Dodaj do ulubionych

Polska inne godło powinna mieć

14.05.04, 21:47
Orzeł jako godło to przeżytek jest. Tym bardziej, iż w Polsce nie ma orła
właściwie. Chyba, że w ZOO właśnie. Właściwym ptakiem na godło bocian jest.
Polska nazywana królestwem bociana jest. Dlatego godłem Polski bocian
powinien być.
Obserwuj wątek
    • cs137 Co Perła dociekł? Miast orła bociek. n/t 14.05.04, 21:56
    • abe11 Re: Polska inne godło powinna mieć 14.05.04, 22:09
      I najwyzsza pora dopasować flagę do krawatów, a nie krawaty do flagi.
      Stać nas w końcu na dużo więcej pasków smile

Abe
      • perla charoszaja ptica... 14.05.04, 22:15
        powiedział Stalin patrząc na naszego orła. A skoro Stalinowi godło podobało się
        to znaczy, iż coś nie tak jest.
        Bociam nie jest skażony pochwałami takimi.
        • abe11 Re: charoszaja ptica... 14.05.04, 22:21
          Ależ ja w pełni popieram Twój pomysł, Perło.
          Bocian z żabą w dziobie, jako widomy dowód naszej imperialistycznej potęgi.
          Żeby nie było żadnych wątpliwości, żaba powinna mieć w pysku kartkę
          z napisem "Jestem światowym terrorystą".

Abe smile
          • perla jesteś ofiarą antybocianiej propagandy 14.05.04, 22:25
            Wbrew temu co napisałaś, bocian nie lubi żab. Zjada je w ostateczności.
            Bocian o wiele bardziej wykwintniejsze menu ma. Dlatego bocian godny godłem
            jest być.
            • widz.i.czytelnik I hymn w disco polo rytmy 14.05.04, 22:27
              • perla a Ty o jaką Polskę walczyłeś? 14.05.04, 22:39
                czy po to walczyliśmy aby godlem nieprawda była?
          • Gość: Krzys52 Czy to ma byc twoje poczucie humoru? IP: *.proxy.aol.com 15.05.04, 02:09
            bardzo suchy to humor a wcale nie wytrawny. Jak jego wlascicielka.
            .
            No i widzisz, sucha szantrapo, albo potrafisz produkowac sie w watkach
            personalnych (pyskowkach) albo w jakichs infantylizmach z Perly rodem.

Raz zabralas glos na temat homoseksualizmu, przepisalas tu kilka podrecznikow -
            ale tylko dlatego, ze masz jakiegos geja w rodzince (coreczka na lesbijke
            rosnie?). To jest stara prawda, prosze koscielnej szmaty, ze ciemnogrod
            empatuje z czyims bolem jedynie wtedy gdy zaczyna mu doskwierac ta sama
            dolegliwosc. Wtedy dopiero pryncypia sobie a praktyka sobie. Wczesniej - szkoda
            gadac, czyli zbyt dobrze was znam by dac wiare, ty wywloko.
            Ponadto, wiadomo, ze homoseksualizmem Poznan slynie. Najwyrazniej widac to na
            wiezy waszego ratusza, gdzie koziolki maja sie ku sobie i robia za reklame
            stylu zycia.
            .
            Pfuj! - ale wylacznie na ciebie, zasuszona klempo kropielnicowa.
            .
            K.P.
            • nurni szalom Krzysiu :)..........................nt 15.05.04, 02:50
              • Gość: Krzys52 czy podlizales juz swego proboszcza, Nuren? IP: *.proxy.aol.com 15.05.04, 02:58
                jesli nie jeszcze, to obskocz przy okazji te sucha wydre. Po raz drugi - to
                bedziesz mial wiecej zaslug, u niej. No i nie bedzie tak cuchlo od tej
                klerykalnej-ateistki - a cuchnie trupem.
                Dla mnie, Kretynie9, jestes takie samo gowno jak i ta Abe. Albo i mniejsze.
                Czy wy naprawde mieliscie nadzieje kretyni, ze bede z wami rozmawial na moj
                temat? To bylo retoryczne pytanie, smile)
                • Gość: Krzys52 Re: czy podlizales juz swego proboszcza, Nuren? IP: *.proxy.aol.com 15.05.04, 17:32
                  Gość portalu: Krzys52 napisał(a):

> jesli nie jeszcze, to obskocz przy okazji te sucha wydre. Po raz drugi - to
                  > bedziesz mial wiecej zaslug, u niej. No i nie bedzie tak cuchlo od tej
                  > klerykalnej-ateistki - a cuchnie trupem.
                  > Dla mnie, Kretynie9, jestes takie samo gowno jak i ta Abe. Albo i mniejsze.
                  > Czy wy naprawde mieliscie nadzieje kretyni, ze bede z wami rozmawial na moj
                  > temat? To bylo retoryczne pytanie, smile)
                  .
                  ;;
                  PS....Abe11 zaprezentowala sie na tym F. jako klamczucha. Niejednokrotnie
                  zreszta. Takze jako manipulantka.
                  Na moj temat napisano juz wszystko co mozna bylo napisac, a ona polotem nie
                  grzeszy. Ja z gruntu olewam takie epistoly na temat mojego charakteru, itp. Ani
                  mnie to ziebi ani grzeje. A juz szczegolnie gdy sa autorstwa klamcow i
                  manipulantow - czyli twojego gatunku, Nuren. Gdy pisza je klerykalni-ateisci.
                  Abe11 to ciemnogrod, oraz religiantka - jedna z was. A na was to ja tradycyjnie
                  pluje. Za panstwo wyznaniowe w miejsce demokracji, za ten caly syf i podwojna
                  moralnosc, za okradanie podatnika, za wasalstwo wzgledem Watykanu, za
                  ograniczone prawa kobiet...
                  A Abe11 - no coz, jeszcze jedna skurwiona moralnosc.
                  .
                  K.P.
                  • Gość: nurni no chodz Krzysiu :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 19:40

> PS....Abe11 zaprezentowala sie na tym F. jako klamczucha. Niejednokrotnie
                    > zreszta. Takze jako manipulantka.
                    > Na moj temat napisano juz wszystko co mozna bylo napisac

......i wszystko to nieprawda ...prawda? smile

no juz dobrze Krzysiu...nie denerwuj sie
                    chodz wujek Nurni wytrze Ci nosek...

moja Ty wrazliwa i kochana bekso smile
                  • abe11 Re: masz rację Krzysiu... 15.05.04, 20:49

> A Abe11 - no coz, jeszcze jedna skurwiona moralnosc.

Wiesz co, Krzysiu, w gruncie rzeczy to Ty masz rację.
                    Nic nie szkodzi, że nie rozumiesz.

Abe
              • abe11 Re: Poczekaj Nurni... 15.05.04, 09:40
                Są jeszcze pewne problemy z ostateczną diagnozą.

Pamiętaj, że jedynym objawem paranoi jest obecność uporządkowanych urojeń.
                W przeciwieństwie do schizofrenii paranoidalnej, w paranoi nigdy nie występują
                inne nieprawidłowości myślenia, omamy, zaburzenia uczuciowe ani upośledzenie
                intelektu. Urojenia pojawiają się powoli, podstępnie i stopniowo coraz bardziej
                się rozbudowują w skomplikowaną, ale pozornie sensowną siatkę zależności. Chory
                rozumuje tak precyzyjnie i logicznie, że nawet doświadczony psychiatra może
                mieć wątpliwości, czy rzeczywiście ma do czynienia z człowiekiem chorym
                psychicznie, zwłaszcza że urojenia osoby chorej na paranoję są bardziej spójne
                i mniej dziwne, niż urojenia występujące w schizofrenii. Chory może na przykład
                uznać, że sąsiad chce się włamać do jego mieszkania, więc zakłada kraty w
                oknach i szuka pomocy na policji. Kiedy "złodziej" nie zostaje aresztowany,
                chory dochodzi do wniosku, że oni też są z nim w zmowie, więc musi bronić się
                sam. Taki łańcuszek urojeń może skończyć się wybuchem agresji i atakiem na
                sąsiada, który oczywiście niczego nie podejrzewa. Urojenia w paranoi nie zawsze
                mają charakter prześladowczy. U innych chorych mogą pojawiać się na przykład
                urojenia wielkościowe albo urojenia zazdrości, które mogą się łączyć z
                urojeniami erotycznymi.
                Jak dotąd, sporo rzeczy się zgadza.

Przypomnij sobie podstawowe kategorie urojeń (rozmawialiśmy przecież o tym):

-wielkościowe - przekonanie o szczególnej ważności własnej osoby;

-urojenia oddziaływania (wpływu) - przekonanie, że myśli i zachowanie danej
                osoby są kontrolowane z zewnątrz (np. za pomocą hipnozy albo telepatii);
                (zbliżone do tego typu są urojenia owładnięcia - przekonanie, że chory został
                owładnięty przez jakąś siłę, która kieruje jego myślami, zachowaniami itp.)

-prześladowcze - (najczęstsze) przekonanie o nieustannym zagrożeniu ze strony
                mniej lub bardziej sprecyzowanych wrogich choremu sił, przekonanie, że
                jednostka jest ofiarą prześladowań;

-ksobne (odnoszenia) - przekonanie, że chory jest przedmiotem szczególnego
                zainteresowania otoczenie, jednostka uważa, że niewinne uwagi i zachowania
                innych osób odnoszą się do niej, np. ludzie na ulicy rozmawiają właśnie o niej,
                spiker w radio czyni aluzje na jej temat etc.

W szczególności dają się zauważyć urojenia wielkościowe i ksobne.
                Poczekaj spokojnie i nie przeszkadzaj. Dwa posty to za mało, bo pojawił się
                ciekawy, mający swe źródło w głębokiej podświadomosci, aspekt łączenia własnych
                wyobrażeń erotycznych z podmiotem, który chory obwinia za wszystkie swoje
                nieszczęścia. Mogłoby to wskazywać - jak ktoś to już kiedyś sugerował -
                na głęboką traumę wyniesioną z dzieciństwa. Bardzo ważne jest tutaj słownictwo
                używane nieświadomie dla opisywania płci przeciwnej i relacji zachodzących
                między płciami. Agresja, kierowana jednocześnie do Ciebie i do mnie musi
                ten obraz zaburzać. Nie krępuj mu swobody wypowiedzi.
                Przecież wiesz, że nikt normalny nie obrazi się z powodu inwektyw
                rzucanych przez chorego. Już choćby tylko kwestia umiesczenia ich w takim
                wlaśnie wątku wskazuje na głęboką bezradność chorego, wynikającą z
                nieumiejętności właściwej oceny sytuacji.

Pozdrawiam

Abe smile
                • abe11 Re: Aha... 15.05.04, 09:47
                  I nigdy nie zwracaj się bezpośrednio, bo będzie miał wrażenie, że ktoś chce
                  Z NIM rozmawiać. To już trzeci raz, gdy sugeruje, że jakakolwiek wymiana
                  myśli może w ogóle wchodzić w rachubę.

>Czy wy naprawde mieliscie nadzieje kretyni,
                  >ze bede z wami rozmawial na moj temat?

Zwróć też uwagę na sposób odczytania hipotetycznego tematu takiej rozmowy.

Abe smile
    • cs137 Na zebraniu partyjnym w wiosce podhalańskiej... 14.05.04, 22:24
      ...prelegent tłumaczy wioskowym członkom partii: "Wicie, ta głowa u orła to nasz
      Partia jest... A te szpony, wicie, to nasze wojsko ludowe jest... A ten dziób,
      wicie, i te ocy, wicie, to nasza milycyja czujna jest, sycko zobaczy..."..

Głos z końca sali: "A ta dupa pierzasta to jesteś ty, Franuś!"
    • Gość: jang Re: Polska inne godło powinna mieć IP: 80.50.28.* 14.05.04, 22:54
      perla napisał:

> Orzeł jako godło to przeżytek jest. Tym bardziej, iż w Polsce nie ma orła
      > właściwie. Chyba, że w ZOO właśnie. Właściwym ptakiem na godło bocian jest.
      > Polska nazywana królestwem bociana jest. Dlatego godłem Polski bocian
      > powinien być.
      -----------
      Albo Koziołka Matołka. Może też i bocian być.Bo jak zagniezdzi się w
      sąsiedztwie szczęście przynosi.A i dzieci przynosi.Kiedy wyniesie się od nas
      niechybnie spadnie jakieś nieszczęście.Temu też wydaje się sporo szmalu na
      zakładanie i konserwację na słupach trakcji elektrycznej platform. W tym samym
      czasie zapewne sporo polskich dzieci idzie do szkoły bez śniadania.
      To może jednak niech godłem będzie Koziołek.
      • perla Re: Polska inne godło powinna mieć 14.05.04, 22:58
        Gość portalu: jang napisał(a):

> Temu też wydaje się sporo szmalu na
        > zakładanie i konserwację na słupach trakcji elektrycznej platform.

to uzasadnione ekonomicznie jest. Gniazda bociana umieszczone na drutach
        powodują zwarcia oraz gdy gniazdo namoknięte jest, bardzo duży pobór prądu. To
        wszystko razem dużymi stratami jest. Wybudowanie platformy w sumie tańsze jest.
        • Gość: blq oj Perla Perla.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.04, 00:22
          wyjmij jeszcze swoj miecz i zacznij nim wojowac (bez skojarzen). albo najlepiej
          od razu uzyj Mocy. jak na prawdziwego Yode przystalo.
    • Gość: sffinx Re: Polska inne godło powinna mieć IP: *.core.lanet.net.pl 15.05.04, 00:26
      Po tym co sie dzieje w kraju to raczej paw i to z wyskubanym kuprem.
      • Gość: oszołom z r.m. Bocian to Polskie godło! Bocian przynosi dzieci ! IP: *.acn.waw.pl 15.05.04, 00:35
    • Gość: szermierz Podpadacie pod paragraf o ochronie godła IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.04, 09:52

Zastanówcie sie barany, czy to plucie na własna tradycje jest wam do życia
      potrzebne. Wynajeci do tych zawodów pluciu czy co ?

• e_rider Kormoran lepszy od bociana. 15.05.04, 10:21
        Gość portalu: szermierz napisał(a):

> Zastanówcie sie barany, czy to plucie na własna tradycje jest wam do życia
        > potrzebne. Wynajeci do tych zawodów pluciu czy co ?

Oczywiście. Ja na przykład zostałem wynajęty przez Żydów za trzydzieści
        srebrników (taka jest u nich zwyczajowa taksa) wink)

A, co do godła, to uważam, że zamiast bociana, kormoran byłby lepszy - tak
        obsrywa swoje gniazdo, że drzewo na którym je zbudował usycha bez żadnej nadziei.
        Myśle, że ta symbolika jest znacznie bliższa rzeczywistości niż, naciągana
        jednak trochę, symbolika bociana.
        • wolomin_w_nocy Perła jest repem w grupie Atlas po prostu/n.txt 15.05.04, 10:24
          • Gość: Antoni Kosiba Mam inną propozycję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 10:39
            Godłem naszym baran czarny na czerwonym tle. Macie jakieś skojarzenia?
            Jesli tak, to myślimy o tym samym
        • Gość: szermierz Plaskie zagrywki psycholi na FA IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 15.05.04, 15:57
          Psychole , leczyc sie !
      • abe11 Absurd mozna zwalczyć jedynie jeszcze większym... 15.05.04, 11:17
        absurdem.
        Życzę więcej dystansu.

Abe
        • Gość: AK Re: Absurd mozna zwalczyć jedynie jeszcze większy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 11:21
          abe11 napisała:
          > Życzę więcej dystansu.

do absurdu?
          • abe11 Re: Absurd mozna zwalczyć jedynie jeszcze większy 15.05.04, 12:08
            dokładnie smile
            I do siebie samego.
            Nadętość jest śmieszna.

Abe
            • Gość: AK Re: Absurd mozna zwalczyć jedynie jeszcze większy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 12:38
              abe11 napisała:

> dokładnie smile
              > I do siebie samego.
              > Nadętość jest śmieszna.
              >

naprawdę?
              Rozejrzyj sie po forum tym. Same baloniki nadete do granic wytrzymałosci.
              Ty jesteś inna. Absurd?
              • abe11 Re: Absurd mozna zwalczyć jedynie jeszcze większy 15.05.04, 12:49
                Gość portalu: AK napisał(a):

> Ty jesteś inna.

To pytanie, czy sam sobie udzieliłeś odpowiedzi?

O mnie na pewno nie będziemy rozmawiać.
                Są ciekawsze tematy.

Abe
                • Gość: AK Re: Absurd mozna zwalczyć jedynie jeszcze większy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 12:59
                  abe11 napisała:

> Gość portalu: AK napisał(a):
                  >
                  >
                  > > Ty jesteś inna.
                  >
                  >
                  > To pytanie, czy sam sobie udzieliłeś odpowiedzi?

Znaku zapytania nie byłowink

> O mnie na pewno nie będziemy rozmawiać.
                  > Są ciekawsze tematy.
                  >

Na przykład o zmianie godłasmile
                  • abe11 Re: Absurd mozna zwalczyć jedynie jeszcze większy 15.05.04, 13:06

> Na przykład o zmianie godłasmile

Z mojego punktu widzenia, o takiej zmianie nie można rozmawiać poważnie.
                    A na żarty dziś nie znajdę ochoty.
                    Nie zawracaj sobie mną głowy, Limaku.
                    Odpowiadałam na post kogoś bardzo oburzonego konwencją rozmowy
                    przyjetą w tym wątku i straszącego konsekwncjami karnymi.

Abe
                    • nurni jestes przemeczona...:) 15.05.04, 13:19
                      abe11 napisała:

> Nie zawracaj sobie mną głowy, Limaku.

Limaczynka nie jest Zydem

• Gość: AK Re: jestes przemeczona...:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 13:43
                        nurni napisała:

> abe11 napisała:
                        >
                        > > Nie zawracaj sobie mną głowy, Limaku.
                        >
                        > Limaczynka nie jest Zydem

Skomplementowałeś żydów właśniesmile

Nie tłumacz się, wiem, że nie zamierzałeś. Poprostu tak wyszło.

Widzisz teraz, ze zydzi porzadni są. Zalecam czosnek. Niewiele
                        kilka ząbków dziennie dla zdrowia.

I poskromienia ciekawości właśnie

w zaglądaniu do forów zamknietych

gdzie nie jesteś mile widziany właśnie.

Pokutować długo jeszcze bedziesz

smile
                        • nurni Re: jestes przemeczona...:) 15.05.04, 13:57

> nurni napisała:
                          >
                          > > abe11 napisała:
                          > >
                          > > > Nie zawracaj sobie mną głowy, Limaku.
                          > >
                          > > Limaczynka nie jest Zydem
                          >
                          > Skomplementowałeś żydów właśniesmile

takim Zydom jak Ty widac niewiele trzeba...

nie ma za co...drobiazg

> Nie tłumacz się, wiem, że nie zamierzałeś. Poprostu tak wyszło.

nie jestem widac antysemita doskonalym....

> Widzisz teraz, ze zydzi porzadni są. Zalecam czosnek. Niewiele
                          > kilka ząbków dziennie dla zdrowia.

w szabas generalnie malo jadam

powiadasz ze Zydzi porzadni sa?
                          czy to sprawdzona wiadomosc?

masz na mysli kogos konkretnego?
                          podziel sie
                          bo rozumiem ze forumowych Zydow masz na mysli...

> I poskromienia ciekawości właśnie
                          >
                          > w zaglądaniu do forów zamknietych
                          >
                          > gdzie nie jesteś mile widziany właśnie.
                          >
                          > Pokutować długo jeszcze bedziesz
                          >
                          > smile

nie mam juz na to sily

pokutuje za Jedwabne za Kielce itp

w wolnej chwili pokutuje za niechec do mocarstwa nuklearnego
                          ktore robi ponadczasowy ineres na historiach sprzed pol wieku

tacy jestescie nieszczesliwi i przesladowani
                          w swoich najnowszych smiglowcach i czolgach

a pomysl bys jeszcze wymadrzal sie na temat polskiego godla
                          typowy...dla forumowych Zydow

• abe11 Re: jestes przemeczona...:) 15.05.04, 15:17
                        Chyba jestem smile
                        Wystarczy już tego forum.
                        Nie sądziłam, że Perła nie może, albo nie chce
                        rozmawiać ze mną pod swoim własnym nickiem.

Pozdrawiam Cię Nurni

Abe smile
                        • Gość: nurni Re: jestes przemeczona...:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 15:24
                          dalej jestes przemeczona...

tak jak Ak moze pisac tylko Zyd syjonista

arabstwo islamisci i rozne takie aj-waj
                          znam juz te logike

odpocznij smile

• abe11 Re: Tak jest, generale! /nt :) 15.05.04, 15:37

• perla Re: jestes przemeczona...:) 15.05.04, 16:04
                          abe11 napisała:

> Nie sądziłam, że Perła nie może, albo nie chce
                          > rozmawiać ze mną pod swoim własnym nickiem.

Abe, a cóż to za dziwy są?
                          Czyżbyś nakryła mnie jako pacynkuję niby? Jeżeli tak, to faktycznie przemęczona
                          jesteś smile
                          • abe11 Re: jestes przemeczona...:) 15.05.04, 16:06
                            Przecież przyznaję, że jestem.
                            Przepraszam Perło.

Abe
                            • perla Re: jestes przemeczona...:) 15.05.04, 16:13
                              Abe, nie ma sprawy. Każdemu wolno pomylić się.
                              • abe11 Re: Dzx...:) /nt 15.05.04, 16:14

• abstrakt2003 A wiesz, że... 15.05.04, 10:36
      Są przypuszczenia, że nasz pierwowzorem naszego godła własnie bocian był.
      • monopol Re: A wiesz, że... 15.05.04, 20:39
        abstrakt2003 napisał:

> Są przypuszczenia, że nasz pierwowzorem naszego godła własnie bocian był.

Choć raczej paw to był podobno.
        • cs137 Re: A wiesz, że... 15.05.04, 20:51
          monopol napisał:

> Choć raczej paw to był podobno.
          >
          >

Monopolu, na litośc boską! Nie przy obiedzie!....

Serdeczności, Cees
        • cs137 A propos Monopola, pawia, cebuli i Watto 15.05.04, 20:58
          Monopol napisał, że ponoc pierwowzorem godła narodowego był paw. A Watto ma
          propozycje odnoście zmiany godła Izraela. Składając razem cuzamen do kupy to
          wszystko, pawia i post Watto, otrzymujemy:

groszek.741.com/Konkurs/0-9/vom2.html

• Gość: bolek ROTFL :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 16:08
      Co paliłes ?
    • watto Izrael powinien cebulę mieć 15.05.04, 20:02
      Bo gwiazda to przeżydek jest.

Nie wiem, czy mogłem jeszcze bardziej zabić polską składnię...
      Ale chyba wystarczająco, żeby "perła" zrozumiał przekaz.
    • Gość: Dawid Po co się szczypać... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.04, 20:05
      ...zmieńmy orła na "dawida".
    • ankakoch a perełce ktoś dobrze w główce nasr...mieszał 15.05.04, 20:29
      Ty perełka napisz szybko do Ariela Szarona, że sześcioramienna gwiazdka
      przezytkiem jest. Tym bardziej, że na niebie, nawet nad Israelem, nie swieci
      zadna kanciasta planeta o ostrych symetrycznych rózkach. Jedynie na rysunkach w
      bajkach właśnie. Prawdziwa gwiazdka mniej więcej okrągła jest, tak z grubsza
      ociosana. Dlatego na sztandarze powinni mieć brązowa planetoidkę, najlepiej o
      kształcie balaska.
    • andrzejg wróbli ci u nas więcej/nt 15.05.04, 20:48
      • perla Re: wróbli ci u nas więcej 15.05.04, 20:51
        sugerujesz więc, iż to wróbel godłem Polski powinien być? Wątpliwości mam.
        Fakt, że popularny jest, i lepszy w garści niż orzeł w godle, ale taki jakiś
        mikry jest. A tak przecież jeszcze źle nie jest.
        Bocian w sam raz jest.
        • andrzejg Re: wróbli ci u nas więcej 15.05.04, 20:53
          perla napisał:

> sugerujesz więc, iż to wróbel godłem Polski powinien być? Wątpliwości mam.
          > Fakt, że popularny jest, i lepszy w garści niż orzeł w godle, ale taki jakiś
          > mikry jest. A tak przecież jeszcze źle nie jest.
          > Bocian w sam raz jest.
          >

pewnie chodzi ci o przyrost naturalny,ale tego tak nie załatwisz

a.
          • perla Re: wróbli ci u nas więcej 15.05.04, 20:58
            andrzejg napisał:

> pewnie chodzi ci o przyrost naturalny,ale tego tak nie załatwisz
            >
            > a.

właściwie mówiąc, to mnie chodzi o całokształt właśnie.
    • Gość: przydroznypiesek PATRIOTYCZNY MOZDZEK PERELKI IP: *.cm-uj.krakow.pl 19.05.04, 21:07

Perelka na forumie
    • wildseahorse NO WLASNIE! 19.05.04, 21:30
      ijk.netfirms.com/godlo.swf
      • perla dobre /ntx 19.05.04, 21:34

• perla ale... 19.05.04, 21:47
          czemu to gniazdo na godle takie spętane jest?
          To jakaś dygresja jest. Chodzi o umysły czy długi?
          • wildseahorse Re: ale... 19.05.04, 21:52
            Gniazdo bociana do naszej gospodarki podobne jest. Tym bardziej bocian do godla
            sie nadaje.
            • perla Re: ale... 19.05.04, 21:54
              aha..., ten co siedzi to tak jakby jakiś stołek okupował. Ten drugi wyraźnie do
              ucieczki za granicę gotów jest.
              • wildseahorse Re: ale... 19.05.04, 22:20
                Ten na gorze to Polak pelny zapalu, gotowy do podbicia calego swiata.
                Ten na dole to ten sam Polak po paru godzinach.
                • perla mnie się podoba propozycja dziecka 20.05.04, 20:28
                  www.polska.pl/spec/bociany2004/index.htm

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka