Gość: Siwy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.04, 10:08 HWDP Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pohybel Re: Pogrzeb ofiar łódzkich juwenaliów IP: 217.96.15.* 14.05.04, 10:11 NPD (Na Pohybel Dresom) Odpowiedz Link Zgłoś
slon2002 żaden policyjny bandyta nie został jeszcze areszto 14.05.04, 14:14 aresztowany mimi ewidentnych dowodów winy. To skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: droot Re: żaden policyjny bandyta nie został jeszcze ar IP: 195.116.92.* 14.05.04, 15:29 co Ty piszesz bezmozga istoto ? Przeciez to nie policja rozpoczela burde i zwroc uwage jaki byl stosunek liczby policjantow do kiboli. Jak dla mnie to do tych ostatnich trzeba walic tylko i wylacznie z ostrej !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prokop Re: żaden policyjny bandyta nie został jeszcze ar IP: *.sympatico.ca 14.05.04, 17:22 Do słonia 2002-skandalem to jest to że ty się urodziłeś, i lepiej wystąp do pani z kiosku Ruchu o odszkodowanie ,że sprzedała twojemu ojcu dziurawego kondoma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miś Re: żaden policyjny bandyta nie został jeszcze ar IP: *.alfa / *.alfa-system.pl 14.05.04, 17:35 popieram...a o "miłośnikach policji" najlepiej świadczą poprzednie re na Twój post Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . OFIARY JUWENALIOW? TO SA OFIARY DRESOW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 19:31 a nie kur.wa juwenaliow. Dlaczego oskarzacie studencka impreze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łodzianin CHWDresom, kibolom i innym ciotom. IP: *.lodz.mm.pl 14.05.04, 18:10 Precz z kibolami dresami i lumpami . Popieram Polską Policję!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juras Re: Pogrzeb ofiar łódzkich juwenaliów IP: 153.19.176.* 14.05.04, 10:14 przeciez ten koles to byl dresiaz, bandzior a wy sie na d nim litujecie. Nalezalo mu sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Siwy Re: Pogrzeb ofiar łódzkich juwenaliów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.04, 10:16 tobie też się należy, jeżeli wypisujesz takie bzdury. no ale cóz niektórym widać podoba się wizja państwa policyjnego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juras Re: Pogrzeb ofiar łódzkich juwenaliów IP: 153.19.176.* 14.05.04, 10:24 wolle dostac pałą w plecy niz tasakiem albo łąncuchem od dresa. Wszyscy kilbole to idioci . Ich miejsce jest tam gdzie wypisuja swoje hasła tj na smietnikach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: człowiek APEL o POSZANOWANIE GODNOŚCI ZABITYCH IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 10:36 Panowie, przenieście tę ziejącą nienawiścią dyskusję gdzie indziej, załóżcie sobie nowy wątek, dajcie mu jakąś pasującą do tego nazwę i opuście to miejsce! Niech rodzina, przyjaciele i bliscy ofiar, kimkolwiek one były, nie będą zmuszone do czytania Waszych postów. Od pradziejów człowiek wyraża szacunek do śmierci, do NIEZNANEGO, przez milczenie. Cisza niesie w sobie więcej znaczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis yogi Re: APEL o POSZANOWANIE GODNOŚCI ZABITYCH IP: 200.56.233.* 14.05.04, 10:44 jasne człowieku życze ci podobnych refleksji jak ci obiją ryja wciągając do bramy, skroją twemu dziecku, telefon, albo ci autko zakoszą pod hipermaketem, bo ta dzicz to wylęgarnia właśnie wszelkiej maści przestępców, przecież na nowe dreski ciuszki trzeba mieć, z laską też trzeba iść na imprezke, pokazać jakim jestem bossem no nie? nie ważne ze wczoraj wytargałem inne torebke albo telefon - jestem bossem w dreskach i to firmowych - śmierć ścierwu zero tolerancji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jac Re: APEL o POSZANOWANIE GODNOŚCI ZABITYCH IP: 195.20.110.* 14.05.04, 10:49 Ciekawe, czy bedziesz milczal jak chuligani/banyci/dresy zabija Ci dziecko/brata/siostre/zone. A moze podasz oprawcy reke przebaczajac mu bez odrobiny gniewu? Koles byl zwyczajnym bandyta, dla takich nie ma miejsca wsrod ludzi chcacych zyc normalnie. Smierc dresom - do nich policja powinna strzelac tylko z ostrej amunicji, bez ostrzezenia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny czlowiek wstyd, ze w ogole cos takiego napisales !!! IP: *.mimuw.edu.pl / *.mimuw.edu.pl 14.05.04, 11:02 mam uszanowac smierc bandyty ? Geba ciesz mi sie od ucha do ucha :] Szkoda, ze policja robi to tak zadko... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy Rozumiem, że uroczyście obchodzisz... IP: *.ssk.com.pl 14.05.04, 12:40 rocznicę śmierci Hitlera. Spędzasz ją w zadumie? bo ja radośnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doc ch.w d. tobie, tobie podobnym... IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 14.05.04, 21:16 ...i jeszcze kawałek szkła, gnojku. Ja bardzo proszę, żeby moje podatki - zamiast na zasiłek dla tego idioty siwego - szły na dobre wyszkolenie i wyposażenie policji w kraju tym, który chcę, żeby był praworządny. Sqrvysynom z transparentem "chwdp" w pochodzie w Łodzi mówię: nie macie gówienka śladu przyzwoitości. Zabita dziewczyna chowała się przed dupkami rabującymi jej sklepik, kiedy dostała kulą. "19-letni Damian" to bandziorzyna, który pchał się gdzie nie należało - tak jak i jego koledzy. Jak głupi ciul drechol albo blokers zatłucze staruszkę, to się mówi wśród debilnego lewactwa, że on ma społeczny problem i trzeba go żałować. Jak policja ubije - przypadkiem, a powinna rozmyślnie - drecha i bandytę, to jest większa histeria niż po śmierci dziesięciu zatłuczonych babć. Przykro mi, trza znać proporcje, a nie z uwielbieniem zboczeńca litować się nad biednymi bandytami. Żądam cywilizowanych warunków życia, a nie rządów zapitych drecholi na co drugim osiedlu, a jeśliby chcieli kogoś bić, niech biją swoich popleczników - lewackich pseudointelektualistów. Żądam prawa do obrony nietykalności cielesnej i własności wszelkimi dostępnymi środkami. A tobie siwy dałbym po ryju, choć się się takimi jak ty brzydzę, bo, jak sądzę, w pojedynkę robisz do majtek i smarczesz się do rycząc "mamo!", a gieroj jesteś tylko w grupie zaćpanych ćwierćchujków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Apatryda Re: Pogrzeb ofiar łódzkich juwenaliów IP: *.ustronie.pw.edu.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.05.04, 02:58 Pff, a jeszcze bardziej podoba mi się wizja państwa dresiarskiego. Za pare lat można będzie zmienić szyld - umrze Polska, a powstanie dreslandia ... paranoja, a jedyną wadą policji jest to, że mogą za mało i muszą egzekfować durne przepisy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis yogi [...] IP: 200.56.233.* 14.05.04, 10:30 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bij Drecha Re: HWDresom, kibolom i innym ciotom IP: *.p.lodz.pl 14.05.04, 10:44 Moze wiekszosc z was nie wie, ale 23 maja organizowane sa w Lodzi Juwenalia tylko, ze na Politechnice. Podobno dresy szykuja odwet na studentach ogladajcie Fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Venus Re: HWDresom, kibolom i innym ciotom IP: *.p.lodz.pl 14.05.04, 12:24 nie rozumiem co dresy maja do studentow?? czemu szykuja odwet??przeciez studentka tez zginela tak jak dres o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qbass ChWDP = Chce Wstapic Do Policji?! IP: *.vline.pl / *.vline.pl 14.05.04, 14:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr x Fakty z gazeta fakt nakrecaja spirale przemocy IP: *.p.lodz.pl 14.05.04, 13:08 Czego sie nie robi dla dobrej wiadomosci, mozna nawet podjudzic zamieszki, cirekawe tylko czy te dwie hieny medialne da sie podac do sadu... ps. wreszcie w GW przy 19 latku zniknal przymiotnik niewinny i student Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: STETIN [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 11:04 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cuban Zal Wam tego 19-letniego bandyty ? IP: *.mimuw.edu.pl / *.mimuw.edu.pl 14.05.04, 10:58 Moim zdaniem policjanci za zabicie takiego huligana powinni dostawac medale a nie wezwania do sadu !!! Wtedy moze w Polsce byloby bezpieczniej. Ale, ze 50% polskich politykow to mafiozi, to na takie rozwiazanie nie ma co liczyc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hans [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 11:01 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxxxxxxxxxxxx Re: Zal Wam tego 19-letniego bandyty ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.04, 11:06 Czemu nikt nie pisze o dziewczynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAX Re: Pogrzeb ofiar łódzkich juwenaliów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 11:07 SIWY HWD Tobie de............ .Bravo Policja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kott Re: Pogrzeb ofiar łódzkich juwenaliów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 11:07 A dziewczyna, która zginęła też była dresem i bandytą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwy to leszcz Re: Pogrzeb ofiar łódzkich juwenaliów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 11:08 Dziewczyny szkoda ,dresa nie !!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: Pogrzeb ofiar łódzkich juwenaliów 14.05.04, 11:14 Gość portalu: kott napisał(a): > A dziewczyna, która zginęła też była dresem i bandytą? A co robiła w tłumie dresiarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
baky Re: Pogrzeb ofiar łódzkich juwenaliów 14.05.04, 11:21 xiazeluka napisała: > > A co robiła w tłumie dresiarzy? Panowie na lewo, a Panie na prawo? W czasie takiej "imprezy"-zadymy? Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: Pogrzeb ofiar łódzkich juwenaliów 14.05.04, 11:24 baky napisał: > Panowie na lewo, a Panie na prawo? W czasie takiej "imprezy"-zadymy? Już nie było zadymy kibole-studenciaki, tylko wspólna walka z policją. Dziewczyna miała wiele czasu na to, by oddalić się w bezpieczne miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
baky Re: Pogrzeb ofiar łódzkich juwenaliów 14.05.04, 11:34 xiazeluka napisała: > Dziewczyna miała wiele czasu na to, by oddalić się w bezpieczne miejsce. Może i stała gdzieś na boku, dalej? Trudno powiedzieć. Jedno jest pewne: strzelano na oślep, nie dopatrzono procedur. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: Pogrzeb ofiar łódzkich juwenaliów 14.05.04, 11:37 baky napisał: > Może i stała gdzieś na boku, dalej? Trudno powiedzieć. Jakby stała dalej, to by jej nie dosięgnął pocisk. > Jedno jest pewne: strzelano na oślep, nie dopatrzono procedur. Na oślep na pewno nie strzelano: 6 strzałów, 3 osoby trafione. 50% skuteczności. Odpowiedz Link Zgłoś
baky Re: Pogrzeb ofiar łódzkich juwenaliów 14.05.04, 11:49 xiazeluka napisała: > Na oślep na pewno nie strzelano: 6 strzałów, 3 osoby trafione. 50% skuteczności No tak, szkoda, że nie 6 trafionych... Dziewczyna została trafiona w głowę. Rzeczywiście zabójczy profesjonalizm. Czyli policję mamy profesjonalną i na najwyższym poziomie! Czy tak trudno było policji przewidzieć niebezpieczeństwo, kiedy dwie "imprezy" (mecz i juwenalia) wręcz się nakładają? PS. Ja nie usprawiedliwiam huliganów, bo to bydło, ale czy należy ich pozabijać? Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: Pogrzeb ofiar łódzkich juwenaliów 14.05.04, 11:56 baky napisał: > Dziewczyna została trafiona w głowę. > Rzeczywiście zabójczy profesjonalizm. Strzelba nie ma przyrządów celowniczych. Wymagasz precyzyjnego trafienia... w co właściwie? > Czyli policję mamy profesjonalną i na najwyższym poziomie! Tego nikt nie powiedział. > Czy tak trudno było policji przewidzieć niebezpieczeństwo, kiedy dwie "imprezy" (mecz i juwenalia) wręcz się nakładają? To dwie różne sprawy - niedołęstwo organizacyjne i poczynania policji w trakcie zadymy. > PS. Ja nie usprawiedliwiam huliganów, bo to bydło, ale czy należy ich pozabijać? A kto chciał ich pozabijać??? Odpowiedz Link Zgłoś
baky Re: Pogrzeb ofiar łódzkich juwenaliów 14.05.04, 12:00 xiazeluka napisała: > Strzelba nie ma przyrządów celowniczych. Wymagasz precyzyjnego trafienia... w > co właściwie? W nogi. Nie wolno strzelać wyżej. > > Czyli policję mamy profesjonalną i na najwyższym poziomie! > > Tego nikt nie powiedział. OK. > To dwie różne sprawy - niedołęstwo organizacyjne i poczynania policji w trakcie zadymy. OK. Masz rację. > A kto chciał ich pozabijać??? Policjanci. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: Pogrzeb ofiar łódzkich juwenaliów 14.05.04, 12:30 baky napisał: > W nogi. Nie wolno strzelać wyżej. Kto powiedział, że nie wolno? Zgodnie z instrukcją, należy strzelać tak, by bandzior nie odniósł zbyt poważnych obrażeń, nie ma natomiast nic o konieczności strzelania wnogi, tym bardziej, że to nieskuteczne i grozi obrażeniami u innych w przypadku rykoszetu, o który przy takiej metodzie strzelania bardzo łatwo. Po drugie - przy braku przyrządów celowniczych strzelanie w określoną część ciała może być tylko umowne. > Policjanci. Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
baky Re: Pogrzeb ofiar łódzkich juwenaliów 14.05.04, 12:43 xiazeluka napisała: > Kto powiedział, że nie wolno? > Obiło mi się (chyba wczorajsza Wyborcza, łódzki dodatek). Tam cytowano jakiegoś eksperta od regulaminów. > Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Dziewczyna została trafiona w głowę. Przecież nie strzelali żelkami. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: Pogrzeb ofiar łódzkich juwenaliów 14.05.04, 12:48 baky napisał: > Obiło mi się (chyba wczorajsza Wyborcza, łódzki dodatek). Tam cytowano jakiegoś eksperta od regulaminów. Daj linka. > Dziewczyna została trafiona w głowę. No i co z tego? Dwie inne osoby w brzuch i nogę. > Przecież nie strzelali żelkami. Sugerujesz, że wiedzieli czym strzelają? Odpowiedz Link Zgłoś
baky Sorry 14.05.04, 12:56 xiazeluka napisała: > Daj linka. Luka, odszczekuję. Spytałem przed chwilą kogoś, kto wie lepiej... To tylko są ZALECENIA, by strzelać nisko. Żaden regulamin i przepis tego nie określa - że nie wolno - bo nie może określać. Okazuje się też, że z bronią, której użyto jest tak: Przy odległości 50 m wahnięcie lufy o 1 cm (!!!) powoduje, że kula leci Panu bogu w okno. Tak więc w ciemności itd. - nie dziwota. Odszczekuję. Hau! PS. Znajomy, którego pytałem stwierdził nawet (poważnie), że wolałby dostać kulą gumową w brzuch niż w jaja. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka No widzisz... 14.05.04, 13:01 baky napisał: > To tylko są ZALECENIA Strzelanie w nogi to dawna bajka... Doświadczenia policji amerykańskiej wyraźnie dowodzą, że walić należy w klatę: cel największy. > Przy odległości 50 m wahnięcie lufy o 1 cm (!!!) powoduje, że kula leci Panu > bogu w okno. Zgadza się, co zresztą potwierdza to, co napisałem powyżej. > PS. Znajomy, którego pytałem stwierdził nawet (poważnie), że wolałby dostać > kulą gumową w brzuch niż w jaja. Ja też. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ue Re: Pogrzeb ofiar łódzkich juwenaliów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.04, 11:32 była przygłupie na juwenaliach, tak jak wielu innych porządnych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: Pogrzeb ofiar łódzkich juwenaliów 14.05.04, 11:38 Gość portalu: ue napisał(a): > była przygłupie na juwenaliach, tak jak wielu innych porządnych ludzi. W programie juwenialów była przewidziana bitwa z policją? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ue Re: Pogrzeb ofiar łódzkich juwenaliów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.04, 12:35 zapytałeś "A co robiła w tłumie dresiarzy?" a nie czy w programie była walka z policją. co ty sensu własnych pytań nie rozumiesz? powinienes raczej zapytac co tłum dresiarzy robił w tłumie bawiących się studentów. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: Pogrzeb ofiar łódzkich juwenaliów 14.05.04, 12:50 Gość portalu: ue napisał(a): > zapytałeś "A co robiła w tłumie dresiarzy?" a nie czy w programie była walka z policją. co ty sensu własnych pytań nie rozumiesz? Mój mały, naucz się czytać ze zrozumieniem i spróbuj pojąć najpierw kolejność wydarzeń. > powinienes raczej zapytac co tłum dresiarzy robił w tłumie bawiących się > studentów. Właśnie o to spytałem - czy był to punkt programu. Jeśli nie był - to co ta dziewczyna jeszcze tam robiła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy Była w pracy IP: *.ssk.com.pl 14.05.04, 12:43 Czytaj dokładniej prasę! chociaż może nie posiadłeś sztuki czytania ze zrozumieniem tekstu. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Podobno coś sprzedawała. Co sprzedawała w tłumie? 14.05.04, 13:23 To po pierwsze. Po drugie - jak wybuchła zadyma, to i praca się siłą rzeczy skończyła. Po trzecie - została trafiona za ladą czy na ulicy? Po czwarte - dlaczego nie uciekła zawczasu? Po piąte - czytać moze i umiesz, ale z myśleniem cienko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walsi Re: Podobno coś sprzedawała. Co sprzedawała w tłu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.04, 13:29 że niby u ciebie z myśleniem ok? hahahahaha. świetny dowcip. > Po czwarte - dlaczego nie uciekła zawczasu? co ty wogóle chcesz udowodnic i komu wypisując te bzdury? Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Masz coś do napisania czy zabijasz czas.... 14.05.04, 13:33 ...bredzeniem? 1. Dlaczego twierdzisz, że to bzdury? 2. Niczego nie udowadniam, odpisuję jedynie na Twoje głupoty. 3. Odpowiedzenie na parę pytań przerosło szanownego kretyna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walsi Re: Masz coś do napisania czy zabijasz czas.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.04, 13:48 skoro nie rozumiesz dlaczego to bzdury to nie będę tracił czasu na udowadnianie czegokolwiek. masz lustro? spójrz w nie i per kretyn to się zwracaj sam do siebie. i nie fatyguj sie z odpisywaniem bo i tak nie będę tego czytać. papa złotko. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Popatrzmy, jak kretyn "dowodzi" swoich racji: 14.05.04, 13:53 Gość portalu: walsi napisał(a): > skoro nie rozumiesz dlaczego to bzdury to nie będę tracił czasu na udowadnianie > > czegokolwiek. > masz lustro? spójrz w nie i per kretyn to się zwracaj sam do siebie. > i nie fatyguj sie z odpisywaniem bo i tak nie będę tego czytać. > > papa złotko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy Re: Podobno coś sprzedawała. Co sprzedawała w tłu IP: *.ssk.com.pl 14.05.04, 13:53 po pierwsze: pilnowała swojego stoiska po drugie: to twoje zdanie po trzecie: tego akurat nie wiem, spytaj swiadków po czwarte: patrz : "po pierwsze" po piąte: jakbyś ty myślał to nie zadałbyś takich pytań Aha od "po pierwsze" do "po czwarte" przecztałem w prasie a nie widziałem, więc jakby co nie zarzucaj mi że to nie prawda bo jeśli masz inne informacje to z góry przyznaję Ci rację. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: Podobno coś sprzedawała. Co sprzedawała w tłu 14.05.04, 13:59 Po pierwsze: co to znaczy pilnowała? Biła się na pięści z kibolami? Po drugie: to zdanie osoby obdarzonej instynktem samozachowawczym. Kiedy banda agresywnych wyrostków leje wszystkich dookoła, to się spierdala, a nie "pilnuje stoiska". Po trzecie: zasięg strzału ze strzelby jest bardzo ograniczony i ciężko przypuścić, by pocisk przeleciał przez tłum i trafił kogoś stojącego dalej. Po czwarte: twierdzisz zatem, że nadal zajmowała się sprzedażą w chwili, gdy wokół trwała regularna bitwa? Byłoby to zabawne, gdyby nie to, że dziewczyna zginęła... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy Re: Podobno coś sprzedawała. Co sprzedawała w tłu IP: *.ssk.com.pl 14.05.04, 14:16 po pierwsze: a kto Ci powiedział, że w ogóle ją dotknęli. Sprzedawała GOFRY a nie piwo i golonkę więc może kibole jej nie zaczepiali. po drugie: ciekawe co by powiedziała swojemu szefowi/właścicielowi budy jakby się okazało że nic jej się nie stało. Poza tym teraz tak mówisz. Nie jesteś i nikt nie jest w stanie stwierdzi jak zareagowałby w takiej sytuacji a jak twierdzisz że wiesz to po prostu kłamiesz. A poza tym jak jesteś taka mądrala to może mi wytłumaczysz co robili tam inni ludzie, którzy nie "spierdalali" jak byłeś uprzejmy się wyrazić. po trzecie: wieź mnie nie rozśmieszaj, chyba sam nie wierzysz w to co piszesz. A jeśli wierzysz to znaczy że jesteś jedyną osobą w tym kraju - co ja mówię - na ŚWIECIE która zna dokładnie trajektorię lotu tej kuli. po czwarte: wcale tak nie twierdzę: nie napisałem nigdzie że zajmowała się sprzedażą. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: Podobno coś sprzedawała. Co sprzedawała w tłu 14.05.04, 14:25 Po pierwsze: jak jest tego typu zadyma - ogólna bijatyka, w dodatku w środku nocy, to chyba nie będziesz komus wmawiał, że jedni i drudzy starannie omijali akurat to stoisko? Po drugie: masz skłonność do makabrycznych żartów. A co, według Ciebie, powie swojemu szefowi teraz? Domagasz się, by młoda dziewczyna broniła jakichś gofrów przed bandą młodocianych pałkarzy zamiast swoje życie i zdrowie??? Po trzecie: co to znaczy "jak byś zareagował"? Jeśli jestem młodą panną, którą atakuje po nocy tłum bandziorów, to uciekam gdzie pieprz rośnie. Śmierć tej dziewczyny powinna być nauczką dla idiotów, którzy siedzą sobie spokojnie tuż obok miejsca, gdzie policja naparza się z bandytami, a w powietrzu latają cegły i kawałki gruzu wielkości domku letniskowego, o pociskach z broni palnej nie wspominając. W USA podobny problem nie występuje - jak rozpoczyna się strzelanina, to wszyscy uciekają (słusznie! Wtedy na ulicy zostają tylko bandyci i można do nich strzelać!), u nas podziwia się burdę z najblizszej odległości i ma potem pretensję, że któremuś z gapiów coś się stało... Po trzecie: jeżeli policja strzela w tłum z odległości 30-40 metrów, to pocisk musiałby mieć rzeczywiście dziwaczną trajektorię, żeby przelatując przez tłum nikogo nie trafić, a ugodzić w głowę kogoś, kto "sprzedaje gofry" jeszcze dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walsi Re: Podobno coś sprzedawała. Co sprzedawała w tłu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.04, 14:36 ale co ty starasz się udowodnić i przekazać pisząc te elaboraty od smego rana? że źle się stało? no jasne że źle się stało. a skąd wiesz czy ta dziewczyna nie uciekała? jesteś jej duchem świętym? siedzisz sobie pindziu przed kompem i trujesz zamiast zając sie czymś na prawdę pożytecznym. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Masz problem, cudaku? To zatrudnij się w cyrku 14.05.04, 14:44 Skąd wiem, że dziewczyna nie uciekała? Ponieważ miała wystarczająco dużo czasu na to, by oddalić się z miejsca bitwy. Tymczasem i ona i wiele innych osób nie biorących udziału w bijatyce, siedziało sobie tuż obok walczących. Zresztą już o tym pisałem. Jesteś z tych, którzy zaskakują po sześciokrotnej lekturze dowolnego tekstu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walsi Re: Masz problem, cudaku? To zatrudnij się w cyrk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.04, 14:50 twoje komentarze sa na poziomie przedszkola niestety i jak widzę za najskuteczniejszą metodę uważasz obrażanie ludzi więc tylko ci mówię, żebys dał juz sobie spokój. i nie podniecaj się tak bo na zawał padniesz a po co ci to. i nie musisz wszystkiego wkółko jak zdarta płyta powtarzać. na prawdę robaczku...a teraz sio do nauki. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Jednak widać wyraźnie, że cierpisz na... 14.05.04, 15:07 ...przypadłość osób nierozgarniętych - nudzi Ci się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: walsi Re: Masz problem, cudaku? To zatrudnij się w cyrk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.04, 14:51 i broń boże ja problemu nie mam. a propozycja zatrudnienia się w cyrku jest własnie na poziomie twoich wszystkich komentarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Jak nie w cyrku, to spróbuj w szatni 14.05.04, 15:07 Ja przynajmniej jakies komentarze zamieszczam, Ty jedynie ujadasz z kąta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maro Re: Jak nie w cyrku, to spróbuj w szatni IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.04, 15:55 wiesz co człowieku? twoje komentarze są żałosne, więc może ich już nie zamieszczaj...i na prawdę dałbyś sobie spokój i nie obrażał ludzi których nie znasz. i przyglądając się tej dyskusji to raczej ty ujadasz z kąta prawiąc te wszystkie banały. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka A Ty sprawdź się może jako zastępca szatniarza 14.05.04, 16:05 Twój... eee... jak by to nazwać... komentarz? nie przypadł mi do gustu, więc może "i ich już nie zamieszczaj..." - och, nie ma to jak treściwa wypowiedź, oryginalna i w ogóle. Masz jeszcze jakieś inne merytoryczne uwagi, słonko? Wiesz, sam coś wspominałeś o "dyskusji"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maro Re: A Ty sprawdź się może jako zastępca szatniarz IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.04, 16:18 proponuję abyś swoje frustracje wylewał w inny sposób. i jakoś mnie nie rusza że mój komentarz ci się nie podoba. twoje wypociny natomiast mnie rozbawiły więc nie pozostaje mi nic innego jak podziękować ci za poprawę humoru. na prawdę jesteś zabawną osóbką. taka co to myśli źe mówi coś mądrego a ty taki naiwny jeszcze jesteś. no ale cóź, mądrość z wiekiem przychodzi. czasem wogóle nie przychodzi ale trzymam kciuki aby zawitała któregoś dnia w twoje progi. pozdrawiam. ps. ten pomocnik szatniarza to bardzo szczeniacki komentarz, bardzo....daruj sobie na przyszłość bo tylko się ośmieszasz. bo rozumiem, źe pomocnika szatniarza, szatniarza i cyrkowca uwaźasz za gorszy gatunek. pracuj nad sobą bo żle skończysz przez tą arogancję. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Nie przyjęli Cię? A to pech... 14.05.04, 16:41 Za dobre rady uprzejmie dziękuję, chociaż nie przypominam sobie, bym o nie prosił. No, ale liczą się dobre chęci, skoro na nic innego lizyć nie można, doktorku-amatorze. Natomiast jestem wprost zachwycony, że Cię rozbawiłem - szczery śmiech na tym świecie pełnym złości to radosna odmiana. Śmiej się więc, przyjacielu, aż do rozpuku, którego także życzę. Jako probierz mądrości nie jesteś jednak zabójczy, no, ale to wina ubogiego sprzętu - sznurek od snopowiązałki nie jest najlepszym urządzeniem do mierzenia mądrości moich postów. Spróbuj może ze sznurowadłami, tylko nie powieś się przypadkiem. O pomocnika szatniarza proszę pretensje zgłosić Barei, o ile masz takie możliwości. W każdym razie spróbuj, z pewnością będzie to bardziej twórcze od wylewania swoich frustracji na forum tym... ojej, to chyba jest zaraźliwe! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy Re: Podobno coś sprzedawała. Co sprzedawała w tłu IP: *.ssk.com.pl 14.05.04, 14:55 po pierwsze: nie napisałem "starannie omijali to stoisko", napisałem, że osobiście jej nic mogli nie zrobić. Chodzi mi o to że z tego co napisano w prasie dziewczyna dostała na własnym stoisku. Jak nawet kradli jej gofry (w co wątpię bo przecież dres się żywi piwem i golonką) to chyba naturalne jest że chciała chociaż zobaczyć KTO jej te gofry kradnie. Ja bym w każdym razie tak zrobił. Nie jest nigdzie napisane w każdej takiej akcji giną ludzie więc jeśli miała w tym interes, a była naprawdę jedną z nielicznych osób, która miała naprawdę interes żeby tam przebywać, to chyba zrozumiałe że tam została, a nie - jak byłeś uprzejmy się wyrazić - "spierdalała". I nie chrzań mi tu że ty na jej miejscu byś uciekał bo teraz to każdy taki mądrala. po drugie: to ty masz skłonność do makabrycznych żartów, że zacytuję "A co, według Ciebie, powie swojemu szefowi teraz?". Co do twojej uwagi o USA- nie bądź taki mądrala - za dużo ogladasz filmów. A co do nauczki dla idiotów to ogólnie się z tobą zgadzam, mam tylko nadzieję że nie masz na myśli tej biednej dziewczyny pisząc "idiotów". po trzecie: doskonale wiesz, że piszesz katastrofalne pierdoły jeśli twierdzisz że to niemożliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: Podobno coś sprzedawała. Co sprzedawała w tłu 14.05.04, 15:20 Po pierwsze: możliwe, że jej akurat nic nie zrobili, ale nie zmienia to faktu, że w takiej sytuacji oberwać może każdy. A jeśli kradli, to oczywiscie nie gofry, ale utarg. Co "chciała zobaczyć" - dalibóg nie pojmuję: jak to kto? Kibole, studenci, ktokolwiek. Jak sobie wyobrażasz "zobaczenie" tego KOGOŚ po ciemku, podczas zadymy, w dynamicznej sytuacji, kiedy myśli się tylko o tym, żeby samemu nie dostać po twarzy; Ty natomiast twierdzisz, że młoda dziewczyna powinna/mogła... co właściwie? Zdjęcia? Rysować rysopisy? Legitymować napastników (aby ustalić KTO zacz)? Jeżeli bandyci tłuką ludzi, jeżeli policja strzela, to naturalna reakcją powinna być ucieczka (z utargiem pod pachą), a nie kibicowanie walczącym. Gbybyś był świadkiem takiej zadymy, to stałbyś dalej tuz obok ze swoim 8- miesięcznym dzieckiem w wózku? Oczywiście istnieje inna możliwość - jesteś pozbawiony instynktu samozachowawczego. To nie jest kwestia mądrości, ale zwykłego odruchu. Po drugie: moja wypowiedź odnosiła się do Twojej, urągającej pamięci tej dziewczyny: twierdziłeś, że powinna bardziej dbać o gofry niż swoje życie i zdrowie. Czy naprawdę muszę za każdym razem stawiać kropkę nad "i"? Co do USA - to pooglądaj sobie nie filmy, ale reportaże. Rozszerzysz sobie horyzonty. Po trzecie: możliwe. A bardzo mało prawdopodobne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy Re: Podobno coś sprzedawała. Co sprzedawała w tłu IP: *.ssk.com.pl 14.05.04, 16:43 po pierwsze: właśnie przeczytałem zeznania ŚWIADKA. Dziewczyna CHOWAŁA się za budką gdy dostała. Przyznasz że oprócz "spierdalania" jest to dopuszczalna reakcja na zagrożenie. po drugie: jeśli tak odebrałeś moje słowa to twoja sprawa. Widzę, że bez wzgledu na pamięć tej dziewczyny starasz sie za wszelką cenę udowodnić, że to jej ewidentna wina ze zginęła "bo co ona tam robiła". Starałem się wykazać Ci że są miliony przyczyn dla których nie zawsze się "spierdala". Po za tym nie napisałem nigdzie że powinna bardziej dbać o gofry niż o swoje życie. To, że próbujesz mi przypisać takie intencje jest po prostu podłe. po trzecie: Jeśli już mówisz o prawdopodobieństwie to w czasie konfliktów w XX wieku wystrzeliwywano ok. 10000 (tak, dziesięć TYSIĘCY!) sztuk amunicji by trafić jednego żołnierza, więc to co się stało nie powinno się stać a jednak życie to nie tylko statystyka i rachunek prawdopodobieństwa. Poziom twoich wypowiedzi jest tak żenujący że na tym kończę z toba "dyskusję". Możesz się nie wysilać z odpowiedzią bo i tak jej nie przeczytam. Ale z krótkiej znajomości z tobą wnioskuję że i tak sobie nie darujesz i kolejnym wylanym na mnie wiadrem pomyj bedziesz chciał zaspokoić swoje zakompleksione ego. Jednak powiem: Żegnaj! Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: Podobno coś sprzedawała. Co sprzedawała w tłu 14.05.04, 16:56 1. Poczytaj zeznania czterech innych świadków, będziesz miał do dyspozycji następnych dziesięć wersji wydarzeń. Chowanie się oczywiście można uznać za dopuszczalną reakcję, szczególnie u spanikowanej kobiety, jednak uwierzę w tę wersję dopiero wtedy, gdy ktoś mi pokaże dziurę od pocisku na tej budzie. 2. Tak napisałeś, więc swoje słowa podziwiaj. Tylko nie udawaj współczucia, ponieważ to już zgrzyt. 3. Nie jest winą tej dziewczyny, że zginęła - o ile nie stała jednak tam, gdzie strzelali gliniarze, czyli tłum bandytów. Zachowała sie jednak z pewnościa nieracjonalnie, zresztą nie tylko ona, choć tylko ona straciła życie. 4. Podłością wykazałeś się Ty, kiedy twierdziłeś, że dziewczyna miałaby przechlapane, gdyby uciekła i "nie miała śladów" (czy jakoś tak) walki w obronie gofrów. Myśl czasami najpierw, potem pisz, rzadziej będą Ci się przytrafiały takie wpadki. 5. O jakich konfliktach piszesz i jak taką statystykę sobie wywiodłeś - to tylko Ty możesz wiedzieć. Jak widzę lubisz absurdalne argumenty, fajnie, szkoda tylko, że używasz ich z całą powagą. 6. To nie była wojna, ale walka policji z tłumem. Tłum to skłębiona masa ludzi, łatwa do trafienia z małej odłegłości z broni o niewielkiej (tak jak mossbergi) donośności, a nie walka z okopanymi żołnierzami. Więc nie opowiadaj głupot o rachunku prawdopodobieństwa. 7. Poziom Twoich wypowiedzi sugeruje wiek gimnazjalny, poziom samozachwytu - okolice przedszkola. 8. "Lubię tę krótką chwilę ciszy przed burzą..." - i tupot uciekającego kretyna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Pogrzeb ofiar łódzkich juwenaliów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.04, 11:17 Zabili koleśa qtury rzucał kamieniami w policje. Bardzo dobrze wiedział że idzie sie napierdalać z policją i czym to grozi. Szkoda tylko Moniki. Spoczywaj w pokoju Odpowiedz Link Zgłoś
baky Re: Pogrzeb ofiar łódzkich juwenaliów 14.05.04, 11:22 Gość portalu: asd napisał(a): > Bardzo dobrze wiedział że idzie sie napierdalać z policją i czym to grozi. Wiedział, że grozi mu śmierć? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marko Re: Pogrzeb ofiar łódzkich juwenaliów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 14:54 I o to chodzi!!! Istnieje pewna nadzieja, że reszta troglodytów następnym razem wkalkuluje takie ryzyko. Tylko szkoda,że Policja nie miała ostrej amunicji na stadionie Ruchu w Chorzowie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty [...] IP: *.cern.ch 14.05.04, 11:19 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blablabla [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 11:33 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student [...] IP: *.pai.net.pl 14.05.04, 11:34 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybak DO WSZYSTKICH, KTORZY PLUJA TU NA POLICJE IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.05.04, 11:54 Zanim zaczniecie zionac nienawiscia do gliniarzy, przeczytajcie wywiad z tymi policjantami, ktorzy uczestniczyli w akcji na Lumumbowie. Jest w dzisiejszej GW (papierowej, w necie nie widzialem). I wtedy sie wypowiadajcie. Rannej dziewczynie, ktora potem zmarla, nie udzielono od razu pomocy. A dlaczego? Bo lezala w tlumie dzikusow, ktorzy caly czas obrzucali policje kamieniami i nie mozna bylo do niej podejsc. A moze ktos wie, dlaczego studenci dolaczyli do dresiarzy i rzucali w policjantow butelkami (z okien akademikow)? Albo dlaczego doszlo do sytuacji, w ktorej bitwie stu dresow z piecdziesiecioma policjantami przygladaly sie setki chlepczacych piwko gapiow - zamiast uciekac, gdzie pieprz rosnie? Bezmyslnosc godna kulki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc111 Re: DO WSZYSTKICH, KTORZY PLUJA TU NA POLICJE IP: *.tvsat364.lodz.pl 14.05.04, 12:45 właśnie - bezmyślność to potęga w tym kraju. To niepojęte, że takiej awanturze przyglądało się mnóstwo ludzi popijając piwko. mało tego - faceci (to jeszcze można pojąć - podskoczyła adrenalina + alkohol) ale oni byli z dziewczynami - i nie pomysleli że to nie jest bezpieczne miejsce? A ochrona? Przecież firmy ochroniarskie są ubezpieczone i płaci im się za bezpieczeństwo. A tu pracownicy żeby im się nic nie stało ściągają koszulki z napisem "Ochrona" i udają gapiów. A studenci? U nich też adrenalina +alkohol wyzwoliła agresję? A policja? To tak trudno przewidzieć, że dzicz pilnowana na stadionie będzie chciała się wyładować i to najlepiej tam, gdzie muzyka, kupua ludzi, których można sroić i piwo, które mona ukraść. Wystraczyło to przewidzieć i profilaktycznie ustawić policjanyów z brygady potrafiącej walczyć z tłumem, zapewnić im dostarczyć armatkę wodną i górę gumowych kul. Budki z piwem i żarciem też przy takiej imprezie powinny być zabezpieczone lepiej niż przez 19- letnią barmankę. A słuzby medyczne? Na takim spędzie nie było awarynie podstawionego ambulansu? Tak na wszelki wypadek organizator powinien to przewidzieć. Ten kraj jest jednak nienormalny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: falafel Re: Pogrzeb ofiar łódzkich juwenaliów IP: *.wesola.sdi.tpnet.pl 14.05.04, 12:20 paradoksalnie ale to że zamiast kul gumowych były ołowiane to ma jednak dobrą stronę: poprostu wszyscy zadymiarze bedą teraz uważać na swoje harce bo zamiast gumki mogą dostać w łeb raz a dobrze. ja uważam że każdy kto bierze udział w bójkach, demonstracjach, jakis protestach agresywnych powinien sie liczyc z utratą życia. ja przekładam spokój społeczny i ten na ulicy ponad życie. Sam nigdy nie wezme udziału w żadnej drmonstracji bo ja poprostu chodzę na wybory i to jest jedyna droga i mozliwość mojego wpływu na rzeczywistość. PS. Dlaczego protestuja pelęgniarki na ulicach polskich miast? Ponieważ głosowały na SLD w większości. jak są na tyle głupie żeby nie pomysleć wtedy podczas wyborów to niech się teraz nie wygłupiają i niech nie protestują na ulicach blikując mi ulice Warszawy. Falafel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ukashek Re: Pogrzeb ofiar łódzkich juwenaliów IP: 81.210.86.* 14.05.04, 12:33 slusznie gadasz!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miguel Re: Pogrzeb ofiar łódzkich juwenaliów IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 14.05.04, 13:10 Święta prawda. Wszyscy, którzy wywołują takie burdy powinni mieć świadomość, że kiedy policja sięga po broń, może sie to skończyć na cmentarzu. Nie jestem zwolennikiem zamordystycznych poczynań, ale uważam że mogloby się obejść bez ofiar, gdyby ci debile wiedzieli że to nie przelewki. Ja już dawno wyrosłem z takich imprez i wolę bardziej kameralne klimaty, ale pamiętam jak to było zawsze na lumumbowie. O góza nie bylo trudno. Działania prewencyjne. Przede wszystkim. Tak sobie to wyobrażam, choć nie było mnie tam i prawdopodobnie nie mam nawet mglistego wyobrażenio o tym co tam się działo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mr x Re: Pogrzeb ofiar łódzkich juwenaliów IP: *.p.lodz.pl 14.05.04, 13:16 To moze mi powiesz w takim razie na kogo mam teraz zaglosowac?! Na PO z Rokita na czele, ktory demagogia i glupotami goni leppera? Na SDPl ktore jest zbieranina szczurow z SLD, na PiS ktory nie potrafi w Lodzi znalezc kandydata z tego miasta i daje kogos z warszawy, na SLD ktore moze ostatnio najmadrzej gada ale oni juz swoje 5 minut mieli, na kogo? W tym problem, beda wybory i nie bedzie na kogo glosowac, bo co nie wybierzesz to i tak bedzie to holota polityczna ktora rzadzi tym krajem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gruby HWDP? IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 14.05.04, 12:29 Gość portalu: Siwy napisał(a): > HWDP Ja w ogóle proponuje tępić wszystkich, którzy używają tego hasła. Bo pomijając już kwestię ortografii, de facto oznacza ono "precz z policją", "bić policję" a dla niektórych nawet "zabijać policjantów". A dlaczego nie "Karać nadużycia Policji", "Żądamy większej kontroli na Policją", "Policja powinan zmienic procedury"? (wiem że to za długie i mało nośne, ale to tylko przykłady). Zamiast tego mamy HWDP. Prymitywne dresiarsko-bandyckie hasło, które jest w zasadzie skierowane przeciwko normalnym ludziom. Ktoś, kto go używa, nie myśli, tylko posługuje się więzienno-bandycko-kibolskimi kliszami. HWDP jest w istocie przyzwoleniem na takie wyczyny, jak atak kibolbandytów na studenciaków w Łodzi. Więc żądamy większej kontroli na policją!!, karać nadużycia policji!!! i Chuj W Dupę Bandytom i Drechom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jac Re: HWDP? IP: 195.20.110.* 14.05.04, 14:31 Popieram. Ortografia to raz, śmierć bandytom to dwa, usprawnienie działań policji i dostosowanie procedur do naszych realiów to trzy, dwa i trzy, to cztery, a pięć to chęć życia bez obawy o napaść chuliganów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marchewka to wygladalo zupelnie inaczej IP: *.p.lodz.pl 14.05.04, 12:33 Dresy na lumubowie bawili sie przy scenie techno i byl luz do czasu kiedy zachcialo im sie piw.Poprostu zaczeli brac sobie piwa darmowo i to bylo powodem wezwania policji a nie bojki dresy sie wtedy nie bili ze studentam!!kiedy policja przyjechala najpierw bila palami wszystkich(nawet pare wychodzaca ze sklepu "kurczaszek")a potem otworzyla ogien do wszystkich strzelala w tlumj.kiedy dostal ten chlopak to dresy na wyrwanym blacie stolu zaniesli go w strone policji a ona wciaz do nich strzalla mimo iz szli z rannym ,pochwili to samo z ta studentka wiec nie wypisujcie ze studentka lezla gdzies daleko ze dresy jej nie wypuscili oni ja zaniesli w strone policji ktora wciaz strzelala i to dopiero rozruszylo dresow i sie zaczelo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aj Re: to wygladalo zupelnie inaczej IP: *.hrz.uni-kassel.de 14.05.04, 13:53 w takim razie dresy sa usprawiedliwione i to nie ich wina ze weszli na osiedle akademickie szukac burdy, tylko policji ze starala sie zapanowac nad tlumem kretynow. p.s. ciekawe jak ty bys sie zachowwal/a jak w czasie rozruby 100 albo wiecej kwadratow lapie za drzwi i biegnie w twoja strone, czy ktos/cos na nich jest to pewnie najpierw bys staral/a sie dostrzec, moze poszukac lepszego punktu widokowego, a dresy biegna i biegna ... p.s. a to ze sobie "> Dresy na lumubowie bawili sie przy scenie techno i byl luz do czasu kiedy > zachcialo im sie piw.Poprostu zaczeli brac sobie piwa darmowo " - to takie normalne, przeciez !? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Q Re: Pogrzeb ofiar łódzkich juwenaliów IP: *.kon.tvknet.pl / *.tvknet.pl 14.05.04, 12:35 No właśnie, łatwo ferować wyroki, dzis w Gazecie przeczytałem artykuł-rozmowę z policjantami, którzy brali udział w akcji w Lumumbowie... jednoznaczność moejj oceny prysła i juz nic nie powiem, że jest albo białe albo czarne, w tej konkretnej sprawie nic nie jest jednoznaczne. Po pierwsze, zabezpieczenie juwenaliów to problem rektoratu i miasta, obie instytucje dały dupy, ewidentnie, zwalanie tego na policję to skur... syństwo. Co to za ochrona imprezy, kiedy byczki z agencji ochrony piły piwko i gadali z panienkami ?! Po drugie, kto, jak nie studencji, rzucali butelki i inne rzeczy na policjantów z okien akademików ?! Podano przykład studenta z samorzadu studenckiego, który szalał rzucając w policjantów... bez komentarza... Po trzecie, co za debile stoją i przyglądają się szarżom, raz policji, raz dresów ?! gapie proszą się tylko o nieszczęście. Ignorowanie wezwań policji do odejścia (rozejścia się) to też wykroczenie ! PO czwarte i ostatnie, w tej sprawie nie ma niewinnych, wszyscy są winni, ale pamiętajmy, że wbrew pozorom najmniej winni są policjanci. Gdyby nie tragiczna (i wręcz porażająco durna) pomyłka z amunicją, to dzis wszyscy chwaliliby akcję policji i wieszali psy na dresach i oczywiście studentach. Jesli zabity chłopak był dresem, bił się z policją, to jego wina, nawet gumowa kula może zabić... zapłacił za własną głupotę, straszną karę, ale z własnej winy... O zmarłej dziewczynie wiemy, że była przypadkową ofiarą... to jest najgorsze... Zawsze jest źle, jeśli giną ludzie, a najgorzej, jesli giną niewinni, przypadkowi... Dzis wiemy też, że nie dopuszczono karetki do rannego, który zmarł, ten koleś mógł żyć, gdyby dresy pozwoliły na dojazd karetki, która wezwała policja ! A generalnie, to jeszcze wylałbym za tę aferę rektora i prezydenta miasta, ci dwaj najwięcej zawinili i oczywiście organizatorzy plus ochroniarze-placki, kumple dresów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na pohybel! HWDP dla scierwa... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.04, 12:49 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GREGMAN A CO TA DZIEWCZYNA TAM ROBIŁA? IP: 213.17.204.* 14.05.04, 13:56 przeciez policja nie zaczela strzelac od razu. laska miala duzo czasu na to, zeby - jak kazdy NORMALNY czlowiek-uciec z miejsca, gdzie dresy napier... sie z policja! a ona byla wsrod nich--co ona tam robila pytam??? nie usprawiedliwiam tego, ze ktos z policjantow pomylil kule-ale pytam:CZEMU ONA NIE SCHOWALA SIE GDZIES TYLKO BYLA W GRUPIE Z PSEUDOLUDZMI, KTORZY ATAKUJA PRZEDSTAWICIELI PRAWA??? Odpowiedz Link Zgłoś
brenya Re: Pogrzeb ofiar łódzkich juwenaliów 14.05.04, 14:00 Zle sie stalo, ze zginelo dwoje ludzi, ale... jest to nauczka, ze policja powinna uzywac ostrej amunicji. Rozwiazaloby to problem z kibicami, bo ktoz wtedy chcialby rzucic plyta chodnikowa w uzbrojonego w taka amunicje policjanta? Ktoryz z pseudkibicow zgrywalby wtedy chojraka i uczestniczyl w jakiejkolwiek rozrobie? Dopoki jednak kibice maja swiadomosc, ze w policjanta mozna rzucic butelka, czy plyta chodnikowa (pytanie za sto punktow: w jakim celu rzuca sie w czlowieka kawalkiem betonu?) to takie burdy beda tylko nabierac rozmachu - bo przeciez policjant moze co najwyzej guma po jajkach strzelic. A jak nie daj Boze PRZEZ POMYLKE uzyje innego rodzaju amunicji to jeszcze wszyscy maja pretensje, ze komus sie cos stalo (w koncu od tego jest policja, aby mozna sie na niej wyladowac, prawda?). Paranoja. PS. Problem rowniez mozna rozwiazac w inny sposob - zamknac stadiony i nie pozwalac na organizacje meczow pilki noznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zygas [...] IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 14.05.04, 14:06 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martin Re: Pogrzeb ofiar łódzkich juwenaliów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 14:18 Nie wdając się w dyskusję - dziś jest czas na prosty podział, do kogo komu bliżej: do Siwego i HWDP, czy do Policji, nawet popełniającej błędy. Prawda stara jak świat - tyle wokół nas bandytyzmu na ile pozwalamy. Policja jest od chirurgii - profilaktyka to zabawa dla całego społeczeństwa i instytucji z niego wyrastających. Ofiarę mało interesuje, czy sprawca miał pod górkę do szkoły, czy ojciec go lał, a matka się puszczała. Do zabawa dla kupnych mecenasów i teoretyków dydaktyki. Policji też to nie powinno interesować. Studenci którzy przyłączyli sie do zabawy atakując policjantów zrobili to, bo to fajna zabawa, powszechnie tolerowana i niezbyt ryzykowna. No i szpan typowy dla chłopców z obumierającym mózgiem - może trafi się okazja, żeby opowiedzieć dresowi, jak to sie napierdalało w policję. Może nawet wtedy taki po ramieniu poklepie. Ilu z was zakłada dresik, bluzę z kapturkiem i struga luźnego ziomka? Jeszcze nie tak dawno wśród aktorów i dziennikarzy w dobrym tonie było mieć znajomych ludzi z miasta. I taki Olafek mógł mówić na imprezce do zafascynowanych panienek: Noo.. Pershing to bardzo porządny facet. Więc co? Gdzie jesteście? HWDP? Czy może pora na zero tolerancji, śmierć burakom i ćwierćdebilom na sterydach? Może pora, jak któś wyżej zaproponował na HWDD? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafal śmierć bandytom w dresach! IP: *.chello.pl 14.05.04, 14:58 śmierć bandytom w dresach! Policyjna pomylka polegla na tym oprocz kul ostrych wzieli tez gumowe - moze jakby od razu wieidzeli ze maja bron ostra, odseparowli by dresow i POD SCIANE! !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisek ŚMIERĆ i to co TUTAJ IP: *.lnet.pl 14.05.04, 15:25 Czytam Wasze posty. Czy ten wrzask nienawiści nad grobami można jakoś zrozumieć? Dlaczego 100 młodych mężczyzn przyszło w nocy na studenckie osiedle? Nie mieli gdzie pójść. Na ich osiedlach nie było imprez. Nie było muzyki. Nie mogli się tam bawić. Podrywać dziewczyn. Pić piwa i brylować. Mogli stać pod klatkami. Albo w bramach. Nie czekały na nich następnego dnia sale wykładowe. Mądrzy ludzie nie tłumaczą im po kilka godzin dziennie zjawisk tego świata. To dla studentów była ta impreza. Tamci przecież mieli swój mecz. Powinien im wystarczyć na jak najdłużej, na całe życie. Na życie ich dzieci, jak i ich Ojcom. Bo kogo to obchodzi? Dostali przecież szansę. W gospodarce rynkowej. W wolnej Polsce. Mogli. Nie skorzystali. Nie dziwi mnie, że krzyczą. Będą krzyczeć! Może ich usłyszysz??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osito Re: (natchniony bełkot) IP: *.p.lodz.pl 14.05.04, 16:09 > Nie dziwi mnie, że krzyczą. > Będą krzyczeć! > Może ich usłyszysz??? Oj, tego sie obawiam... Czasem wracaja koło mojego domu. Słyszę ich bardzo dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisek Re: Słuchaj uważniej! IP: *.lnet.pl 14.05.04, 16:56 Widocznie jednak nie słyszysz! Potok chamstwa i agresji jest ok., ale zwykłe słowa o zwykłych sprawach są bełkotem? Dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: ŚMIERĆ i to co TUTAJ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.04, 16:53 Ty popaprany egzaltowany pseudopoeciku. A kto tym gnojom zabraniał byc zwykłymi ludzmi. Nie mieli muzyki i miejsca do zabawy? Nie czekały na nich sale wykładowe? Ano nikt nie czeka na chamów z otwartymi ramionami. Gospopdarka rynkowa powiadasz ich zepsuła? A niech cie sdzlag trafi za taka Ikonowiczowska frazeologia. Moze jak dostaniesz po pyszczysku od dresa to ci poezja uleci z wybitymi zębami... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisek Re: ŚMIERĆ i to co TUTAJ IP: *.lnet.pl 14.05.04, 17:00 zzz! CZYM się teraz od nich różnisz? Po tym chamskim poście. Obrońco pokrzywdzonych. Studentów, co butelkami w policję z okien rzucali. Tych, co wiedzą jak szansę wykorzystać! Co do poezji, to raczej wygląda ona inaczej, ale dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
sothis666 POMYŁKA. 14.05.04, 19:01 Pomieszało Ci sie kompletnie. Bez wzgledu na sytuacje bytową facet, który wszczyna burd i rzuca kamieniami w innych nie zasluguje w normalnym spoleczenstwie na nic poza kulą. Wyobraz sobie ze po ulicy lata gość z bejsbolem i pierze ludzi, przyjeżdza policja, krzyczą 'stój!' a on rzuca sie na nich z pałą. Strzelają w powietrze, nie reaguje, potem do niego- zabity/ranny. Cos nie tak? Masz jakies zastrzeżenia? Policja popełniła błąd? Chyba nie, co?? Więc się nie kompromitujcie wmawiając mi że jak takich facetów wyjdzie na miasto 200 to juz trzeba walic do nich z gumowych i polewac wodą. Dla bandytów są kule i tyle. Odmawiając policji prawa do ich użycia narażasz własny tyłek - policz za ostatnie 5 lat ofiary pomyłek policji i bandytów. Jak Ci sie nie nasuna wnioski... cóż, może lekarz cos poradzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pimpuś Do autora tego artykułu!!! IP: *.crowley.pl 14.05.04, 17:07 Sk*** zmień natychmiast tytuł. Kogo juwenalia zabiły, łajdaku? Myśl, a nie piszesz debilizmy. Bo im dłużej czytam tego typu nagłówki w tej gazecie to coraz bardziej kojarzy mi się ona z SE i Faktem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny Re: Pogrzeb ofiar łódzkich juwenaliów IP: *.alfa / *.internetdsl.tpnet.pl 14.05.04, 17:46 a ja nie mam w rodzinie żadnego policjanta,strażnika miejskiego,ochroniarza wszelkiej maści ni innej swołoczy ...i tylko chciałem się tym pochwalić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny kibic Re: Pogrzeb ofiar łódzkich juwenaliów IP: *.local.pl / *.lama.net.pl 14.05.04, 17:51 Policja zawinila to fakt,sami sie przyznali ze zlamane zostaly procedury policyjne przy wydawaniu broni.Zastanwiam sie jak zachowywali by sie teraz ci "biedni" ostrzelani dresiarze (banda po*eb*w) gdyby od plyty chodnikowej zginal policjant?Te wyrostki 14-letnie ktore szyly na przedzie tego pochodu w Lodzi z napisami na ktorych byly jeszcze bledy ortograficzne teraz byli by dumni, a o starszych nie wspomne.Z reszta juz tak pewnie sa "bohaterami" - rzygac sie chce. CHWDK !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Pogrzeb ofiar łódzkich juwenaliów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.04, 17:55 I Tobie również Odpowiedz Link Zgłoś