Dodaj do ulubionych

Upadek idola!

12.10.11, 16:40
Starsi panowie i być może niektóre panie pamiętają słynny mecz na Wembley i grę Jana Tomaszewskiego i innych Orłów Górskiego. Smutno mi patrzeć na upadek idoli młodości. Dziś o Janku Tomaszewskim.

Świeżo upieczony poseł PiS publicznie wylizał dupę Prezesowi i ,pewnie dla równowagi, doniósł do prokuratury na trenera Smudę. Może Smuda nie ma matury (Janek ma?) ale jest czołowym polskim trenerem z sukcesami większymi od tych wykształconych.

www.sport.pl/euro2012/1,109077,10447184,Reprezentacja_Polski__Tomaszewski_donosi_na_Smude.html
www.sport.pl/euro2012/1,109077,10447184,Reprezentacja_Polski__Tomaszewski_donosi_na_Smude.html
Obserwuj wątek
    • manny-jestem Re: Upadek idola! 12.10.11, 16:46
      oleg3 napisał:

>
      > Świeżo upieczony poseł PiS publicznie wylizał dupę Prezesowi ==

Ktoremu?
      • oleg3 Re: Upadek idola! 12.10.11, 16:51
        manny-jestem napisał:

> oleg3 napisał:
        > > Świeżo upieczony poseł PiS publicznie wylizał dupę Prezesowi ==

> Ktoremu?
        Oj, bo cię do PiSu nie przyjmą. smile

blog.rp.pl/lutomski/2011/10/12/jaroslaw-kaczynski-na-tak-zwanego-zywca/
    • oleg3 Jeszcze jeden link 12.10.11, 16:49
      www.sport.pl/celebrities/1,96811,10458348,Reprezentacja__Franciszek_Smuda_nie_potrzebuje_matury.html
      W poprzednim poście omyłkowo dałem 2 razy ten sam link. Przepraszam.
    • matelot Re: Upadek idola! 12.10.11, 17:00
      Gratuluję, Olegu, spostrzegawczości. Pozwolę sobie z lekką tylko nutką ironii zauważyć, że Tomaszewski jest wręcz stworzony do PiS i prezes będzie z niego zadowolony.smile
      • oleg3 Re: Upadek idola! 12.10.11, 17:06
        Będzie zadowolony (Prezes Kaczyński) jeżeli utracił kontakt z rzeczywistością. Takie wypowiedzi (u Lisa) i gesty (donos na konkurenta) raczej ośmieszają PiS.
        • g-48 Re: Upadek idola! 12.10.11, 18:17
          Takie wypowiedzi (u Lisa) i gesty (donos na konkurenta) raczej ośmieszają PiS.
          No o donosach nic nie wiem ale u Lisa wypadl nie zle bo Tomaszek bladl i tracil swoj beszczelny tok prowaqdzenia programu a niby jest "arystokracja dziennikarska" (tytul nadany przez Jaruzela.
          www.youtube.com/watch?v=X6eQnQae4fU&feature=relmfu
          Jak Lisek w swoim programie zaganiany jest w kat:
          www.youtube.com/watch?v=bcwwjX8msFg
    • wikul Re: Upadek idola! 12.10.11, 19:02
      oleg3 napisał:

> Starsi panowie i być może niektóre panie pamiętają słynny mecz na Wembley i grę
      > Jana Tomaszewskiego i innych Orłów Górskiego. Smutno mi patrzeć na upadek idol
      > i młodości. Dziś o Janku Tomaszewskim.
      >
      > Świeżo upieczony poseł PiS publicznie wylizał dupę Prezesowi i ,pewnie dla równ
      > owagi, doniósł do prokuratury na trenera Smudę. Może Smuda nie ma matury (Janek
      > ma?) ale jest czołowym polskim trenerem z sukcesami większymi od tych wyksz
      > tałconych
      .

Mile mnie zaskoczyłeś. W tych wyborach do sejmu weszlo wielu dawnych świetnych sportowców. Niektórzy ponownie. Wszyscy z nich zachowują jakąś klasę nie mieszając sie do politycznych przepychanek. Tomaszewski już na wstępie wyskoczył w sposób z którego znany był od wielu lat. Zaatakował bez przygotowania i argumentów.
      A mogliby razem ponad podziałami zrobić wiele dla sportu. Nie wróżę mu długiej kariery poselskiej, wydaje mi się że będzie, jak słynna Nelly, gwiazdą jednego sezonu.
    • t_ete Re: Upadek idola! 12.10.11, 23:15
      Czasem arogancja gubi. Nie wiem jak bedzie z Janem Tomaszewskim ale Romaszewski ciezko za nia zaplacil.

tete
    • jaceq Re: Upadek idola! 12.10.11, 23:39
      To było na mistrzostwach świata w Argentynie, nie pamiętam w którym meczu. Tomaszewski interweniując pieprznął się głową w słupek i odtąd już nie był sobą. W reprezentacji zastąpił go Zygmunt Kukla.

Nieomal bliźniaczy wypadek miał miejsce, kiedy Janek bronił w Herkulesie Alicante. Sprawy, zamiast wrócić do normy (jak to często bywa przy dwukrotnej kontuzji głowy - wywołana pierwszą demencja cofa się po drugiej), pogłębiły się. Wkrótce Janek wstąpił do PRON i poparł swoim bramkarskim autorytetem stan wojenny.

Wieloletnia kuracja gorzałą również nie przyniosła spodziewanych wyników, czego dowodem jest ostatnia wolta Janka i jego wstąpienie do PiSu.
    • oleg3 Damien Perquis pozywa Jana Tomaszewskiego do sądu 20.10.11, 13:59
      Podczas kampanii wyborczej, na wiecu PiS w Toruniu, Tomaszewski powiedział m.in., że brzydzi się Perquisem, "który gra w koszulce z orłem, koszulce, w której my, prawdziwi Polacy, zdobywaliśmy medale dla Polski". O nowym reprezentancie Polski, urodzonym w Troyes, powiedział też: "śmieć francuski, taki śmieć futbolowy, który u siebie się nie załapał"

Reprezentujący interesy mającego polskie korzenie piłkarza mecenas Marcin Wojcieszak jest przekonany o winie bramkarza reprezentacji: - Tomaszewski ewidentnie naruszył dobra osobiste Perquisa - powiedział adwokat.

Co na to Tomaszewski? - Perquis ma prawo pozwać mnie do sądu, bo ma polskie obywatelstwo.

Damien Perquis pozywa Jana Tomaszewskiego do sądu za futbolowego śmiecia

O ile GW oddała w miarę wiernie wypowiedź posła: Perquis ma prawo pozwać mnie do sądu, bo ma polskie obywatelstwo, to Tomaszewski jest durniem. Eskimos z obywatelstwem Wysp Koralowych też go może pozwać. A wiecowa wypowiedź Tomaszewskiego była chamska.
      • manny-jestem Re: Damien Perquis pozywa Jana Tomaszewskiego do 20.10.11, 15:24
        Oczywscie ze byla chamska i dobrze ze go Perquis pozwal.
      • wikul Re: Damien Perquis pozywa Jana Tomaszewskiego do 20.10.11, 20:10
        Mam nadzieję że posypią sie pozwy za brednie i epitety którymi obficie operuje. Może to czegoś go nauczy.
    • wikul Re: Upadek idola! 20.10.11, 21:20
      www.sport.pl/pilka/56,65037,10505623,_Perquis__Francuski_smiec____Lato__Jest_prostakiem_.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka