Dodaj do ulubionych

Ku pamięci

07.06.11, 22:29
Przez Polskę przewala się powszechny lament nad stanem przygotowań do Euro 2012. Ostatnio media z opozycyjnymi politykami prześcigają sie w krytykowaniu kontraktu z Chińczykami na budowie słynnych już dwóch odcinków A2 . Warto więc przypomnieć, zwłaszcza b.ministrowi Polaczkowi, który zapadł na okresowa amnezję, informacje sprzed kilku lat.

wyborcza.pl/1,80196,4248910.html

gazetadom.pl/nieruchomosci/1,102725,5161536.html

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80353,4481463.html

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80353,4522442.html
Obserwuj wątek
    • manny-jestem Co bylo to bylo 07.06.11, 23:11
      a to jest.

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,9744775,Euro_2012__Premier_na_czele_resortu_infrastruktury_.html
      • janusz2_ Re: Co bylo to bylo 07.06.11, 23:19
        manny-jestem napisał:
        > a to jest.

W tekście, który Manny zalinkował, możemy przeczytać:
        "- Premier powiedział, że rozważa dymisję Grabarczyka - opowiada "Rz" polityk z otoczenia szefa rządu. - W kampanii nie będziemy udawać, że wszystko się udało. Największym problemem był bałagan na kolei, który odbił się na notowaniach, a teraz porażka z drogami - mówi wprost."
        gazeta.pl

• wikul Re: Co bylo to bylo 07.06.11, 23:22
        manny-jestem napisał:

> a to jest.
        >
        > wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,9744775,Euro_2012__Premier_na_czele_resortu_infrastruktury_.html

Dyskutujmy o faktach a nie gazetowych spekulacjach.
        • jola.iza1 Re: Co bylo to bylo 08.06.11, 00:18
          wikul napisał:

> manny-jestem napisał:
          >
          > > a to jest.
          > >
          > > wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,9744775,Euro_2012__Premier_na_czele_resortu_infrastruktury_.html
          >
          > Dyskutujmy o faktach a nie gazetowych spekulacjach.
          Fakty są takie:
          Premier powinien umieć zarządzać zasobami ludzkimi
          _wyszło, jak widaćsad
          Premier powinien umieć rozmawiać z opozycją
          _wyszło, jak słychać smile
          Premier powinien troszku nauk ścisłych, i ekonomii ?
          Dwoma słowy : ..... nie premier
          • wikul Re: Co bylo to bylo 08.06.11, 22:17
            jola.iza1 napisała:

> > Dyskutujmy o faktach a nie gazetowych spekulacjach.
            > Fakty są takie:
            > Premier powinien umieć zarządzać zasobami ludzkimi
            > _wyszło, jak widaćsad

A co towarzyszce wyszło złego, śmiało bez niedomówień.

> Premier powinien umieć rozmawiać z opozycją
            > _wyszło, jak słychać smile

A może to opozycja powinna umieć rozmawiać z premierem ?

> Premier powinien troszku nauk ścisłych, i ekonomii ?
            > Dwoma słowy : ..... nie premier

A ty powinnać troszku na trzeźwo w końcu, bo wstyd za ten bełkot.
            • matelot Re: Co bylo to bylo 08.06.11, 22:25
              Myślałem, że tylko ja mam problemy ze zrozumieniem tej damy. Myślisz, Wikul, że ona jest cały czas tipsy?
              Ja, na swój prywatny użytek nazwałem kiedyś ten jej bełkocik slangiem ściany wschodniej wink
              • wikul Re: Co bylo to bylo 08.06.11, 22:34
                matelot napisał:

> Myślałem, że tylko ja mam problemy ze zrozumieniem tej damy. Myślisz, Wikul, że
                > ona jest cały czas tipsy?
                > Ja, na swój prywatny użytek nazwałem kiedyś ten jej bełkocik slangiem ściany ws
                > chodniej wink

Ja już dawno zorientowałem sie w czym rzecz i nie właczam sie do "dyskusji" z ta panią.
                Takie brednie można tylko wypisywać "pod wpływem" albo w "kaftanie".
                • matelot Re: Co bylo to bylo 08.06.11, 22:44
                  "Kamień" spadł mi z serca bo obcując, choćby forumowo z osobą, która trochę nie teges mam czasem wrażenie, że może ze mną coś nie w porządku.smile

A Pani z L. ostatnio oburzona na moja krytykę LSD posunęła się do inwektywy. Nie wiem czy z powodu braku argumentów czy też z jakiegoś innego. Trzeba jakoś z tym żyć smile
            • manny-jestem Re: Co bylo to bylo 08.06.11, 22:42
              wikul napisał:
              > A może to opozycja powinna umieć rozmawiać z premierem ?

Czy za PRLu pracowales w aparacie partyjnym Wikul? Bo to sugestia godna aparatczyka.
              • matelot Re: Co bylo to bylo 08.06.11, 22:49
                manny-jestem napisał:

> wikul napisał:
                > > A może to opozycja powinna umieć rozmawiać z premierem ?
                >
                > Czy za PRLu pracowales w aparacie partyjnym Wikul? Bo to sugestia godna aparatc
                > zyka.
                >
                =================
                Byłbyś tego samego zdania gdyby chodziło o premiera Kaczyńskiego? - pytanie retoryczne, Manny bo jestem pewien, że każdy atak na Kaczyńskiego świadczyłby również o tym, że atakuje aparatczyk.

A tak a' propos aparatczyków... jak ci się widzą aparatczycy pisowscy?wink
                • manny-jestem Re: Co bylo to bylo 08.06.11, 22:55
                  Aparatczyk ma to do siebie ze nie mysli. Aparatczykow pisowskich na tym forum, oprocz hasza, nie widze. Aparatczykow PO zas jest bez miara smile
                  • matelot Re: Co bylo to bylo 08.06.11, 23:05
                    Manny - nie myl ortopedy z pederastą.... aparatczyk, to pogardliwe miano członka aparatu. Może być aparatu partyjnego PiS. Tutejsze oszołomstwo raczej pisiorom kibicuje i nikt nie należy do partyjnego aparatu. Tożsamość z PO wink
              • wikul Re: Co bylo to bylo 08.06.11, 23:03
                manny-jestem napisał:

> wikul napisał:
                >
                > Czy za PRLu pracowales w aparacie partyjnym Wikul? Bo to sugestia godna aparatc
                > zyka.

Za PRL-u ja w miarę swoich możliwosci gamoniu, działałem żeby tacy jak ty mogli wypisywać tutaj głupoty. I nie wydłubuj z większej calości wygodnego ci fragmentu, zwłaszcza do wpisywania bzdur okraszonych inwektywami.
              • dachs Re: Co bylo to bylo 08.06.11, 23:22
                manny-jestem napisał:

> wikul napisał:
                >
                > zyka.

No nie wiem, nie wiem.
                Wydaje mi się, iż sugestia, że opozycja powinna coś jednak umieć w zakresie prowadzenia dialogu, nie jest taka całkiem niedorzeczna. smile
                • manny-jestem Sprawa jest prosta Borsuku 08.06.11, 23:38
                  Kots kto oczekuje od opozycji wiecej niz od rzadu jest albo zaslepionym ideowcem-aparatczykiem albo skonczonym idiota.
                  • wikul Re: Sprawa jest prosta Borsuku 08.06.11, 23:48
                    manny-jestem napisał:

> Kots kto oczekuje od opozycji wiecej niz od rzadu jest albo zaslepionym ideowce
                    > m-aparatczykiem albo skonczonym idiota.

A kto oczekuje więcej ? Przytocz. Dyskutujesz z własnymi urojeniami. Źle z tobą.
                  • dachs Re: Sprawa jest prosta Borsuku 08.06.11, 23:56
                    Ja nie zauważyłem, żeby Wikul oczekiwał od opozycji więcej niż od rządu.
                    Ja w ogóle mam wrażenie, że Wikul od opozycji nie oczekuje absolutnie niczego. smile
                    Dobranoc.
                    • janusz2_ Re: Sprawa jest prosta Borsuku 09.06.11, 00:00
                      dachs napisał:

> Ja w ogóle mam wrażenie, że Wikul od opozycji nie oczekuje absolutnie niczego.
                      > smile

Chyba miałeś na myśli, że Wikul od rządu nie oczekuje absolutnie niczego i gwarantuje mu dozgonną miłośćsmile
                      • wikul Re: Sprawa jest prosta Borsuku 09.06.11, 15:40
                        janusz2_ napisał:

> dachs napisał:
                        >
                        > > Ja w ogóle mam wrażenie, że Wikul od opozycji nie oczekuje absolutnie nic
                        > zego.
                        > > smile
                        >
                        > Chyba miałeś na myśli, że Wikul od rządu nie oczekuje absolutnie niczego i gwar
                        > antuje mu dozgonną miłośćsmile
                        >

Jeszcze raz apeluję do ciebie żebyś nie dyskutował ze swoimi wrażeniami.

• janusz2_ Re: Sprawa jest prosta Borsuku 09.06.11, 15:46
                          wikul napisał:

> Jeszcze raz apeluję do ciebie żebyś nie dyskutował ze swoimi wrażeniami.

Wiem, że nie rozumiesz, co to znaczy wolność człowieka.
                          Mam prawo dzielić się swoimi opiniami i ty na szczęście nie możesz mi tego zabronićsmile

• wikul Re: Sprawa jest prosta Borsuku 09.06.11, 17:01
                            janusz2_ napisał:

> wikul napisał:
                            >
                            > > Jeszcze raz apeluję do ciebie żebyś nie dyskutował ze swoimi wrażeniami.
                            >
                            > Wiem, że nie rozumiesz, co to znaczy wolność człowieka.
                            > Mam prawo dzielić się swoimi opiniami i ty na szczęście nie możesz mi tego zabr
                            > onićsmile

Niczego ci nie zabraniam. Przeczytaj jeszcze raz o co mi chodzi - Jeszcze raz apeluję do ciebie żebyś nie dyskutował ze swoimi wrażeniami Ja dyskutuję z twoimi tezami (przynajmniej na ile to mozliwe), ty dyskutujesz ze swoimi wyobrażeniami.
                            • janusz2_ Re: Sprawa jest prosta Borsuku 09.06.11, 17:10
                              wikul napisał:

> Niczego ci nie zabraniam. Przeczytaj jeszcze raz o co mi chodzi - Jeszcze ra
                              > z apeluję do ciebie żebyś nie dyskutował ze swoimi wrażeniami
                              Ja dyskutuję
                              > z twoimi tezami (przynajmniej na ile to mozliwe), ty dyskutujesz ze swoimi wyob
                              > rażeniami.

Wikul, rozumiem, że masz wrażenie, iż moje opinie i tezy są moimi wrażeniamismile
                              Z jakiś przyczyn apelujesz do mnie, żebym nie dzielił się swoimi opiniami oraz nie formułował tez i uporczywie nazywasz je "moimi wrażeniami".
                              Nie mam nic przeciwko twoim apelom, ale w wpłyną one na formułowania przeze mnie tez i opinii.
                              Ba, w określonych sytuacjach mogę nawet dzielić się swoimi wrażeniami. Np. na widok atrakcyjnej przedstawicielki płci pięknej w nie do końca dopiętym stroju mogę podzielić się swoimi wrażeniami na ten tematsmile
                          • wikul Re: Sprawa jest prosta Borsuku 09.06.11, 17:06
                            janusz2_ napisał:

> Wiem, że nie rozumiesz, co to znaczy wolność człowieka.

Dlaczego mi ubliżasz, przemadrzały bufonie ? Ja o tą wolność walczyłem, a ty tych co ci ta wolność wywalczyli mieszasz zbłotem.
                            • janusz2_ Re: Sprawa jest prosta Borsuku 09.06.11, 17:35
                              wikul napisał:

> janusz2_ napisał:
                              > > Wiem, że nie rozumiesz, co to znaczy wolność człowieka.

> Dlaczego mi ubliżasz, przemadrzały bufonie ? Ja o tą wolność walczyłem, a ty ty
                              > ch co ci ta wolność wywalczyli mieszasz zbłotem.

Wikul, nie wiem co robiłeś w życiu, ani ty nie wiesz co robiłem ja. Jeżeli zrobiłeś coś godnego szacunku - to chwała ci za to.
                              Ja odnoszę się do twojej forumowej pisaniny.
                              Swoją drogą strasznie się delikatny zrobiłeś, ale nie przeszkadzało ci to do mnie pisać np. tak:
                              "Należysz do czołówki jednnostronnych kaczych oszołomow, pozbawionych minimum obiektywizmu,"
                              Tekst linka

"Już zapomniałeś jaki tytuł dałeś swojemu watkowi, cymbale ?
                              Oczywiście, ty najlepiej wiesz co sie podoba innym. Bezmyslny Kaczy Qtas (BKQ).

Tekst linka

"Spier,dalaj, nadęty i tępy ćwoku. Zarozumiały i zadufany w sobie matoł. Won,
                              Pluj mu w oczy a powie że deszcz pada. Won, bez odbioru, pisie ścierwo!"

Tekst linka

Oczywiście posty w podobnym tonie wypisujesz również pod adresem innych forumowiczów, którzy mają inne zdanie niż ty.

• wikul Szkoda że zacytowałes tylko moje fragmenty tekstów 09.06.11, 18:20
                                janusz2_ napisał:

> Oczywiście posty w podobnym tonie wypisujesz również pod adresem innych forumow
                                > iczów, którzy mają inne zdanie niż ty.

Szkoda że zacytowałes tylko moje fragmenty tekstów a swoje pominąłeś ale to twoja stara metoda.
                                W podobnym tonie piszę tylko pod adresem tych którzy mnie obrzucają inwektywami a jak odpiszę w adekwatny sposób to lamentują.
                                • janusz2_ Re: Szkoda że zacytowałes tylko moje fragmenty te 09.06.11, 18:29
                                  wikul napisał:
                                  > W podobnym tonie piszę tylko pod adresem tych którzy mnie obrzucają inwektywami
                                  > a jak odpiszę w adekwatny sposób to lamentują.

Naprawdę sam w to wierzysz?
                                  A może bierzesz jakieś proszkismile
                                  • wikul Re: Szkoda że zacytowałes tylko moje fragmenty te 09.06.11, 21:04
                                    janusz2_ napisał:

> A może bierzesz jakieś proszkismile

Za bardzo przejąłeś sie dola Prezesa i wszystko ci sie popie...ło.
                                    • janusz2_ Re: Szkoda że zacytowałes tylko moje fragmenty te 09.06.11, 21:07
                                      wikul napisał:

> Za bardzo przejąłeś sie dola Prezesa i wszystko ci sie popie...ło.

Bierzesz? smile
                                      • wikul Re: Szkoda że zacytowałes tylko moje fragmenty te 09.06.11, 21:25
                                        janusz2_ napisał:

> wikul napisał:
                                        >
                                        > > Za bardzo przejąłeś sie dola Prezesa i wszystko ci sie popie...ło.
                                        >
                                        > Bierzesz? smile

Zadaj to pytanie swojemu Wodzowi, on ci powie co powinieneś brać, zamiast tego co dotychczas.
                                        • janusz2_ Re: Szkoda że zacytowałes tylko moje fragmenty te 09.06.11, 21:42
                                          wikul napisał:

> Zadaj to pytanie swojemu Wodzowi,
                                          Widzę u ciebie ciekawe "tęsknoty"smile

> on ci powie co powinieneś brać, zamiast tego co dotychczas.
                                          Cóż za "cięta riposta"smile

No, ale do rzeczy - a więc bierzesz?
                                          • wikul Re: Szkoda że zacytowałes tylko moje fragmenty 09.06.11, 22:39
                                            janusz2_ napisał:

> No, ale do rzeczy - a więc co cie obchodzi że jestem kaprofilem ?

W zasadzie nic, ale Wódz by sie na ciebie pogniewał.
                                            • janusz2_ Re: Szkoda że... 09.06.11, 22:58
                                              wikul napisał:
                                              > janusz2_ napisał:
                                              > > No, ale do rzeczy - a więc co cie obchodzi że jestem kaprofilem ?

> W zasadzie nic, ale Wódz by sie na ciebie pogniewał.

O widzę, że zacząłeś fałszować wypowiedzi swoich rozmówców.
                                              Domyślam się, że fałszując wypowiedzi innych przywołujesz te pojęcia, które są ci szczególnie bliskie. Dlaczego tak bliskie jest ci pojęcie koprofilii?
                                              Jeśli będziesz chciał się podzielić swoimi doświadczeniami w tej materii na forum, to oznacz wyraźnie wątek, bo nie chciałbym do niego zajrzeć nawet przypadkiem.
                                              No i przyznam, że trochę ci współczuję z powodu takich twoich "zainteresowań".

Aha, a proszki bierzesz? smile

A teraz poważnie - nigdy więcej nie fałszuj moich wypowiedzi.
                                              • wikul Re: Szkoda że... 09.06.11, 23:40
                                                Nigdy nie sądź, spisiały smieciu, innych wg siebie. A traz won, forumowa łajzo !
                                                • janusz2_ Re: Szkoda że... 10.06.11, 00:36
                                                  wikul napisał:
                                                  > Nigdy nie sądź, spisiały smieciu, innych wg siebie. A traz won, forumowa łajzo !

A proszki bierzesz? smile
                                                  Czytając twoje posty widzę, że dla miłośników dopalaczy te proszki byłyby hitemsmile
    • wikul Re: Ku pamięci 15.06.11, 17:33
      (...)Kiedy w 2007 r. Polska i Ukraina dostały prawo do organizowania Euro, zadzwoniliśmy do dziennikarzy w Niemczech, Austrii i Szwajcarii, aby się dowiedzieć, co dzięki mundialowi ich kraje zyskały - czy powstały nowe dworce, porty lotnicze, autostrady, połączenia kolejowe, mosty, stadiony. Omal nie umarłem ze śmiechu, gdy dziennikarz ze Szwajcarii po długi namyśle stwierdził, że odmalowano pasy na rondzie w sąsiedztwie.

W Polsce buduje się dla ponad 187 tys. kibiców jednocześnie trzy stadiony od zera, jeden się przebudowuje - za 3,8 mld zł. Budżet na inwestycje związane z Euro 2012 - inwestycje, które zostaną na pewno ukończone - znacznie przekracza 80 mld złotych. Na wszystkie - prawie 100 mld zł.

Od 60 lat Polska nie przypominała bardziej jednego ogromnego placu budowy niż teraz. W Europie od końca wojny również nie było takiej przebudowy kraju. (...)

www.sport.pl/euro2012/1,109071,9771045,Euro_2012__Szansa_na_malyszomanie_do_szescianiu.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka