Dodaj do ulubionych

Migalski wali w PiSk

15.07.12, 20:49
wiadomosci.onet.pl/blogi/kto-zdradza-l-kaczynskiego-o-swicie-przy-obiedzie-,7179473,479639296,blog.html
W związku z powyższym mam prośbę do polityków PiS, do redaktorów niepokornych oraz do samego Jarosława Kaczyńskiego – nigdy, ale to już naprawdę nigdy, nie powołujcie się na dziedzictwo Lecha Kaczyńskiego, nie rezerwujcie sobie prawa do niego, nie biczujcie wszystkich swoim bólem i przywiązaniem do byłego prezydenta. Bo zdradziliście go i zdradzacie – o świcie, przy obiedzie i wieczorem.
Obserwuj wątek
    • a000000 Re: Migalski wali w PiSk 15.07.12, 21:47
      ten Migalski to jakiś mitoman. Skąd on wytrzasnął w Katyniu 100 posłów PiS??? A po drugie - natrząsa się z Macierewicza, że ten gnał wszystkich do powrotu.... a co miał robić, gdy był PRZEKONANY o zamachu, oraz podejrzewał, że jest kolejny na liście????
      Ciekawe jak ten Migalski sobie wyobraża to pobiegnięcie posłów na miejsce katastrofy i pomaganie ekipom w akcji.... przecież cały teren był otoczony wojskiem rosyjskim, które broniło dostępu osobom trzecim... reporterzy opowiadali, jak to nie mogli się przedostać przez rosyjskie posterunki.... a co taki poseł miał robić? legitymacją machać czy co? Paszport dyplomatyczny nie upoważnia do czynności wszelakich. Zwłaszcza w Rosji, gdy ginie prezydent innego kraju!!!

Chyba coś za długo o pośle Migalskim było cicho w mediach, skoro, pewnie w nadziei na jakiś szum, dał głos i to tak dziwny.

• wikul Re: Migalski wali w PiSk 15.07.12, 22:40
        a000000 napisała:

> ten Migalski to jakiś mitoman. Skąd on wytrzasnął w Katyniu 100 posłów PiS???
        > A po drugie - natrząsa się z Macierewicza, że ten gnał wszystkich do powrotu...
        > . a co miał robić, gdy był PRZEKONANY o zamachu, oraz podejrzewał, że jest kole
        > jny na liście????
        > Ciekawe jak ten Migalski sobie wyobraża to pobiegnięcie posłów na miejsce katas
        > trofy i pomaganie ekipom w akcji.... przecież cały teren był otoczony wojskiem
        > rosyjskim, które broniło dostępu osobom trzecim... reporterzy opowiadali, jak t
        > o nie mogli się przedostać przez rosyjskie posterunki.... a co taki poseł miał
        > robić? legitymacją machać czy co? Paszport dyplomatyczny nie upoważnia do czynn
        > ości wszelakich. Zwłaszcza w Rosji, gdy ginie prezydent innego kraju!!!
        >
        > Chyba coś za długo o pośle Migalskim było cicho w mediach, skoro, pewnie w nadz
        > iei na jakiś szum, dał głos i to tak dziwny.

Nie udało mi sie znaleźć ilu poslów PiS było w Smoleński , znalazlem dane o pociągu.
        Migalski to mistrz pół- i ćwierćprawd a i nieprawdami gospodaruje ochoczo. A obiad ?
        ja bym chyba nie miał ochoty w takich okolicznościach.

www.money.pl/archiwum/wiadomosci_agencyjne/pap/artykul/specjalny;pociag;do;katynia;juz;w;drodze,77,0,607565.html
        • a000000 Re: Migalski wali w PiSk 15.07.12, 22:49
          wikul napisał:

> A obiad ? ja bym chyba nie miał ochoty w takich okolicznościach.

ludzie różnie na stres reagują... nie po próżnicy tradycja wytworzyła tak zwaną stypę. Podświadomy triumf życia nad śmiercią.
          • andrzejg Re: Migalski wali w PiSk 16.07.12, 05:02
            a000000 napisała:

> wikul napisał:
            >
            > > A obiad ? ja bym chyba nie miał ochoty w takich okolicznościach.
            >
            > ludzie różnie na stres reagują... nie po próżnicy tradycja wytworzyła tak zwaną
            > stypę. Podświadomy triumf życia nad śmiercią.

to byłby rekord świata, najszybsza stypa na świecie...
            a ja z kolei niraz jestem świadkiem dziwnych zachowań ludzi w obliczu mozliwości darmowej wyżery. Jakby rozumy pozjadali. Widać posłowie to też ludzie.

A.
          • wikul Re: Migalski wali w PiSk 16.07.12, 10:56
            a000000 napisała:

> ludzie różnie na stres reagują... nie po próżnicy tradycja wytworzyła tak zwaną
            > stypę. Podświadomy triumf życia nad śmiercią.

No tak, ale stypa to jednak co innego. To dotyczy pochówku a żalobnicy są już jakoś oswojeni ze śmiercią.
    • wikul Re: Migalski wali w PiSk 15.07.12, 22:08
      andrzejg napisał:

> wiadomosci.onet.pl/blogi/kto-zdradza-l-kaczynskiego-o-swicie-przy-obiedzie-,7179473,479639296,blog.html
      > W związku z powyższym mam prośbę do polityków PiS, do redaktorów niepokornych o
      > raz do samego Jarosława Kaczyńskiego – nigdy, ale to już naprawdę nigdy,
      > nie powołujcie się na dziedzictwo Lecha Kaczyńskiego, nie rezerwujcie sobie pra
      > wa do niego, nie biczujcie wszystkich swoim bólem i przywiązaniem do byłego pre
      > zydenta. Bo zdradziliście go i zdradzacie – o świcie, przy obiedzi
      > e i wieczorem.

A jeszcze niedawno

• andrzejg jak dotąd nie ma dementi 16.07.12, 10:59
      bo trudno tym nazwać wypowiedż Błaszczaka

Najlepiej dla takich polityków jak Marek Migalski, by utrzymać się na scenie politycznej, to zaatakować Jarosława Kaczyńskiego i Prawo i Sprawiedliwość. Przykro, że Marek Migalski tak nisko upadł - komentował w radiowej Trójce Mariusz Błaszczak.

ciekawym reakcji posłó PiS. Było tak, czy nie było?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka