Dodaj do ulubionych

dla Tuskowego rządu wszyscy są przestępcami

05.01.11, 07:30
prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/476120,policja_pozna_nazwiska_wlascicieli_kont_bankowych.html

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
to jest bardzo ciekawy tekst. Nowa ustawa przewiduje, że Policja będzie miała dostęp do nazwisk właścicieli kont bankowych w całej UE. Dla picu mówi się, że chodzi o przestępców. Rzecz w tym, że w prawie nie figuruje termin "przestępca". A co za tym idzie, nie ma bariery prawnej komu można sprawdzić konto a komu nie, gdyż nie ma klasyfikacji prawnej na określenie obywatela jako przestępcy.
Z nowelizacji ustawy wynika, że każdemu obywatelowi policja będzie mogła sprawdzić konto, a to z kolei znaczy, iż rząd tow. Kim Ir Tuska uznał wszystkich obywateli za przestępców właśnie.
Obserwuj wątek
    • matelot Re: dla Tuskowego rządu wszyscy są przestępcami 05.01.11, 08:07
      Wstałeś lewą nogą czy nie kładłeś się spać w ogóle, właśnie? wink

Czy wszyscy co mają legalna kasę muszą się bać? Na całym świecie, z wyjątkiem może Wysp Marshala wszyscy płaca podatki i posiadają legalne pieniądze, które przynoszą im zaszczyt. Pieniądz nieopodatkowany, to pieniądz ukradziony. Ukradziony dzieciom Lubelszczyzny czy innych Bieszczad, ukradziony emerytom, ukradziony chorym, dla których nie ma na leczenie. Krótko pisząc bać się muszą tylko złodzieje a ci to są przestępcy właśnie.
      • perla Re: dla Tuskowego rządu wszyscy są przestępcami 05.01.11, 08:21
        matelot napisał:

> Czy wszyscy co mają legalna kasę muszą się bać?

co to znaczy "legalna kasa"?
        Skąd wiesz czy to co nazywasz dziś legalną kasą jutro rząd określi jako nielegalną?

> Krótko pisząc bać się muszą tylko złod
        > zieje a ci to są przestępcy właśnie.

jesteś totalnym kretynem bo nie rozumiesz, iż ty też jesteś dla rządu przestępcą skoro policja będzie mogła sprawdzić ci konto. Masz mentalność niewolnika bo przyklaskujesz państwu policyjnemu.
        To tacy jak ty tworzyli wierne masy 3 rzeszy czy zsrr właśnie.
        • matelot Re: dla Tuskowego rządu wszyscy są przestępcami 05.01.11, 14:55
          Legalna kasa to są opodatkowane pieniądze, pozyskane w wyniku pracy lub spieniężenia majątku. Ponieważ innych pieniędzy nie posiadam, tylko te czyste to Twoje oburzenie mi wisi, totalny kretynie. Nakradłeś? - to trzęś doopą właśnie. Najbardziej mnie śmieszą ci, którzy opowiadają tu o tonach złota i walizach pełnych gotówki a pewnie muszą pożyczać "do pierwszego". Oczywiście właściciele tych fortun, zdobytych często z naruszeniem prawa, twierdzą, że rząd nie ma prawa. To jest tak jakby złodziej krytykował innego złodzieja, że ten kradnie.
          Jeżeli uważasz, że miłośnik legalizmu,przestrzegający przepisów o ruchu drogowym, płacący podatki jest mentalnym niewolnikiem to kim do cholery jest osobnik wierzący w brednie żydowskich pastuchów i padający na kolana przed trupkiem na szubienicy?
          No kim? - Sam sobie odpowiedz...
          • rycho7 widzimisie biurw fiskusa 05.01.11, 18:54
            matelot napisał:

> Ponieważ innych pieniędzy nie posiadam, tylko te czyste

To jest czysta uluda. Jak sie spodoba Urzedowi Skarbowemu to kazde pieniadze oglosi pochodzacymi z nielegalnego zrodla. Nie masz czystych pieniedzy a jedynie brak doswiadczenia z panstwowymi terrorystami.

Twoj problem polega na tym, ze ludzisz sie, iz panstwo obroni Cie przed zemsta niewinnych oraz urzednikami tego panstwa.

Teorie znam, jest piekna ale rzeczywistosc skrzeczy.
      • rycho7 jedynie panstwo nie kradnie 05.01.11, 18:46
        matelot napisał:

> Krótko pisząc bać się muszą tylko złodzieje a ci to są przestępcy właśnie.

Panstwo to zalegalizowana mafia. Ja nie jestem panstwem bo nie jestem mafia. Boje sie wiec bom przestepca i kradne nie oddajac panstwu/mafii 150% zarobkow. Taki to juz moj los bandyty.

Ale juz wymyslilem przestepstwo doskonale: najpierw nalezy przyblizyc do Boga WSZYSTKICH sedziow, prokuratorow, sledczych, policjantow i aspirujacych do tych rol. Nastepnie mozna ewentualnie postawic swoich. Tylko wtedy to ja bede panstwem. I jako Wieczniedziewic nie bede w stanie popelnic przestepstwa. Moja kradziez bedzie nazywana poborem podatku/riketu.

Placacy podatki sa po prostu poplecznikami mafii. Placa z krysze, wielce dziurawa.
    • dachs Co do materii masz, Perło, rację 05.01.11, 08:49
      co do adresata niekoniecznie. Coś takiego jak tajemnica bankowa nie istnieje już od kilkunastu lat (może jeszcze na Kajmanach, ale też raczej tylko teoretycznie i pewnie nie na długo).
      Szwajcarzy już stwierdzili, że bardziej opłaca im się uprzejmość dla rządów niż klientów.
      Padają ostatnie granice prywatności, a także i moralności: ostatnio rząd niemiecki kupił, zdobyte drogą przestępstwa, dane niemieckich klientów banku w Lichtensteinie, po to by dobrać się do nich za niepłacenie podatków, czym powierdził maksymę, iż nie ma takiej niegodziwości, do której nie posunie się rząd, gdy mu zabraknie pieniędzy.
      Ty, Perła, robiłbyś tak samo, gdybyś był premierem.
      A ustawę krytykujesz niesłusznie - dostęp do tych danych już jest, tu chodzi tylko o podłączenie do już istniejącego systemu.
      Jak już skończyć zakopywać te sztaby złota i będziesz miał chwilkę czasu, to spróbuj się załapać. Przy implementacji będzie napewno sporo do zarobienia. smile
      • perla Re: Co do materii masz, Perło, rację 05.01.11, 09:00
        dachs napisał:

> Coś takiego jak tajemnica bankowa nie istnieje ju
        > ż od kilkunastu lat

to już wiem. Ostatnio obdzwoniłem wszystkie możliwe banki chcąc założyć konto na hasło. Żadnych szans. Nie wolno mieć takiego konta. Co prawda w Liechtensteinie od biedy można ale i w tym wypadku bank chce znać dane właściciela, niby dla własnej potrzeby. Dopuszczają nawet, że takie konto może założyć przedstawiciel, ale dane właściciela muszą być.
        Pozostaje ogródek lub prywatny sejfik w piwnicy przed łapskami rządu właśnie.
        • ruth.2 Re: Co do materii masz, Perło, rację 05.01.11, 13:45
          perla napisał:

> Pozostaje ogródek lub prywatny sejfik w piwnicy przed łapskami rządu właśnie.

a jak te swoje numizmaty ochronisz przed 'kopaczami' z sąsiedztwa?
      • manny-jestem Re: Co do materii masz, Perło, rację 05.01.11, 17:47
        A ustawę krytykujesz niesłusznie - ==

I Ty, Borsuku, mienisz sie liberalem? Ciekawe...
    • wikul Re: dla Tuskowego rządu wszyscy są przestępcami 05.01.11, 13:32
      Jest takie polskie przysłowie o czapce która gore ... Chyba nie jesteś włascicielem tej czapki, chodzi ci raczej o pretekst do kolejnego czepiania sie Tuska ?
      A mówiąc poważnie, gdybyś taki zarzut postawił Kaczyńskiemu i Ziobrze, to bym uwierzył w twoje szlachetne intencje.
      • sz0k Re: dla Tuskowego rządu wszyscy są przestępcami 05.01.11, 19:13
        wikul napisał:

> Jest takie polskie przysłowie o czapce która gore ... Chyba nie jesteś włascici
        > elem tej czapki, chodzi ci raczej o pretekst do kolejnego czepiania sie Tuska ?
        > A mówiąc poważnie, gdybyś taki zarzut postawił Kaczyńskiemu i Ziobrze, to bym u
        > wierzył w twoje szlachetne intencje.

A potrafisz się merytorycznie odnieść do jakiegokolwiek zarzutu pod adresem rządu? Czy ważne dla ciebie jest tylko KTO, a nie CO?
        • wikul Re: dla Tuskowego rządu wszyscy są przestępcami 05.01.11, 19:44
          sz0k napisał:

> A potrafisz się merytorycznie odnieść do jakiegokolwiek zarzutu pod adresem rzą
          > du? Czy ważne dla ciebie jest tylko KTO, a nie CO?

A ty się odniosłeś, czy tylko od innych tego wymagasz ? Zresztą, nie twój interes w jaki sposób ja sie odnoszę, ja ci nie zwracam uwagi jak ty sie odnosisz.
          • sz0k Re: dla Tuskowego rządu wszyscy są przestępcami 05.01.11, 19:57
            wikul napisał:

> sz0k napisał:
            >
            > > A potrafisz się merytorycznie odnieść do jakiegokolwiek zarzutu pod adres
            > em rzą
            > > du? Czy ważne dla ciebie jest tylko KTO, a nie CO?
            >
            >
            > A ty się odniosłeś, czy tylko od innych tego wymagasz ? Zresztą, nie twój inter
            > es w jaki sposób ja sie odnoszę, ja ci nie zwracam uwagi jak ty sie odnosisz.

Ja odniosłem się do twojej wypowiedzi, a nie wypowiedzi rozpoczynającej wątek. W odróżnieniu od ciebie. Stąd pytanie.
    • rycho7 Patriotic Act 05.01.11, 20:57
      perla napisał:

> rząd tow. Kim Ir Tuska uznał wszystkich obywateli za przestępców właśnie.

Patriotintern z Waszyngtonu ponagla o wyrownanie szykow. W obronie idiotokracji.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka