manny-jestem 03.08.11, 21:22 moze on przekona antysemitow ze Zydzi sa ok jak wprowadzi Wisle do Ligi Mistrzow? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oleg3 Re: Melikson 04.08.11, 09:41 Nie wiem jak inni antysemici, ale ja jestem zachwycony grą Meliksona. Może zagra dla Polski? Szanse są małe i coraz mniejsze. Nie śledzę ligi piłkarskiej, ale w lidze siatkarzy jest kilka przykładów co może zrobić dobry i sympatyczny zawodnik w sprawie przełamywania stereotypów. Podam parę nazwisk: Abramow (Rosja), Ahrem (Białoruś), Grozer (Niemcy), Falasca (Hiszpania) i paru Francuzów z Anigą i Samicą. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: Melikson 04.08.11, 11:17 oleg3 napisał: > Nie wiem jak inni antysemici, ale ja jestem zachwycony grą Meliksona. Mo > że zagra dla Polski? on ma co prawda polskie obywatelstwo z racji tego, iż matka urodziła się w Polsce. Ale tak po prawdzie to jaki z niego Polak jest? Pewnie taki jak z Olisabebe, z którym trzeba rozmawiać przez tłumacza. Poza tym on sam już dokonał wyboru grając w reprezentacji Israela. A to zamyka furtkę w FIFA i UEFA do innych reprezentacji. Jaki jest poziom naszych piłkarzy to wszyscy wiemy. Ale to ma być reprezentacja narodowa, a nie reprezentacja z importu. Nawet gdyby Messi chciał grać jako Polak to ja byłbym przeciwny. W reprezentacji Polski mają grać Polacy. Nie wykluczam nawet Murzyna o ile się tu urodził, mówi o polsku, nie trzeba go reanimować po zjedzeniu miski bigosu, a w barze przy głębszym potrafi sprzedać mecz albo dać komuś po pysku, jak na naszego reprezentanta przystało właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Melikson 04.08.11, 11:25 perla napisał: > on ma co prawda polskie obywatelstwo I to jest najważniejsze. Dodajmy, że obywatelstwo po matce. > W reprezentacji Polski mają grać Polacy. Z tym się zgadzam. Sporadyczne, pojedyncze przypadki są do zaakceptowania, ale reprezentacja złożona z Polaków mówiących w każdym języku, tylko nie po polsku to absurd. Mistrzyni Europy w siatkówce, śliczna Maria Liktoras była Ukrainką i wcale mi to nie przeszkadzało. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Melikson 04.08.11, 14:12 perla napisał: > on ma co prawda polskie obywatelstwo z racji tego, iż matka urodziła się w Pols > ce. Ale tak po prawdzie to jaki z niego Polak jest? Pewnie taki jak z Olisabebe > , z którym trzeba rozmawiać przez tłumacza. Poza tym on sam już dokonał wyboru > grając w reprezentacji Israela. A to zamyka furtkę w FIFA i UEFA do innych repr > ezentacji. Jeżeli ma obywatelstwo to znaczy że coś wspólnego z Polską ma. Nie przypominam sobie żeby potomkowie Olisadebe żyli w Polsce a więc porównanie nie trafione. A Melikson ma polsko - żydowskie korzenie. Z zamykaniem drogi jest trochę dziwnie, FIFA zamyka drogę jak piłkarz grał w "dorosłej" reprezentacji. Z tego co wiem to Melikson grał w młodzieżówce Izraela a tej chwili trwa wyscig po Meliksona i jak zauważył Oleg, przegrywamy. Podobno dziwak Smuda nic nie zrobił w tej sprawie. > Jaki jest poziom naszych piłkarzy to wszyscy wiemy. Ale to ma być reprezentacja > narodowa, a nie reprezentacja z importu. Nawet gdyby Messi chciał grać jako Po > lak to ja byłbym przeciwny. > W reprezentacji Polski mają grać Polacy. Nie wykluczam nawet Murzyna o ile się > tu urodził, mówi o polsku, nie trzeba go reanimować po zjedzeniu miski bigosu, > a w barze przy głębszym potrafi sprzedać mecz albo dać komuś po pysku, jak na n > aszego reprezentanta przystało właśnie. Twoje poglady w tej sprawie sa archaiczne i nigdzie już nikt tak nie mysli. Może poza Hiszpanią ale ona ma możliwości latwego naturalizowania zawodników z Ameryki Południowej i Łacińskiej. No i własne obecne wyjatkowo utalentowane pokolenie piłkarskie. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: Melikson 04.08.11, 14:30 wikul napisał: > Z zamykaniem drogi jest trochę dziwni > e, FIFA zamyka drogę jak piłkarz grał w "dorosłej" reprezentacji. Z tego co wie > m to Melikson grał w młodzieżówce Izraela a tej chwili trwa wyscig po Meliksona > i jak zauważył Oleg, przegrywamy. Podobno dziwak Smuda nic nie zrobił w tej sp > rawie. on zagrał 1 mecz w dorosłej reprezentacji Israela. Furtka więc zamknięta raz na zawsze jest. > Twoje poglady w tej sprawie sa archaiczne i nigdzie już nikt tak nie mysli. Moż > e poza Hiszpanią ale ona ma możliwości latwego naturalizowania zawodników z Ame > ryki Południowej i Łacińskiej. No i własne obecne wyjatkowo utalentowane pokole > nie piłkarskie. zauważ, że przez całe lata Hiszpania nic nie osiągała w MŚ czy ME. Postawili więc na odpowiedni system szkolenia. Osobiście mam nadzieję, że projekt "Orliki" może dać nam nie jeden talent, o ile ktoś na te obiekty będzie jeździł i wyławiał utalentowaną młodzież właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Melikson 04.08.11, 15:24 perla napisał: > on zagrał 1 mecz w dorosłej reprezentacji Israela. > Furtka więc zamknięta raz na zawsze jest. Jeżeli tak jest to trudno, FIFA w przeciwieństwie do innych zwiazków jest twarda. Taka np.Ligocka poczuła w sobie zew krwi niemieckiej i piszą że będzie mogła startować w barwach Niemiec, chociaż przez całe lata startowala jako Polka. Ale nie chę oceniać tego przypadku bo dostaje odruchu wymiotnego. > zauważ, że przez całe lata Hiszpania nic nie osiągała w MŚ czy ME. > Postawili więc na odpowiedni system szkolenia. > Osobiście mam nadzieję, że projekt "Orliki" może dać nam nie jeden talent, o il > e ktoś na te obiekty będzie jeździł i wyławiał utalentowaną młodzież właśnie. Oni mieli zawsze dobry szystem szkolenia i dobrych pilkarzy. Nie potrafili tylko sklecić reprezentacji. Może za dużo indywidualności im przeszkadzało a nie pomagało ? W sporcie trzeba oprócz wszystkiego mieć również łut szczęścia. Tak jak kiedyś miewała Brazylia Odpowiedz Link Zgłoś
wikul A jednak ... 04.08.11, 19:02 ... jest możliwość, ale Melikson musi zadecydować sam. www.sport.pl/euro2012/1,109077,10063444,Czy_jest_szansa_by_Melikson_gral_dla_reprezentacji.html Odpowiedz Link Zgłoś
perla nie kradnijmy Israelowi Żyda 04.08.11, 19:31 on urodził się w Israelu, jest Żydem. Dostał polskie obywatelstwo pół roku temu bo to ułatwia jego zatrudnienie w Polsce. Dostał na tej podstawie bo jego matka urodziła się w Polsce. Ale ona wyjechała jako dziecko do Israela. I on nie ma związków z Polską. Chwilowo tutaj pracuje, i tyle. Prawdopodobnie nie zna języka polskiego. Gra dobrze to fakt, przydał by się, ale aby być w reprezentacji kraju to trzeba być stąd właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
al-kochol-8 Re: Melikson 04.08.11, 10:36 Cracovia powinna go kupic. Prof Filipiak z AGH ma kupe szmalu Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: Melikson 04.08.11, 11:32 Manny, Bój się Jahwe, co Ty opowiadasz? Jeśli ktoś twierdzi, że "Żydzi są ok", to daje tym samym dowód bycia rasistą. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Melikson 04.08.11, 14:35 Wiem, wiem. Chyba wiesz Luka co to "tongue-in-cheek" ? Odpowiedz Link Zgłoś
piq to znaczy, hm, hm, że Melikson jest ok,... 04.08.11, 14:55 ...tak jak Lew Trocki jest ok, Joel Rifkin (seryjny morderca) jest ok, Izaak Baszewis Singer i Albert Einstein, i Woody Allen są ok. No bój się Boga, manny. Człowiek prawdziwej prawicy promuje ocenianie ludzi, nie etnosów. A poza tym prawdziwy niepodrabiany i zdeklarowany antysemita ma zwyczaj robić wyjątki na zasadzie "Żyd ale porządny człowiek", więc nawet jeśli Melikson jest ok, to dla antysemity to nie robi różnicy w przekonaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Teraz Twoim stylem moglbym napisac 04.08.11, 15:31 ze chyba Ciebie porabalo jesli wziales to za serio watek... Odpowiedz Link Zgłoś