Dodaj do ulubionych

POlityczna POprawność PO

29.03.11, 17:26
Co sie stało z partią z której za powiedzenie dowcipu o homoseksualitach można wylecieć ?
Nie chcę sie powtarzać, wszyscy znaja te okolicznosci, ale jak to jest możliwe że w demokratycznej parti, której & 11 statutu przewiduje stopniowanie kar, zastosowano tą najwyższą. Czy warto popierać taka partię ?

Karami wymierzanymi przez sądy koleżeńskie są:
1) upomnienie,
2) nagana,
3) zawieszenie w prawach członka na okres od 6 miesięcy do 2 lat,
4) wykluczenie z Platformy.
www.platforma.org/pl/dokumenty/statut-po/
Obserwuj wątek
    • dachs Nawet Wikula dopadło. :) 29.03.11, 17:33
      Wyjaśnię Ci. To nie za opowiadanie dowcipu o homoseksualistach, lecz za opowiadanie dowcipu o homoseksualistach w warunkach, w których licząca się cześć wyborców takich dowcipów sobie nie życzy.
      Popatrz na tę sprawę z drugiej strony: Hasza też by wywalili z PiSu za to, co wypisuje. smile
      • wikul Re: Nawet Wikula dopadło. :) 29.03.11, 17:49
        dachs napisał:

> Wyjaśnię Ci. To nie za opowiadanie dowcipu o homoseksualistach, lecz za opowiad
        > anie dowcipu o homoseksualistach w warunkach, w których licząca się cześć wybor
        > ców takich dowcipów sobie nie życzy.
        > Popatrz na tę sprawę z drugiej strony: Hasza też by wywalili z PiSu za to, co w
        > ypisuje. smile

Nie zgadzam sie. Warunki nie maja tu nic do rzeczy. Raczej chodzi o przypodobanie sie politycznie poprawnym mediom. Homoseksualiści jawnie i bezkarnie dworowali sobie z całej klasy politycznej na czele z Kaczynskim i Tuskiem. Ten nieszczęsnik został podpuszczony przez jednego z "dziennikarzy" TVN, bodajże Knapika, który ciagnął go za język, aż usłyszał to na co oczekiwał. A tak naprawdę to nie wiemy co i kto sobie życzy. I jaki to będzie mialo wpływ na wyborców.
        A hasz0a nikt by z PiS nie wyrzucil. Musieliby wyrzucic 99 % członkow.
        • dachs Re: Nawet Wikula dopadło. :) 29.03.11, 17:56
          wikul napisał:

> Nie zgadzam sie. Warunki nie maja tu nic do rzeczy. Raczej chodzi o przypodoban
          > ie sie politycznie poprawnym mediom.

No właśnie, " w warunkach, w których licząca się cześć wyborców takich dowcipów sobie nie życzy."
          A ta część ulega wspomnianym przez Ciebie mediom

> A hasz0a nikt by z PiS nie wyrzucil. Musieliby wyrzucic 99 % członkow.

Gdyby Hasz raz jeden jedyny puścił w TVP swoje bluzgi w imieniu Kaczyńskiego, to by się w locie nawet obudzić nie zdążył. smile
      • oleg3 Re: Nawet Wikula dopadło. :) 29.03.11, 19:36
        dachs napisał:
        > w warunkach, w których licząca się cześć wyborców takich dowcipów sobie nie życzy

Węgrzyn nie jest z mojej bajki, ale nie róbcie z niego męczennika PC. Poległ w bratobójczej wojnie od ciosu lokalnego konkurenta. Gdyby wyrzucano z PO za niewyparzony język, to wylecieliby wszyscy medialni politycy. Szkody polityczne za dowcip Węgrzyna są niczym w porównaniu z reakcjami na artykuły w partyjnych gazetkach (Mucha czy Świętokrzyskie).

-
        Co obiecali? Co zrealizowali?
        • dachs Re: Nawet Wikula dopadło. :) 29.03.11, 19:44
          oleg3 napisał:
          > Szkody polityczne za dowcip Węgrzyna są niczym w porównaniu z reakcjami na
          > artykuły w partyjnych gazetkach (Mucha czy Świętokrzyskie).

Przyznasz jednak, że co innego znosić szkody polityczne za słuszną merytorycznie wypowiedź (Mucha), a co innego za niewybredne dowcipy lokalnego macho.
      • manny-jestem Niestety Borsuku 29.03.11, 19:46
        Chyba jednak naprawde zamieniles sie w pospolitego peowskiego politruka. sad((

A jeszcze niedawno pisales ze nieznosisz PC...
        • dachs Nie mieszaj bytów. 29.03.11, 21:30
          manny-jestem napisał:

> Chyba jednak naprawde zamieniles sie w pospolitego peowskiego politruka. sad((

Politrukiem peowskim zawsze byłem. Z przekonania. Ale niepospolitym. smile

> A jeszcze niedawno pisales ze nieznosisz PC...

Bo nieznoszę. A wiesz za co?
          Za to, że usiłuje od Jana na siłę wyegzekwować to, czego Jaś się nie nauczył. I już się nie nauczy, bo nikt w Jasia nie wbija zasad dobrego wychowania. Wręcz przeciwnie, Jaś ma nie mieć stressów i zostać sobą.
          Skutkuje to właśnie tym, że facety na poziomie takich dowcipów, zostają posłami RP na Sejm.
          Przed erą politycznej poprawności - nie do pomyślenia.

Sprawa ma jeszcze aspekt praktyczny. Świata politycznej poprawności można nie lubić, ale kto negowałby jego istnienie i wpływ politykę byłby idiotą.
          Założę się, że z PiSu Węgrzyn też by wyleciał, może nawet wcześniej. Przy całej mojej niechęci do Prezesa, jednego odmówić mu nie mogę - jest dobrzed wychowany i bardzo nie lubi takich rubasznych dowcipasów.
    • marouder.eu A czemu cie to dziwi, Wikul? 29.03.11, 17:35
      Jesli sie zwazy w jaki elektorski target wspolczesnie celuje PO, to w sprawie Wegrzyna nic nie jest niejasne.
      Nadto media. Media, do ktorych Platforma merda ogonem sa calkowicie pod wplywem piewcow politycznej poprawnosci.
      • wikul Re: A czemu cie to dziwi, Wikul? 29.03.11, 17:52
        marouder.eu napisał:

> Jesli sie zwazy w jaki elektorski target wspolczesnie celuje PO, to w sprawie W
        > egrzyna nic nie jest niejasne.
        > Nadto media. Media, do ktorych Platforma merda ogonem sa calkowicie pod wplywem
        > piewcow politycznej poprawnosci.

Z pierwszą częścią twojej diagnozy nie do końca się zgadzam, z drugą niestety tak.
        • dachs Re: A czemu cie to dziwi, Wikul? 29.03.11, 18:00
          wikul napisał:

> Z pierwszą częścią twojej diagnozy nie do końca się zgadzam, z drugą niestety tak.

Target jest, jaki jest. Do sprawy Węgrzyna dochodzi jeszcze inny czynnik.
          Polityk musi umieć panować nad językiem i unikać dawania przeciwnikowi powierzchni do ataku.
          Węgrzyn dowiódł, że tego nie potrafi.
          Moim zdaniem nie powiedział niczego niewłaściwego, ale powiedział to w telewizji. sad
          • wikul Re: A czemu cie to dziwi, Wikul? 29.03.11, 18:32
            dachs napisał:

> wikul napisał:
            >
            > > Z pierwszą częścią twojej diagnozy nie do końca się zgadzam, z drugą nies
            > tety tak.
            >
            > Target jest, jaki jest. Do sprawy Węgrzyna dochodzi jeszcze inny czynnik.
            > Polityk musi umieć panować nad językiem i unikać dawania przeciwnikowi powierzc
            > hni do ataku.
            > Węgrzyn dowiódł, że tego nie potrafi.
            > Moim zdaniem nie powiedział niczego niewłaściwego, ale powiedział to w telewizj
            > i. sad

Ja sie z tym zgadzam, ale po pierwsze trzeba brać pod uwagę że zostalo to z niego wyduszone w rozmowie prywatnej (przynajmniej tak się jemu zdawało), a po drugie on nikogo, poza własna inteligencją, nie obraził. A kara najwyższa.
            • matelot Re: A czemu cie to dziwi, Wikul? 29.03.11, 18:41
              Też jestem zdania, że kara niewspółmierna do przewinienia o ile w ogóle da się tą wypowiedź zakwalifikować jako przewinienie.
    • rycho7 wladza demoralizuje 29.03.11, 18:10
      wikul napisał:

> Co sie stało z partią z której za powiedzenie dowcipu o homoseksualitach można
      > wylecieć ?

A co z reedukacja na Kolymie?
      • wikul Re: wladza demoralizuje 29.03.11, 18:33
        rycho7 napisał:

> wikul napisał:
        >
        > > Co sie stało z partią z której za powiedzenie dowcipu o homoseksualitach
        > można
        > > wylecieć ?
        >
        > A co z reedukacja na Kolymie?

A może lepiej pogadaj z hasz0em.
        • rycho7 Re: wladza demoralizuje 29.03.11, 18:35
          wikul napisał:

> A może lepiej pogadaj z hasz0em.

Aktyw partyjny przywiezl Ci wskazowki z Kremla?
          • marouder.eu Tak, tak, Rychu z haszysta rozmowa idzie ci.. 29.03.11, 18:42
            ...o niebo skladniej. Nie ma to, tamto!
            Ot, teraz np., hasz sobie rozstaw oczat wymierzyl i z badania wyszlo mu, ze w zadnym wypadku nie jest Zydem!
            • rycho7 Re: Tak, tak, Rychu z haszysta rozmowa idzie ci.. 29.03.11, 19:19
              marouder.eu napisał:

> ...o niebo skladniej.

Swiadczy to o tym, ze nie czytujesz tych "tekstow". Fakt, ze to dobrze o Tobie swiadczy.

Nie znam programu PO w zakresie ostatecznego rozwiazania kwestii pedalstwa totez nieskladnie odwoluje sie do ogolnych zasad demokracji i panstwa prawa.

Krytyka wszelkich Wybranych musi skutkowac unicestwieniem.

Ja uwazam sie za najbardziej wybranego wiec licz sie ze slowami. Mozesz urazic moje religijne uczucie samouwielbienia.
          • wikul Re: wladza demoralizuje 29.03.11, 18:46
            rycho7 napisał:

> Aktyw partyjny przywiezl Ci wskazowki z Kremla?

Tak, od Putina.
            Mówiłem żebys z hasz0em pogadał, przynajmniej do wytrzeźwienia.
    • perla wywalenie Węgrzyna to świństwo jest 29.03.11, 18:15
      jeden z nielicznych polityków, który nie miał cykorii przed pedalstwem. I za to go pognali.
      A PO się oszuka. Bo nie ma takich przywilejów, które by były wystarczające dla lobby pedalskiego.
      No chyba, że wpisze się do konstytucji, że premier i prezydent muszą pedziami być. I parytet 75% dla pedałów i lesbijek w sejmie właśnie.
      • t_ete ;) 29.03.11, 20:03
        perla napisał:

> jeden z nielicznych polityków, który nie miał cykorii przed pedalstwem. I za to
        > go pognali.
        > A PO się oszuka. Bo nie ma takich przywilejów, które by były wystarczające dla
        > lobby pedalskiego.
        > No chyba, że wpisze się do konstytucji, że premier i prezydent muszą pedziami b
        > yć. I parytet 75% dla pedałów i lesbijek w sejmie właśnie.

Wyglos publicznie takie oswiadczenie Perla, podpisz. I niech rozplakatuja...

tete
    • t_ete slusznie wylecial 29.03.11, 20:01
      jesli to mial byc 'zart' - to byl potwornie buracki, na poziomie Samoobrony (przed liftingiem i solarium)

tete
      • jaceq Re: slusznie wylecial 29.03.11, 20:17
        t_ete napisała:

> jesli to mial byc 'zart' - to byl potwornie buracki, na poziomie Samoobrony
        > (przed liftingiem i solarium)

Absolutnie popieram. Pamiętajmy, że wcześniej był łaskaw o posłance Wróbel (której nie trawię za jej działalność), równie buracko i prostacko się wypowiedzieć. A rachunek jest prosty: taki burak i prostak więcej szkody przynosi "w szeregach", niż poza nimi.
        Węgrzyn to taki Biedroń, tylko w drugą stronę. Pomyłka PO. Dość samego popatrzenia na tę buracko-prostacką mordę zaczerwienioną, by się odechciewało głosować na PO. Bo ja np. nie wiem co gorsze: partia Kaczyńskich, partia Łyżwińskich, czy partia Węgrzynów.
        • wikul Re: slusznie wylecial 29.03.11, 20:44
          jaceq napisał:

> Absolutnie popieram. Pamiętajmy, że wcześniej był łaskaw o posłance Wróbel (któ
          > rej nie trawię za jej działalność), równie buracko i prostacko się wypowiedzieć
          > . A rachunek jest prosty: taki burak i prostak więcej szkody przynosi "w szereg
          > ach", niż poza nimi.

A cóż takiego powiedział o Wróblowej ? Że to małpa w czerwonym ?

> Węgrzyn to taki Biedroń, tylko w drugą stronę. Pomyłka PO. Dość samego popatrze
          > nia na tę buracko-prostacką mordę zaczerwienioną, by się odechciewało głosować
          > na PO. Bo ja np. nie wiem co gorsze: partia Kaczyńskich, partia Łyżwińskich, cz
          > y partia Węgrzynów.

Partia to nie galeria ulubionych postaci, a statut to nie ozdobnik. Niezaleznie czy mi sie ktos podoba czy nie trzeba go traktować zgodnie ze statutem. Wystarczy przypomnieć sobie wypowiedzi innych za które włos im z glowy nie spadł.
          • jaceq Re: slusznie wylecial 29.03.11, 20:54
            > Partia to nie galeria ulubionych postaci,

Właśnie dlatego nie zamierzam głosować na PO Jacków Kurskich i Karskich.

> ...a statut to nie ozdobnik.

Ja bym mu na drogę jeszcze strzelił po ryju z obu stron, czego nie ma w statucie.
        • wikul Re: slusznie wylecial 31.03.11, 23:48
          jaceq napisał:

> Absolutnie popieram. Pamiętajmy, że wcześniej był łaskaw o posłance Wróbel (któ
          > rej nie trawię za jej działalność), równie buracko i prostacko się wypowiedzieć
          > . A rachunek jest prosty: taki burak i prostak więcej szkody przynosi "w szereg
          > ach", niż poza nimi.
          > Węgrzyn to taki Biedroń, tylko w drugą stronę. Pomyłka PO. Dość samego popatrze
          > nia na tę buracko-prostacką mordę zaczerwienioną, by się odechciewało głosować
          > na PO. Bo ja np. nie wiem co gorsze: partia Kaczyńskich, partia Łyżwińskich, cz
          > y partia Węgrzynów.

Masz szczęście że nie jesteś członkiem, bo móglbyś wylecieć. Kompletny brak szacunku dla tow.Biedronia. To niedopuszczalne.
      • wikul Re: slusznie wylecial 29.03.11, 20:36
        t_ete napisała:

> jesli to mial byc 'zart' - to byl potwornie buracki, na poziomie Samoobrony (pr
        > zed liftingiem i solarium)
        > tete

O dowcipach sie nie dyskutuje, de gustibus. Ale żeby wyrzucać ? Zwłaszcza że ten "dowcip" wydusł z niego dzinnikarzyna-hiena z TVN. Znana "szkoła dziennikarstwa tefauenowskiego".
        Nieszczęsnik myslał że rozmawia prywatnie z zaprzyjaźnionym dzinnikarzem. To tak jakbys z zaprzyjaźniona dziennikarką rozmawiała o sprawach osobistych a ona później pobiegła by do swojej gazety i napisała o czym rozmawiałście.
        • jaceq Re: slusznie wylecial 29.03.11, 21:12
          Wikul, ja sobie mogę pisać, co myślę, o tym nadętym babiszonie, bo to jest moja prywatna opinia, do której mam prawo. Ale gdybym - nie daj Bóg - zabłądził kiedyś między posły, to trzymałbym mordę pod kontrolą i nie ma sensu rozważanie, czy ten menel nazwał do mikrofonu wrażą posłankę kuŗwą, czy nie nazwał. Mogę zagłosować tylko na partię, która oczyszcza się z takich meneli.
          • wikul Re: slusznie wylecial 29.03.11, 22:38
            jaceq napisał:

> Wikul, ja sobie mogę pisać, co myślę, o tym nadętym babiszonie, bo to jest moja
            > prywatna opinia, do której mam prawo. Ale gdybym - nie daj Bóg - zabłądził kie
            > dyś między posły, to trzymałbym mordę pod kontrolą i nie ma sensu rozważ
            > anie, czy ten menel nazwał do mikrofonu wrażą posłankę kuŗwą, czy nie nazw
            > ał. Mogę zagłosować tylko na partię, która oczyszcza się z takich meneli.

Zasady słuszne, tylko że nie jesteśmy idealni. A glupotę i naiwność (bo ja tak to oceniam) wolałbym gdyby eliminowano na etapie układania list, bo członek oprócz obowiązków, swoje prawa ma.
            • dachs Re: slusznie wylecial 29.03.11, 22:42
              wikul napisał:

> Zasady słuszne, tylko że nie jesteśmy idealni. A glupotę i naiwność (bo ja tak
              > to oceniam) wolałbym gdyby eliminowano na etapie układania list, ...

No i właśnie tak się stało smile
        • dachs Re: slusznie wylecial 29.03.11, 21:34
          wikul napisał:

> Nieszczęsnik myslał że rozmawia prywatnie z zaprzyjaźnionym dzinnikarzem. To ta
          > k jakbys z zaprzyjaźniona dziennikarką rozmawiała o sprawach osobistych a ona p
          > óźniej pobiegła by do swojej gazety i napisała o czym rozmawiałście.

Kto myśli, że rozmawia z dziennikarzem prywatnie, dowodzi, że ma za mało grypsu na polityka.
          Obojętnie z jakiego medium by nie był. Żurnalia=kanalia.
          • wikul Re: slusznie wylecial 29.03.11, 22:43
            dachs napisał:

> Kto myśli, że rozmawia z dziennikarzem prywatnie, dowodzi, że ma za mało grypsu
            > na polityka.
            > Obojętnie z jakiego medium by nie był. Żurnalia=kanalia.

To prawda, ale to nie usprawiedliwia surowości kary. Zwłaszcza że jak sie przed chwilą dowiedziałem, Węgrzyn juz został ukarany podwójnie, upomnieniem i kara pieniężną.
      • ewa8a Re: slusznie wylecial 30.03.11, 07:51
        t_ete napisała:
        > jesli to mial byc 'zart' - to byl potwornie buracki, na poziomie Samoobrony (przed liftingiem i solarium)

Tak, Samoobrona byłaby dla niego odpowiednia. To było w tym samym stylu, co zgwałcenie prostytutki.
        • matelot Re: slusznie wylecial 30.03.11, 09:51
          Niezapłacenie prostytutce jest gwałtem. Dlatego większość z tych pań, nie chcąc być gwałconymi pobiera kaśkę z góry. Buractwem jest niepłacenie za każdą wykonywaną na zlecenie pracę.
          A co do posła... nie dostrzegacie u siebie, kochani, tendencji do popadania w polityczną poprawność, którą tak chętnie krytykujecie u innych. A dla kogo "lesbijki" robią to co robią, dla aniołów? Więc niechby ten poseł sobie o lesbijkach myślał ale nie powinien o tym mówić. Nie każdy jednak dobrze się czuje jako hipokryta. Więc dla niehipokrytów podpalcie stos, wy, którzy jesteście bez grzechu... smile
        • jaceq Re: slusznie wylecial 30.03.11, 22:56
          ewa8a napisała:

> Tak, Samoobrona byłaby dla niego odpowiednia. To było w tym samym stylu, co zgw
          > ałcenie prostytutki.

Dokładnie tak. Widząc tego Węgrzyna, widziałem rżące oblicze zgrilowanego na mandarynkowy kolor dra Leppera.
        • dachs Re: slusznie wylecial 30.03.11, 23:19
          ewa8a napisała:

> Tak, Samoobrona byłaby dla niego odpowiednia. To było w tym samym stylu, co zgw
          > ałcenie prostytutki.

To było w zupełnie innym stylu. Każdy normalny (normalny to normalnysmile ) mężczyzna chętniej popatrzy na kobiety niż na innych facetów.
          W tym sensie wypowiedź Węgrzyna - wprawdzie prymitywna - nie była homofobiczna. Chyba, że już jest obowiązek zachwycania się ciałem tej samej płci.
          Natomiast poseł i polityk, musi sobie zdawać sprawę, że takie dowcipy można opowiadać u cioci na imieninach, gdyż konkurencyjna partia, oficjalnie zwalczająca na codzień polityczną poprawność, zawyje z radości na taka gratkę.
          Tylko tyle i aż tyle.
          • jaceq Re: slusznie wylecial 30.03.11, 23:31
            > W tym sensie wypowiedź Węgrzyna - wprawdzie prymitywna - nie była homofobiczna.

Oczywiście, że nie była homofobiczna. Podobnie nie była homofobiczna wypowiedź dra Leppera o gwałceniu prostytutek.
            Obydwie te wypowiedzi były wypowiedziami burackich prymitywów. Obydwie były w tym samym stylu. Węgrzyn dodatkowo zaliczył jeszcze wypowiedź o o przyodziewku posłanki Wróbel, także w tym samym stylu. Ktoś uznał całkiem słusznie, że partia może zyskać dzięki Węgrzynom całkiem nowy wizerunek prymitywnych buraków. I całkiem słusznie wywalono Węgrzyna na zbity pysk.
            • wikul Przecież to, co powiedział poseł Węgrzyn, to..., 30.03.11, 23:58
              ... tak myśli z 80 procent mężczyzn.

www.tvn24.pl/0,1697548,0,1,miller-broni-wegrzyna-tak-mysli-z-80-procent-mezczyzn,wiadomosc.html
              • jaceq Re: Przecież to, co powiedział poseł Węgrzyn, to. 31.03.11, 00:00
                Nie miałem pojęcia, ze Miller uważa, że ze 20% mężczyzn to są pedałowie.

wink
                • wikul Re: Przecież to, co powiedział poseł Węgrzyn, to. 31.03.11, 20:36
                  jaceq napisał:

> Nie miałem pojęcia, ze Miller uważa, że ze 20% mężczyzn to są pedałowie.
                  >
                  > wink

Pedałowie i wszekie inne badziewie, trzecia płeć itp.
                  • jaceq Re: Przecież to, co powiedział poseł Węgrzyn, to. 31.03.11, 20:41
                    > Pedałowie i wszekie inne badziewie, trzecia płeć itp.

I haszowie.
            • ada08 A gdyby tak... 31.03.11, 08:13
              jaceq napisał:

> Ktoś uznał całkiem słusznie, że partia
              > może zyskać dzięki Węgrzynom całkiem nowy wizerunek prymitywnych buraków. I ca
              > łkiem słusznie wywalono Węgrzyna na zbity pysk.
              >

A gdyby tak wszystkie partie wzięły się za oczyszczanie swoich szeregów z buractwa?
              Buraków w partiach jest tylu, że wyrzuceni mogliby założyć własną partię (PPB), nową siłę na naszej scenie politycznej.
              Jest jednak obawa, że po wyrzuceniu swoich buraków niektóre partie przestałyby istnieć, więc chyba nie dojdzie do wielkiego partyjnego odburaczania smile
              a.
              • jaceq Re: A gdyby tak... 31.03.11, 09:36
                ada08 napisała:

> A gdyby tak wszystkie partie wzięły się za oczyszczanie swoich szeregów z buractwa?
                > Buraków w partiach jest tylu, że wyrzuceni mogliby założyć własną partię (PPB),
                > nową siłę na naszej scenie politycznej.
                > Jest jednak obawa, że po wyrzuceniu swoich buraków niektóre partie przestałyby
                > istnieć, więc chyba nie dojdzie do wielkiego partyjnego odburaczania smile

Obserwacja jak najbardziej trafna. Jeśli się uwzględni, że sejm, senat, rząd, prezydent MUSI wywodzić się z którejś frakcji PPB, to można uznać, że mamy w Polsce system monopartyjny.

Coraz bardziej podoba mi się mój pomysł na odburaczenie: powierzenie obowiązków sejmu, senatu i rządu jakiejś wynajętej firmie chińskiej (żeby było taniej), zawarcie umowy na 4 lata ze ścisłym określeniem celów, które firma zobowiązuje się wykonać (mając odpowiednie uprawnienia z legislacją włącznie) pod rygorem kar umownych.

A obowiązki prezydenta mógłby pełnić jakiś dowolny zawodowy aktor posiadający minimum kindersztuby. Z pewnością wypadłby lepiej od żyrandola.
              • dachs Re: A gdyby tak... 31.03.11, 13:06
                ada08 napisała:

>
                > A gdyby tak wszystkie partie wzięły się za oczyszczanie swoich szeregów z burac
                > twa?
                > Buraków w partiach jest tylu, że wyrzuceni mogliby założyć własną partię (PPB),
                > nową siłę na naszej scenie politycznej.

Może to i lepiej, bo buractwo stworzyłoby partię całkowicie nowoczesną, wdrażającą twórczo postulaty postepowego humanizmu:
                Pielęgnownie własnej osobowości, wyzwolenie z okowów konwenansu, i brak tzw. kindersztuby powiedzie nas ku prawdzie i zanikowi wszelkiej hipokryzji.
                smile
          • rycho7 borsuczy katobolszewizm 30.03.11, 23:32
            dachs napisał:

> oficjalnie zwalczającana codzień polityczną poprawność

Jestes swiadomym hipokryta.
            • dachs Re: borsuczy katobolszewizm 31.03.11, 13:09
              rycho7 napisał:

> Jestes swiadomym hipokryta.

Jak najbardziej.
              Onegdaj jednej pani z paskudną, ogromną kurzajką na nosie nie tylko nie podałem adresu najbliższego chirurga plastycznego, ale nawet udawałem, że nic nie widzę.
              I nawet mi nie wstyd, taki jestem zatwardziały w hipokryzji.
    • jaceq Jak cię ponownie zabanują, 29.03.11, 21:06
      notoryczny łgarzu i spamerze, to palcem w twej obronie nie kiwnę, pajacu.
    • jaceq Re: POlityczna POprawność gaetek 29.03.11, 23:27

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,9343488,Mlody_polityk_PO_przeprasza_za__czarna_dz_____.html
      Gazetka pisze w tytule: "czarna dz". Już byłem pewien, że chodzi o jakieś rasistowskie świństwo, o "czarną dziurę", a tu okazuje się, że chodziło tylko o Polonię, zwaną na autobusowych nalepkach "czarną dzіwką". No i chłopaczek musiał się pokajać.
      • wikul Re: POlityczna POprawność gaetek 30.03.11, 00:04

jaceq napisał:

> Gazetka pisze w tytule: "czarna dz". Już byłem pewien, że chodzi o jakieś rasis
        > towskie świństwo, o "czarną dziurę", a tu okazuje się, że chodziło tylko o Polo
        > nię, zwaną na autobusowych nalepkach "czarną dzіwką". No i chłopaczek mus
        > iał się pokajać.

Prosta droga do bandytyzmu stadionowego. Zaczyna sie od takich slów. Mnie na tym tle zadziwia surowść w stosunku do Węgrzyna i pobłażliwość w stosunku do bezmyślnego kibola.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka