polski_francuz 22.08.10, 10:25 www.youtube.com/watch?v=hpLnEt2d8SI Jak sie wam udaly? PF Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polski_francuz Re: Skonczyly sie wakacje 22.08.10, 11:12 Jak je spedzasz? Troche gory paewnie, ktore masz niedaleko, a? PF Odpowiedz Link Zgłoś
hordol Re: Skonczyly sie wakacje 22.08.10, 12:15 na rowerze na roztoczu. kurcze- wiejskie chałupki ,kapliczki przydrożne z jezuskami frasobliwymi lasy,strumyki , sielanka. zwiedziłem kawał swiata a nie znam polski-wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re: Skonczyly sie wakacje 22.08.10, 17:57 W tym roku mam przewalone.Lekarz szpital i znowu lekarz....?! Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Skonczyly sie wakacje 22.08.10, 18:43 Zdrowia zatem! Pozdro PF Odpowiedz Link Zgłoś
mate_lot Re: Skonczyly sie wakacje 22.08.10, 11:33 hordol napisała: > jeszcze nie Jeszcze ci sie nie udały? Biedny nordol... Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Cos Ty taki 22.08.10, 11:42 agresywny matelot? Pewnie dawno na mszy nie byles, a PF Odpowiedz Link Zgłoś
mate_lot Re: Cos Ty taki 22.08.10, 14:56 polski_francuz napisał: > agresywny matelot? Pewnie dawno na mszy nie byles, a > > PF Gdzie Ty dostrzegasz u mnie agresję? Może być, że wypowiedź Pani Nordol uznałem za zbyt enigmatyczną. Może być, że jej po katolicku (zatem w dość specyficzny sposób) współczułem, ale nawet z perspektywy kilku godzin agresji nie postrzegam. A na mszy byłem całkiem niedawno. Była to msza nad urną mojej kochanej cioteczki, której po śmierci wyrządzono tą krzywdę z odprawianiem szopki. Cioteczkę lubiłem bo do kleru miała stosunek zdecydowanie wrogi i wyszydzający. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Cos Ty taki 22.08.10, 15:35 Aaki ladnie swoja wypowiedz rozwinal. Kondolencje z pomodu smierci Cioci. Ponoc wlasnie do wujow i cioc najbardziej jestesmy genetyczie podobni... PF Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 ateisci nawracaja sie po smierci 22.08.10, 16:31 mate_lot napisał: > cioteczki, której po śmierci wyrządzono tą krzywdę z odprawianiem szopki. Katole namolnie wmawiaja, ze bliskosc smierci sprzyja nawroceniom. Ty podajesz kolejny przyklad na ta teze. Wlasnosc cmentarzy przez czarna strukture niejako wymusza "nawrocenia". "Co laska" w pokorze obludy jest tansza od wojujacego ateizmu po smierci. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Re: Skonczyly sie wakacje 22.08.10, 11:41 nie mialam wakacji ; czasami tak bywa ... moze we wrzesniu ? tete Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Tyle pracy? 22.08.10, 11:44 Ja tez na wakacjach pracuje, tyle ze rankami. Po poludniu nic nie robie. Poza tym zmiana okolicy i krajobrazu, nie mowiac juz o swiezym powietrzu, dziala uzdrawiajaco. PF Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Re: Tyle pracy? 22.08.10, 17:17 zazdroszcze 'wolnego zawodu', ktory pozwala sie przemieszczac w inne krajobrazy ja jestem 'przywiazana do miejsca' i tylko czasem w weekendy 'sie odwiazuje' ; dzisiaj nawachalam sie zywicznego lasu tete Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Telepraca 22.08.10, 17:28 ma coraz wieksza przyszlosc. Powoli biura staja sie zbedne i zdepersonifikowane, kto pierwszy przychodzi ten je zajmuje. Chociaz, przyznaje, ze zanikajacy kontakt z zywymi niezbyt mi sie podoba. PF Odpowiedz Link Zgłoś
perli jestem, 22.08.10, 18:42 bez kasy. Kieckę sprzedam, żeby za prąda zapłacić. Odpowiedz Link Zgłoś
perli Re: jestem, 22.08.10, 18:49 powiedz to Kiecce, klnie...jak Szymon, rybak, a może szewc... Odpowiedz Link Zgłoś
mate_lot Re: jestem, 22.08.10, 21:32 perli napisała: > bez kasy. Kieckę sprzedam, żeby za prąda zapłacić. > > Uprana? > > > > > Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Skonczyly sie wakacje 22.08.10, 19:26 Bylismy w Grecji i mogę powiedzieć ,że bylismy powodem sensacji w tym regionie...Leniwi Grecy preferują samochody i skuterki do przemieszczania się z miejsca na miejsce, a my mając czas korzystalismy z rowerów, które pozwalają w sposób perfekcyjny zapoznać z okolicą. Bylismy w południowej cześci półwyspu Pelion. Ruch samochodowy był tam niewielki i mogę powiedzieć,że z tego powodu mają oni najwspanialsze ścieżki rowerowe na świecie ( cała droga do naszej dyspozycji) Trochę za ciepło było. Ale morze czyste i samo nosi. Zamierzam zaprosić swojego swata nad Bałtyk i z przyjemnościa popatrzę jak będzie się męczył podczas pływania w mniej słonej wodzie A. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Samo nosi 22.08.10, 19:32 myslisz, ze to jeden z efektow ocieplenia klimatycznego? Efekt jednak znam, bo sie kapalem w morzu Martwym. Nie da rady sie zanurzyc. Mysmy sie kapali w tym roku chyba tylko 3 razy w ulubionym jeziorki. Albo sie nie skladalo, albo bylo za zimno... PF Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Samo nosi 22.08.10, 19:38 tam gdzie byłem, pozostawszy bez rucu w pozycji pionowej miałem usta ponad wodą. W tej wodzie nie szło pływać normalnie. Gdy chciałem płynąć żabką to wypychało mnie do góry na maksa uniemozliwiając normalne ruch nogami. Poobserwowałem innyc z balkonu ( mieszkaliśmy tuż przy morzu) i wszyscy płuwali w pozycji półstojącej. Przyjemnie było , bo nie wymagało to wysiłku. Bez ryzyka mozna było wypływać te 200 , czy 300 m od brzegu. A kto odważniejszy to dalej, ale tam był ruch łodek,stateczków i statków. Dlatego wymagało to odwagi A. Odpowiedz Link Zgłoś
melord Re: Skonczyly sie wakacje 22.08.10, 21:29 koncza sie,niestety.....musze przyznac,ze byly fajne w sumie 8 tyg.w tym dwa w USA i dwukronie w Polsce(3tyg.w lipcu i teraz dwa w sierpniu)...jutro lece do San Diego na 4 dni(do syna) i w nastepny weekend wroce z upalnego lata na zime!! do AU Lipiec w Polsce spedzilem z mlodszym synem, ktoremu Polska sie wreszcie b.spodobala(dorosly chlop juz..i bez nadzoru mamusi),glownie Mazury i Pojezierze Augustowskie jak rowniez W-wa . Wreszcie mogl z kuzynami ruszyc w "polske" jak rowny z rownymi a chrzest bojowy przeszedl naiwny(ostrzegalem) w W-wie w jakiejs dyskotece struty drinkiem zwnym ponoc "wsciekly pies" ktory zapewne bedzie pamietal jeszcze dlugo. Mnie osobiscie wszelkiego alkoholu wystarczy na nastepne dwa lata tzn do Euro 2012 na ktore mam zamiar przyleciec. Obejrzalem cyrk na Krakowskim....polubilem nieznanego mi Palikota..od polityki probowalem uciec ale w Polsce to nie mozliwie...nawet na stypie na ktorej niestety musialem byc. Polska to dziwny kraj pomimo wszelkich anomali,niedomagan i czasami absurdalnych sytuacji, tutaj najlepsze spedzam wakacje.....gdzie panuje swojska atmosfera ktorej brakuje w najbardziej atrakcyjnych zakatkach swiata. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
mate_lot Re: Skonczyly sie wakacje 22.08.10, 21:42 Czuję, że mógłbym ciebie polubić. Za Palikota i nie tylko. Tylko... "Polska" pisz ZAWSZE z wielkiej litery. A "wściekły pies" pity z umiarem w każdych ilościach nie szkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
melord Re: Skonczyly sie wakacje 22.08.10, 22:17 mate_lot napisał: > Tylko... "Polska" > pisz ZAWSZE z wielkiej litery. WIEM....z rozpedu jednak popelniam sporo literowek i przyznaje sie ,ze`czasami pisze z lenistwa niechlujnie(np.wszystko z malej litery) > > A "wściekły pies" pity z umiarem w każdych ilościach nie szkodzi. powiedzmy...probowal jednak nie bede,preferuje czysta Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Re: Skonczyly sie wakacje 22.08.10, 23:07 melord napisał: > > A "wściekły pies" pity z umiarem w każdych ilościach nie szkodzi. > > powiedzmy...probowal jednak nie bede,preferuje czysta Sprobowac trzeba trudno to drinkiem nazwac - wszak to czysta prawie czysta na dnie kieliszka gesty osad niewielkiej ilosci soku malinowego, wodka, pare kropli tabasco ... Zmyslna glowa to wykombinowala. Z opisu - wydaje sie 'niepijalne'. A gdy doswiadczysz - masz ochote na wiecej. Mam na sumieniu pare przyjaciol ktorzy raczej wino pijaja jesli juz uwierzyc nie mogli dnia nastepnego ze tyle wyzlopali WODKI o zgrozo... Ostroznosc z tabasco zachowac nalezy. 3-4 krople ... a nie 7 bo wtedy rzeczywiscie zoladek moze sie zbuntowac tete Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Skonczyly sie wakacje 22.08.10, 21:44 8 tygodni! Jak profesor prawie Widze, ze duzo wojazowales. San Diego znam, bylem tam w 2000 roku. Ladne miasto. Warszawa, no ja juz tego nie moge czytac co sie tam dzieje. Jakas szajba ogolna. Co do Palikota (i dla mnie Nelly jeszcze), to sie zgadzam, ze pozwalaja nabrac dystansu do tych wariactw, ktore sie tam sie wyrabia ostatnio. I ja ich jako jedynie powaznych traktuje. Wyglada to faktycznie tak, jakby wiekszosc elit politycznych zdurniala zupelnie. Ja niezbyt lubie tak daleko jezdzic. Mamy swoje miejsce w lasach, gorkach i nad jeziorem. Corka jezdzi na koniu, zona biega az ja staw biodrowy zacznie bolec, a ja gram turnieje tenisowe. W tym roku mi dosc dobrze szlo. I w finale, jednego z 4 turniei, juz prowadzilem 5:2, jak mnie przeciwnik zameczyl bieganiem do drop-shots na piaskowym korcie, az mnie sciegno "adducteur" zaczelo bolec i przegralem 10 nastepnych gemow i caly mecz 5:7, 2:6. Eh, szkoda... Cos sie wasza pani premier przeliczyla w kalkulacjach wyborczych i jest pat historyczny. Co bedzie dalej? Pozdro PF Odpowiedz Link Zgłoś
melord Re: Skonczyly sie wakacje 22.08.10, 22:09 urlop wykorzystalem maksymanie,oprocz podstawowego wszystkie dni za przepracowane pod dobrowolnym przymusem soboty czasami niedziele (sobota jeden,za niedziele dwa dni wolne) polityka w AU prawie sie nie interesuje bo do niczego to nie jest mi potrzebne jedyna roznica miedzy partia pracy(lewacy) a konserwatystami (prawica) polega na tym kto zmarnuje wiecej pieniedzy podatnika. wiem,ze byly jakies zarcia w rzadzacej partii pracy i zamienili premiera,ze po wczorajszych wyborach panuje pat...wiecej mnie martwi,ze bede sie musial tlumaczyc dlaczego nie glosowalem (obowiazkowe)by nie zaplacic $120 kary...niby nie wielki pieniadz ale oddac za darmo nie wypada Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Australia 22.08.10, 22:15 jest teraz tematem w prasie, ktora czytam. Bo ma surowce, ktorych potrzebuje swiat, a glownie "fabryka swiata" - Chiny. I ponoc skosno-ocy wykupuja akcje producentow stali (jeden z nich to BHP a drugiego zapomnialem). Stad zaczelem zerkac uwazniej na wiesci z DownUnder. No to trzym sie Dobranoc PF Odpowiedz Link Zgłoś
melord Re: Australia 22.08.10, 22:25 polski_francuz napisał: > jest teraz tematem w prasie, ktora czytam. Bo ma surowce, ktorych potrzebuje > swiat, a glownie "fabryka swiata" - Chiny. I ponoc skosno-ocy wykupuja akcje > producentow stali (jeden z nich to BHP a drugiego zapomnialem). > > Stad zaczelem zerkac uwazniej na wiesci z DownUnder. > > No to trzym sie > > Dobranoc > > PF pewnie miales na mysli australijsko-angielska firme Rio Tinto...? trzymaj sie rowniez..do nastepego weekendu juz z Sydney Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Wy, Womanoff od lat nastu jezdescie na stalych.. 22.08.10, 23:04 ..zponzorowanych wakacjach, co klamiecie?! Odpowiedz Link Zgłoś