sz0k
28.07.11, 22:45
Jak ktoś miał jeszcze jakieś wątpliwości to zostały już one do końca rozwiane:
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,10025517,Tusk_zatwierdzil_listy__PO_od_Gowina_do_Arlukowicza_.html
Wiem, że żyjemy w totalnym matrixie, ale takiego pokazu absurdu i pure nonsensu to nawet ja się nie spodziewałem...
- Tylko szeroka formacja ma szanse obronić Polskę przed tymi, którzy chcą ja zamienić w gniazdo nienawiści i agresji - powiedział Donald Tusk na radzie krajowej Platformy Obywatelskiej.
Szef platformy obiecywał, że dzięki Platformie Polska "nie utonie w jazgocie konfliktów, pretensji i roszczeń". Przekonywał, że dzięki PO następne cztery lata w Polsce będą latami "możliwie zgodnej i harmonijnej budowy lepszej przyszłości dla Polaków".
Premier przekonywał, że alternatywą dla rządów PO jest zamęt i niezdolność do rządzenia. Mówił, że radykalne rządy doprowadzają do takich tragedii jak w Norwegii. Jak podkreślał, to właśnie dlatego obowiązkiem powinno być chronienie przed nienawiścią. Jego zdaniem, bez tego w Polsce agresja i nienawiść mogą nadawać ton polityce.
(...)
PO poprze w wyborach do Senatu polityków lewicy Włodzimierza Cimoszewicza i Marka Borowskiego. Obecnej posłance SdPl Izabelli Sierakowskiej PO ma udzielić wsparcia w ten sposób, że nie wystawi swego kandydata w okręgu lubelskim, w którym Sierakowska będzie ubiegała się o mandat senatorski.
Oficjalnie stwierdzam, że donaldzia i jego partię do końca już popi erdoliło. Trzeba być skończonym idiotą żeby tego ze spokojem wysłuchiwać i nie pukać się w głowę.