dokowski 13.04.04, 16:29 ... wykorzystują, żeby atakować Michnika. Nawet śmierć Jacka Kaczmarskiego jest dla tych świń dobrą okazją. Jak wstrętny jest antysemityzm! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: as dokowski IP: *.latecoere.com / *.adsl.green.ch 13.04.04, 17:25 dokowski napisał: > ... wykorzystują, żeby atakować Michnika. Nawet śmierć Jacka Kaczmarskiego > jest dla tych świń dobrą okazją. Jak wstrętny jest antysemityzm! ty cos wiesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe.he Re: To wstrętne. Forumowi antysemici każdą okazję IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.04, 17:49 z dwojga zlego lepiej byc antysemitą niz idiotą hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
malanna Re: To wstrętne. Forumowi antysemici każdą okazję 13.04.04, 19:23 No wiesz! Ta logika jest po prostu genialna! Rozumowanie takie prowadzi do tego, że nie można się nie zgadzać, lub skrytykować osoby należącej do jakiejkolwiek mniejszości narodowej (np. osoby pochodzenia żydowskiego), etnicznej (Afrykanina, Azjatę, czy ewentualnie Araba), religijnej, seksualnej, czy kobiety, bo atakowany nie mając argumentów merytorycznych zawsze może zarzucić rozmówcy: atakujsz mne nie z powodu moich poglądów (które są słuszne, gdyż są moje), ale dlatego że jestem ewangelikiem/Romem/homoseksualistą. W ten sposób wyklucza się wszelką normalną rzeczową dyskusję, w której ważne sa argumenty, a nie wycieczki osobiste pod adresem dyskutantów. Rozumiem więc, że krytykując esej Adama Michnika, czy najnowszą książkę Pilcha będę zawsze uznana za antysemitkę/antyewnageliczkę? Nie nie! To nie tak. Nie zaglądajmy ludziom w mertyki, do modlitweników i do łóżek. Dla mnie zawsze człowiek jest człowiekiem, a dopiero potem Polakiem, Rosjaninem, konserwatystą, czy bezdzietnym... To nie tak, że osoby należące do jakiejkowliek mniejszości zawsze mają rację wypowiadając się na tematy trzecie (np Arab o rybołóstwie). Sama jestem bardzo wyczulona na jakąkolwiek nietolerancję. I za nietolerancję uważam też przypisywanie rozmówcy intencji, jakich nie miał i interesowanie się jego prywatnością. a. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Była kiedyś taka historia... 13.04.04, 19:28 ...na Politechnice Warszawskiej. Student Murzyn na egzaminie nie znał wzorów Maxwella, więc oblał. I oskarżył egzaminatora o rasim... Odpowiedz Link Zgłoś
dokowski Zupełnie nieadekwatna erupcja nienawiści ... 13.04.04, 21:14 malanna napisała: > Rozumowanie takie ... zdradza irracjonalne przesłanki ludzi, którzy obrzucają obelgami Michnika za to, że z niewątpliwie najlepszymi intencjami napisał coś, co w oczach tych, którzy go nienawidzą, wydaje się niezręcznością. Michnik oddał piękny hołd Kaczmarskiemu, więc obrzucanie go obelgami za rzekomą niezręczność wyklucza ... > W ten sposób wyklucza się wszelką normalną rzeczową dyskusję ... możliwość rzeczowej dyskusji z takimi pełnymi irracjonalnej nienawiści atakami. > Rozumiem więc, że krytykując esej Adama Michnika Przeczytaj tytuły wątków na tym forum, a masz szansę zrozumieć, o czym piszę i co nazywasz "krytykowaniem eseju" > Sama jestem bardzo wyczulona na jakąkolwiek nietolerancję. I za nietolerancję > uważam też przypisywanie rozmówcy intencji, jakich nie miał No więc oceń sprawiedliwie, jak wielką krzywdą jest przypisywanie Michnikowi intencji uprawiania prywaty. Natomiast mój zarzut antysemityzmu nie wynika z rozumowania, jak Ci się zdawało, ale z wieloletniej obserwacji tego forum. Jest faktem niewątpliwym, że Michnik jest stale pod byle pretestem atakowany w tak chamski i niewybredny sposób jak dzisiaj i nieżadko ataujący jawnie atakują go z pozycji antysemityzmu. Gdybyś bywała na tym forum częściej, to byoby to dla Ciebie oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
patience Wiadomossc od Narodu Zydowskiego dla Doka 13.04.04, 19:52 My, Narod Zydowski, uprzejmie informujemy Doka, że za wyczyny swoich indywidualnych przedstawicieli odpowiadamy w takim samym stopniu, w jakim Narod Polski odpowiada za wyczyny swoich indywidualnych przedstawicieli, np. Doka czy kogokolwiek innego. W zwiazku z czym prosimy uprzejmie sie nami nie zaslanac, przy okazji wkladania Rywina do cudzych trumien. Tym bardziej, ze tego rodzaju pokraczny filosemityzm jest niczym innym, jak wlasnie forma antysemityzmu. Z powazaniem, Narod Zydowski. Odpowiedz Link Zgłoś
mcattery Kolejna wiadomosc dla doka - patince:))))))))))) 13.04.04, 20:59 Doku ty masz chyba dzisiaj gorszy dzien. Zarzucasz np. mnie i Patience antysemityzm? Doku..... zastanow sie nastepnym razem zanim z czyms wyskoczysz. Ja i antysemityzm, patience slyszalas lepszy numer???????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
patience Sliczny post antysemicki Doku palnal:))) 14.04.04, 13:41 Tak to jest na forum. Czasem sie widzi jakis post i mysli, ze to bydlak antysemita. Doku moze i bydlak, ale nie antysemita. Nie wie, co pisze, po prostu)) Odpowiedz Link Zgłoś
mcattery Re: Sliczny post antysemicki Doku palnal:))) 14.04.04, 15:59 Przesliczny.A moze doku by przytoczyl jakies moje wypowiedzi, swiadczace o tym,ze jestem antysemita???Za trudne ?????? Odpowiedz Link Zgłoś
dokowski O którym poście piszesz 15.04.04, 16:37 mcattery napisała: > A moze doku by przytoczyl jakies moje wypowiedzi, swiadczace o > tym,ze jestem antysemita A może nie ma takich wypowiedzi? Skąd sobie ubzdurałeś, że jesteś antysemitą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baron Napieralski Male hitlreki w polskim wydaniu IP: *.amx.com / 12.149.19.* 13.04.04, 21:22 Kto by sie spodziewal, ze biedn,a Polske cos takiego spotka. Podziekowac tylko Rydzykom, Jankowskim i innym zapajeczonym gadom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Astra Troche antyreligijnej tolerancji dokowskiego IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 13.04.04, 23:23 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=11930406&a=11945217 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=11927441&a=11945106 A teraz z pokora przystapmy do rytualnego narzekania na antysemityzm!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dokowski A tak. Nikogo personalnie nie obraziłem. To ... 14.04.04, 00:33 ... tylko moje ogólne przekonania. Socjaliści są złodziejami, relgijni są ciemniakami ... oczywiście mam na myśli większość, bo osobiście znam wiele wyjątków. Są to ludzie, których lubię i szanuję, a oni znają moje poglądy i nie obrażają się, bo nie biorą do siebie tego, co ich nie dotyczy. Jeżeli jakiś religijny czuje się moimi poglądami urażony, to znaczy, że bierze je do siebie, a więc nie należy do tych wyjątków, które nie są ciemniakami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Astra Re: A tak. Nikogo personalnie nie obraziłem. To . IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 14.04.04, 00:58 dokowski napisał: > ... tylko moje ogólne przekonania. Socjaliści są złodziejami, relgijni są > ciemniakami ... oczywiście mam na myśli większość, bo osobiście znam wiele > wyjątków. Bardzo podobne stwierdzenia: "Zydzi sa krwiopijcami", "Polacy antysemitami" etc. Gratuluje klarownego myslenia!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dokowski Zaczynasz pajacować. Ja piszę o wolnych ... 14.04.04, 17:07 ... wyznawcach, a ty porównujesz to do przynależności etnicznej Przeczytaj co napisałaś i pomyśl: Gość portalu: Astra napisał(a): > dokowski napisał: > > > ... tylko moje ogólne przekonania. Socjaliści są złodziejami, relgijni są > > ciemniakami ... oczywiście mam na myśli większość, bo osobiście znam wiele > > > wyjątków. > > Bardzo podobne stwierdzenia: "Zydzi sa krwiopijcami", "Polacy antysemitami" etc > . > Gratuluje klarownego myslenia!!!! Człowiek nie wybiera koloru swojej skóry ani narodu w którym się rodzi. Natomiast czy będzie socjalistą, czy fanatykiem religijnym, czy liberałem, to jest jego wolny wybór. Twoje stwierdzenia są zupełnie niepodobne do moich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Astra Re: Zaczynasz pajacować. Ja piszę o wolnych ... IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 14.04.04, 18:10 Kto tu pajacuje? Zydzi to tez grupa religijna!! Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Antysemita Dokowski 14.04.04, 19:05 Gość portalu: Astra napisał(a): > Kto tu pajacuje? Zydzi to tez grupa religijna!! Zaś antysemita Dokowski napisał: "... tylko moje ogólne przekonania. (...) relgijni są ciemniakami ... oczywiście mam na myśli większość" Wielu Żydów jest religijnych. Zaś wg Dokowskiego religijni Żydzi są ciemniakami. Dokowski - plugawy antysemita Odpowiedz Link Zgłoś
dokowski Brak logiki czy inteligencji? 15.04.04, 12:29 janusz2_ napisał: > Kto tu pajacuje? Zydzi to tez grupa religijna!! A Polacy? Nie każdy ochrzczony Polak jest człowiekiem religijnym. A wśród Żydów jest więcej ateistów niż wśród Polaków. > Wielu Żydów jest religijnych. > Zaś wg Dokowskiego religijni Żydzi są ciemniakami. > Dokowski - plugawy antysemita Wszyscy religijny są ciemniakami. Nie rozumiesz, że pisząc w tym kontekście o Żydach, obnażasz się jako antysemita? Najwyraźniej nie rozumiesz, na czym polega zło dyskryminacji i nietolerancji. Gdybym napisał: "islamscy fundamentaliści to źli ludzie" - to byłoby be, ale jeśli napiszę: "fundamentaliści religijni to źli ludzi" - to nie jest be, podobnie nie jest be, gdy napiszę "islam to religia ucząca zła". Kluczem do rozumienia pojęcia dyskryminacji jest dobra identyfikacja osób, które są potencjalnymi ofiarami dyskryminacji. Pojęcia takie jak: "socjalista", "wyznawca islamu", "człowiek religijny", "fundamentalista" itp. nie określają żadnego konkretnego zbioru osób, a jedynie odwołują się do tego, co człowiek sam o sobie myśli. Wszystkich tych ludzi mogę publicznie potępiać, jako ludzi złych, bez konieczności późniejszego przepraszania kogokolwiek. Natomiast gdybym to samo powiedział o rudzielcach, cyklistach, Żydach, Polakach, kobietach, obrzezanych, ochrzczonych, Murzynach itd. czyli grupach, które daje się zidentyfikować przy użyciu obiektywnych kryteriów zewnętrznych, to byłoby be. Odpowiedz Link Zgłoś
wolo Re: No koleś 15.04.04, 12:49 dokowski napisał: > Pojęcia takie > jak: "socjalista", "wyznawca islamu", "człowiek religijny", fundamentalista > itp. nie określają żadnego konkretnego zbioru osób, a jedynie odwołują się do > tego, co człowiek sam o sobie myśli. Wszystkich tych ludzi mogę publicznie > potępiać, jako ludzi złych, bez konieczności późniejszego przepraszania > kogokolwiek. Ty gnoju. Socjaliści, Wyznawcy islamu, Ludzie religijni. Bez pozdrowień, bez całusków. Kurduplu Odpowiedz Link Zgłoś
dokowski "Moje forum" wygląda coraz lepiej 15.04.04, 12:53 Zmień nick, jeśli chcesz ze mną dyskutować. Twój aktualny nick wpisuję na swoją czarną listę, aby nie zapomnieć, że mam ci więcej nie odpowiadać Odpowiedz Link Zgłoś
wolo Re: "Moje forum" wygląda coraz lepiej 15.04.04, 12:58 Nie zamierzam. Ani nie czekam na dalsze twoje posty. Dziwne, że obrażasz się za epitety, których sam używasz, za metody, których sam używasz. Jesteś kreaturą o podwójnej moralności i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: Brak logiki czy inteligencji? 15.04.04, 13:08 dokowski napisał: > janusz2_ napisał: > > > Kto tu pajacuje? Zydzi to tez grupa religijna!! > > A Polacy? Nie każdy ochrzczony Polak jest człowiekiem religijnym. A wśród Żydów > > jest więcej ateistów niż wśród Polaków. > > > Wielu Żydów jest religijnych. > > Zaś wg Dokowskiego religijni Żydzi są ciemniakami. > > Dokowski - plugawy antysemita > > Wszyscy religijny są ciemniakami. Nie rozumiesz, że pisząc w tym kontekście o > Żydach, obnażasz się jako antysemita? Doku, ty wciąż obnażasz się jako idiota. Napisałeś: "... tylko moje ogólne przekonania. (...) relgijni są ciemniakami ... oczywiście mam na myśli większość" Dotyczy to zarówno religijnych Polaków, Włochów, Żydów itd. Z napisanego przez ciebie zdania wynika więc, że: - religijni Polacy są ciemniakami. - religijni Włosi są ciemnakami. - religijni Żydzi są ciemniakami. - ...itd. Moje ogólne przekonania są takie, że ludzie piszący iż relgijni są ciemniakami, to żałośni idioci. ... Oczywiście mam na myśli większość )) Odpowiedz Link Zgłoś
dokowski No widzisz, zaczynasz rozumieć 15.04.04, 13:37 janusz2_ napisał: > Z napisanego przez ciebie zdania wynika więc, że: > - religijni Polacy są ciemniakami. > - religijni Włosi są ciemnakami. > - religijni Żydzi są ciemniakami. > - ...itd. A więc nie ma dyskryminacji, jest tylko ogólna opinia o religijności. Zresztą określenie "religijni Polacy" nadal nikogo nie obraża, gdyz nie identyfikuje żadnej grupy. "Religijność" nadal pozostaje sprawą intymną, nawet w odniesieniu do Polaków. > Moje ogólne przekonania są takie, że ludzie piszący iż relgijni są > ciemniakami, to żałośni idioci. ... Oczywiście mam na myśli większość )) Ale już za chwilę mózg ci się zmęczył i przestałeś rozumieć z czym polemizujesz. "Ludzie piszący iż relgijni są ciemniakami" - to zbiór ludzi dobrze określonych, więc takie stwierdzenie jest chamskie i obraźliwe. Ale mam sposób, aby ułatwić ci zrozumienie tej kwestii. Jeżeli nie chcesz nikogo obrazić, to powiesz tak oto: "Ludzie uważający, iż religijni są ciemniakami, to żałośni idioci" - takie zdanie nikogo nie obraża. Widzisz! Teraz już nie możesz udawać, że nie rozumiesz, co piszę, możesz się co nawyżej nie zgodzić z moją definicją dyskryminacji. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: No widzisz, zaczynasz rozumieć 15.04.04, 13:53 dokowski napisał: > janusz2_ napisał: > > > Z napisanego przez ciebie zdania wynika więc, że: > > - religijni Polacy są ciemniakami. > > - religijni Włosi są ciemnakami. > > - religijni Żydzi są ciemniakami. > > - ...itd. > > A więc nie ma dyskryminacji, jest tylko ogólna opinia o religijności. > > Zresztą określenie "religijni Polacy" nadal nikogo nie obraża, gdyz nie > identyfikuje żadnej grupy. "Religijność" nadal pozostaje sprawą intymną, nawet > w odniesieniu do Polaków. Gdy widzisz modlącego się Żyda to sobie myślisz "ciemniak", nieprawdaż? )) > > > Moje ogólne przekonania są takie, że ludzie piszący iż relgijni są > > ciemniakami, to żałośni idioci. ... Oczywiście mam na myśli większość )) > > Ale już za chwilę mózg ci się zmęczył i przestałeś rozumieć z czym polemizujesz > . Ja nie polemizuję - uważam cię za skrajnego idiotę (nawet jak na to forum) i pisze to dość wyraźnie od dawna. > > "Ludzie piszący iż relgijni są ciemniakami" - to zbiór ludzi dobrze > określonych, więc takie stwierdzenie jest chamskie i obraźliwe. Twoja "logika" jest delikatnie mówiąc ogólnie pokręcona. Post rozpoczynający wątek dośc czytelnie to pokazuje: "Forumowi antysemici... wykorzystują, żeby atakować Michnika. Nawet śmierć Jacka Kaczmarskiego jest dla tych świń dobrą okazją. Jak wstrętny jest antysemityzm!" No, ale tak bezkrytyczne uwielbienie dla Michnika jakie manifestujesz nie może być objawem "normalności". > Ale mam sposób, > > aby ułatwić ci zrozumienie tej kwestii. Jeżeli nie chcesz nikogo obrazić, to > powiesz tak oto: Złe założenie )) Mnie jest wszystko jedno czy się obrazisz czy nie. Chciałem jednoznacznie dać ci do zrozumienia, że uważam cię za żałosnego idiotę. > > "Ludzie uważający, iż religijni są ciemniakami, to żałośni idioci" - takie > zdanie nikogo nie obraża. > > Widzisz! Teraz już nie możesz udawać, że nie rozumiesz, co piszę, możesz się co > > nawyżej nie zgodzić z moją definicją dyskryminacji. Doku, czy religijni Żydzi są wg ciebie ciemniakami? )) Odpowiedz Link Zgłoś
dokowski Sam się o to prosisz, a więc znikasz 15.04.04, 14:05 Zmień nick, jeśli chcesz ze mną dyskutować. Twój aktualny nick wpisuję na swoją czarną listę, aby nie zapomnieć, że mam ci więcej nie odpowiadać Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: Sam się o to prosisz, a więc znikasz 15.04.04, 15:44 dokowski napisał: > Zmień nick, jeśli chcesz ze mną dyskutować. Twój aktualny nick wpisuję na swoją > > czarną listę, aby nie zapomnieć, że mam ci więcej nie odpowiadać Doku, moje zdanie na twój temat zdążyłem już wypowiedzieć. Mam nadzieję, że niedługo zostaniecie tylko wy dwaj - ty i Michnik )) Reszta znajdzie się na twojej czarnej liście. Wtedy może przestaniesz wypisywać na forum te pierdoły, które rażą każdego przyzwoitego człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Astra Rozumiem twoja logike IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 15.04.04, 17:59 Pisanie w tym kontekscie o wszystkich religiach za wyjatkiem judaizmu nie jest wstretnym anty-. Brawo brawo!!! >Wszyscy religijny są ciemniakami. Nie rozumiesz, że pisząc w tym kontekście o >Żydach, obnażasz się jako antysemita? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Glen Psy szczekaja a karawana jedzie dalej IP: *.netlandia.pl 14.04.04, 00:17 Nie przejmuj sie. ten typ tak ma! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UlalaIloveyoubaby Oj sycyekajom .........a doku blaynujem IP: *.marketscore.com / *.or4.marketscore.com 14.04.04, 00:29 Odpowiedz Link Zgłoś
sas12 Re: To wstrętne. Forumowi antysemici każdą okazję 15.04.04, 16:57 Jaki jest Michnik kazdy widzi.On sam uwaza się za czerwono białego. Jaki jest Urban kazdy widzi czytam jego felietony chyba 45 lat.Był i jest czerwony i nie kryje tego.Nie lubię czerwonych.Wspólczuję tym co swój judaizm utożsamiają z komunizmem.Jeśli z tego powodu jakiś mędrek nazwie mnie antysemitą to co z tego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: f()ak kisz, misz i rak pieczony IP: *.nyc.rr.com 16.04.04, 01:06 malanna napisala a mnie sie spodobalo: > Dla mnie zawsze człowiek jest człowiekiem, a dopiero potem Polakiem, > Rosjaninem, konserwatystą, czy bezdzietnym.... Np. Czlowiek, rosjanin polskiego pochodzenia, bezdzietny konserwatysta...... I tu wlasnie jest pies pogrzebany. Ze czlowiek to kazdy widzi ale watpliwosci zaczynaja sie przy polskim pochodzeniu. Zaraz cala wataha zadaje pytanie czy aby na pewno rosjanin skoro polskiego pochodzenia. Rosjanie mowia o nim Polak, polacy nazywaja go ruskim. Dalej, elementem negatywny=pozytywnym, jest konserwatyzm. Natomiast bezdzietnosc natychmiast prowokuje ludzi do zapytania o wiek. Jesli jest mlody to mu daruja ale jesli w wieku srednim, bezdzietnosc natychmiast zrodzi pytanie czy aby nie homo..... Mamy to do siebie, ze oceniamy ludzi zawsze i wszedzie. Taka juz nasza natura. A o obiektywnosci napisano cale strony, wszyscy wiemy co oznacza ale znakomita wiekszosc z nas nie jest w stanie byc obiektywna. Odpowiedz Link Zgłoś