Dodaj do ulubionych

Dostarczam amunicji tym,

31.01.11, 18:36
którzy uważają, że Polacy to bestie w ludzkiej skórze.

W 1919 dokonano mordu na delegacji sowieckiego Czerwonego Krzyża, gdzieś koło Grodna. Podobno było jakieś śledztwo, a nawet rozprawa. I na niej - znów podobno - jeden z morderców, zapytany, co zrobił po fakcie, odpowiedział zaskakująco szczerze: ja? no - zlizałem krew z bagnetu.

Kiedyś o tym czytałem, i zapamiętałem. Chyba w książce poświęconej zniknięciu gen. Zagórskiego.

Ale może gdzie indziej.
Obserwuj wątek
    • hordol Re: Dostarczam amunicji tym, 31.01.11, 18:42
      no i co wiecej?
      • copy-leftist Re: Dostarczam amunicji tym, 31.01.11, 18:45
        Nic. Czekam na następne dowody.

Tymczasem już można stwierdzić, że wszyscy Polacy mordują, a po mordzie zlizują krew z noży.
    • rycho7 smakowalo? 31.01.11, 18:48
      copy-leftist napisał:

> zlizałem krew z bagnetu.

Sadzilem, ze Prawdziwy Polak-katolik zareagowalby jak diabel na swiecona wode. Jucha zza przedmurza chrzescianstwa!!!

Najwyrazniej piszesz z pozycji dodajacego do macy krew katolskich dziewic. Przypisujesz swoje cechy innym.
      • hasz0 Re: smakowalo? 31.01.11, 18:54

Prawdziwego Polaka

Twoim zdaniem

po moich wątkach o SKUKACH
        Balcer-Bieleck-Rostock

od 21 lat
        choćby z €EUROSTATu

i cytat. z debat prof. Śliwińskiego interesuje krew Hymena?

Masz IQ typu Scan=Hymen ew. Miriam.
        • rycho7 Re: smakowalo? 31.01.11, 18:59
          hasz0 napisał:

> Masz IQ typu

Jestem glupi i mam wszy. Cieszy mnie, ze haszysta zatrzymal sie na tym poziomie argumentacji. Martwi mnie, ze robie za koze, ktora potrafi wejsc na pochyle drzewo.

> po moich wątkach o SKUKACH

Ciebie daje sie jedynie pobieznie, przelaciec okiem po tekscie. Czytac nie warto, bo i tak nie wiadomo co piszesz. Jak Ci zadaje pytanie to pokazujesz, ze Ty takze nie wiesz. Empiria rechocze.
          • hasz0 IQ nie zauważyło, że to nie do Ciebie? 31.01.11, 20:00
            sensu = 0

rechoce.
            nie rechocze - drażni polskie ucho. Jak np. praczuje.
            • hasz0 _idiot polemiki 31.01.11, 20:09

typu magiel

czytaj coś z sensem

www.gazetapatria.pl/partia_drukowana/patria_nr1.pdf
      • copy-leftist Re: smakowalo? 31.01.11, 18:56
        Może i przypisuję? A kto jego znajet?

Ale nie wiem, czy smakowało. Ponieważ rzecz dotyczy totalnej zbiorowości (w sensie: wszyscy), zlizywanie musiało mieć charakter odruchu.
        • rycho7 Re: smakowalo? 31.01.11, 19:05
          copy-leftist napisał:

> Ponieważ rzecz dotyczy totalnej zbiorowości

Sprawdzales przynajmniej, czy w tamtych czasach funkcjonowal Czerwony Krzyz w ogole, a w Rosji Sowieckiej w szczegolnosci? Konwencja Genewska cos mi sie wydaje jest pozniejsza od Twojej bajeczki. Los wiezniow sowieckich w II Wojnie Swiatowej ma z tym jakis zwiazek.

Moze to byl najazd Rycerzy Maltanskich. Z calowaiem mizerykordii.
          • copy-leftist Re: smakowalo? 31.01.11, 19:45
            tinyurl.com/5vxgtpu
            A tego. Jeden mocno starszy gość (chodził nawet w upały w kalesonach, wystawały mu zawsze ze spodni takie śmieszne tasiemki) opowiadał mi, że podczas wyprawy na Kijów widział, jak jego właśni koledzy ułani przybijali jakichś jeńców - nie wiem jakich, nie zapytałem - do drzwi stodoły, ukrzyżowali a potem odjechali, zostawiając żywych.

I to następny dowód, że Polacy jako zbiorowość narodowa to zwyrodniałe bestie.

Tak się tą opowieścią przejąłem, że zaraz chciałem sprawdzić, co robił jeden z moich dziadków, jeden, bo drugi nie żył od 1914. Ten drugi służył w niemieckiej armii, jako saper, i nie był ułanem; wrócił z wojny mocno pokiereszowany.

I teraz nie wiem: mam odczuwać hańbę na myśl o tych ułanach?

Poradź, bo już nie daję rady.
            • rycho7 martyrologia komisarzy politycznych 31.01.11, 21:09
              copy-leftist napisał:

> do drzwi stodoły, ukrzyżowali a potem odjechali,

Mloda republika na gwalt potrzebowala bohaterow. Realizowali zadania dla agentury od Dzierzynskiego. Przekazywane poprzez miejscowych klechow.

> Poradź, bo już nie daję rady.

Na bol myslenia najlepsza heroina.
    • snajper55 Re: Dostarczam amunicji tym, 31.01.11, 20:38
      copy-leftist napisał:

> którzy uważają, że Polacy to bestie w ludzkiej skórze.
      >
      > W 1919 dokonano mordu na delegacji sowieckiego Czerwonego Krzyża, gdzieś koło G
      > rodna. Podobno było jakieś śledztwo, a nawet rozprawa. I na niej - znów podobno
      > - jeden z morderców, zapytany, co zrobił po fakcie, odpowiedział zaskakująco s
      > zczerze: ja? no - zlizałem krew z bagnetu.
      >
      > Kiedyś o tym czytałem, i zapamiętałem. Chyba w książce poświęconej zniknięciu g
      > en. Zagórskiego.
      >
      > Ale może gdzie indziej.

pl.wikipedia.org/wiki/Mord_na_cz%C5%82onkach_misji_Rosyjskiego_Czerwonego_Krzy%C5%BCa_w_1919_roku

S.
      • janusz2_ Re: Dostarczam amunicji tym, 31.01.11, 20:51
        snajper55 napisał:

> > Ale może gdzie indziej.

W Wikipedii można przeczytać:
        "Przy ciałach znaleziono paszporty, świadectwa Czerwonego Krzyża, a także pieniądze, co świadczyło, że motywem zabójstwa nie był rabunek."

Czy nie jest to sprzeczne z najnowszymi "odkryciami" Grossa nt. Polaków?
        • snajper55 Re: Dostarczam amunicji tym, 31.01.11, 20:56
          janusz2_ napisał:

> snajper55 napisał:
          >
          > > > Ale może gdzie indziej.
          >
          > W Wikipedii można przeczytać:
          > "Przy ciałach znaleziono paszporty, świadectwa Czerwonego Krzyża, a także pieni
          > ądze, co świadczyło, że motywem zabójstwa nie był rabunek."
          >
          > Czy nie jest to sprzeczne z najnowszymi "odkryciami" Grossa nt. Polaków?

Może źle zrozumiałeś te "odkrycia", dlatego widzisz jakąś sprzeczność?

S.
          • janusz2_ Re: Dostarczam amunicji tym, 31.01.11, 21:07
            snajper55 napisał:

> Może źle zrozumiałeś te "odkrycia", dlatego widzisz jakąś sprzeczność?

Widzę.
            Jak wytłumaczyć to, że pazerni, zezwierzęceni Polacy nie okradają trupów?
            • copy-leftist Re: Dostarczam amunicji tym, 31.01.11, 21:12
              Byli tak zezwierzęceni, że się brzydzili.
              • janusz2_ Re: Dostarczam amunicji tym, 31.01.11, 21:18
                copy-leftist napisał:

> Byli tak zezwierzęceni, że się brzydzili.

Wg. Grossa niczego się nie brzydzili dla zdobycia pieniędzy czy innych dóbr.
                A tu nagle taka zagwozdka.

• rycho7 Re: Dostarczam amunicji tym, 31.01.11, 21:20
                copy-leftist napisał:

> Byli tak zezwierzęceni, że się brzydzili.

Ja nie mam problemow. Ja pochodze od malpy. Inni, ci Prawdziwi, sa z tego co stfurzec pare dni wczesniej zrobil pod siebie (glina).

Ja sie nie brzydze, ja po prostu uczciwiej studiowalem historie. Poznalem obyczaje czasow w ktorych zyli moi przodkowie. Zawsze najbardziej zezwierzęceni byli ci, ktorzy przezyli. Moi przodkowie przezyli. I nie potrafie sie tym zmartwic.
            • rycho7 niemiecka skrupulatnosc 31.01.11, 21:22
              janusz2_ napisał:

> Jak wytłumaczyć to, że pazerni, zezwierzęceni Polacy nie okradają trupów?

Banal. Usiluja ale nic juz nie pozostalo.
              • janusz2_ Re: niemiecka skrupulatnosc 31.01.11, 21:28
                rycho7 napisał:

> janusz2_ napisał:
                >
                > > Jak wytłumaczyć to, że pazerni, zezwierzęceni Polacy nie okradają trupów?

> Banal. Usiluja ale nic juz nie pozostalo.

Przeczytałbyś chociaż o co chodzi w dyskusji, zanim zabierzesz głos.
                • copy-leftist Re: niemiecka skrupulatnosc 31.01.11, 22:27
                  A o co biega - bo się pogubiłem?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka