lisa2 20.03.02, 12:25 W Sejmie dyskutują nad ustanowieniem nowego święta - Święta Polaków za Granicą. Rety, co się dzieje!!! No cóż, trzeba jakoś zagospodarować dzień między 1-szym a 3-cim maja. lisa2 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
xiazeluka Re: Nowe święto - 2 Maja 20.03.02, 12:29 lisa2 napisał(a): > No cóż, trzeba jakoś zagospodarować dzień między 1-szym a 3-cim maja. A nie lepiej znieść to głupie "święto" 1 maja? W III Rzeszy mieszkamy czy jak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXL Re: Nowe święto - 2 Maja IP: *.echostar.pl 20.03.02, 12:42 xiazeluka napisał(a): > A nie lepiej znieść to głupie "święto" 1 maja? No aby cię pokręciło !!! Cholera, już jedni zamienili 22-lipca na 11 listopada. Pewnie ci co nie lubią spoconych kobiet i ciepłej wódki. I mam teraz spacer w deszczu ze śniegiem pod wiatr zamiast plaży nad wodą..... Ech ci politycy, oszołomy ...... Odpowiedz Link Zgłoś
wpich Re: Nowe święto - 2 Maja 20.03.02, 12:54 Gość portalu: XXL napisał(a): > Cholera, już jedni zamienili 22-lipca na 11 listopada. > Pewnie ci co nie lubią spoconych kobiet i ciepłej wódki. > I mam teraz spacer w deszczu ze śniegiem pod wiatr > zamiast plaży nad wodą..... > Ech ci politycy, oszołomy ...... Nie jest tak źle. Zyskałeś 15 sierpnia - też nieźle jeszcze słonko grzeje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaski Re: Nowe &# 347;wi&# 281;to - 2 Maja IP: 64.37.254.* 21.03.02, 00:50 xiazeluka napisała): > > A nie lepiej znieść to głupie "święto" 1 maja? W III Rzeszy mieszkamy czy jak? Sluchajcie no Luka, co Wy tak z ta III rzesza, tesknotki macie jakie czy co? A powiedzcie no mi Luka gdzie to w swiecie pierwszy raz klasa robotnicza czyli przewodnia sila spoleczenstwa swietowala dzien majowy? Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: Nowe &# 347;wi&# 281;to - 2 Maja 21.03.02, 09:03 Gość portalu: jaski napisał(a): > Sluchajcie no Luka, co Wy tak z ta III rzesza, tesknotki macie jakie czy co? Tęsknić nie tęsknię, ponieważ socjalizm mnie brzydzi, choć z drugiej strony przynajmniej podatki tam były niższe niż obecnie... > A powiedzcie no mi Luka gdzie to w swiecie pierwszy raz klasa robotnicza czyli > przewodnia sila spoleczenstwa swietowala dzien majowy? A powiedzcie no mi towarzyszu jaski, które to państwa zaczęły organizować urzędowe obchody, wyręczając w trudzie improwizacji klasę robotniczą? ZSRS, Mongolia i... III Rzesza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaski Re: Nowe &# 347;wi&# 281;to - 2 Maja IP: *.chicago-15-20rs.il.dial-access.att.net 21.03.02, 23:33 xiazeluka napisał: > Tęsknić nie tęsknię, ponieważ socjalizm mnie brzydzi, choć z drugiej strony > przynajmniej podatki tam były niższe niż obecnie... > > > A powiedzcie no mi Luka gdzie to w swiecie pierwszy raz klasa robotnicza c > zyli > > przewodnia sila spoleczenstwa swietowala dzien majowy? > > A powiedzcie no mi towarzyszu jaski, które to państwa zaczęły organizować > urzędowe obchody, wyręczając w trudzie improwizacji klasę robotniczą? ZSRS, > Mongolia i... III Rzesza. A fe Luka, gdzie Wasza kindresztuba co? Toc maniery dobre wymagaja coby najpierw odpowiedzi udzielic a potem dopiero pytac. Co by jeszcze u mnie normalne byc moglo, u Was Luka jako sily co sie przez X pisze to juz powazne foux pas, czyz nie? Poza tym Luka, nie rozumiem w ogole co Wy macie przeciwko !maj? Swieto jest?- Yest. Dzien wolny?Jak najbardziej. No i co Wam jeszcze Luka potrzeba? No to do zobaczenia na pochodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luka Re: Nowe &# 347;wi&# 281;to - 2 Maja IP: 217.67.196.* 22.03.02, 15:25 Gość portalu: jaski napisał(a): > A fe Luka, gdzie Wasza kindresztuba co? Toc maniery dobre wymagaja coby najpier > w odpowiedzi udzielic a potem dopiero pytac. Pytania retoryczne nie wymagaja odpowiedzi. > Co by jeszcze u mnie normalne byc > moglo, u Was Luka jako sily co sie przez X pisze to juz powazne foux pas, czyz > nie? Nie. Ale cieszę się, że doceniasz łaskę, jaką Ci czynię. > Poza tym Luka, nie rozumiem w ogole co Wy macie przeciwko !maj? Swieto jest?- > Yest. Dzien wolny?Jak najbardziej. No i co Wam jeszcze Luka potrzeba? No to do > zobaczenia na pochodzie. Ble, ble, ble, a odpowiedzi nie ma. Aha, i nie liczcie na wspólny marsz w pochodzie. Mój żołądek nie wytrzymałby takiej ilości skomasowanego czerwonego, leniwego robactwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaski Re: Nowe &# 347;wi&# 281;to - 2 Maja IP: *.chicago-11-12rs.il.dial-access.att.net 23.03.02, 05:01 Gość portalu: luka napisał(a): > Nie. Ale cieszę się, że doceniasz łaskę, jaką Ci czynię. ---- a to ciesze sie, ze Was Luka jak zwykle w dobrym humorze zastaje. O i widze zarty sie Was trzymaja. Jednakze zwroccie uwage Luka, ze nie pozostajemy z Wami w stosunku kolezenskim ani wasalskim(nie jestesmy Waszym subordynantem) i badzcie uprzejmi na przyszlosc formy przestrzegac. > Ble, ble, ble, a odpowiedzi nie ma. --------- no wlasnie. liczylem, ze jeszcze raz wykarzecie sie Luka znajomoscia historii ruch robotniczego(slusznej historii rzecz jasna), alescie albo nie doczytali, alboscie uparci po prostu. ----------- > Aha, i nie liczcie na wspólny marsz w pochodzie. Mój żołądek nie wytrzymałby > takiej ilości skomasowanego czerwonego, leniwego robactwa. --------- etam, to juz nie ten pochod co dawniej bywalo. z partyjnym pozdrowieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
xiazeluka Re: Nowe &# 347;wi&# 281;to - 2 Maja 25.03.02, 09:31 Gość portalu: jaski napisał(a): > a to ciesze sie, ze Was Luka jak zwykle w dobrym humorze zastaje. Pogodni ludzie żyją dłużej. > Jednakze zwroccie uwage Luka, ze nie pozostajemy z Wami w > stosunku kolezenskim ani wasalskim(nie jestesmy Waszym subordynantem) i badzcie > uprzejmi na przyszlosc formy przestrzegac. Możecie mi wierzyć, towarzyszu jaski - przestrzegam dokładnie tej formy, na jaką zasługujecie. > no wlasnie. liczylem, ze jeszcze raz wykarzecie sie Luka znajomoscia historii > ruch robotniczego(slusznej historii rzecz jasna), alescie albo nie doczytali, > alboscie uparci po prostu. Towarzyszu jaski, najmocniej przepraszam za nie udzielenie odpowiedzi na pytanie retoryczne. Nie wiedziałem, że nadal przeceniam Wasze zdolności intelektualne. Przepraszam, to się już nie powtórzy, przy najbliższej okazji pogawędzę z Wami językiem zrozumiałym dla Was, rodem z rynsztoka. > etam, to juz nie ten pochod co dawniej bywalo. Fakt - towarzysz Hitler już nie żyje. Za jego kadencji to były pochody! Sieg Heil, towarzyszu jaski! Odpowiedz Link Zgłoś
d_nutka Re: Nowe święto - 2 Maja 21.03.02, 08:55 lisa2 napisał(a): > W Sejmie dyskutują nad ustanowieniem nowego święta - Święta Polaków za Granicą. > > Rety, co się dzieje!!! > > No cóż, trzeba jakoś zagospodarować dzień między 1-szym a 3-cim maja. > > lisa2 A mnie sie ten pomysł podoba*** Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egon Re: Nowe święto - 2 Maja IP: *.koof.com.pl 22.03.02, 15:55 d_nutka napisał(a): > lisa2 napisał(a): > > > W Sejmie dyskutują nad ustanowieniem nowego święta - Święta Polaków za Gra > nicą. > > > > Rety, co się dzieje!!! > > > > No cóż, trzeba jakoś zagospodarować dzień między 1-szym a 3-cim maja. > > > > lisa2 > > A mnie sie ten pomysł podoba*** > mnie też ) Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Nowe święto - 2 Maja 21.03.02, 09:51 Ale czy to będzie święto z czerwona kartka w kalendarzu? Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Razem z Kreciem52? Nie! 23.03.02, 19:19 Ja nie chce miec wspolnego swieta z kreciem52. Na szczescie, jak slyszalem tekst ustawy ma byc nastepujacy: Ustanawia sie 2 Maja swietem Polakow za granica. Powyzsze postanowienie nie obejmuje tych osobnikow, ktorzy mieniac sie Polakami, opluwaja caly czas to, co Polakom jest drogie, to co stanowi fundament cywilizacyjny naszej wspolnoty i podstawe wartosci, wyznawanych przez rodakow. Nie obejmuje tych tych co jatrza i judza w imie swych chorych obsesji i maniakalnych obledow. Jak Panstwo widzicie Kretyn52 nie kwalifikuje sie jako swietobiorca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: n0str0m0 chwileczke, chwileczke... IP: *.lightspeed.com.sg / 10.25.1.* 25.03.02, 09:52 jak wszyscy to wszyscy nawet powalony w glowe krzys z numerami albo nikt oczywiscie bardziej od krzysia boje sie lisy (dwa) bo wgladaja jej wpisy na kobiece wpisy czytam juz trzeci watek zaczety przez ta kretynke i za kazdym razem chce slac pieniadze na poszukiwanie leku dla niej mam tylko nadzieje ze to jest jakie alter ego ktoregos z bardziej elokwentnych panow no ale jesli sie myle.. jesli lisadwa naprawde kobieta jest... to pech... bo jak tu takiej dac porzadnie w ryja? nostromo Odpowiedz Link Zgłoś