Dodaj do ulubionych

My generation

17.09.11, 20:45
W ciekawej dyskusji przedwyborczej, ktora zaczal cepek jeszcze jeden aspekt warto uwzglednic. A mianowicie wiek kandydata.

Pailikot ma 47 lat, jesli wierzyc wikipedii, i jest On nowa generacja ktora wchodzi na szczyt polskiej polityki:

www.youtube.com/watch?v=594WLzzb3JI
Troche byl wariatuncio w tej czy innej partii. Ale mowi odwaznie, np. o roli Kosciola w Polsce i sie nie daje. Ma jaja.

Jesli jest On przyszloscia polskiej polityki, to nie jest najgorsza przyszlosc. Da sie lubic i da sie szanowac.

PF
Obserwuj wątek
    • off_nick Re: My generation 17.09.11, 21:12
      polski_francuz napisał:

Nic nie wiesz, z daleka postrzegasz Palikota jako enfant terrible polskiej polityki.
      A to jest prostak, dla którego nie ma miejsca w przestrzeni publicznej.

Oto kilka jego wypowiedzi:

"Apeluję do Lecha Kaczyńskiego, żeby wytrzeźwiał i wreszcie przedstawił opinii publicznej, co naprawdę myśli w pełni swoich przytomnych sił.",
      "Czy prawdą jest, że jego pobyty w szpitalach mają związek z terapią antyalkoholową? Czy ucieczki do Juraty i czerwone wino to nie środki terapeutyczne, stosowane przezeń w reakcji na problemy w relacjach rodzinnych z bratem i matką?"
      "Życzę Polakom i Polsce, żeby Lech Kaczyński jak najszybciej przestał być prezydentem tego kraju, bo każdy dzień jego prezydentury przybliża nas do katastrofy takiej czy innej, wewnętrznej czy zewnętrznej. Oby się to jak najszybciej skończyło."
      " Uważam Lecha Kaczyńskiego za chama."
      "Kaczyńscy są małymi zakompleksionymi ludźmi, którzy nigdy tego nie zrozumieją. Manipulują i oszukują, a my jesteśmy takimi durniami, że dajemy wiarę dwóm durnym bliźniakom."
      "To bachor"

Masz bliżej do Italii, może to skomentujesz?:

Berlusconi calls Merkel an unfuckable lard-arse
      • gini ReOff nickowo 17.09.11, 21:22
        .

To Ty mi zawsze tlumaczylas, ze on inteligentny inaczej)))
        Nie szkoda Ci klawiatury?

pozdrowka

https://niepoprawni.pl/files/images/szachownica.jpg
        --
        • polski_francuz Prosba 17.09.11, 21:29
          Sprobuj pisac na temat. To i inne fora maja juz tyle chamstwa, ze twego naprawde juz nie potrzeba.

Kochasz Polske? To sprobuj sie na jej temat wypowiedziec.

I przestan chamic bo szkoda pisania.

PF
          • marouder-again Czy ja mam sie zajac Francowatym? 17.09.11, 23:21
            Za wygodnie Francowatemu, gdy nie wtrancam swoich trzech groszy?
      • polski_francuz Fatalnosc bledu 17.09.11, 21:26
        Mam przyjaciol w Italii: jednego Sycylijczyka i jednego Sardynczyka (Sarda ?). I byli u mnie i sie klocili o Sylvio. Jeden byl za a drugi przeciw.

Ale czas zrobil swoje. I pokazal twarz Sylwia. Manipulatora, cwaniaczka, kombinatora i czlowieka ktory niszczy patriotyzm i pozytywne uczucia, ktore mozna i nalezy zywic dla Ojczyzny.

Palikot wchodzi w swiat wielkiej polityki. Popelnil wiele glupot. Ale mowil szczerze co mysli. A szczerosc moze byc niezrecznoscia ale nie jest bledem w polityce.

Fatalny jest zas blad.

PF
        • off_nick Re: Fatalnosc bledu 17.09.11, 21:35
          polski_francuz napisał:
          > Ale czas zrobil swoje. I pokazal twarz Sylwia. Manipulatora, cwaniaczka, kombin
          > atora i czlowieka ktory niszczy patriotyzm i pozytywne uczucia, ktore mozna i n
          > alezy zywic dla Ojczyzny.

Wypisz wymaluj, toć to opis Palikota jest.
          • polski_francuz No coz 17.09.11, 21:49
            odpisalem na twoj post. Ale system wykryl spam i nie zechcial go przyjac.

Nie majac mozliwosci do dyskusji koncze ja.

Dobranoc.

PF
            • gini Re: No coz przyszlosc kraju 18.09.11, 14:21
              https://www.zetnews.pl/var/ezflow_site/storage/images/wiadomosci/polska/czy-posel-palikot-odpowie-za-malpki/577570-1-pol-PL/Czy-posel-Palikot-odpowie-za-malpki_span-16.jpg
              • gini francuski gentelman juz zapomnial 18.09.11, 14:25
                Jak wyzywal tu Dane od szmaciar, a jej znajomych okreslal jako szmaciarnie .
                Ale nie martw sie nie wszyscy zapomnieli.Wiec wyjmij sobie belke z wladsnego oka hipokryto.
                • polski_francuz Kmicic tez grzeszyl 18.09.11, 17:06
                  a moje dawne grzechy twoich grzechow nie usprawiedliwiaja.

PF
                  • gini Re: Kmicic tez grzeszyl 18.09.11, 17:20
                    polski_francuz napisał:

> a moje dawne grzechy twoich grzechow nie usprawiedliwiaja.
                    >
                    > PF

Aha czyli tobie wolno bylo a mnie juz nie.Inna sprawa, ze Ty kazda krytyke swoich wypowiedzi podciagasz pod chamstwo.
                    A musisz sie liczyc z tym, ze skoro pisujesz na forum publicznym to twoje wypowiedzi podlegaja ocenie innych.Nie bardzo rozumiem ndlaczego mam sie zachwycac kazdym idiotyzmem, ktory splodzisz, a ostatnio plodzisz je co chwila.

Nie tak dawno wychwalalales Jaruzelskiego jako meza stanu, dzis wychwalasz chama sic! prostego chama, i chcesz go rowniez wykreowac na meza stanu.
                    • polski_francuz Pogrzesz troche logika 18.09.11, 17:45
                      kartezjanska. Nie nalezy chamic wobec innych i to dotyczy to kazdego. I ciebie i mnie.

Palikota nie znam na tyle by go bronic ani promowac. Wiem tyle co czytam. I zwrocilem uwage na jego wiek.

Ludzie sie ucza jesli maja do tego szanse. I moze mu te szanse nalezy dac.

PF
                      • a000000 Re: Pogrzesz troche logika 18.09.11, 18:38
                        polski_francuz napisał:

>I moze mu te szanse nalezy dac.

Palikotowi? NIGDY! to jest koniunkturalista. Sprzeda nas, gdy uzna, że mu się to opłaci.
                        Zresztą na salonach nie ma miejsca dla chamów.
                        • polski_francuz OK 18.09.11, 18:45
                          azerko. Nareszcie argumenta do rozmowy.

Politycy dzisiejsi sa koniukturalistami. Czy nam sie to podoba czy nie. Takim jest Sarkozy i taka jest p. Merkel.

Roznica jest przygotowanie czyli doswiadczenie a nie maniery.

Polityczne salony nie sa zadnymi salonami. Bez przesady. Lepper byl zupelnym bamberem a doszedl do wicepremiera.

PF
                      • gini Re: Pogrzesz troche logika 18.09.11, 19:04
                        polski_francuz napisał:

> kartezjanska. Nie nalezy chamic wobec innych i to dotyczy to kazdego. I ciebie
                        > i mnie.

Ty chamisz woibec innych a kazda krytyke bierzesz aza chamstwo.

> Palikota nie znam na tyle by go bronic ani promowac. Wiem tyle co czytam. I zwr
                        > ocilem uwage na jego wiek.

Jeszcze raz politykow nie wybiera sie ze wzgledu na wiek.Palikot byl juz w partii, ktora rzadzila pokazal co potrafi.Czyli to, ze nie potrafi nic.
                        Sam fakt, ze jest antyklerykalny nie predystynuje go roli meza stanu.

>
                        > Ludzie sie ucza jesli maja do tego szanse. I moze mu te szanse nalezy dac.
                        >
                        >On juz mial swoja szanse nie zauwazyles?

PF
                        >
                        • polski_francuz Dziekuje 18.09.11, 19:16
                          za twoja opinie.

Pozdrowienia

PF
        • polski_francuz Pilsudski 17.09.11, 21:36
          jeszcze jedno dla off-nickowej.

Lech Kaczynski nalezy do historii. Mozna go tak czy inaczej oceniac jak i Pilsudskiego mozna tak czy inaczej oceniac.

Tu chodzi o przyszlosc kraju.

PF
        • pro100 Re: Fatalnosc bledu 17.09.11, 21:39
          polski_francuz napisał:

> Mam przyjaciol w Italii: jednego Sycylijczyka i jednego Sardynczyka (Sarda ?).
          > I byli u mnie i sie klocili o Sylvio. Jeden byl za a drugi przeciw.
          >
          > Ale czas zrobil swoje. I pokazal twarz Sylwia. Manipulatora, cwaniaczka, kombin
          > atora i czlowieka ktory niszczy patriotyzm i pozytywne uczucia, ktore mozna i n
          > alezy zywic dla Ojczyzny.
          >
          > Palikot wchodzi w swiat wielkiej polityki. Popelnil wiele glupot. Ale mowil szc
          > zerze co mysli. A szczerosc moze byc niezrecznoscia ale nie jest bledem w polit
          > yce.
          >
          > Fatalny jest zas blad.
          >
          > PF

no więc sylvio przy palikocie to w miarę uczciwy człowiek. świńskiego ryja ze sztucznym fiutem mam za prostytutkę i pospolitego oszusta.
    • superspec Moja generacja to Joanna Mucha 18.09.11, 13:51
      Jest starsza o rok od Superspeca.smileI nie boi się mówić prawdy o tym że starsi ludzie wywalczyli sobie duże przywileje co owocuje olbrzymimi kosztami dla budżetu.Przy tym to co wywalczył Kościół to mały pikuś.
    • qwardian Re: My generation 18.09.11, 16:09

Pokolenie, które zostało porwane w wir gospodarki globalnej, zdezorientowane tym co się wokół dzieje. Kulturowo nieobecne, mentalnie umarłe, finansowo zdegradowane...
      • polski_francuz Wolisz 18.09.11, 17:08
        zeby starzy przy wladzy pozostali?

Pokolenie around 60 tez dosc pogubione albo na emigracji.

Trzeba dac szanse mlodszym rosnac by mogli nabierac doswiadczenia.

PF
        • gini Re: Wolisz 18.09.11, 17:22
          polski_francuz napisał:

> zeby starzy przy wladzy pozostali?
          >
          > Pokolenie around 60 tez dosc pogubione albo na emigracji.
          >
          > Trzeba dac szanse mlodszym rosnac by mogli nabierac doswiadczenia.
          >
          > PF

Tak niech nabieraja doswiadczenia na takim organizmie jakim jest panstwo, jak dojda do szesdziesiatki to pewnie panstwa juz noie bedzie ale oni beda mieli doswiadczenie .
        • qwardian Re: Wolisz 18.09.11, 18:31

Francuzie miałeś to nieszczęście, że nie załapałeś się na pokolenie Kasi Sobczyk, Piotra Szczepanika, Czesława Niemena, czy Marka Grechuty, więc nie bardzo wiem do czego śpiewasz...
          • polski_francuz Moje spiewy 18.09.11, 18:42
            to Peter Gabriel czy Sting, ktorzy sa tylko ciut ode mnie starsi.

Ale nie spiewy mi chodzi jeno o polityke. I chcialbym zwrocic uwage, ze nalezy popierac mlodych (jesli 47 lat to jeszcze mlody) z pogladami i jajami. A Palikot na takiego wyglada.

Ale jakos mi sie niezbyt udaje rozmowcow do mych idei przekonac.

PF
    • sz0k antyklerykalizm, chamstwo, prostactwo 18.09.11, 20:12
      i niewyparzona, zakłamana gęba, nie wiedzieć czemu utożsamiana z "odwagą wyrażania poglądów" i "mówieniem prosto z mostu co się myśli"... To może być rzeczywiście coś co "zafascynuje" odmóżdżonych, zblazowanych młodzieniaszków z mlekiem pod nosem... ale dorosłego dziada... musi być to "sfinksowe" cofanie się w rozwoju na starość i jakaś żałosna tęsknota za "szaloną młodością"...
      • polski_francuz A kto z jego pokolenia 18.09.11, 20:19
        jest lepszy?

PF
        • sz0k lepszy w czym? 18.09.11, 20:38
          Mamieniu tłuszczy żeby oddawali na niego głosy? W tzw. "rządzeniu", cokolwiek w dupokracji to znaczy w odniesieniu do 1 człowieka? Czy w czym?
          I jak chcesz tą "lepszość", czy "gorszość" mierzyć? Kto ma bielsze zęby i lepiej skrojony garnitur? Czy empirią? Bo dokonania Palikmiota na polu "rządzenia" (Komisja przyjazne państwo?) są raczej mizerne...

Podsumowując, zadajesz wyjątkowo infantylne pytanie (co potwierdza zresztą moje tezy zawarte w poprzednim poście) i oczekujesz jakiejś konstruktywnej odpowiedzi?
          • polski_francuz Lepszy 18.09.11, 20:47
            w potencjalnej mozliwosci rzadzenia Polska.

Skoncentruj sie na temacie a nie na rozmowcy, jesli mozna cie prosic.

PF
            • sz0k "lepszy w potencjalnej możliwości rządzenia..." 18.09.11, 20:55
              polski_francuz napisał:

> Skoncentruj sie na temacie a nie na rozmowcy, jesli mozna cie prosic.

Prosić można, ale jak czytam takie twoje wypowiedzi jak zacytowana w tytule to po prostu nie mogę...
              • polski_francuz Sprujmy inaczej. 18.09.11, 21:07
                • polski_francuz Sprobujmy inaczej 18.09.11, 21:08
                  odwal sie chamski gnoju bo ci dam w ryj jak bedziesz tak pisal.

Wolisz pewnie taki styl?

PF
                  • sz0k Re: Sprobujmy inaczej 18.09.11, 21:12
                    polski_francuz napisał:

> odwal sie chamski gnoju bo ci dam w ryj jak bedziesz tak pisal.
                    >
                    > Wolisz pewnie taki styl?

Ja nie, ale ty powinieneś go polubić, to pomoże ci w komunikacji z twoim nowym idolem.
                    • polski_francuz To zostanmy 18.09.11, 21:17
                      przy normalnym stylu.

Palikot nie jest moim idolem. Pochodzi z nowej generacji. To zwrocilo moja uwage.

PF
                      • sz0k Re: To zostanmy 18.09.11, 21:28
                        polski_francuz napisał:

> przy normalnym stylu.
                        >
                        > Palikot nie jest moim idolem. Pochodzi z nowej generacji. To zwrocilo moja uwag
                        > e.

Tzn. nie bardzo rozumiem co konkretnie masz na myśli pisząc o "nowej generacji". Chodzi ci li tylko o wiek, czy też o osobę spoza głównego nurtu politycznego u nas? Bo jeśli o pierwsze to są od niego młodsi, a jeśli o drugie to Palikmiot zaczął od wstąpienie do PO i brylowania w tej partii, czyli jak najbardziej "starym nurcie politycznego". Teraz może sobie oczywiście grać na nutę "nowej jakości w polityce", ale to tylko dalszy ciąg jego błazeństw...
                        • polski_francuz Nowa generacja 18.09.11, 21:37
                          to inny styl, inna swiadomosc. Wyjscie z klinczu Po i PiS. Jest juz chyba z 10 lat, he?

Zawsze jest jakis ciag dalszy w polityce.

Tym bardziej w polityce bez tradycji albo w tradycji, ktora sie wlasnie staje.

Jesli mowie o Polikocie to dlatego, ze o nim slysze. I ze sie o nim mowi. Wyszedl poza szum informacyjny. Pani Kluzik cos probowala ale nie miala odwagi.

Moje uwagi sa ignoranckie bo nie znam polskiej polityki. Ale pewne reguly sa wazne wszedzie. Jak regula wymiany generacji. Musza przyjsc nowi.

I jak sie popatrze na nowych w Niemczech (Rösler czy Gabriel) to sa rownie kiepscy ale maja ponizej 40tki (Rösler). Moga sie jeszcze uczyc.

Capisci?

PF
                          • gini Re: Nowa generacja 18.09.11, 21:47
                            https://mm.salon24.pl.s3.amazonaws.com/f9/26/f92607960f647de0c4401f1385cc0788,2,0.jpg
                          • sz0k "nowa" stara generacja w wykonaniu Palikota 18.09.11, 21:55
                            polski_francuz napisał:

> Moje uwagi sa ignoranckie bo nie znam polskiej polityki.

To wiele tłumaczy. Palikmiot nie reprezentuje sobą żadnej nowości. Jego pierwsze kroki w polityce zaczęły się od razu od PO i koncentrowały się głównie w rejonach "lieberalnych" i "wolno rynkowych". Ze skutkiem, jak dla całego PO - wiadomym. Ględzenie o redukcji biurokracji, "jednym okienku" i "przyjaznym państwie" okazały się tylko ględzeniem. A to pomijając już zupełnie fakt, że tezy te nie były żadną nowością na polskiej scenie politycznej.

Dalsza "kariera" Palikmiota to już odloty w rejony antyklerykalizmu, czyli gdzieś tak między SLD a porąbańcami od Antyklerykalnej Partii Postępu "Racja" oraz "antykaczystowskie" pajacowanie, czyli jeszcze wulgarniejsza i prostacka wersja Niesiołów et consortes. Jak więc widać ani jedno, ani drugie też nie jest żadną nowością w naszej polityce.

To wszystko czym się tutaj tak ekscytujesz to jest czysty PR i medialny zamęt wokół tej osoby. Czyli coś na czym opiera się współczesna dupokracja. Co tylko o niej świadczy... nie muszę chyba dodawać, że nie najlepiej...
                          • pro100 frenczi, 18.09.11, 22:35
                            palikot jest do zapuszkowania w 5 minut, wystarczy jeden telefon. raz za oszustwa w finansowaniu kampanii, dwa za omijanie podatków poprzez darowizny z cypru czy skąd tam. kwity leżą i czekają, jakby się wychylił o milimetr od linii właściciela kwitów to wpieprza czarny chleb i zapija kawą zbożową. pluje wg zlecenia - raz na l.kaczyńskiego, teraz na dodka.
                            • cepekolodziej Re: frenczi, 18.09.11, 22:37

Tagjezd. I to jest absolutnie pewne.

smile
                              • pro100 Re: frenczi, 18.09.11, 22:45
                                cepekolodziej napisał:

>
                                > Tagjezd. I to jest absolutnie pewne.
                                >
                                oświadczenia ubogich studentów co 10 tysiaków wpłacali palikotu na kampanię wyborczą gdzieś tam sobie w sejfie leżą. i jak bedzie grzeczny to będą dalej leżeć.
                                • cepekolodziej Re: frenczi, 18.09.11, 22:46

Tagjezd.
                      • gini Re: To zostanmy 18.09.11, 21:56
                        polski_francuz napisał:

> przy normalnym stylu.
                        >
                        > Palikot nie jest moim idolem. Pochodzi z nowej generacji. To zwrocilo moja uwag
                        > e.
                        >
                        > PF

Z jakiej znowu nowej co robil w PO???
                        • polski_francuz Gini, my dear 18.09.11, 22:00
                          nowej bo jest mlodszy od tych, ktorzy maja wladze obecnie.

W przedszkolu tez byl i w szkole pewnie a moze i uniwersytet skonczyl. Nabieral doswiadczenia.

Dobranoc

PF
                          • gini Francuz 18.09.11, 22:10
                            Ja cie zostawiam Sz0kowi, bo ja nie mam cierpliwosci.Sposob w jaki piszesz przypomina mi niejakiego wywczasa z salonu, do ktorego zwracam sie "wywczas ma tole" , jeszcze troche i zaczne sie zwracac tak do ciebie, i znow podniesieséz krzyk.
                    • cepekolodziej Re: Sprobujmy inaczej 18.09.11, 21:17

Czy PF powiedział coś, na czego podstawie można by było uznać, że kolega P. jest jego idolem?

Nie.

Więc po co do cholery chrzanisz byle co?
                      • sz0k Re: Sprobujmy inaczej 18.09.11, 21:22
                        cepekolodziej napisał:

> Czy PF powiedział coś, na czego podstawie można by było uznać, że kolega P. jes
                        > t jego idolem?
                        >
                        > Nie.
                        >
                        > Więc po co do cholery chrzanisz byle co?

Wróć do postu otwierającego wątek to poczytasz sobie "chrzanienie byle czego", np.:

"Ale mowi odwaznie, np. o roli Kosciola w Polsce i sie nie daje. Ma jaja.
                        Jesli jest On przyszloscia polskiej polityki, to nie jest najgorsza przyszlosc. Da sie lubic i da sie szanowac."

Jeśli po tym mini-peanie nie można stwierdzić, że osoba będąca obiektem westchnień jest "nowym idolem", to oświeć mnie po czym można...
                        • cepekolodziej Re: Sprobujmy inaczej 18.09.11, 21:27

Niestety, proszę ja Pana, nie odnoszę tego wrażenia.
                  • gini Re: Sprobujmy inaczej 18.09.11, 21:54
                    polski_francuz napisał:

> odwal sie chamski gnoju bo ci dam w ryj jak bedziesz tak pisal.
                    >
                    > Wolisz pewnie taki styl?
                    >
                    > PF

Widzisz, ilez to razy ja ci pisalam, zebys sie zastanowil co piszesz, ale ty piszesz ludzie oceniaja.0Wszystko na ten temat.
        • cepekolodziej Re: A kto z jego pokolenia 18.09.11, 20:40

Mnie nie musisz przekonywać.

Kolega P. stwierdził, że może - może - może -mógłby osiągnąć 16%. Jest całkiem pewien, że dostanie co najmniej 6%. Osobiście - obserwując młodych ludzi wokół - dałbym mu trochę więcej niż te 6%. Ale niewiele.

I uważam, że tak byłoby dobrze. Kolega P. będzie w takiej sytuacji mógł się pokazać jako przywódca formacji, a nie czyjś przydupas czy podchujaszczy. Jeśli coś zdziała, będzie miał szansę swoją bazę rozbudować. Jeśli nie, wyborcza publika o nim zapomni, tak jak zapomniała o Giertychu czy Löpperze. Życzę mu, żeby coś się udało. Bo już tego dwubiegunowego bagienka mam dosyć.

Kolega P. ma energię. Jak się to mówi: ma powera. I ma własne pieniądze. Nie musi dawać sie przekupywać jakimiś stołkami i dodatkowymi apanażami.
          • sz0k Re: A kto z jego pokolenia 18.09.11, 20:45
            cepekolodziej napisał:

> I ma własne pieniądze. Nie mu
            > si dawać sie przekupywać jakimiś stołkami i dodatkowymi apanażami.

Miro Drzewiecki nie miał/ma własnych pieniędzy?
            • cepekolodziej Re: A kto z jego pokolenia 18.09.11, 20:48

Miro nie startuje. [Ani Krauze ani Kulczyk.] Więc nie ma co go wprowadzać do tej rozmowy.
              • sz0k Re: A kto z jego pokolenia 18.09.11, 20:53
                cepekolodziej napisał:

> Miro nie startuje. [Ani Krauze ani Kulczyk.] Więc nie ma co go wprowadzać do te
                > j rozmowy.

Rzeczywiście... przykład obalający twoją tezę traci zupełnie sens bo Miro teraz nie startuje... ludzie... jeśli już staracie się robić uniki to niech nie będą one tak żałosne... MINIMUM pomyślunku!
                • cepekolodziej Re: A kto z jego pokolenia 18.09.11, 20:56

A co obaliło moją tezę? Raczysz to wypowiedzieć?
                  • sz0k Re: A kto z jego pokolenia 18.09.11, 21:04
                    cepekolodziej napisał:

> A co obaliło moją tezę? Raczysz to wypowiedzieć?

Przykład z życia wzięty, posła Miro Drzewieckiego, obala tezę że jak się ma swoje własne pieniądze (w domyśle dużo) to jest się odpornym na korupcję.
                    • cepekolodziej Re: A kto z jego pokolenia 18.09.11, 21:13

Nie wiem, ile kasy ma ten jakiś Miro, i dlaczego nie był/jest odporny na korupcję.

Pytanie: Czy kolega P. za swoich platformianych czasów był nieodporny na korupcję? Doił rząd? To raz. A dwa: facet w roli przywódczej jest wzmocniony posiadaniem własnego kapitału.

I to wszystko.
                      • sz0k Re: A kto z jego pokolenia 18.09.11, 21:23
                        cepekolodziej napisał:

> Nie wiem,

OK.
        • krates-8 99% populacji /no txt 19.09.11, 01:48
          • polski_francuz Isn't he funny? 20.09.11, 15:09
            Dobry powod do przegrania wyborowsmile
    • cepekolodziej Re: My generation 18.09.11, 20:54

Kolega P. nie należy do mojej generacji. Więc może nie powinienem się wtrancać smile

Obserwuję gościa. Wiele z tego, co proponuje, mnie nie odpowiada. Ale doceniam energię, coś co młodzież nazywa "drajw" (drive). Kiedy patrzę na Palikota i Hofmana (ew. Ziobrę), kiedy ich słucham, widzę interesującego faceta, po drugiej stronie tłukącego formułki sprzedawcę luksusowych trumien. Życie vs. zakład pogrzebowy.

Dla kolegi P. mam tolerancję, dla kolegi H. - żadnej.
      • kalllka Re: My generation 20.09.11, 17:36
        hym, czyli rzecz w jakim stylu sie mowi a nie, o czym mowi?

od dawna wiadomym, ze Kaczynski jest nieatrakcyjnym, niestylowym rozmowca, ale doswiadczonym oponentem.
        zas pan Palikot- niedoswiadczonym i nierzetelnym politycznie, za to o stosownosci political-image dyskutujac;
        nie ma wiec logicznego powodu do zestawiania obu panow. bo nie ma niczego co mogloby ich sprowadzic do wspolnego-politycznego mianownika; niezbednego tak w grach politycznych jak i wyborczej gonitwie.
        biorac wiec pod uwage wszelkie kryteria, uwazam, ze i Kaczynski i Palikot nie majac internacjonalnej i stosownej czasom- wizji polityczne,j nigdy nie wyjda poza minimum (political correctness) waznego dla kazdego, o europejskiej klasie myslacego, polityka.
        nie moga wiec stanowic o przyszlosci (narodu) bedac reliktami prowskiego systemu:
        bo tak jak pierwszego czas (w korpusie dyplomatycznym) pominal,, tak drugiego zdazyl zdyskwalifikowac przez prostacki falstart.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka