Dodaj do ulubionych

No i trochę głosów platformie odpadnie

05.07.11, 16:29
"Obywatele do Senatu" - pod takim hasłem prezydent Wrocławia Rafał Dutkiewicz i inni prezydenci miast chcą wprowadzić swoich kandydatów do Izby Wyższej parlamentu. - Obywatele muszą odzyskać kontrolę nad państwem - mówił Dutkiewicz na konferencji prasowej."
tvn24.pl
Obserwuj wątek
    • superspec Pewnie tak./nt 05.07.11, 17:19

• snajper55 Re: No i trochę głosów platformie odpadnie 05.07.11, 17:20
      janusz2_ napisał:

> "Obywatele do Senatu" - pod takim hasłem prezydent Wrocławia Rafał Dutkiewic
      > z i inni prezydenci miast chcą wprowadzić swoich kandydatów do Izby Wyższej par
      > lamentu. - Obywatele muszą odzyskać kontrolę nad państwem - mówił Dutkiewicz na
      > konferencji prasowej."

> tvn24.pl

Dlaczego akurat Platformie? A, już wiem. Na PiS nie głosują obywatele tylko pislemingi. A oni na ślepo za wodzem idą.

S.
      • superspec PiS kłotliwe ale ideowe w odbiorze społecznym 05.07.11, 17:27
        www.se.pl/wydarzenia/kraj/pis-kotliwe-po-nowoczesne_192815.html
    • marouder.eu Bardzo podoba mi sie pomysl Dutkiewicza.. 05.07.11, 17:28
      ...bowiem, jesli wypali, ustawi Senat w opozycji do rozpartyjnionego Sejmu.
      • superspec A jak nie wypali? 05.07.11, 17:37
        Poza tym z tego co sobie przypominam Dutkiewicz zadłużył Wrocław.Też byłbym taki "mądry".smile
      • janusz2_ Re: Bardzo podoba mi sie pomysl Dutkiewicza.. 05.07.11, 17:39
        marouder.eu napisał:

> ...bowiem, jesli wypali, ustawi Senat w opozycji do rozpartyjnionego Sejmu.

Zgadza się.
        Okręgi jednomandatowe do Sejmu, to jedna z bardzo ważnych, niezrealizowanych, obietnic PO.
        Mam nadzieję, że wielu ludzi zniechęconych czterema latami nieudolnych rządów Platformy, w wyborach do Senatu odda głos na "Obywateli do Senatu".
        Ja na pewno będę obserwował tę inicjatywę.
        Ciekaw jestem, kto będzie kandydował w Warszawie - mam nadzieję, że będzie to człowiek, na którego sam chętnie zagłosujęsmile
        • superspec Mam linka zadłużeniowego: 05.07.11, 17:41
          Wrocław jest najbardziej zadłużonym miastem w Polsce.Zadłużenie Wrocławia wynosi ok.58% i ciągle rośnie,natomiast Prezydent Rafał Dutkiewicz wydaje lekką ręką aż 22 miliony złotych na promocję miasta i tym samym zwiększa biurokrację zatrudniając kolejnych niepotrzebnych urzędników.
          prawy.salon24.pl/
          -
          Jestem chory psychicznie.
          • janusz2_ Re: Mam linka zadłużeniowego: 05.07.11, 17:47
            superspec napisał:

> Wrocław jest najbardziej zadłużonym miastem w Polsce.Zadłużenie Wrocławia wynos
            > i ok.58% i ciągle rośnie,natomiast Prezydent Rafał Dutkiewicz wydaje lekką ręk
            > ą aż 22 miliony złotych na promocję miasta i tym samym zwiększa biurokrację zat
            > rudniając kolejnych niepotrzebnych urzędników.

Jak to się ma do powołania inicjatywy "Obywatele do Senatu"?

No i czy znasz jakieś miasto w Polsce niezadłużone?
            Oraz co sądzisz o wysokości i dynamice wzrostu zadłużenia Polski (pod rządami PO)?
            • superspec Co mam sądzić o zadłużeniu za rządow PO? 07.07.11, 12:21
              W 2007 roku na nich nie głosowałem tylko na PiS.Jedyne za co odpowiadam to zobowiązania zaciągnięte od czasu sprawowania władzy przez Komorowskiego.I to mi się nie podoba.sad
        • dachs Re: Bardzo podoba mi sie pomysl Dutkiewicza.. 05.07.11, 20:14
          janusz2_ napisał:

> Okręgi jednomandatowe do Sejmu, to jedna z bardzo ważnych, niezrealizowanych, o
          > bietnic PO.

Obietnic programowych, Januszu. Czyli tego, do czego PO będzie dążyć.
          Pokaż mi choć jedną partię w Sejmie, która byłaby gotowa ten projekt poprzeć.
          A ponieważ Ci się raczej nie uda takiej partii wskazać, to może masz jakiś pomysł na przeprowadzenie zmian konstytucyjnych bez wymaganej większości parlamentarnej.
          • janusz2_ Re: Bardzo podoba mi sie pomysl Dutkiewicza.. 05.07.11, 20:58
            dachs napisał:

> Obietnic programowych, Januszu. Czyli tego, do czego PO będzie dążyć.

Bardzo ciekawą reakcję polityków PO w sprawie okręgów jednomandatowych można obejrzeć w filmie Sekielskiego i Morozowskiego "Władcy Marionetek". Polecam ci ten film, Borsuku.
            No i zgodzisz się, że Sekielskiego i Morozowskiego trudno podejrzewać o brak sympatii do PO smile
            • wikul Re: Bardzo podoba mi sie pomysl Dutkiewicza.. 05.07.11, 21:04
              janusz2_ napisał:

> No i zgodzisz się, że Sekielskiego i Morozowskiego trudno podejrzewać o brak sy
              > mpatii do PO smile

Nie trudno. Podejrzewam że nie mają żadnych sympati politycznych. Jedyną ich "sympatią" jest poszukiwanie sensacji.
              • janusz2_ Re: Bardzo podoba mi sie pomysl Dutkiewicza.. 05.07.11, 21:14
                wikul napisał:

> Nie trudno. Podejrzewam że nie mają żadnych sympati politycznych. Jedyną ich "s
                > ympatią" jest poszukiwanie sensacji.

A może nie dostrzegasz tego, bo ty sam jesteś sympatykiem PO?
                • wikul Re: Bardzo podoba mi sie pomysl Dutkiewicza.. 05.07.11, 21:25
                  janusz2_ napisał:

> wikul napisał:
                  >
                  > > Nie trudno. Podejrzewam że nie mają żadnych sympati politycznych. Jedyną
                  > ich "s
                  > > ympatią" jest poszukiwanie sensacji.
                  >
                  > A może nie dostrzegasz tego, bo ty sam jesteś sympatykiem PO?

Owszem jestem teraz sympatykiem PO, ale dlatego może mi latwiej dostrzegać ich "preferencje" zawodowe.
                  • janusz2_ Re: Bardzo podoba mi sie pomysl Dutkiewicza.. 05.07.11, 22:26
                    wikul napisał:

> Owszem jestem teraz sympatykiem PO, ale dlatego może mi latwiej dostrzegać ich
                    > "preferencje" zawodowe.

Tylko zaślepiony fanatyk może pisać takie bzdety.
                    • wikul Re: Bardzo podoba mi sie pomysl Dutkiewicza.. 05.07.11, 23:42
                      janusz2_ napisał:

> wikul napisał:
                      >
                      > > Owszem jestem teraz sympatykiem PO, ale dlatego może mi latwiej dostrzega
                      > ć ich
                      > > "preferencje" zawodowe.
                      >
                      > Tylko zaślepiony fanatyk może pisać takie bzdety.

Ty jednak jesteś chory, biedaku. Na razie lecz się hydroxyzyną. Prezesowi pomagała.
                      • janusz2_ Re: Bardzo podoba mi sie pomysl Dutkiewicza.. 05.07.11, 23:44
                        wikul napisał:

> Ty jednak jesteś chory, biedaku. Na razie lecz się hydroxyzyną. Prezesowi pomag
                        > ała.

Cie wiem, co pomaga twojemu prezesowi, zaslepiony fanatyku, ale leczenie na pewno ci się przyda.
                        • wikul Re: Bardzo podoba mi sie pomysl Dutkiewicza.. 05.07.11, 23:50
                          janusz2_ napisał:

> wikul napisał:
                          >
                          >
                          > > Ty jednak jesteś chory, biedaku. Na razie lecz się hydroxyzyną. Prezesowi
                          > pomag
                          > > ała.
                          >
                          > Cie wiem, co pomaga twojemu prezesowi, zaslepiony fanatyku, ale leczenie na pew
                          > no ci się przyda.

Do przedszkola żałosny pajacu, poprzedrzeźniaj się z rówieśnikami.
                          • janusz2_ Re: Bardzo podoba mi sie pomysl Dutkiewicza.. 05.07.11, 23:55
                            wikul napisał:

> Do przedszkola żałosny pajacu, poprzedrzeźniaj się z rówieśnikami.

Do żłobka zaślepiony platformerski fanatyku. Tam będziesz na właściwym ci poziomiesmile
                            • wikul Re: Bardzo podoba mi sie pomysl Dutkiewicza.. 06.07.11, 00:04
                              janusz2_ napisał:

> Do żłobka zaślepiony platformerski fanatyku. Tam będziesz na właściwym ci pozio
                              > miesmile

Co za spisiała infantylna mendoweszka, nie zdaje sobie sprawy z głupot których wypisuje.
                              Won !
                              • janusz2_ Re: Bardzo podoba mi sie pomysl Dutkiewicza.. 06.07.11, 00:15
                                wikul napisał:

> Co za spisiała infantylna mendoweszka, nie zdaje sobie sprawy z głupot których
                                > wypisuje.
                                > Won !

Co za platformerska infantylna mendoweszka, nie zdaje sobie sprawy z głupot których
                                wypisuje.
                                WON!!!!!!!!!!

(Spróbuj "krzyknąć" głośniejsmile smile smile )
            • dachs Re: Bardzo podoba mi sie pomysl Dutkiewicza.. 05.07.11, 22:27
              janusz2_ napisał:

> No i zgodzisz się, że Sekielskiego i Morozowskiego trudno podejrzewać o brak sy
              > mpatii do PO smile

Jako sympatyk PO w ogóle nie jestem podejrzliwy, więc i tych dwóch o nic nie podejrzewam.
              Na ogół opieram sie na tym co widzę, a widzę w Sejmie (poza PO) absolutnę niechęć do idei JOW.
              • janusz2_ Re: Bardzo podoba mi sie pomysl Dutkiewicza.. 05.07.11, 22:42
                dachs napisał:

> janusz2_ napisał:
                >
                > > No i zgodzisz się, że Sekielskiego i Morozowskiego trudno podejrzewać o b
                > rak sy
                > > mpatii do PO smile
                >
                > Jako sympatyk PO w ogóle nie jestem podejrzliwy,

Akurat Po i sympatycy tej partii bywają bardzo podejrzliwi.
                Na przykład doszukują się w demokratycznej opozycji cech faszystowskich.
                A kierują się przy tym tak racjonalnymi przesłankami jak wykorzystywanie pochodni w manifestacjach.

Tak więc twoja "skromność" jest tu z gruntu fałszywa.

> więc i tych dwóch o nic nie podejrzewam.
                > Na ogół opieram sie na tym co widzę, a widzę w Sejmie (poza PO) absolutnę niech
                > ęć do idei JOW.

"Warto przypomnieć, że ponad pięć lat temu Platforma Obywatelska przeprowadziła ogólnopolską akcję pod nazwa 4xtak. Domagała się zmian w konstytucji i w systemie wyborczym – wprowadzenia jednomandatowych okręgów. Pod pomysłem zebrała 750 tysięcy podpisów obywateli. W ubiegłym roku telewizja TVN wyemitowała film dokumentalny pt.: ”Władcy marionetek”, w którym znalazła się informacja, że listy z tymi podpisami zniszczono."
                kampanianazywo.pl
                • dachs Re: Bardzo podoba mi sie pomysl Dutkiewicza.. 05.07.11, 22:48
                  janusz2_ napisał:

> Akurat Po i sympatycy tej partii bywają bardzo podejrzliwi.
                  > Na przykład doszukują się w demokratycznej opozycji cech faszystowskich.

W życiu nie podejrzewałem SLD, PSL, LiD, PJN, a nawet Samejbrony o sympatie faszystowskie.
                  Patologiczny wręcz brak podejrzliwości wykazuję, nie podejrzewając np. dzielnych młodzianków o zamawianie npięciu piw.

> "Warto przypomnieć, że ponad pięć lat temu Platforma Obywatelska przeprowadz
                  > iła ogólnopolską akcję pod nazwa 4xtak. Domagała się zmian w konstytucji i w sy
                  > stemie wyborczym – wprowadzenia jednomandatowych okręgów. Pod pomy
                  > słem zebrała 750 tysięcy podpisów obywateli. W ubiegłym roku telewizja TVN wyem
                  > itowała film dokumentalny pt.: ”Władcy marionetek”, w którym znalaz
                  > ła się informacja, że listy z tymi podpisami zniszczono."

> kampanianazywo.pl

Nie wiem dlaczego listy z podpisami zniszczono. Napewno nie po to, by dać Siekielskiemu powód do zarobienia paru złotych.
                  Czy ktoś może wie, jak długo takie listy z podpisami są ważne?
                  • janusz2_ Re: Bardzo podoba mi sie pomysl Dutkiewicza.. 05.07.11, 23:19
                    dachs napisał:

> janusz2_ napisał:
                    >
                    > > Akurat Po i sympatycy tej partii bywają bardzo podejrzliwi.
                    > > Na przykład doszukują się w demokratycznej opozycji cech faszystowskich.
                    >
                    > W życiu nie podejrzewałem SLD, PSL, LiD, PJN, a nawet Samejbrony o sympatie fas
                    > zystowskie.
                    > Patologiczny wręcz brak podejrzliwości wykazuję, nie podejrzewając np. dzielny
                    > ch młodzianków o zamawianie npięciu piw.

Napisałem o podejrzliwości PO oraz jej sympatyków, ponieważ użyłeś implikacji:
                    "ako sympatyk PO w ogóle nie jestem podejrzliwy, ".
                    A taka implikacja jest niestety fałszemsmile

> Nie wiem dlaczego listy z podpisami zniszczono. Napewno nie po to, by dać Sieki
                    > elskiemu powód do zarobienia paru złotych.
                    > Czy ktoś może wie, jak długo takie listy z podpisami są ważne?

Możesz się przekonać jak reagowali pytani o te podpisy przez Sekielskiego i Morozowskiego politycy PO.
                    Link do filmu Władcy Marionetek

A ten film warto obejrzeć. Naprawdę.
                    • dachs Re: Bardzo podoba mi sie pomysl Dutkiewicza.. 06.07.11, 10:38
                      janusz2_ napisał:

> Napisałem o podejrzliwości PO oraz jej sympatyków, ponieważ użyłeś implikacji:
                      > "ako sympatyk PO w ogóle nie jestem podejrzliwy, ".
                      > A taka implikacja jest niestety fałszemsmile

Niekoniecznie. Różnice między wyborcami PO (przynajmniej tymi z prawego skrzydła), a wyborcami PiSu (ze wszystkich skrzydeł) są przedewszystkim psychologiczne.
                      PO-wcy sa generalnie znacznie mniej podejrzliwi, mniej pamiętliwi i dużo bardziej nastawieni na działanie własne, miast oczekiwania na cudze
                      forum.gazeta.pl/forum/w,13,111756144,111756144,Sam_jestem_stary_to_i_przyjaciolki_mam_stare_.html
                      > A ten film warto obejrzeć. Naprawdę.

Dzięki za link, obejrzę
                      • wikul Re: Bardzo podoba mi sie pomysl Dutkiewicza.. 06.07.11, 14:24
                        dachs napisał:

> Dzięki za link, obejrzę

Tylko nie krytykuj broń Boże autorów, bo agent J2 nazwie cię idiotą.
                        • janusz2_ Re: Bardzo podoba mi sie pomysl Dutkiewicza.. 06.07.11, 21:37
                          wikul napisał:

> Tylko nie krytykuj broń Boże autorów, bo agent J2 nazwie cię idiotą.

Ojej, jak sobie wikul wspaniale i lekko zażartowałeśsmile
                          Ciekawe czy wszyscy fani platformy są tak inteligentni jak ty, czy może jednak zdarzają się wyjątki? wink
    • wikul Re: No i trochę głosów platformie odpadnie 05.07.11, 19:00
      janusz2_ napisał:

> "Obywatele do Senatu" - pod takim hasłem prezydent Wrocławia Rafał Dutkiewic
      > z i inni prezydenci miast chcą wprowadzić swoich kandydatów do Izby Wyższej par
      > lamentu. - Obywatele muszą odzyskać kontrolę nad państwem - mówił Dutkiewicz na
      > konferencji prasowej."

> tvn24.pl

Nie wiadomo, wszystko zależy od kandydatów. Poprzednia ogólnopolska polityczna inicjatywa Dudkiewicza okazała się fiaskiem
      • janusz2_ Re: No i trochę głosów platformie odpadnie 05.07.11, 22:28
        wikul napisał:

> Nie wiadomo, wszystko zależy od kandydatów.

Dlatego napisałem w jednym z wcześniejszych postów:
        Ciekaw jestem, kto będzie kandydował w Warszawie - mam nadzieję, że będzie to człowiek, na którego sam chętnie zagłosujęsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka