Dodaj do ulubionych

Irak a sukcesy Leppera

13.04.04, 11:06
Stanowisko tzw głównych sił politycznych w sprawie awantury
irackiej jest tak ewidentnie załgane, że tracą one wiarygodność i w innych
sprawach. Przeciętny człowiek (wcale nie tylko Polak) ma naturalny odruch by
nie wierzyć komuś, kogo raz złapało się na kłamstwie. Otóż nasze "elyty" od
prezydenta i SLD (obojga obrządków) do PO i PiS włącznie wygadują nt Iraku
takie bzdury, że WSZYSTKO inne co mówią staje się niewiarygodne. Propaganda
antylepperowska w ICH wykonaniu jest więc z góry skazana na niepowodzenie.

Obserwuj wątek
    • oleg3 Idris, Ty nie jesteś przeciętnym człowiekiem 13.04.04, 11:18
      indris napisał:

> Przeciętny człowiek (wcale nie tylko Polak) ma naturalny odruch by
      > nie wierzyć komuś, kogo raz złapało się na kłamstwie.

Ile razy Twój idol został złapany na kłamstwie?
      • indris Ja NIE MAM idola... 13.04.04, 11:38
        ..poza dziedziną sztuki. Ale domyślam się, że chodzi o Leppera. Otóż w
        sprawach "wielkiej polityki" Leppera na kłamstwie nie złapano. A kłamstwa w
        sprawie Iraku wręcz bijż w oczy. Co więcej sugerują "zmowę elit", bo od dawna w
        żadnej wielkonakładowej gazecie ani TV nie napotkałem ani jednego głosu
        zgodnego z elementarnym odczuciem większości Polaków. "WSZYSCY" awanturę iracką
        mniej lub bardziej popierają, wzmacniając tym samym poczucie obcości elit. Jak
        na formalnie istniejący w Polsce pluralizm jest to zjawisko skądinąd
        interesujące.
        • pan.scan Trochę nie na temat - ale o idolach też 13.04.04, 11:59
          Twoje uwielbienie dla Leppera jako "Janosika" i młota na Twoich klasowych
          wrogów jest powszechnie znane, ale czy wraz ze swoim idolem politycznym nr 2
          Ikonowiczem wybierasz się na kwietniowe zadymy - przepraszam - manifestacje
          "alterglobalistyczne"?
          ----------------

"Uwagę mieszkańców bardziej niż oficjalne obrady przyciąga antyszczyt
          organizowany przez alterglobalistów (nie lubią nazwy "antyglobaliści"
          wymyślonej przez dziennikarzy, bo są za globalizacją, ale alternatywną).

Warszawiacy boją się agresywnych starć manifestantów z policją i zniszczeń, co
          zdarzało się w innych miastach, gdzie odbywały się takie fora.

Organizacją antyszczytu zajmuje się Koalicja Grup Wolnościowych "Wa29". Wchodzą
          do niej: anarchiści, Zieloni 2004, działacze Pracowniczej Demokracji,

Nowa Lewica Piotra Ikonowicza.

Alterglobalistów popierają związki zawodowe zakładów Cegielskiego z Poznania,
          byli pracownicy łódzkiego Unioteksu, górnicy z Sierpnia '80,
          mazowiecka "Solidarność" i organizacje bezrobotnych. - Takie poparcie znaczy
          dla nas więcej niż przyjazd sław ruchu alterglobalistycznego w rodzaju Noama
          Chomsky'ego - podkreśla Arkadiusz "Owca" Zajączkowski, przedstawiciel Koalicji"
          • indris Wyjaśniam po raz kolejny... 13.04.04, 12:06
            ...że w polityce nikogo nie wielbię. Leppera podobnie jak Ikonowicza uważam za
            mniejsze zło jako przeciwników balcerowiczowskiego neoliberalizmu. A w
            kontekście sprawy irackiej, jako alternatywy do rozważenia, bi NIKOGO, kto
            awanture iracką popiera nie akceptuję bez dalszych rozważań.
            A na demonstracje alterglobalistów owszem się wybieram.
            • alfalfa Re: no pieknie 13.04.04, 12:50
              "Mniejsze zło"? I co się w tym mieści? Socjal-narodowy kłamca. Gratuluję, nie
              ma co.
              • indris Co się mieści w zwrocie "mniejsze zło" ? 13.04.04, 12:59
                To, że jest zło WIĘKSZE. A dla mnie największym złem jest poczucie, że jestem
                obywatelem państwa bandyckiego. Bo atak na Irak i w ogóle pretensje do
                urządzania innych państw świata siłą to jest międzynarodowy bandytyzm.
                • alfalfa Re: a co z internacjonalizmem? 13.04.04, 13:09
                  Np. alterglobalistycznym?

Pewnie ONZ też be? Wtrącać się próbował...

Ja też mogę na łatwiznę - kto Leppiego popiera ten idiota.
                  • indris Co z internacjonalizmem? 13.04.04, 13:14
                    Internacjonalizm jest zaprzeceniem dominacji jednego państwa nad innymi.
                    • alfalfa Re: acha, 13.04.04, 13:40
                      Ciekawa koncepcja. Jakby inaczej to słowo rozumiem ale to szczegół.

Ciągle do polskiej misji stabilizacyjnej coś nawiązujesz ale chyba Ci się
                      pomylili Polacy z Amerykanami. Jak Ci Irakijczycy podpadli, że im źle życzysz?
                      • indris Do czego nawiązuję 13.04.04, 13:53
                        Po pierwsze, nawiązuję do polskiego udziału w NAPAŚCI na Irak. Bo co do tego,
                        że 20.III.2003 rozpoczęła sie WOJNA z Irakiem, to chyba nikt nie ma
                        wątpliwości, chociaz p. sen. Genowefa Grabowska (SLD) usiłowała to w TV załgać.
                        A Polska nie wykonuje żadnej "misji stabilizacyjnej", ale jest podwykonawca
                        OKUPANTÓW. Wg rezolucji ONZ, USA i UK są OKUPANTAMI Iraku.
                        A Irakijczykom życzę, żeby wyrzucili ze swojej ziemi intruzów.
                        • alfalfa Re: Do czego nawiązuję 13.04.04, 14:52
                          Pytanie tylko czy Irakijczycy by tego chcieli? Zamienić Saddama na Al-Sadra?

Czy 9.11 zaczęła się wojna z cywilizacją zachodnią?
                          • indris Co się zaczęło "9.11" 13.04.04, 15:04
                            Zaczęła się tylko amerykańska histeria. Wojnę z USA prowadziła Al-Kaida już
                            wcześniej. A - prawdopodobnie niezwiązana z Al-Kaidą - seria zamachów we
                            Francji miała miejsce już w latach 90. Utożsamianie globalnych interesów USA z
                            cywilizacja zachodnią jest nadużyciem.
                            Czego chcieliby Irakijczycy, to dokładnie nie wiadomo, zwłaszcza, jeżeli
                            pamiętać, że obecnie Kurdowie są również uważani za Irakijczyków. Ale mam
                            wrażenie, że Arabowie iraccy woleliby Al Sadra od obcych wojsk.
                            • indris P.S. 13.04.04, 15:07
                              "9.11" NA PEWNO nie zaczęła się wojna IRAKU z kimkolwiek. Natomiast 20.III.2003
                              zaczęła się wojna USA z Irakiem bezpośrednio, a ze światem muzułmańskim
                              pośrednio.
                              • alfalfa Re: P.S. 13.04.04, 15:17
                                20.III został naprawiony błąd który popełniono w czasie kuwejckiej awantury.
                            • alfalfa Re: no toś w błędzie 13.04.04, 15:14
                              Było oglądać konferencję prasową gen. Bieńka. 80% wg. jego słów nie popiera
                              sadrystów (a słowa jego tłumaczono równolegle jakiemus ważnemu Irakijczykowi -
                              nie protestował). Może jest tak, że popierasz jakiś irackich "dresów" i
                              przypisujesz im swój euro-pacyfizm?
                              • indris Generał Bieniek głupi jak pieniek 13.04.04, 15:21
                                Owszem oglądałem tę konferewncję. Szczególnie sobie zapamiętałem jego
                                słowa: "postępujemy podobnie jak u nas w Polsce w czasie stanu wojennego',
                                chodziło o rozmawianie z "siłami umiaru". Wygląd i sposób bycia gen. Bieńka na
                                tej konferencji istotnie przypominał mi naszych generałów w czasie stanu
                                wojennego. Natomiast używanie takich odwołań na konferencji, która miała trafić
                                do Polski nienajlepiej o p. Bieńku świadczy.
                                A z czasu wojennego w Polsce też pamiętam "waznych Polaków" wychwalających WRON-
                                ę.
    • losiu4 Re: Irak a sukcesy Leppera 13.04.04, 12:15
      co do awantury irackiej mam swoje zdanie. Zdecydowanie negatywne. Z powodu
      zakłamania, widocznego od samego początku. Co do naszych elit również mam
      nieszczególne odczucia. A Lepper wcale nie jest gorszy od Marii Rokitów dwojga
      imion/nazwisk czy innych Lewandowskich

Losiu
      • prorok_ale_falszywy Lepper złodziej niech idzie siedzieć 13.04.04, 13:15
        I ci co go popierają też
        • indris Siedzieć się idzie po procesie 13.04.04, 13:21
          Jeżeli Lepperowi udowodni ktoś przed uczciwym sądem, że komuś cos ukradł to
          niech sąd wymierzy mu karę. Ale PRZEDTEM przed Trybunałem Stanu powinien stanąc
          Kwas i Miller za wplątanie Polski w NAPASTNICZĄ wojnę wbrew Konstytucji.
          • Gość: polishAM Re: Siedzieć się idzie po procesie IP: *.nas63.philadelphia1.pa.us.da.qwest.net 13.04.04, 18:45
            Dochodzenie powinno się zacząć w celu wyjaśnienia, dlaczego polskie wojsko
            dostało rozkaz zaatakowania suwerennego państwa. To całkiem logiczne. Przyszłe
            rządy z pewnością nie zrezygnują z okazji wytoczenia tej sprawy. Kariera pana
            Kwaśniewskiego jest skończona.
          • Gość: wikul Siedzieć się idzie po procesie ? Zależy za co, IP: *.aster.pl / *.acn.pl 14.04.04, 01:53
            Lepper powinień siedzieć zgodnie KPK do zakończenia procesów, ponieważ istnieja
            przesłanki że będzie utrudniał dochodzenie.

indris napisał:

> Jeżeli Lepperowi udowodni ktoś przed uczciwym sądem, że komuś cos ukradł to
            >niech sąd wymierzy mu karę. Ale PRZEDTEM przed Trybunałem Stanu powinien stanąc
            > Kwas i Miller za wplątanie Polski w NAPASTNICZĄ wojnę wbrew Konstytucji.

Czyżbyś nie wiedział że Lepper ma kilkadziesiąt spraw na różnych etapach,
            których z różnych przyczyn (przede wszystkim z powodu zasłaniania sie
            imunitetem) nie można zakończyć ? I niby dlaczego Lepper ma odpowiadać po
            innych ?
            • indris Hierarchia ważności 14.04.04, 09:46
              Sprawy sądowe Leppera, to albo sprawy, których w ogóle nie powinno być
              ("lżenie", czyli korzystanie z wolności słowa), albo tzw mały pikuś w
              zestawieniu ze złamaniem Konstytucji przez najwyższe organy państwa (których
              obowiązkiem jest właśnie przestrzeganie Konstytucji).
              • oleg3 Mały pikuś 14.04.04, 09:52
                A użycie przemocy wobec niepełnosprawnego burmistrza, a wychłostanie
                wykonującego swoje obowiązki urzędnika ?

A przy okazji
                www.onet.pl/1d5
        • losiu4 Re: Lepper złodziej niech idzie siedzieć 13.04.04, 17:56
          prorok_ale_falszywy napisał:

> I ci co go popierają też

oczywiscie. Razem z Lewandowskim (który od 2 kadencji immunitetem się zasłania)
          i innymi aferzystami, których sąd dziwnie łaskawie traktuje

Losiu
    • oleg3 Lepper w oczach przeciętnych 13.04.04, 13:20
      Na pytania czy szef Samoobrony jest: uczciwy odpowiedziało 27,1 proc. badanych,
      nieuczciwy 34,4 proc., kompetentny 25 proc., niekompetentny 48,8 proc.,
      prawdomówny 29,1 proc., kłamie 38,6 proc., mężem stanu 16,1 proc., graczem
      politycznym 58,4 proc.

info.onet.pl/900661,11,item.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka