Dodaj do ulubionych

Maciej "Bydle" Maciejowski

17.05.13, 07:45
do spółki z Palikotem i innymi chcą odwołać Bufet.

warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,13920763,Koniec_ultimatum__chca_referendum_o_odwolanie_HGW.html
Oczywiście, życzę powodzenia. Tylko co potem? Now what ?!, jak śpiewa Deep Purple? Tow. komisarz Premierkiewicz? Patrząc na tę "kułalicję", wydawałby się rozsądnym kompromisem.

No i co zrobić potem z Bufetem, jak go unieszkodliwić raz na zawsze? W jagiellońskim Krakowie tamtejszy/ówczesny Bufet za niepokoje na mieście odpowiadał gardłem!
Obserwuj wątek
    • oleg3 To może być 17.05.13, 10:13
      decydująca politycznie batalia.

Jak zrozumiałem (sprawy warszawskie interesują mnie umiarkowanie) żadna partia nie chce firmować tej inicjatywy. Jeżeli jednak uda się zebrać podpisy i referendum się odbędzie, to ewentualne odwołanie pani prezydent diametralnie zmieni sytuację polityczną w Polsce.
      • snajper55 Re: To może być 17.05.13, 12:55
        oleg3 napisał:

> Jeżeli jednak uda się zebrać podpisy i referendum się odbędzie, to ewentualne odwołanie
        > pani prezydent diametralnie zmieni sytuację polityczną w Polsce.

Jeżeli jednak się uda znaleźć dowód na zorganizowanie przez Tuska zamachu w Smoleńsku też diametralnie zmieni to sytuację polityczną w Polsce.

Małe słówko "jeżeli"...

S.
        • oleg3 Re: To może być 17.05.13, 13:00
          > Małe słówko "jeżeli"...

Nudzisz się Snajper!
    • wikul Re: Maciej "Bydle" Maciejowski 17.05.13, 13:30
      jaceq napisał:

> do spółki z Palikotem i innymi chcą odwołać Bufet.
      >
      > warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,13920763,Koniec_ultimatum__chca_referendum_o_odwolanie_HGW.html
      > Oczywiście, życzę powodzenia. Tylko co potem? Now what ?!, jak śpiewa De
      > ep Purple? Tow. komisarz Premierkiewicz? Patrząc na tę "kułalicję", wydawałby s
      > ię rozsądnym kompromisem.
      >
      > No i co zrobić potem z Bufetem, jak go unieszkodliwić raz na zawsze? W jagiello
      > ńskim Krakowie tamtejszy/ówczesny Bufet za niepokoje na mieście odpowiadał g
      > ardłem
      !

Jest za co krytykować Gronkiewiczową, tylko własnie co dalej? Celebryta Kalisz? Twórca telewizyjnego korkociąga? Czy Balicki który nie potrafi zarządzać szpitalem. Przydał by sie ktoś spoza układów politycznych. Niestety, bezpartyjny nie ma szans.
      • jaceq Re: Maciej "Bydle" Maciejowski 18.05.13, 00:09
        wikul napisał:

> Przydał by sie ktoś spoza układów politycznych. Niestety, bezpartyjny nie ma szans.

No właśnie, może Premierkiewicz? Dawno poza polityką, (związki z tzw. biznesem można mu wybić ze łba o 5 rano), katolik-ateista, słowem: idealnie kompromisowy kandydat. A, i przeszłość styropianową zaposiadowywuje, jakkolwiek chyba nie zwiedzał internatów.

Inny wg mnie - najlepszy kandydat, to Jerzy Urban. Ale się niestety, nie zgodzi na to zaszczytne stanowisko.
        • snajper55 Re: Maciej "Bydle" Maciejowski 18.05.13, 03:36
          jaceq napisał:

> Inny wg mnie - najlepszy kandydat, to Jerzy Urban. Ale się niestety, nie zgodzi
          > na to zaszczytne stanowisko.

Nie byłbym wcale tego taki pewny, że się nie zgodzi. Sądzę, że powstrzymując chichot wyraziłby zgodę.

S.
    • oleg3 Prezent dla rokoszan 06.06.13, 15:09
      metromsn.gazeta.pl/Portfel/1,126512,14046270,Warszawa_bedzie_udawac__ze_segreguje_smieci__Politycy.html
      Szanse na wywrócenie HGW rosną. Zwłaszcza jak będzie udzielać się w mediach. Ma gadane!
      • jaceq Re: Prezent dla rokoszan 09.06.13, 23:27
        oleg3 napisał:

> Szanse na wywrócenie HGW rosną. Zwłaszcza jak będzie udzielać się w mediach. Ma
        > gadane!

Zupełnie jak Jarosław. Oddać HGW mikrofon i niech plecie 3 po 3, niech posługuje się arogancją władzy. Cenzurowanie wypowiedzi polityków uwazam za wysoce niemoralne.
        • oleg3 Re: Prezent dla rokoszan 10.06.13, 16:18
          jaceq napisał:

> Zupełnie jak Jarosław. Oddać HGW mikrofon i niech plecie 3 po 3, niech posługuj
          > e się arogancją władzy. Cenzurowanie wypowiedzi polityków uwazam za wyso
          > ce niemoralne.

Kolejny medialny występ Hanki

www.polskieradio.pl/9/299/Artykul/862662,Klimat-sie-zmienia-do-nawalnic-trzeba-sie-przyzwyczaic

• rycho7 pogoda zmienna jest 10.06.13, 17:10
            oleg3 napisał:

> Klimat-sie-zmienia-do-nawalnic-trzeba-sie-przyzwyczaic

Nie lubie HGW. Jednak w przytoczonej wypowiedzi stawia ona rozsadne diagnozy i ma racjonalne recepty.

Po ukradzeniu janosikowego niech panstwo placi za remont autostrady. Za kanalizacje z lat 80-tych jest winna komuna oraz dywersanci z Solidarnosci (kanalowo podziemnej).

W XVII wieku na Wegrzech byly bagna i komunikacja kolowa praktycznie nie istniala. W klimacie wraca nowe. Ale jeszcze nam daleko do XVII wiecznej normalnosci. Buda jeszcze nie plynie na tratwie do Pesztu.
            • wikul Re: pogoda zmienna jest 10.06.13, 17:40
              Jak podkreśla synoptyk TVN Meteo, meteorologowie od kilku lat ostrzegali, że 2013 rok będzie cechował się dużą częstością występowania gwałtownych zjawisk atmosferycznych, co związane jest ze zwiększoną aktywnością słoneczną.

losyziemi.pl/w-2013-bedzie-prawdopodobnie-wiecej-tornad-beda-takze-silniejsze-z-powodu-wiekszej-aktywnosci-slonca

www.twojapogoda.pl/artykuly/112529,polska-staje-sie-coraz-wilgotniejsza

Normalni ludzie to widzą i obserwują, hofmanowie i błaszczakowie, nie. Dla nich winny jest Tusk i HGW.
              • rycho7 Re: pogoda zmienna jest 10.06.13, 17:57
                wikul napisał:

> Normalni ludzie to widzą i obserwują

Ja sobie wypraszam. Ja wedlug Ciebie nie jestem normalny. Dobrze mi z tym i niech juz tak zostanie.

> winny jest Tusk i HGW.

Gdyby nie byli winni to pierwsi rzuciliby kamieniem w zastepstwie Chrystusa (winnego).
                • oleg3 Re: pogoda zmienna jest 10.06.13, 18:48
                  rycho7 napisał:

> wikul napisał:
                  > > Normalni ludzie to widzą i obserwują
                  > Ja sobie wypraszam. Ja wedlug Ciebie nie jestem normalny.

Nie wiem czy ten język to jest innowacja Wikula (resentymenty młodości) czy nowy pijar Platformy. Tak czy siak jest b. skuteczny - skutecznie zmniejsza poparcie dla władzy.
              • oleg3 Re: pogoda zmienna jest 10.06.13, 18:00
                wikul napisał:

> Jak podkreśla synoptyk TVN Meteo,

Odpowiem w twoim ulubionym stylu obrazkowym

deser.pl/deser/51,111858,14070268.html?i=0
                • wikul Re: pogoda zmienna jest 10.06.13, 19:39
                  oleg3 napisał:

> Odpowiem w twoim ulubionym stylu obrazkowym

Odpowiedzieć ci w twoim landknechtowskim stylu? Życzę ci żeby twoja chałupa zaznała takiego podtopienia. Ciekawe na kogo byś wtedy zwalał winę.
                  • oleg3 Re: pogoda zmienna jest 10.06.13, 19:42
                    wikul napisał:

> Życzę ci żeby twoja chałupa zaznała takiego podtopienia.

A ci życzę Wszystkiego Najlepszego.
          • pikrat Re: Prezent dla rokoszan 10.06.13, 17:33
            Z tą zmianą klimatu trzeba się zgodzić, akurat. Nie koniecznie zgodzić się trzeba z modlitwami o deszcz w Sejmie. Kto wie czy ta ostatnia ulewa w stolycy nie była wymodlona przez bogobojnych posłów. Jeśli tak to niech odczynią wink
            • oleg3 Re: Prezent dla rokoszan 10.06.13, 18:39
              pikrat napisał:

> Z tą zmianą klimatu trzeba się zgodzić, akurat.

Podam ci definicję klimatu

Cytat
              Klimat (z gr. klíma - strefa) – ogół zjawisk pogodowych na danym obszarze w okresie wieloletnim. Ustalany jest na podstawie wieloletnich obserwacji różnorodnych składników, najczęściej pomiarów temperatury, opadów atmosferycznych i wiatru[1]. Standardowy okres to około trzydzieści lat[2].

Klimat określany jest na podstawie wieloletnich obserwacji pogody dla danego regionu (przynajmniej 30 lat).
              pl.wikipedia.org/wiki/Klimat

Ile lat trwa kadencja HGW? To chyba 7-my rok jej rządów w W-wie. W takim okresie nie da się stwierdzić zmian klimatu.

Powyższe napisałem bez motywów politycznych. Bo politycznie to nie ma znaczenia. Cimoszewicz miał rację mówiąc o tym, że trzeba się było ubezpieczyć.
              • pikrat Re: Prezent dla rokoszan 10.06.13, 19:02
                Od strony teoretycznej masz rację, ale... ja w pewnym sensie "żyję" dzięki prognozie pogody. Więc jest tak - od kilku kat prognoza pogody zbyt często się nie sprawdza. Szczególnie trudno jest przewidzieć gwałtowne zjawiska atmosferyczne mimo, że instytuty meteo posiadają łączność komputerową i są w stanie śledzić temperatury, ciśnienia atmosferyczne, kierunki i siłę wiatru. Wszystkie te dane wędrują do komputera, gdzie są opracowywane i na bieżąco koryguje się prognozowanie. Wiem doskonale, że jeszcze kilka lat temu prognozowano trafniej. ICM, na przykład, korzysta z dwóch modeli dla określenia warunków pogodowych i z jednego, który prognozuje zafalowanie Bałtyku (kierunek i wysokość fali). Jeden gorszy od drugiego. Jeżeli w ciągu tygodnia pomylono się trzy razy to jest katastrofa.

Piszesz:

Klimat określany jest na podstawie wieloletnich obserwacji pogody dla danego re
                > gionu (przynajmniej 30 lat).

Być może mamy do czynienia z końcówką tego trzydziestoletniego okresu?
                Proszę nie traktować mojej wypowiedzi jako próby wybielania Pani Prezydent. Osoba, której w podejmowaniu decyzji pomaga Duch Święty nie kwalifikuje się do pomocy z mojej strony smile
                • oleg3 Re: Prezent dla rokoszan 10.06.13, 19:10
                  pikrat napisał:

> Proszę nie traktować mojej wypowiedzi jako próby wybielania Pani Prezydent.

OK.
                  Nie było moim zamiarem mądrzenie się o klimacie tylko ocena (amatorska) konsekwencji politycznych aroganckich wypowiedzi HGW. A ma kłopoty. Jak nie powódź to szarańcza.

• pikrat Re: Prezent dla rokoszan 10.06.13, 19:20
                    To akurat prawda, z tymi kłopotami. Arogancja nie jest jej potrzebna. Czy bierze się ze zdenerwowania? Poprzedni prezydent nic nie robiąc nie miał powodu do zdenerwowania a jednak i jemu wyrwało się to słynne "spieprzaj dziadu". Gronkowiec Tango jednak stolycę zmienia co nie usprawiedliwia oczywiście nieeleganckich zachowań.

Zabawna sytuacja jest z PiSem. Nie chcą się przyłączyć do partii wrogich ideologicznie i lawirują w wypowiedziach odnośnie referendum. Uśmiałem się dziś z Hofmanna, który wił się u Rymanowskiego.
                    • rycho7 Re: Prezent dla rokoszan 10.06.13, 19:31
                      pikrat napisał:

> jemu wyrwało się to słynne "spieprzaj dziadu".

Zrobil to przed wyborami, jako kandydat na burmistrza.

Problem polega na tym, ze na Pradze taka wypowiedz nie jest nadmiernie obrazliwa. Przeszacowny obywatel adresat wypowiedzi robil za dziada. W tej roli slowo spieprzaj powinien slyszec nie rzadziej niz co kwadrans. W przeciwnym przypadku powinno sie go obrazac slowem len`. A to juz za blisko do Lenina.

Zimnego Lecha nienawidze za sprzeniewierzenie sie czerwonemu Zoliborzowi przedwojennego Bieruta. Ale polaczkow chetnie pozamykam kazdego osobno w Zeromskiego szklanych klatkach.
                      • wikul Re: Prezent dla rokoszan 10.06.13, 20:15
                        wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,14072062,Ostrzezenie_IMGW__Na_Dolnym_Slasku_ulewy_i_burze_z.html#ixzz2VoBJIi2A#LokCzeTxt
                        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14075369,Gradobicie_w_kilku_miastach__Zalane_piwnice_i_dziury.html?lokale=wroclaw#BoxWiadTxt
                  • rycho7 ocena w Duchu Swietym 10.06.13, 19:22
                    oleg3 napisał:

> politycznych aroganckich wypowiedzi

Z pewna taka niesmialoscia i w oslupieniu popieram Cie.

W warsiawce spirytus nie musi byc sancti. Aby byl.
              • rycho7 zrodlo powtarzalnosci tysiaclecia 10.06.13, 19:18
                oleg3 napisał:

> Standardowy okres to około trzydzieści lat.

Ja to rozumiem. Ale dlaczego powodzie (niepotrzebne skreslic) tysiaclecia powtarzaja sie co 5 lat?

Zapamietalem rzecz, ktora mi sie szalenie spodobala. W jakims polskim miasteczku pokazywali budowle z metalowymi listewkami historycznymi. Wspolczesna powodz tysiaclecia byla o poltora metra nizej od zwyczajnej powodzi sprzed jakichs 150 lat. Wyobrazcie sobie to poltora metra na rynku miasteczka.
                • oleg3 Re: zrodlo powtarzalnosci tysiaclecia 10.06.13, 19:30
                  rycho7 napisał:

> Ja to rozumiem. Ale dlaczego powodzie (niepotrzebne skreslic) tysiaclecia
                  > powtarzaja sie co 5 lat?

Przesada, gigantomania jest cechą naszej medialnej cywilizacji. Co tydzień/miesiąc odbywają się walki stulecia, a gwiazda spada na bruk zanim zdążę zapamiętać jej nazwisko.

• oleg3 To może być prawdą ???? 12.06.13, 10:15
      Cytat
      Tymczasem HGW wysłała radnym projekt uchwały o nowych stawkach za wywóz śmieci. Dzisiaj odbędzie się rada i przewidziane było głosowanie nad owymi stawkami. Tyle tylko, że głosować nie ma za bardzo nad czym, bo w miejscach stawek znajduje się enigmatyczny symbol „…”. Trzy kropeczki pozostaną w projekcie do czasu pojawienia się konkretnych kwot; te wypłyną najwcześniej w trakcie sesji, kiedy radni Platformy Obywatelskiej zgłoszą je w formie poprawki do prezydenckiej uchwały. Zarówno radca prawny jak i skarbnik Warszawy zaakceptowali pozytywnie propozycje pani prezydent – stołeczny skarbnik wskazał nawet przytomnie, że projekt jest neutralny dla budżetu miasta.
      trescharchi.salon24.pl/513653,trzy-kropki-gronkiewicz-waltz
    • oleg3 Duch Święty 12.06.13, 10:29
      jednak nie dopuści by HGH została następcą Tuska. I niech mi będzie wybaczone przywoływanie Imienia Boskiego.
    • wikul Maciej "Bydle" Maciejowski ... 28.10.13, 21:09
      ... stwierdził że "Wiadomości" TVP są "platformerską kurwą".

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14859427,Radny_wulgarnie_o_TVP___Nie_ma_wlasciwosci_honorowych_.html#BoxWiadTxt
      • jaceq Re: Maciej "Bydle" Maciejowski ... 29.10.13, 21:18
        Zapewne były nią już za czasów Terleckiego i pampersiaków. Moim zdaniem najbardziej upartyjnionej telewizji do czasów występów Gargasówny.

A "Bydle"... cóż. Podobno Guział wyјеbał go na zbity pysk.
        • wikul Re: Maciej "Bydle" Maciejowski ... 04.03.14, 18:00
          ... znów błysnął inteligencją.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15563270,Radny_Maciejowski_w_swoim_zywiole___Gdyby_Putin_nie.html?lokale=wroclaw#BoxWiadTxt
          • pikrat Re: Maciej "Bydle" Maciejowski ... 04.03.14, 18:51
            Chciałem już "otworzyć" watek z tym !$#$@%@^ ale dałem sobie siana. Człowiek umysłowo chory zasługuje raczej na współczucie a ja musiałbym potraktować z kopa. Odpuściłem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka