wikul 30.08.10, 18:00 ...na uroczystym zjeździe. Prosta kobieta musi przypominać o prawdziwej Solidarności. Przewodniczący usiłuje ją zgonić z mownicy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hasz0 SLD ustami Rolickiego wyznacza na sumienie "S' 30.08.10, 18:09 zmanipulowaną kobietę Henrykę Krzywonos-Strycharską w SLD owskiej TVPInfo. Henryka Krzywonos-Strycharska (ur. 27 marca 1953 w Olsztynie) – polska motorniczy, działaczka opozycji w okresie PRL Przeprosił za niezrozumienie przez nią jego słow. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Kuroń z kilkoma koelgami wg amb. USA zmienił świat 30.08.10, 18:13 prawda Wikulu? Mazowiecki wg p. Henryki walczył o wolną polskę. I Tusk. Dziennikarka w TVPiInfo ta czarna co z zaprosiła Rolickiego dziś stwierdziła, że w PRL rządzili robotnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete byla wspaniala ! 30.08.10, 18:11 wikul napisał: > ...na uroczystym zjeździe. Prosta kobieta musi przypominać o > prawdziwej Solidarności. Przewodniczący usiłuje ją zgonić z mownicy. Nie dala sie 'zgonic' z mownicy przypomniala o tym co najwazniejsze tete Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 o czym przypmniała o Mazowieckim, Tusku? a co zroz 30.08.10, 18:15 miała z wystąpienia Prezydenta Polski, Premiera Polski, prezydenta Unii i ambasadora USA? Co zrozumiała z przemowienia J. Kaczyńskiego? Tryumfatorko. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Co jest "najwazniejsze" brak związków w hipermaket 30.08.10, 18:17 ach, likwidacja kosztu miejsc pracy? Może "zamożność" Afganistanu, ktorej broni USA? zasady "S" ktore USA wdraża w podbitych krajach? Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Re: Co jest "najwazniejsze" brak związków w hiper 30.08.10, 18:21 marne rozeznanie Hasz oczywiscie ze jest zwiazek w hipermarketach a tu mozesz przylaczyc sie do akcji www.usmiechnietakasjerka.pl/wiecej.html Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ________Masz solidarnosc ze Scanem i Wikulem? OK! 30.08.10, 18:29 Ja ich jedynie TOLERUJĘ. CytatJoanna: Związki powinny stanąc w obronie Praw Pracowniczych. Może już dość tej podległości.Związki powinny kierować się obrona praw pracowników,a tymczasem w zakładach pracy funkcjonują związki,które jedzą z ręki pracodawcy.Łamane są prawa pracowników.Czy zarządy mają wpływ na związkowców,którzy stoją na czele związków zawodowych w zakładach pracy,czy chodzi tylko o składki? Zapraszanie przedstawicieli rządu,którzy działają na szkodę społeczeństwa,podważa wiarygodność związków. Związek Zawodowy Solidarność na swoje święto powinien przygotować krajową demonstrację przeciwko działaniom rządu zmierzającym do zubożenia społeczeństwa,bo niedługo młodzi ludzie masowo będą uciekać z kraju,a ci co zostaną ledwo zwiążą koniec z końcem.Zwracam się również z apelem do największej partii opozycyjnej RATUJCIE NASZĄ MŁODZIEŻ,przed bezrobociem i brakiem perspektyw,Niech w tą stronę zmierzają wasze wysiłki,bo RZĄD NIC NIE ZROBIŁ I NIE ZROBI . Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete a po coz mi te cytaty ? 30.08.10, 18:32 stwierdziles ze w hipermarketach nie ma zwiazku ; owszem jest wiec powinienes przeprosic uprzejmie za pisanie nieprawdy oraz (ewentualnie) podziekowac za dobre wiesci ; tete Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 zy Ty żyjesz w tej samej Polsce co ja? o czerwony 30.08.10, 18:58 ch kropkach słyszałaś? O zwolnieniach w hipermarketach tych którzy chcieli założyć związki zawodowe? GDZIE TY ŻYJESZ? www.dzienniklodzki.pl/stronaglowna/282665,lodz-za-czerwone-kropki-bojkot-hipermarketu,id,t.html www.gazetakrakowska.pl/krakow/280633,absurd-czerwonej-kropki-w-krakowskim-hipermarkecie,id,t.html stałaś na kropce GDY CHCIAŁO Ci sie sikać? Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete zyjesz w rzeczywistosci z internetu 30.08.10, 20:06 obracasz sie w strzepkach informacji ; Fakt ze zwiazek w hipermarketach istnieje (przy okazji oczywiscie obraziles tych najczesciej mlodych ludzi ktorzy decydujac sie na zorganizowanie w zwiazek - musieli przelamac swoj strach przed wywaleniem z pracy)- nie oznacza ze AUTOMATYCZNIE znikna wszystkie problemy. Wlasciciel zawsze bedzie 'sprawdzal' ... Wazne czy ludzie potrafia stworzyc sile ktora bedzie umiala sie sprzeciwic. Na tym polega zwiazek zawodowy. Na calym swiecie zreszta tak to dziala. tete Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 przepraszam za związki lizodupskie i dzieki za dob 30.08.10, 19:01 bre wyjątki od reguł jakie POpiera PO. Czyatsz opinie o związkach AG, Jaceqa i wielu wielu innych? Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: przepraszam za związki lizodupskie i dzieki z 30.08.10, 19:02 forum.gazeta.pl/forum/w,13,115924371,115924669,No_i_ten_program_gospodarczy_tow_Sniadka_.html?wv.x=2 Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Co jest "najwazniejsze" brak związków w hiper 30.08.10, 18:28 Twój idol Jarosław nie zadbał o to by związki tam powstały ? O, zgrozo ! A teraz sie wymądrza na zjezdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Wikul 30.08.10, 18:34 Jaroslaw to polityk ; politycy przemawiaja ... nie zajmuja sie organizowaniem pracownikow w zwiazek tete Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Wikul 30.08.10, 18:40 t_ete napisała: > Jaroslaw to polityk ; politycy przemawiaja ... nie zajmuja sie organizowaniem pracownikow w zwiazek > tete Wiem doskonale, to ironiczna odpowiedź na absurdalne zarzuty Kaczyńskiego i Hasz0a. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: byla wspaniala ! 30.08.10, 18:15 t_ete napisała: > wikul napisał: > > > ...na uroczystym zjeździe. Prosta kobieta musi przypominać o > > prawdziwej Solidarności. Przewodniczący usiłuje ją zgonić z mownicy. > > Nie dala sie 'zgonic' z mownicy przypomniala o tym co najwazniejsze > > tete Ogromny szacunek dla tej odważnej kobiety. Taki ogromny jak ona sama. Odpowiedz Link Zgłoś
hardy1 Re: byla wspaniala ! 30.08.10, 19:47 To samo mam zdanie. Szacunek dla pani Krzywonos. Nie dała sie wtedy przestraszyć, nie dała się zakrzyczeć zadymiarzom pisowskim i teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Przede wszystkim pogoniła Prezesa, który usiłował 30.08.10, 18:14 kolejny raz fałszować historię. "Tylko Lech reprezentował intelektualistów w stoczni, zapobiegł ich kapitulacji". Bezcenne było popatrzeć na minę tego zakłamanego gnoma, kiedy uczestniczka tamtych wydarzeń wyrąbała mu prawdę w jego kartoflaną gębę. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Pokaż mi to Twoje kłamstwo w jego przemowieniu cha 30.08.10, 18:30 ie! www.niezalezna.pl/article/show/id/31668 Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 _Ma w sercu "Lecha" czy może ma w żoładku zimnego? 30.08.10, 18:50 Kuroń i kilku wg USA. Wg Henryki Mazowiecki i Tusk oraz Komorowski. A właściwie to Borusewicz. POsłużyli się babą tam gdzie nawet diabel nie mógł. Lech Kaczyński, Anna Walentynowicz, Płażyński, Pieńkowska, Kurtka juz nieżyją. Śniadek nie dał się sprowokować!Przypomniał Buzkowi, że wtedy było 1,5 mln a nie 10 mln A Jarosław Kaczyński przypomniał Wolne Związki i rolę swego brata w przedstawieniu praw pracowniczych i rolę w negocjacjach z tymi, którzy chcieli iść wtedy tą drogą jaką iDZIEMY DZISIAJ z postSB i pstPZPR. Nie mylić z Fiszbachem z PZPR i kpt H.z SB który pomagał S. Jk przypomniał wywalczenie krzyża w przestrzeni publicznej a Sniadek przypomniał że dialog trzeba prowadzić a nie o nim mówić. "Mieszaniem zwiazku do polityki" nie damy sobie zamknąć ust gdy mówimy o najważniejszych sprawach. TU JEST POLSKA!!!!!!!!!!!!!!!!!!! encyklopedia-solidarnosci.pl/wiki/index.php?title=L00060_Jan_Sidorowicz Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 nie wstali POczuli się obrażeni a Komorowski zacho 30.08.10, 18:54 wywał się jakby BYŁ GOSPODARZEM! Nawet tak prowadził przemówienie. Śniadek jest bodaj przewodniczącym Solidarności który nie jest parasolem dla władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re: Buda, zakłamany piss_czubie. 31.08.10, 00:06 Zobacz czy jeszcze twoj Szarik zyje i czy jego synowie siedza za kratkami i odwal sie yudku falszywy od Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
hardy1 Re: Henryka Krzywonos ustawia pisdaków ... 30.08.10, 19:01 To sobie pooglądałem "uroczyste obchody 30-lecia"...obchody 30-lecia tamtej "S" zorganizowane przez pis-przybudówkę, która dalej używa znaku "S". Pasuje jak ulał powiedzenie z lat słusznie minionego ustroju "związek zawodowy jest pasem transmisyjnym partii"...jak ulał. Tak jak wtedy CRZZ był pasem transmisyjnym PZPR, tak teraz NSZZ "S" (nie mylić z ruchem społecznym sprzed 30 lat) jest pasem transmisyjnym PiS. Kto widział co się działo dzisiaj na tych uroczystościach w Gdyni, to widział. Jedno wyrażenie ciśnie się na usta - skandal i zohydzenie słowa i nazwy "Solidarność". PS.I słowa uznania dla pani Krzywonos. Nie dała się stłamsić wtedy, nie dała i dzisiaj grupie zadymiarzy pisowskich, na czele ze Śniadkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Hardy durniu JaK dzieli P. JaK dołuje brata? 30.08.10, 19:18 PR-owski przekrętasie? Cytat Kiedy tutaj stanął Donald Tusk i powiedział, że on pracował wśród was. To wy wygwizdujecie człowieka, który wtedy pracował dla was, z wami. Jest waszym kolegą - dodawała. Na koniec zaatakowała Jarosława Kaczyńskiego. - Panie prezesie, bardzo pana proszę, żeby pan nie buntował ludzi przeciwko sobie. Ja panu bardzo współczuję, ale proszę współczuć innym i dać im normalnie żyć. Mnie to obraża, że pan niszczy godność Lecha (Kaczyńskiego - red.), to pan ją niszczy, dołuje - kończyła bardzo emocjonalnie wypowiedź. Sala w tym czasie gwizdała. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Mieciu, obowiązkowy materiał filmowy dla ciebie 30.08.10, 19:21 www.youtube.com/watch?v=HaDZ9AV_BmI Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 dzięki za dowód jakimi metodami ogłupiliście Henię 30.08.10, 19:36 Krzywonos. Kiedy stanął tu pan premier Donald Tusk i powiedział, że on pracował wśród was. To wy wygwizdujecie człowieka, który wtedy pracował dla was, z wami. Jest waszym kolegą - dodawała. Teraz powtórz co jest prawdą z tego co imputowała Jarosławowi Kaczyńskiemu, że POWIEDZIAŁ - ŻE KTOŚ CZEGOŚ NIE ZROBIŁ? .....czekam na konkretne FAKTY! Nie oszczerstwa i szydercze kpiny jw. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: dzięki za dowód jakimi metodami ogłupiliście 30.08.10, 19:55 hasz0 napisał: > Krzywonos. Latwizna, tolerowalismy polityke histeryczna pislamistow. Teraz jest chchot historii. > .....czekam na konkretne FAKTY! Krzywonos tam byla, Ciebie nie bylo. Komu uwierze? Odpowiedz Link Zgłoś
hardy1 Re: Mieciu, obowiązkowy materiał filmowy dla cieb 30.08.10, 19:45 pan.scan napisał: www.youtube.com/watch?v=HaDZ9AV_BmI Pan.scanie - jak ludzie przestają się bać to zaczynają się śmiać Na szczęście zadymiarze pisowscy w hali gdyńskiej na "obchodach" 30- lecia "S" nie zakrzyczą prawdy. "Psy szczekają a karawana jedzie dalej"...to już nie czasy goebbelsowskiej czy bolszewickiej propagandy. My się pośmiejemy a ci zadymiarze niech dalej zadymiają...ludzie widzą jak próbują zniszczyć historię i legendę, więc odchodzą z tej politycznej pis-przybudówki Śniadka... Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Ta Pani jest z Komitetu Honorowego 30.08.10, 20:23 PP Komorowskiego, zatem zgoda buduje.. P.Krzywonos była w dawnych czasach odważną kobietą. W czasie strajku w 1980 i potem. Pobita przez zomowców poroniła dziecko. Tym bardziej szkoda, że została takim Albinem Siwakiem III RP. Niczego człowiek nie ma dane na zawsze, przyzwoitości też niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
marudna.menda Re: Ta Pani jest z Komitetu Honorowego 30.08.10, 20:40 off_nic napisała: Niczego człowiek nie ma dane na zawsze, przyzwoit > ości też niestety. > > Tak, tak, moherowa. Nic dodac niz ujac twoja wizytowka. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Ta Pani jest z Komitetu Honorowego 30.08.10, 20:44 off_nick napisała: > PP Komorowskiego, zatem zgoda buduje.. A co to ma do rzeczy ? To już nie wolno jej zaprotestować przeciwko chamstwu ? > P.Krzywonos była w dawnych czasach odważną kobietą. W czasie > strajku w 1980 i potem. Pobita przez zomowców poroniła dziecko. > Tym bardziej szkoda, że została takim Albinem Siwakiem III RP. > Niczego człowiek nie ma dane na zawsze, przyzwoitości też niestety. Poczytaj kto to był Siwak, bo chyba nie masz o tym pojęcia. Ty oczywiście uważasz się za przyzwoitą, porównując p.Krzywonos do Siwaka. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete fotka z Kongresu Kobiet 30.08.10, 21:06 www.tvp.info/informacje/polska/czas-na-wybory-czas-na-kobiety/1989057 Komorowski byl gosciem - i kobitki jak pamietam - 'przeczolgaly' go w temacie parytetow. Nie dziwie sie ze Krzywonos nie podoba sie 'zajadlym' PiS-owcom Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.cr Nu, ja tam watpie, by Kriwonos podobala sie.. 30.08.10, 22:21 ..panom z PO, ale co tam ja i moje kryteria estetyczne! Wikul i tak zaraz zakrzyknie, ze moglby z nia ze 3 razy na dzien. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Nu, ja tam watpie, by Kriwonos podobala sie.. 30.08.10, 22:25 marouder.cr napisała: > ..panom z PO, ale co tam ja i moje kryteria estetyczne! > Wikul i tak zaraz zakrzyknie, ze moglby z nia ze 3 razy na dzien. Nie wysilaj się, mów za siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.cr Nu, to ja pocaluj:) 30.08.10, 22:38 Jedz, uklon sie, daj kwiatek za depniecie hamulca oraz pocaluj Adres mozna wygoglowac Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Wszystkiemu winien JK - taki to PR PO 30.08.10, 19:25 CytatNie można ludźmi manipulować" - Wiem, że przemawiam tutaj niejako w zastępstwie mojego śp. brata. Wiem, że gdyby nie tragiczna śmierć przemawiałby tutaj i miałby wiele do powiedzenia. Nawiążę do słów pana przewodniczącego Śniadka wypowiedzianych na jego pogrzebie. Lech Kaczyński był człowiek "Solidarności" przez 30 lat. Pozostał człowiekiem "Solidarności" nawet wtedy, gdy był prezydentem. Jego misja wskazuje na to, że idea "Solidarności" trwa, że jest nieśmiertelna - mówił na początku przemówienia Jarosław Kaczyński, prezes PiS. - Solidarność mogła powstać dzięki rewolucji moralnej. Dzięki temu, że w tamtych dniach miliony Polaków odrzuciło opresję i zło. Odrzuciło oszustwo, manipulację. Wszyscy, którzy pamiętają tamte dni znakomicie pamiętać muszą, jak często posługiwano się wtedy tym pojęciem. Pojęciem manipulacja. Nie wolno ludźmi manipulować. Nie można ludzi oszukiwać. Trzeba ludziom mówić tak, jak jest. Nie wolno zmieniać znaczenia słów, bo często się z tym spotykamy, także na tej sali - stwierdził Kaczyński. Musimy też pamietać o tym, że Solidarność wprowadziła krzyż do przestrzeni publicznej. Była religia w szkole i transmisja mszy w radiu nawet w stanie wojennym. To sie nam należy. Musimy o tym pamiętać. Jego przemówienie było często przerywane oklaskami. Na końcu zgromadzeni skandowali: "Dziękujemy, dziękujemy". "Solidarność" nie dała się sprowokować 30 lat temu. Nie dała się sprowokować i dzisiaj. Za to wam dziękuję Pragnę też wyjaśnić panie premierze, że w 1989 roku "Solidarność" liczyła 1,5 mln (członków - red.). Tak więc odwoływanie się do tych 10 (mln - red.)... No cóż - zaczął przemówienie przewodniczący "Solidarność" Janusz Śniadek. - Czy możemy z ręką na sercu powiedzieć, że zrobiliśmy, co tylko możliwe, aby Polska była dla wszystkich, a nie tylko dla tych, którym się powiodło. Filozofia "radź sobie sam", złudna idea "taniego państwa", język szyderstwa i kpiny obecny w debatach politycznych zbierają żniwo. Polacy nie dbają o państwo. Nie ufają żadnej władzy. Tanie państwo okazało się bardzo drogim państwem, które nie jest w stanie zapełnić bezpieczeństwa swoim obywatelom. Więcej, swoim elitom z prezydentem na czele - mówił Śniadek. - Panie prezydencie, martwe dźwigi nie staną się polską statuą wolności. Zróbmy razem wszystko, żeby polską statuą wolności były dźwigi pracujące. Panie premierze, miał pan rację, gospodarka to portfele zwykłych ludzi. Proszę pamiętać o tym - apelował przewodniczący "Solidarności". Następnie wspominał o atakach na związek. - Część politycznych i gospodarczych elit od lat prowadzi antyzwiązkową krucjatę. Powtarza się zarzut o upolitycznienie związku. Oskarżenie padają zawsze, gdy podnosimy trudne problemy. Każda władza chce w ten sposób usprawiedliwić brak woli dialogu i porozumienia. Zapewniam, że oskarżeniami o mieszanie się do polityki, nie damy sobie zamknąć ust - zapewniał Śniadek. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete hmmm ... 30.08.10, 20:21 wlasnie slucham komentarza Sniadka ...Jest zgorszony wystapieniem pani Krzywonos a nie zachowaniem sali ...wystapienie Jaroslawa wg. niego stonowane - a inni goscie - 'pouczali'... Slucham Bogdana Lisa - twierdzi ze emocjonalne wystapienie Henryki bylo niepotrzebnym zgrzytem ... No ciekawe ... A mnie sie reakcja Henryki Krzywonos podobala, mysle ze wielu osobom takze. tete Odpowiedz Link Zgłoś
hardy1 Re: hmmm ... 30.08.10, 20:59 Śniadek? Śniadek ma "z tyłu głowy" wybory w "S"-pisprzybudówce. Konkuruje z nim ten ze Śląska. Na co? Kto będzie bardziej radykalny i bardziej się przytuli do Jarka K. Każdy z nich myśli że na zadymiarzach dostanie władzę - jeden chce utrzymać a drugi zdobyć. To baaardzo popłatne stanowisko...a ich niby-związek? To tylko trampolina do dobrego życia... Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete tak, wiem ... 30.08.10, 21:10 przed wyborami - kazdy moment jest dobry na prezentacje... nieszczegolne to wszystko tete Odpowiedz Link Zgłoś
hardy1 Re: tak, wiem ... 30.08.10, 23:00 16 tysiączków za etat szefa "" piechotą nie chodzi. Gdzie taki Śniadek albo ten Duda ze Śląska tyle zarobi? Jest o co walczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
mate_lot Re: hmmm ... 30.08.10, 21:06 Mnie się podobało, ale nie do końca. Pani Krzywonos powiedziała za mało. Powinna powiedzieć Jarusiowi w oczy, ze wykorzystuje tragiczną śmierć brata dla swojego celu, którym jest zdobycie władzy. Jak widać dla tego typa z pod ciemnej gwiazdy nie istnieje żadna świętość. Zabrakło mi publicznego wypomnienia, że "zasłużonego" dla Solidarności Jarosława bezpieka nawet nie usiłowała wyciągnąć z pod mamusinej spódnicy aby "groźnego" dla ustroju osobnika internować. Wtedy uznałbym to spontaniczne wystąpienie za w pełni wartościowe. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: hmmm ... 30.08.10, 21:15 mate_lot napisał: > Mnie się podobało, ale nie do końca. Pani Krzywonos powiedziała za mało. Powinn > a > powiedzieć Jarusiowi w oczy, ze wykorzystuje tragiczną śmierć brata dla swojego > celu, którym jest zdobycie władzy. Jak widać dla tego typa z pod ciemnej gwiazdy > nie istnieje żadna świętość. Zabrakło mi publicznego wypomnienia, że > "zasłużonego" dla Solidarności Jarosława bezpieka nawet nie usiłowała wyciągnąć > z pod mamusinej spódnicy aby "groźnego" dla ustroju osobnika internować. > Wtedy uznałbym to spontaniczne wystąpienie za w pełni wartościowe. Nie mogła tego powiedzić bo to nie było zebranie przedwyborcze czy inny roboczy zjazd. To był zjazd uroczysty, więc zaprotestowała tylko, żeby gości traktowac jak gości. I tak powiedziała dużo, mając przed sobą wrogi tłum. Odpowiedz Link Zgłoś
mate_lot Re: hmmm ... 30.08.10, 21:31 Mogła, Wikul. Uroczystość i tak trafił szlag. Należało lać po oczach a Śniadek powinien dostać po pysku za próbę odebrania jej głosu. Z ta hołotą nie należy się cackac. Pistolet i bat.... Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.cr W ktorym miejscu sie smiac, Wikule? 30.08.10, 20:56 Oto prosta, wielka i ciezka trolejbusowa, napomina doktora nauk humanistycznych Skonczylo sie, Wikule Chwala Bogu, skonczyl sie dyktat suwnicowwych, pierwszych sekretarzy, ksiezy Popiolkow rodem ze wsi bialostockej, agientow Bolek, ich zon i malzonkow. Skromne, hurra Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete chyba Ci odbilo ... 30.08.10, 21:15 Toz to glos rozsadku byl nawolujacy do poszanowania tych wszystkich ktorzy Solidarnosc wspoltworzyli. Niezaleznie od pogladow - tu i teraz. tete Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.cr A ja tam nie lubie glosow rozsadku pochodzacych.. 30.08.10, 22:11 ..od pan trolejbusowych! Nigdy nie bylem admiratorem Ań ani Heniek i tak mi zostanie, podejrzewam. Bez zatrzymania pociagu szynowego kierowanego ciezka reka Henryki i tak by sie wszystko odbylo. Ja to nie wiem, ze ktos, kto po prostu zahamowal, ma sie za autorytet! Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Re: A ja tam nie lubie glosow rozsadku pochodzacy 30.08.10, 22:24 A ta pogarda to ... spontanicznie czy ja jakos specjalnie hodujesz ? Solidarnosci nie byloby - gdyby ci ludzie w 1980 - mysleli tak jak Ty. Tego chyba jestes swiadomy ? tete Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.cr Predzej uprawiam, niz hoduje:/ 30.08.10, 22:36 Jako-tako nauczony historii, mam pewna taka nieskromna swiadomosc, ze Henie i Bolki malo znaczyly w kazdym czasie, choc gesto jeich na sztandary wywolywano celem przyciagniecia zwolennikow. Czy ktos tobie broni, Tete, bys porozmawiala z Henia o, ja wiem, kierunkach i pradach w psychologii? Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Re: Predzej uprawiam, niz hoduje:/ 30.08.10, 22:52 Nazlopales sie Wacpan dzisiaj czegos szkodliwego. Ocet i szklo mielisz. Kobieta miala odwage przypomniec o tym ze szacunek nalezy sie wszystkim ktorzy Solidarnosc tworzyli, pracowali w niej - niezaleznie od pogladow ktore teraz ich dziela. Zbyt wielkie oczekiwania ? tete Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.cr Niesttety, czasem wole z kims zgubic, niz.. 30.08.10, 23:05 ..np. z Henia znalezc. Odpowiedz Link Zgłoś
luzerski Wiem, wolałbyś nawet z doktorem Goebbelsem zgubić 01.09.10, 02:54 niż z tramwajarką, Henią Krzywonos, znaleźć. Ot, taka całkiem zrozumiała, niewinna słabość do intelektualistów. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Wiem, wolałbyś nawet z doktorem Goebbelsem zg 01.09.10, 15:36 luzerski napisał: > niż z tramwajarką, Henią Krzywonos, znaleźć. Ot, taka całkiem zrozumiała, > niewinna słabość do intelektualistów. To raczej słabość do pisdaków i pogarda dla "dziadów" którzy powinni "spieprzać", bo wychowali się na podwórku i są z niższej półki. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Tete!Gdzie JK uszczerbił Tuskowi szacunek etosowca 30.08.10, 23:06 .rozumujesz jak biedna, skołowana Henia? To JK wygwizdał Bronka i Donka? On tylko upomniała by nie manipulować prostą kobietą panią Henią i nie zmieniać znaczenia słów "Solidarność typu TKM", "By żyło się lepiej. Kolesiom!" Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: W ktorym miejscu sie smiac, Wikule? 30.08.10, 21:22 marouder.cr napisała: > Oto prosta, wielka i ciezka trolejbusowa, napomina doktora nauk humanistycznych > Skonczylo sie, Wikule Chwala Bogu, skonczyl sie dyktat suwnicowwych, pierwszych > sekretarzy, ksiezy Popiolkow rodem ze wsi bialostockej, agientow Bolek, ich zon > i malzonkow. Skromne, hurra A z czego ty się chciałes śmiać ? O czym ty w ogóle piszesz ? Na hasz0a sie zapatrzyłeś ? To przykre że prosta robotnica musi przypominać "doktorowi" i innym schamiałym niedoktorom że obowiązują elementarne zasady kultury. Jak zapraszasz gości to nie po to by ich wygwizdywać. A może u ciebie panuja inne zwyczaje ? Wygwizdujesz gości których zaprosiłeś np.na swoje przyjęcie urodzinowe? Odpowiedz Link Zgłoś
mate_lot Re: W ktorym miejscu sie smiac, Wikule? 30.08.10, 21:27 A co to za osobnik ta marouder.cr ? Nie było mnie tydzień a nie chce mi się analizowac wszystkiego z tego tygodnia nieobecności. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: W ktorym miejscu sie smiac, Wikule? 30.08.10, 21:28 wikul napisał: > Jak zapraszasz gości to nie po to by ich wygwizdywać. > A może u ciebie panuja inne zwyczaje ? Wygwizdujesz gości których > zaprosiłeś np.na swoje przyjęcie urodzinowe? Jeżeli to prawdziwy PiSiak, to wygwizduje, a jeżeli (co podejrzewam) nie wygwizduje, to tylko PiSiaka przed nami udaje. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.cr Za kombatanta robil nie bede, ale.. 30.08.10, 22:16 ..ale wydus z siebie, co Tusk, co gajowy takiego wielkiego robili za stanu wojennego? Nadto nie lubie jakos prostych robotnic wydajacych z siebie glos o ksztalcie panstwa;/ Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete nie sluchales 30.08.10, 22:28 marouder.cr napisała: > Nadto nie lubie jakos prostych robotnic wydajacych z siebie glos o ksztalcie > panstwa;/ Nie mowila o ksztalcie panstwa. tete Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: nie sluchales 30.08.10, 22:30 t_ete napisała: > Nie mowila o ksztalcie panstwa. Jak to nie? Państwo to Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Głos moheru, głos kaczy 30.08.10, 21:37 forum.gazeta.pl/forum/w,28,115929992,115931277,Re_To_wspanialy_zyciorys_.html Odpowiedz Link Zgłoś
off_nick Nie linkuj, po co tracić czas na szukanie 30.08.10, 21:49 mojego głosu moherowego i kaczego... To jest mój tekst w temacie: P.Krzywonos była w dawnych czasach odważną kobietą. W czasie strajku w 1980 i potem. Pobita przez zomowców poroniła dziecko. Tym bardziej szkoda, że została takim Albinem Siwakiem III RP. Niczego człowiek nie ma dane na zawsze, przyzwoitości też niestety. A w ogóle, to była członkiem Komitetu Honorowego PP Komorowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re:A co ty syneczku wiesz o "Solidarnosci" w 80/81 30.08.10, 21:39 ...na uroczystym zjeździe. Prosta kobieta musi przypominać o > prawdziwej Solidarności. Przewodniczący usiłuje ją zgonić z mownicy. Czy ty wiesz jak powstawala ta "nowa" solidarnosc?Czy ty rozumiesz co zrobiono w Magdalence z szumnie nazwanem procesem plurazymu zwiazkowego?Czy ty zrozumiesz jak nastepowalo urabianie "wyksztalciuchow" w obozach imternowanych?Co ty wiesz o tych sprawach poza gledzeniem od rzeczy na tym forum? Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re:A co ty syneczku wiesz o "Solidarnosci" w 80/8 30.08.10, 22:00 g-48 napisał: > Czy ty wiesz jak powstawala ta "nowa" solidarnosc?Czy ty rozumiesz > co zrobiono w Magdalence z szumnie nazwanem procesem plurazymu > zwiazkowego? W Magdalence uczestniczyli aktywnie Lech i Jarosław Kaczyńscy. O Henryce Krzywonos kroniki okrągłego milczą. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Re:A co ty syneczku wiesz o "Solidarnosci" w 80/8 30.08.10, 22:06 ekspert sugeruje iz internowanym ludziom z Solidarnosci zrobiono pranie mozgow a dokonczono owe pranie w Magdalence ; dlatego nieszczesni dali sobie wmowic pluralizm zwiazkowy - co spowodowalo ze po 1989 roku mogly w wolnej Polsce zaistniec INNNE oprocz Solidarnosci zwiazki zawodowe ; domyslam sie ze wedlug eksperta nalezalo utrzymac JEDNA JEDYNA Solidarnosc i nie godzic sie na zadne tam jakies partie polityczne ani zwiazki zawodowe ; tete Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re:A co ty syneczku wiesz o "Solidarnosci" w 80/8 30.08.10, 22:26 t_ete napisała: > ekspert sugeruje iz internowanym ludziom z Solidarnosci zrobiono pranie > mozgow a dokonczono owe pranie w Magdalence Może, może..., Krzywonos tam nie było Kaczyńscy - jak najbardziej. Zatem jedyna wątpliwość jaka pozostaje, to czy im prano, czy oni prali? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re:A co ty syneczku wiesz o "Solidarnosci" w 80/8 30.08.10, 22:53 dachs napisał: > Może, może..., Krzywonos tam nie było Kaczyńscy - jak najbardziej. > Zatem jedyna wątpliwość jaka pozostaje, to czy im prano, czy oni prali? > Mam wrażenie, że Jarosław uprał Lechowi. S. Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re:A co ty syneczku wiesz o "Solidarnosci" w 80/8 31.08.10, 18:13 ekspert sugeruje iz internowanym ludziom z Solidarnosci zrobiono pranie mozgow > a > dokonczono owe pranie w Magdalence ; dlatego nieszczesni dali sobie wmowic > pluralizm zwiazkowy - co spowodowalo ze po 1989 roku mogly w wolnej Polsce > zaistniec INNNE oprocz Solidarnosci zwiazki zawodowe ; T-te tez usilujesz wysmiac bo brak argumentow? Wyobraz sobie ze troche wiecej wiem o histori pierwszej i drugiej solidarnosci i wyobraz sobie ze podczas powstawania pierwszej solidarnosci moje cialo sie opalalo w Varnie a ludzie zaufanie do mnie mieli. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete skoro wiesz wiecej 31.08.10, 18:28 g-48 napisał: > Wyobraz sobie ze troche wiecej wiem o histori pierwszej i drugiej > solidarnosci i wyobraz sobie ze podczas powstawania pierwszej > solidarnosci moje cialo sie opalalo w Varnie a ludzie zaufanie do > mnie mieli. - to pisz. Chetnie podyskutuje. Szczegolnie interesujace jest to bulgarskie opalanie sie i przyjazd na gotowe Ale prosze ... uzywaj slowa 'pluralizm' a nie 'pluraryzm' tete Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re: skoro wiesz wiecej 01.09.10, 00:39 - to pisz. Chetnie podyskutuje. Szczegolnie interesujace jest to bulgarskie > opalanie sie i przyjazd na gotowe No widzisz tak to bylo ze po przeszlo 2 tygodniach nieobecnosci w Polsce bylem lepiej poinformowany o strajkach w Szczecinie i o /wtedy/ o 24 postulatach niz ci co byli w moim zakladzie.A zaufanie wspolpracownikow nie osiagnalem w czasie strajkow ale juz w 1978 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re:A co ty syneczku wiesz o "Solidarnosci" w 80/8 31.08.10, 00:03 W Magdalence uczestniczyli aktywnie Lech i Jarosław Kaczyńscy. O Henryce > Krzywonos kroniki okrągłego milczą. Tak! Jako doradcy: Jakos go nie zauwazylem: pl.wikipedia.org/wiki/Okr%C4%85g%C5%82y_St%C3%B3%C5%82_ (historia_Polski) Moze wiesz lepiej ale co wiem to byl jako doradca. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re:A co ty syneczku wiesz o "Solidarnosci" w 80/8 31.08.10, 00:26 g-48 napisał: > Tak! Jako doradcy: > Jakos go nie zauwazylem: > Moze wiesz lepiej ale co wiem to byl jako doradca. Lech Wałęsa, Andrzej Stelmachowski, Władysław Frasyniuk, Lech Kaczyński, Władysław Liwak, Tadeusz Mazowiecki, Jacek Merkel, Alojzy Pietrzyk, Edward Radziewicz, Bronisław Geremek, Mieczysław Gil, Witold Trzeciakowski, Adam Michnik, Zbigniew Bujak, Jacek Kuroń, Andrzej Wielowieyski, Ryszard Bugaj. pl.wikipedia.org/wiki/Rozmowy_w_Magdalence Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re:A co ty syneczku wiesz o "Solidarnosci" w 80/8 31.08.10, 01:05 Trzydzieści lat temu byłem w Stoczni Gdańskiej i pomagałem negocjować z komisją rządową gospodarczą część porozumienia jako doradca Międzyzakładowego Komitetu Strajkowego. Do stoczni, na wezwanie Tadeusza Mazowieckiego i Bronisława Geremka, leciałem z wewnętrznego poczucia obowiązku i z wielkim strachem za kołnierzem. Wiedziałem, czułem, że nie lecę na karnawał (to jedna strona lat 1980 -1981), lecz na wielką, ale bardzo groźną grę, z której można nawet nie wrócić. Nie miałem skłonności do tego, by zostać bohaterem. 31 sierpnia to była ogromna ulga, radość i satysfakcja. Także dla mnie, że się udało, że wracamy (ja wracałem autostopem), i to z tarczą, że uczestniczyłem w wielkim wydarzeniu historycznym, ba – współtworzyłem je. Ale przed oczami miałem przyszłość w mrocznych kolorach. Wiedziałem, że dopiero teraz, po uznaniu przez władze prawa do tworzenia niezależnych i samorządnych, runie tama zamykająca społeczeństwo w skorupie realnego socjalizmu i społeczeństwo z tej skorupy ucieknie Wpis dodany do kategorii: Opinie | 16 komentarzy » Waldemar Kuczyński: Zniewalający mit “Solidarności” Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re:A co ty syneczku wiesz o "Solidarnosci" w 80/8 31.08.10, 18:24 Jeszcze raz to samo bo nie kapujesz! pl.wikipedia.org/wiki/Okr%C4%85g%C5%82y_St%C3%B3%C5%82_ (historia_Polski) Sprzataczki i SBecy z kamerami tez wedlug ciebie uczestniczyli?! Uczestnicy po stronie opozycyjnej to: Stefan Bratkowski Zbigniew Bujak Władysław Findeisen Władysław Frasyniuk Bronisław Geremek Mieczysław Gil Aleksander Hall Jacek Kuroń Władysław Liwak Tadeusz Mazowiecki Jacek Merkel Adam Michnik Alojzy Pietrzyk Edward Radziewicz Henryk Samsonowicz Grażyna Staniszewska Andrzej Stelmachowski Stanisław Stomma Klemens Szaniawski Jan Józef Szczepański Edward Szwajkiewicz Józef Ślisz Witold Trzeciakowski Jerzy Turowicz Lech Wałęsa Andrzej Wielowieyski Chcialbys jak zwykle miec racje ale ci jej odmawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Magdalenka i okragly stol 31.08.10, 18:43 Lech Kaczynski bral udzial w 1988 w rozmowach w Magdalence a w rozmowach Okraglego Stolu - byl w podzespole ds pluralizmu zwiazkowego Jaroslaw Kaczynski byl w podzespole ds. reform politycznych tete Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re:A co ty syneczku wiesz o "Solidarnosci" w 80/8 31.08.10, 18:45 > Jeszcze raz to samo bo nie kapujesz! ...W spotkaniach w Magdalence udział brali (w różnych zespołach i składach osobowych): gen. Czesław Kiszczak, Stanisław Ciosek, Artur Bodnar, Jan Janowski, Jan Jarliński, Mieczysław Krajewski, Harald Matuszewski, Jerzy Ozdowski, Romuald Sosnowski, Bolesław Strużek, Jan Szczepański, Tadeusz Szymanek, Stanisław Wiśniewski, Andrzej Gdula, Bogdan Królewski, Janusz Reykowski, Aleksander Kwaśniewski, Ireneusz Sekuła, Jerzy Uziębło, Władysław Baka, Jan Błuszkowski, Leszek Grzybowski. Lech Wałęsa, Andrzej Stelmachowski, Władysław Frasyniuk, Lech Kaczyński, Władysław Liwak, Tadeusz Mazowiecki, Jacek Merkel, Alojzy Pietrzyk, Edward Radziewicz, Bronisław Geremek, Mieczysław Gil, Witold Trzeciakowski, Adam Michnik, Zbigniew Bujak, Jacek Kuroń, Andrzej Wielowieyski, Ryszard Bugaj.... pl.wikipedia.org/wiki/Rozmowy_w_Magdalence Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re:A co ty syneczku wiesz o "Solidarnosci" w 80/8 31.08.10, 00:12 pl.wikipedia.org/wiki/Okr%C4%85g%C5%82y_St%C3%B3%C5%82_ (historia_Polski) Jakos tej aktywnosci nie zauwazylem?!Lech byl tylko doradca! Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re:A co ty syneczku wiesz o "Solidarnosci" w 80/8 31.08.10, 07:51 g-48 napisał: > Jakos tej aktywnosci nie zauwazylem?!Lech byl tylko doradca! Dwóch ludzi było we wszystkich posiedzeniach Magdalenki - Tadeusz Mazowiecki i Lech Kaczyński. Solidarnośc wywalczyła w tych negocjacjach prawo do stowarzyszania się ludzi i działalności związkowej, oraz w parlamencie możliwość blokowania prawa tworzonego wbrew Solidarności. Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re:A co ty syneczku wiesz o "Solidarnosci" w 80/8 31.08.10, 18:06 Dwóch ludzi było we wszystkich posiedzeniach Magdalenki - Tadeusz Mazowiecki i > Lech Kaczyński. > Solidarnośc wywalczyła w tych negocjacjach prawo do stowarzyszania się ludzi i > działalności związkowej, oraz w parlamencie możliwość blokowania prawa > tworzonego wbrew Solidarności Cieszy mnie ze zauwazyles roznice miedzy doradca a negocjatorem No i jest dziwne ze wlasnie na wszystkich znanych mi zakladach pracy ta nowa "solidarnosc" zakladali ludzie ktorym przed stanem wojennym grozilo zdemaskowanie jako donosicieli SB. Druga sprawa poznalem za "pomoca" Jaruzela wyksztalciuchow z woj.Katowickiego i Czestochowskiego i wszyscysmy sie bali czy "urlop" ten nie przedluzy sie w otoczeniu bialych niedzwiedzi ale w wiekszosci "wyksztalciuchy" bali sie o swoj standard zyciowy. Nikt z was sie nie zainteresowal dlaczego Jedynak,Rozplochowski wyemigrowali?!Dlaczego Baginski swoja dzialalnosc rolnicza przeniosl z Czestochowskiego do Opolskiego.Dlaczego tak lagodnie przeszla lustracja SBekow w Czestochowie /co bym sie nigdy nie spodziewal po czlowieku ktorego wtedy poznalem/. A jezeli uwazasz ze 10 Zwiazkow Zawodowych na jednym zakladzie to jest ten pluraryzm zwiazkowy to mi cie zal. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete wymien te zaklady 31.08.10, 18:21 g-48 napisał: > No i jest dziwne ze wlasnie na wszystkich znanych mi zakladach > pracy ta nowa "solidarnosc" zakladali ludzie ktorym przed stanem > wojennym grozilo zdemaskowanie jako donosicieli SB. No odwaznie - wymien zaklady w ktorych Solidarnosc w 1989 reaktywowali tacy ludzie. Jesli jest to udokumentowane - masz prawo tak pisac (podaj zrodla) jesli nie - to po prostu oczerniasz ludzi. tete Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re: wymien te zaklady 01.09.10, 00:50 Z mojego zakladu juz dwoch nie zyje a wiec ?????????! Malo powiem ci ze w czasie zwolnien z internowania zauwazylem innego koloru kartki i o dziwo ci ludzie po czasie szli w karierze jak ruskie rakiety. Ale co tam z baba dyskutowac kiedy wie tylko co stoi w ksiazce kucharskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re:A co ty syneczku wiesz o "Solidarnosci" w 80/8 31.08.10, 22:33 g-48 napisał: > Cieszy mnie ze zauwazyles roznice miedzy doradca a negocjatorem Nie taka duża. Lech Kaczyński był doradcą przed strajkami, w czasie strajków jakby mniej (niechętnie go wpuszczali), a negocjatorem był tam, gdzie akurat - wg. słów jego brata przynajmniej - dokonano zdrady. Fajny dorobek. > No i jest dziwne ze wlasnie na wszystkich znanych mi zakladach > pracy ta nowa "solidarnosc" zakladali ludzie ktorym przed stanem > wojennym grozilo zdemaskowanie jako donosicieli SB. Ja znam nawet zakłady w których w zakładaniu Solidarności udział brali ludzie, którzy potem wydawali polecenia komisarzom. Ale brali udział ,a nie zakładali. Inicjatorami byli zawsze ludzie uczciwi. > Druga sprawa poznalem za "pomoca" Jaruzela wyksztalciuchow z > woj.Katowickiego i Czestochowskiego i wszyscysmy sie bali > czy "urlop" ten nie przedluzy sie w otoczeniu bialych niedzwiedzi > ale w wiekszosci "wyksztalciuchy" bali sie o swoj standard zyciowy. > Nikt z was sie nie zainteresowal dlaczego Jedynak,Rozplochowski > wyemigrowali?! I nadal mnie nie interesuje. Ja też wyemigrowałem w 83r. I co, uznasz mnie za bohatera? > A jezeli uwazasz ze 10 Zwiazkow Zawodowych na jednym zakladzie to > jest ten pluraryzm zwiazkowy to mi cie zal. Spokojnie, możesz mnie nie żałować. Ja akurat nie jestem za pluralizmem związkowym. Wręcz przeciwnie, dla mnie idealna liczba związków zawodowych = 0. Wszystkich tych darmozjadów trzeba rozpędzić. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re:A co ty syneczku wiesz o "Solidarnosci" w 80/8 30.08.10, 22:23 g-48 napisał: > Czy ty wiesz jak powstawala ta "nowa" solidarnosc?Czy ty rozumiesz > co zrobiono w Magdalence z szumnie nazwanem procesem plurazymu > zwiazkowego? Czy ty zrozumiesz jak nastepowalo > urabianie "wyksztalciuchow" w obozach imternowanych?Co ty wiesz o > tych sprawach poza gledzeniem od rzeczy na tym forum? Oczywiście, nie wiem tyle co ty. Ty miałeś informacje z pierwszej ręki, od aktywisty spotkań z Magdalenki, Lecha Kaczyńskiego. To co ten Kaczyński tam wyrabiał z tymi "wykrztałciuchami"? Których urobił ? Od opowiadania podobnych bajek jest Jarosław Kaczyński, nie zastępuj go, wychodzi ci jeszcze gorzej niż jemu. Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re:A co ty syneczku wiesz o "Solidarnosci" w 80/8 31.08.10, 00:20 Oczywiście, nie wiem tyle co ty. Ty miałeś informacje z pierwszej > ręki, od aktywisty spotkań z Magdalenki, Lecha Kaczyńskiego. > To co ten Kaczyński tam wyrabiał z tymi "wykrztałciuchami"? Których > urobił ? > Od opowiadania podobnych bajek jest Jarosław Kaczyński, nie zastępuj > go, wychodzi ci jeszcze gorzej niż jemu. W zimie 1980/81 Magdalenki jeszcze nie bylo a obozy internowanych byly.A ze powstanie "solidarnosc" pod egida SB to juz SBecy mowili bez ukrywania w czasie przesluchan w kwietniu 1982.Wtedy tylko nie spodziewalem sie ze Polacy daja sie nabrac na pluraryzm zwiazkowy a efekty sa widoczne. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete lata mylisz 31.08.10, 17:49 g-48 napisał: > W zimie 1980/81 Magdalenki jeszcze nie bylo a obozy internowanych > byly. Nie. Jesli uwazasz sie za eksperta - musisz precyzyjniej daty okreslac Zima w 1980/81 byla dziwna. Zaobserwowano wyjatkowe zjawisko atmosferyczne ... burze (naprawde) ale to nadal byl 'karnawal' Solidarnosci ; do obozow internowanych wywozono chlopakow po ogloszeniu stanu wojennego czyli po 13 grudnia 1981 (niektorych zabierano w nocy z 12-13 grudnia). A ze powstanie "solidarnosc" pod egida SB to juz SBecy mowili > bez ukrywania w czasie przesluchan w kwietniu 1982.Wtedy tylko nie > spodziewalem sie ze Polacy daja sie nabrac na pluraryzm zwiazkowy a > efekty sa widoczne. Trzeba rzeczywiscie niewiele wiedziec o historii Solidarnosci zeby takie duby smalone wyplatac. To ze esbecy weszli w struktury zwiazku - nic dziwnego. Trudno by w peerelu uchowal sie bez takiego 'wsadu' 10 mln ruch spoleczny ... Ale - litosci ! 'pod egida' ???? I druga rzecz ; to ciekawe jak sobie wyobrazasz po 1989 demokratyczne panstwo w ktorym istnieje odgorny zakaz tworzenia zwiazkow zawodowych a dozwolony jest jeden zwiazek tzn. NSZZ Solidarnosc ??? Pluralizm zwiazkowy byl czyms oczywistym. Mozna dyskutowac czy ustawodawstwo dopuszczajace tak duze rozproszenie zwiazkow zawodowych nie zadzialalo na szkode pracownikow ... ale w koncu ludzie musza miec troche rozumu i dokonywac najlepszych dla siebie wyborow. Jesli zle decydowali - ponosili konsekwencje. Rozproszenie zwiazkow - dzialalo na korzysc pracodawcow. tete Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete zapisano ... 30.08.10, 22:17 www.sejm.gov.pl/poslowie/posel6/469.htm Posel PiS Andrzej Jaworski - gdy Henryka Krzywonos wychodzila z sali - odwrocil sie i powiedzial 'glupia krowa' No jasne. Trzeba skonczyc uniwerek, zostac z rekomendacji PiS dyrektorem Stoczni Gdanskiej, poslem - zeby wiedziec jak wyrazic zgorszenie zachowaniem 'tramwajarki'. tete Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Ja tam mu się nie dziwię, lata 30.08.10, 22:28 "zawodowej" świetności miał za kaczych rządów. Wiewórki mówią,że za prywatyzacji St.Gd, której był prezesem, łapówki szły od Ukraińców do pewnej kieszeni. Nawet organ Rydzyka miał wątpliwości w tej kwestii... Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: zapisano ... 30.08.10, 22:32 t_ete napisała: > www.sejm.gov.pl/poslowie/posel6/469.htm > Posel PiS Andrzej Jaworski - gdy Henryka Krzywonos wychodzila z sali - odwrocil > sie i powiedzial 'glupia krowa' > > No jasne. Trzeba skonczyc uniwerek, zostac z rekomendacji PiS dyrektorem Stoczni > Gdanskiej, poslem - zeby wiedziec jak wyrazic zgorszenie zachowaniem'tramwajarki'. > tete ...i doprowadzić tą stocznię do upadku, by potem zwalić na rząd. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: zapisano ... 30.08.10, 22:58 Urbanowi wierzycie? prawda Wikulu ze Scanem? Opublikowano: 2 maja, 2006 Andrzej Jaworski 36-letni , pełniący do tej pory stanowisko p.o. prezesa Stoczni Gdańskiej, został w piątek wybrany przez radę nadzorczą spółki na prezesa firmy. Opublikowano: 2008-03-15 Prezes Stoczni Gdańsk, Andrzej Jaworski, został odwołany. CytatKontrakt z niemieckim armatorem podpisało dwóch ludzi – Andrzej Buczkowski i Roman Kraiński. Buczkowski był wcześniej wiceprezesem Stoczni Gdynia. W momencie zatrudniania go w Stoczni Gdańsk miał dwie sprawy – jedną w sądzie, drugą w prokuraturze. Ta w sądzie była o to, że wspólnie z ówczesnym prezesem Stoczni Gdynia Januszem Szlantą i drugim członkiem zarządu poręczał pod koniec lat 90. – w imieniu stoczni – bankowe kredyty dla własnej spółki. Pieniądze od banków przeznaczali na zakup akcji Stoczni Gdynia. Nie oddali ich, a banki zapukały do poręczyciela, czyli do stoczni. Sprawa w prokuraturze dotyczyła pobierania cichych prowizji od niemieckich firm, które zlecały Stoczni Gdynia budowę statków. Pieniądze od Niemców miały trafiać na jego konto w Szwajcarii. Prokuratura uznała, że na prowizjach stocznia straciła ok. 5 mln zł. Gdy Buczkowski został powołany na dyrektora Stoczni Gdańskiej, śledztwo prokuratury zostało umorzone. Stocznia Gdynia złożyła odwołanie od tej decyzji. Buczkowski jest nadal w stoczniowej kolebce. www.nie.com.pl/art9357.htm blokując wznowienie produkcji stoczniowej, rząd polski działa na korzyść niemieckich firm! - Los stoczni jest teraz w rękach sądu i Ministerstwa Skarbu Państwa, które musi wyrazić zgodę na postępowanie ugodowe z wierzycielami. Ani władze PO, ani rząd tego nie czynią. Dziś stocznie niemieckie, ustami jednego z prezesów, przyznają, że w procesie ich restrukturyzacji bardzo pomogło to, iż nie mają konkurencji ze strony polskich stoczni. Wiceprezes Strzeboński podkreśla, że wznowienie działalności stoczni to także sposób na podtrzymanie produkcji w kilkuset firmach w kraju kooperujących ze stocznią i zatrudnienie ok. 80 tys. Polaków. - Statki są ostatnim wysoko przetworzonym polskim produktem eksportowym, wyrazem polskiej myśli technicznej, wytworzonym w oparciu o sprzedaż polskich materiałów, i to bardzo wysokiej jakości. Mówiąc językiem motoryzacyjnym, stocznia budowała jednostki klasy Ferrari - dodaje z kolei senator Zaremba. Eksperci bardzo dobrze wiedzą, że na światowych rynkach zarabia się najlepiej na sprzedaży gotowych produktów. Tymczasem polskie firmy do tej pory pracują w większości jako podwykonawcy lub dostawcy. A przecież sprzedaż każdego statku "pod klucz", stocznia eksportowała nie tylko swoje produkty i usługi, lecz także co najmniej kilkuset polskich firm. Odpowiedz Link Zgłoś
hardy1 Re: zapisano ... 30.08.10, 23:10 Jaworski? Wystarczy pojechać do Gdańska i porozmawiać z byłymi stoczniowcami - szlag ich trafia jak wspomną tego Jaworskiego, który na ich plecach dostał się na prezesa stoczni. No i tak "porządził"... Ale to teraz tak mówią, już za późno... Odpowiedz Link Zgłoś
hardy1 Re: zapisano ... 30.08.10, 23:22 t_ete napisała: Posel PiS Andrzej Jaworski - gdy Henryka Krzywonos wychodzila z sali - odwrocil sie i powiedzial 'glupia krowa' Taaa...a wcześniej niejaki delegat Reiss (Riss?) przed salą wyzywał Krzaklewskiego że jest zdrajcą bo kandydował z PO...widocznie jedyną polską partią dla niego jest PiS. Pani Krzywonos interweniowała aby przestał wrzeszczeć przed kamerami bo jest pijany i powinien wyjść. Najlepsze było później - w kamerach tivi pokazywano jak ten Reiss co chwila się zrywał i krzyczał, gwizdał ,prowokował do zagłuszania w czasie przemowy premiera i pani Krzywonos... Ot i tak przebiegało "30-lecie"... Odpowiedz Link Zgłoś
paradyskutant pytam o Kaczyńskiego a nie 36 latków którym kasa 30.08.10, 23:30 nie śmierdzi nigdy. Z żadnego esbeckiego szamba. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Krzysztof Leski o Henryce 30.08.10, 22:44 krzysztofleski.salon24.pl/223518,wygwizdac-henryke "Uśmiechałem się ironicznie, gdy publika na zjeździe "S" wygwizdywała Tuska, Komorowskiego, Buzka. Gębę mi jednak przekrzywiło, gdy wygwizdano Henrykę Krzywonos. Wystarczyło, że zakwestionowała prawo Jarosława Kaczyńskiego do zawłaszczenia dziejów "Solidarności", że wspomniała, kto naprawdę ów strajk w Sierpniu robił. Skądinąd nie wspomniała przez skromność, że była jedną z wspomagających Alinkę Pieńkowską i Panią Anię Walentynowicz w próbach podtrzymania strajku po porozumieniu Lecha Wałęsy z dyrekcją Stoczni 16 sierpnia. Ta kobieta nie należy do beneficjentów przemian. Nie zrobiła politycznej kariery. Zachowała niezależność myślenia. Bohaterowie, którzy zapełniają dziś salę zjazdową, wygwizdali ją. Brawo, chłopcy. Czeka was wielka kariera. PS. Mam nadzieję, że znajdę wkrótce w PAP stenogram mowy Kaczyńskiego. Mowy, nie kryję, dla mnie szokującej. Wtedy napiszę więcej." Odpowiedz Link Zgłoś
paradyskutant Szokuje Cię bardziej zmiana znaczenia słow czy ma 30.08.10, 23:34 nipulowanie ludźmi. A może rola Lecha Kaczyńskiego zbytnio przejaskrawiona dwoma zdaniami? Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Henryka Krzywonos ustawia pisdaków ... 30.08.10, 22:54 Jarosław Kaczyński dostał te brawa na zjeździe ze to że nie brał udziału w powstawaniu Solidarności i sierpniowym zrywie. Po trzydziestu latach robotnicy zrozumieli widocznie że Solidarność nic im nie dała i witają owacją ludzi którzy nie mieli z nią nic wspólnego. kiret7 Ciekawa opinia młodego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.cr A jutro promocja:) 31.08.10, 00:08 Promocja ksiazki, podobniez wlasna reka wyklikanej przez Henryke Przedmowa Kazi Szczuki Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Internauci: Pani Henryko - ma pani jaja 31.08.10, 00:49 Nagranie wystąpienia Henryki Krzywonos na rocznicowym zjeździe "Solidarności" niemal natychmiast pojawiło się na Youtube. A na profilu Henryki Krzywonos na Facebooku, w ciągu kilku godzin po jej wystąpieniu pojawiło się kilkaset wpisów zachwyconych internautów Więcej... wyborcza.pl/1,75248,8315523,Internauci__Pani_Henryko___ma_pani_jaja.html#ixzz0y8GT4jNF Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.cr No! Nawet tak wyglada,ze co i raz musi sie ogolic! 31.08.10, 01:00 Ja jednak wole kobiety o innych trzeciorzedowych cechach plciowych Wychodzi na to, ze ze mnie zaden fetyszysta Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Internauci: Pani Henryko - ma pani jaja 31.08.10, 02:23 wikul napisał: > Nagranie wystąpienia Henryki Krzywonos na rocznicowym > zjeździe "Solidarności" niemal natychmiast pojawiło się na Youtube. > A na profilu Henryki Krzywonos na Facebooku, w ciągu kilku godzin po > jej wystąpieniu pojawiło się kilkaset wpisów zachwyconych > internautów Parę słów prawdy prosto w oczy Prezesa - bezcenne. Coś mi się wydaje, że postkomuna będzie teraz dla Prezesa miała twarz Henryki Krzywonos. S. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Re: Internauci: Pani Henryko - ma pani jaja 31.08.10, 18:02 snajper55 napisał: > Parę słów prawdy prosto w oczy Prezesa - bezcenne. Coś mi się wydaje, że > postkomuna będzie teraz dla Prezesa miała twarz Henryki Krzywonos. To niesamowite jak przyjazne slyszalam dzisiaj komentarze o Heni Krzywonos Tylko PiS sie krzywi - i pracowicie probuje znalezc jakies brzydki podtekst jej wystapienia. Ksiazke promuje ... hehe ... Pewnie Henia namowila kolegow zwiazkowcow zeby sie po chamsku zachowywali, buczeli, gwizdali na sam widok Donalda ... namowila tez Premiera zeby gadal to co gadal - aby jeszcze mocniej go wybuczano ... no i tez namowila kolegow zwiazkowcow do entuzjastycznych okrzykow na widok Prezesa PiS ... oraz zachecila Prezesa PiS do uzycia konkretnych tresci w wystapieniu. Jednoczesnie wykonala ogromna prace by namowic niektorych zwiazkowcow do spozycia alkoholu - by jeszcze bardziej sie skompromitowali 'zlapani' bezczelnym okiem kamery. Tak. Henia wykonala mnostwo pracy by miec pretekst do tego wystapienia ... tete Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Internauci: Pani Henryko - ma pani jaja 31.08.10, 18:52 snajper55 napisał: > Parę słów prawdy prosto w oczy Prezesa - bezcenne. Coś mi się wydaje, że > postkomuna będzie teraz dla Prezesa miała twarz Henryki Krzywonos. > S. Do czasów najbliżzych wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul "Od nienawiści strzeż mnie ..." 01.09.10, 16:12 Wczoraj, w wieku 30 lat, zmarła "Solidarność". Jej dorobek zajęły ohydne, wyjące i gwiżdżące bojówki PiS. Jej testamentu nie zrozumiano. Dziękuję Pani Henryce Krzywonos za godność, odwagę i mądre słowa, które zatrzymały "Solidarność" Śniadka. Dziękuję Panu Premierowi za przypomnienie hymnu "Solidarności". Modlitwa o wschodzie słońca (nieformalny hymn „Solidarności” Każdy Twój wyrok przyjmę twardy, Przed mocą Twoją się ukorzę. Ale chroń mnie Panie od pogardy, Od nienawiści strzeż mnie Boże. Wszak Tyś jest niezmierzone dobro, Którego nie wyrażą słowa. Więc mnie od nienawiści obroń I od pogardy mnie zachowaj. Co postanowisz, niech się ziści. Niechaj się wola Twoja stanie Ale zbaw mnie od nienawiści, Ocal mnie od pogardy, Panie. Autor: Natan Tenenbaum, zbiór wierszy "Chochoły i róża", muzykę napisał Przemysław Gintrowski, śpiewał Jacek Kaczmarski. ewairena.blogspot.com/2010/08/od-nienawisci-strzez-mnie.html Odpowiedz Link Zgłoś