publicznosc moze > byc niewielka lub ogromna ... ale to oznacza rowniez ze mozesz miec niewielu > oponentow /zwolennikow lub przeciwnikow w wielkiej masie ; 'pod nazwiskiem' > ponosi sie konsekwencje, pod nickiem - nie ; widzisz tete powoli dojdziemy majac "tzw" nazwisko, wplyw&a sie na poglady innych, nick gini, czy tete moga sie pospierac ale wplywu zadnego nie maja. > jesli 'pozwalasz sobie' - a zabraniasz innym - to jest to stosowanie podwojnych > standardow > jeszcze troche tete a moze dojdziemy, kto wie co ja pisze?Ty i pare innych osob, przypomne, ze forum jest niszowe, przypomne, ze pisuja tu ludzie ,ktorzy znaja sie od lat, pisza po to, by w jakis tam sposob sie wypowiedziec, pisza tu ludzie o ustalonych pogladach, ja nie wplyne na zmiane twoich, ani ty na zmiane moich pogladow. Co innego wypowiedz kogos, kto ma znane nazwisko, jak niejaki holdys, wtedy to ma inny ciezar gatunkowy, jak zrozumiesz daj znac. > tete > Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete kazdy 10.06.10, 21:41 ma wplyw w rodzinie, na forum, w otoczeniu, wsrod sasiadow, w pracy ... zatem odpowiedzialnosc za to co sie mowi, jak sie mowi - powinna byc wszedzie ; i na forum tez - z szacunku dla drugiego czlowieka, i dla siebie - oczywiscie ; Rozne akrobacje myslowe mozna czynic Gini - ale nie sposob sie z tym nie zgodzic, prawda ? tete Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: kazdy 10.06.10, 21:55 t_ete napisała: > ma wplyw w rodzinie, na forum, w otoczeniu, wsrod sasiadow, w pracy ... > > zatem odpowiedzialnosc za to co sie mowi, jak sie mowi - powinna byc wszedzie ; > > i na forum tez - z szacunku dla drugiego czlowieka, i dla siebie - oczywiscie ; > > > Rozne akrobacje myslowe mozna czynic Gini - ale nie sposob sie z tym nie > zgodzic, prawda ? > > tete > Tete caly czas unikasz odpowiedzi na proste pytanie, kto ma wiekszy wplyw, wajda czy ja, gini. nie snajperuj tete,krotko i na temat. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete ja to robie dla siebie 10.06.10, 22:08 - tzn. dla wlasnej satysfakcji - nie zejde na poziom ktory proponujesz odpowiedzialnosc za slowa (odpowiedzialnosc przed soba) - dotyczy kazdego czlowieka ; niezaleznie od tego czy jest osoba znana, publiczna - czy 'anonimem' na forum ; i to jest moja odpowiedz ; a Ty mozesz uwazac calkiem inaczej ... Ale nie dziwie sie ze nie wchodzisz w dyskusje na ten temat - bo jakimi argumentami mialabys to zrobic ? Wychodzi z twoich postow - ze przed wielka publicznoscia trzeba sie 'starac' - bo ludzie sluchaja a ... anonimowo mozna byc 'swinia' - bo czyta tylko drobna grupka - a poza tym nikt nie wie kim jestem ? No wiec ja mysle inaczej. I powinnas sie z tego cieszyc tete Odpowiedz Link Zgłoś
gini tete nie snajperuj 10.06.10, 22:17 kto ma wieksze mozliwosci dotarcia do opinii publicznej, ja czy holdys, wajda czy bartoszewski. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete ja nie pisalam o opinii 10.06.10, 22:58 publicznej - ale o szacunku do siebie i do innych ludzi ; z niego wynika - odpowiedzialnosc za slowo, jak i co mowimy/piszemy zalozenie ze 'anonimowo' mozna sobie 'pozwolic' a gdy sie jest osoba publiczna - to juz nie, jest w moim odczuciu pokretne ; najwieksza mozliwosc dotarcia do opinii publicznej maja media - to co wylapia, naglosnia, wydrukuja, pokaza w telewizorni ... osoba publiczna ponosi konsekwencje za slowa czy gesty ... Na forum konsekwencje - prawie zadne ... ale nie moge sie jakos zgodzic - by anonimowosc 'wylaczala' odpowiedzialnosc ; katolicy mowia : sumienie ; ja nie chcialam tak 'koturnowo' - napisalam wiec 'szacunek do samego siebie' ... Wiec oddal sie Gini wraz z plutonem egzekucyjnym pomimo Twoich slownych 'paskudztw', pozostane przy swoim ; chce stosowac na forum te same standardy ktore stosuje w realu ; A Ty rob jak chcesz ... tete Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: ja nie pisalam o opinii 10.06.10, 23:07 tete, moze odpowiedz na proste pytanie, ktore zadalam. Za trudne bylo? szkoda, ze wymagasz tylko ode mnie od takiego snajpera juz nie wymagasz. Gdzie widzisz pluton egzekucyjny? ajwieksza mozliwosc dotarcia do opinii publicznej maja media - to co > wylapia, naglosnia, wydrukuja, pokaza w telewizorni ... osoba publiczna ponosi > konsekwencje za slowa czy gesty ... ale ma mozliwosc dotarcia do wiekszej liczby odbiorcow i przekonania ich. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete sumienie 10.06.10, 23:12 tez nie zadzialalo ? no to juz nie wiem ksiadz by sie przydal tete Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: sumienie 10.06.10, 23:17 t_ete napisała: > tez nie zadzialalo ? > > no to juz nie wiem > > ksiadz by sie przydal > > > tete a moze i egzorcysta , tete, dalej nie odpowiedzialas na pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Re: sumienie 11.06.10, 00:10 gini napisała: > a moze i egzorcysta , tete, dalej nie odpowiedzialas na pytanie. Mam wrazenie ze nieustannie odpowiadam. Bylo wyzej. Naprawde ! Ale Ty oczekujesz INNEJ odpowiedzi. Stad klopot caly. Moze by mnie kto wyegzorcyzmowal ... nauczyl jak sie odpowiada na pytania ? tete Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: sumienie 11.06.10, 03:12 t_ete napisała: > gini napisała: > > > > a moze i egzorcysta , tete, dalej nie odpowiedzialas na pytù tete bue ma spawy,jutro przejrze watek mpglam pominac, jezeli dalas odpo<iedz, przeprosze. > Mam wrazenie ze nieustannie odpowiadam. Bylo wyzej. Naprawde ! > Ale Ty oczekujesz INNEJ odpowiedzi. Stad klopot caly. > > Moze by mnie kto wyegzorcyzmowal ... nauczyl jak sie odpowiada na pytania ? > > > tete Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Gini 11.06.10, 09:44 w odpowiedzi na wielokrotne pytania - kto ma wieksza mozliwosc dotarcia do opinii publicznej - napisalam ze media poprzez swoje roznorakie narzedzia ; slowa lub gesty osoby znanej - szczegolnie te 'sensacyjne' zostana 'wylapane' i podane publicznosci ; to oczywiste - jak i oczywiste jest ze kazdy czlowiek wystepujacy z imienia i nazwiska bierze odpowiedzialnosc za swoje slowa, ponosi konsekwencje ; Holdys - jak dla mnie przesadzil z brutalnoscia - ale zrobil to 'z imienia i nazwiska' ; nie wiem czy to odwaga - czy pogarda dla 'publiki' ... moze jedno i drugie ; Nie uwazam by anonimowosc na forum zwalniala z odpowiedzialnosci za slowo. To ze konsekwencje za wulgarne zwroty - sa raczej zadne, nie zmienia faktu : za to jak i co pisze - odpowiadam ja ... takze przed soba ; Oburza mnie to jak wyrazil sie Holdys - ale i ja nie pozwolilabym sobie na taki jezyk ... anonimowo - na forum O co byl spor ? O podwojne standardy zdaje sie. Oczekiwania od osob publicznych przestrzegania norm i form - a 'przyzwalania' sobie na ich lamanie - gdy wystepuje sie anonimowo ... oraz z uwagi na 'niewielka publicznosc' ; Nie wiem czy dobrze pamietam przyslowie ... 'slowo wylatuje ptakiem - a wraca kamieniem' tete Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: kto to wie Gini ? 11.06.10, 00:57 a mnie bardzo ciekawi jedno czy gdyby Hołdys wtraził się nieprzyjemnie na temat Komorowskiego to czy oburzenie gini byłoby tak,ie samo czy by temu przyklasnęła bo wedłg tego co mówi siła słów osoób publicznych jesr tak silna,że powinnii jednak miarkować co mowią lub piszą tylko teraz zależy o kim piszą prawda gini?? Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Tete nie zgodze sie z Toba 10.06.10, 22:27 Forum to miejsce na wylanie zolci dla roznej masci potrzebujacych tego. To napewno nie miejsce powaznej debaty publicznej i nie powinno byc za takie uwazane. To miejsce na zabawe, pogaduchy, ploty. Czasami powazniejsze dyskusje jesli temat wejdzie. Ja jako manny napewno nie czuje takiej odpowiedzialnosci za slowo jak gdy to robie gdy moje wypowiedzi firmuje oficjalnie imieniem i nazwiskiem i watpie ze jest choc jedna osoba na forum, ktora tak do tego podchodzi. Jesli jest to powinna udac sie do lekarza aby odzyskac odpowiedni balans pomiedzy swiatem rzeczywistym a wirtualnym Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Manny 10.06.10, 23:08 manny-jestem napisał: > Forum to miejsce na wylanie zolci dla roznej masci potrzebujacych tego. Ja tez zolc wylewam Po swojemu ... >Ja jako manny napewno nie czuje takiej odpowiedzialnosci z > a slowo jak gdy to robie gdy moje wypowiedzi firmuje oficjalnie imieniem i > nazwiskiem i watpie ze jest choc jedna osoba na forum, ktora tak do tego podcho > dzi. No to jestem jakies dziwadlo faktycznie Ale - nie sadze by to szkodzilo, to chyba plus ? > Jesli jest to powinna udac sie do lekarza aby odzyskac odpowiedni balans > pomiedzy swiatem rzeczywistym a wirtualnym Nie musze. Mam bardzo zdrowe podejscie. To ze w nickach 'widze' ludzi ktorzy dziela sie opiniami, pogladami, wsciekaja sie, dyskutuja - w niczym nie przeszkadza. Mysle ze sprzyja normalnej rozmowie Szczegolnie gdy 'zolc' jest w normie Swiat wirtualny wynika z realnego. Nie odwrotnie. tete Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Manny 11.06.10, 14:52 > Swiat wirtualny wynika z realnego. Nie odwrotnie. > > tete Otoz to wlasnie. Mysle ze niektorym czasami sie ta kolejnosc odwraca Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Holdys podpadl 10.06.10, 21:29 kiedys Urbanowi, ktory go "piosenkarcio" nazwal w Nie. Wolnosc slowa u Holdysa troche za daleko doszla, bo politykow od chu..ow wyzywac raczej nie nalezy. Ale analiza jest sluszna. Jarek to jest polityk konfliktowy, ktory juz dzielil i dalej bedzie dzielil narod. Nie nadaje sie na prezydenta, ktorego glownym zadaniem (tak to przynajmniej jest we Francji) jest jednoczenie narodu. Moze sie zmienil. Ale od czasu, jak mi tu Sarkozjan co pol roku zapowiada "j'ai changé" to za nic w te cudowne zmiany nie wierze. PF Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Holdys podpadl 10.06.10, 21:35 polski_francuz napisał: > kiedys Urbanowi, ktory go "piosenkarcio" nazwal w Nie. > > Wolnosc slowa u Holdysa troche za daleko doszla, bo politykow od chu..ow wyzywa > c > raczej nie nalezy. > > Ale analiza jest sluszna. Jarek to jest polityk konfliktowy, ktory juz dzielil > i > dalej bedzie dzielil narod. > > Nie nadaje sie na prezydenta, ktorego glownym zadaniem (tak to przynajmniej jes > t > we Francji) jest jednoczenie narodu. > > Moze sie zmienil. > > Ale od czasu, jak mi tu Sarkozjan co pol roku zapowiada "j'ai changé" to za nic > w te cudowne zmiany nie wierze. > > PF Po pierwsze co rozumiesz pod pojeciem dzielenia narodu, przez kaczynskiego. po drugie jak to jest we francji, czy caly narod jest zjednoczony? I jaki narod, czy muslimy to jest czesc narodu francuskiego? trzy pytania oczekuje na trzy konkretne odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Odpowiedzi 10.06.10, 21:42 "pod pojeciem dzielenia narodu" My tu a tam Zomo; uklad; weryfikacja donoszenia po 16 latach...itd "czy caly narod jest zjednoczony?" Nie "Czy muslimy to jest czesc narodu francuskiego?" Tak PF Odpowiedz Link Zgłoś
hordol Re: Odpowiedzi 10.06.10, 21:44 teraz by trzeba zapytac muslimów czy oni tez czuja sie francuzami? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Odpowiedzi 10.06.10, 21:48 Na to pytanie nie moge odpowiedziec. PF Odpowiedz Link Zgłoś
hordol Re: Odpowiedzi 10.06.10, 21:55 moze nie mozesz, moze nie chcesz... ale pewnie jakąś opinie masz. a jesli chodzi o to poczucie francuskości przez francuskich muslimów to jak mówił boy zelenski "bo w tym cały jest ambaras..." itp itd Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Odpowiedzi 10.06.10, 22:03 polski_francuz napisał: > "pod pojeciem dzielenia narodu" > > My tu a tam Zomo; uklad; weryfikacja donoszenia po 16 latach...itd > . A co uwazasz, ze donosiciele powinni byc u steru wladzy?To moje gratulacje ,w takim razie wciaz pociaga za sznurki komuna. > "czy caly narod jest zjednoczony?" > > Nie > > "Czy muslimy to jest czesc narodu francuskiego?" > > Tak A co uwazasz zatem za pojecie "narod"? Bo sa obywatelami francuskimi to fakt ,tyle, czy czuja sie francuzami. dwa przyklady ; jakas tam awantura w panstwie co sie nazywa wybrzeze kosci sloniowej, i co zrobili francuzi z wybrzeza kosci sloniowej, na jej wlasnych ulicach protestowali przeciw francji, inny przyklad z Hiszpanii, bitwa o percile , czyli wyspa o pietruszke wysepke malutka bitwa miedzy marokiem a hiszpania , marokanie hiszpanscy wspierali maroko, tyle w temacie. ty jestes polski francuz ja polska belgika. tyle, ze ja nie belgijka ty nie francuz. w belgii sa jeszcze wieksze podzialy, lada dzien dojda do wladzy nacjonalisci flamandzcy, i bardzo dobrze. > PF Odpowiedz Link Zgłoś
hordol Re: Holdys podpadl 10.06.10, 21:42 rozumiem ze wedlug twej diagnozy monopartyjnosc we wszystkich mozliwych aspektach zapewni jednosc narodowa. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Holdys podpadl 10.06.10, 21:47 No to jest juz dobre pytanie. Powiedzmy, ze wtedy juz premier nie bedzie mial wytlumaczenie, ze sie nic nie dzieje, bo go prezio hamuje. Tzw "cohabitation" to zlo konieczne, a nie cud demokracji. Do tego Jarek ma wiecej charakteru niz Tusk i premier bedzie mial rzadka sraczke bardzo czesto i bedzie sie bal cokolwiek zrobic. Tyle mi do glowy przychodzi. PF Odpowiedz Link Zgłoś
hordol Re: Holdys podpadl 10.06.10, 21:51 wytłumaczenie zawsze sie znajdzie.spokojna głowa Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Holdys podpadl 10.06.10, 22:02 polski_francuz napisał: > Powiedzmy, ze wtedy juz premier nie bedzie mial wytlumaczenie, ze sie nic nie dzieje, bo go prezio hamuje. I o to chodzi, niech odpowiadają za swoje rządy. Jak się nie sprawdzą, wybierza się innych. Kaczyński "zmusił" ludzi do opowiadania sie nie po stronie kompetencji a po stronie emocji. Odpowiedz Link Zgłoś
hordol Re: Holdys podpadl 10.06.10, 22:14 co ty pieprzysz wikul.dobrze wiesz ze kampamia wyborcza w dzisiejszych czasach obojetnie jakiej partii nie polega na konkrtetach tylko na wzbudzaniu emocji. pozytywnych dla swoich i negatywnych do przeciwnika. po wyborach wybrani maja najczesciej swoje obietnice i swoich wyborców głeboko w dupie o czym swiadczy np lansowanie i wystawianie kandydatów na posłów znanych chocby z big brothera ? Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Holdys podpadl 11.06.10, 00:18 hordol napisała: > co ty pieprzysz wikul.dobrze wiesz ze kampamia wyborcza w > dzisiejszych czasach obojetnie jakiej partii nie polega na > konkrtetach tylko na wzbudzaniu emocji. pozytywnych dla swoich i > negatywnych do przeciwnika. > po wyborach wybrani maja najczesciej swoje obietnice i swoich > wyborców głeboko w dupie > > o czym swiadczy np lansowanie i wystawianie kandydatów na posłów > znanych chocby z big brothera ? Dlatego sie różnimy. Ty głosujesz na takich jak opisalełeś, albo w ogóle nie głosujesz, ograniczając sie do narzekania. Gratuluję i życzę powodzenia w malkontenctwie i oczekiwaniu na tego jedynego. P.S. Nigdy nie głosowałem na posłow z big brothera czy innego leppera. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: Holdys podpadl 10.06.10, 22:19 wikul napisał: > polski_francuz napisał: > > > Powiedzmy, ze wtedy juz premier nie bedzie mial wytlumaczenie, ze > sie nic nie dzieje, bo go prezio hamuje. > > > I o to chodzi, niech odpowiadają za swoje rządy. Jak się nie > sprawdzą, wybierza się innych. Kaczyński "zmusił" ludzi do > opowiadania sie nie po stronie kompetencji a po stronie emocji. jak to zmusil?wszyscy sie opowiedzieli? Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Holdys podpadl 11.06.10, 00:20 gini napisała: > > I o to chodzi, niech odpowiadają za swoje rządy. Jak się nie > > sprawdzą, wybierza się innych. Kaczyński "zmusił" ludzi do > > opowiadania sie nie po stronie kompetencji a po stronie emocji. > > jak to zmusil?wszyscy sie opowiedzieli? Wiesz co to jest cudzysłów ? No i co to jest ta esbecka śruta ? Odpowiedz Link Zgłoś
melord wyglada to na..... syndrom of B.Streisand 10.06.10, 22:01 popularny i znany w amerykanskim show biznes ... ta stara wstretna rura wystawila kiedys swoj dom na sprzedaz za cene 3-krotnie wieksza niz byl wart. dmou nie sprzedala ale dzieki kpinom w prasie i tv znow sobie o niej pzrypomniano...na chwile holdysowi tez zapewne o to biegalo... Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: wyglada to na..... syndrom of B.Streisand 10.06.10, 22:06 Jak zwykle zastanawiasz się nad formą a treść cie nie interesuje. Hołdys ma wiele innych miejsc do przypominania, nie musi uzywać Kaczyńskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
melord kto dzisiaj.. 10.06.10, 22:14 w czasie powodzi "wielkiej" polityki pamieta o holdysie? wyglada,ze kazda okazja jest dobra by zapomnienie...przypomniec nawet jesli ch...jest podparta Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: wyglada to na..... syndrom of B.Streisand 10.06.10, 22:06 melord napisał: > popularny i znany w amerykanskim show biznes > > ... ta stara wstretna rura wystawila kiedys swoj dom na sprzedaz za > cene 3-krotnie wieksza niz byl wart. > dmou nie sprzedala ale dzieki kpinom w prasie i tv znow sobie o niej > pzrypomniano...na chwile > holdysowi tez zapewne o to biegalo... melordzie jestes nie zastapiony w komebtarzach !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hymenos A dla kogo opinia Hołdysa jest miarodajna? 11.06.10, 15:00 Ma swoje zdanie i tyle. Wyraził je w kontrowersyjnej formie, podobnie zresztą jak tysiące innych uczestników życia internetowego. Zadziwia mnie odgłos jego tekstu, zwykle gadki ludzi z tego środowiska nie mają takiego wzięcia Odpowiedz Link Zgłoś
ada08 To są omdlewająco piękne słowa :-) 11.06.10, 17:23 hymenos napisał: > odgłos jego tekstu... a. Odpowiedz Link Zgłoś
hymenos Re: To są omdlewająco piękne słowa :-) 11.06.10, 17:41 ada08 napisała: > hymenos napisał: > > > odgłos jego tekstu... > > > a. Ee, bez przesady Nie widzę u Ciebie oznak omdlenia Raczej to coś w rodzaju humor z forum. Odpowiedz Link Zgłoś