prawdziwy.davout 16.12.10, 09:01 www.tvn24.pl/-1,1686313,0,1,rzadowa-mafia-nerkowa,wiadomosc.html A jak mądrzy ludzie mówili że oddają Kosowo gangsterom i pospolitym przestępcom to nie słuchali. Jak tam ministrze Sikorski ? UCK to niewinne lelije ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matelot Re: Pomiot Politycznej Poprawności 16.12.10, 09:34 Przyznam szczerze, że jako "wyznawca" Platformy miałem spory problem w zaakceptowaniu niepodległości Kosowa. No, ale nie ja jeden i pewnie, jak to w polityce, zawsze coś dzieje się kosztem czegoś a jestem prawie pewien, że to Amerykanom zależało na tej niepodległości. Nie znam muzułmańskiego kraju, gdzie panowałyby wysokie standardy rządzenia. Nawet W Turcji nie jest z tym najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.davout Re: Pomiot Politycznej Poprawności 16.12.10, 09:54 matelot napisał: "jako "wyznawca" Platformy miałem spory problem w zaakceptowaniu niepodległości Kosowa. " Ale zaakceptowałeś ? W imię czego ? Platformianego fanatyzmu ? " że to Amerykanom zależało na tej niepodległości." Oczywiście. Amerykanom także. Są relacje jakoby w czasie negocjacji w Rambouillet M. Albright na kolanach klęczała przed Rugovą aby nie torpedował negocjacji. Nie pamiętam dokładnie o co chodziło Rugovie ale zdaje mi się że o referendum dot. związku " nowego Kosowa " z Albanią. Odpowiedz Link Zgłoś
matelot Re: Pomiot Politycznej Poprawności 16.12.10, 10:04 Nie bądź taki wyrywny. Wtedy tego nie rozumiałem z perspektywy czasu oceniam to inaczej i nie jest tu potrzebny fanatyzm a użycie rozumu. Wtedy żal mi było Serbów - dziś kiedy poczytałem trochę o zbrodniach pomyślałem sobie, że rozdzielenie zwaśnionych granicą państwową jest jedynym, przynajmniej doraźnym sposobem na zatrzymanie przelewu krwi. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.davout Re: Pomiot Politycznej Poprawności 16.12.10, 10:15 matelot napisał: " dziś kiedy poczytałem trochę o zbrodniach pomyślałem sobie " Jeśli czas mi pozwoli to wieczorem poszukam a podeślę Ci jutro trochę do poczytania nt. tzw. serbskich zbrodni w Kosowie. Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 kto zachowa geny Ilirow 16.12.10, 10:31 matelot napisał: > przynajmniej doraźnym sposobem na zatrzymanie przelewu krwi. Uluda. Serbowie maja tradycje swych sarmackich przodkow. Stosuja Pasztunwali. Zemsta chocby za 1000 lat. Albanczycy nie przezyja jako narod. Cale szczescie, ze Chorwaci sa genetycznie w 33% Ilirami. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy.davout Re: Pomiot Politycznej Poprawności 16.12.10, 11:47 www.pardon.pl/artykul/4539//2 Tak na początek. Miłej lektury. Odpowiedz Link Zgłoś
matelot Re: Pomiot Politycznej Poprawności 16.12.10, 18:32 No cóż za wiele się z tej lektury nie dowiedziałem. rzekłbym, że konkluzja nie stoi w sprzeczności do moich poglądów: "Na Bałkanach nie było niewinnych. Zaś doprowadzenie do niepodległości Kosowa stanowi jedną z największych manipulacji opinią publiczną w dziejach stosunków międzynarodowych." Moim zdaniem Kosowo powinno pozostać Serbskie ale co z zamieszkującymi tam Albańczykami? Czy jakakolwiek organizacja międzynarodowa wzięła by na siebie ciężar usunięcia stamtąd muslimów? - Pytania retoryczne. O wiele łatwiej było jednak narzucić Serbii niepodległość Kosowa uniknięto przy okazji wojny z Albanią. Trudno jednak powiedzieć na jak długo jest to rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Pomiot Politycznej Poprawności 16.12.10, 18:40 Interwencja Stanow w dawnej Jugoslawii byla czyms duzo glupszym niz wojna w Iraku. Odpowiedz Link Zgłoś
matelot Re: Pomiot Politycznej Poprawności 16.12.10, 18:55 manny-jestem napisał: > Interwencja Stanow w dawnej Jugoslawii byla czyms duzo glupszym niz wojna w Ira > ku. Ponieważ... Chyba od historyka patrioty można wymagać napisania czegoś na poziomie, jeśli już postanowił zabrać głos. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Pomiot Politycznej Poprawności 16.12.10, 18:59 Na poziomie to ja moge pisac tym co na to zasluguja. Matolki musza sie zadowolic tym co jest. Odpowiedz Link Zgłoś
matelot Re: Pomiot Politycznej Poprawności 16.12.10, 19:10 Widzisz, że znów nie potrafisz się zachować, myślisz, że nie mógłbym ci nabluzgać?, że nie potrafię? Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Pomiot Politycznej Poprawności 16.12.10, 19:11 Ty juz swoje zrobiles. Jak zdobedziesz sie na odpowiedni gest to wtedy pogadamy . A jak nie to bluzgaj sobie dowoli. Odpowiedz Link Zgłoś
matelot Re: Pomiot Politycznej Poprawności 16.12.10, 19:20 Zapomnij o jakimkolwiek geście bo na żaden gest nie zasługujesz, sprzedawczyku. Wybierasz wojnę - twoja sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś