Dodaj do ulubionych

Co kto powiedział na powitanie rozszerzenia UE

IP: 80.51.60.* 30.04.04, 22:37
podczas napaści Niemiec na Polskę Rosja też otworzyła swoje granice dla
Polaków. Dzisiaj otwiera się granicę z Unią. Czy ktoś naprawdę zastanowił
się dlaczego. Analagia jest taka . Straciliśmy ziemię bezpowrotnie.
Teraz stracimy polskość.I nadal się powtarza ,że Polak jest mądry po szkodzie
Najgorsze , że to nie Polak tak naprawdę rządzi. Nazwiska nic nie mówią ,
można ich zmieniać dzisiaj po stokroć. Myślę jak Mickiewicz ,że Polska
to "Dziady" i chyba wam to słowo wystarczy...
Mam dosyć tych pseudohistoryków za solidarności ,którzy za miskę soczewicy
sprzedali Polskę.
Obserwuj wątek
    • Gość: młodzi z 3city mam to w d. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 22:44
      [jak w temacie]
      • Gość: Marco "historyku", czas zacząć leczyć kompleksy! IP: *.magma-net.pl 01.05.04, 10:35
        (i dokształcić też by się przydało...)
    • Gość: Jurek.K. Re: Co kto powiedział na powitanie rozszerzenia U IP: *.dip.t-dialin.net 30.04.04, 22:57
      Gość portalu: historyk cos tam, nieistotnego napisał(a): ...

Jestem ciekaw: ile pokolen bedzie musialo jeszcze przeminac, by ta bezmierna
      glupota wreszcie przestala cechowac przedstawicieli tego narodu ?
      • Gość: Artex Re: Co kto powiedział na powitanie rozszerzenia U IP: *.range81-152.btcentralplus.com 30.04.04, 23:04
        Ja tez jestem ciekaw.
      • Gość: Ixi Re: Co kto powiedział na powitanie rozszerzenia U IP: *.jelonki.waw.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.05.04, 00:57
        Bardzo dużo. Po prostu jesteśmy gorsi i musimy się z tym pogodzić.
        • Gość: ururasek Narzekanie IP: *.pronet.lublin.pl 01.05.04, 10:58
          Zanim wymrze pokolenie pojone zasadami "500zł się należy" oraz wyuczone
          tumiwisizmu, bylejakości i kapowania trochę lat upłynie (dzięki zbyt dobrej dla
          nich służby zdrowia).
          Nie zgadzam się natomiast na nazwanie Polaków gorszymi. Czy przeciętny Kowalski
          jest gorszy od Hansa czy Jeana? Czy faszyzm lub tchórzostwo-egoizmo-humanizmo-
          pacyfizm jest lepszy od lepperyzmu? Czy podporządkowanie się podmiotowi
          dominującemu uosobionemu w państwie, szefowi z jednej strony i wyzwolenie od
          zasad moralnych z drugiej jest lepsze od kombinatorstwa i przekory wobec
          państwa? Nie uważam się w żaden sposób gorszy od przeciętnego Szweda, Niemca
          czy Anglika tylko dlatego że obok mnie żyje 23% tkanki wtórnej po komunizmie i
          wojnach, które nam ci "lepsi" Europejczycy zgotowali.
          Czy chcesz być jednak gorszym i godzić się na to? Czy myślisz, że jeśli ludzie,
          tacy jak Wałęsa, Herbert i Michnik swego czasu poddali się, Polacy byliby
          dzisiaj lepsi? A są. I to oni obalili komunizm. Sprawili, że w 15 lat
          przeszliśmy drogę od stalinizmu do Unii Europejskiej. Konkluzję potrafisz chyba
          sam wyciągnąć. O ile nie skupisz się na narzekaniu na wysiłek, jaki sprawi Ci
          myślenie...

P.S. Denerwuje mnie to hasło:
          "Polska: 10lat
          Węgry: 10 miesięcy
          Czechy: 10 tygodni
          DDR: 10 dni",
          bo powinno być:
          "Polska: 10 lat
          Węgry: 10 lat i 10 miesięcy itd."
    • Gość: bigos Re: Co kto powiedział na powitanie rozszerzenia U IP: *.ecnowa.pl / 213.76.152.* 30.04.04, 23:02
      "Teraz stracimy polskość"
      W twoim mniemaniu , jak się zdaje , "polskość" = "lepperskość"
      Jeśli mamy ją w końcu stracić , to God Bless EU !
      • Gość: ups Re: Co kto powiedział na powitanie rozszerzenia U IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.04, 23:09
        "Lepperskość" ma się w duszy i usposobieniu, a także pieniactwo, zazdrość i
        zarozumialstwo i wieczne niezadowolenie z nikogo i niczego i nietolerancję i
        ciemnogród - to polskie cechy, ale także wielkoduszność dla słabych, waleczność
        (choć tylko w wielkiej potrzebie) i gdzieś głęboko patriotyzm do bólu, choć
        ostatnie 69 lat (z małą przerwą na Solidarność) zwalczali w nas to jakże
        skutecznie - więc parafrazując - nie pytajmy co da nam UE, zobaczmy co My jej
        możemy dać z siebie. I nie narzekajmy wiecznie - mogło być gorzej!
        • gosciu_z_niemiec Tylko mi sie pod oknami nie platac. 30.04.04, 23:24
          Wchodzcie, gdzie was nie chca, skoro musicie, ale prosze na palcach i
          pojedynczo, bo woda poleje z okna.
          • Gość: . Re: Tylko mi sie pod oknami nie platac. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.04.04, 23:34
            oszczynoga_z_niemiec napisał:

> Wchodzcie, gdzie was nie chca, skoro musicie, ale prosze na palcach i
            > pojedynczo, bo woda poleje z okna.

Uważaj obszczynogo z niemiec, nie polej się w gacie od tego filogermaństwa.
          • Gość: CISZA Re: Tylko mi sie pod oknami nie platac. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.05.04, 08:18
            A Ciebie gosciu chcieli ???
            • Gość: KR$ To wlasnie takich jak on nie chcieli... IP: 212.72.21.* 01.05.04, 10:14
              nas moze tez nie chca ale to z glupoty - nie zdaja sobie sprawy z tego ze
              potrzebuja nas i to znacznie bardziej niz my potrzebujemy ich.
    • Gość: bart "Nowa dynamika zatrudnienia..." buhahaaa IP: *.trlabs.ualberta.ca 30.04.04, 23:22
      "Wspolne interesy", "potega gospodarcza" - od hipokryzji az sie niedobrze robi.
      Dobrze, ze Polska wchodzi do EU, ale nie oszukujmy sie, ze EU to cos wiecej niz
      unia przesocjalizowanych panstw, ze starzejacymi sie spoleczenstwami, ktore
      boja sie ryzyka. Dopoki "welfare state" nie zdechnie w tym regionie swiata,
      przywodcy EU beda mogli tylko skladac gornolotne deklaracje o dosciganiu Pln.
      Ameryki czy Azji w rozwoju gospodarczym.
    • Gość: Telewidz STECZKOWSKA, JEST MI WSTYD ZA CIEBIE IP: *.union01.nj.comcast.net 30.04.04, 23:35
      Wystapienie Justyny Steczkowskiej, zapowiedziane przez tego ARCYIDIOTE P.Kraske
      jako wykonanie legendarnej piosenki,,Kazruzela z Madonnami" (zyg poezji
      spiewanej), bylo czyms tak starsznym, ze chcialo sie zapasc pod ziemie ze
      wstydu. Ta czarna wrona jest najstarszniejszym zjawiskiem swiata! I ten Krasko
      z tym swoim przasnym angielskim. ROZPACZ. Al-Qaedo przybac i wysadz telewizje
      publiczna!
      • Gość: malinka Re: STECZKOWSKA, JEST MI WSTYD ZA CIEBIE IP: *.espol.com.pl 01.05.04, 21:58
        dla Ciebie Justyna jest wlasnie taka a dla mnie inna... jej wokal jest
        cudowny... buzka takze... to i to -rzecz gustu
    • Gość: zgoda Re: Co kto powiedział na powitanie rozszerzenia U IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.04, 00:04
      A co mnie to obchodzi, co jeden z drugim powiedział? Mnie będzie gorzej i tylko
      to się liczy.
      • Gość: kr A gdyby stu mialo byc lepiej i tobie jednemu IP: *.abhsia.telus.net 01.05.04, 01:13
        gorzej to za czym bys glosowal?
      • Gość: KR$ To zrob tak... IP: 212.72.21.* 01.05.04, 10:17
        zeby ci bylo lepiej. Wez swoje sprawy w swoje rece bo nikt tego za ciebie nie
        zrobi - ja np. mam w d... to czy tobie bedzie gorzej czy lepiej.

I nie licz na to ze panstwo lub politycy sa od tego by cos zrobic z twoim
        zyciem. Od tego jestes ty.
    • Gość: Wicus Re: Co kto powiedział na powitanie rozszerzenia U IP: *.a2000.nl 01.05.04, 08:10
      To jest bardzo duzo pieknich slow. Ale co mozemy wierzyc? To tez poczatek
      rozszerzenie roztrwonic pieniedze w Bruksele. Szkoda mowic. A to zycie...
    • Gość: Karbat Re: Co powiedzial schroeder IP: *.pool.mediaWays.net 01.05.04, 14:16
      Niemcy sa b. niechetni wejsciu polski do ue to fakt. Kanclerz niemiec na
      kazdym kroku podkresla ze i wbija im do glowy :
      -jest to dla nas ogromna historyczna szansa na rozwoj niemieckiej gospodarki
      -my (niemcy ) juz teraz sprzedajemy wiecej do krajow bloku wschodniego
      wcodzacych do unii ( 75 mln ludnosci ),niz do stanow zjednoczonych ( ponad
      200 mln ).
      -per saldo my wiecej zyskamy niz stracimy bilans bedzie dla nas korzystny

duze koncerny i spolki juz w polsce sa ,teraz beda wcodzic srednie firmy z
      calej europy zatrudniajace po 200 do 500 ludzi ,to dobrze bedzie konkurencja i
      nowe miejsca pracy.Tylko zyski beda transferowane z kraju ... niestety.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka