Dodaj do ulubionych

"The Times": Polacy przodują w wyścigu do Dover

IP: *.acn.waw.pl 03.05.04, 14:04
a wiele z nich to nawet zdecyduje sie na powrot. Nie jest tak ze sie wyjedzie i automatycznie wszystko jest lepiej.
Obserwuj wątek
    • Gość: gosc Re: "The Times": Polacy przodują w wyścigu do Dov IP: *.math.brown.edu 03.05.04, 14:44
      wlasnie ze tak jest - w Wielkiej Brytanii
      • Gość: MMM JA MYSLALEM, ZE POLAKOW OD 1 MAJA SLUZBY CELNE.... IP: *.albq.qwest.net 03.05.04, 16:43
        NIE DOTYCZA, A TUTAJ MOBILIZACJA????

APROPO, CZY SIE OPLACA, DLA NIEWYKSZTALCONYCH NAPEWNO, ZWLASZCZA ZE WSI I
        MALYCH MIAST, BO TACY OD LAT TAM JEZDZA. JESLI TACY W KRAJU 500-900 zlotych
        zarobia, a tam pare funtow na godzine (100-200 zlotych dziennie minimum), to
        co, nie oplaca sie....... I dla pracodawcy, bo ma tania sile robocza i dla
        polaka, bo zarobi kilka razy wiecej niz w kraju za ta sama charowke.......
        • Gość: PAX Re: JA MYSLALEM, ZE POLAKOW OD 1 MAJA SLUZBY CELN IP: *.cable.ubr05.stav.blueyonder.co.uk 03.05.04, 16:55
          Ale pierdzielisz glupoty. Do Anglii jezdzili tez i wyksztalceni, w czasie
          studiow i po studiach. W latach 80-tych jechal kto mogl, bez wzgledu na
          pochodzenie. Zreszta nie tylko do anglii ale i do USA, do Francjii, Niemiec,
          Austrii.
        • Gość: u_ka Re: JA MYSLALEM, ZE POLAKOW OD 1 MAJA SLUZBY CELN IP: *.dsl.pipex.com 04.05.04, 00:37
          nie tylko ze wsi baranie - a takze z miasta i takze jezdza wyksztalceni
          po polibudzie mozna w anglii prace znalezc latwo za kase nie do pomyslenia w pl.
          nie tylko do pracy w barach teraz sie jezdzi.. trzeba troche wiary w siebie..
          pozdr.
    • Gość: magda Re: wyścig niewolnikow slowianskich IP: *.z064220066.chi-il.dsl.cnc.net 03.05.04, 14:44
      To bedzie cyrk slowianski. A zalatwili im te ciezkie roboty
      politycy - kamerdynerzy, ktorzy sprzedali Polske globalistom.
      • Gość: rebel Slave IP: *.man.polbox.pl 03.05.04, 15:21
        wszystko jest w porządku slowa Slave w angielskim oznacza zarówno niewolnika
        jak i Słowianina

niewolnik słowiański to masło maślane
        • Gość: mn Re: Slave IP: *.core.virnet.pl 03.05.04, 15:48
          > wszystko jest w porządku slowa Slave w angielskim oznacza zarówno niewolnika
          > jak i Słowianina
          >
          > niewolnik słowiański to masło maślane

Nie. Niewolnik to slave[slejw] a słowianin to Slav[slaw]. Zarówno slave jaki i
          Slav pochodzą z łaciny (za pośrednictwem Francuskiego), w której rzeczywiście
          słowo oznaczające niewolnika wzięło się od Słowianina.
          • Gość: mn Re: Slave IP: *.core.virnet.pl 03.05.04, 15:51
            > Niewolnik to slave[slejw] a słowianin to Slav[slaw].
            aha, i zapomniałem dodać, że "słowiański niewolnik to będzie "Slavonic
            slave"[slawonik slejw] albo "Slavic slave"[slawik slejw] (drugie raczej amer.)
          • Gość: gran Re: Slave IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.04, 16:33
            tO BEZ ZNACZENIA JAK SIE TO TŁUMACZY - LEPIEJ BYC NAJEDZONYM "NIEWOLNIKIEM" W
            ANGLI NIŻ BEZROBOTNYM W POLSCE. SMUTNE ALE PRAWDZIWE - SZKODA TYLKO ŻE NIE
            PRZECZYTA TEGO ŻADEN POLITYK
            • Gość: Wqrwiony2 Racja IP: *.aine.pl 03.05.04, 17:21
          • Gość: Jędrzej Re: Slave IP: *.chello.pl 03.05.04, 17:16
            Gość portalu: mn napisał(a):

> Nie. Niewolnik to slave[slejw] a słowianin to Slav[slaw]. Zarówno slave jaki i
            > Slav pochodzą z łaciny (za pośrednictwem Francuskiego), w której rzeczywiście
            > słowo oznaczające niewolnika wzięło się od Słowianina.

----------------------------

Angielski znasz dobrze, ale z historią gorzej. Z całą pewnością starożytny Rzym
            znał i praktykował niewolnictwo znacznie wcześniej nim jakiegokolwiek
            Słowianina na oczy zobaczył.

• Gość: a Re: Slave IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 03.05.04, 16:41
          rebel, sloneczko, 'slave' - niewolnik; 'Slav' - Slowianin...
      • Gość: Wqrwiony2 A co - lepiej, żeby wegetowali na zasiłkach? IP: *.aine.pl 03.05.04, 17:20
        Porządni, pracowici i odważni ludzie - daj im Boże szczęście.
      • Gość: Sarmata Ludzie, pozbadzcie sie wreszcie tych kompleksow! IP: *.dyn.optonline.net 03.05.04, 17:31
        To, co sie dzieje jest normalne i dobre, i bedzie dobre nawet jak bezrobocie w
        Polsce spadnie do 10%. I nie ma sie co przejmowac tym, ze wyjezdzajacy do
        bogatszych krajow beda na poczatku wykonywac naogol prace proste i gorzej
        platne - zadna (uczciwa) praca nie hanbi. Irlandczycy, Wlosi, Grecy i wielu
        innych przeszlo przez to stadium w USA i nikt w ich rodzinnych krajach nie
        lamentowal ze w Ameryce maja nienajlepsza opinie.

Jest szansa i trzeba ja wykorzystac!
      • Gość: jarek-Zyd Dlaczego od razu niewolnikow, w takim razie IP: *.fastres.net 03.05.04, 20:46
        ci wedlug ciebie niewolnicy z Afryki Polnocnej czego w europie szukaja.
        Kondycje pracy na Zachodzie, sa na pewno duzo lepsze niz w Polsce.
      • Gość: JohnGalt Cos Ci sie pochrzanilo IP: 207.245.124.* 03.05.04, 20:49
        Zapominasz chyba, ze pracuje sie wylacznie dla siebie.
        Jesli w UK placa wiecej, to niewolnictwem bylo by
        pozostanie w PL i zarabianie mniej!
      • Gość: o90@wp.pl Jak kto durny to mu nic nie pomoze !!!MAGDO!! IP: *.handpicked.uk.com 04.05.04, 05:50
        niewolnicy slowianscy ? trzeba byc wyjatkowo durnym zeby wymyslic taki belkot
        wszystcy jada na wlasna prosbe moga przezciez jechac do rosji do braci slowian
        nieprawdaz ?
        pracuje w angli i nie czuje sie niewolnikiem pracowalem w polsce i tyralem za
        grosze a pozniej panstwo kradlo 45% mojego dochodu,niewolnikom w rzymie podatek
        zabieral 10 % no ale zeby to wiedziec trzeba miec mozg magdo a nie otchlan !!!
    • Gość: Lotto Eksport.... IP: *.tnt3.hbg2.deu.da.uu.net 03.05.04, 14:54
      Eksport bezrobotnych do WB. Troche to moze i przykre ale przy dzisiejszym
      poziomie ekonomicznym naszego panstwa to jest jedyny nasz "szlagier"
      eksportowy. Miejmy nadzieje ze juz w niedalekiej przyszlosci cos sie w naszej
      gospodarce "zakorbi" i te same autobusy beda odwozic tych ludzi do Polski.
      Oby....
      Tylko ze powroty z emigracji sa zbyt czesto powiazane z niespelnionymi
      marzeniami.... "nowego poczatku" jak i strachem przed "starym od nowa".....
      • Gość: rebel Re: Eksport.... IP: *.man.polbox.pl 03.05.04, 15:33
        w gruncie rzeczy ludzie, ktorzy wyjezdzaja to sol naszej ziemi - jadą do
        cięzkiej pracy a nie kraść (chociaz sa tam i tacy). Nalezy sie tym ludziom
        szacunek, ze biora sprawy w swoje recę, ryzykują i są aktywni a nie siedzą na
        zasiłku w naszej prowincjonalnej, skorumpowanej i żałosnej już niestety z braku
        perspektyw Ojczyźnie...

jedno jest pewne - jeśli osiągną tam sukces WBREW wszystkiemu (a także wbrew
        nasze exuise moi klasie politycznej) to będą go zawdzięczać tylko sobie. Za
        kilka lat wrócą - bogatsi w doświadczenia (i oszczędności) i zmienią ten kraj.
        Oby.
        • Gość: PAX Re: Eksport.... IP: *.cable.ubr05.stav.blueyonder.co.uk 03.05.04, 16:59
          Nie licz na to. Tak samo mialo byc w latach 90-tych, kiedy to ludzie
          powracajacy z emigracji mieli zmienic Polske. Popatrz co sie z tego porobilo.
          Nie licz na innych, zeby zmienili kraj za ciebie. Wiesz, brzmi to jak banal,
          ale "zrob to sam".
          • Gość: rodaczka Re: Eksport.... IP: 64.213.237.* 03.05.04, 17:15
            Moj drogi, wielu chcialo wrocic, i moze to zrobilo, ale jak zobaczyli, jak sie
            ich przyjmuje i jakie sa warunki- szybko zawrocili. Jak sie komus powiedzie-nie
            wroci.
      • paramol Re: Eksport.... 03.05.04, 18:00
        Oj, nie jedyny, po co te kompleksy! A polskie meble, tak chętnie kupowane,
        artykuły AGD - kuchenki, lodówki z wytw. Amica, szkło i fajans stołowy,
        buty /!/, nie mówiąc o żywności. W mojej firmie /holenderska/ wszyscy, którzy
        byli w Posce służbowo mówią o serach /!/, serkach, jogurtach, maśle, dżemach,
        proszą gdy jadę o pieczywo...
        Ironia nie na miejscu. Jadąc do Holandii nie jadę "do nich" jako
        ten "slave", a teraz i do siebie. Tu mieszkam, tam i tu pracuję. Mój paszport
        jest równie dobry jak ich.
    • Gość: k niech zatrudniają Polaków na Dover jako celników IP: *.pap / *.pap.net.pl 03.05.04, 15:01
    • Gość: EDEDK Re: "The Times": Polacy przodują w wyścigu do Dov IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.04, 15:08
      Polak jak zwykle dziad i biedak.
      • Gość: huhu Re: "The Times": Polacy przodują w wyścigu do Dov IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.04, 15:23
        A nie lepiej samolotem ?
        już od 49 zł !
        217.33.132.150/pl/index.shtml
    • Gość: jb Polacy i smiecie IP: *.server.ntli.net 03.05.04, 15:28
      wedlug brukowcow tabuny Polakow przyjada do Anglii aby krasc, zebrac, ubiegac
      sie o pomoc spoleczna, aby myszkowac w smietnikach; kazdy Polak przyjezdzajacy
      do Wielkiej Brytanii ma przy sobie kilka funtow po wielu miesiacach
      oszczedzania w Polsce....
      • Gość: (gość portalu) Re: Polacy i smiecie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 03.05.04, 15:38
        > sie o pomoc spoleczna, aby myszkowac w smietnikach; kazdy Polak przyjezdzajacy
        >
        > do Wielkiej Brytanii ma przy sobie kilka funtow po wielu miesiacach
        > oszczedzania w Polsce....

co, az kilka funtow juz po paru miesiacach, toz to w tej polsce musi byc prawdziwy raj!!

ja w tych moich niemczech to nawet tyle nie mam !!
    • Gość: ross Re: "The Times": Polacy przodują w wyścigu do Dov IP: *.in-addr.btopenworld.com 03.05.04, 15:40
      Witamy i zyczymy powodzenia!
    • Gość: siker Co wtym dziwnego?Polacy to 60% ludności krajów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.04, 15:47
      nowoprzyjętych a więc nawet ze statystyki wynika,że powinno ich być
      najwięcej.Po co te głupie komentarze.
    • Gość: Marek Niestety IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.05.04, 15:53
      Niestety: Jan Rokita, Donald Tusk, Zyta Gilowska, Lech Kaczyński i inni
      pozostają w kraju, aby swymi osobami móc służyć Ojczyźnie...
      • jorn Re: Niestety 03.05.04, 16:11
        A co, wolisz Millera i Leppera?
      • Gość: niestety Re: Niestety IP: 207.96.180.* 03.05.04, 17:04
        niestety chca tez buzka w brukseli
        i mullera w skarpetkach
    • Gość: Kagan Polacy przodują w wyścigu do Dover IP: *.e-loko.pl 03.05.04, 15:53
      I beda przodowac w wyscigu z powrotem do Polski. W W. Brytanii potrzebuja
      Poalkow tylko do najgorzej platnych, brudnych robot, a koszty utrzymania tam sa
      b. wysokie...
      • dachs Re: Polacy przodują w wyścigu do Dover 03.05.04, 16:46
        Gość portalu: Kagan napisał(a):

> I beda przodowac w wyscigu z powrotem do Polski. W W. Brytanii potrzebuja
        > Poalkow tylko do najgorzej platnych, brudnych robot, a koszty utrzymania tam
        > sa b. wysokie...

Na szczescie sa Polacy, ktorzy sa zbyt dumni by najmowac sie do najgorzej
        platnych i brudnych robot.
        Stoja sobie na rogu, ciagna dumnie belta i czekaja na rycerza Leppera, co ich
        juz gwarantowanie oswobodzi od obawy, ze kiedykowiek beda musieli pracowac
        (pardon - byc niewolnikami).

• Gość: PAX Re: Polacy przodują w wyścigu do Dover IP: *.cable.ubr05.stav.blueyonder.co.uk 03.05.04, 17:03
        Niekoniecznie. Jezeli ktos ma odpowiednie kwalifikacje, to moze konkurowac o
        prace z kazda osoba z UE, bez wzgledu na narodowosc. Trudno jednak oczekiwac,
        zeby chloptas, ktory ledwo potrafi sklecic dwa zdania po angielsku dostal prace
        w firmie inzynieryjnej placacej £40/h.
        • Gość: project man > w firmie inzynieryjnej placacej & pound;40/h ??? IP: *.range81-153.btcentralplus.com 03.05.04, 17:59
          Chyba cie sie z time charge pomylilo.

Tyle nikt nie zarabia w branzy, bo to sie nie oplaca.
          Prawie 80k rocznie ?

Spojrz na salary survey, max. to 70k dla wspolnika i 50k dla associate.

Sa lepsze sposoby wyprowadzania pieniedzy z firmy bez niepotrzebnych obciazen
          podatkowych.

• Gość: H56 spada bezrobocie !!!! IP: *.comnet.krakow.pl 03.05.04, 16:16
      teraz będzie się miała władza czym pochwalić
    • Gość: blu mój tata wynajmuje Rusków IP: *.kosson.com 03.05.04, 16:46
      Mój ojciec jak czegoś sam na gospodarstwie nie chce robić to wynajmuje rusków.
      To wspaniali niewolniczy którzy robią nawet nie za pół ceny, a za 1/10 stawki
      polaka. Więc nie ma co sie dziwić, że polacy wyjeżdzają na zachód robić za
      niewolnikó i brudasów! Osobiście uważam, że NA ZACHÓD WYJEŻDZAJĄ TYLKO
      NIEUDACZNICY ponieważ jak ktoś jest zdolny i pracowity to może zarobić na
      siebie w ojczyźnie.
      • dachs Re: mój tata wynajmuje Rusków 03.05.04, 16:48
        Gość portalu: blu napisał(a):

> Mój ojciec jak czegoś sam na gospodarstwie nie chce robić to wynajmuje
        rusków.
        > To wspaniali niewolniczy którzy robią nawet nie za pół ceny, a za 1/10 stawki
        > polaka. Więc nie ma co sie dziwić, że polacy wyjeżdzają na zachód robić za
        > niewolnikó i brudasów! Osobiście uważam, że NA ZACHÓD WYJEŻDZAJĄ TYLKO
        > NIEUDACZNICY ponieważ jak ktoś jest zdolny i pracowity to może zarobić na
        > siebie w ojczyźnie.

A dlaczego twoj tatus nie najmie, za uczciwa stawke, pracowitego i zdolnego
        Polaka?
        • Gość: blu Re: mój tata wynajmuje Rusków IP: *.kosson.com 03.05.04, 17:00
          dobrze wiesz, bo niewolnik i nieudacznik z rosji bez problemu wykona proste
          prace w gospodarstwie za niższą stawkę. Do kopania dopłów i rozrzucania gnoju
          po polu nie trzeba wynajmować zdolnego polaka, a wystarczy rusek. Dzięki temu:
          1. Więcej pieniążków zostaje w kieszeni
          2. Rusek sie czeszy jak głupi bo możę dostać paree złoty i dzięki temu jego
          rodzina w rosji nie zdechnie z głodu.
          • Gość: Wqrwiony2 Jeśli tak wam się wiedzie, to czemu tak fatalnie IP: *.aine.pl 03.05.04, 17:27
            piszesz? Nie stać było szanownego tatusia na wykształcenie dla "światła źrenic
            swoich"...? Nie aby prowokacja?
          • Gość: Wqrwiony2 Nie rozumiem, po co prowokujesz - pod innym IP: *.aine.pl 03.05.04, 17:33
            nickiem piszesz zupełnie odmiennym stylem - ale adres cię zdradza:
            serwisy.gazeta.pl/ksiazki/1,20749,1994120.html?a=11686966&v=3
      • Gość: nieudany Re: mój tata wynajmuje Rusków IP: *.epfl.ch 03.05.04, 17:01
        a to bardzo ladne i patriotyczne ...
        ... w Polsce zostaja sami wybitni, piekni i zdolni ... pieknie, pieknie !!!
        ... niech nam kraj w sile rosnie ... a sio nieudani !!!!
        • Gość: CHRIS Re: mój tata wynajmuje Rusków IP: 81.255.48.* 03.05.04, 17:04
          TERAZ OBUDZILISCIE SIE-TRZEBA BYLO INACZEJ GLOSOWAC W REFERENDUM
      • Gość: Tusom Re: mój tata wynajmuje Rusków IP: 65.112.194.* 03.05.04, 17:16
        Twój tata żyje w Izraelu - czy to znaczy, że macie tak dużo ruskich. smile
      • paramol Re: mój tata ... 03.05.04, 18:09
        ...najmuje /to po polsku/. Wynająć można ciężarówkę, człowieka n a j ą ć. I
        nie Ruska, ale Rosjanina. Używając pogardliwych określeń siebie poniżasz, nie
        jego /ich/. Uczciwa praca /jakakolwiek, nawet ta najbrudniejsza/ nie hańbi. A
        wyjeżdzają nie tylko nieudacznicy. To, że wyjeżdżają dobrze o nich świadczy -
        biorą swój los we własne ręce. Nie pogarda, ale raczej szacunek się należy.
        • Gość: hala Re: mój tata ... IP: *.k69.webspeed.dk 03.05.04, 20:03
          Brawo.To sie tej smarkatej nalezalo.Moze nie zaznala biedy.A szkoda tez,ze ten
          tatuncio nie nauczyl jej szacunku do innych ludzi.Ciekawa jestem co ta pannica
          i jej tatuncio zrobia jak dobry los sie odwroci od nich i to moze oni beda
          musieli tak pracowac u innych jak ci inni teraz u nich.Za ten brak szacunku do
          ludzi zycze im aby to ich spotkalo.
      • Gość: Emilia Re: mój tata wynajmuje Rusków IP: 81.210.102.* 03.05.04, 21:38
        Dawno nie czytałam tak cynicznego i pogardliwego listu. Ten ktoś, kto pisze o
        ojcu z podziwem, że wynajmuje "niewolników" i płaci im z premedytacją grosze, a
        o tych, którzy szukają pracy za granicą, u obcych, pisze z pogardą, nie dość że
        przedstawia siebie jako prostackiego osobnika (to juz jego/jej sprawa), to
        jeszcze obraża ludzi, którzy ciężko pracują i zasługują na szacunek.
      • Gość: Mr. Kovalsky Re: mój tata wynajmuje Rusków IP: 66.114.229.* 03.05.04, 22:50
        > Osobiście uważam, że NA ZACHÓD WYJEŻDZAJĄ TYLKO
        > NIEUDACZNICY ponieważ jak ktoś jest zdolny i pracowity to może zarobić na
        > siebie w ojczyźnie.

Masz racje blu
    • Gość: sev Problemy z praca w angliii IP: *.access.as9105.com 03.05.04, 17:07
      jestem juz kilka dni w anglii i mimo iz bylem tu wiele razy wczesniej to nie
      widzialem tak popsutego rynku pracy - tu nawet nie ma pracy w hipermarketach
    • Gość: repres Doczekałem normalności. IP: *.enformatic.pl 03.05.04, 18:26
      Polacy jadą do prostych prac, bo, o ile się nie mylę, stanowiska prezesów
      dużych spółek w City są już zajęte a trudno, by w związku z roszerzeniem UE
      spółki powoływały dodatkowych prezesów.
      Głupie gadanie o brudnych, prostych pracach: a co u nas gówien się nie uprząta?
      Jest to praca niezwykle użyteczna i nie ma co napadać na tych, którzy ją
      wykonują.
      Denerwuje mnie określanie Rosjan-ruskimi nieudacznikami. Gdy za socjalizmu
      pojechałem na krótko do USA, pierwszy raz w życiu widziałem płyty gipsowo-
      kartonowe. Jak debil uczyłem się ich używania. Też byłem nieudacznikiem.
      Teraz do niejakiego Blu!
      Zanim wypowiesz się z wyższością o ruskich, zasrańcu jeden, niech twój tatuś
      przypomni sobie jak za socjalizmu zapierd@l@ł za 15 USD miesięcznie, bo takie
      warunki tworzyło jego państwo. Szanuj gnoju ciężką pracę innych (myślę, że u
      tatusia który ma synka żłoba jest to także praca upokarzająca), bo inaczej
      jakim baranem byłeś, takim zostaniesz.
      • Gość: H20 bedzie jak w Niemczech .... IP: 199.212.114.* 03.05.04, 18:55
        kiedy NRD dolaczylo do reszty Niemiec i ci ze wschodu zalali zachod ale tylko na
        miesiac bo ilosc miejsc do pracy byla organiczona, bylo wiecej konkurencji do
        tej samej pracy no i ceny utrzymania byly wyzsze. a Wielka Brytania to bardzo
        drogie panstwo no i utrzymanie duzo kosztuje. zeby cos zarobic i odlozyc to
        chyba trzeba mieszkac pod mostem. sam myslalem o wyjezdzie do WB ale jak
        zobaczylem koszty mieszkan w Londynie to sie zlapalem za glowe
    • kozaczek3 Parafraza 03.05.04, 19:06
      Lepszy na obczyżnie kąsek lada jaki
      Niż w zawierzonej ojczyźnie nijaki.
      • rolotomasi Re:"The Times": Polacy przodują w wyścigu do Dover 03.05.04, 19:17
        Długi odpoczynek w Polsce, to i wycieczki dłuższe - do Londynu i z powrotem, np.
        Gazeciarskie myślenie i szukanie tematu na granicach szybciutko się skończy i
        nastąpi zadziwienie własnym(ich) niespełnionym oczekiwaniem tłumów na granicach.
        • Gość: Astra Nauczmy sie jednego od Amerykanow IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 03.05.04, 19:30
          Ze zadna praca nie hanbi. Pamietam wiele lat temu pewnego studenta ktory robil doktorat w
          Harvardzie. W pewnym momencie popadl w problemy finansowe i znikl. Miesiac potem
          spotkalam go w supermarkecie w Bostonie jak pakowal towar w torby klientom. Usilowalam go
          nie zauwazyc zeby go nie ambarasowac. W Polsce cos takiego byloby szokiem: dopiero robil
          doktorat a teraz robi w supermarkecie? Ale byloby gadania! Tymczasem on z daleka zaczal
          machac reka i serdecznie sie przywital. Powiedzial ze rok pracy mu dobrze zrobi a w
          miedzyczasie stara sie o stypendium. NIE WIDZIAL ZADNEGO PROBLEMU. Od tego czasu
          widzialam tysiace podobnych sytuacji i zaczynam sie dziwic dopiero gdy koledzy na forum
          wybrzydzaja ze Polacy jada do Anglii pracowac a nie prezesowac. Tak jakby prezesi nie
          pracowali w normalnych krajach.
    • america ALE WSTYD. BARBARZYNCY UDERZAJA******************* 03.05.04, 19:41
      A przeciez rzad RP zapewnial ze wyjazdy beda minimalne. 40 autokarow to
      przeciez 4000 ludzi a ile samolotami a ile pociagiem a ile samochodem.
      Mysle ze za mniej niz 3-miesiace GB wycofa sie z tej pomylki z podwinietym
      ogonem. W tym tepie do konca roku opusci Polske 3 miliony ludzi.
      • Gość: Fakir Ale bieda w tej Polsce !!! IP: *.web.thalamus.se 03.05.04, 21:19
        przecież ktoś musi zgasić światło jak wszyscy wyjadą.
        • Gość: annan kofan Re: Ale bieda w tej Polsce !!! IP: *.proxy.aol.com 03.05.04, 22:01
          ale tys jest bogaty, piekny i jak madrze piszesz!
    • Gość: Kwas Re: "The Times": Polacy przodują w wyścigu do Dov IP: *.shef.ac.uk 03.05.04, 22:08
      Super... Tak sie sklada, ze pracuje w Anglii od roku (legalnie, jestem
      studentem), i jakos szczegolnie na przyjazd rodakow sie nie ciesze. Wystarczy
      mi co widzialem na Victorii, tlumy "ziomali" i "wiesmakow" wypadajace z
      autobusu i szukajace najblizszego sklepu z tanim winem... Juz nie mamy
      najlepszej opinii, a teraz napewno sie ona nie polepszy. Bo jakos nie wierze,
      ze wszyscy jada tu uczciwie pracowac...
    • Gość: Patton 5-13 tys. ludzi? Co to jest, pielgrzymka do Rzymu? IP: *.union01.nj.comcast.net 03.05.04, 22:10
      Myslalem, 50-130 tys. ludzi przyjedzie w pierwszym miesiacu. A wiec nie jest
      tak zle, gitara gra!
      • Gość: niemiec Re: 5-13 tys. ludzi? Co to jest, pielgrzymka do R IP: *.dip.t-dialin.net 03.05.04, 23:06
        poczekej jak ci ta gitara ukradnom
        • Gość: Patton Jak mi ,,ukradnom" to ,,bedem" ,,mnial" ich w d.! IP: *.union01.nj.comcast.net 04.05.04, 04:22
          Ty Niemiec, buraku, jak juz chcesz cos bzdetnego napisac to pisz to poprawnie a
          nie jak w podaniu do wojta o wykopke nowej gnojowki!
      • ospol Re: 5-13 tys. ludzi? Co to jest, pielgrzymka do R 04.05.04, 01:00
        Gość portalu: Patton napisał(a):

> Myslalem, 50-130 tys. ludzi przyjedzie w pierwszym miesiacu. A wiec nie jest
        > tak zle, gitara gra!

Dzisiaj przyjechalo 5 tysiecy to na miesiac bedzie 150 tys. W jeden rok moze
        wyjedzie 2-3 miliony. Kto bedzie pracowal w Polsce na emerytow? Bo Anglia juz
        problem rozwiazala, to Polacy beda grzac na angelskich staruchow.
        • Gość: Patton Chyba sam nie wierzysz w to co piszesz,prawda? IP: *.union01.nj.comcast.net 04.05.04, 04:26
          3 miliony Polakow wyjada? W zasadzie to luksusowa perspektywa zwazywszy, ze
          tyle ludzi nie ma pracy. Przeciez oni teraz tez nie pracuja na polskich
          staruchow, a za kilka lat sami nimi zostana. Wiec w czym twoje obawy? Poza tym
          czy ludzie nie sa wolnymi istotami i nie jada tam gdzie im lepiej? Stworzmy
          dobre warunki w Polsce to nikt nie bedzie chcial wyjezdzac. Proste jak drut!
    • Gość: jurbill Re: "The Times": Polacy przodują w wyścigu do Dov IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.04, 23:16
      Jeżeli używacie liczebników to zastanówcie się jak! Powinno być "około tysiąc
      ludzi więcej i ponad czterdzieści autokarów" chyba w GW brak korekty.
    • Gość: shaft jezu ale lol ... ale co się dziwić IP: 217.153.181.* / 217.153.181.* 03.05.04, 23:58
      w poszukiwaniu lepszego życia ludzie wyjadą wszeńdzie ( sam zamierzam wyjechać
      do australi jak do rośne. ale mam jeszcze jakieś 3 lata do studiów tak więc mam
      jeszcze czas ) smile
      • Gość: Patton To naucz sie do studiow pisac poprawnie po polsku! IP: *.union01.nj.comcast.net 04.05.04, 04:32
        ,,Wszendzie", ,,australii" z malej litery, ,,do rosne"?! Chlopaczku na jakie ty
        chcesz isc studia z tym jezykiem polskim? Przeciez ty matury nie zdasz! Za te
        trzy lata synu to sobie bedziesz ogladal Australie na ,,Discovery channel",
        poniewaz programy imigracyjne do Australii sa nie do przebrniecia.
    • Gość: a te GLUPI!!! IP: *.client.comcast.net 04.05.04, 00:16
      "automatycznie" ?co to znaczy? w zyciu o wszystko trzeba zabiegac, chcesz
      pracowac na zachodzie, najpierw musisz wyjechac a potem znalezdz prace.
      "automatycznie" bedzie lepiej moze powiedziec tylko kompletny glupek!
    • kozaczek3 Parafraza 04.05.04, 00:53
      Lepszy na obczyźnie kąsek lada jaki
      Niż w zawierzonej Ojczyźnie nijaki.
    • Gość: jozek Re: "The Times": Polacy przodują w wyścigu do Dov IP: *.proxy.aol.com 04.05.04, 01:03
      Skoncza sie im pieniadze i wroca.
    • Gość: Mariusz Niech jadą... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 04.05.04, 01:43
      Mozna bylo sie tego spodziewac.Wielu z nich wroci innym sie uda.Zycze im
      wszystkiego najlepszego a tym pozostajacym w RP nareszcie madrych wyborow i
      wiecej zainteresowania zyciem spolecznym.Czas wyp.. na smietnik historii
      skurw..ktorzy od 15 lat mieszaja tutaj.Mocnego kopa w pysk wszelkim meda
      potrafiacym skutecznie wpoic nam ze jestesmy narodem nieudacznikow,stadem
      baranow za ktorych trzeba myslec.Michnik..Ty chu... to tez ciebie
      dotyczy.Trafia mnie gdy slysze biadolenie ze tylko zlodzieje nami rzadza,ze
      tylko prywata,srata...Tak jest bo na to pozwolilismy!!!...Stan apati,odwracanie
      sie od polityki,niewiara w swoje sily i obawa negatywnej oceny przez
      tzw.autorytety to przyczyna tego syfu w jakim zyjemy.Przestancie trawic glupawa
      papke z mediow i zastanowcie sie czy naprawde niczego nie mozna tutaj
      pozytywnego zrobic?..Czas na gest kozakiewicza wszelkiej ,,okraglostolowej
      swoloczy"!!!
      • kozaczek3 Re: Niech jadą... 04.05.04, 01:57
        Gość portalu: Mariusz napisał(a):

> Mozna bylo sie tego spodziewac.Wielu z nich wroci innym sie uda.Zycze im
        > wszystkiego najlepszego a tym pozostajacym w RP nareszcie madrych wyborow i
        > wiecej zainteresowania zyciem spolecznym.Czas wyp.. na smietnik historii
        > skurw..ktorzy od 15 lat mieszaja tutaj.Mocnego kopa w pysk wszelkim meda
        > potrafiacym skutecznie wpoic nam ze jestesmy narodem nieudacznikow,stadem
        > baranow za ktorych trzeba myslec.Michnik..Ty chu... to tez ciebie
        > dotyczy.Trafia mnie gdy slysze biadolenie ze tylko zlodzieje nami rzadza,ze
        > tylko prywata,srata...Tak jest bo na to pozwolilismy!!!...Stan
        apati,odwracanie
        >
        > sie od polityki,niewiara w swoje sily i obawa negatywnej oceny przez
        > tzw.autorytety to przyczyna tego syfu w jakim zyjemy.Przestancie trawic
        glupawa
        >
        > papke z mediow i zastanowcie sie czy naprawde niczego nie mozna tutaj
        > pozytywnego zrobic?..Czas na gest kozakiewicza wszelkiej ,,okraglostolowej
        > swoloczy"!!!

Piszesz na jego portalu i wyzywasz go.
        A fe brzydki jesteś.
        Można się nie zgadzać, można mieć inne zdanie, ale inwektywy?.
        Wybacz ale jesteś cham.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka