Dodaj do ulubionych

TVIND - wiedz co Ci grozi

• Gość: Martinez Re: TVIND - wiedz co Ci grozi IP: *.chello.pl 15.03.02, 20:51
      Kolejny dowód na sekciarstwo i komunistyczno-podobny charakter TVIND -
      spójrzcie kto zamieścił ostatnie 20 postów - ale pp. Maciek i Anka pracują!
      • dorsai Re: TVIND - wiedz co Ci grozi 16.03.02, 17:18
        Masz racje Martinez. Nasi ludzie są w Mozambiku i o TVIND słyszą incydentalnie.
        To znaczy mniej wiecej co dwa lata. Wtedy organizacja robi wielki szum medialny
        i opowiada, że urządzi taką akcję, "którą długo zapamiętają nieruchawe światowe
        organizacje charytatywne". Zwykle kończy się na przyjeździe garstki
        wolontariuszy, wygladajacych, jakby byli w trakcie leczenia z ostatniego
        stadium anoreksji. Ich praca jest źle zorganizowana;właściwie nie bardzo wiedzą
        co mają robić. Niektórzy ojcowie twierdzą, że pomagali jednemu czy drugiemu w
        wyjeździe do macierzystego kraju; nie wiem czy to prawda, nie byłem tam. W
        każdym razie nasi ludzie z zakonów bardzo źle o nich mówią. No,ale przecież
        zakony to złowrogi Kościół Katolicki i nie można mu dawać wiary...(jak myśla
        niektórzy)
        Słowem - kto chce niech wierzy. Jeśli uważa, że da radę uwolnić się w razie
        czego z TVIND - niech próbuje. Wszystkim natomiast radziłbym się nie dwa a
        dziesuieć razy zastanowić, zanim wyjadą na weekend do Danii.
        • Gość: maciek wiedz co sie dzieje... IP: *.in-addr.btopenworld.com 16.03.02, 18:23
          www.humana.org/Where_are_we1.asp?Country=Mozambique&CountryID=6

powyzej podaje link do strony gdzie sa wyszczegolnione wszystkie projekty
          praca humany w mozambiku jak i w wiekszosci krajow ma ogromny impakt na
          spolecznosci i jest wielce pozadana
          i drh wysyla do mozambiku ok 100 wolontariuszy rocznie
          poza tym projekty humanu dziala w mozambiku juz od 20 lat
          niech sobie ksiadz przejzy strony humany i zobaczy co tak naprawde robi sie w
          krajach w ktorych humana pracuje
          www.humana.org
          www.drh-movement.org
          pozdrawiam
        • anka.tce swieta prawda 16.03.02, 21:51
          my o misjonarzach slyszymy czesciej, bo naszym zadaniem jest sprawdzac, kto
          dziala w rejonie i z kim moglibysmy wspolpracowac. wiec na ifrormacje o misjach
          trafiamy. kontaktu nie nawiazujemy, bo mamy kompletnie odmienne priorytety. my
          tym ludziom chcemy pomoc, ale bez przewracania swiata do gory nogami i
          niszczenia ich tradycji.
          o anorektykach pierwsze slysze.
          bo pierwsze, co mi powiedziala pewna Polka, ktora w projekcie byla juz dwa
          miesiace, kiedy ja przyjechalam, brzmialo: "nie licz, dziewczyno, na to, ze
          schudniesz". prawda. pol roku tu juz jestem i nikt z nas ani grama nie stracil.
          wracajacy z Afryki ludzie tez sa dobrze odkarmieni, a zachcianki maja, jakby
          glodu nigdy nie zaznali. wiec niech sie ksiadz pomodli o laske Panska i
          oswiecenie, a ludzi nie oczernia, dobrze? sam ksiadz powiedzial, ze tam nie
          byl, widac, ze pojecia nie ma, o czym mowi, wiec po co?

pozdrawiam
          Anka
          • dorsai Re: swieta prawda 16.03.02, 23:58
            O, cóż się stało? Trafiłem na czuły punkt dotad tak świetnie działajacej
            maszyny PR? Ale dobrze...nasi ludzie poproszą ojców i księży z misji w
            Mozambiku o dokładne informacje co do działań TVIND...A po drugie - nie ksiądz.
            • anka.tce o, to przepraszam 17.03.02, 10:08
              owszem, bardzo czuly.
              pewnie by nie byl, gdybym nie byla katoliczka z Polski. i jak dotad Kosciol
              mnie nie zawiodl, wiec boli strasznie, kiedy nagle osoba duchowna (?) zaczyna
              mowic zle o tym, co robie. bo, rowniez jak dotad, moglam sie cieszyc wsparciem
              swojego kosciola. wink
              moze powinnam do nich zadzwonic i spytac, czy nie zmienili zdania???

pozdrawiam
              Anka
            • anka.tce !!! 17.03.02, 10:12
              i dziekuje za profesjonalne podejscie do sprawy, ale byloby jeszcze
              skuteczniejsze, gdyby "wasi ludzie" wink zapytali nie o Tvind, bo to nazwa
              dunskiej wsi, a nie organizacji, ale o ADPP i ich projekty, np. TCE.
              dla ulatwienia - poniewaz tak nas lokuja, na razie dzialamy tylko wokol Maputo,
              glownie w Machava i Costa do Sol.

pozdrawiam
              Anka
              • dorsai Re: !!! 17.03.02, 11:42
                Wiemy, wiemy...i nie o jednej ale kilku nazwach...O TVIND mówię, bo to nazwa
                już potoczna. A co do Kościoła - podstawę jego nauki stanowi Dekalog. I nie
                słyszałem,żeby w tej kwestii się coś zmieniło od conajmniej 2000 lat. I "coście
                uczynili braciom moim najmniejszym - mnie żeście uczynili". Niech Państwo, Pani
                Aniu i Panie Maćku o tym pamiętają. "Najmniejsi" - to także ci podlegli Państwa
                władzy. A modlić się będziemy...o Wasze zdrowie i byście zrozumieli, jak
                naprawdę można służyć bliźnim. Nie chodzi o kościół, nie...o zwykłą ludzką
                przyzwoitość, rezygnacjęz hipokryzji i nie czynienie mamony "królem nad
                królami". My w Dziele Bożym staramy się o tym pamiętać.
                • anka.tce :) 17.03.02, 12:17
                  przeciez caly czas podobno mowa byla o tym, ze to my, wolontariusze,
                  najbardziej tu cierpimy (zgodnie z tym, co pisza w gazetach) i odzieraja nas z
                  wszystkich pieniedzy?... wiec raczej trudno mowic, ze robimy z pieniedzy swoj
                  cel nadrzedny (my = wolontariusze). ze swej strony postaram sie zrobic
                  wszystko, co w mojej mocy, by pomoc tak, jak to bedzie potrzebne. a
                  przynajmniej - nie szkodzic smile.

co do mojego "slabego punktu", odzywa sie, kiedy czytam takie rzeczy:

"The "Gule Wam Kulu", a very occultic, secret men's group are very anti-
                  Christian. During their dances, they believe spirits of ancestors or animals
                  such as the hyena or crocodile possesses them. Most boys are initiated into
                  this group at the time of puberty.

During this trip to Mozambique, several of the famous Nyau (Gule Wam Kulu)
                  dancers came to a personal, saving knowledge of Jesus Christ."

"During door-to-door evangelism, several of our students met up with the
                  village witch-doctor (witch-doctors are known to be very powerful and
                  influential in their villages).
                  As they shared the truth of the Gospel with this witch-doctor, God did a
                  miracle in his life and he was able to see and understand the Truth, coming to
                  a saving knowledge of our Lord Jesus Christ!"
                  (ze strony www.geocities.com/larrynjanet/Mozambique)
                  bardzo przepraszam, ale mnie to przeraza, a nie podnosi na duchu. bo, niestety,
                  w ten sposob jest niszczona bardzo stara i bardzo piekna kultura, a wszystko,
                  co ci ludzie dostaja wzamian, to dwulicowa religijnosc (jak sie okazuje,
                  przechodzac na chrystianizm nie przestaja wielbic swoich dawnych bogow) i
                  upadek moralnosci, bo dawna wiara traci sile kontroli (a tylko dzieki temu
                  spolecznosci pierwotne mogly powstrzymac rozwoj zachowan antyspolecznych. i
                  niewazne, jak odmienna ta kultura jest od naszej - kto dal nam prawo sadzic, co
                  jest lepsze?)

a za modlitwe dziekuje.

pozdrawiam
                  Anka
                • Gość: maciek Re: !!! - bez komentarza IP: *.in-addr.btopenworld.com 17.03.02, 12:51
                  dorsai napisał(a):

> Wiemy, wiemy...i nie o jednej ale kilku nazwach...O TVIND mówię, bo to nazwa
                  > już potoczna. A co do Kościoła - podstawę jego nauki stanowi Dekalog. I nie
                  > słyszałem,żeby w tej kwestii się coś zmieniło od conajmniej 2000 lat. I "coście
                  >
                  > uczynili braciom moim najmniejszym - mnie żeście uczynili". Niech Państwo, Pani
                  >
                  > Aniu i Panie Maćku o tym pamiętają. "Najmniejsi" - to także ci podlegli Państwa
                  >
                  > władzy. A modlić się będziemy...o Wasze zdrowie i byście zrozumieli, jak
                  > naprawdę można służyć bliźnim. Nie chodzi o kościół, nie...o zwykłą ludzką
                  > przyzwoitość, rezygnacjęz hipokryzji i nie czynienie mamony "królem nad
                  > królami". My w Dziele Bożym staramy się o tym pamiętać.

• Gość: Inez Re: !!! - bez komentarza IP: *.setupsys.com.pl 20.03.02, 16:35
                    I tylko jestem ciekawa dlaczego glosy 'za' brzmia tak jak gdyby byly
                    glosami 'kadry' werbujacej do sekty.
                    Wspolczulam Ance, ale teraz widze ze doskonalne zdaje sobie sprawe z tego co
                    pisze. Dobrze ze ludzie w komentarzach przywracaja np. jej zadziwiajace
                    wyliczenia do pionu.
                    Anka, mieszkam w dwoch krajach (PL i GB), naprawde bedac przez rok w GB nie
                    zauwazylas fantastycznych ofert biur podrozy albo samego British Airways? Do
                    RPA mozna spokojnie wyjechac za 350 funtow (powrotny bilet). Fakt ze nie wtedy
                    kiedy ty chcesz, tylko kiedy jest promocja (srednio raz na 2 miesiace przez
                    kilka dni).
                    Mam rodzine w Danii, przyjaciol w Holandii (tzw. squattersow) - wszyscy ktorzy
                    zetkneli sie z ludzmi przebywajacymi dluzej niz kilka tygodni pod 'opieka' tej
                    organizacji zachodza w glowe jak mozna sie dawac tak oglupiac. Udawac ze sie
                    nie widzi co sie dzieje. Najczestsza odpowiedzia bylo 'a co ja powiem rodzinie,
                    znajomym'....
                    Przypomina mi to szukanie pracy w Warszawie placac posrednikom za to 100
                    zlotych. Ze to nielegalnie? Alez skad to pani ma zle wiadomosci, w tej chwili
                    jest takie prawo ze mozna. Moja kumpele tak nabrali. Zreszta potem GW tez o tym
                    pisala.
                    Ciekawe jaka uczciwa organizacja (wolontariat) pozwala swoim wolontariuszom
                    lamac prawo (vide pozwolenie na prace, przemycanie przez granice).
                    Jeszcze Aniu nic ci tu brzydko nie pachnie?
                    KOBIETO OBUDZ SIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: DIOGENES TVINDALERT IP: 155.158.237.* 20.03.02, 16:23
      POLECAM WSZYSTKIM PRZEJRZENIE TEJ STRONKI //www.tvindalert.org.uk/;
      JESLI KTOS PO PRZEGLĄDNIĘCIU TEJ WITRYNY JESZCZE UPIERA SIE PRZY TYM, ZE TO CO
      POJAWILO SIE DWA TYGONIE TEMU W MAGAZYNIE WYBORCZEJ JEST KŁAMSTWEM POZOSTAJE
      POGRATULOWAĆ...
      • Gość: ILUMINAT INFORMACJA-MANIPULACJA-BABILON IP: *.in-addr.btopenworld.com 21.03.02, 23:08
        DZIEKI Z GRATULACJE smile

POCZYTAJ SOBIE TEZ WWW.HUMANA.ORG, WWW.DRH-MOVEMENT.ORG
        MASZ TAKIE SAMO POJECIE O TVINDALERT JAK O W/W STR
        TYLKO, ZAJEBISCIE JEST!
        BO NA TVINDALERT JEST GORACO, SZWINDEL, KORUPCJA SENSACJA, MILIONY DOLAROW

A NA HUMANIE NIE, TAM JEST TYLKO CIEZKA PRACA, ALE I DOWODY NA TO CO JEST
        ZROBIONE I CO SIE ROBI, I TEZ MILIONY DOLAROW ALE PRZEZNACZONE NA LUDZI
        POTRZEBUJACYCH

SPRAWDZ KILKA FAKTOW Z TVINDALLERT A ZOBACZYSZ...

NA STR DRH MOZESZ TAKZE ZNALES SWIADECTWA WOLONTARIUSZY Z HUMANY
        I SKAD CI PRZYCHODZI DO GLOWY ZE TVIND ALERTOWI WOLONTARIUSZE MOWIA PRAWDE A
        HUMANOWI NIE?
        CZEMU ZAKLADASZ ZE CI KLAMIA A NIE TAMCI?
        PRAWDOPODOBNIE ZADNI NIE KLAMIA, MAJA SWOJE DOSWIADCZENIA, ROZNE INTENCJE
        KAZDY JEST INNY
        MOZEMY PATRZEC W 10 OSOB NA TO SAMO ZDARZENIE I KAZDY WYCIAGNIE INNE WNIOSKI
        CZYZ NIE MOZE TAK BYC??

SPRAWDZ INFORMACJE SOBIE SAM A NIE WIERZ, TEMU CO CI WBIJAJA MEDIA W GLOWE
        KOMUNA CIE NICZEGO NIE NAUCZYLA, NIE WYCZULILA
        MYSLISZ ZE W DEMOKRACJI TO JEST TAKA WOLNOSC PRASY I SLOWA
        TO JEST WOLNY RYNEK I LICZA SIE PIENIADZE
        WIECEJ SENSACJI TYM OGLADALNOSC I SPRZEDAWALNOSC WZRASTA

ZOBACZ JAKA PROPAGANDE SIEJE USA W SPRAWIE "WALKI ZE DIABELSKIM ZLEM"
        CO SIE DZIEJE W MEDIACH
        JAK TO SIE TWORZY OPINIE PUBLICZNE
        CO SIE DZIALO W HISTORI PRZEZ MEDIA??
        TO NIE JEST PLASKIE TAK JAK CI SIE WYDAJE...

- NIE DAWNO ZWOLNIONO OSOBE ODPOWIEDZIALNA ZA PRAWA CZLOWIEKA PRZY UN DLATEGO
        ZE POWIEDZIALA ZE AMERYKANIE I ROSJANIE NIE PRZESTZEGAJA PRAW CZLOWIEKA W
        AFGANISTANIE I CZECZENII - TO CO PRAWDA POLITYKA ALE...

SPRAWDZ TO SAM, WYPOWIADAJA SIE NA TEJ STRONIE WOLONTARIUSZE, TAK JAK I NA
        STRONIE TVINDALERT, CHOC SA STWIERDZENIA ZE TO FORUM JEST CENZUROWANE...,
        I CO MOZNA ZNALESC POZYTYWNE OPINIE I DOSWIADCZENIA OSOB KTORE BIORA CZY BRALY
        UDZIAL W WOLONTARIACIE Z TVINDEM
        ALE PEWNIE STRWIERDZISZ ZE JUZ SA WYPRANI???
        CI LUDZIE WRACAJA NA STUDIA, DO RODZIN
        MOZNA TU SPOTKAC LUDZI KAZDYCH ZAWODOW, WIEKU
        OD PROFESOROW, DO SPRZATACZEK

ILE PROJEKTOW HAMANA PROWADZI NA DZIEN DZISIEJSZY W AFRYCE!!!
        TO JEST NIE DOPOMYSLENIA, KTO TO SFINANSOWAL???
        ILE LUDZI ZATRUDNIAJA, ILU DZIECIOM DAJA WYKSZTALCENIE, KTO ZA TO PLACI?
        ILU NAUCZYCIELI ROCZNIE SZKOLA?
        ILE OSOB USWIADAMIAJA JAK ZYC Z AIDS BADZ JAK SIE NIE ZARAZIC?
        ILU OSOBA DAJA NADZIEJE?
        ILE OSOB PRZEZYWA NAJWIEKSZA PRZYGODE W SWOIM ZYCIU?

CZY MYSLICIE ZE TO SA KLAMSTWA, PROPAGANDA??
        ZA CO DOSTALI NAGRODY ?
        DLACZEGO POKAZYWALI TCE PROJEKT HUMANY W CNN??
        DLACZEGO PREZYDENCI KRAJOW AFRYKANSKICH, KONSULOWIE W/W STANOW ZJEDNOCZONYCH
        OTWIERAJA NOWE PROJEKTY??
        DLACZEGO MOWI SIE ZE TCE TO JEST KLUCZ DO WYZWOLENIA AFRYKI Z AIDS, POWIEDZIALA
        TO MINISTER ZDROWA BOTSWANY?
        TO WSZYSTKO JEST NA STRONACH HUMANY
        MOZESZ SOBIE PODZWONIC PO PROJEKTACH, SZKOLACH, MINISTERSTWACH I POSPRAWDZAC, I
        WTEDY BEDZIESZ WIEDZIAL
        MOZESZ PRZYJECHAC I POZNAC LUDZI KTORZY SA W SZKOLACH, PROJEKTACH POROZMAWIAC Z
        NIMI ZOBACZYC NA WLASNE OCZY
        MYSLE ZE CIE ZAPROSZA

WIEC NIE OSADZAJ BO BEDZISZ SADZONY

LUDZIE SPRAWDZAJCIE INFORMACJIE, NIE WIERZCIE JAK BARANY W KAZDA SENSACJE JAK
        WAM PODADZA,

JAK DOJSC DO TEGO ZE INFORMACJA KTORA PODAJA NAM W MEDIACH JEST PRAWDZIWA????
        JESTESMY NIA OSACZENI I SIE NIA ZYWIMY...
        I MEDIA NA TYM ZARABIAJA KASE...
        SPRAWDZAJCIE INFORMACJE!!!
        W ROZNYCH PUBLIKACJACH, I PRZEKONASZ SIE ZE SA PODAWANE INNE smile

PAPA
        WYPRANY ILUMINAT JAK NAPEWNO STWIERDZISZ...

TFU TEN SWIAT JEST POJEBANY!!!
        ALE LEPIEJ JEST PIERDOLIC O SENSACJACH NIZ ZAKASAC REKAWY I WZIASC SIE DO ROBOTY
        BO JEST W CHOLERE DO ZROBIENIA
        JEDNI ROBIA PO PRACY
        JEDNI POSWIECAJA NA TO CALE ZYCIE ALE NIE NAM KRYTYKOWAC SZCZEGOLNIE KIEDY NIE
        MAMY POJECIA O CZYM MOWIMY

A JESLI JUZ CI SIE NIE CHCE TO SPIJ SMACZNIE
        KONSUMENCIE
        NIE BIERZ TEGO DO SIEBIE PERSONALNIE

• Gość: diogenes Re: INFORMACJA-MANIPULACJA-BABILON IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.02, 18:15
          po pierwsze na pewno pisze sie osobno smile))
          wybacz, ale...
          sam slusznie zuwazyles kazda sprawa zalezy od punktu widzenia osoby, ktora
          spoglada-mysle wiec ze oboje nie przekonamy siebie do swoich racji;
          to puste i czcze dyskusje;
          wytlumacz mi tylko dlaczego humana nie bedzie mogla prowadzic dzialan w holandii
          a polski msz potwierdza inf ze to sekta?
          prosze tylko jedno nie obrzucaj nikogo blotem
          • Gość: ILUMINAT Re: INFORMACJA-MANIPULACJA-BABILON IP: *.in-addr.btopenworld.com 24.03.02, 22:21
            NO BO TO SEKTA!
            TAKA KTORA POMAGA LUDZIOM
            OBY TAKICH WIECEJ BYLO!
            I W DUPIE MAM MSZ NIE PIERSZY I NIE OSTATNI,WIEM CO SIE ROBI W PROJEKTACH W
            KRAJACH TRZECIEGO SWIATA
            A GADAC NA TEN TEMAT Z LUDZMI KTORZY NIC NA TEN TEMAT NIE WIEDZA, MI SIE NIE
            CHCE,
            FAKTY MI MOWIA SAME ZA SIEBIE, WY MNIE JAKOS NIE PRZEKONUJE,
            WIEC ZEGNAM PANSTWA BO MAM CIEKAWSZE ZECZY NIZ UDOWADNIANIE CZEGO KOLWIEK
            CZEGO I TAK NIGDY WAM NIE UDOWODNIE
            BO WY TEGO NIE CHCECIE I TAK
            WYDALISCIE OSAD
            WIEC PAPA

W BABILONIE ZDRADA!!!

• Gość: DIOGENES PRZECZYTAJ KONIECZNIE IP: 155.158.237.* 20.03.02, 16:25
      POLECAM WSZYSTKIM PRZEJRZENIE TEJ STRONKI //www.tvindalert.org.uk/;
      TO ORGANIZACJA, KTÓRA WALCZY Z TVINDEM - MYŚLE, ŻE TO DOBRA LEKTURA
      JESLI KTOS PO PRZEGLĄDNIĘCIU TEJ WITRYNY JESZCZE UPIERA SIE PRZY TYM, ZE TO CO
      POJAWILO SIE DWA TYGONIE TEMU W MAGAZYNIE WYBORCZEJ JEST KŁAMSTWEM POZOSTAJE
      POGRATULOWAĆ...

• Gość: Martinez PRZECZYTAŁEM - DEWASTUJĄCE!!! IP: *.chello.pl 20.03.02, 19:41
        Dane zawarte na tej stronie są DEWASTUJĄCE!!!
        Szczególnie polecam www.tvindalert.org.uk/index/Exhibit_C.pdf - akt
        oskarżenia przygotowany przez prokuratora w Holstebro, gdzie wykazane jest, że
        Tvind jest w istocie organizacją komercyjną, który nie przekazuje żadnych
        pieniędzy na cele humanitarne/ekologiczne/ochrony środowiska etc, a jedynie
        wpłaca je na rzecz organizacji rzekomo takie cele realizujących - założonych i
        kontrolowanych przez TVIND!!!
        A więc, biedni fundraiserzy, ci którzy zapieprzacie w sortowniach odzieży,
        któzy naprawiacie budki na odzież, wszyscy wy "wolontariusze" - pieniądze z
        waszej pracy idą - bezpośrednio lub pośrednio - na konta Amdiego Petersena,
        Kirstena Larsena i innych szefów organizacji!!!
        TVIND to w istocie fabryka udająca organizację humanitarną, przez co nie płaci
        podatków i nie podlega przepisom księgowym - zaiste diabelski wynalazek!
        Jednak niedawne aresztowanie Amdiego i sprawa sądowa w Danii zapewne zadadzą
        jej ciężki - jeśli nie śmiertelny cios.
        • Gość: ILUMINAT DEWASTUJĄCE!- NIE WIEDZIEC-A GADAC IP: *.in-addr.btopenworld.com 21.03.02, 23:19
          BREDNIE SASIEDZIE
          DEWASTUJACE???
          TO JEST TO ZE DZIECI NIE MAJA CO JESC
          NIE MAJA SIE GDZIE UCZYC
          MAJA AIDS
          ALEB SA SIEROTAMI PRZEZ AIDS
          ZE FIRMY FARMACEUTYCZNE SPRZEDAJA LEKI Z 1000% NARZUTEM
          ZE CALY CZAS SIE WYDAJE MILIONY DOLAROW NA BRON
          I PAN AMDI ROBI COS KU TEMU ZEBY BYLO LEPIEJ
          A PAN???
          PANIE MARTINEZ TYLKO PAN GADASZ
          A JESLI PAN POSWIECI CALE ZYCIE NA TO ZEBY INNYM BYLO LEPIEJ I TO Z TAKIM
          SKUTKIEM JAK PAN AMDI
          TO SAM PANU KUPIE TAKIE MIESZKNIE NA HAWAJACH
        • Gość: diogenes Re: PRZECZYTAŁEM - DEWASTUJĄCE!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 23.03.02, 18:18
          szkoda tylko ze to nie moze dotrzec do osob, ktore tam siedza;
          zaiste zadzwiajacy jest fakt, ze ci ludzie tak bardzo bronia sie przed tym co
          napisalo tvindalert;
          i probuja nam wmowic ze to manipulacja...
          • Gość: ILUMINAT Re: PRZECZYTAŁEM - DEWASTUJĄCE!!! IP: *.in-addr.btopenworld.com 24.03.02, 22:29
            CI LUDZIE MAJA GDZIES CALY TEN FASZYSTOWSKI TVINDALERT
            MAJA WAZNIEJSZE ZECZY DO ROBOTY NIZ ZASTANAWIAC SIE NAD TYM
            NO TO JESZE RAZ ZEGNAM
            PAPA

I WSZYSTKIEGO DOBREGO Z OKAZJI SWIAT
            NIECH SIE NAD NAMI WSZYSTKIMI CHRYSTUS ZMILUJE
            PRAWDA JEST JEDNA

• Gość: antyKobu Re: PRZECZYTAŁEM - DEWASTUJĄCE!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 20.05.02, 13:37
          ...dewastujący to jest Twój tok myślenia,kolego...jestem z Humaną jakiś czas i
          wiem już dobre i złe rzeczy,jakoś mnie to nie przeraża.Z Humaną jest jak z
          hologramem,z Humaną jest tak,że nigdy niczego na pewno wiedzieć nie
          będziesz.Jedno jest pewne.Po półrocznej współpracy z nimi mam trzyletni
          kontrakt z UN.Dzięki praktyce w TCE.Kto się śmieje...ja się z Was teraz
          śmieję,że tak łatwo Gazetce uwierzyliście.Szukajcie do woli organizacji,które
          wezmą was z sobą za darmo i bez doświadczenia,które jest niezbędne.POWODZENIA!
    • Gość: Rybka Re: TVIND - kolejny temat zastępczy........... IP: *.astercity.net / 10.131.129.* 21.03.02, 04:05
      redakcja napisał(a):

> W reportażu opublikowanym 7 marca w Magazynie �Gazety� napisaliśmy, że pod poz
      > orem działalności
      > charytatywnej duńska organizacja Tvind werbuje młodych ludzi z całego świata, t
      > akże Polaków, do szkół
      > wolontariackich. Tam są zmuszani do zbierania pieniędzy na ulicach, pracy w sor
      > towniach odzieży i na
      > budowach. Po pół roku wyjeżdżają na własny koszt do Afryki, Azji lub Ameryki Po
      > łudniowej. Szef sekty Amdi
      > Petersen ukrywał się 23 lata przed policją. W połowie lutego został aresztowany
      > w Los Angeles pod zarzutem
      > defraudacji.
      > Jeśli coś wiesz o Tvind wypowiedz się.
      > Reportaż �Szef zamieszkał w raju�:
      > <a href="wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=726004&dzial=011201"targ
      > et="_blank">wyborcza.gazeta.pl/info/artykul.jsp?xx=726004&dzial=011201</a>

To niestety kolejny temat zastępczy, który jak aborcja, molestowanie biskupów
      itp. jest rozdmuchiwany ponad miarę, aby odwrócić uwagę ludzi od rzeczywistych
      problemów, przed jakimi stoi młody i stary człowiek w Polsce.

Wielu ludzi nie mając szans na pracę w Polsce po prostu kusi się takimi
      możliwościami jak TVIND, bo myślą, że jak wrocą, coś się tutaj zmieni, a oni będą
      mogli sobie wpisać do CV fakt pracy w charakterze wolontariusza i zagraniczne
      doświadczenie, co jak się wmawia, jest dobrze widziane przez pracodawców.

Sam tak pracowałem, choć w normalnej organizacji, która naprawdę pomaga i nie
      jest sektą i jakoś ten fakt w CV nigdy nie był przez nikogo poruszony na rozmowie
      o pracę.

Zamiast krytykować TVIND może lepiej trochę w końcu w tej redakcji popracować
      (choć jak będą te redukcje, to kto tam się ostanie??) i np. wydrukować adresy
      prawdziwych i tych dobrych organizacji, które umożliwiają pracę w charakterze
      wolontariusza za granicą.

Gwarantuję, że poszłoby na to wielu absolwentów i nie tylko absolwentów, ale
      także świetnie wykształconych ludzi z doświadczeniem, któzy nie mogą w Polsce
      znalźć pracy. Ja też wolałbym pracować za darmo ucząc dzieci w Chinach, niż
      pracować za darmo w zimnej i mrocznej Polsce użerając się o wizytę u lekarza w
      państwowej klinice (ale akurat pracowałem w Austrii - w przepięknym Graz, na
      skraju Alp Austriackich i pomagałem imigrantom z Czarnego Lądu)......

• Gość: ILUMINAT FAKTY PRASOWE O HUMANIE!!! IP: *.in-addr.btopenworld.com 22.03.02, 12:15
        www.humana.org/Press.asp
        TO JEST LINK DO STRONY HUMANY SKAD MOZESZ ZNALESC LINKI DO ROZNEGO RODZAJU
        PUBLIKACJI NIEZALEZNYCH OD "SEKTY"
        CO HUMANA ZROBILA W AFRYCE, CZY???...
        SPRAWDZ TO!!
        PAPA
        • dorsai FAKTY O HUMANIE!!! 22.03.02, 14:27
          Miło, że przedstawiacie cudze inicjatywy jako swoje, ale rozczaruję wszystkich
          zachwyconych: ani Lekarze bez Granic, ani Fundusz Melindy i Billa Gatesów, ani
          Czerwony Krzyż, ani UNICEF, na koniec żadna z firm - zwłaszcza z sektora
          farmaceutycznego stale z Humaną, ADPP, DAPP czy TVIND (+kilka innych nazw) nie
          współpracuje z wami. Owszem, przyznają, że do nich się zwracaliście, ale żadnej
          stałej wspołpracy nigdy nie było. Może zdejmijcie te prezentacje firmowe, bo
          firmy farmaceutyczne, kiedy się dowiedziały od nas, że z nimi wspołpracujecie,
          ostro się wkurzyły. A mogą wam narobić koło pióra, oj mogą...A afrykańskie
          gazety mozecie sobie darować. Zwłaszcza zambijskie. Artykuł w nich kosztuje 250
          USD dla dziennikarza i jego szefów.
          Ale PropagandaAmt macie prima sort! Zwłaszcza w Europie i Afryce....Goebbels
          powinien się uczyć...jakby miał takich rzeczników, to do tej pory nie byłoby
          wiadomo, że III Rzesza przegrała II Wojnę Światową.
          • Gość: ILUMINAT http://www.humana.org/Press.asp IP: *.in-addr.btopenworld.com 22.03.02, 15:37
            O CZYM TY PANIE DORSAI MOWISZ???
            COS CI SIE POMIESZALO CHYBA???
            I TYLKO SIEJESZ ZAMENT, BEZPODSTAWNYMI STWIERDZENIAMI
            POWODZENIA W TWEJ MISIJI SIANIA NIEPOKOJU I FALSZYWYCH INFORMACJI
            ZRESZTA TO ZE NIE MASZ POJECIA O CZYM MOWISZ UDOWODNILES W POPRZEDNICH LISTACH
            • dorsai Argumencików zabrakło??? 22.03.02, 17:07
              Ooo nerwy puszczają? Widać dobrze nie przeszkolili...Tak to jest, jak się nie
              ma argumentów: żadnej nagrody liczącej się organizacji międzynarodowej, żadnej
              wypowiedzi np. szefa organizacji Lekarze Bez Granic, żadnego udziału w liczącym
              się programie pomocowym ONZ i w dodatku sporą sforę dziennikarzy na karku. A i
              wolontariuszy mniej, więc dochody jakby spadły...No smutek straszny...A
              istnieją organizacje, które wam będą deptać po piętach - to gwarantuję. Aha i
              Sz.P Iluminat zdejmij Pan palce z CapsLocka. Krzyk się kiepsko słyszy w Necie,
              zwłaszcza krzyk nawiedzony (żądzą pieniądza).
              • anka.tce aha, kompletna pustka w glowie... Panskiej. 29.03.02, 10:58
                nie, skadze. ale ciekawa jestem, kogo Pan o swoje rewelacje pytal, bo oficjalna
                strona UNICEF podaje informacje o ADPP przynajmniej od 1991 jako o organizacji,
                z ktora przy niektorych projektach (zwlaszcza Child Aid) wspolpracuje, w 1995
                przyznali ADPP 50 000 dolarow, ktore wsparly projekty pomocy 1200 dzieciom, a w
                2000 ADPP jest wymieniane jako staly partner. podobnie w 2001, czyli nie tak
                dawno temu. jak dla mnie nie wyglada to na pokatne wycieranie sie czyims dobrym
                imieniem, skoro sam UNICEF z radoscia sie do tego na wlasnej stronie przyznaje.
                co do nagrod, sam Tvind Alert pozwolil sobie na karygodne faux pas, podajac
                informacje o przyznanej nam Agfund Prize. nagrodzie prestizowej, o czym mozna
                poczytac na samej stronie ofiarodawcow (do ktorej rowniez odsyla TA).
                pojecia nie mam, jakie firmy farmaceutyczne Pan indagowal, ale bez bicia
                przyznaje, ze sama nie umialabym przytoczyc chociaz jednej nazwy, bo cala ich
                znana mi pomoc sprowadza sie do jednorazowej pomocy udzielanej sporadycznie
                niektorym wolontariuszom (jak np. ofiarowanie kilkunastu kilogramow aspiryny
                czy paru tysiecy prezerwatyw).
                wspolpraca z rzadami Botswany czy Mozambiku jest rowniez faktem, a Panskie
                odwolanie sie do platnych artykulow w afrykanskich gazetach jest dla mnie
                zagraniem, eufemistycznie rzecz ujmujac, nieuzasadnionym. czyzby CNN byl w Pana
                opinii lapowkarska afrykanska firma?
                dziennikarze na karku to, jak zapewne Panska inteligencja Panu podpowiada, kij
                o dwu koncach. sensacja swietnie sie przeciez sprzedaje, wiec czemu za nia nie
                gonic? dziennikarstwo taki trudny zawod, jak nie na HUMANE, to przyjdzie sie
                polowac na ksiezniczke dunska bez makijazu albo mewe bluznierczo zalatwiajaca
                swoje potrzeby nad glowa kopenhaskiej syrenki. wiec czemu nie zapedzic do konca
                kompletnie amatorsko prowadzonej organizacji? przeciez tego nikt bronic nie
                bedzie, a gazety zaczna sie sprzedawac jak swieze buleczki.
                oczywiscie, ze chcialabym miec te wspaniala mozliwosc powiedzenia z pelnym
                przekonaniem, ze HUMANA nigdy niczego zle nie zrobila. niestety, jak to z banda
                amatorow bywa, bledy popelniaja bez przerwy, a i prawo zdarzalo i pewnie zdarza
                im sie lamac. nie do mnie jednak nalezy zmienianie polityki organizacji.
                jedyne, o co prosze, to odrobine rozsadku i spokoju. to, co HUMANA robi w
                Afryce, to naprawde kawal dobrej roboty. to, co robia w Europie, jest w duzej
                mieze kontrowersyjne. a prawda, po staremu, jest gdzies pomiedzy. stwierdzenie,
                ze gdybysmy byli czysci, gazety tak by nami nie poniewieraly, ma z pewnoscia w
                sobie ziarno prawdy i wielu czytelnikom przypada zapewne do gustu i przemawia
                do ich rozsadku. ale na tej samej plaszczyznie mozna przeciez sformulowac
                opinie, iz wszystkie przyznane nam nagrody tez nie wziely sie z powietrza. ze
                swojej strony powiedzialabym raczej, ze znacza wiecej, bo obrzucanie blotem nie
                kosztuje nic, a zeby jakiejkolwiek organizacji przyznac nagrode i dac
                pieniadze, trzeba juz cos wiecej o niej wiedziec i wiecej sprawdzic, bo nikt
                przeciez perel przed swinie rzucac nie chce. ale to moje opinia, wiec pewnie
                znaczenia miec nie bedzie.

pozdrawiam
                Anka
                • Gość: dorsai Re: No i znowu brak argumentów... IP: *.astercity.net / 10.135.129.* 29.03.02, 11:37
                  Interesujące...zwłaszcza w kontekscie śledztwa na temat "wykorzystywania
                  niezgodnie z przeznaczeniem funduszy pomocowych USAID oraz innych instytucji
                  amerykańskich pzrez organizacje międzynarodowe" rozpoczętego w 1999 roku...Nie
                  zmieniamy zdania: TVIND (i wszystkie tzw. organizacje bliźniacze) jest jedyną
                  tego typu organizacją, która wykorzystuje metody treningóww celu modyfikacji
                  osobowosci (dobrej polskiej nazwy nie ma, niech więc zostanie takie tłumaczenie
                  Santorskiego). Z tego też powodu nie jest organizacja godną zaufania.
                  BTW: Szefowie Pani nie powiedzieli tego, do czego przyznali się w USA,że
                  zawarli na terenie Azji porozumienie z Kosciołem Zjednoczeniowym Moona?
          • Gość: Patryk HAHAHAHA :) IP: 80.62.70.* 27.03.02, 15:49
            Smiac mi sie chce,jak wam Gazetka pranie mozgu zafunfowala,jak chcecie cos o
            tej niby sekcie wiedziec,to mozecie skierowac bezposrednie zapytanie do
            Ambasady Polskiej w Danii albo min.spr.zagr. i zobaczymy.Szkoda mi Was,ze tak
            latwo Wam brednie wciskac.Powinniscie czasem wyjrzec poza Gazete,zobaczycie,ze
            swiat moze byc piekny smile
            Podziekowania dla pani Grzebalkowskiej za wysoka frekwencje na infomeetingu w
            Warszawie i za tych kilka podpisanych umow smile
            • Gość: Woland Re: HAHAHAHA :) IP: *.astercity.net / 10.135.129.* 29.03.02, 00:08
              Cóż, staraj, się staraj, może w TVIND awansujesz z nosiciela dokumentów na
              pracza (mózgu). Ale pamiętaj, zebyś wtedy nie wyjeżdżał do USA,zwłaszcza do
              stanów Floryda i Kalifornia...Bo ciebie rozliczą - dla funkcyjnych sekt (a tam
              wasza firma jest sektą) mają garniturki w wieksze paski... i dłuższe wyroki,
              jak coś udowodnia. A to już potrafią.
            • Gość: Krzysiek Re: HAHAHAHA :) DO PATRYKA! IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.02, 09:33
              Gość portalu: Patryk napisał(a):

jak chcecie cos o ej niby sekcie wiedziec,to mozecie skierowac bezposrednie
              zapytanie do Ambasady Polskiej w Danii albo min.spr.zagr. i zobaczymy.Szkoda mi
              Was,ze tak latwo Wam brednie wciskac.Powinniscie czasem wyjrzec poza
              Gazete,zobaczycie,ze swiat moze byc piekny smile
              No wlasnie - dzwonilem do ambasady polskiej w Danii i powiedzieli mi, ze TVIND to
              znana dunska sekta i zeby jej unikac. A jesli chodzi o min, sp. zagr. w artykule
              o TVIND to chyba wlasnie to ministerstwo wyslalo gazecie informacje, ze TVIND
              jest uznany za sekte we Francji i Belgii. Co ty na to Patryczku. Czyzbys zatracil
              zdolnosc rozumienia prostych tekstow?
              • Gość: antyKobu HAHAHAHA :) DO kogo? IP: 80.62.70.* 16.05.02, 21:17
                ...nie dzwoniłeś baranie,nie dzwoniłeś
                • Gość: krzysiek Re: HAHAHAHA :) DO kogo? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 21.05.02, 20:44
                  Gość portalu: antyKobu napisał(a):

> ...nie dzwoniłeś baranie,nie dzwoniłeś

A mówi ci coś misiu nazwisko Radek Krajewicz z ambasady polskiej w Danii?
                  Swoją drogą piesku dlaczego mnie obrażasz? No, chyba że jesteś panią ambasador
                  skrytą pod uroczym nicknamem
        • Gość: sigma Re: FAKTY PRASOWE O HUMANIE!!! IP: *.net.autocom.pl 22.03.02, 14:46
          Do roboty TVINDOWCE!
          Siedzicie wiecznie przy kompach i tylko utwierdzacie nas w NASZEJ racji,że nic
          poza tym nie robicie! Przynajmniej stwórzcie pozory,że ciężko harójecie...
          Jestescie podobno taką wspaniałą "ORGANIZACJĄ",a czemu chować się z tymi
          (dobrymi czynami)jak szczury po kanałach!Od tylu lat chowacie się,knujecie.
          Czemu jakoś bardziej oficjalnie się w to nie bawicie?Może byście jakiegoś
          oskara dostali? (no bo przecież tyle LAT pracy NIBY takiej POTRZEBNEJ).
          Taki Owsiak raz w roku coś zainicjuje dla DOBRA(tego prawdziwego)ludzi,a cały
          świat wie o jego istnieniu i owocnej pomocy cierpiącym,potrzebującym dzieciom.
          Gdybyście naprawdę działali fair to nikt bez powodu nie przychrzanił by się do
          Was.
          Tyle lat w konspiracji,oszustwie.Oscara powinniście otrzymać,ale właśnie za te
          FENOMENALNE krętactwa!
          Szczęścia życzę na wymarzonym CZarnym Lądzie.Oby tenże Czarny Ląd nie
          pochłonąl (i tak resztek)zdrowego rozsądku...
          Wiadomo co zaraz odpiszecie(macie to zakodowane)więc nie wysilajcie się.
          Walka z WAmi to jak z wiatrakami.Zresztą symbol wiatraka ,nawet
          posiadacie...To samo mówi również za siebie.
    • Gość: sigma Re: TVIND - wiedz co Ci grozi IP: *.net.autocom.pl 22.03.02, 15:36
      Uff,a jednak zaczęliście stwarzać pozory,że cokolwiek robicie poza ślęczeniem
      przed monitorkiem.Już godzina się zbliża a tu narazie nikt nie odpowiedział.
      Chyba,że ktoś z was(lub wspólnie)tworzy najdłuższy w dziejasz historii
      elaborat.
    • Gość: Blic Co za bełkot IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 23.03.02, 22:19
      Kilka osób intensywnie usiłuje udowodnić, że tvind to nie jest
      sekta/komuna/naciągacze i nie jest stratą czasu i pieniędzy.
      Pomijam to, że JEST stratą czasu i pieniędzy; nie ma sensu się spierać, każdy
      człowiek o zrównoważonym światopoglądzie zauważy, że są setki sposobów na
      sensowniejsze wydanie np. 100 złotych, czy iluś godzin pracy, niż wyjazd do
      jednego z najdroższych krajów świata (Dania).
      Boli mnie jednak to, że na pewno znajdzie się kilka owieczek, które uwierzą w
      ten bełkot usprawiedliwiający tvind (i nie mówię tu o Ani). Mimo, że nawet
      jedna osoba spośród bełkotających nie pisze z Polski...
      Państwo naganiacze, dajcie sobie luz już.

Bx
      • Gość: Rybka Re: TVIND to dziadostwo......... IP: *.astercity.net / 10.131.129.* 24.03.02, 03:37
        Gość portalu: Blic napisał(a):

> Kilka osób intensywnie usiłuje udowodnić, że tvind to nie jest
        > sekta/komuna/naciągacze i nie jest stratą czasu i pieniędzy.
        > Pomijam to, że JEST stratą czasu i pieniędzy; nie ma sensu się spierać, każdy
        > człowiek o zrównoważonym światopoglądzie zauważy, że są setki sposobów na
        > sensowniejsze wydanie np. 100 złotych, czy iluś godzin pracy, niż wyjazd do
        > jednego z najdroższych krajów świata (Dania).
        > Boli mnie jednak to, że na pewno znajdzie się kilka owieczek, które uwierzą w
        > ten bełkot usprawiedliwiający tvind (i nie mówię tu o Ani). Mimo, że nawet
        > jedna osoba spośród bełkotających nie pisze z Polski...
        > Państwo naganiacze, dajcie sobie luz już.
        >
        > Bx

Jak się ma za dużo kasy to równie dobrzy są scientologowie...
    • Gość: antyKobu Gazeta Wyborcza - wiedz co Ci grozi IP: 80.62.70.* 02.04.02, 15:00
      w zwiazku z nasilajaca sie liczba idiotycznych artykulow,sadze,ze czytelnikom
      tego swierszczyka grozi calkowite spranie mozgu
    • Gość: aga pytanie materialistki...... IP: 213.229.150.* 15.04.02, 20:36
      bedzie to bardzo prozaiczne moze co powiem, ale chcialabym wiedziec jedno - czy
      za tych kilkanascie albo i wiecej lat ci ktorzy teraz pomagaja innym albo chca
      to robic maja nadzieje na to ze im ktos pomoze?
      ludzie - jestescie w wieku jak najbardziej "produkcyjnym" - kiedy jak nie teraz
      powinniscie zarabiac na swoje emerytury??? duzo dobrego mozna robic rowniez
      osiagnawszy jakas pozycje materialna... a moze wlasnie o to chodzi.... jak
      odpowiednio dlugo zostaniecie w takiej organizacji to juz potem nie bedzie
      wyjscia tylko ciagnac to dalej bo nie ma do czego wrocic..... zastanowcie sie
      nad tym...zeby nie obudzic sie z reka w nocniku za lat pare bez srodkow do
      zycia na lasce i nielasce ORGANIZACJI HUMANITARNYCH...... wychodzac z takiej
      organizacji nie bedziecie mieli NIC, nomoze poza bagazem doswiadczen, ktore nie
      zawsze moga zapewnic cieply posilek i dach nad glowa..... i wracamy do kwestii
      spania pod mostem. Pozdrawiam.
      • Gość: wild robić to co się lubi? :) a po co emerytura?? IP: *.net.bialystok.pl / 192.168.1.* 16.05.02, 21:26
        Gość portalu: aga napisał(a):

> bedzie to bardzo prozaiczne moze co powiem, ale chcialabym wiedziec jedno - czy
        >
        > za tych kilkanascie albo i wiecej lat ci ktorzy teraz pomagaja innym albo chca
        > to robic maja nadzieje na to ze im ktos pomoze?
        > ludzie - jestescie w wieku jak najbardziej "produkcyjnym" - kiedy jak nie teraz
        >
        > powinniscie zarabiac na swoje emerytury??? duzo dobrego mozna robic rowniez
        > osiagnawszy jakas pozycje materialna... a moze wlasnie o to chodzi.... jak
        > odpowiednio dlugo zostaniecie w takiej organizacji to juz potem nie bedzie
        > wyjscia tylko ciagnac to dalej bo nie ma do czego wrocic..... zastanowcie sie
        > nad tym...zeby nie obudzic sie z reka w nocniku za lat pare bez srodkow do
        > zycia na lasce i nielasce ORGANIZACJI HUMANITARNYCH...... wychodzac z takiej
        > organizacji nie bedziecie mieli NIC, nomoze poza bagazem doswiadczen, ktore nie
        >
        > zawsze moga zapewnic cieply posilek i dach nad glowa..... i wracamy do kwestii
        > spania pod mostem. Pozdrawiam.

smile
    • Gość: TomekMX Re: TVIND - wiedz co Ci grozi IP: 148.230.73.* 16.05.02, 23:00
      Ja nie zname tego TVIND'u ale te wolunatiaty to so
      dobre dla osób od 15 de 23 lat, które jeszcze zyja
      idealami i mysla, ze sa w stenie zdobyc caly swiat...
      Nie ma w tym nic zlego, ale...

Przychodzi chwila, w której zaczynasz ogladac sie za
      siebie... i zdajesz sobie sprawe jakim durniem byles w
      dniu, w którym wyjechales na te adventures...

Nic nie porónuje sie z wladaniem 7 obcych jezykówm,
      doskonalej znajomosci polowy swiata, kultur.... itd.,
      ale przychodzi moment, w którym zdajesz sobie sprawe,
      ze nie mozesz zyc w ten sposób w nieskonczonosc. Ze
      pewnego dnia bedziesz musial usiasc w jednym miejscu,
      miec swój dom, rodzine,... prace,...

To wlasnie w tym momencie zaczniesz sobie zdawac
      sprawe, ze zyles w sztucznym swiecie, daleko od
      rzeczywistosci!!!! Ze bylo pieknie,... ale straciles
      tych pare lat, które sa niezbedne dla twojej
      przyszlosci... CZAS!!!

Czas plynie i nic go nie jest w stanie zatrzymac albo
      przywrócic!!!! Co straciles... straciles i przepadlo!!!

I niestety wspomnienia i zdjecia... nie zawsze daja sie
      zjesc!!! I doswiadczenia... tez nie zawsze daja sie
      zastosowac!!!! Co do "szkoly zycia"... tez jest
      watpliwa w "sztucznym swiecie", który otacza woluntariuszy.

Ja mam tylko nadzieje, zeby te osoby które udaja sie z
      TVIND nidgy nie straca poczucia rzeczywistosci!!! Jest
      bardzo wazne zyc tymi idealami i wspanialomyslnoscia...
      ale nigdy nie jest dobre oderwac sie od rzeczywistosci
      (nawet jesli ona jest szara).

P.S. (Z niektórych post'ów broniacych TVIND wyglada na
      to, ze ten woluntariat to jest bardziej darmowe biuro
      podrózy niz wolunatriat gdzie sie pracuje dla jakiegos
      wyzszego i szlachetnego celu - patrz post'y Anki o jej
      wyprawie do Afryki. I to jest godne uwagi.... jest to
      woluntariat, gdzie ja poswiecam cos z siebie dla
      innych... o jest to wspaniale biuro podrózy, gdzie
      place moja praca?????????)
      • Gość: amol Re: TVIND - wiedz co Ci grozi IP: *.dsl.mindspring.com 19.06.02, 12:18
        Uffff. Oczy bola od monitora. Tyle zacieklosci, zacietrzewienia, jednym
        slowem poszukiwanie tozsamosci. I slusznie ktos zauwazyl, ze taniej jest
        samemu pojechac i zobaczyc Swiat za wlasne pieniadze. Niekoniecznie trzeba
        ubierac to w idealy, pieprzyc o glodujacych dzieciach i schorowanych
        staruszkach, bo w sasiedztwie jest ich na dlugie lata pracy pod kazda
        szerokoscia geograficzna. Ludzie na calym swiecie sa tacy sami !!! Nieistotne,
        jakim jezykiem sie posluguja, w co wierza, co jedza, w co sie ubieraja. Smutne
        jest tylko to, ze zawsze znajdzie sie jakis gnoj potrafiacy to wykorzystac. A
        naiwny ludek wypluwa sobie pluca toczac czcze dyskusje, podczas kiedy rzeczony
        wozi dupe luksusowa limuzyna. I srednio mnie pociesza wiadomosc, ze na chwile
        trafil do aresztu. Na jego adwokata pracuje w koncu pare milionow naiwnych
        ludzi z dobrymi intencjami. Obronca z urzedu pewnie nie bedzie potrzebny,
        hehe! Jezeli im z tym dobrze, niech tak zostanie. Naiwnych nie brak, a czym to
        sie niby rozni od polityki jakiegokolwiek kosciola ?!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka