hasz0 Re: _________________IQ=? _percepcja?______ 14.12.10, 13:13 Problem o KTÓRY MI IDZIE ilustruje świetnie własnie ten przykladzik ..bo cały cza od 10 lat....tak mi replikujesz. ____________bzdetami_____ w odpowiedzi na sprawy poważne duzej wagi! Ponieważ już dostatecznie wiele razy (podobnie jak piq -może 2000 a moze wiecej moze 20.000) udowodniłeś INDOLENCJĘ tego typu ( juz o zast. AD REM/PERSONAM nie wspomne) to sprobuje na tym durnowatym egzemplum...a nuż zalapaiecie z piqiem? ;-( Czy słyszał to o PRZYPADKU by w razie awarii Aritmy......nie potrafił jej naprawić zwykłym omomierzem.TAK TAK.tak...........nie walnąłem jak łysy o beton....... KAŻDY MOŻE SIE TEGO DOWIEDZIEC OD SWEGO lub znajomego DZIADKA ŻE HASZ PISZE NAJPRAWDZIWSZA PRAWDĘ>........ zawołany z sąsiedniej sali kolega?...........no najwyzej z sąsiedniego Ośrodka Obliczeniowego. czy jest to jakiekolwiek porównanie do sytuacji iż 10 kolejnych ekip PRZEZ CZAS CALEgo roku NON STOP............NIE DAJE RADY...A # ROBI TO W 3 DNI? ___________pRZYAPDEK W mIN. rOLNICTWA WARSZAWA... 1975 ALBO 6... gdy W gus lUBLIN.......... w 1976.moze 7 wiele ekip z całej Polski bo zKrakowa z Rzeszowa z Wwy wreszcie z Elwro Serwis kilka ekip, z Lublina z kilku ośrodków najlepsi fachowcy... a ja zanim zdjałem płaszcz........???w 3 - do 5 minut... gdy z Electricckcze w Zagrebiu....kilka ekip z Anglii na koncu najlesza gdy w Budapeszcie, w Pradze, w Pilznie a i w Malmoe.. _______________tylko nie zroum mnie źle....to tylko przyklad ilustrujący twoją percepcje na etmat "w pełni elektroniczna" i CO POLSKIE TO OBCIACH......... a co zagramanaiczne to POdziw........ Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 do wiadomosci 14.12.10, 20:38 pti.wroc.pl/html/pdf/historiaInformatyki/HISTORIA_Inf_PWr_EBilskiZHuzar1999.pdf Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: do wiadomosci 14.12.10, 20:53 sprawą mechanizacji kontroli przekazów. Zakupiono dziurkarki czeskie Aritma, ........ Tadziu siedzisz ze swoją wiedzą w latach 50-ch, a ja swoja przygodę z komputerami rozpoczynąłem w latach 80-ch. Czepiasz się bzdur. W chwili gdy przyszedłem do WSk, była wymiana sprzętu i zostały zakupione elekroniczne Aritmy w miejsce starych w dużej mierze mechanicznych i na przekaxnikach (nie znałem ich , nie widziałem w pracy , to nie będę się spierał o szczegóły) Nowe maszyny poznałem dogłębnie...schematy wszystkich modułów elektronicznych, zasady sterowania częściami mechanicznymi do przesuwu karty, jej dziurkowania i nanoszenia druku przez głowicę igłową (do dzisiaj poamiętam,ze druk odbywął się w systemie 2+2+1, bo głowica miała tylko 2 rzedy igieł). Nie rozumiem Twojego czepania się o tą maszynę. Faktycznie w tym dziale byłem jedynym inzynierem i zastałem tam dwóch techników, ale chłopaki przytych nowych maszynach wysiedli. Był to mój krótki incydent pracy w państwowej firmie i potwierdziły się moje poglądy co do chorego systemu jakim była komuna, która to tak bardzo teraz bronisz. A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Tobie juz całkiem odbiłoTOja bronie Jaruzelskiego? 14.12.10, 21:13 Masz moje uznanie.......jeśli na stażu...jako młody inż. itd. NIE JESTEM PIQIEM aby wyszydzać sukcesy....był tam ostatnio może 8 lat temu szefem też Andrzej K. .....wyjechal z Lublina w 1976..? pewnie go znaleś..... lukowski sie kończyło....... TYLKO ŻE NIE W TYM RZECZ.....idzie o "prawdomównosć" piq-a i moją""niewiarygodnosć" ________________jako ILUSTRACJE metody zwalczania nurtu patriotycznego SOlidarnosci przez rózowych i czerwonych (niby ultraliberałów) krzy odnosza ceny, podatki, wydatki, mnożą biurwy kilkarotnie, zakladają monople jak OFE, NFI propagują korupcję, lobbing pod dywanem..... nie skonczę tego psotu ...wynieniajac paradoksy i cuda. A metoda komuchów taka: ja komunista a komuch liberał. Nigdzie nie znajdziesz w mych propagowania centralnego zarzadzania firmami KRYTKI PRYWATNYCH FIRMA I PRYWTANEJ WLASNOŚCI>...urwaleś sie z choinki... ...ani słowem sie NIGDY NIE ODNIOSŁEŚ DO MEJ KRYTYKI RZECZOWO .ze energetyka, telekomy itp rozprzedano za bezdurno, wczesniej dotujac z mej kieszeni... POZBAWIAJAC SZANS NA ROZWÓJ resztę gospodarki.patzr na PKP co sie dzieje od 21 lat? panstwowe firmy OBCE przez komuszych POśredników "prywatyzuja" wg Ciebie? ________________F16 offset, tarcza, kto pozbywa sie banków? kto oddaje zmuszajac obywateli do 7% opłat przymusowo do prywtanej kieszeni JAKO SMAOGRAJ bo oni sobie znowu kupują obligacje polskeigo państwa....... a my zadłuzamy się b mieć n a emerytury.....Ty w ogóle rozumeisz co sie dzieje w służbie zdrowia.........jak nieracjonalnie olbrzymie kwoty idą do cwaniak ów? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Tobie juz całkiem odbiłoTOja bronie Jaruzelsk 14.12.10, 21:23 OK Tadeuszu Nie bronisz PRL. Masz jedynie bardziej lewicowe podejście gospodarcze ode mnie A. Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 Re: Tobie juz całkiem odbiłoTOja bronie Jaruzelsk 14.12.10, 23:32 Przepraszam za zbyt wielką %ową mnogość literówek ost. przekazie. Nie zgadzam się ZUPEŁNIE na zwodnicze i mylące, nic nikomu nie mówiace, nie tyle nawet niePRECYZYJNE - bo to mógłbym jeszcze od biedy znieść a zupelnie zagmatwane w dzisiejszych czasach mętne kryteria: - poglady/ partie/postawy - LEWICOWE/PRAWICOWE ________nic dzisiaj nie znaczą__kompletnie NIC!_______ Kto walczy o prawdę w zakłamanej Polsce? Kto walczy z korupcją w zaklamanej Polsce? Kto walczy o powszechny dostep do prawa w zamknietej korporacjami prawnymi niesprawiedliwej Polsce? Kto ulatwia średnim i malym przeds. możliwosci w skorumpowanej na górze Polsce? ....... Dziesiejszy lewicowiec jest przeciwko rewolucyjnym zmianom dla polepszenia bytu klasy najemnej, przeciwny wolnym zwiazkom zawodowym, a nawet wolnym zwiazkom w ogóle - ...chce nie tylko malżeństw tradycyjnych jak prawicowiec ale chce również dodatkowo usankcjonowania sakramentem małżeńskim najbardziej niegdyś naznaczonych wolnoscią - zboczonych par - nawet tych z psem zamiast żony. On zagłosuje za zniszczeniem zakładu pracy, za wydłużeniem godzin pracy, za wyeksportowaniem miejsc pracy i siły roboczej, im bardziej wyksztalconej i im o wyzszych kwalifikacjach tym tym bardziej. Za rozwarstwieniem, za spłyceniem i ogarniczeniem nauki, za zredukowaniem oświaty i czytelnictwa. Zaś taki prawicowiec jak Tusk.........ma tradycje tam gdzie go opuszcza jedzenie po strawieniu. Ma ...lepiej sobie wejdź na jakiś praicowy blog...bedzie dowcipniej i dokładniej. To PiS________LEWICOWY________zmniejszył deficyt do 15,7 mrd - DWUKROTNIE PO________PRAWICOWY_________Zwiększył do 129 mrd + a wł. *krotnosć razy ponad 8 OSMIO-krotnie To PiS progi podatkowe z 40 na 30 i 19 prawie 98% firm placi malutki liniowy podatek..(sprawdź o ile sie mylę na oko) ZMniejszył POdatek kto liberalne PO? o nie! lewicowy PiS ....spadła korupcja... a nie wymieniam polityki zagranicznej, dywersyfikacji, ..itp itp. PiS ma wrogów na ZEWNATRZ..i WEWNĄTRZ... kapusie, WSI, rodziny ORMO, PZPR, TPPR, żydomuna, OS, GW..."elita" "S"po 89... Zrezygnowano z przypominania Katastrofy Smoleńskiej na życzenie PO w prezydenckiej kampanii wyborczej urządzono, w okresie najcięższej żałoby, „karnawał w Rio” z przebieraniem w kolorowe szaty, kowbojskie kapelusze i z innymi wygłupami. ........zadano cieżkie ciosy w plecy w oczy nozem w szyję nawet fizycznie..... ....czy Ty mozesz mi pokazać choc 1% dobrej woli od 2005 roku gdy PiS oferował wiecej niż sobie, gdy czekal, gdy nie rewanzowala sie za kalumnie? PO opanowując media, wyrzucając niezależnych i inaczej myślących dziennikarzy, PO pozbawiła Polaków dostępu do rzetelnych informacji! Powymieniala dobrych fachowców na POsłusznych swoich.....PO oklamala NARÓD z opcjami, z kryzysem, z reformami, ostatnio z odliczniem OFE..... chłopie.....weź Ty se inne kryteria........ Nie wierzę w to, że większość z Państwa czyni to z wyrachowania Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Tobie juz całkiem odbiłoTOja bronie Jaruzelsk 15.12.10, 07:51 o czym Ty mi tu bajdurzysz? Napisałem wyraźnie : Ty masz bardziej lewicowe poglądy niż ja A jeżeli chodzi o Twój pogląd na polityke w Polsce,to masz klepy na oczach i widzisz wszystko bardzo jednostronnie poprzez pryzmat swojej miłości do PiS i idola.Rzeczywistość jest bardziej złozona. A. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Tobie juz całkiem odbiłoTOja bronie Jaruzelsk 14.12.10, 23:41 hasz0 napisał: > POZBAWIAJAC SZANS NA ROZWÓJ resztę gospodarki.patzr na PKP co sie dzieje od 21 > lat? > panstwowe firmy OBCE przez komuszych POśredników "prywatyzuja" wg Ciebie? > ________________F16 offset, tarcza, kto pozbywa sie banków? Trza było lepiej tę Odrę wymyślić, to sprzedawalibyśmy offset innym. I IQ by się opłaciło, a tak tylko nim po próżnicy wymach...esz.. Odpowiedz Link Zgłoś