Dodaj do ulubionych

Blazen Rzeczypospolitej

15.07.10, 14:15
Janusz Palikot.

Mowi szczerze az do bolu. Mowi glosno to, czego inni boja sie nawet cicho
myslec. Na przyklad tu:

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8140252,Palikot_znow_atakuje__Kaczynski_zachowuje_sie_jak.html
Rola blazna wazna a nawet niezbedna. Inaczej Rzeczypospolita moze sie sama
osmieszyc.

PF
Obserwuj wątek
    • manny-jestem Re: Blazen Rzeczypospolitej 15.07.10, 14:15
      Blazen musi byc inteligetny. Ten facet to duren.
      • mate_lot Re: Blazen Rzeczypospolitej 15.07.10, 14:24
        manny-jestem napisał:

> Blazen musi byc inteligetny. Ten facet to duren.

Do pięt mu nie siegasz, oszołomkusmile
        • manny-jestem Re: Blazen Rzeczypospolitej 15.07.10, 14:27
          Dyskusjna sprawa Jasnie Oswiecony.
          • mate_lot Re: Blazen Rzeczypospolitej 15.07.10, 14:30
            manny-jestem napisał:

> Dyskusjna sprawa Jasnie Oswiecony.

Sprawa jest bezdyskusyjna, Panie Tuman. Popieranie PiS i tego całego tałatajstwa
            jest passe.
            • manny-jestem Re: Blazen Rzeczypospolitej 15.07.10, 14:33
              Tak mowiono w 1945 o kapitalizmie.
              • mate_lot Re: Blazen Rzeczypospolitej 15.07.10, 14:37
                manny-jestem napisał:

> Tak mowiono w 1945 o kapitalizmie.

Byc może. Teraz tak mówimy o komuniźmie Kaczorów.
                • manny-jestem Re: Blazen Rzeczypospolitej 15.07.10, 14:44
                  Raczej dopieprzamy wspolforumowiczom co u Jasnie Oswieconych stalo sie juz
                  normalka. Taka mentalnosc.
                  • mate_lot Re: Blazen Rzeczypospolitej 15.07.10, 14:52
                    manny-jestem napisał:

> Raczej dopieprzamy wspolforumowiczom co u Jasnie Oswieconych stalo sie juz
                    > normalka. Taka mentalnosc.

A jak długo, Twoim zdaniem, mamy czytac te brednie? Z reszta Kaczynski i
                    Brudziński oraz ta, za przeproszeniem, Kempa dali sygnał do wznowienia działań
                    wojennych wobec tego nie bedę bawił się w Wersal. Sorry Winetousad
                    • manny-jestem Re: Blazen Rzeczypospolitej 15.07.10, 14:56
                      To idz czyscic buty Walikoniowi. Przypuszczam ze do swojego ruch potrzebuje jak
                      najwiecej inteligetnych inaczej.
        • off_nick Re: Blazen Rzeczypospolitej 15.07.10, 14:28
          mate_lot napisał:

Ty też na kolanach przed tym zboczonym degeneratem?
          Gratuluję bóstwauncertain
          • mate_lot Re: Blazen Rzeczypospolitej 15.07.10, 14:36
            off_nick napisała:

> mate_lot napisał:
            >
            > Ty też na kolanach przed tym zboczonym degeneratem?
            > Gratuluję bóstwauncertain
            >
            >

Droga Pani off-pis. Ja nie jestem przed Nim na kolanach, ja stoję z Nim w jednym
            szeregu. I zwyciezymy. Ciemnota nie ma w Polsce szans. Trzeba tylko Narodowi
            wskazac niebezpieczenstwa. Polska Plus szykuje sie pod skrzydła PiS. To jest
            Opus Dei. To próba jeszcze głebszego opanowania naszej Ojczyzny przez
            watykańskich zdrajców. Gratuluję "patriotyzmu" spod buta sowieckiego pod watykański.
            • manny-jestem Dla tych co znaja polska historie 15.07.10, 14:49
              jedynie od powstania PRLu.

W Rzeczypospolitej szlacheckiej wszyscy biskupowie katoliccy zasiadli w Senacie.
              Co nie przeszkadzalo temu ze byl to najbardziej tolerancyjny kraj Europy a
              biskupowie wielokrotnie dawali przyklady wielkiego poswiecenia obywatelskiego w
              przeciwienstwie do niektorych protestanckich arystokratow. Jakos wtedy RPON nie
              chodzil na sznurku Watykanu wiec czas przestac pieprzyc o watykanskich zdrajcach
              a zajac prawdziwymi, ktorzy nigdy nie poniesli zadnej kary.
              • mate_lot Re: Dla tych co znaja polska historie 15.07.10, 20:05
                Manny, jeżeli jesteś tym, który zna historie Polski przynajmniej tak dobrze jak
                na historyka przystało to lipy tu nie wstawiaj bo tolerancja wobec innych wyznań
                nie ma nic do rzeczy ze zdrada stanu jakiej dopuszczają się niektórzy polscy
                politycy.
                Jeżeli biskupi byli tak dla Polski pożyteczni to wspomnij o tych, których
                królowie Polski ścinali czy tez tych, których lud na latarniach wieszał.
                Wspomnij tych współpracujących ze Szwedami podczas Potopu a później z zaborcami,
                wtedy, być może zmażesz winę i staniesz się poważnym partnerem do dyskusji bo na
                razie prezentujesz poziom ludowy z Rydzykiem w tle.
                • manny-jestem Re: Dla tych co znaja polska historie 15.07.10, 20:35
                  > Jeżeli biskupi byli tak dla Polski pożyteczni to wspomnij o tych, których
                  > królowie Polski ścinali czy tez tych, których lud na latarniach wieszał.
                  > Wspomnij tych współpracujących ze Szwedami podczas Potopu a później z zaborcami
                  > ,
                  > wtedy, być może zmażesz winę i staniesz się poważnym partnerem do dyskusj==

Owszem zdradzali Polske wobec innych panstw czasami (ogolnie w znacznie
                  mniejszym procencie niz panowie magnaci), ale daj przyklad ze zdradzali wobec
                  Watykanu jak pisales przedtem. Bow tej kwestii sprawa tolerancji jest chyba
                  istotna czy nie?

Jesli chodzo Sw. Stanislawa kolego to on akurat zostal sciety za obrone wolnosci
                  i panstwa przeciw tyranowi. Tu tez nie mozna mowic o watykanskim zdrajcy. A
                  podczas Potopu to juz sie calkiem pomyliles co do tego kto zdradzal.
                  • mate_lot Re: Dla tych co znaja polska historie 15.07.10, 21:12
                    Manny, bez wdawania się w szczegóły. Jeżeli na czele koscioła stoi papież, który
                    jest jednocześnie szefem państwa watykańskiego, z dyplomacją i innymi atrybutami
                    państwowosci a nasz kler temu papiezowi podlega i musi byc lojalny to zdradzi
                    państwo watykańskiemu kazda polską tajemnicę. Skąd kler miałby posiadac
                    tajemnice? - mógłby ktoś zadać naiwne pytanie. Odpowiedź jest prosta: spowiedź -
                    znakomite źródło. Kapelani we wszystkich instytucjach państwowych, szczególnie w
                    obronnych i t d.
                    Organizacje typu OPUS DEI majace ambicje umieszczac swoich członków na
                    najwyzszych stanowiskach w państwie. Czujesz bluesa?
                    Jak można było dopuscic by z jednej zależności władować się w drugą?
                    Nawet prezydent ma kapelana... kurde, Manny, oni są wszędzie. To śmiornica.

Na razie tyle. Muszę na trochę wyjść, mam nadzieję, że znajde jeszcze chwilę na
                    forum później.
                    • manny-jestem Re: Dla tych co znaja polska historie 15.07.10, 21:29
                      Majtek,

Chcialbym zeby wszedzie rzadizli ludzie Opus Dei. Wtedy bylbym pewny ze w maire
                      dobrze bedzie sie na swiecie dzialo.
                      • mate_lot Re: Dla tych co znaja polska historie 15.07.10, 21:32
                        manny-jestem napisał:

> Majtek,
                        >
                        > Chcialbym zeby wszedzie rzadizli ludzie Opus Dei. Wtedy bylbym pewny ze w maire
                        > dobrze bedzie sie na swiecie dzialo.

Chciałbym aby nigdy do tego nie doszło. Wystarczy ich "osiagnieć" w Hiszpanii
                        generała Franco.
                        • manny-jestem Re: Dla tych co znaja polska historie 15.07.10, 21:48
                          W roku 1939 Polska miala lepsze wspolczynniki gospodarcze. Kiedy zakonczyla sie
                          dyktatura Franco bylo juz odwrotnie.

Nie to ze tluamcze sku...synstwa jego dyktatury, ale pewien kontekst jest wazny.
                        • off_nick Re: Dla tych co znaja polska historie 15.07.10, 21:57
                          mate_lot napisał:
                          > Chciałbym aby nigdy do tego nie doszło. Wystarczy ich "osiagnieć" w Hiszpanii
                          > generała Franco.

Matelotku, odstań łaskawie od gen.Franco, komuszku.

Luchamos por librar a nuestro pueblo de las influencias del marxismo y del
                          comunismo internacionales, que se introdujeron en nuestro país para hacer de
                          España una sucursal del bolchevismo moscovita. Queremos salvar por esta lucha
                          los valores morales, espirituales, religiosos y artísticos creados por el pueblo
                          español a lo largo de una gloriosa historia.
                          (Leipziger Illustrierte Zeitung, VII 1937.}
                          • mate_lot Re: Dla tych co znaja polska historie 15.07.10, 22:14
                            piss-off, widze, ze polubiłas etykietkiwink

Weracając do Franco mam lepszy dowód na potwierdzenie moich racji:

A „falangista” Spanyolország

A világháború után egy ideig Spanyolország kénytelen volt elszenvedni az
                            elszigeteltségből adódó hátrányokat, amik az Amerikai Egyesült Államok és
                            Nagy-Britannia által bejelentett kapcsolat-megszakításból származtak. A nyugati
                            demokráciák ugyanis nem szimpatizáltak Franconak a világháború során tanúsított,
                            németszimpatizáns magatartásával. A helyzet a hidegháborúig maradt így, akkor
                            ugyanis stratégiai helyzete miatt az USA kereskedni kezdett Spanyolországgal,
                            sőt katonai szövetségre is léptek. Így kezdődött az ún. spanyol csoda, ami az
                            autarkiából a nemzetközi piacgazdaságba integrálta Spanyolországot. Még az
                            ENSZ-be is felvették az államot 1955-ben. Franco mindezek ellenére szinte sose
                            hagyta el Spanyolország területét.

Minthogy Francónak nem volt szilárd ideológiai háttere, a támogatást a nemzeti
                            szindikalistáktól (falangisták) és a katolikus egyháztól várta. Pártja, a
                            Nemzeti Mozgalom (Movimiento Nacional) annyira heterogén volt, hogy alig-alig
                            volt nevezhető valódi pártnak, az olyan sziklaszilárd ideológiai bástyáktól,
                            mint a német NSDAP, pedig fényévekre távol állt. Mindenesetre a mozgalmat
                            továbbra is falangistának nevezték, a tagok pedig kék ingben jártak. A
                            fasiszta-náci karlendítéses tisztelgést a II. világháború után nem használták.
                            Fajelméletet nem hirdettek. A Caudillo uralma nem volt totalitárius diktatúra,
                            inkább tekintélyuralmi rendszernek tekinthető.
                            • manny-jestem Re: Dla tych co znaja polska historie 15.07.10, 22:21
                              Jej cytat byl w jezyku zrozumialym wink
                              • mate_lot Re: Dla tych co znaja polska historie 15.07.10, 22:48
                                manny-jestem napisał:

> Jej cytat byl w jezyku zrozumialym wink

Nie znam języka frankistowskiegowink
                                • manny-jestem Re: Dla tych co znaja polska historie 15.07.10, 22:53
                                  A znasz choc ten, ktory wkleiles?
                            • off_nick Re: Dla tych co znaja polska historie 15.07.10, 22:26
                              mate_lot napisał:

> piss-off, widze, ze polubiłas etykietkiwink

Odnieś się Matelotku do wywiadu gen.Franco w Leipziger Illustrierte Zeitung, VII
                              1937...
                    • mate_lot Re: Dla tych co znaja polska historie 15.07.10, 21:31
                      Co do Potopu to masz racje. Pomylili mi się Radziejowscy - to ojciec, Hieronim
                      był zdrajcą ale jego syn niewiele odbiegał od ojca. Oto krótkie dossieurs tego
                      gagatka w purpurze:
                      Cytat Michał Radziejewski
                      książe biskup warminski, od 1667r.,
                      arcybiskup gniezninski i prymas Polski w latach
                      1687-1705,senator, kardynał.
                      Łapówkarz- arcyzdrajca, rządny władzy.
                      Jako interreks ogołocił skarbiec Polski
                      Trzykrotnie sprzedał koronę Polski i Litwy (
                      jako prymas i interrkes) . Wciągnął Augusta II
                      ( za łapówkę od Jana Reinholda Patkula) w 21
                      -letnią wojnę ze Szwecja która zrujnowała
                      Polskę a z Rosji uczyniła potęgę i dało to
                      wstęp do rozbiorów. Spiskował z Szwedami,
                      Rosjanami, Sasami, Prusakami którzy u schyłku
                      jego życia oprócz zagarnięcia jego majątku
                      ograbili kilka razy całą Polskę.
                      • manny-jestem Re: Dla tych co znaja polska historie 15.07.10, 21:47
                        Zauwaz ze on, rzeczywiscie zdrajca i slugus, zdradzal wszystkim tylko nie
                        Watykanowi wink
                        • mate_lot Re: Dla tych co znaja polska historie 15.07.10, 22:08
                          Watykańskim był z urzedu, to oczywiste.
                          • manny-jestem Re: Dla tych co znaja polska historie 15.07.10, 22:14
                            Tylko dla zaslepionych ideologia.
                            • mate_lot Re: Dla tych co znaja polska historie 15.07.10, 22:43
                              manny-jestem napisał:

> Tylko dla zaslepionych ideologia.

A nie religia?wink

Widzisz, Manny... Jeśli już potrzebujecie Boga, to wybierajcie różne religie
                              (jak to jest np. w USA). Przecież wszystkie religie dają takie same
                              złudzenia tym, którzy je potrzebują, ale zadna nie jest dominujacą w zwiazku z
                              tym politycy nie zabiegają o wzgledy klechów a klechy nie moga liczyc na to, że
                              im od polityków (uwaga, oni dają nieswoje) cos skapnie. Tak sobie wyobrazam w
                              przyszłosci Polskę.
                              • manny-jestem Re: Dla tych co znaja polska historie 15.07.10, 22:47
                                Polska juz przeszla ta droge i worcila, szczesliwie, do jedynej prawdziwej. Bo
                                wiesz jak to jest, Majtek.Nie ma znaczenia zeby Polska byla biedna czy bogata.
                                Znaczenia ma zeby byla katolicka wink
      • snajper55 Re: Blazen Rzeczypospolitej 15.07.10, 19:20
        manny-jestem napisał:

> Blazen musi byc inteligetny. Ten facet to duren.

Durna to jest Nelly i nikt nie przejmuje się tym, co ona mówi. Tak samo by było
        z Palikotem, gdyby był durny.

S.
        • mate_lot Re: Blazen Rzeczypospolitej 15.07.10, 19:57
          Raduję się, kiedy widze jak ten Palikot wkurza pislamistów. Une som bardzo na
          prawdę wrażliwe.
    • hymenos Re: Blazen Rzeczypospolitej 15.07.10, 14:35
      polski_francuz napisał:

> Rola blazna wazna a nawet niezbedna. Inaczej Rzeczypospolita moze
      sie sama
      > osmieszyc.

Oczywiście, wszyscy pieprzą o Palikocie, nikt o Komorowskim, Tusku,
      Klichu, Schetynie czy Rostowskim. Gdyby zaczęli mówić RP ośmieszyła
      by się.
    • pan.scan Poetyki Palikota 15.07.10, 14:58
      nie podzielam ani w calu - to nie moje klimaty, choć co do meritum ma
      wielokrotnie rację. Ale jeśli cel ma uświęcać srodki, a celem jest
      wykończenie partii w wydaniu Kaczyńskiego i Rydzyka - nienawistnej,
      kłamliwej, ksenofobicznej, zaściankowej, partii kontestującej obowiązujący
      porządek prawny - to Palikot ma moje poparcie.

Kiedyś ktoś powiedział, że Palikot sam załatwi Partię. Oto rezultaty m.in.
      jego działań w ustach pisowskiej heroiny:
      "Jeżeli PiS skupi się tylko na sprawie katyńskiej i będzie wykorzystywać ją
      jako główny oręż w kampanii, to przegra wybory".

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,8141053,Staniszkis__Jezeli_PiS_skupi_sie_tylko_na_sprawie.html

• hasz0 ___zgadzam się ze Scanem i z PałoCiotem PiS jest 15.07.10, 19:20

za głupi na Partię Obłudy próbując z nią rywalizować
        nasladując nieudolnie
        jego Parszywy Pijar.

Naciskając na wyjaśnienie Smoleńska z pozycji niechcianego,
        opluwanego na wszelkie sposoby, osmieszanego chóralnie,
        namolnego petenta - grzecznie wysłuchujacego pytań-bredni
        z chamskimi tezami od nieodrodnych uczennic i uczniów Maleszki
        doprowadzi do wsadzenia kamińkiego na 8 lat jako najgroxn
        iejszego "przestepcy" polityka, którynienawistnie oszkalował dobre
        imiona koleżków Drz. i Ch. zreszta też równie uczciwych.
        wiadomosci.wp.pl/kat,1342,title,Podsluchy-agenta-Tomka-przegraly-z-zapisem-z-Tu-154,wid,12480432,wiadomosc.html
        CytatWobec zajęcia krakowskich biegłych analizą zapisów czarnej
        skrzynki prezydenckiego tupolewa, nie ukończą oni w wyznaczonym
        czasie nakazanych przez sąd badań podsłuchów b. posłanki Beaty
        Sawickiej.

W marcu br. Sąd Okręgowy w Warszawie - prowadzący proces oskarżonych
        o korupcję Sawickiej i burmistrza Helu Mirosława Wądołowskiego - dał
        prokuraturze czas do połowy lipca na dostarczenie oczyszczonych
        przez biegłych 50 godzin nagrań z podsłuchów dokonanych przez
        udających biznesmenów agentów CBA.
      • polski_francuz Meritum 15.07.10, 21:41
        "choć co do meritum ma wielokrotnie rację."

Nawet jesli nie ma racji ma odwage bezposrednio wyrazanych sadow. Nie wiem czy
        umie dyskutowac. Ale nawet jesli nie umie, to wzbudza dyskusje. I to tez dobrze.

PF
        • hymenos Re: Meritum 16.07.10, 08:45
          polski_francuz napisał:

> Nie wiem czy
          > umie dyskutowac. Ale nawet jesli nie umie, to wzbudza dyskusje. I
          to tez dobrze

Wzbudza dyskusje personalne. Ten jest taki, a ten owaki. To nie jest
          dobrze.
    • rycho7 Z terrorystami sie nie negocjuje. 15.07.10, 16:11
      polski_francuz napisał:

> Mowi szczerze az do bolu.
      ...
      > Inaczej Rzeczypospolita moze sie sama osmieszyc.

Smiesznie i nieszczerze o Rzeczykatobloszewickiej piszesz. Jak zaciskasz mocniej
      powieki to staje sie mniej smieszna? Krol jest nagi. Szaty doslali z Moskwy na
      przenajswietszy peron.

> Rola blazna wazna a nawet niezbedna.

Dzis to nawet wolalbym aby Palikota na ryj wywalili. Z terrorystami sie nie
      negocjuje.
    • hordol pf. 15.07.10, 18:45
      do czasu przeczytania tego twojego postu uwazałem cie za rozsądnego
      człowieka.
      • superspec PF to inżynier i nie musi się znać na polityce.:) 15.07.10, 18:52
        smile
        • superspec A w przypadku Palikota trzeba się znać na 15.07.10, 18:58
          psychiatrii.smileCzego inżynierow nie uczą.smile
          • hasz0 ___________ależ Walikoń szczerze wyraża opinie PO. 15.07.10, 19:22

Chwała mu za to! Dlatego go trzymają na wysokim stołku V-ce szefa
            kraju i szefa regionu.
            • hasz0 Za to samo b. cenię Rysia7/n 15.07.10, 19:24

• hasz0 ____#-zgadka czyjego idola z pr.magr są te oceny? 15.07.10, 19:26

Cytat historia Komunistycznej Partii Związku Radzieckiego -
                celująco

- komunizm naukowy - celująco

- ateizm naukowy - celująco

- ekonomia polityczna - celująco

- stosunki międzynarodowe - dobry

- ekonomia radziecka - celująco

- prawo radzieckie - celująco

- logika - dobry

- podstawy dziennikarstwa - dostateczny;

• hasz0 rozwiązanie zagadki 15.07.10, 19:27

forum.gazeta.pl/forum/w,13,114194482,114216611,_nawet_z_mgr_PO_dwojnie_Oklamal_Polakow.html
      • mate_lot Re: pf. 15.07.10, 20:09
        hordol napisała:

> do czasu przeczytania tego twojego postu uwazałem cie za rozsądnego
        > człowieka.

Prezentujesz typowo polską zazdrość. Oto pf zmadrzał i napisał coś mądrego a ty
        z powrotem chcesz go ściagnąc do tego szamba, w którym nurkujesz.
        • manny-jestem Re: pf. 15.07.10, 20:12
          Widac znasz to szambo intymnie ze tak autoratywnie sie wypowiadasz.
          • mate_lot Re: pf. 15.07.10, 20:13
            manny-jestem napisał:

> Widac znasz to szambo intymnie ze tak autoratywnie sie wypowiadasz.

Stary, bo ja nie pękam, rozumiesz?
        • off_nick Re: pf. 15.07.10, 20:18
          mate_lot napisał:
          >>Oto pf zmadrzał

Otóż, Matelotku, jeśli ktoś jest idiotą, to zwykle do końca swoich dni uncertain
          • manny-jestem A mzoe to spowodowalo ze nagle PF taka sympatie 15.07.10, 20:20
            poczul do Palikota?

www.obnie.info/Joomla/index.php?option=com_content&view=article&id=1233:marian-palikot-blogmedia24&catid=76:sprzedajni-i-li&Itemid=27
          • mate_lot Re: pf. 15.07.10, 20:20
            off_nick napisała:

> mate_lot napisał:
            > >>Oto pf zmadrzał
            >
            >
            > Otóż, Matelotku, jeśli ktoś jest idiotą, to zwykle do końca swoich dni uncertain
            >
            >
            >
            >
            Tak mawiają, ale przeciez bywają wyjatki od reguły, nieprawdaz?
            • manny-jestem Re: pf. 15.07.10, 20:23
              Soryki Ciebie wyajtek nie obejmuje wink
              • mate_lot Re: pf. 15.07.10, 20:29
                manny-jestem napisał:

> Soryki Ciebie wyajtek nie obejmuje wink

Zgubiłes kontekst, geniuszu historii. Czekam na wyczerpujace ustosunkowanie sie
                do mojego postu, chyba nie uciekniesz? wink
                • manny-jestem Re: pf. 15.07.10, 20:32
                  Ktorego postu?
            • off_nick Re: pf. 15.07.10, 20:28
              mate_lot napisał:
              > Tak mawiają, ale przeciez bywają wyjatki od reguły, nieprawdaz?

Nieprawdaż Matelotku, wszak to exceptio probat regulam uncertain
              • mate_lot Re: pf. 15.07.10, 20:45
                off_nick napisała:

> Nieprawdaż Matelotku, wszak to exceptio probat regulam uncertain

No to z regułą jest "coś" nie w porzadku smile
      • polski_francuz Aaki 15.07.10, 21:44
        nie oceniam Palikota jako polityka. Raczej jako pobudzacz dyskusji. I wierz mi,
        ze lepiej takiego "wariatuncia" miec niz brnac w ridicule.

Pozdro

PF

• hordol Re: Aaki 15.07.10, 21:51
          zamieniłes fascynacje sarozim na fascynacje palikotem?

de gustibus ....
          • polski_francuz Re: Aaki 15.07.10, 21:58
            Zastanowilem sie co nim powoduje.

I doszedlem do wniosku, ze on stara sie o wyrobienie "wariackich papierow". By
            moc mowic co chce.

Mialem takiego kolege na studiach, ktory tak oszolomil oficerow studia
            wojskowego,ze mogl robic co chce. Na przysiege przyszedl pol godziny spozniony a
            oficerowie zamiast go rozstrzelac sie wyraznie ucieszyli, ze w koncu raczyl przyjsc.

Innymi slowy blazen.

PF
    • g-48 Re: Blazen Rzeczypospolitej 15.07.10, 21:41
      Ze ty nie lubisz PiSu i tu paru innych to chyba nie znaczy ze
      uwazacie ze Palikot jest zdrowy na umysle?!Jezeli tak to mi jest was
      zal.
      A o co walczy PO to bylo widac gdy Komorowski pelnil funkcje
      prezydenta i czul ze moze nie byc wybrany posadzal na stolki durnych
      ale wiernych aby zabezpieczyc wplywy PO/SLD.Przeciez ten "Honorowy"
      czlowiek zarzucal PiSowi ze dazy do koalicji z Lewica.Belke dal na
      stolek aby pozyskac Lewice a w razie draki zwalic wszystko na Belke
      i znow PO bedzie lazilo w "bialej wescie".
      • mate_lot Re: Blazen Rzeczypospolitej 15.07.10, 21:47
        Czy "g" może znac się na polityce? Po "lekturze" tego posciku mozna z cała
        pewnoscią napisać, że nie. "g" nie zna się na polityce, nie rozumie co to jest
        zawieranie sojuszy w celu zrealizowania swoich zobowiazań wyborczych czy
        programu politycznego. "g" - jako prostak i cham chciałby aby rząd realizował
        program opozycji. No prosto durak smile
        • g-48 Re: Blazen Rzeczypospolitej 15.07.10, 23:39

Czy "g" może znac się na polityce? Po "lekturze" tego posciku mozna
          z cała
          > pewnoscią napisać, że nie. "g" nie zna się na polityce, nie
          rozumie co to jest
          > zawieranie sojuszy w celu zrealizowania swoich zobowiazań
          wyborczych czy
          > programu politycznego. "g" - jako prostak i cham chciałby aby rząd
          realizował
          > program opozycji. No prosto durak smile

Matolku na polityce znam sie bardzo dobrze i dlatego polityka sie
          nie zajmuje tylko interesuje.
          A zobowiazania wyborcze drogi matole to tylko plaster dla motlochu.
          Bedziesz sam widzial jak dlugo przy PO bedziesz czekal na miejsce u
          czubkow.
          • hasz0 nie blazen a pasożyt i...czytaj Dziennik 16.07.10, 00:04

wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/90206,tajemnica-wielkich-pieniedzy-posla-palikota.html
          • mate_lot Re: Blazen Rzeczypospolitej 16.07.10, 00:13
            Sam jestes motłochem bo jestes za PiS a popieranie pislamistów jest passe.sad
            • a000000 Re: Blazen Rzeczypospolitej 16.07.10, 00:25
              mate_lot napisał:

> Sam jestes motłochem bo jestes za PiS a popieranie pislamistów jest passe.

i to jest właśnie TO!!!! popieranie partii nie jest trendy... a co z programem?
              z działalnością? Z WŁASNYM zdaniem na temat.... wystarczy wmówić ludziom
              goniącym za modą i idolami, że ta partia jest obciachowa ... i już wybory przegrane?

Ech... Kurski miał rację... motłoch wszytko kupi....

• hasz0 motłoch stale żre PR-owe bon moty fakty ma w d./n 16.07.10, 00:38

• hasz0 __________IQ mat-nielota=0__________ 16.07.10, 00:41
                  [qote]g" nie zna się na polityce, nie rozumie co to jest
                  zawieranie sojuszy w celu zrealizowania swoich zobowiazań
                  wyborczych czy programu politycznego
                  . "g" - jako prostak i cham
                  chciałby aby rząd realizował program opozycji. No prosto durak
                  [/quote]

sad(((...i głosuje na "bronki" PO! Oraz na "bronka"!
                  Odwrotką do swego własnego zarzutu.
                  • hasz0 ____lekcja dla___mat-nielota coby na 2 raz 16.07.10, 00:44
                    CytatMECHANIZMY MANIPULACJI – KOLEJNA ODSŁONA. Codziennie pojawia
                    się nowa wiadomość dezinformująca. W tle tej wiadomości pojawia się
                    kod. Ten kod jest już jasny. Hasło Smoleńsk, katastrofa, mgła,
                    piloci, naciski, albo w dowolnej kolejności. Te niby informacje
                    podawane codziennie mają służyć utrwaleniu kodu w mniej rozgarniętej
                    większości społeczeństwa. Podobny kod mocno utrwalony to pis-agresja-
                    plucie jadem-awantura-podsłuchy-obciach-mohery, albo w w dowolnej
                    kolejności. Jaki to daje efekt? Przed kilkoma dniami w rozmowie w
                    grupie kilkunastu osób, gdy ta zeszła na temat wyborów, większość
                    potwierdziła, że afera Mira i Rycha dotyczyła pisiorów, a pod
                    Smoleńskiem była mgła i naciski. To dopiero ! To działa ! Tak samo
                    działają reklamy! To są efekty PI ! Spróbujcie wybadać to wśród
                    znajomych, aż szczęka wam opadnie. Wszystko zależy kto czego słucha
                    i co ogląda, czyli jaka reklama do niego dociera. Informacje wyrwane
                    z kontekstu sprowadzają wszystkich do spekulacji, zwątpienia i
                    zmęczenia tematem. Obecnie znaczna część społeczeństwa ma dość
                    tematu, przyswoiła kod. Albo np. JAK ZWYKLE - ZUPEŁNIE CZYSTYM
                    PRZYPADKIEM, INFORMACJE Z ROSJI FORSUJĄCE NA SIŁĘ (CZYLI NA TZW.
                    CHAMA) WINĘ PILOTÓW, PRZEKAZANO NAM W CHWILI, GDY WSZYSCY BYLIŚMY
                    ZAABSORBOWANI POWODZIAMI W POLSCE A ROSJANIE JUŻ ORZEKAJĄ WE WŁASNEJ
                    SPRAWIE O WINIE PILOTÓW. LUDZIE ŻYJĄ TOTALNIE ZMANIPULOWANI W JAKIMŚ
                    MATRIXIE. Dezinformacja była bronią sowiecką przejętą od myśliciela
                    chińskiego Sun Tzu, autora "Sztuki wojny" (V w. p. Chr.), a obecnie
                    jest, masowo stosowana przez media społeczeństw postindustrialnych
                    uzależnionych od telewizji, w których manipulowanie świadomością
                    stało się technologią panowania. Normalnie wydarzenie tworzy
                    informację, natomiast z dezinformacją mamy do czynienia wtedy, gdy
                    zależność jest odwrotna; informacja tworzy wydarzenie w świadomości
                    człowieka. Gdy np. dziennikarz zamiast całego problemu przedstawia
                    nam jedynie jego fragment, gdy zaczyna grać na uczuciach, powinna
                    zapalać się nam w głowie czerwona lampka.
                    MATERIAŁ, CZYLI LUDZIE, POLACY - NIE JEST JESZCZE DOSTATECZNIE
                    OBROBIONY MEDIALNĄ DEZINFORMACJĄ I ZMĘCZENIEM TEMATEM KATASTROFY.
                    JEDNAK CAŁE SZTABY SPECJALISTÓW PRACUJĄ NAD TYM WYTRWALE I
                    NIEUCHRONNIE PADNIE ROZKAZ: TERAZ. I POZNAMY KOLEJNE KŁAMSTWO
                    KATYŃSKIE.
                    » zgłoś nadużycie» odpowiedz ~miklosz Czerwiec 10, 2010, 22:52
                    -pofrunął do Moskwy po uzgodnienia, jaki KIT wcisnąć POLAKOM.
                    » zgłoś nadużycie» odpowiedz wdowa Czerwiec 10, 2010, 18:11
                    Przestańcie ukazywać tę buldogowatą mordę J.Millera, bo sprawia to
                    wielki ból wdowom i wdowcom, których współmażonków skazał na śmierć,
                    będąc prezesem Narodowego Funduszu Zdrowia.

• snajper55 Re: Blazen Rzeczypospolitej 16.07.10, 00:57
                a000000 napisała:

> i to jest właśnie TO!!!! popieranie partii nie jest trendy... a co z programem?
                > z działalnością?

A jaki program ma PiS ?

S.
                • hasz0 Prgram Bronka = Palikota na vice-prezydenta! 16.07.10, 08:22

• mate_lot Re: Blazen Rzeczypospolitej 16.07.10, 09:27
                Z jednym sie zgodzę, ze motłoch kupuje u pislamistów, dlatego, jak pisałem PiS
                jest passe. Dziwować sie nalezy, ze osóbka inteligentna, jak Ty, nie widzi na
                mapie Polski gdzie PiS zwycięża. Tamte rejony od zawsze wręcz były niższej
                kategorii i to zostało. Nie byłbym soba, gdybym nie napisał, ze "przypadkiem" KK
                ma tam bardzo mocna pozycję. No tak, ale ja w przypadki nie wierzę, W ogóle nie
                wierzę w zadne cuda. Tym łatwiej jest mi zrozumieć mechanizmy jakie tam działają
                i komu motłoch zawdziecza, że jest motłochem, lub komu zalezy na tym by motłoch
                pozostał motłochem. Z motłochem nie walczy sie empatią bo skuteczniejszy jest kij.

img.naszemiasto.pl/grafika2/nowy/f8/f5/4bf28d6d530f5_o.jpg
                Typowy obrazek z "tamtych" stron.smile
                • rycho7 nawrocilem sie na tradycje chrzescianstwa 16.07.10, 09:33
                  mate_lot napisał:

> Z motłochem nie walczy sie empatią bo skuteczniejszy jest kij.

Podobno im blizej grobu tym wiecej nawrocen. Ja wierze w czasy katarow.
                  Przyblizyc wszystkich do Boga, Bog sam swoich wybierze.

Statystycznie wspolczesnie "wszyscy" to ponoc 1,5 miliarda. Plus pislamistow 1,2
                  miliarda. Bawi mnie, ze statystycznie ja tez sie zalapuje.
            • g-48 Re:Tak matolku myslalem 16.07.10, 09:49

Sam jestes motłochem bo jestes za PiS a popieranie pislamistów jest
              passe.sad
              Ze popierasz PO zeby byc miedzy ludzmi"sukcesu".A zeby ci ulzyc to
              w "wolnych wyborach" wszystkie partie korzystaja z mojego glosu bo
              daje jeden wielki krzyz na wszystkie,dlaczego? bo sie znam na
              politykierach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka