Dodaj do ulubionych

Prawidłowe spostrzeżenie Figurskiego.

01.07.12, 00:06

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,12044158,Figurski__Dopoki_ironizowalismy_na_temat_PiS_u__nic.html
Oczywiście w życiu tych bzdur nie słuchałem, ale tym razem to co mówi robi sens...
Obserwuj wątek
    • piq Figurski z Wojewódzkim nigdy nie ironizowali,... 01.07.12, 00:59
      ...ironia wymaga intelektu i poczucia humoru, a nie beczki kału w miejscu łba. To nie jest spostrzeżenie Figurskiego, bo jest na to za głupi, tylko bodajże Ziemkiewicza sprzed kilku dni. A po biednym Figursiu widać, jak z parobczarską przebiegłością szuka obrońców pośród tych, którymi do niedawna poniewierał. Ohyda moralna i intelektualna, śmierdziele dwa.
    • jenisiej Sorry, qwardian - error 404, albo inny numerek 01.07.12, 04:37
      qwardian napisał:
      ...ale tym razem to co mówi robi sens

Się nie mówi po polsku to make sence . Po polsku coś ma sens. Albo i nie ma.

Przepraszam za czepianie się cribs - może przeczulony jestem. Anyway, your post makes sence.

A merytorycznie - kto to jest Figurski? O tym drugim coś słyszałem. Jeśli tak walczą o tę wolność słowa, mam dla nich radę: niech spadają do Urbana Jerzego - w Nie wolno pluć na wszystkich. Zachowując miarę, rzecz jasna - niestety tę miarę też wyznacza właściciel i naczelny w jednej osobie.
      • maglarcia Re: Sorry, qwardian - error 404, albo inny numere 01.07.12, 05:04
        A merytorycznie - kto to jest Figurski?

Moskalik, urodzony w ZSRR.
      • mrs.courvoisier Re: Sorry, qwardian - error 404, albo inny numere 01.07.12, 06:58
        nie sence, tylko sense, nauczycielu
        • jenisiej Słusznie 01.07.12, 17:56
          mrs.courvoisier napisał:
          nie sence, tylko sense, nauczycielu

Dziękuję za poprawkę. Na swoje usprawiedliwienie mam jeno porę - wczesny ranek z soboty na niedzielę. W tych trudnych okolicznościach przyrody jedna literówka to i tak nieźle, jak sądzę wink

BTW, czy Ty jesteś Mrs czy Mr? Bo jak widać, wyświetla się mrs.courvoisier napisał.
      • qwardian Re: Sorry, qwardian - error 404, albo inny numere 01.07.12, 09:53

jenisiej napisał:

> A merytorycznie - kto to jest Figurski?

W życiu o nim nie słyszałem. Zresztą o Wojewódzkim zawsze słyszę z drugiej ręki, nigdy na żywo jego audycji nie oglądałem, ani nie słyszałem. Jeżeli coś mnie skłoniło do napisania tego wątku to jednak przeczucie, że gdzieś tam w przestrzeni cenzor pogroził surowo swoimi nożycami. I wtedy odzywa się we mnie niekontrolowany odruch sprzeciwu...
        • pikrat Re: Sorry, qwardian - error 404, albo inny numere 01.07.12, 15:25
          Uwazaj aby 'niekontrolowany odruch sprzeciwu' nie zamienil ci sie w niekontrolowany odruch wydalania uncertain
    • hordol stracili łaski u protektorów 01.07.12, 16:19
      czas pokaże czy przejsciowo czy też na stałe

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka