hordol 11.01.11, 17:14 www.rp.pl/artykul/590390_Wszyscy-jestescie-zlodziejami.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
snajper55 Re: gontarczyk zaatakował 11.01.11, 18:00 hordol napisała: > koltletowgo rodaka Jak to antysemita Żyda. Co w tym zaskakującego??? S. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: gontarczyk zaatakował 11.01.11, 18:15 snajper55 napisał: > hordol napisała: > > > koltletowgo rodaka > > Jak to antysemita Żyda. Co w tym zaskakującego??? > > S. gross nie jest zydem bo nie mial matki zydowki. a teraz srajdek(( znow blysnal, wszystko co napisze zyd to prawda obiawiona, kazdy kto smie watpic antysemita. Odpowiedz Link Zgłoś
y-o-st A na czym polega antysemityzm 11.01.11, 18:32 Gonatrczyka? To pewnie taka sama bzdura, jak druga czesc tego zdania, ze Gross jest Zydem? Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Tez bym chcial wiedziec:) 11.01.11, 20:42 Jakies wypowiedzi, dzialania, elementy postaw Gontarczyka, ktore wskazywalyby na tlacy sie w jego duszy antysemityzm??? Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: gontarczyk zaatakował 11.01.11, 20:46 snajper55 napisał: > Jak to antysemita Żyda. Co w tym zaskakującego??? Co za błyskotliwa riposta. Patrzę z rozdziawioną gębą. A przeczytaliście panocku ten artykuł Gontarczyka? Żartowałem. Wiem, że antysemitów nie cytocie. Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k Re: gontarczyk zaatakował 11.01.11, 20:50 snajper55 napisał: > hordol napisała: > > > koltletowgo rodaka > > Jak to antysemita Żyda. Co w tym zaskakującego??? Antysemita no i "pisior". Nie wiadomo już co gorsze. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz2_ Re: gontarczyk zaatakował 11.01.11, 21:08 sz0k napisał: > Antysemita no i "pisior". Nie wiadomo już co gorsze. Przecież oni "wiedzą", że każdy pisior to antysemita. Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Wyparowal piekny fragment watku :O) 12.01.11, 19:58 w ktorym naublizalem Kotletowi, a Kotlet mnie. Ciekawe co powodowalo adminem, bo przeciez nie bluzgi pod moim adresem. Na takowe admin nie zwykl reagowac na tym forum... Odpowiedz Link Zgłoś
polazrski Re: Wyparowal piekny fragment watku :O) 12.01.11, 21:06 Ty zapodales, ze marouder to ja (tak jak kiedys, ze ja to Ewa i Borsuk), dajac tym dowod swojego skretynienia, ktory ja autorytatywnie potwierdzilem; zas ty popisales sie jedynie swoim niewybrednym antysemityzmem. Zaden powod do chwaly. Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Re: Wyparowal piekny fragment watku :O) 12.01.11, 22:10 >polazrski napisał: > Ty zapodales, ze marouder to ja (tak jak kiedys, ze ja to Ewa i Borsuk), dajac > tym dowod swojego skretynienia, ktory ja autorytatywnie potwierdzilem; zas ty p > opisales sie jedynie swoim niewybrednym antysemityzmem. Zaden powod do chwaly. > > *Zauwaz debilu, ze dzieki Tobie zupelnie niepotrzebnie obrywa sie postronnym ludziom. Tylko dlatego, ze nie potrafisz zamknac tej swojej kloaki. Choc prosilem Cie kilkakrotnie bys trzymal sie ode mnie mozliwie jak najdalej. Bo brzydze sie Toba. Moim zdaniem zostales wydalony przez narod zydowski, czyli taki zydowski ekskrement jestes. Podobnie z okresleniem zydowska menda, ktora dotyczy wylacznie Ciebie i nikogo innego, jak na razie A wziela sie stad, ze moim zdaniem jestes menda na lonie narodu zydowskiego, czyli zydowska menda. Powrabiaj wiec antysemityzm temu w lustrze - podczas golenia. Co do Twojej pacynki to pojawiliscie sie tu obydwaj mniej wiecej w tym samym czasie, i uzywacie niemal identycznie lakonicznych wstawek. Jak sie pisze na dwie rece (przynajmniej) to pisze sie krotkie teksciki. Ponadto na przestrzeni waszego pobytu na forach, kilka lat, nie znalazlem ani jednego! wpisu w tej samej minucie. Wniosek: jestescie ta sama zydowska menda, Kotlet. Odpowiedz Link Zgłoś
polazrski Re: Jak juz pisalem, po prostu 12.01.11, 22:40 kretyn52, polaczek z Hameryki. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Jak juz pisalem, po prostu 12.01.11, 22:44 Marouder i Pozarski to dwie osoby. Klade glowe pod topor, ze tak jest. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Kretynowi nie przetlumaczysz:/ 12.01.11, 22:54 Kretyna jego wlasny murzyn w mozg wyruchal. Nadto rzeczywiscie na wczesnych forach w nieskrepowany sposob popisywal sie miloscia ku Plastelinie i Irakowi Saddama. Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Re: Jak juz pisalem, po prostu 12.01.11, 23:27 absztyfikant napisał: > Marouder i Pozarski to dwie osoby. Klade glowe pod topor, ze tak jest. > > *No to sobie kladz. Dla mnie to to samo zlosliwe zydowskie gowno, co to nawet na inne fora za mna chadzalo i chadza. I tylko to dla mnie sie liczy, czyli Twoja deklaracja nie ma najmniejszego znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 PS: Widzisz Absztyfikancie, ja mam juz za soba :O) 13.01.11, 00:10 podobne historie, a wiec i tym razem wiedzialem, iz znajdzie sie ktos, kto zapewni mnie, ze jestem w bledzie. Tych od zapewnien, ze mam racje, ganc pomada w jakiej sprawie - nie widac. A czy sprobowales zdobyc sie na zwrocenie uwagi temu gnojowi, czy prosbe, by sie ode mnie odczepil? Jesli tak, to cos niezbyt wzial to sobie do serca. Te same zdawkowe i zlosliwe komentarze trolla; ten sam czas pojawienia sie na FAQ; to samo wziecie sobie na celownik akurat mnie; wspolne wypady za mna na inne fora, w celu trollowania; ani jednego wpisu w tej samej minucie, przez tyle lat - czy to malo? Amerykanie maja takie powiedzenie, ze jak ktos wyglada jak kaczka, kwacze jak kaczka i porusza sie jak kaczka, to to jest kaczka. To jest ten sam zydowski ekskrement. I to jest wasz kolega Absztyfikancie. Facet ktoremu udzielacie poparcia - bez wzgledu na jego zachowanie. No to powiedz co w takim razie mam powiedziec o was, forumowiczach zydowskiego pochodzenia, skoro miesiacami i latami nie przeszkadzalo wam jak ta menda, wasz kolega, wisial na mnie z nadzieja zniechecenia mnie do pobytu na tym forum. Wierze, ze mieliscie niezla ucieche, ale tez powiedz mi, Absztyfikant - czy ja moge was lubic(?) Czy moge miec dla was szacunek... Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Czyta jak Kretyn, mysli jak Kretyn... 13.01.11, 00:19 ...pisze jak Kretyn, czyli dowodzi, ze jest Kretynem. 52-im zreszta Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: PS: Widzisz Absztyfikancie, ja mam juz za sob 16.01.11, 13:59 1. Postaram sie byc grzeczny 2. nie mam zydowskiego pochodzenia 3. nikomu nie udzielalem poparcia w calosci (w dyskusjach wiele razy sie zgadzalem w tym czy w tamtym np. z Perla czy Snajperem, ale to nie znaczy, ze ich popieram w calosci) 4. spie...j (nie wyszlo - patrz punkt 1) Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 teraz jest MAK i 2gi Katyń!_wypieprzajcie z PObocz 16.01.11, 14:12 CytatDosyć tego kłamstwa na litość Boską. Wstańcie Polacy i powiedzcie prawdę..." www.youtube.com/watch?v=GktEb52pX5g&feature=related Te słowa starego Polaka potraktujmy jak testament. Jego pokolenie odchodzi, my musimy przechować prawdę. CrusadeNR4 10 mies. temu 31 Marku będziemy z Wami walczyć do końca . Walczymy o prawdę , walczymy o wolność. Gdy już nie będzie o co walczyć to będziemy mieli tylko jedno do zrobienia. Zacząć budować. Tylko sukces nam pisany bo walczymy o słuszną sprawę. L4zik777 10 mies. temu 12 Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 No to Gontarczyk ma pole do popisu :O) 11.01.11, 23:04 I wlasnie o to chodzilo - by i on wlaczyl sie do dyskusji. Jesli o mnie idzie to nie mam nic przeciwko pozostawieniu suchej nitki na Grossie, jesli tylko na to zasluguje. Takze Gontarczyk moze wdeptac go w glebe - choc nie bardzo wiem jak, gdyz od strony warsztatowej to on moze Grossowi skoczyc, jako ze jego ksiazki nie sa pracami naukowymi. Bo gdyby chcial naukowo to nic by nie znalazl - nic by nie napisal. Albo bardzo niewiele, jak Gontarczyk. "Oczywiście daleki jestem od twierdzenia, że Polacy zachowali się wobec Żydów wyłącznie przyzwoicie i w miarę postępów badań nad Zagładą muszę weryfikować swoje wcześniejsze, często zbyt optymistyczne, poglądy. Ale czynię to tylko w sytuacji, kiedy czytane przeze mnie teksty naukowe są solidnie udokumentowane i powstawały zgodnie z kanonami naukowego rzemiosła." www.rp.pl/artykul/590390_Wszyscy-jestescie-zlodziejami.html No prosze, musial weryfikowac swoje optymistyczne poglady. Rodzi sie jednak pytanie ilu ludzi zweryfikowalo wasne, na podstawie prac Gontarczyka(?) A ja ciekaw jestem, czy Gontarczyk wzial Oswiecim, a konkretniej masowa eksterminacje Zydow w Brzezince, na wiare czy tez oparl sie na rzetelnych materialach zrodlowych. A jesli mnie pamiec nie myli, nie uchowaly sie zadne dokumenty czarno na bialym wykazujace, ze w Brzezince byly komory gazowe, w ktorych masowo gazowano ludzi. Wot zagwozdka, co? Wszyscy wiedza a papierow i nawet jednej fotografii nie ma. A malo razy historia pokazala, ze "wszyscy wiedzieli" cos co nie mialo miejsca? Na dodatek calkiem niedawno Kretyn udowadnial tu, ze po kilku latach gazowania w scianach zburzonych budynkow, ktore rzekomo mialy byc komorami gazowymi, nie ma jakiegos tam skladnika chemicznego, ktorego po tylu uzyciach CyklonuB powinno byc tam do cholery. No i co teraz, z rzetelnym warsztatem naukowca, ktoremu nie pozostaje nic innego, jak stwierdzic, ze w takim razie te stosy okularow, butow, grzebieni powstaly w wyniku... rzucania ich na pamiatke (jak monety do fontanny). Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 cd: No to Gontarczyk ma pole do popisu :O) 12.01.11, 17:25 Zmierzalem do tego, by wykazac, iz gdyby pedantycznie trzymac sie ladu warsztatu, oraz opierac na twardych materialach to zarowno nalezaloby podac komory gazowe w Brzezince jak i prawdziwa historie Jedwabnego. Nie ma papierow, nie ma fotografii a wiec... Gontarczyk ze Strzemboszem moga umyc rece. Oficjalnie na pomniku byl napis mowiacy o 1600 Zydach, zamordowanych przez hitlerowcow, a komory gazowe coraz natarczywiej kwestionowane sa po linii ktora z grubsza nakreslilem. Prawda jest tymczasem znana, i to nie tylko na zasadzie, ze "wszyscy wiedza": w Brzezince gazowano ludzi - niezdolnych do niewolniczej pracy, starych, dzieci, chorych. Sa zeznania swiadkow, istnieja czlonkowie rozdzielonych na rampie rodzin - na zawsze. Nie uchowali sie ludzie starzy, chorzy, nie uchowaly sie dzieci. Podobnie z Treblinka, Belzcem czy Sobiborem. Nie dysponujemy twardymi materialami potwierdzajacymi nasza pewnosc o zbrodni. W przeciwienstwie do Gontarczyka, Gross nie jest entuzjasta pisania na polke. Najwyrazniej lubi by jego ksiazki czytane byly przez jak najszerszego czytelnika. Ma w tym cel, a ja rozumiem go i popieram. Tymczasem od wojny powstalo szereg prac naukowych, ktore... powedrowaly na polke. Bo nie bylo woli dyskusji - tabu. Nawet praca dziennikarzy GW (Piotr Głuchowski i Marcin Kowalski) dwa lata temu, przeszla bez echa. A to w ich artykule pojawila sie owa fotografia "zniwiarzy", po ktora siegnal i Gross. Jaki byl podpis - wiadomo. I, obawiam sie, ze to jest wszystko co wiadomo na temat tej fotografii. Mozna to kwestionowac, podwazac, snuc przypuszczenia, ale to nic nie zmienia. Posiadamy wylacznie te fotke, i podpis na niej. To wszystko. Jeden solidny dokument, ktory moze sluzyc napisaniu pracy "zgodnie z kanonami naukowego rzemiosla". Moze tez, jak zyczylby sobie Gontarczyk, zostac kompletnie zignorowany... Ja jednak chcialbym wiedziec prawde o tym co dzialo sie podczas wojny, oraz zaraz po niej. I nie zycze sobie niczyjej troski o to by moje niewinne serduszko nie zostalo niepotrzebie zranione - bo nie ma czarno na bialym, twardych dowodow. Odpowiedz Link Zgłoś