gini 23.07.10, 20:56 Mozesz zerknac okiem na ten artykul? www.monitorekonomiczny.pl/s17/Artyku%C5%82y/a119/WA%C5%BBNE_Bankructwo_Polski.html Pozdrawiam przy okazji Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oleg3 Re: Oleg mama prosbe 23.07.10, 21:35 Zerknąłem, Gini. To dalszy ciąg zamieszania z szacunkami Jabłonowskiego. Sprawa ma się tak, że zadłużenie oficjalne (644 mld zł w kwietniu 2010) i "dług Jabłonowskiego" (3 bln zł) są liczone według innej metodologii. Jeżeli porównamy te wyniki z innymi krajami europejskimi, to nie jesteśmy w najgorszej sytuacji. Bankructwo jest potencjalne, ciągle możliwe do uniknięcia. Różnica w liczeniu długu jest mniej więcej taka. Bierzesz 100 tys. zł kredytu. W tym momencie masz (oficjalnie) 100 tys. długu. Ale przeliczając ile będziesz musiała oddać bankowi w ciągu 30 lat wyjdzie, że masz (wersja Jabłonowskiego) 300 tys. długu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 a jak metodologia POrównania? 23.07.10, 23:15 CytatJeżeli porównamy te wyniki z innymi krajami europejskimi, to nie jesteśmy w najgorszej sytuacji. Bankructwo jest potencjalne, ciągle możliwe do uniknięcia. ......pytanie było czy pod rządami PO ! Odpowiedz Link Zgłoś
perla ja tam kupuję złoto 24.07.10, 00:28 od kiedy przeczytałem jak Donald w 4 kwartale zadłużył Polskę na dodatkowe 5 miliardów euro. W zeszłym tygodniu dokupiłem ponad 2 kilo złota, co daje razem, że w ogródku mam zakopane już grubo ponad 13 kilo. Teraz za 1 gram dostanę z pocałowaniem ręki 70 zł. Wzoruję się na Żydach. Oni też przy takich Donaldach skupowali złoto właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Dzięki Perło!____utwierdziłes mnie w domysłach 24.07.10, 09:57 Dziękuję Ci pięknie. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: ja tam kupuję złoto. A dla kogo? 24.07.10, 11:24 Bo jak przyjdą komuniści, to Ci zabiorą dla "biednych robotników", a jak wróci IV RP to Ci zabiorą dla "biednych związkowców". Nie zdążysz sprzedać. Odpowiedz Link Zgłoś
perla jak to dla kogo? Dla Niemców 24.07.10, 11:47 do Niemiec teraz idzie sporo złota bo Niemcy po tym co się stało w Grecji nie ufają już euro i wolą mieć złoto w swych sejfach. W Polsce przy odrobinie szczęścia można sobie kupić po 65 zł za gram. W Niemczech bez problemu sprzeda się to po 75 zł za gram. Przy 2 kilo zarabiasz więc 20 tys. zł, a to wszystko 1-2 dni zajmuje. Ale inni wolą zakopać i na razie rewizjonistom nie sprzedawać bo za pół roku ceny mogą pójść ostro w górę. Np. jak się Portugalia i Hiszpania wypierdzielą właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 _minimalna płaca najmniejsza w Polsce! 24.07.10, 13:09 wprost: Gdy te instytucje są słabe, spirala korupcji wymyka się spod kontroli i ma przerażające konsekwencje dla zwykłych ludzi, a także dla sprawiedliwości i równości w społeczeństwach" - dodała. Według Transparency International zjawisko korupcji podwyższy o 50 miliardów dolarów koszty realizacji wyznaczonych przez ONZ Milenijnych Celów Rozwoju, które zmierzają do ograniczenia biedy na świecie. W najnowszym badaniu Indeksu Percepcji Korupcji, które objęło 180 państw, Polska znalazła się na 58. miejscu z indeksem 4,6 (w skali od 0 do 10, przy czym zero oznacza największą korupcję). Pierwsze miejsca w rankingu zajęły Dania (9,3), Nowa Zelandia (9,3) i Szwecja (9,3). Kraje uważane za najbardziej skorumpowane to Polska -4,6 .... Haiti - 1,4, Irak (1,4), Birma (1,3) i Somalia (1,0). Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Ponieważ Dania, Szwecja = socjałbolszewia to IQitd 24.07.10, 13:11 Dachs z PiQ lepiej to opiszą (styl) ode mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Komuniści Danii, Szwecji = socjałbolszewia nie tol 24.07.10, 13:14 erują Drzewieckich z "DZIKIEGO KRAJU" mieszkajacych na Florydzie wraz z Sobiesiakiem, Rosołów, Chlebowskich, ...Schetyn i kogo tam jeszce Tusk wyznaczył do wojny ze Sprawiedliwoscią i Prawem? Odpowiedz Link Zgłoś