jaceq 07.11.11, 10:35 jest "rezydentem obcego państwa". A to zapewne odszkodowanie za teścia: Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oleg3 Łowca posagów? 07.11.11, 10:47 Raczej złodziej posagów. Zamierzasz brać odpowiedzialność za czyny swojego zięcia? Ja raczej nie! Zwłaszcza po śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Łowca posagów? 07.11.11, 12:01 oleg3 napisał: > Raczej złodziej posagów. > > Zamierzasz brać odpowiedzialność za czyny swojego zięcia? Pewnie, że nie. Powiedziałbym, że to on raczej po 10/04 podłączał się pod teścia. Powinienem był napisać raczej: "syn sld-owskiego kacyka. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Łowca posagów? 07.11.11, 13:11 jaceq napisał: > Pewnie, że nie. Powiedziałbym, że to on raczej po 10/04 podłączał się pod teści > a. Powinienem był napisać raczej: "syn sld-owskiego kacyka. Albo mąż ekspertki od wypadków lotniczych. Albo prościej, ale nie napiszę, bo mi wykropkuje. S. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Łowca posagów? 07.11.11, 13:29 snajper55 napisał: > Albo mąż ekspertki od wypadków lotniczych. Albo prościej, ale nie napiszę, bo mi wykropkuje. Wyobraźmy sobie taką sytuację, Snajper. Pan D. dojdzie do wniosku, że koszmarnie czuje się w ciele mężczyzny. Pójdzie drogą pana(i) Grodzkiego. Z pewnością przytulisz go do piersi i wybaczysz wszystkie grzechy, w tym związek rodzinny z wodzem faszystów. Mylę się? Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Łowca posagów? 07.11.11, 13:45 oleg3 napisał: > Wyobraźmy sobie taką sytuację, Snajper. Pan D. dojdzie do wniosku, że koszmarni > e czuje się w ciele mężczyzny. Pójdzie drogą pana(i) Grodzkiego. Z pewnością pr > zytulisz go do piersi i wybaczysz wszystkie grzechy, w tym związek rodzinny z > wodzem faszystów. Mylę się? Mylisz się. Nie chce mi się pisać więcej. S. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Łowca posagów? 07.11.11, 13:52 snajper55 napisał: > Mylisz się. Nie chce mi się pisać więcej. To czego się czepiasz Marty Kaczyńskiej? To jej wina, że mąż zachowuje się jak bubek? To jej wina, że jest córką b. prezydenta i bratanicą b. premiera, aktualnie lidera największej partii opozycyjnej? Dzieci odpowiadają za rodziców? Zdecyduj się, bo dotychczas strasznie się oburzałeś na takie stawianie sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Łowca posagów? 07.11.11, 14:55 oleg3 napisał: > To czego się czepiasz Marty Kaczyńskiej? To jej wina, że mąż zachowuje się jak > bubek? To jej wina, że jest córką b. prezydenta i bratanicą b. premiera, aktua > lnie lidera największej partii opozycyjnej? Jej się czepiam za to, co ona sama mówi i robi. Nawet jeśli zostanie mężczyzną to nic to nie zmieni, jeśli będzie tak samo postępować. Oni oboje zachowują się podobnie. Pasują do siebie. S. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Łowca posagów? 07.11.11, 15:06 snajper55 napisał: > Jej się czepiam za to, co ona sama mówi i robi. Z taką samą pasją atakujesz każdego, kto stracił rodziców w katastrofie lotniczej? Podziwiam twoją wrażliwość. Dla mnie jesteś typowym archetypem lewicowca: kocha Afrykę, płacze nad niewolnictwem, potępia rasizm i katuje Afroafrykanina, który ma nieszczęście pracować u niego. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Łowca posagów? 07.11.11, 15:23 oleg3 napisał: > atakujesz każdego, kto stracił rodziców w katastrofie lotniczej? ...i kto wykorzystuje ten fakt by zaistnieć w "pudelkach"? Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Łowca posagów? 07.11.11, 15:44 jaceq napisał: > oleg3 napisał: > > atakujesz każdego, kto stracił rodziców w katastrofie lotniczej? > ...i kto wykorzystuje ten fakt by zaistnieć w "pudelkach"? Przepraszam, ale dyskusja o "pudelkach" mnie nie kręci. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Łowca posagów? 07.11.11, 16:51 oleg3 napisał: > jaceq napisał: > > > oleg3 napisał: > > > atakujesz każdego, kto stracił rodziców w katastrofie lotniczej? > > > ...i kto wykorzystuje ten fakt by zaistnieć w "pudelkach"? > > Przepraszam, ale dyskusja o "pudelkach" mnie nie kręci. A mnie dyskusja o tych, którzy śmierć rodziców rozgrywają jak kartę w grze. S. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Łowca posagów? 07.11.11, 17:41 oleg3 napisał: > To czego się czepiasz Marty Kaczyńskiej? To jej wina, że mąż zachowuje się jak > bubek? W pewnym sensie tak. Nie jest jej winą, że Dubieniecki się zachowuje jak bubek. Nie wierzę natomiast, aby ten bubek został jej mężem bez jej udziału. > To jej wina, że jest córką b. prezydenta i bratanicą b. premiera, aktualnie lidera > największej partii opozycyjnej? > Dzieci odpowiadają za rodziców? Zdecyduj się, bo dotychczas strasznie się oburz > ałeś na takie stawianie sprawy. Tu masz nieco racji, ale też tylko nieco. Bo taki np. Adam Michnik - zwany tu konsekwentnie Szechterem - stał się znaczącą postacią w życiu publicznym o własnych siłach i - co jeszcze ważniejsze - w opozycji do tradycji rodzinnych. Ani jednego, ani drugiego o pani Dubienieckiej nie da się powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Łowca posagów? 07.11.11, 18:26 dachs napisał: > Tu masz nieco racji, ale też tylko nieco. Bo taki np. Adam Michnik - zwany tu > konsekwentnie Szechterem - stał się znaczącą postacią w życiu publicznym o > własnych siłach i - co jeszcze ważniejsze - w opozycji do tradycji rodzinnych. Ciekawe, Borsuku. A mógłbyś to jakoś udowodnić? Jakieś odcięcie się Michnika od rodzinnych tradycji Bo ja pamiętam, że całkiem niedawno bronił w sądzie dobrego imienia ojca. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Łowca posagów? 07.11.11, 22:25 oleg3 napisał: > Ciekawe, Borsuku. A mógłbyś to jakoś udowodnić? Jakieś odcięcie się Michnika od > rodzinnych tradycji Bo ja pamiętam, że całkiem niedawno bronił w sądzie > dobrego imienia ojca. Nie mogę Ci udowodnić odcięcia się Michnika od rodzinnych tradycji. W sześćdziesiątych latach, na różnych seansach "plucia", które organizowaliśmy jako "dojrzali" studenci, Michnik zjawiał się jeszcze jako uczeń liceum i wyróżniał się szczególną radykalnością i gwałtownym antykomunizmem. Było wtedy więcej takich, którzy nie mogli sie pogodzić z zakłamaniem z jakim mieli do czynienia w domu. Nie nagrywałem jego ówczesnych tyrad, więc możesz mi tylko uwierzyc, lub nie. Ale i tak cieszę się, że przynajmniej w kwestii wyboru bubka na męża nie kwestionujesz kobiecej suwerenności. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Łowca posagów? 08.11.11, 12:56 dachs napisał: > Ale i tak cieszę się, że przynajmniej w kwestii wyboru bubka na męża nie > kwestionujesz kobiecej suwerenności. Nie kwestionuję. Nawet nie kwestionuję prawa męża do bycia bubkiem. Drażni mnie tylko nachalne i bezmyślne walenie w żonę w nadziei, że osłabi to polityczną pozycję stryja. Zauważ, że ja nawet nie złożyłem gratulacji fanom Tuska z okazji umieszczenia premierówny Kasi na liście 100 najbardziej wpływowych osób w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Łowca posagów? 08.11.11, 13:08 oleg3 napisał: > Nie kwestionuję. Nawet nie kwestionuję prawa męża do bycia bubkiem. Drażni mnie > tylko nachalne i bezmyślne walenie w żonę w nadziei, że osłabi to polit > yczną pozycję stryja. A ktoś tak wali? > Zauważ, że ja nawet nie złożyłem gratulacji fanom Tuska z > okazji umieszczenia premierówny Kasi na liście 100 najbardziej wpływowych osób > w Polsce. A jest taka lista? Daj linka, może kogoś znajomego znajdę. S. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Łowca posagów? 08.11.11, 13:19 snajper55 napisał: > A ktoś tak wali? Ty. Między innymi. Nie wiedziałeś? > A jest taka lista? Daj linka, może kogoś znajomego znajdę. www.wprost.pl/ar/268647/100-najbardziej-wplywowych-Polakow/ Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Łowca posagów? 08.11.11, 14:07 > > A jest taka lista? Daj linka, może kogoś znajomego znajdę. Link dałem do płatnego źródła. A teraz darmowy www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/474502,Kasia-Tusk-rzadzi-Polska "Córka premiera znalazła się na liście stu najbardziej wpływowych osób w Polsce według "Wprost". Premier radzi się jej we wszystkim. Także w sprawach polityki - pisze tygodnik. " Nawet nie warto wspominać, że jest też wyrocznią mody. Do końca nie wiem czy tylko damskiej. Ja, olewający zdanie własnej córki, i ubierający się tylko trochę mniej konserwatywnie niż JKM nie jestem jej targetem, ale ty .. . Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Łowca posagów? 08.11.11, 14:34 oleg3 napisał: > Nawet nie warto wspominać, że jest też wyrocznią mody. Do końca nie wiem > czy tylko damskiej. Ja, olewający zdanie własnej córki, i ubierający się tylko > trochę mniej konserwatywnie niż JKM nie jestem jej targetem, ale ty ... Niestety, ale tak wyglądają nasze media. Napiszą każdą bzdurę, którą czytelnicy z chęcią łykają. To nie jest wina Tuska, ani Kaczyńskiego tylko nasza, kupujących te gazety (oraz czasopisma) czy oglądający strony Plotka, Pudelka czy innego zwierza. Była Kwaśniewska, Buzkówna, Kaczyńska teraz jest Tuskówna. S. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Łowca posagów? 08.11.11, 14:30 oleg3 napisał: > snajper55 napisał: > > A ktoś tak wali? > > Ty. Między innymi. Nie wiedziałeś? Nie wiedziałem, że mam możliwość osłabienia politycznej pozycji jej stryja. Ach, pochwalę się zonie. Gdy piszę o niej, chodzi mi o nią. Paniusię, która wykorzystuje śmierć swoich rodziców do zaistnienia w mediach i rozgrywa ją jak atutową kartę. Jest to dla mnie tak samo obrzydliwe jak wykorzystywanie śmierci brata bliźniaka do podniesienia sobie słupków popularności. To chyba u nich rodzinne. > > A jest taka lista? Daj linka, może kogoś znajomego znajdę. > www.wprost.pl/ar/268647/100-najbardziej-wplywowych-Polakow/ Dzięki, postudiuję. S. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Łowca posagów? 07.11.11, 13:55 oleg3 napisał: > Pan D. dojdzie do wniosku Może dojść do takiego wniosku, jeśli np. Pani D. wykręci mu taki numer jak Smuniewskiemu. Cytat Najdalej idącą radę ekspercką dała profesor Jadwiga Staniszkis pani Marcie Kaczyńskiej, opracowując dla niej prognozę, że jedyne, co mogłoby jej jeszcze ewentualne pomóc, to rozwód z mężem Dubienieckim. Marta Kaczyńska i tak może mówić o szczęściu, że wystarczy jej wymienić sobie męża, bo samemu Dubienieckiemu politolodzy mogą tylko radzić, żeby urodził się kim innym, a jego rodzinie, żeby przestała być z nim spokrewniona. Takimi radykalnymi projektami rodzinnymi można by przemodelować całą scenę polityczną, gdyby niektórzy dali się namówić do wymienienia sobie choćby ojca Rydzyka. wyborcza.pl/1,76842,9242161,Zmien_sobie_gena.html Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Łowca posagów? 07.11.11, 13:31 Mnie najbardziej podoba się ten "rezydent innego państwa". Ciekawość, którego. I czy ma paszport tego państwa, czy też tylko prawo jazdy (też takie kiedyś miałem, niemieckie, tymczasowe, ale do głupiego łba mi nie przyszło na chwilę, że jestem "rezydentem"). Pewnie jak temu De. gliny zabiorą i ten fuhrerschein, to wywoła incydent dyplomatyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Łowca posagów? 07.11.11, 13:51 jaceq napisał: > Mnie najbardziej podoba się ten "rezydent innego państwa". Ciekawość, którego. > I czy ma paszport tego państwa, czy też tylko prawo jazdy (też takie kiedyś mia > łem, niemieckie, tymczasowe, ale do głupiego łba mi nie przyszło na chwilę, że > jestem "rezydentem"). > Pewnie jak temu De. gliny zabiorą i ten fuhrerschein, to wywoła incydent dyplom > atyczny. Merkel się poskarży? A z żoną jeździ innym autkiem: S. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: Łowca posagów? 07.11.11, 14:59 snajper55 napisał: > A z żoną jeździ innym autkiem: a co Snajper, zazdrościsz mu posiadanych samochodów. To takie typowe. Masz 2 wyjścia: 1. postarać się aby mieć lepsze od niego. 2. podłożyć jakąś świnię co by potem miał auto gorsze od twojego właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
perla ten facet coraz bardziej ok jest 07.11.11, 14:53 mówi to co sam bym powiedział. Znaczy się: - do prasy - odpie...ie się, - do sądu - że to farsa jest, - do policji - że w tym kraju trudno jest nie stracić prawa jazdy, - a do innych - że to jego prywatna sprawa jest z kim robi interesy. Nic ująć czy dodać. A, że korzysta z odszkodowania za teściów? No przecież po to ubezpieczenie jest aby korzystać z odszkodowania. Towarzystwo ubezpieczeniowe mogło się nie zakładać z jego żoną o to, czy jej rodzice zginą tragicznie właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: ten facet coraz bardziej ok jest 07.11.11, 15:30 > Nic ująć czy dodać. Perła, Ty też utraciłeś prawo jazdy? No bo ja, odkąd są punkty, to chyba łącznie z 10 punktów złowiłem. > Towarzystwo ubezpieczeniowe mogło się nie zakładać z jego żoną o to, czy jej ro > dzice zginą tragicznie właśnie. Wymień nazwę tego towarzystwa. Bo mnie coś się widzi, że odszkodowania za Smoleńsk to nie jakieś towarzystwo ma w plecy, ale podatnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: ten facet coraz bardziej ok jest 07.11.11, 15:49 jaceq napisał: > Perła, Ty też utraciłeś prawo jazdy? zależy które > Wymień nazwę tego towarzystwa. Bo mnie coś się widzi, że odszkodowania za Smole > ńsk to nie jakieś towarzystwo ma w plecy, ale podatnicy. nie wiem jaka to ubezpieczalnia, ale w komunikatach było wyraźnie napisane, że śp. Państwa Kaczyńscy byli ubezpieczeni na wypadek nagłego zejścia. Natomiast to co napisałeś to absurd jest. Niby z jakiego przepisu Marta Kaczyńska miałaby otrzymać z budżetu 3 miliony zł? Już widzę jak Rostowski wystawia czek a Tusk go asygnuje właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: ten facet coraz bardziej ok jest 07.11.11, 15:53 > > Wymień nazwę tego towarzystwa. wiadomosci.wp.pl/title,Ubezpieczenie-Kaczynskich-bylo-mniejsze-niz-Kwasniewskich,wid,12369338,wiadomosc.html?ticaid=1d570 Nazwa Towarzystwa co prawda nie pada, ale ubezpieczenie jest poza dyskusją. Składkę opłacali podatnicy, identycznie jak za poprzednie kadencji i (pewnie) obecnej. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: ten facet coraz bardziej ok jest 07.11.11, 17:12 perla napisał: > Natomiast to co napisałeś to absurd jest. Niby z jakiego przepisu Marta Kaczyńs > ka miałaby otrzymać z budżetu 3 miliony zł? Już widzę jak Rostowski wystawia cz > ek a Tusk go asygnuje właśnie. Nie trzy miliony, a pół miliona (dodatkowo, poza ubezpieczeniem). Cytat Wczoraj Prokuratoria Generalna Skarbu Państwa poinformowała, że jest gotowa wypłacić po 250 tys. zł dla każdego z bliskich ofiar, małżonków, rodziców i dzieci. Taka forma ugody nie zamknie im jednak drogi przed dochodzeniem kolejnych roszczeń związanych z katastrofą - ubiegania się o rentę lub odszkodowanie za znaczne pogorszenie sytuacji życiowej. www.se.pl/wydarzenia/kraj/odszkodowania-dla-rodzin_168521.html Cytat Dzięki decyzji Rady Ministrów rodziny otrzymały po 40 tys. zł, dzieci ofiar zostały objęte specjalnymi rentami do 25. roku życia. – Podejrzewam, że niektórzy są nakłaniani przez potężne kancelarie, które zwietrzyły interes. Ale w sumie mają do tego prawo – przyznaje w rozmowie z „DGP” urzędnik Rządowego Centrum Bezpieczeństwa. www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/artykuly/417318,rzad_wyplaci_rodzinom_ofiar_katastrofy_pod_smolenskiem_odszkodowania.html Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: ten facet coraz bardziej ok jest 07.11.11, 17:24 czemu pół miliona? Zdaje się 250 tys, lub 40 tys bo trudno się w tym połapać. I mowa jest o małżonkach, rodzicach i dzieciach. O zięciach, synowych czy wnukach nikt nie wspomina. A w ogóle to do kogo masz pretensje za tą kasę? Do bliskich ofiar? Powinieneś mieć pretensje do ryżego bo to on tą kasę dał właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: ten facet coraz bardziej ok jest 07.11.11, 17:57 1. Nie mam pretensji do ryżego ani kogokolwiek, kto by to samo zrobił na jego miejscu. 2. Faktycznie, trudno się w tym połapać. 3. Te 40 tys. ja rozumiem jako a'konto, na szybkiego. 4. Po 250 tys. za dwie ofiary daje pół miliona. Córce właśnie. 5. Przy uposażeniu prezydenckim kilkanaście tysięcy rocznej składki to stać każdego. Z własnej kieszeni, rzecz jasna. Odpowiedz Link Zgłoś
perla Re: ten facet coraz bardziej ok jest 07.11.11, 18:20 no i super Jacek, że nie masz pretensji. Tylko czemu masz pretensje, że Dubaniecki jeździ Porsze? To jego prywatna sprawa jest, nawet jeżeli on ciołek jest. A towarzystwo ubezpieczeniowe i tak wyszło na swoje. Ze składek Państwa Kwaśniewskich zainkasowali około 2 miliony 300 tys zł. Ze składek Państwa Kaczyńskich około 600 tys zł. A składki PP Komorowskiego bacząc na liczną rodzinę jego, spowodowały, że ubezpieczalnia już nieźle na plusie jest właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
perla upsss 07.11.11, 18:24 coś mi się pomerdało. Niedokładnie przeczytałem link Olega i składkę roczną wziąłem jako miesięczną. W związku z powyższym idę na głębszego właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: upsss 07.11.11, 21:48 Założenie jest takie, żeby na odszkodowaniu nie dało się zarobić. Odszkodowanie ma tylko częściowo pokryć straty ubezpieczonego. Jedynym, który ma prawo zarobić na odszkodowaniu jest ubezpieczalnia. Widać to dobitnie na przykładzie przymusowych odszkodowań z OC. Z dobrowolnymi jest podobnie. Statystyka jest taka, że średnia suma wpłaconych składek znacznie przewyższa średnią sumę odszkodowania. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: ten facet coraz bardziej ok jest 07.11.11, 21:43 perla napisał: > no i super Jacek, że nie masz pretensji. > Tylko czemu masz pretensje, że Dubaniecki jeździ Porsze? To nie jest Porsze, tylko podróba Porsze. W ogłoszeniach o organizowanych zlotach porszowiczów na dole mniejszymi literami proszą takich o nieprzybywanie na zloty. Wiem to, bo wiem. Nie mam pretensji, czym jeździ, tylko mam pretensje, że w ogóle jeździ. Bubek stawia siebie ponad prawem. Marna podróba Kurskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Errata 07.11.11, 21:52 to na zdjęciu to istotnie carrera. Przedtem jeździł porszowatym audi. Może istotnie czas iść na jednego, bo człowiek ślepnie. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Errata 08.11.11, 13:09 jaceq napisał: > to na zdjęciu to istotnie carrera. Przedtem jeździł porszowatym audi. Może isto > tnie czas iść na jednego, bo człowiek ślepnie. > od bimbru też się ślepnie A. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: Errata 08.11.11, 13:41 > od bimbru też się ślepnie Nie jest to prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś