Dodaj do ulubionych

Szfecja jest

30.04.12, 09:43
Szwecja bez płci

"Szwedom nie wystarcza już równość płci – teraz chcą ją "zneutralizować". Chodzi o to, żeby rząd i obywatele zaakceptowali brak jakichkolwiek różnic między płciami."
(...)
"[Ten] naród powinien dążyć do płciowej neutralności."
(...)
"społeczeństwo powinno okazywać wrażliwość wobec osób, które nie utożsamiają się ani z mężczyznami, ani z kobietami. W ramach takiej polityki dozwolone byłyby małżeństwa każdego rodzaju par."
(...)
"Wielu działaczy na rzecz neutralności płciowej walczy o taki model społeczeństwa, który całkowicie eliminuje tradycyjne stereotypy i role płciowe nawet na najbardziej codziennym poziomie."
(...)
"utworzenie neutralnych płciowo toalet, żeby obywatele nie czuli się zmuszeni do określania siebie jako mężczyzny bądź kobiety."

Jak dla mnie to wystarczy na jeden raz. Gdyby to był 1 kwietnia, to byłby kiepski dowcip, bo (niestety) ale taki program jest do śfedzkich wadców podobny. Ja się tak zastanawiam, co się, køørrrwa, dzieje ze społeczeństwem, które wybiera sobie do władzy takie orangutany.

Najpierw były bezpruderyjne, zawsze czyste, wesołe Szwedki z lat 60-70, które można było bzyknąć bez obawy, że się zbierze, co zasiało, a czego zbierać się nie chce. Był szwedzki król, który jeździł bez obstawy tramwajem do roboty. Były bardzo fajne szwedzkie samochody i samoloty. Teraz te Szwedki mają po 6 dych na liczniku, król jest w niewoli, samochody już nie są fajne, a ostatnie Grippeny niebawem przestaną latać. Za to człowiek w Malmö w publicznej toalecie będzie musiał uważać, by go jakaś bezpruderyjna 65-latka nie przyuważyła, że posiada ptaka do siusiania i by nie zgłosiła tego odpowiednim władzom celem niwelacji tej jakże uwłaczającej w nowoczesnym społeczeństwie różnicy.
Obserwuj wątek
    • damakier1 Re: Szfecja jest 30.04.12, 10:23
      To jeden z wielu przykładów na to, że brak umiaru potrafi zniszczyć i ośmieszyć nawet najsensowniejsze i najsłuszniejsze ideały i dążenia.
      • jaceq Re: Szfecja jest 30.04.12, 10:33
        To prawda.
        Odrobina zdrowego konserwatyzmu jeszcze nikomu nie zaszkodziła, podobnie jak odrobina zdrowej dekadencji, czy odrobina postępu.
        Ale odrobina. Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu, jak powiedział pewien nawrócony (na picie) były abstynent o 4 nad ranem po 10-kilometrowym marszu na piwo do cpn-u (a tu - zamknięte!)
    • polski_francuz Wysiasc na przystanku 30.04.12, 10:53
      Na drodze do calkowitego rownouprawnienia, pardon, neutralizacji, trzebaby na jakims przystanku wysiasc. Pytanie tylko na ktorym?

Po zastanowieniu, chyba na tym, ktory prowadzi do zaniku demograficznego spoleczenstwa.

PF
    • ewa8a Re: Szfecja jest 30.04.12, 12:47
      Zidiocenie Szwedów jak widać postępuje. Pomyśleć, że u nas dopiero czyni się nieśmiałe wysiłki (słuszne moim zdaniem), by w podręcznikach szkolnych mama nie była stale pokazywana przy garach w kuchni, tata z gazetą przed telewizorem, a siostra szyjąca sukienkę dla lalki. Szwedzi się zagalopowali i zatracili umiar. ,,Neutralne płciowo toalety'' budzą grozę.
      • jaceq Re: Szfecja jest 30.04.12, 13:29
        Obie moje dziewczyny w dzieciństwie bawiły się moją kolejką "piko", jedna nawet pisała na Atari oprogramowanie sterujące ruchem 3-ch pociągów (zwrotnice, semafory, włączanie napięcia na poszczególne odcinki torów).
        Młodszą zabrałem tydzień temu na strzelnicę i była lepsza ode mnie.
        Starsza od lat nosi fryzurę ciut tylko dłuższą ode mnie.
        Obie zdecydowanie wolą nosić spodnie, choć wg mnie zdecydowanie lepiej im w mini.

No cóż, może to od tego się zaczyna ta "pełzająca neutralizacja"? wink

A nieco poważniej - moim skromnym zaczęło to być widać od wydarzeń, które zapoczątkowały tzw. "syndrom sztokholmski" - czyli współczucie (połączone z identyfikacją) dla agresorów przy kompletnej obojętności dla ich ofiar. Żeby w sobie taki syndrom wyhodować, to trzeba mieć coś nie tego w genach. Syndrom sztokholmski, fundacja helsińska, co to jest, że to diabelstwo pełzające pełznie z północy? Pokolenia wyhodowane przy niedostatku słońca? niskie temperatury? zorze polarne? biegun magnetyczny? plama na słońcu nad Skandynawią?
        • ewa8a Re: Szfecja jest 01.05.12, 19:08
          Gratuluję udanych córek. Dziewczynki niech się bawią tym, czym chcą. Jeśli lubią lalki, czemu nie. Nie powinno się ich ukierunkowywać poprzez bombardowanie stereotypowymi obrazkami, czy tez uraczać tekstami w stylu : autkami bawią chłopcy, kupię ci lalkę, czy dziewczynka ma być grzeczna, a chłopcu można dużo wybaczyc.

> A nieco poważniej - moim skromnym zaczęło to być widać od wydarzeń, które zapoczątkowały tzw. "syndrom sztokholmski

Ze Szwecji płyną do nas różne idiotyzmy, choćby jazda na światłach przy palącym słońcu, a ostatnio hasło o pracy do 75 lat.
          • jaceq Re: Szfecja jest 01.05.12, 22:20
            ewa8a napisała:

> Nie powinno się ich ukierunkowywać poprzez bombardowanie stereotypowymi obrazkami

To oczywiste. Coś podobnego powiedziałem kiedyś znajomemu, który tępił "niemęskie zabawy" swojego chłopaka. Powiedziałem mu: "zostaw dzieciakowi te lalki, przecież tymi swoimi upokarzającymi go uwagami wychowujesz kretyna".
            10 lat minęło i okazało się, że istotnie wychował kretyna.

> idiotyzmy, choćby jazda na światłach przy palącym słońcu

Akurat bardzo ciepło myślę, jadąc pod ostre słońce, o kierowcach, którzy mają włączone światła. Sam, jadąc w przeciwnym kierunku, staram się rewanżować im tym samym. Staranie to polega na tym, że nigdy nie dotykam wyłącznika zmiany świateł uruchamiając samochód - ma się to odbywać automatycznie.
          • pikrat Syndrom sztokholmski 02.05.12, 12:00
            O ile mnie pamiec nie myli czytalem kiedys ze 'syndrom sztokholmski' polega na solidaryzowaniu sie ofiary z porywaczem czy gwalcicielem a nie, jak piszesz - 'czyli współczucie (połączone z identyfikacją) dla agresorów przy kompletnej obojętności dla ich ofiar.
            • jaceq Re: Syndrom sztokholmski 02.05.12, 13:56
              pikrat napisał:

> O ile mnie pamiec nie myli czytalem kiedys ze 'syndrom sztokholmski' polega na
              > solidaryzowaniu sie ofiary z porywaczem czy gwalcicielem a nie, jak pisz
              > esz - 'czyli współczucie (połączone z identyfikacją) dla agresorów przy komplet
              > nej obojętności dla ich ofiar.

Oczywiście pamięć Cię nie myli, a ja nie napisałem o czyje "solidaryzowanie" chodzi.
              Uwolnione ofiary napadu na Kreditbank broniły bandytów, a o zranionych policjantach (ochroniarzach?) wyraziły się per "nie znaliśmy ich".

W sumie to może trochę szkoda, że ten "gang Olssona" nie załatwił jakichś zakładników?
              • pikrat Re: Syndrom sztokholmski 02.05.12, 20:50
                Gang Olssona dzialal w Danii smile
                • jaceq Re: Syndrom sztokholmski 03.05.12, 18:34
                  pikrat napisał:

> Gang Olssona dzialal w Danii smile

W Danii działał gang Olsena (Egona). W Szwecji działał gang Olssona (Jana Eryka).
      • wikul Re: Szfecja jest 30.04.12, 13:50
        ewa8a napisała:

> Zidiocenie Szwedów jak widać postępuje. Pomyśleć, że u nas dopiero czyni się ni
        > eśmiałe wysiłki (słuszne moim zdaniem), by w podręcznikach szkolnych mama nie b
        > yła stale pokazywana przy garach w kuchni, tata z gazetą przed telewizorem, a
        > siostra szyjąca sukienkę dla lalki. Szwedzi się zagalopowali i zatracili umia
        > r. ,,Neutralne płciowo toalety'' budzą grozę.

Dla realizacji ww. postulatów toalety zostaną pozbawione kabin i wypsażone w toalety typu tureckiego.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/20/Vp_squattoilet.jpg
        • jaceq Re: Szfecja jest 30.04.12, 14:20
          Ja bym to nazwał "typem bułgarskim". No, ale Bułgaria graniczy z Turcją.

Jest jeszcze "typ syberyjski", bardzo podobny, tylko bogatszy w wyposażeniu o kij niezbędny do oganiania się od niedźwiedzi.
          • wikul Re: Szfecja jest 30.04.12, 14:46
            jaceq napisał:

> Ja bym to nazwał "typem bułgarskim". No, ale Bułgaria graniczy z Turcją.

Turystom wybierającym sie w te rejony zaleca sie odpowiednie ćwiczenia.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/4d/Pedestal-squat-toilet.jpg
        • ada08 Re: Szfecja jest 01.05.12, 15:53
          wikul napisał:

> Dla realizacji ww. postulatów toalety zostaną pozbawione kabin i wypsażone
          > w toalety typu tureckiego.

>
          > https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/20/Vp_squattoilet.jpg
          > ]

Może to i jest typ turecki, ale upowszechnia się w Europie.
          Chyba nigdy nie zapomnę toaletowej traumy, którą przeżyłam kilka lat temu w słynnej miejscowości Saint-Tropez. Tam właśnie jest taki publiczny kibel alla turca, tylko duzo bardziej obrzydliwy, brudny, smierdzący i w dodatku za stalowymi drzwiami. Gdy się za mną te drzwi zatrzasnęły ogarnęła mnie panika, przekonanie, że ja już stamtąd nigdy nie wyjdę, że to jest moje piekło, moja dożywotnia kara za grzechy.
          Na szczęście drzwi dały się otworzyć i uciekłam.
          Cóż mi z tego, że kibel ten był damski, o ile pamiętam.
          Nigdy wiecej noga moja nie stanie w tej miejscowości! Że o innych częściach ciała nie wspomnę. Już wolę udać się w tych sprawach do Szwecji, tam przynajmniej jest czysto.
          a
          • pikrat Re: Szfecja jest 02.05.12, 12:04
            Taka toaleta jest bardzo higieniczna bo uwalnia odobe korzystajaca z bezposredniego kontaktu z deska klozetowa. U Turkow mozna wlaczyc strumyk wody, ktorym po skorzystaniu z toalety mozna sie podmyc. Czy ten rodzaj toalety powien byc krytykowany?
            • snajper55 Re: Szfecja jest 02.05.12, 14:07
              pikrat napisał:

> Taka toaleta jest bardzo higieniczna bo uwalnia odobe korzystajaca z bezposredn
              > iego kontaktu z deska klozetowa. U Turkow mozna wlaczyc strumyk wody, ktorym po
              > skorzystaniu z toalety mozna sie podmyc. Czy ten rodzaj toalety powien byc kry
              > tykowany?

Jest ona też lepsza pod względem... anatomicznym. Choć jest mniej wygodna.

S.
              • pikrat Re: Szfecja jest 02.05.12, 20:52
                Kobiet tym argumentem nie przekonasz. Tzw 'szpilki' sa wybitnie nieanatomiczne a jednak......uncertain
                • snajper55 Re: Szfecja jest 03.05.12, 03:35
                  pikrat napisał:

> Kobiet tym argumentem nie przekonasz. Tzw 'szpilki' sa wybitnie nieanatomiczne
                  > a jednak......uncertain

Fakt. Faceci mają większy szacunek do swojego ciała i się nad nim tak nie znęcają jak kobiety. wink Żeby to jeszcze dla tas tak się poświęcały. Ale one chcą być ładniejsze od swych przyjaciółek. sad

S.
      • snajper55 Re: Szfecja jest 30.04.12, 17:14
        ewa8a napisała:

> Zidiocenie Szwedów jak widać postępuje. Pomyśleć, że u nas dopiero czyni się ni
        > eśmiałe wysiłki (słuszne moim zdaniem), by w podręcznikach szkolnych mama nie b
        > yła stale pokazywana przy garach w kuchni, tata z gazetą przed telewizorem, a
        > siostra szyjąca sukienkę dla lalki.

A dziewczynki bawiące się lakami w odróżnieni od chłopców bawiących się żołnierzykami.

> Szwedzi się zagalopowali i zatracili umiar. ,,Neutralne płciowo toalety'' budzą grozę.

We mnie grozy takie toalety nie budzą. Co w nich takiego przerażającego? Publiczne pisuary też budzą grozę? Takie na przykład jak w Helsinkach:

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/xf/le/ycbf/UUmmLT7goibJbBzaAB.jpg

S.
        • wikul Czyli Finowie poszli dalej 30.04.12, 18:01
          snajper55 napisał:

> We mnie grozy takie toalety nie budzą. Co w nich takiego przerażającego? Publi
          > czne pisuary też budzą grozę? Takie na przykład jak w Helsinkach:
          >
          > https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/xf/le/ycbf/UUmmLT7goibJbBzaAB.jpg
          > S.

Czy one są ...hm...koedukacyjne ?
          • ewa8a A Finki jeszcze dalej 01.05.12, 18:56
            ,,- Inna rzecz, która mnie uderzyła w Helsinkach, to pijane dziewczyny sikające na chodniku.

- W Polsce tak nie ma?

- Nie. Jeżeli ktoś sika na ulicy, to pijany facet.

- Zwróciłam na to uwagę w Londynie. Młode Angielki często chodzą pijane, ale nigdy nie sikają na chodnik. U nas to dość powszechne.

wyborcza.pl/1,76842,7352775,Finki_nosza_w_kieszeni_noz.html
            • pikrat Re: A Finki jeszcze dalej 02.05.12, 12:06
              Nie powinni wpuszczac mlodych Angielek do Polski zanim nie podpisza bumagi o tym, ze nie beda sie u nas zachowywaly bardziej nagannie niz u siebie.uncertain
        • wkkr Tak, budzą groze n/t 30.04.12, 18:31
          • snajper55 Twoją budzą 30.04.12, 21:20
            a na przykład moją, Finów - nie. U mnie grozę budzą wszechobecne w Polsce psie kupy, które na większości Polaków nie robią żadnego wrażenia.

To może Toi-tojki też grozę wzbudzają? Zauważ, że tam nie ma podziału na płcie. Choć kiedyś był i mnie śmieszył. Niektóre kabiny miały symbol chłopczyka a inne - dziewczynki. Po co?

S.
            • jaceq Re: Twoją budzą 30.04.12, 22:13
              snajper55 napisał:

> U mnie grozę budzą wszechobecne w Polsce psie
              > kupy, które na większości Polaków nie robią żadnego wrażenia.

U mnie też budzą. Do tego stopnia, że mam ochotę strzelać do srającego mi na trawnik (przestrzeń tzw. publiczna) psa. Wiem, wiem, powinienem do właściciela, ale tak się składa, że są to przeważnie dziewczynki wyprowadzające kundle w czasie, gdy kombinują jak tu się nie spóźnić do szkoły.

> To może Toi-tojki też grozę wzbudzają?

U mnie - tak. Nigdy nie korzystałem. Uważam, że cywilizację stać na wystawienie czegoś bardziej, hm, trwałego. Się zastanawiałem, czy przed Ojro 2012 znikną te przyozdabiające stadion tojtojki, czy też Bufet potraktuje je jako trwałą rzecz. Na szczęście znikły, aczkolwiek tzw. (przepraszam, że przeklinam) operator stadionu powystawiał mnóstwo różnych mało estetycznych bud, zwłaszcza od strony al. 3 Maja. No i istnieje tam buda-instytucja, były kantor łypiący dolarowym okiem w piramidzie na przechodniów, marnujący miejsce na przystanku autobusowym w kierunku centrum.

https://bi.gazeta.pl/im/0/10844/z10844940X,Kantor-w-budce-przy-Stadionie-Narodowym.jpg

Czy tego kùrestwa naprawdę nie da się jakimś spychaczem zepchnąć do Wisły? Czy Bufet akurat TAM musi kręcić lody?
              • wikul Mam lepszy sposób ... 30.04.12, 22:48
                ... ściagniety z Dnia Świra.

jaceq napisał:

> snajper55 napisał:
                >
                > > U mnie grozę budzą wszechobecne w Polsce psie
                > > kupy, które na większości Polaków nie robią żadnego wrażenia.
                >
                > U mnie też budzą. Do tego stopnia, że mam ochotę strzelać do srającego mi na tr
                > awnik (przestrzeń tzw. publiczna) psa.

• wkkr A żebyś wiedział! 01.05.12, 14:45
              toi-toiki są dopuszczalne tylko na budowach i ewentualnie w miejscach gdzie okazjonalnie organizowane są duże zgromadzenia ludzi (ale tylko w czasie ich trwania).
              Poza tym obecnosc przenośnych kibelków w przestrzeni publicznej to skandal!
              PS
              Mi na sam widok toi-toiki odechciewa się jednego i drugiego. Nigdy w życiu nie zbliżyłem się do tego wynalazku na odległość mniejsza niż 5m.
              • snajper55 Tak się kończy brak kibelka 03.05.12, 04:05
                wkkr napisał:

> Poza tym obecnosc przenośnych kibelków w przestrzeni publicznej to skandal!

https://i1.kwejk.pl/site_media/obrazki/31958-a0303c0d43a999fbdb5d4b0290f678fe..gif

S.
                • wkkr To są twoje doświadczenia snajuś? 03.05.12, 05:25
                  Ja nie muszę załatwiać potrzeb fizjologicznych gdzie popadnie.
        • andrzejg Re: Szfecja jest 01.05.12, 15:11
          taki pisuar lepszy od braku jakiejkolwiek toalety. Ostatnio byłem zmuszony 'uslużyć' pijaczkowi oddającemu mocz pod moimi drzwiami . Wylaem na nrzymać giego wiadro wody coby uto w higienie. U nas takich toalet co to Szfedzi chcą wprowadzić jest multum . Wiara załatwia się po prostu po kątach nie patrząc za trójkącikiem, czy kółeczkiem

Niech będą jakiekolwiek, byleby były

A.

A.
          • wkkr Tak.... 02.05.12, 08:26
            już widzę oczami wyobraźni pijaczka który jest w stanie skorzystać z takiego publicznego pisuaru.....
            PS
            Świna będzie szcz... gdzie popadnie choćby w promieniu dziecięciu metrów postawiono 5 takich pisuarów.
            • snajper55 Re: Tak.... 02.05.12, 13:59
              wkkr napisał:

> już widzę oczami wyobraźni pijaczka który jest w stanie skorzystać z takiego pu
              > blicznego pisuaru.....
              > PS
              > Świna będzie szcz... gdzie popadnie choćby w promieniu dziecięciu metrów postaw
              > iono 5 takich pisuarów.

Może szwedzkie pijaczki opanowały tę sztukę? Nie mierz wszystkich miarą naszych pijaczków.

S.
              • wkkr Jeśli już to fińskie pijakczki 03.05.12, 05:26
                A te fińskie publiczne pisuary dyskryminują fińskie dziewczyny które muszą sikać publicznie na chodnik.
        • ewa8a Re: Szfecja jest 01.05.12, 19:12
          snajper55 napisał:
          > We mnie grozy takie toalety nie budzą. Co w nich takiego przerażającego? Publiczne pisuary też budzą grozę?

Właśnie o te pisuary chodzi. Tak, uważam, że publiczne pisuary to coś paskudnego i obawiam się, że pod drzwiami takiej neutralnej płciowo toalety będzie stał pisuar, a ja będę zmuszona go wyminąć, gdy ktoś będzie z niego korzystał. A może w ramach neutralności w ogóle drzwi do kabin nie będzie ….. Wolę toalety tradycyjne.
          • snajper55 Re: Szfecja jest 02.05.12, 14:04
            ewa8a napisała:

> Właśnie o te pisuary chodzi. Tak, uważam, że publiczne pisuary to coś paskudneg
            > o i obawiam się, że pod drzwiami takiej neutralnej płciowo toalety będzie stał
            > pisuar

A dlaczego ma stać? Nie obawiasz się, że w okolicach takiej neutralno-płciowej toalety będą bandyci napadać?

> a ja będę zmuszona go wyminąć, gdy ktoś będzie z niego korzystał. A moż
            > e w ramach neutralności w ogóle drzwi do kabin nie będzie …..

Ani drzwi, ani ścianek.

> Wolę toalety tradycyjne.

A mnie jest wszystko jedno. Jakoś nie przeszkadza mi obecność kobiety myjącej ręce przy sąsiedniej umywalce. Wiem, dziwny jestem.

S.
            • ewa8a Re: Szfecja jest 02.05.12, 19:00
              snajper55 napisał:
              >Jakoś nie przeszkadza mi obecność kobiety myjącej ręce przy sąsiedniej umywalce. Wiem, dziwny jestem.

Jesteś w tym czasie też przy umywalce, czy przy pisuarze ? Pytam, bo to jednak jest istotne.
              • snajper55 Re: Szfecja jest 03.05.12, 03:38
                ewa8a napisała:

> snajper55 napisał:
                > >Jakoś nie przeszkadza mi obecność kobiety myjącej ręce przy sąsiedniej umy
                > walce. Wiem, dziwny jestem.
                >
                > Jesteś w tym czasie też przy umywalce, czy przy pisuarze ? Pytam, bo to jednak
                > jest istotne.

Pisuary nie stoją obok umywalek. W toalecie unisex pewnie będą w kabinach, używane zarówno przez panie jaki i przez panów.

S.
      • hordol od czegoś trzeba zacząć 03.05.12, 15:47
        Pomyśleć, że u nas dopiero czyni się ni
        > eśmiałe wysiłki (słuszne moim zdaniem)
    • wkkr Hmmmm 30.04.12, 12:55
      ale problemu rodzenia dzieci nie przeskoczą....
      No chyba ze ustawowo zakażą kobietą dzieci rodzic... w ramach równouprawnienia.
    • piq jako człek przewidujący mam dwa wyjścia... 30.04.12, 17:46
      ...w perspektywie takich idei:
      1. (oportunistycznie) zapuszczam sobie cycki lub
      2. kupuję sobie replikę schofielda model 3 na .45 long colt z długą lufą.
    • kwiatpapr0ci Pewnie tu chodzi o to... 30.04.12, 18:42
      O redukcje, a potem likwidacje spozywania wszelkich kalorii oraz zuzywania H2O przez ludzi w ramach redukcji gazów cieplarnianych. Normalny seksualny czlek bedzie sie wstydził załatwiania swych potrzeb na widoku publicznym w uniseksowych latrynach, wiec przestanie jesc i pic. I to jest ostateczny cel globalistiow - redukcja produkcji CO2, wg. guru globaliostow B. Gatesa. Polaków Tusk chce zaglodzic, a Szwedom utrudnia sie wyproznianie i sikanie. Cel ten sam.
      www.youtube.com/watch?v=6WQtRI7A064
      • jaceq Re: Pewnie tu chodzi o to... 30.04.12, 19:40
        Cześć Aurorko! Globalistiow czy globaliostow?
      • marouder.com.pl Auroro? Auroro! 01.05.12, 05:02
        Czytalem, ze gdzies w Minnesocie pewien lokalnie znany przedsiebiorca oraz naukowiec amator opatentowal szczepionke przeciwko mrowkom..tzn., zeby byc scislym, przeciwko mrowkom przesladujacym narod amerykanski we snie, sklada sie on z wyciagu z milorzebu japonskiego oraz dzdzu..
        Aurora wie jak jest po polsku mianownik liczby pojedynczej ostatniego wymienionego przeze mnie slowa w przedostatnim moim zdaniu w tym poscie?
    • marouder.com.pl Nastepny etap:) 01.05.12, 04:41
      Wydaje mi sie, ze nastepnym nad wyraz slusznym etapem powinno byc zaprowadzenie rodzaju zenskiego jako jedynego obowiazujacego, bo z natury rzeczy gwarantujacego, nieprawdaz, rownosc obywatelska!

Wiem, to rozwiazanie tymczasowe, alisci kiedy tylko technologia na to pozwoli tzw. genetycznych mezczyzn sie znaturalizuje.

PS. Przestaje wierzyc we Wikingow, Waregow oraz potop szwedzki!
      • marouder.com.pl Pees drugi 01.05.12, 04:53
        W Peesie drugim zapowiadam, ze z zadnym Szwedem sie nie napije wodki, poki mi taki nie dowiedzie, ze:
        a) glosuje na jakas szwedzka postac partii konserwatywnej (podejrzewam, ze ideowo byloby mu blisko do polskiej formacji lewicowej)
        b) byl banowany na ogolnodostepnych forach za przejawianie niecheci do postulatow podniesionych przez wzmiankowane oddolne ruchi spoleczne

No bo!
        No bo co spotykam Szweda w moim miasteczku, to ten przyjechal sie tu napjordolic jak Messerschmidt oraz (przepraszam uszy Pan) zaruchac bez zobowiazan oraz za stosunkowo maly pieniadz.
        Co to, curwa jest?!
    • wkkr Mamy pytanie zasadnicze 01.05.12, 14:41
      czy w tych nowych, neutralnych toaletach będą pisuary?
      No bo taki pisuar godzi w równość płci....
      • jaceq Re: Mamy pytanie zasadnicze 01.05.12, 18:45
        Jeżeli już, to nie w równość, ale w sam fakt występowania zjawiska płci. To, że osobnik (rodzaj: nijaki) posiada płeć stanowi dla osobnika (rodzaj: nijaki) wystarczającą ujmę na godności.

Ale nie godzi. Osobnik (rodzaj: nijaki) nie posiadający przyrządu do siusiania zwanego siusiakiem (czyli mówiąc po dawnemu: kobieta) może wykonać czynność fizjologiczną mniejszą równie dobrze do pisuaru. Kamery monitoringu (niezbędne z powodu zagrożenia zabazgrania kafelków toalety graffiti) należy umieszczać na krawędzi koedukacyjnych pisuarów. Monitoring obsługiwany powinien być przez osobników (rodzaj: nijaki) klozetowych, pobierających również opłaty za skorzystanie z takiej toalety.
        • wkkr Wiem ze brak siusiaka nie 02.05.12, 08:31
          stanowi przeszkody w korzystaniu z pisuaru, ale znacznie utrudnia tę czynność.
          Osobniki stając przed problemem defekacji nie powinny być zmuszane do wybierania pomiędzy pisuarem a muszlą klozetową.
          PS
          Pisuar sam w sobie jest symbolem samczej dominacji i jako taki powinien zostać zdelegalizowany
          • snajper55 Re: Wiem ze brak siusiaka nie 02.05.12, 14:13
            wkkr napisał:

> stanowi przeszkody w korzystaniu z pisuaru, ale znacznie utrudnia tę czynność.

Mylisz się. Wszystko zależy od konstrukcji pisuaru. smile W Helsinkach widziałem toaletę publiczną, gdzie w jednej kabinie (płatnej) była tradycyjna ubikacja, a w drugiej (bezpłatnej) pisuar płciowo-neutralny.

S.
      • wikul Re: Mamy pytanie zasadnicze 01.05.12, 21:55
        wkkr napisał:

> czy w tych nowych, neutralnych toaletach będą pisuary?
        > No bo taki pisuar godzi w równość płci....

Dlaczego ? Kobiety też moga korzystać z pisuaru.
        • wkkr Re: Mamy pytanie zasadnicze 02.05.12, 08:36
          wikul napisał:

> Dlaczego ? Kobiety też moga korzystać z pisuaru.
          =================
          Oczywiście, tak jak da się skorzystać z tego urządzenia bez wykorzystania rąk....
          • snajper55 Re: Mamy pytanie zasadnicze 02.05.12, 14:14
            wkkr napisał:

> wikul napisał:
            >
            > > Dlaczego ? Kobiety też moga korzystać z pisuaru.
            > =================
            > Oczywiście, tak jak da się skorzystać z tego urządzenia bez wykorzystania rąk....

Kobiety nie muszą korzystać z pomocy rąk.

S.
            • wkkr Re: Mamy pytanie zasadnicze 03.05.12, 05:30
              snajper55 napisał:
              > Kobiety nie muszą korzystać z pomocy rąk.
              =========
              Człowieku, mówiłem o facetach.
              Dla kobiety korzystanie z pisuaru jest równie zabawne jak dla faceta który postanowił w czasie tej czynności rąk nie używać.
              • snajper55 Re: Mamy pytanie zasadnicze 03.05.12, 13:55
                wkkr napisał:

> snajper55 napisał:
                > > Kobiety nie muszą korzystać z pomocy rąk.
                > =========
                > Człowieku, mówiłem o facetach.

A ja ci zwróciłem uwagę na pewne różnice w budowie kobiet i mężczyzn.

> Dla kobiety korzystanie z pisuaru jest równie zabawne jak dla faceta który post
                > anowił w czasie tej czynności rąk nie używać.

Dla mnie nie ma nic zabawnego z kobiety korzystającej z damskiego pisuaru. Ale każdego co innego bawi. Niektórym wystarczy ser pokazać i się śmieją.

S.
      • mariner4 Będzie zakaz sikania na stojąco! 02.05.12, 15:34
        Kobitki tego nie umieją, więc feministki się o ten zakaz postarają.
        M.
        • wikul Re: Będzie zakaz sikania na stojąco! 02.05.12, 15:59
          Ale nie tu

https://tiny.pl/hp4d3
          • mariner4 Sikania na stojąco to przejaw męskiego 02.05.12, 16:15
            szowinizmu. Ci, jak im tam, macho leją na stojaka, aby pokazać swoje przewagi.
            A czy w mieszkaniach są pisuary? W domu taki jeden z drugim może normalnie. Poza domem musi szpanować.
            M.
            • wikul Re: Sikania na stojąco to przejaw męskiego 03.05.12, 14:32
              Nie przesadzaj

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/43/Female_Urinal.jpg
          • mariner4 A to może być? 02.05.12, 16:17
            www.trybunalscy.pl/node/4693M.
          • jaceq Jaja by były dopiero 02.05.12, 18:32
            gdyby tam było: "PiSsen".
        • marouder.com.pl Przesmysl szfecki wymyslil rynienki 02.05.12, 16:58
          Odpowiednio stosowane umozliwiaja Paniom oddawanie moczu wprost do pisuaru.
        • snajper55 Re: Będzie zakaz sikania na stojąco! 03.05.12, 03:44
          mariner4 napisał:

> Kobitki tego nie umieją, więc feministki się o ten zakaz postarają.

Umieją. Nawet w Wiki jest o damskich pisuarach napisane. A może obrazek?

https://kwajk.pl/static/post/b3/2e/b32e3d60f25e5fc37bf03ec5b65c98e9i.jpg

S.
          • marouder.com.pl Wygladaja na mocno zadowolone! 03.05.12, 04:42
            Ale to feministki i byc moze lesbijki..pedaly maja jaks specyficzna dla nich forme pozbywania sie mocznika z organizmu?
            • wikul Re: Wygladaja na mocno zadowolone! 03.05.12, 13:53
              marouder.com.pl napisał:

> Ale to feministki i byc moze lesbijki..pedaly maja jaks specyficzna dla nich fo
              > rme pozbywania sie mocznika z organizmu?

Też byłbyś zadowolony po kilku piwach.
            • snajper55 Re: Wygladaja na mocno zadowolone! 03.05.12, 13:58
              marouder.com.pl napisał:

> Ale to feministki i byc moze lesbijki..pedaly maja jaks specyficzna dla nich fo
              > rme pozbywania sie mocznika z organizmu?

Pedały? Tak jak lesby - z pisuarów korzystają. Prawdziwe kobiety i prawdziwi mężczyźni korzystają w tym celu z sedesu.

S.
    • benek231 No straszne to jest po prostu :O) 03.05.12, 01:37
      by do tego stopnia zyc sobie bezproblemowo by az wymyslac - zapewne z nudow - podobne bezplciowe wygibasy.

Pewnie przydaloby im sie tam ze 25% stopy bezrobocia, 3 razy wiekszej przemocy w rodzinach, oraz znacznie silniejszego i nizszego szklanego sufitu dla karier kobiet. Wtedy zajeliby sie zyciem na powaznie, a nie jakimis pierdołami. Z tego dobrobytu to juz im sie we lbach przewraca. Az wstyd...
    • hordol obligatoryjnie wycinac genitali i gonady po urodze 03.05.12, 15:46
      niu. to ułatwi sprawę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka