marouder.eu 30.04.11, 10:24 ..Panapapiezapolaka i jakos nie widze watkow zwiazanych z tematem Gdziez Mateo, gdzie Wikul albo np. w znany sposob palajacy uczuciem ku klerowi Absztyfikant? Coz to tak Panstwo zamilkli? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matelot Re: A ten, a jutro beatyfikacja... 30.04.11, 10:26 Zwykłem nie angażować się w mało znaczące sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Odpowiedz wymijajaca, spowodowana checia.. 30.04.11, 10:32 ..unikniecia krytyki aktualnych wladz partyjno-panstwowych! Odpowiedz Link Zgłoś
ariadna-enta Re: A ten, a jutro beatyfikacja... 30.04.11, 16:39 ani mnie to nie parzy,ani nie ziębi ta cała beatyfikacja,ale Tobie się dziwię od kiedyś to taki klerylalny się zrobił panie agnostyku.) Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Marouder 30.04.11, 10:44 Jan Pawel II byl postacia niezwykla ; mial ogromny wplyw na swiadomosc Polakow - takze tych niewierzacych czy tylko watpiacych ... dla mnie to dzien refleksji tete Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 ja nie jestem z kieleckiego 30.04.11, 10:58 t_ete napisała: > mial ogromny wplyw na swiadomosc Polakow - takze tych niewierzacych Pijesz do tego, ze mi sie scyzoryk w kieszeni otwiera? Spoko, bog nierychliwy ale sprawiedliwy. Kosciol to nie budynki (zabytki), to wierni. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Re: ja nie jestem z kieleckiego 30.04.11, 11:00 rycho7 napisał: > Pijesz do tego, ze mi sie scyzoryk w kieszeni otwiera? Nie pije do scyzoryka. > Spoko, bog nierychliwy ale sprawiedliwy. Czasami jestesmy niecierpliwi. > Kosciol to nie budynki (zabytki), to wierni. To prawda. tete Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete i jeszcze jedno 30.04.11, 10:58 - na wypadek wszelki : rozumiem Jaroslawa Kaczynskiego (tzn. jego decyzje o pozostaniu z ciezko chora matka) ; nie pojmuje ludzi, ktorzy i w tym znajduja powod by dokuczac gdybym byla w takiej sytuacji - postapilabym tak samo ... tete Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Moj Boze, Tete, za kogo ty mnie masz.. 30.04.11, 11:06 ..jesli sadzisz, ze podobnych rzeczy nie widze na pierwszy rzut oka?! Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Re: Moj Boze, Tete, za kogo ty mnie masz.. 30.04.11, 11:43 marouder.eu napisał: > ..jesli sadzisz, ze podobnych rzeczy nie widze na pierwszy rzut oka?! To nie bylo 'do Ciebie', raczej do innych - pozniejszych dyskutantow. Napisalam o tym bo spodziewam sie ze watek 'sie rozkreci' (takze zahaczajac o J.Kaczynskiego - tradycyjnie i w kontekscie) - a ja nie bede miec pozniej czasu by zajrzec na forum. tete Odpowiedz Link Zgłoś
pan.scan Awansem 30.04.11, 12:06 Gdyby dbał o zdrowie matki to by jej nie wypuszczał na polityczne wywiady z patriotycznymi redaktorami od Sakiewkiewicza. Obawiam sie, że przeważyła niechęć do podania ręki na hasło "przekażcie sobie znak pokoju". To cynik do sześcianu. Ale jego uczucia i przywiązania do matki nie kwestionuję - mogę się mylić. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Re: Awansem 30.04.11, 13:31 pan.scan napisał: > Gdyby dbał o zdrowie matki to by jej nie wypuszczał na polityczne wywiady z pat > riotycznymi redaktorami od Sakiewkiewicza. Obawiam sie, że przeważyła niechęć d > o podania ręki na hasło "przekażcie sobie znak pokoju". To cynik do sześcianu. > Ale jego uczucia i przywiązania do matki nie kwestionuję - mogę się mylić. Nie wiem Scanie. Moze naiwnie przyjmuje slowa politykow. Ten wywiad byl rzecza niedobra - przede wszystkim dla niej (choc mam nadzieje ze nie dotarly do niej nieprzychylne komentarze). Zastanawialam sie nad tym - dlaczego na to pozwolil ? Moze sie 'wymknelo' - i sytuacja byla 'nie do uratowania' ? Mysle ze nawet cynizm Jaroslawa Kaczynskiego - ma swoja granice ... Dlatego wole wierzyc ze nie chce wyjezdzac z jej powodu. tete Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Oznacza to, Tete, ze, wybacz,.. 30.04.11, 11:02 ...Polacy sa narodem nadzwyczajnym (mowiac bardzo delikatnie), jesli slowa akurat Pana Wojtyly sklanialy ich do refleksji Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Re: Oznacza to, Tete, ze, wybacz,.. 30.04.11, 11:34 marouder.eu napisał: > ...Polacy sa narodem nadzwyczajnym (mowiac bardzo delikatnie), jesli slowa akur > at Pana Wojtyly sklanialy ich do refleksji Nie jestesmy nadzwyczajni. Moze czasem nadzwyczajni inaczej - ze wszystkimi swoimi wadami i ulomnosciami - potrafimy byc wspaniali. Na swoj sposob A slowa Jana Pawla II trafialy do serc, nie zawsze do glow. To prawda. tete Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Mnie nie trafialy. 30.04.11, 12:19 Ani w serce, ni do glowy. Uwazalem go za karykature mysliciela. Wyzej wyrazilem pewne zniesmaczenie faktem bezreflesyjnego przezywania historii mysli przez Panie i Panow Polakow. Oto nie znalezli nic u Arystotelesa, Platona, Ambrozego, Hegla, czy innego Krisznamurtiego a znalezli u Wojtyly. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Re: Mnie nie trafialy. 30.04.11, 13:22 marouder.eu napisał: > Ani w serce, ni do glowy. Uwazalem go za karykature mysliciela. > Wyzej wyrazilem pewne zniesmaczenie faktem bezreflesyjnego przezywania historii > mysli przez Panie i Panow Polakow. Oto nie znalezli nic u Arystotelesa, Platon > a, Ambrozego, Hegla, czy innego Krisznamurtiego a znalezli u Wojtyly. Moze gdyby Arystoteles byl Polakiem ... i pojawil sie w 1979 w peerelu ... ? Kto wie ? A wracajac do bezrefleksyjnego przezywania itd. Gdyby Panowie i Panie (Polacy) zechcieli choc troche sie zastanowic PRZYNAJMNIEJ nad slowami Karola Wojtyly ... hmm Nie odbieram Ci prawa krytyki, ale nazwac go ... 'karykatura mysliciela' ? Coz zatem powiedziec o innych papiezach ? tete Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Wszystko, co dobre o Wojtyle.. 30.04.11, 13:32 ..to to, ze mial dobrze postawiony glos, moglby byc niezlym aktorem...hm...wroc, jak mawiaja zolnierze, byl dobrym aktorem, mial swietnie postawiony glos. Wg. mła Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Re: Wszystko, co dobre o Wojtyle.. 30.04.11, 13:42 marouder.eu napisał: > ..to to, ze mial dobrze postawiony glos, moglby byc niezlym aktorem...hm...wroc > , jak mawiaja zolnierze, byl dobrym aktorem, mial swietnie postawiony glos. > Wg. mła Tak, mial swietny glos, potrafil dobrac slowa, wyrazic emocje ... Nie chce sie klocic o jego wielkosc i znaczenie. Byl dobrym czlowiekiem. tete Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu W moim Krakowie.. 30.04.11, 13:49 ...ktoregos razu onze Wojtyla ladawal na lotnisku im. JP2, jechal aleja JP2, by pokropic szpital im. JP2 i zakonczyc dzien w Łagiewnikach, w jakimcis centrum JP2 Taki to skromny, dobry byl czlowiek Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Re: W moim Krakowie.. 30.04.11, 13:54 marouder.eu napisał: > ...ktoregos razu onze Wojtyla ladawal na lotnisku im. JP2, jechal aleja JP2, by > pokropic szpital im. JP2 i zakonczyc dzien w Łagiewnikach, w jakimcis centrum > JP2 > Taki to skromny, dobry byl czlowiek Oj Marouder ... wykonczysz mnie. Dam sie pokroic ze wolalby inaczej tete Odpowiedz Link Zgłoś
nepokretan Re: Oznacza to, Tete, ze, wybacz,.. 30.04.11, 12:26 Uogólniasz. Polacy( w 90% ) tak naprawdę nigdy Wojtyły nie słuchali, więc i jego słowa nie miały jak do nich trafiać. I w sumie to dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Re: Oznacza to, Tete, ze, wybacz,.. 30.04.11, 13:35 nepokretan napisał: > Polacy( w 90% ) tak naprawdę nigdy Wojtyły nie słuchali, więc i jego słowa nie > miały jak do nich trafiać. > > I w sumie to dobrze. Nie wiem skad ta statystyka. Dzisiaj opublikowano zupelnie inne dane. wyborcza.pl/1,75478,9519392,Sondaz_CBOS__Powoli_zapominamy_o_Janie_Pawle_II.html Z drugiej strony - co oznacza 'tak naprawde nigdy Wojtyly nie sluchali' ? Sluchali - ale nie do konca rozumieli ? Z tym moglabym sie zgodzic. Ale nie z tym ze 'to dobrze'. tete Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Jakby Pani, Tete, zaglebila sie w mysl... 30.04.11, 13:39 ...blogoslawionego, ale tak bez wstepnej ku niemu, namolnej, nacjonalistycznej czci, zauwazylaby pewnie, ze gloszone przezen idee maja wartosc rzeczy z sekendhendow. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Re: Jakby Pani, Tete, zaglebila sie w mysl... 30.04.11, 13:52 marouder.eu napisał: > ...blogoslawionego, ale tak bez wstepnej ku niemu, namolnej, nacjonalistycznej > czci, zauwazylaby pewnie, ze gloszone przezen idee maja wartosc rzeczy z sekend > hendow. Drogi Marouderze, nie wiem czy zauwazyles - ale nie chce sie spierac o Jana Pawla II. Co do sekendhendow ... jesli ktos znajdzie w takowym - cos pieknego - czy to zle ? Skad przypuszczenie ze rzeczy w sekendhendach sa malowartosciowe ? Czy dlatego ze ktos ich wczesniej uzywal ? Czy czlowiek noszacy uzywane rzeczy jest gorszym czlowiekiem ? Czy czlowiek przypominajacy juz_dawno_wymyslone /odkryte/objawione ... niegodny jest szacunku, uwagi ? tete Odpowiedz Link Zgłoś
nepokretan Re: Oznacza to, Tete, ze, wybacz,.. 30.04.11, 15:48 Statystyka moja. Na podstawie tego co obserwuję codziennie. Ostatnio miałem okazję rozmawiać z pewną katoliczką. Religię zaliczyła na każdym poziomie. ( To tylko jeden z przykładów, których więcej tutaj mi się nie chce przytaczać.) A ode mnie dowiedziała się, że prezentuje antytrynitaryzm w czystej postaci. To tak a propos słuchania papieży i innych osób duchownych. Odpowiedz Link Zgłoś
perli zatem, 30.04.11, 16:14 na podstawie własnych, codziennych, obserwacji twierdzisz, iż 90 procent Polaków, Papieża, nigdy nie słyszało? Odpowiedz Link Zgłoś
nepokretan Re: zatem, 30.04.11, 16:17 Słyszeć. Słuchać. forum.gazeta.pl/forum/w,13,124760053,124762688,Re_Oznacza_to_Tete_ze_wybacz_.html Odpowiedz Link Zgłoś
perli Re: zatem, 30.04.11, 16:29 jak to robisz? Wiesz ilu mieszkańców Polska liczy? I co to statystyka? Jak zatem to robisz, bo chyba nie rozkładasz matu na chodnikach, i nie pytasz, skoro obserwujesz, codziennie. Njo, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
perli Re: zatem, pees, 30.04.11, 17:43 dla mnie jesteś niewiarygodny, rozumimy się, a na ten ochłap, słuchali, słyszeli, słuchaliśmy, słuchaliście, oni słuchali, one słuchali, my słuchalim, nie dałam się złapać, bo nie jestem tu nowa. Albowiem istotniejsze jest, jak czerpiesz te dane. Nowy, i kiep, niesłychane. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: zatem, 30.04.11, 18:07 nepokretan napisał: > Słyszeć. Słuchać. Dokładnie o to chodzi. Te dwa słowa. I rozdziaw między nimi. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: zatem, 30.04.11, 18:41 > jaki rozdziaw? Rozdziaw między "słuchać" a "słyszeć". Coś w podobie między "patrzeć" a "widzieć". Albo między "czytać" a "rozumieć" (bez żadnych mi tu, kontrowersji, z treściami pomiędzy zwrotkami, bo ich nie ma, bo ich nie &*^#$%, ma, a jak nie, to SKRĘT!, zrozumiano mi?) Odpowiedz Link Zgłoś
perli jes, 30.04.11, 19:01 a Ty przygłupie prowadzisz jakąś statystykę? Proponuję przygłupie teraz zacząć, które słowo, zdania, Papieża, Pan, Pani, pamięta? Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: jes, 30.04.11, 19:10 > Proponuję przygłupie teraz zacząć, Oczywiście, że prowadzę. W zasadzie już nawet kończę. Wychodzi jak obszył 90 procentów, albo i lepiej, nie więcej jednak, niż 96. W szczegóły nie będę się wdawał, objęte są tajemnicą, bo tak mi jest najwygodniej. Dla Ciebie nawet chwilowo zmienię sygnaturkę. I idę spać, bo o północy ruszam na Kaszuby. Odpowiedz Link Zgłoś
perli Re: jes, 30.04.11, 19:18 nie zapomnij o liczbie powałań, które też były wysokie, a dokonał tego On, słowem. I gestem. Odpowiedz Link Zgłoś
perli Re: jes, dwa, 30.04.11, 19:25 nie podpianj się pod gościa, który nie jest wiarygodny, to jakbyś skoczył do fosy, z kamieniem u kostki, i z armatą zamiast aorty. Odpowiedz Link Zgłoś
t_ete Re: Oznacza to, Tete, ze, wybacz,.. 30.04.11, 16:32 nepokretan napisał: > A ode mnie dowiedziała się, że prezentuje antytrynitaryzm w czystej postaci. Madrala A ja spotykam roznych dobrych ludzi ktorym nauki Karola Wojtyly nie 'zaszkodzily'. Zreszta, nie przesluchuje ich 'na okolicznosc', bardziej patrze jak zyja, czy sa szczesliwi. Bywaja. A to juz niezle tete Odpowiedz Link Zgłoś
nepokretan Re: Oznacza to, Tete, ze, wybacz,.. 30.04.11, 16:57 Ludzi nie trzeba przesłuchiwać. Sami mówią. Masz rację, ludzie bywają szczęśliwi. Bez JPII też. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: A ten, a jutro beatyfikacja... 30.04.11, 12:22 Brak recenzji tez jest jakas opinia. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu No. 30.04.11, 12:28 Dzieki podobnym "sadom" swiat trwa W formie cokolwiek niezmiennej. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: A ten, a jutro beatyfikacja... 30.04.11, 13:19 marouder.eu napisał: > ..Panapapiezapolaka i jakos nie widze watkow zwiazanych z tematem > Gdziez Mateo, gdzie Wikul albo np. w znany sposob palajacy uczuciem ku klerowi > Absztyfikant? > Coz to tak Panstwo zamilkli? Jak masz potrzebę wszyczynania forumowych awantur to proszę bardzo, tylko dlaczego próbujesz wciągać w to innych ? Od lat nie dyskutuję o papieżach, więc skad twoje pieprzenie o zamilknieciu ? Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.eu Bo milczysz, a tu beatyfikuja, z czego.. 30.04.11, 13:35 .."hipokrytejsko" korzysta, by posluzyc sie jakze adekwatnym slownictwem lat PRL-u, partia i rzad Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Bo milczysz, a tu beatyfikuja, z czego.. 30.04.11, 18:09 > korzysta, by posluzyc sie jakze adekwatnym slownictwem No, PiS raczej nie skorzysta. Prezes-stryjek wie, że zabrzmiałby tam jak dysonans. Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Ale dlaczego akurat jutro - 1go maja? :O) 30.04.11, 18:16 Czy istnieje w kk tradycja, wyznaczajaca ten konkretny termin beatyfikowania kandydatow? Odpowiedz Link Zgłoś
rycho7 profetyzm Narodu 30.04.11, 18:44 benek231 napisał: > Czy istnieje w kk tradycja, wyznaczajaca ten konkretny termin beatyfikowania Narod w przeczuciu spelnienia obchodzil ten dzien od 1945 roku. Niektorzy nawiedzeni nawet do 1905 roku zgodnie z kalendarzem julianskim. Wiara gwaltownie zanika od 1989 roku Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Poniewaz i T nie masz zielonego pojecia, :O) 30.04.11, 19:23 wiec zaryzykowalem wypowiedz na innym forum. (pozycja 5 i 6 od konca). www.tokfm.pl/Tokfm/1,102433,9514024,Bez_pochodu_1_maja___Pochod_to_tylko_forma__dla_nas.html Odpowiedz Link Zgłoś
rusek11 Re: A ten, a jutro beatyfikacja... 30.04.11, 18:43 hehe, zaden z regiliantow papa wontek nie rozpoczol, to kryptoreligiant sie produkuje. moj wklad do wasich przezyc,he www.youtube.com/watch?v=b9YxqaCLAjk&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś