Dodaj do ulubionych

PO = SLD bis

28.07.11, 22:45
Jak ktoś miał jeszcze jakieś wątpliwości to zostały już one do końca rozwiane:
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,10025517,Tusk_zatwierdzil_listy__PO_od_Gowina_do_Arlukowicza_.html
Wiem, że żyjemy w totalnym matrixie, ale takiego pokazu absurdu i pure nonsensu to nawet ja się nie spodziewałem...

- Tylko szeroka formacja ma szanse obronić Polskę przed tymi, którzy chcą ja zamienić w gniazdo nienawiści i agresji - powiedział Donald Tusk na radzie krajowej Platformy Obywatelskiej.

Szef platformy obiecywał, że dzięki Platformie Polska "nie utonie w jazgocie konfliktów, pretensji i roszczeń". Przekonywał, że dzięki PO następne cztery lata w Polsce będą latami "możliwie zgodnej i harmonijnej budowy lepszej przyszłości dla Polaków".

Premier przekonywał, że alternatywą dla rządów PO jest zamęt i niezdolność do rządzenia. Mówił, że radykalne rządy doprowadzają do takich tragedii jak w Norwegii. Jak podkreślał, to właśnie dlatego obowiązkiem powinno być chronienie przed nienawiścią. Jego zdaniem, bez tego w Polsce agresja i nienawiść mogą nadawać ton polityce.

(...)
PO poprze w wyborach do Senatu polityków lewicy Włodzimierza Cimoszewicza i Marka Borowskiego. Obecnej posłance SdPl Izabelli Sierakowskiej PO ma udzielić wsparcia w ten sposób, że nie wystawi swego kandydata w okręgu lubelskim, w którym Sierakowska będzie ubiegała się o mandat senatorski.

Oficjalnie stwierdzam, że donaldzia i jego partię do końca już popi erdoliło. Trzeba być skończonym idiotą żeby tego ze spokojem wysłuchiwać i nie pukać się w głowę.
Obserwuj wątek
    • dachs Nie chciałbym być nieuprzejmym, ale 28.07.11, 23:09
      jeżeli kogoś "do końca już popi erdoliło" , to raczej nie "donaldzia i jego partię", a racej facetów, którzy nie są w stanie odróżnić Napedalskiego, od ludzi, którzy od niego uciekają. smile
      • sz0k Re: Nie chciałbym być nieuprzejmym, ale 28.07.11, 23:18
        Staczasz się w coraz gorszy konformizm. Smutne to.
      • manny-jestem Potrafimy, Potrafimy 29.07.11, 13:11
        widizimy ze niektorzy z uciekinierow sa bardziej na lewo od Napieralskiego.

No ale PO to wcale nie partia liberalna tylko antykaczynska.

Tylko zadeklarowani politrukowie tego nie widza.
        • wikul Re: Potrafimy, Potrafimy 29.07.11, 16:02
          manny-jestem napisał:

> No ale PO to wcale nie partia liberalna tylko antykaczynska.

To ciekawe, bo Kaczynski twierdzi inaczej. Wg niego Platforma to liberałowie. No ale co on może wiedzieć jak sam kiedyś apelował by glosować na PO.
          • superspec Platforma to partia populistyczna tak samo jak PiS 29.07.11, 16:13
            tylko do kogo innego adresują swe "przesłania".Ale mimo wszystko zagłosuję (jak dożyję) na PO a w szczególności na Muchę.A na Sierakowską nie.
    • wikul Obłudna "troska" pelikana ... 28.07.11, 23:53
      ... o czystość szeregów znienawidzonej partii. Oczywiście, w żadnym wypadku nie dotyczy to własnego śmiesznego środowiska politycznego, rozportartego od UPR do PJN i cholera wie czego tam jeszcze, bo zmieniają nazwy co kilka miesiacy.

nczas.home.pl/wiadomosci/polska/nowa-prawica-pojdzie-do-wyborow-sama-cel-10-15-procent-poparcia/

W odpowiedzi czekam na mantrę o lemingach, lemingozie, konformizmie itp.
      • sz0k Re: Obłudna "troska" pelikana ... 29.07.11, 00:01
        wikul napisał:

> dotyczy to własnego śmiesznego środowiska politycznego,

Opowiedz coś więcej o "moim środowisku politycznym", pliz. Tak lubię jak się ośmieszasz.
        • wikul Re: Obłudna "troska" pelikana ... 29.07.11, 00:38
          sz0k napisał:

> Opowiedz coś więcej o "moim środowisku politycznym", pliz. Tak lubię jak się oś
          > mieszasz.

Nie umiesz czytac ? Kto sie osmiesza wystarczy poczytać w watkach w których zabierasz głos.
          Chyba sobie jakąs sygnaturkę zrobie z twoich "mądrości" na tym forum.
          • sz0k Re: Obłudna "troska" pelikana ... 29.07.11, 12:38
            wikul napisał:

> Chyba sobie jakąs sygnaturkę zrobie z twoich "mądrości" na tym forum.

Czekam z niecierpliwością. Możesz też oprawić w ramki i powiesić nad łóżkiem.
        • andrzejg Re: Obłudna "troska" pelikana ... 29.07.11, 07:33
          sz0k napisał:

> wikul napisał:
          >
          > > dotyczy to własnego śmiesznego środowiska politycznego,
          >
          > Opowiedz coś więcej o "moim środowisku politycznym", pliz. Tak lubię jak się oś
          > mieszasz.
          >

Jak zdarta płyta - 'śmieszny jesteś', 'ośmieszasz się', 'nikt nie rozumie sensu'

A.
          • andrzejg P.S. 29.07.11, 07:35
            aaaa sz0czku

przeżyjesz szok

A.
            • sz0k Re: P.S. 29.07.11, 12:40
              andrzejg napisał:

> aaaa sz0czku
              >
              > przeżyjesz szok

??????
          • pan.banzai I co z tego, skoro ma racje, bo zamiast te racje.. 29.07.11, 09:29
            ...w wielu sprawach przyznac jemu, zacisniecie zeby i broniac niby to rezimu, bronic bedziecie wlasnych zludzen co do niego.

• wikul Re: I co z tego, skoro ma racje, bo zamiast te ra 29.07.11, 11:16
              pan.banzai napisał:

> ...w wielu sprawach przyznac jemu, zacisniecie zeby i broniac niby to rezimu, b
              > ronic bedziecie wlasnych zludzen co do niego.

A na czym polega ta racja ? Jak PO stara się o najszersze poparcie to be, jak korwinowa prawica to dobrze ? Ja tu widzę polityczną bezradność, zazdrość i pogardę dla innaczej myślacych.
              P.S. Rozumiem jak sie komuś nie podoba stawianie PO na konkretnych polityków, mnie sie też nie wszyscy ściągani podobają (kiedyś .Krzaklewski). Ale porównywanie z tego powodu do SLD jest idiotyczne i prostackie. Zwłaszcza że jednocześnie ściągają b.polityków PiS. To może autor powinien porównać PO do PiS bis ?
              • sz0k Re: I co z tego, skoro ma racje, bo zamiast te ra 29.07.11, 12:48
                wikul napisał:

> pan.banzai napisał:
                >
                > > ...w wielu sprawach przyznac jemu, zacisniecie zeby i broniac niby to rez
                > imu, b
                > > ronic bedziecie wlasnych zludzen co do niego.
                >
                >
                > A na czym polega ta racja ? Jak PO stara się o najszersze poparcie to be, jak k
                > orwinowa prawica to dobrze ? Ja tu widzę polityczną bezradność, zazdrość i poga
                > rdę dla innaczej myślacych.

GWno wiesz a się wypowiadasz. Swego czasu zarzucałem to samo Januszkowi, vide:
                forum.gazeta.pl/forum/w,13,27953761,27953761,Prof_Wolniewicz_wystartuje_z_PJKM.html
                Po wysłaniu do jegto komitetu maila z prośbą o wyjaśnienie tego kuriozum - nie dostałem żadnej odpowiedzi. Wtedy nasze drogi zaczęły się rozchodzić.

> P.S. Rozumiem jak sie komuś nie podoba stawianie PO na konkretnych polityków, m
                > nie sie też nie wszyscy ściągani podobają (kiedyś .Krzaklewski). Ale porównywan
                > ie z tego powodu do SLD jest idiotyczne i prostackie. Zwłaszcza że jednocześnie
                > ściągają b.polityków PiS. To może autor powinien porównać PO do PiS bis ?

Przecież robiłem to wielokrotnie Panie Alzheimer... PO naturalnie jest też PiS-em bis. Na moje prośby w innych wątkach o wskazanie istotnych różnic między tymi partiami nie byliście wstanie udzielić żadnej sensownej odpowiedzi.

Poza tym moje porównanie nie wynikało tylko z kwestii personalnych, ale również języka jego eminencji konDonka, którą pozwoliłem sobie zacytować i wytłuścić. To jest odlot w rejony dotychczas zarezerowane tylko dla kompletnie skomuszałego i bezczelnego betonu partyjnego. Jak można tak bredzić i nie mieć wstydu do samego siebie i przed swoimi wyborcami...
          • sz0k Re: Obłudna "troska" pelikana ... 29.07.11, 12:39
            andrzejg napisał:

> sz0k napisał:
            >
            > > wikul napisał:
            > >
            > > > dotyczy to własnego śmiesznego środowiska politycznego,
            > >
            > > Opowiedz coś więcej o "moim środowisku politycznym", pliz. Tak lubię jak
            > się oś
            > > mieszasz.
            > >
            >
            > Jak zdarta płyta - 'śmieszny jesteś', 'ośmieszasz się', 'nikt nie rozumie sensu'

A zastanowiłeś się dlaczego tak jest?
    • pan.banzai Ale obsobaczyl norweski system rzadow:) 29.07.11, 02:34
      Wiem, wiem, nie chcialsmile
    • pulbek Re: PO = SLD bis 29.07.11, 09:36
      Chyba jednak przesadzasz. Myślę że pan Napieralski, mimo swych licznych wad, nie ośmieliłby się przyjąć do swojej partii takich osób jak Stefan Niesiołowski, albo na przykład Hanna Gronkiewicz-Waltz, której swego czasu Duch Święty polecił kandydować na prezydenta.

Pulbek.
      • sz0k Re: PO = SLD bis 29.07.11, 12:55
        pulbek napisał:

> Chyba jednak przesadzasz. Myślę że pan Napieralski, mimo swych licznych wad, ni
        > e ośmieliłby się przyjąć do swojej partii takich osób jak Stefan Niesiołowski,
        > albo na przykład Hanna Gronkiewicz-Waltz, której swego czasu Duch Święty poleci
        > ł kandydować na prezydenta.

No nie byłbym tak do końca przekonany smile Taki np. Olejniczak to lubił się lansować na procesjach Bożego Ciała i jakoś był nawet szefem całego SLD.
        • pan.banzai To samo sw. Jozek Oleksy, ktory nawet.. 29.07.11, 13:13
          ...W Ciemnej Dziurze kleczal przezd obrazkiem uczynionym pareset lat temu na descesmile

PS. nie wspominajac epizodu jego (Jozefa) ministrantury oraz ewentualnego jej przebiegusmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka