Dodaj do ulubionych

Polski Francuz

20.02.11, 19:28
zostal pominietysad

izrael.org.il/news/1197-nagroda-wolfa-dla-prof-matyjaszewskiego.html
Obserwuj wątek
    • polski_francuz Polski Francuz 20.02.11, 20:34
      zrobil dwa lata pozniej PhD i jego pora jeszcze przyjdzie.

Tym niemnjej, szczere gratulacje szanownemu koledze z Carnegie Mellon University.

PF
      • hordol Re: Polski Francuz 20.02.11, 20:57
        w owej porze absztyf uprzejmie doniesie ze pisywales namietnie na aquanecie
        big_grin
        • polski_francuz Re: Polski Francuz 20.02.11, 21:02
          Dobrze, ze mi tak wykazales negatywne skutki nadmiernej ambicji.

Rezygnuje zatem ze staran o rzeczona nagroda. Forsa, owszem, by mi sie przydala. Ale reperkusje...(:

PF

• rycho7 Re: Polski Francuz 20.02.11, 21:40
        polski_francuz napisał:

> zrobil dwa lata pozniej PhD

To Ty jestes chemik polimerowiec? Ciekawa dziedzina. Wsplczensie technologia materialowa kroluje.
        • polski_francuz Re: Polski Francuz 20.02.11, 21:52
          Chemik jestem z polskiego tytulu doktora bo rada wydzialu nie mogla nadawac tytulow nauk technicznych.

Tak naprawde moja specjalnosc sie tlumaczy ogolnie jako Verfahrenstechnik. Nobla nie dostajemy. Mamy mniejsze rekompensaty.

PF
          • rycho7 wyjasnisz? 20.02.11, 22:01
            polski_francuz napisał:

> Verfahrenstechnik.

Licze na to, ze wiesz co robisz.
            • polski_francuz Re: wyjasnisz? 20.02.11, 22:08
              Wyjasniam: nauka jest biurokratycznie podzielona na kilkdziesiat sekcji (z 80 chyba). Ta moja sekcja sie nazywa inzynieria procesow.

Co robie: wyklady, cwiczenia i laboratoria w zgrubsza 50% mego czasu i drugie 50% to wlasnie badania naukowe w tej inzynierii procesow.

Zostanmy juz lepiej na tym poziomie szczegolnosci. Powody dobrze znasz bo Twoja intymnosc tez chronisz.

Pozdro

PF
              • rycho7 Re: wyjasnisz? 20.02.11, 22:42
                polski_francuz napisał:

> inzynieria procesow.

Nigdy tego nie slyszalem w takim tlumaczeniu na niemiecki. Ale domyslam sie, ze procesy w projektowaniu informatycznym to zupelnie cos innego. Procesy produkcyjne wystepuja w roznych dziedzinach.

Procesy chemiczne to przezabawna dziedzina, w ktorej zawsze musi wybuchnac. Znam to jednie teoretycznie.

> Zostanmy juz lepiej na tym poziomie szczegolnosci.

OK
                • al-kochol-8 PF, z tym Noblem to jestes rzeczywiscie spozniony 21.02.11, 07:51
                  bo kiedys przyznano nawet nobla z metalurgii, o czym dzis prawie nikt juz nie pamieta, a juz na pewno dzisiejsi metalurgowie o tym nie wiedza
    • g-48 Re: Polski Francuz 20.02.11, 21:08
      A ten Wolf to ma nagrody tylko dla Czerwonych Kapturkow.
    • absztyfikant teraz na powaznie 20.02.11, 21:10
      Ja Ci zycze nawet Nobla PF. Wprawdzie za wiele rzeczy, ktore wypisywales Cie nie lubie, ale gdybys powiekszyl grono noblistow, to bym sie ucieszyl.
      • polski_francuz Nobla w mojej 20.02.11, 21:55
        dziedzienie nie ma.

Kiedys Finowie mowili mi, ze chca zrobic Nobla w naukach inzynieryjnych. Ale, poki co, pozostalo na planach.

I jesli nawet zrobia te nagrode, to sa inzynierowie lepsi niz ja.

PF
    • al-kochol-8 to profesor z tych Mathiasow ? 21.02.11, 07:40
      wiec skad ci Abszti przyszlo do glowy ze on polski Francuz?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka