absztyfikant 20.02.11, 19:28 zostal pominiety izrael.org.il/news/1197-nagroda-wolfa-dla-prof-matyjaszewskiego.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
polski_francuz Polski Francuz 20.02.11, 20:34 zrobil dwa lata pozniej PhD i jego pora jeszcze przyjdzie. Tym niemnjej, szczere gratulacje szanownemu koledze z Carnegie Mellon University. PF Odpowiedz Link Zgłoś
hordol Re: Polski Francuz 20.02.11, 20:57 w owej porze absztyf uprzejmie doniesie ze pisywales namietnie na aquanecie Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Polski Francuz 20.02.11, 21:02 Dobrze, ze mi tak wykazales negatywne skutki nadmiernej ambicji. Rezygnuje zatem ze staran o rzeczona nagroda. Forsa, owszem, by mi sie przydala. Ale reperkusje...(: PF Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: Polski Francuz 20.02.11, 21:40 polski_francuz napisał: > zrobil dwa lata pozniej PhD To Ty jestes chemik polimerowiec? Ciekawa dziedzina. Wsplczensie technologia materialowa kroluje. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Polski Francuz 20.02.11, 21:52 Chemik jestem z polskiego tytulu doktora bo rada wydzialu nie mogla nadawac tytulow nauk technicznych. Tak naprawde moja specjalnosc sie tlumaczy ogolnie jako Verfahrenstechnik. Nobla nie dostajemy. Mamy mniejsze rekompensaty. PF Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 wyjasnisz? 20.02.11, 22:01 polski_francuz napisał: > Verfahrenstechnik. Licze na to, ze wiesz co robisz. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: wyjasnisz? 20.02.11, 22:08 Wyjasniam: nauka jest biurokratycznie podzielona na kilkdziesiat sekcji (z 80 chyba). Ta moja sekcja sie nazywa inzynieria procesow. Co robie: wyklady, cwiczenia i laboratoria w zgrubsza 50% mego czasu i drugie 50% to wlasnie badania naukowe w tej inzynierii procesow. Zostanmy juz lepiej na tym poziomie szczegolnosci. Powody dobrze znasz bo Twoja intymnosc tez chronisz. Pozdro PF Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 Re: wyjasnisz? 20.02.11, 22:42 polski_francuz napisał: > inzynieria procesow. Nigdy tego nie slyszalem w takim tlumaczeniu na niemiecki. Ale domyslam sie, ze procesy w projektowaniu informatycznym to zupelnie cos innego. Procesy produkcyjne wystepuja w roznych dziedzinach. Procesy chemiczne to przezabawna dziedzina, w ktorej zawsze musi wybuchnac. Znam to jednie teoretycznie. > Zostanmy juz lepiej na tym poziomie szczegolnosci. OK Odpowiedz Link Zgłoś
al-kochol-8 PF, z tym Noblem to jestes rzeczywiscie spozniony 21.02.11, 07:51 bo kiedys przyznano nawet nobla z metalurgii, o czym dzis prawie nikt juz nie pamieta, a juz na pewno dzisiejsi metalurgowie o tym nie wiedza Odpowiedz Link Zgłoś
g-48 Re: Polski Francuz 20.02.11, 21:08 A ten Wolf to ma nagrody tylko dla Czerwonych Kapturkow. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant teraz na powaznie 20.02.11, 21:10 Ja Ci zycze nawet Nobla PF. Wprawdzie za wiele rzeczy, ktore wypisywales Cie nie lubie, ale gdybys powiekszyl grono noblistow, to bym sie ucieszyl. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Nobla w mojej 20.02.11, 21:55 dziedzienie nie ma. Kiedys Finowie mowili mi, ze chca zrobic Nobla w naukach inzynieryjnych. Ale, poki co, pozostalo na planach. I jesli nawet zrobia te nagrode, to sa inzynierowie lepsi niz ja. PF Odpowiedz Link Zgłoś
al-kochol-8 to profesor z tych Mathiasow ? 21.02.11, 07:40 wiec skad ci Abszti przyszlo do glowy ze on polski Francuz? Odpowiedz Link Zgłoś