absztyfikant 21.04.12, 10:37 Ja bym chyba glosowal na pania Le Pen Tego jeszcze FRancja nie przerabiala. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mrs.courvoisier tylko po co te wybory? 21.04.12, 11:09 przeciez Europa rzadzi Van Rompuy. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Wybor 22.04.12, 20:14 jest bardzo trudny. Jestem/a wlasciwie bylem bardzo zaskoczony niedojrzaloscia kandydatow, ktorzy nie chciele nic mowic o kryzysie. I postawmy kropka nad i: kandydaci mowili co chcial sluchac narod. To narod zatem woli sluchac bajki zamiast zabrac sie do roboty. PF Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Galopująca polonizacja Francji: 22.04.12, 20:32 1. "niedojrzałość kandydatów". 2. "kandydaci mówią co chce słuchać naród". 3. "naród woli słuchać bajek zamiast zabrać się do roboty". Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz No coz 22.04.12, 20:41 Polska sie silnym krajem staje, Francja przestaje nim byc. Sa jeszcze inne narody w Europie. PF Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Masz na myśli naród arabski? 22.04.12, 20:45 polski_francuz napisał: > Sa jeszcze inne narody w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Myslalem 22.04.12, 20:46 o Niemcach. W nich nadzieja. Ich sila: rozsadek, ich slabosc: zarozumialosc. Slabosc P i F to brak rozsadku. PF Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Sprecyzuje 22.04.12, 21:02 Slaboscia F jest niechec do jakichkolwiek zmian (nazwijmy to lenistwem) nawet tych, ktore sa niezbedne. PF Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Sprecyzuje 22.04.12, 22:31 Kto wygra? Jak glosowales? Moja Maryska Lepenska zrobila ponoc swietny wynik. Czy przekaze swoje glosy Sarko czy raczej nikogo nie poprze? A co z tym rolnikiem Bajru? Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Wygra 22.04.12, 22:50 Holland. Lepenowna nikogo nie poprze. Co zrobi Bayrou trudno przewidziec. Ale moze to jego ostatnia szansa by sie do rzadu zalapac i poprze Sarkozy'ego. W II turze jeszcze nie wiem jak zaglosuje. Nie podoba mi sie zaden z kandydatow. PF Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Sarkozik przerżnął 23.04.12, 05:13 to lepiej, czy gorzej? Tak na oko biorąc ,to Sarokzy mnie mierził A. Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.courvoisier Re: Sarkozik przerżnął 23.04.12, 08:47 jesli Sarkoszczak przerznie, to przerznie podwojnie, bo go rzuci zona - takie sa przecie kobitki Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Re: Sarkozik przerżnął 23.04.12, 08:49 Mierzil i mierzi wiekszosc elektoratu. Rozczarowal niejednego, w tym mnie. Cos tam zrobil ale forma wladzy byla niedopuszczalna. Czy to dobrze czy zle, to najtrudniejsze pytanie jakie mozna zadac. Zadaniem jakiekolwiek kandydada beda ciecia budzetowe, sprobowanie rozruszenia gospodarki...w tym sensie wiele od osoby kandydata nie zalezy. Moze Holland pracuje bardziej "po francusku" rozmawia z innymi, ma lisi spryt, nie ma kantow do zaczepienia. Sarkozy ma i mial wiecej kantow ale ma o wiele wiecej "personality". W koncu, jesli rozum przekona mnie do glosowania na Sarkozy'go w 2 turze, to chyba pojde zwymiotowac ze wstydu na taki glos. PF Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Sarkozik przerżnął 23.04.12, 17:25 polski_francuz napisał: > W koncu, jesli rozum przekona mnie do glosowania na Sarkozy'go w 2 turze, to ch > yba pojde zwymiotowac ze wstydu na taki glos. Podwójny absynt, a potem krzyżyk na los szczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
marouder.com.pl Ja, gdyby mi Bog lub los zdazyl... 24.04.12, 06:45 ..przebywanie w skorze Francuza, czego Panie moze jednak nigdy sie nie dopusc, gdyz moglbym zareagowac suicydalnie jeszcze w niemowlectwie, glosowalbym na Pania Marine, gdyz nawet Franca ma prawo pozostac w swoim klasycznym ksztalcie. Ma prawo do niskoroslych policjantow rasy bialej korzystajacych ze swojej funkcji, by komus wiekszemu w koncu przylac, prawo do tytulu "Matki Wielkiego Niczego" w rozmaitych dziedzinach, odrazy innych ludow, z ktorej sobie nic nie robi (a juz zaczac robic powinna!), laski niebieskiej, ze kiedys za nia ktos gardlo swoje nadstawi. Powyzsze dotyczy zreszta nie tylko Francy... Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: PF, na kogo glosujesz? 23.04.12, 17:09 Jest istotne, ponieważ socjalista najprawdopodobniej wspólnie z Hiszpanią i Włochami będzie dążył do wypuszczenia Euroobligacji co z kolei spowoduje, że ze strefy Euro wystąpią Niemcy i to będzie koniec waluty... Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Jest istotne 24.04.12, 08:07 przyznaje. Dla tych, ktorzy jakas sie maja i jakos sie w dzisiejszej Francji odnajduja, Sarkozy jest chyba dosc nieprzyjemnym, ale wyborem. Dla tych, ktorzy sie na dole spoleczenstwa znalezli wyborem jest Holland. PF Odpowiedz Link Zgłoś
kwiatpapr0ci PF: dobrze sie zastanów 30.04.12, 17:18 zebys nie wrobił świata w III nuklearną wojnę śwatowa, która szykuje wasz skorumpowany do kości Sarko udajacy Napoleona. www.youtube.com/watch?v=6GZlKxrmdyA Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Obaj 05.05.12, 09:48 sprytni. Sarkozy bardziej perfekcjonista, Holland bardziej amatorski. PF Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Obaj 05.05.12, 20:17 polski_francuz napisał: > sprytni. Sarkozy bardziej perfekcjonista, Holland bardziej amatorski. > > PF Podobno Budyń pokazał zęby. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Budyn 05.05.12, 21:02 juz jest w kurniku juz wita sie z gaska...nabiera pewnosci siebie. PF Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: Budyn 08.05.12, 22:08 Hehehe, no to teraz zobaczymy czy sie UE rozwali. Obiecywal renegocjacje fiskalnego paktu. Odpowiedz Link Zgłoś