Dodaj do ulubionych

Skończyła się dyskryminacja Biedronia

16.06.13, 18:14
Biedroń czuje się dobrze, zapewnił Artur Dębski z Ruchu Palikota.
Cały tekst: wyborcza.pl/1,75248,14111170,Robert_Biedron_pobity_po_Paradzie_Rownosci__Zatrzymane.html#ixzz2WOb8X56K
Nareszcie spełniły sie marzenia pana posła Biedronia. Od lat pchał się w każdą demonstrację w nadziei, że ktoś go pobije. Jak nie homofob, to przynajmniej policjant. A tu nikt go nie chciał ruszyć. Innych lali, a jego nie. Ot, czasy pogardy. To już homofobia piętrowa była.
W każdym razie od wczoraj jego dyskryminowane serce może odetchnąć pełną piersią.
Czy jakoś tak. smile
Obserwuj wątek
    • perla a ja myślę, że Biedroń jest rozczarowany 16.06.13, 19:03
      iż nie podbito mu oka lub nie wybito zęba.
      Wtedy mógłby pokazywać się w mediach jako męczennik.
      Bo cóż to za pobicie skoro Biedroń od razu po pobiciu siadł do kompa aby poinformować o swym nieszczęściu.
      Pewnie tam była lekka szarpanina i niekoniecznie z powodów pedalstwa Biedronia, może się zachowywał jak cham ostatni?
      Ja do niedawna sądziłem, że nigdy nie pobiłem pedała żadnego. Ale ostatnio usłyszałem jak Biedroń mówi , że w Polsce statystycznie jest 10% pederastów. No to mi wychodzi, że statystycznie musiałem w swoim życiu pobić pedzia jakiegoś właśnie.
      • dachs Pewnie jest 16.06.13, 20:51
        Wystarczyło, że parę razy powiedział - "no uderz faszysto", albo coś w tym rodzaju i w dziób wreszcie przyjął.
        Ja nie muszę się zastanawiać, czy pederastów biłem. Biłem. Pacholęciem byłem hożym, więc często się zdarzało przyłożyć. Ale tylko w obronie czci, nie z homofobii.
    • snajper55 Re: Skończyła się dyskryminacja Biedronia 16.06.13, 21:38
      dachs napisał:

> Nareszcie spełniły sie marzenia pana posła Biedronia. Od lat pchał się w każdą
      > demonstrację w nadziei, że ktoś go pobije.

Za komuny więcej było takich marzących o pobiciu przez milicję czy ZOMO. Pchali się na demonstracje, knuli i spiskowali. Wszystko po to, aby ich pobito. Wielu się doczekało.

S.
      • piq powiedzcie no mi snajper przy okazji,... 17.06.13, 15:27
        ...czy jeśli jako 16-latek kopnąłem w krocze i poprawiłem dwa razy w ryj gościowi, który macał mnie po tyłku i namawiał namolnie, żebym poszedł do niego "tłumaczyć tekst z rosyjskiego", to już wtedy byłem homofobem czy jeszcze nie?
    • jaceq Re: Skończyła się dyskryminacja Biedronia 16.06.13, 21:46
      Mnie w tym Biedroń przypomina niejakiego Bartoszcza. Też go pobili, ale za słabo. Popiełuszko; o, tego pobili w sam raz.
      • snajper55 Re: Skończyła się dyskryminacja Biedronia 16.06.13, 22:04
        jaceq napisał:

> Mnie w tym Biedroń przypomina niejakiego Bartoszcza. Też go pobili, ale za słab
        > o. Popiełuszko; o, tego pobili w sam raz.

Zachowując styl Borsuka trzeba by napisać, że spełnili marzenia Popiełuszki o tym, aby zostać męczennikiem. A ile musiał się nagadać na mszach za ojczyznę, aby spełnienie marzeń osiągnąć...

S.
        • jaceq Re: Skończyła się dyskryminacja Biedronia 16.06.13, 22:14
          snajper55 napisał:

> A ile musiał się nagadać na mszach za ojczyznę

No właśnie! Milczki raczej karier nie porobili. A ujadaczy pełny jest kolejny sejm.
        • wikul Re: Skończyła się dyskryminacja Biedronia 16.06.13, 22:20
          snajper55 napisał:

> Zachowując styl Borsuka trzeba by napisać, że spełnili marzenia Popiełuszki o t
          > ym, aby zostać męczennikiem. A ile musiał się nagadać na mszach za ojczyznę, ab
          > y spełnienie marzeń osiągnąć...
          > S.

Gratuluję porównania. Rzeczywiście męczeństwa Biedronia i Popiełuszko to adekwatne porównanie. Nie sądziłem że dożyję takich czasów.
          • dachs Re: Skończyła się dyskryminacja Biedronia 16.06.13, 22:28
            wikul napisał:
            > Gratuluję porównania. Rzeczywiście męczeństwa Biedronia i Popiełuszko to adekwa
            > tne porównanie. Nie sądziłem że dożyję takich czasów.

Snajper szykuje Ci jeszcze lepsze. smile
            Dziś państwo postempactwo śpiewało międzynarodówkę, jutro zacznie zakładać gułagi.
            • qwardian Re: Skończyła się dyskryminacja Biedronia 17.06.13, 03:05

Rokitę Niemce pobili..
            • rycho7 demode 17.06.13, 07:39
              dachs napisał:

> Dziś państwo postempactwo śpiewało międzynarodówkę, jutro zacznie
              > zakładać gułagi.

Skojarzyles mi sie z powiedzeniem, o postepie w sztuce wojennej. Chodzi w nim mniej wiecej o to, ze wojny wygrywaja otwarte umysly kapitanow, w trakcie nastepnej wojny kapitanowie sa juz generalami i raczej sciagaja armie ku klesce. Ty zamknales swa pustke czerepa w gulagu. Lepiej juz bylo, nie ludz sie, porzuc wszelkie nadzieje. Komuna nie wroci. Nie ma juz frajerow na ten bajer.

> wikul napisał:
              > > Nie sądziłem że dożyję takich czasów.

Tak sie dobrze zarlo. Zla komuna przestala napelniac miche.
              • dachs Re: demode 17.06.13, 08:34
                rycho7 napisał:
                > Lepiej juz bylo, nie ludz sie, porzuc wszelkie nadzieje. Komuna nie wroci. Nie ma juz
                > frajerow na ten bajer.

Optymista. A cały PiS?
                • rycho7 Re: demode 17.06.13, 09:52
                  dachs napisał:

> rycho7 napisał:
                  > > Lepiej juz bylo, nie ludz sie, porzuc wszelkie nadzieje. Komuna nie wroci
                  > . Nie ma juz
                  > > frajerow na ten bajer.
                  >
                  > Optymista. A cały PiS?

Kukielki buldogow zagryzajacych sie pod dywanem sa bezzebne. Ciekawe, ze nie zauwazyles. Bulgoty jakie slyszysz to odglosy kacowej niestrawnosci brzuchomowcy Flaszki Glodzia.

Rajmundowicz calkiem udatnie odgrywa swoja role policjanta dobrego-zlego (niepotrzebne skreslic). Ja w kazdym razie nie widze potrzeby miec ambicji rozpoznawania dobra i zla. Od urodzenia tkwie w tym areszcie wydobywczym. Zmiana klawiszy na sluszniejszych nie przyniosla mi wolnosci (od rozumu?).

Swoja droga to cieszy mnie Twoja wiara w powrot do slusznego rdzenia pierwotnych komun chrzescianskich na bazie spolecznej nauki kosciola. Kopscolek ubogich biedaczyny z innej rzeczywistosci. Kennedy tez myslal.
                  • dachs Re: demode 17.06.13, 10:50
                    rycho7 napisał:

> Od urodzenia tkwie w tym areszcie wydobywczym. Zmiana klawiszy
                    > na sluszniejszych nie przyniosla mi wolnosci (od rozumu?).
                    Uważasz więc, że areszt wydobywczy jest zbawienny dla rozumu?
                    • rycho7 Re: demode 17.06.13, 17:35
                      dachs napisał:

> Uważasz więc, że areszt wydobywczy jest zbawienny dla rozumu?

Musze Cie rozczarowac. Jest zbawienny dla rozumu zwyciezcy. Jak zwykle, wiec w tym nie ma niczego odkrywczego. Oczywiscie zawsze fascynuje wynik koncowy. Patrzaj konca. Pane Havranek to ne je konec, to je caly.
          • snajper55 Re: Skończyła się dyskryminacja Biedronia 17.06.13, 03:04
            wikul napisał:

> Gratuluję porównania. Rzeczywiście męczeństwa Biedronia i Popiełuszko to adekwa
            > tne porównanie. Nie sądziłem że dożyję takich czasów.

Zachowujesz się lak ludzie oburzający się na Wojewódzkiego, że Ukrainki obraził. Albo tych oburzających się na Palikota za sztucznego penisa.

S.
            • dachs Re: Skończyła się dyskryminacja Biedronia 17.06.13, 08:32
              snajper55 napisał:

> Zachowujesz się lak ludzie oburzający się na Wojewódzkiego, że Ukrainki obraził
              > . Albo tych oburzających się na Palikota za sztucznego penisa.

Snajperze, nawet Ty ze swoją lewicową wrażliwością musisz jednak przyznać, że porównywanie oplucia Biedronia przez jakiegoś oszołoma, z utopieniem Popiełuszki przez władze państwowe jest - łagodnie formułując - nietrafione.
              • pikrat Re: Skończyła się dyskryminacja Biedronia 17.06.13, 09:26
                Rzeczywiście to porównanie Snajperowi nie wyszło. Popiełuszko zginął jako bojownik w walce o zniewolenie Polski przez Watykan. Biedroń walczy o prawa dla niewielkiego, wręcz marginalnego procenta społeczeństwa, które jest pedałami. Zwycięstwo Popiełuszki związane jest z łojeniem naszego państwa przez KK i przynosi państwu ogromne straty. Ewentualne zwycięstwo Biedroniów nie przyniesie Polsce nigdy tak ogromnych strat, nawet gdyby zezwolić pedałom na śluby. Tym razem Snajper przestrzelił...
                • dachs Re: Skończyła się dyskryminacja Biedronia 17.06.13, 09:57
                  No, fakt.
                  Żyję zasadniczo poza granicami Polski i pewnie dlatego nie widzę, jak bardzo Polakom sie pogorszyło od czasów Gierka.
                  I powiadasz, że to Kościół jest za to odpowiedzialny? No no. Kto by pomyślał.
                  • rycho7 Re: Skończyła się dyskryminacja Biedronia 17.06.13, 10:12
                    dachs napisał:

> sie pogorszyło od czasów Gierka.

Problem polega na tym, ze nie tylko Polakom. Natomiast dosc oczywista sprawa jest to, ze nie widzisz, bo nie chcesz widzec jak totalnie sie pogarsza.

Dla ulatwienia podpowiem Ci, ze doceniam, iz wtedy wprowadzono kartki na szynke. Warto bylo pocierpiec aby kupic szynke. Obecnie taki produkt po prostu juz nie istnieje, podobnie jak prawie cala reszta. Jak chcesz to Ci moge podarowac karteczke z napisem nocnik ze szczerego zlota. Obecnie supermarkiety sa pelne takich karteczek. Watahy niedorznietych baranow placa karteczkami za takie karteczki.
                    • dachs Re: Skończyła się dyskryminacja Biedronia 17.06.13, 10:20
                      rycho7 napisał:

> Dla ulatwienia podpowiem Ci,

to takie podpowiadanie utrudniające....

> ...ze doceniam, iz wtedy wprowadzono kartki na szynke
                      > Warto bylo pocierpiec aby kupic szynke. Obecnie taki produkt po prostu juz ni
                      > e istnieje, podobnie jak prawie cala reszta.

A ja uważam, że warto pocierpieć i wysilić się w pracy, by można było kupić szynkę.
                      Bo taki produkt w Polsce istnieje, ale kosztuje tyle, ile kosztować musi.
                      A filozofia, że "prostym ludziom" szynka się należy, była mi zawsze obca.
                      • oleg3 Re: Skończyła się dyskryminacja Biedronia 17.06.13, 10:41
                        dachs napisał:

> Bo taki produkt w Polsce istnieje, ale kosztuje tyle, ile kosztować musi.

Z tym to jest problem. I nie mam na myśli jakiś ciemnych sprawek polityków. To czysta kalkulacja producentów i niewielkie wsparcie Brukseli. Na rynku jest szeroka gama produktów szynkopodobnych, ale szynki już nie ma. Nie ma już ras, z których dałoby się zrobić szynkę. Nie ma mięsa, wędzarni. Zanika technologia. Zresztą kiełbasy też już nie ma. Może gdzieś w Puszczy Knyszyńskiej. smile
                        • dachs Re: Skończyła się dyskryminacja Biedronia 17.06.13, 10:47
                          Z taka argumentacja mogę się zgodzić. Nie jestem fachowcem.
                          Dla mnie szynka jest dobra, gdy nieźle smakuje i nie cieknie z niej woda.
                          Kupuje w sklepiku, adresu nie podam, szynkę uwędzoną z całą nogą, sprzedawczyni odkrawa od kości plasterki. Pycha. Ale to kosztuje 80 zł kilo.
                          • oleg3 Re: Skończyła się dyskryminacja Biedronia 17.06.13, 12:39
                            dachs napisał:
                            > Pycha. Ale to kosztuje 80 zł kilo.
                            To może być szynka. smile
                        • xiazeluka Re: Skończyła się dyskryminacja Biedronia 17.06.13, 10:50
                          Zanikowi wędzarni łatwo przeciwdziałać. Wystarczy kilka tysięcy PLN, by stać się właścicielem wędzarnio-grillowni. Stawiasz takie coś pod strzechą na posesji i sobie wędzisz do oporu.
                          • oleg3 Re: Skończyła się dyskryminacja Biedronia 17.06.13, 12:46
                            xiazeluka napisała:

> Zanikowi wędzarni łatwo przeciwdziałać. Wystarczy kilka tysięcy PLN, by stać si
                            > ę właścicielem wędzarnio-grillowni. Stawiasz takie coś pod strzechą na posesji
                            > i sobie wędzisz do oporu.

Ja jestem ze wsi. Tak jak i moja żona. Jako pacholę zapoznałem się z całą technologią: od uśmiercenia świni/krowy/cielaka po szynkę czy kiełbasę. Wędzarnię potrafię zrobić z byle beczki.

Problemem jest brak odpowiedniego surowca. Nawet jak kupię świniaka od chłopa (z naruszeniem norm unijnych) to jest to mięso "postępowe". To samo dotyczy rosołu z kury czy banalnych jajek. To se ne wrati.
                            • pikrat Re: Skończyła się dyskryminacja Biedronia 17.06.13, 13:18
                              Macie,kolego zniszczone od picia i palenia tzw kubki smakowe więc wszystko Wam smakuje inaczej niż "przed wojną".
                              Tylko actimelek jest jakiś inny w smaku... wink
                            • rycho7 mięso "postępowe" 17.06.13, 17:44
                              oleg3 napisał:

> Problemem jest brak odpowiedniego surowca. Nawet jak kupię świniaka od
                              > chłopa (z naruszeniem norm unijnych) to jest to mięso "postępowe".

Cala produkcja ze skansenow produkcyjnych jest zakontraktowana do Wloch i Hiszpanii. Ale z tego nie produkuja szynki lecz prosciuto i serano (o ile dobrze pamietam).
                      • rycho7 Re: Skończyła się dyskryminacja Biedronia 17.06.13, 17:24
                        dachs napisał:

> Bo taki produkt w Polsce istnieje, ale kosztuje tyle, ile kosztować musi.

Konsultowalem sprawe z rolnikiem. Nie sa juz hodowane dawniejsze odmiany swin i nie karmi sie ich dawniejszymi paszami. Nie ma z czego zrobic. Oczywiscie mam swiadomosc, ze tak jak za komuny istnieja "sklepy komercyjne", tyle, ze z cenami nie komunistycznymi bo 100 razy wyzszymi. Szynki sie robi z czarnych swin poldziko pasionych zoledziami. Dla koneserow sa nawet szynki z Tyranozaura z zapasow wojskowych Watykanu.

> A ja uważam, że warto pocierpieć i wysilić się w pracy

Ja tez uważam, że warto. Aczkolwiek przytlaczajaca wiekszosc zajecia tego nie nazywa praca lecz rozbojem. Nawet gdy wykonuja je bandyci legalni.

> A filozofia, że "prostym ludziom" szynka się należy, była mi zawsze obca.

To zalezy czy lowcow mamutow uwazasz za prostych ludzi. Nie da sie ukryc, ze w ich wlasnym otoczeniu prostszych nie bylo.

> to takie podpowiadanie utrudniające....

Poczytaj przypowiesc o sciezkach Panskich.
                • xiazeluka Re: Skończyła się dyskryminacja Biedronia 17.06.13, 10:00
                  Podaj konkretną kwotę strat generowanych przez czarnych z KK. Sprawdzimy, czy to ogromne straty czy może horrendalne albo gargantuiczne.

Podaj konkretną kwotę strat generowanych przez afirmację pedalstwa w kontekście kryzysu demograficznego. Sprawdzimy, czy to minimalne straty czy może zerowe albo wręcz minusy plusowe.
                  • rycho7 aktualnie 7 miliardow sztuk 17.06.13, 10:05
                    xiazeluka napisała:

> Podaj konkretną kwotę strat generowanych przez czarnych z KK.

Podaje z pelna swiadomoscia totalnosci rozbieznosci semantycznych wskutek Waszego zawlaszczactwa.
                    • xiazeluka Zaczynasz przypominać # 17.06.13, 10:16
                      z tym swoim imperatywem skomentowania każdego przecinka metodą takiniealbonieitaktoniejataktoja.
                      • rycho7 Re: Zaczynasz przypominać # 17.06.13, 18:02
                        xiazeluka napisała:

> z tym swoim imperatywem

Dziekuje za komplement. To daleko jak wysilasz wzrok nazywa sie horyzont. Dla Ciebie nieosiagalne, wiec sie nie musisz wysilac. Tua trzyj d.pa o trotuar. Jak psy powiazesz.
                        • xiazeluka Re: Zaczynasz przypominać # 17.06.13, 18:09
                          Horyzont jest nieosiągalny dla każdego, Rysiu...
                          • rycho7 Re: Zaczynasz przypominać # 17.06.13, 19:11
                            xiazeluka napisała:

> Horyzont jest nieosiągalny dla każdego, Rysiu...

Wlasnie Ci to tlumaczylem, ze w Waszym akwarium pilnuje tego Bog, ktory dodaje karmy.

U nas w oceanie trzeba zjadac innych aby sie wyzywic. A dotrzec mozna wszedzie. Tobie sie tego nie da wyjasnic. Tako rzecze prawo naturalne.
                  • pikrat Re: Skończyła się dyskryminacja Biedronia 17.06.13, 10:55
                    xiazeluka napisała:

> Podaj konkretną kwotę strat generowanych przez czarnych z KK. Sprawdzimy, czy t
                    > o ogromne straty czy może horrendalne albo gargantuiczne.
                    >
                    Pesymiści twierdzą, ze to 7 miliardów rocznie. Optymiści, że "tylko" 5.
                    Zapytaj Chucha Nieświeżego. On ma najdokładniejsze obliczenia

> Podaj konkretną kwotę strat generowanych przez afirmację pedalstwa w kontekście
                    > kryzysu demograficznego. Sprawdzimy, czy to minimalne straty czy może zerowe a
                    > lbo wręcz minusy plusowe.

Takich strat praktycznie nie ma. Zwiększenie płodności Bolandii wygeneruje tylko większe koszty na wychowanie i wykształcenie. Potem dorodna młodzież będzie z braku zajęcia stała po bramach lub pojedzie budować inne niż polska gospodarki. Nie wszyscy załapią się na seminaria i etaty kapelanów nieistniejących jednostek wojskowych.
                    • xiazeluka Re: Skończyła się dyskryminacja Biedronia 17.06.13, 10:58
                      Zapytaj Chucha Nieświeżego. On ma najdokładniejsze obliczenia

Ciebie się Mła pyta, ponieważ Ty na plac z buchalterią wyjechałeś. Bez zdumienia Mła stwierdza, że znowu opowiadasz plotki.
                      No, lecz niech będzie - 7 mld. To ogromnie dużo, rzeczesz. Dobrze. Ale ogromnie dużo w porównaniu z czym? Jakiej skali używasz?

Zwiększenie płodności Bolandii wygeneruje tylko większe koszty na wychowanie i wykształcenie.

Powiedz no, pokrak - Tobie się wydaje, że Mao Tse Tusk pieniądze na Twoją emeryturę bierze z szafki?
                      • pikrat Re: Skończyła się dyskryminacja Biedronia 17.06.13, 13:16
                        Oczywiście dowiedziesz tego, że to plotki, prawda, gnido dworska?
                        A Tusk bierze kasę na emerytury od czarnych. To była bardzo opłacalna inwestycja oddać się pod opiekę Hetmanki z Obrazu. Teraz już nam nie zabraknie zapachu kadzidła.
                        • xiazeluka Re: Skończyła się dyskryminacja Biedronia 17.06.13, 14:07
                          Oczywiście - gdybyś nie opowiadał plotek, podałbyś albo konkrety, albo precyzyjne źródło wiadomości. Niemniej w swej łaskawości Mła zgodził się przyjąć zaproponowaną kwotę. I co? I pokrak się nadal gubi w labiryncie swoich urojeń.
                          • pikrat Re: Skończyła się dyskryminacja Biedronia 18.06.13, 18:32
                            xiazeluka napisała:

> Oczywiście - gdybyś nie opowiadał plotek, podałbyś albo konkrety, albo precyzyj
                            > ne źródło wiadomości. Niemniej w swej łaskawości Mła zgodził się przyjąć zaprop
                            > onowaną kwotę. I co? I pokrak się nadal gubi w labiryncie swoich urojeń.
                            >
                            >

W naszym kraju nie prowadzi się oficjalnych statystyk. Nie "wypada" zaglądać czarnym do kieszeni. Siłą rzeczy wszelkie liczby dotyczące strat ponoszonych przez państwo polskie na utrzymanie zgrai opowiadaczy bajek i mitów, są liczbami szacunkowymi, które zawierają na przykład wydatki na lekcje poddaństwa, zawierają sumy przeznaczone na emerytury, leczenie i inne takie a nie zawierają sum, które budżet traci w związku z brakiem wpływu podatków od kręcenia lodów.
                            Gnido dworska, niemyta. Nie przezywaj się bo pójdę do pani na skargę.big_grin
                            • xiazeluka Re: Skończyła się dyskryminacja Biedronia 19.06.13, 13:03
                              W naszym kraju nie prowadzi się oficjalnych statystyk.

Czyli zmyślasz. QED.
                              • pikrat Re: Skończyła się dyskryminacja Biedronia 19.06.13, 14:47
                                xiazeluka napisała:

> W naszym kraju nie prowadzi się oficjalnych statystyk.
                                >
                                > Czyli zmyślasz. QED.
                                >

Co było do udowodnienia, ale dowodu z Twojej strony brak. Niemniej cieszę się, że z resztą się zgadzasz.
                                • xiazeluka Re: Skończyła się dyskryminacja Biedronia 19.06.13, 15:03
                                  Jakiego dowodu z Mła strony? Ty kłamałeś o milionach idących na KK, Ty nie potrafisz ich uwiarygodnić.
                                  • pikrat Re: Skończyła się dyskryminacja Biedronia 19.06.13, 16:29
                                    Pisałem o miliardach a nie o milionach a więc kto tu kłamie?

Dla rozrywki:

www.youtube.com/watch?v=dAKdqc2AGOE
                                    • xiazeluka Re: Skończyła się dyskryminacja Biedronia 20.06.13, 08:06
                                      Jednego i drugiego nie umiesz udowodnić, więc co za różnica?
                                      • pikrat Re: Skończyła się dyskryminacja Biedronia 20.06.13, 08:57
                                        A filmik oglądałeś? Może masz coś lepszego na potwierdzenie swoich "racji"?
                                        • xiazeluka Re: Skończyła się dyskryminacja Biedronia 20.06.13, 09:11
                                          Ty ten film obejrzałeś. Ale nie zrozumiałeś.
                                          • pikrat Re: Skończyła się dyskryminacja Biedronia 20.06.13, 09:13
                                            xiazeluka napisała:

> Ty ten film obejrzałeś. Ale nie zrozumiałeś.
                                            >

Zrozumiałem, to były "Opowieści z mchu i paproci" smile
                                            A Ty czego nie zrozumiałeś?
                                            • xiazeluka Re: Skończyła się dyskryminacja Biedronia 20.06.13, 09:24
                                              Przykłady:

1. Dlaczego Głódź i inni kapelani pozostałych wyznań otrzymują 10 000 PLN miesięcznie? Ponieważ tyle wynosi uposażenie generała.
                                              2. Dlaczego w wojsku są ordynariaty? Ponieważ żołnierzy potrzebują opieki kapelanów.

To wszystko kosztuje, owszem. Ale 650 radych także kosztuje, więcej kosztuje - choć ludność Stolycy ich opieki nie potrzebuje.

3. Wydatki na uczelnie katolickie kosztują? Wydatki na kierunki gender na uczelniach państwowych także.
                                              4. Odpisy podatkowe - o ile dobrze Mła zrozumiał, pretensja dotyczy dobrowolnych wpłat ludności cywilnej na kościoły. Czy to źle, że ludność cywilna może zadecydować o przeznaczeniu swoich pieniędzy? Że woli je wydać na klechów, a nie na emeryturę darmozjada pokraka?
                                              5. Zabytki - czy to KK napisał tę skandaliczną ustawę?

I tak dalej - Mła się po prostu nie chce korygować prawie każdego zarzutu (KK Mła za to nie płaci). Przykłady powyższe Młą podał w imię przyzwoitości, zdrowego rozsądku i logiki (co oznacza, iż niczego nie zrozumiesz).
                                              • pikrat Re: Skończyła się dyskryminacja Biedronia 20.06.13, 17:08
                                                xiazeluka napisała:

> Przykłady:
                                                >
                                                > 1. Dlaczego Głódź i inni kapelani pozostałych wyznań otrzymują 10 000 PLN miesi
                                                > ęcznie? Ponieważ tyle wynosi uposażenie generała.

A jakie uczelnie wojskowe ów Głódź kończył, ze dochrapał się najwyższego stopnia w armii?.Toć to jawna niesprawiedliwość.

> 2. Dlaczego w wojsku są ordynariaty? Ponieważ żołnierzy potrzebują opieki kapel
                                                > anów.
                                                >
                                                Nie wszyscy potrzebują. Opiekę mają narzuconą tak jak narzucona była opieka oficerów politycznych

> To wszystko kosztuje, owszem. Ale 650 radych także kosztuje, więcej kosztuje -
                                                > choć ludność Stolycy ich opieki nie potrzebuje.

Radni "pochodzą" z wyboru mieszkańców a przebierańcy nie są wybierani a narzucani siłą.
                                                Są kraje gdzie kapelan jest kapelanem na etacie ale nie wyższym oficerem. To degrengolada stopnia oficerskiego.

> 3. Wydatki na uczelnie katolickie kosztują? Wydatki na kierunki gender na uczel
                                                > niach państwowych także.

A co ma piernik do wiatraka? Wszak uczelnie, nawet te, które Ci się tak nie podobają, coś do kultury wnoszą. Uczelnie katolickie, jeżeli nastawione są na teologię, uczelniami nie są. Chyba, że uznasz, iż mniemanologia stosowania i bajkopisarstwo zasługują na uwagę światłego obywatela.

> 4. Odpisy podatkowe - o ile dobrze Mła zrozumiał, pretensja dotyczy dobrowolnyc
                                                > h wpłat ludności cywilnej na kościoły. Czy to źle, że ludność cywilna może zade
                                                > cydować o przeznaczeniu swoich pieniędzy? Że woli je wydać na klechów, a nie na
                                                > emeryturę darmozjada pokraka?

Wasza gnidowatość tradycyjnie nie zrozumiał. Mnie NIGDY nie chodziło o datki tylko o pieniądze z budżetu państwa.
                                                Jeżeli klechistan zadowoli się datkami i za datki będzie indoktrynował dzieci swoich niewolników by wyprodukować następne pokolenia zniewolonych umysłów to tylko pokiwam z politowaniem głową, ale państwo, które jest dla WSZYSTKICH obywateli nie powinno przykładać ręki do tego procederu.

> 5. Zabytki - czy to KK napisał tę skandaliczną ustawę?

Nie, To nie oni. Oni "tylko" prowadzili rękę, która trzymała pióro.
                                                >
                                                > I tak dalej - Mła się po prostu nie chce korygować prawie każdego zarzutu (KK M
                                                > ła za to nie płaci). Przykłady powyższe Młą podał w imię przyzwoitości, zdroweg
                                                > o rozsądku i logiki (co oznacza, iż niczego nie zrozumiesz).

Ależ to wcale tego nie oznacza. Swego czasu napisałeś coś co dało mi do myślenia. Wynikało z tego pisania mniej - więcej coś takiego, że Boga, gdyby go nie było, należałoby wymyślić.
                                                Podobno łatwiej się rządzi, gdy ciemny lud ma takiego straszaka nad swoją głową. Istotnie jest tu jakaś logika, ale przecież nie wszystkich łatwo do niej przekonać. Czas pracuje na inne kierunki w myśleniu. Czasy jaśniepanów, którym usłużne klechy za pieniądze i przywileje, ogłupiały poddanych, odchodzą do historii. Musisz z tym jakoś żyć, Mła wink

>
                                                • xiazeluka Re: Skończyła się dyskryminacja Biedronia 21.06.13, 09:13
                                                  1. Dlaczego niesprawiedliwość? W wojsku pewnie nie byłeś, dekowniku, przeto nie wiesz, że stopień to jedno, a funkcja to drugie. Czasami funkcja powiązana jest ze stopniem, czasami funkcja jest ważniejsza od formalnego stopnia. Nikt nie oczekuje od Głodzia, że ów wykaże się zdolnościami taktycznymi, jego szarża generalska jest w dużej mierze tytularna... Zresztą - to kwestia organizacji sił zbrojnych, zażalenia zgłaszaj do MON.

2. Ci, którzy nie potrzebują wsparcia ordynariuszy, pomocy nie otrzymują. To nie jest przymusowe.

3. Co z tego, że radni pochodzą z wyboru? Mowa jest o kosztach - a te darmozjady kosztują więcej niż jakiś proboszcz z przedmieścia. KK nie jest organizacją demotfukratyczną, więc nie przeprowadza się w nim wyborów na wikarego, jak Ci się wielebny w parafii nie podoba, to możesz to kościoła nie chodzić.
                                                  Cała ta litania pretensji dokumentuje jedno - wtrącasz się w nie swoje sprawy, pouczasz tych, którzy żadnych nauk od Ciebie sobie nie życzą.

4. Kierunki gender niczego nie wnoszą w kulturę. To agresywna hichsztaplerka antynaukowa, niemniej jeśli kogoś bawi "studiowanie" historii płci, to jego sprawa oraz uczelni. To samo dotyczy uczelni katolickich, które wykładają nieco więcej niż "mniemanologię". Gdybyś nie zmarnował życia na kopanie rowów, a liznął odrobinę wiedzy, to byś nie zadawał pytań, które dowodzą, iż jesteś zdziecinniały i zgorzkniały dziadyga bez własnej wyższej tożsamości.

5. Czy KK i inne kościoły winne cokolwiek otrzymywać z budżetu - to nieco inna kwestia. Osobiście Mła widziałby rozwiązanie następujące: każdy podatnik (jeśli chce) deklaruje chęć przekazania x% podatku na wybraną sektę i tyle.

6. Masz na to dowody? Jeśli tak, to idź z nimi do prokuratora, jeśli nie masz - wybierz złoto.

7. Bóg jest cały czas obecny, tylko przyjmuje różne, często dziwaczne formy. Jednym wystarcza tradycyjna religia, inni wolą wierzyć w inne bałwany - horoskopy, socjalizm, globalne ocieplenie, odchudzanie, genderyzm, filozofię, Naturę, szatana, ateizm, holokaust, wygraną w lotto, szczęśliwą liczbę, amulety i tak dalej w nieskończoność. Większość ludzi w coś wierzy. A skoro tak, to znaczy, że wiara jest człowiekowi po prostu potrzebna do funkcjonowania, widocznie oddawanie się bóstwom jest korzystne dla ludzkiej psychiki. Jak katar.
                                                  • pikrat Re: Skończyła się dyskryminacja Biedronia 21.06.13, 23:05
                                                    W zasadzie tylko jedna Twoja odpowiedź mnie zainteresowała:

> 5. Czy KK i inne kościoły winne cokolwiek otrzymywać z budżetu - to nieco inna
                                                    > kwestia. Osobiście Mła widziałby rozwiązanie następujące: każdy podatnik (jeśli
                                                    > chce) deklaruje chęć przekazania x% podatku na wybraną sektę i tyle.

Całkowicie podzielam tą opinię. W świetle tej właśnie opinii pozostałe budzą moje zdumienie bo wyziera z nich brak konsekwencji i dyscypliny w myśleniu. Jeżeli wszelakiego autoramentu wyznawcy zaczną sami płacić za swoje nadzieje to zapłacą również za pijaczyny przebrane za generałów, za wróżbitów, za zaklinaczy pogody, za piewców moralności uprawiających sodomię czy, co gorsze, demoralizujących nasze dzieci. Zapłacą za zabytki aktualnie będące zabytkami jak i za te betonowe potworki, które zabytkami za 100 lat się staną. Zapłacą za spasionego do granic wytrzymałości przeora z Ciemnej Góry jak i za 200 tysięcy innych pasożytów handlujących nadzieją, którzy w większości nie skalali się uczciwą pracą, za to "śmieszą, tumanią i straszą".

Piszesz, że pasożyty są potrzebne dla prawidłowego funkcjonowania ludzkiej psychiki. Hmm...
                                                    Nie dostrzegam u siebie takiej potrzeby. Dokonałem gigantycznej pracy by otrząsnąć się z indoktrynacyjnych efektów skutkujących zniewoleniem i jestem wolny nie wiem jednak jak wyrzucić to towarzystwo z mojej kieszeni.
                                                  • rycho7 rozpoznawanie dobra i zla 22.06.13, 07:22
                                                    pikrat napisał:

> potrzebne dla prawidłowego funkcjonowania ludzkiej psychiki

Latami mnie to fascynowalo. Rozwiazanie znalazlem po odkryciu zawlaszczen semantycznych.

1. Celem katechezy jest odmozdzenie ludzi aby stali sie odrebnym gatunkiem proli (ora et labora).

2. Nie rozumiem, dlaczego mozg nie zmanipulowany katecheza nie dziala prawidlowo? Wolnosc niewolnikow jest oczywiscie szkodliwa dla benefcjentow ustrojow. Wolnosc myslenia jest szczegolnie szkodliwa. Mozg niewolnika jest oczywiscie wlasnoscia beneficjenta, wlasciciela niewolnika. Formacja prola jest skuteczna, gdy nie uwaza sie on za niewolnika. Jego wolnosc jest uswiadomiona koniecznoscia. Narkotyczne uzaleznienie od formowania.

Myslenie wolne, ateistyczne jest o wiele rzedow trudniejsze od religianckiego mantrowania. Natura stworzyla Homo Sapiens zdolnym do bolesnego i ponadludzkiego wysilku umyslowego. Pierwszym z rzedu przykladem niech beda powstancy z Getta Warszawskiego.
                                                  • pikrat Re: rozpoznawanie dobra i zla 22.06.13, 07:55
                                                    Zgadzam się z Twoją opinią. Rozpoznawania "dobra i zła" rozpoczyna się już w przedszkolu. W ramach zajęć dodatkowych... płatnych. Tak jak za naukę angielskiego czy za kółko rytmiczne.
                                                    Rodzice mojej wnusi skutecznie wybronili małą od uczęszczania na te zajęcia. Mała ateistka skończyła 6 lat i od września idzie do szkoły. Teraz zacznie się problem, ale oni są w swej niewierze twardzi więc sobie poradzą. Przy okazji pokażą innym, że tak też można, że czas wreszcie przerwać ten zaklęty krąg zależności i indoktrynacji.
                                                  • rycho7 dobra szkola obludy 22.06.13, 10:27
                                                    pikrat napisał:

> Teraz zacznie się problem

Z doswiadczenia wiem, ze nalezy w zyciu byc przygotowanym takze do tego co jest zle. Taka jest rola bajek o zlym wilku.

Bajki o krasnoludkach sa elementem kultury i warto zadbac o wlaczenie ich do PELNEJ edukacji. Jezus gnostycki potrafi zdruzgotac misterne domki z kart czarnaj sotni. Ale trzeba intelektualnie dobrnac to tego, ze takowy istnial (przynajmniej literacko w 200 ewangeliach).

> czas wreszcie przerwać ten zaklęty krąg zależności i indoktrynacji.

Podstawa sukcesu ewolucyjnego gatunku ludzkiego jest socjalizacja. To misterny "zaklety krag". Trzeba go przejac a nie likwidowac. Pawka Morozow do spowiedzi.
                                                  • xiazeluka Re: Skończyła się dyskryminacja Biedronia 24.06.13, 08:28
                                                    Zapłacą za spasionego do granic wytrzymałości przeora z Ciemnej Góry jak i za 200 tysięcy innych pasożytów handlujących nadzieją,

Pomijając wulgarne ozdobniki - tak własnie jest: wierni rzucają na tacę bez analizowania, ile z niej trafi do kiesy przeora Kordeckiego. Ci ludzie dają swoje pieniądze w własnej woli. Ty tego nie rozumiesz, ponieważ jesteś pozbawionym empatii tasiemcem w ciele społeczeństwa.

Nie dostrzegam u siebie takiej potrzeby.

Ty nie jesteś reprezentatywny jako okaz ekstremalny. Tak samo jak wspomniany w innym wątku Goeth. Margines nie tworzy normy.
                                                  • pikrat Re: Skończyła się dyskryminacja Biedronia 24.06.13, 10:34
                                                    xiazeluka napisała:

> Zapłacą za spasionego do granic wytrzymałości przeora z Ciemnej Góry jak i
                                                    > za 200 tysięcy innych pasożytów handlujących nadzieją,

>
                                                    > Pomijając wulgarne ozdobniki - tak własnie jest: wierni rzucają na tacę bez ana
                                                    > lizowania, ile z niej trafi do kiesy przeora Kordeckiego. Ci ludzie dają swoje
                                                    > pieniądze w własnej woli. Ty tego nie rozumiesz, ponieważ jesteś pozbawionym e
                                                    > mpatii tasiemcem w ciele społeczeństwa.
                                                    >
                                                    > Nie dostrzegam u siebie takiej potrzeby.
                                                    >
                                                    > Ty nie jesteś reprezentatywny jako okaz ekstremalny. Tak samo jak wspomniany w
                                                    > innym wątku Goeth. Margines nie tworzy normy.

Napisałem:

Całkowicie podzielam tą opinię. W świetle tej właśnie opinii pozostałe budzą moje zdumienie bo wyziera z nich brak konsekwencji i dyscypliny w myśleniu. Jeżeli wszelakiego autoramentu wyznawcy zaczną sami płacić za swoje nadzieje to zapłacą również za pijaczyny przebrane za generałów, za wróżbitów, za zaklinaczy pogody, za piewców moralności uprawiających sodomię czy, co gorsze, demoralizujących nasze dzieci. Zapłacą za zabytki aktualnie będące zabytkami jak i za te betonowe potworki, które zabytkami za 100 lat się staną. Zapłacą za spasionego do granic wytrzymałości przeora z Ciemnej Góry jak i za 200 tysięcy innych pasożytów handlujących nadzieją, którzy w większości nie skalali się uczciwą pracą, za to "śmieszą, tumanią i straszą".

Piszesz, że pasożyty są potrzebne dla prawidłowego funkcjonowania ludzkiej psychiki. Hmm...
                                                    Nie dostrzegam u siebie takiej potrzeby. Dokonałem gigantycznej pracy by otrząsnąć się z indoktrynacyjnych efektów skutkujących zniewoleniem i jestem wolny nie wiem jednak jak wyrzucić to towarzystwo z mojej kieszeni.

A Ty na to coś tam od rzeczy, niby, że to Ty tworzysz normę. Etalon się znalazł. Nie dyskutujesz uczciwie, nie odnosisz się do tego co napisałem bo wolisz pisać o mnie... a właściwie nawet nie o mnie a o swoim fałszywym wyobrażeniu co do mojej osoby. To, ze protestuję nie chcąc być okradanym nazywasz brakiem empatii. No stuknij się w ten wielkoksiążęcy łeb. Już zapomniałeś jak żądałeś od pewnego forumowicza z minfinu (doku mu było?) pieniędzy?

Okazało się, że wybiórczą masz wrażliwość na złodziei bo protestowałeś kiedy okradali Cię czerwoni ale przyzwalasz na to czarnym. A ja żadnym z nich.
                                                  • xiazeluka Re: Skończyła się dyskryminacja Biedronia 24.06.13, 12:07
                                                    Mła przeczytał raz jeszcze Twoje pyśmo i Wielkoxiążęcy nań respons - i wszystko wydaje się być w najlepszym porządku. Mła skomentował dwie Twoje opinie.

Natomiast skowyt "a właściwie nawet nie o mnie a o swoim fałszywym wyobrażeniu co do
                                                    mojej osoby" to certyfikat Alzheimera: pokrak nie piszący o swoich urojeniach na temat innych to jak brak piasku na Saharze.
                                                  • pikrat Re: Skończyła się dyskryminacja Biedronia 24.06.13, 12:26
                                                    Moja Droga Gnido Dworska. Takiego jak ja nie jesteś godzien nawet w dupę pocałować, gdybym kiedyś w chwili słabości wyraził na to zgodę. Zatem idź człowiecze swoją drogą i już nie nudź bo zieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeewam sad
                                                  • piq a co sądzicie, tow. pokrak,... 24.06.13, 13:07
                                                    ...o pieniądzach wydawanych z budżetu na badania "postpłciowości", pisanie na ten temat doktoratów, zatrudnianie kadry naukowej, organizowanie konferencji, wykłady i ćwiczenia na studiach finansowanych przez budżet? "Postpłciowością" zajmują się tacy sami ateiści jak wy, tow. pokrak. Pewnie dlatego finansowanie przez budżet (czyli z naszych pieniędzy bez pytania nas o zgodę) tego intelektualnego góvvna wam nie przeszkadza i ani słowem się na ten temat nie zająknęliście. Przeszkadzają wam tylko związki wyznaniowe.

Wasze umysłowe lenistwo i starcze skretynienie sprawiają, że liczby bierzecie z biedroniego zadu, albowiem wysokośc "kosztów religii" w wypadku kk to według money.pl 1,82 mld zł w roku 2011, z czego gros to 1,2 mld zł na naukę religii w szkołach, a 0,52 mld na dotacje do uczelni, szkół, przedszkoli i ochronek, do których ma prawo każdy podmiot niepubliczny dopuszczony przez odpowiedni organ państwa do działalności (czyli gdyby wasza ateistyczna gmina założyła sobie ochronkę, to by też dostała).

Tam, gdzie jest wystarczająco dużo dzieci (min. 7 sztuk), budżet finansuje lekcje etyki (o tym zapomnieliście w waszym pustogłowym zapale).

Wystarczyłoby 10 sekund i uruchomienie mózgu, żeby sobie znaleźć potrzebne dane, zamiast p;erdo|;ć brednie.

Na religię (dobrowolną) uczęszcza w zależności od środowiska od 87,5% dzieci (Warszawa) do 98% we wsiach na wschodzie Polski. Chcecie demokracji, towarzyszu, to ją macie. Zaledwie około 12% rodziców chciałoby odesłania religii do salek katechetycznych (ja też).

Budżet finansuje również tak popierane ongiś przez lewicę i ateistów zajęcia "wychowanie do życia w rodzinie", z których rodzice niepełnoletnich i pełnoletnie dzieci mogą zrezygnować. Ile to kosztuje, towarzyszu pokrak? Rozliczcie no mi się tu raz dwa trzy, ile chrześcijanie dopłacają do pierdzielenia o tym, że pedalstwo jest normą, tylko zupełnie inną?

Tylko konkretnie proszę, bez tego waszego "mówi się o...". Biegusiem, pokrak.
                                                  • rycho7 Re: a co sądzicie, tow. pokrak,... 24.06.13, 18:54
                                                    piq napisał:

> ...o pieniądzach wydawanych z budżetu na badania "postpłciowości"

Nic mi nie wiadomo na temat takich badan. Aczkolwiek przyjmuje na slowo, ze takowe sa prowadzone. Jednym z problemow wspolczesnej nauki jest "specjalizacja" w przesuwaniu granic wiedzy poza rozsadny horyzont. Tematy prostsze zostaly juz po prostu wyeksploatowane. Jak chcemy miec naukowcow to musza oni z czegos robic dysertacje.

Horyzont wiedzy w naukach zwiazanych z ewolucja moze byc niezwykle zaskakujacy. Latwo to uporzadkowac poprzez wykorzystanie demokratycznej wiekszosci do referendum zakazujacego darwinizmu i kare glowna za obraze uczuc religijnych do kreacjonizmu.

Niebezpiecznie duza czesc funduszy na badania jest przechwytywana przez koncerny farmaceutyczne. Ewolucja zafundowala nam o ile dobrze to zrozumialem i zapamietalem juz ponad pol miliona sposobow smierci z pomoca nowotworow. Oczywiscie kazdy chce zyc jak najdluzej. Ja osobiscie conajmniej 5000 lat. To tak na dobry poczatek. Oczywiscie przy obecnym poziomie religianckiego odmozdzenia placic za leczenie maja inni niz chory czyli mityczne solidarne spoleczenistwo czyli podatnicy sterroryzowani przez panstwo.

W wydatkach spoleczenstw duza role maja skutki religianckiego odmozdzania poddanych/obywateli. Jest o czym dyskutowac ale nie ze mna. Mnie juz wystarczy obrazanie mnie jako idioty. Nie przeszkadza mi bycie idiota. Istotna jest raczej bezskutecznosc mojego rzucania grochem o sciane.

Istnieje calkiem spory zespol haselek wytrychow, ktorymi klajstrujecie komunikacje. Jako wykluczony w pewnym stopniu rozumiem nosicieli genetycznych wariacji plciowosci co nie znaczy, ze sie z nimi utozsamiam. Zwroc sie piq'u do swego spowiednika aby ekskomunikowal te twory Boze jako szatanskie wzwody.
                                                  • piq postpłciowość rzeczywiście wynalazły pokrakowe... 24.06.13, 23:36
                                                    ...koleżanki i wynaleźli pokrakowi koledzy. Twierdzą oni ni mniej ni więcej, że płeć sobie każdy wybiera sam, kiedy po pierwsze uświadamia sobie taką możliwość, po drugie czyta ich prace, a po trzecie decyduje się na podjęcie walki z przesądami w imię mniej więcej walki z grawitacją (czy coś takiego).
                                                    I tak dalej.
                                                    Jeśliś ciekawy, to masz tu krótki wykład tego, nad czym pracują różni idioci za publiczne pieniądze:
                                                    hodowlaidei.blogspot.com/2013/04/pec-i-postpciowosc-w-czasach-realnego.html
                                                    depot.ceon.pl/handle/123456789/1155
                                                    Dżender i kłijr. Ot co.
                                                  • rycho7 Re: postpłciowość rzeczywiście wynalazły pokrakow 25.06.13, 10:11
                                                    piq napisał:

> Twierdzą oni ni mniej ni więcej, że płeć sobie każdy wybiera sam

Nadajemy, no bo przeciez nie dyskutujemy, na zupelnie innych falach.

Rdzeniem Twojej powyzszej wypowiedzi jest slowo "Twierdzą". Ja wczesniej pisalem o skutkach spoza dwa sigma chaosu funkcjonowania ewolucji. Sa to plaszczyzny tak rozbiezne, ze jedynie moge przyjac do wiadomosci Twoja niechec do komunikowania sie.

> Jeśliś ciekawy

Jestem sklonny poskramiac swa ciekawosc. Po prostu wiem, ze w zbyt wielu dziedzinach fachowcy bardzo waskich specjalizacji nie sa w stanie przeczytac publikacji ze swej dziedziny. Slowa wylewaja sie szybciej niz pojedynczy czlowiek moze je przeczytac.

Ruletka natury "obdarowala" nas ponad pol milionem rodzajow nowotworow. W zakresie plciowosci zapewne jest mniej mozliwych kombinacji. Zaprzeczanie temu, ze jest to mozliwe pozostawiam Tobie i Tobie podobnym. Jak Bog chce kogos pokarac ...
                                                  • pikrat Re: postpłciowość rzeczywiście wynalazły pokrakow 25.06.13, 17:35
                                                    rycho7 napisał:

Jak Bog chce kogos pokarac ...

Tych dwóch pyskaczy ich Bóg (wielką literą bo to imię boga wink) pokarał tak wysokim ilorazem inteligencji, że nie rozumieją tego o czym czytają. Za to gęby (metafora) mają rozziawione od ucha do ucha. Kiedy nie ma dobrej odpowiedzi na postawiony problem imają się epitetów, wyzwisk itp. To najwięksi forumowi chuligani wszechczasów i z ochotą piorę ich po tych durnych pyskach a oni niczym masochiści przychodzą po nową porcję. smile
                                                  • pikrat Re: a co sądzicie, tow. pokrak,... 24.06.13, 19:22
                                                    Migiem to możesz mi naskoczyć. Następny "sojusznik" się znalazł: Zaledwie około 12% rodziców chciałoby odesłania religii do salek katechetycznych (ja też)..

Na samym początku napisałem, że nie ma dokładnych danych ile na zabawa w "życie wieczne" nas podatników kosztuje. Zgodziłem się z Luką, że kościół powinien (jeśli już musi) żyć z tacy a nie sięgać do wspólnej kasy. Zgadzam się z tobą, że religia powinna wrócić do salek katechetycznych.

W swoich przykładach nie podałeś jaki jest koszt zwolnień podatkowych. Nie podałeś też innych kosztów, np przekazywanie ziemi przez samorządy na wieczne nieoddanie. Akurat mieszkam w takim mieście gdzie takie łobuzerstwo (nazwijmy rzecz po imieniu - zdrada państwa) miało nie raz miejsce. Przekazano grunty o wielomilionowej wartości za symboliczną złotówkę. Jak uczciwie konkurować z firmami KK?

A w ogóle to powinniście obaj z Luką spróbować dostać się na plan kolejnych przygód bohaterów "Dumb and Dumber To". Może wreszcie udałoby mi się rozszyfrować który z was to głupi a który głupszy.

Adieu! smile
                                                  • piq liczby, pajacu, LICZBY,... 24.06.13, 23:38
                                                    ...bo jak zwykle wyjdziesz na zupełnego durnia.
                                                    Nie pasujesz albowiem intelektualnie do tego forum, bratku.
                                                  • pikrat Re: liczby, pajacu, LICZBY,... 25.06.13, 08:47
                                                    piq napisał:

> ...bo jak zwykle wyjdziesz na zupełnego durnia.
                                                    > Nie pasujesz albowiem intelektualnie do tego forum, bratku.

A ty pasujesz intelektualnie na szefa zespołu toalet miejskich w miejscowości do 100 tys mieszkańców, ale ci tego nie wypominam.
                                                    Powtarzam raz jeszcze, cymbale. NIKT NIE PROWADZI DOKŁADNYCH STATYSTYK. Czy to jest zrozumiałe? Powtarzam po raz kolejny, że piszę o SZACUNKACH. Strona wyzyskująca RÓWNIEŻ nie wie ile kasy dostaje, kiedy ich czasem jakiś bezczelny dziennikarz zagadnie. Za to wiedzą, że mają stanowczo za mało co widać, kiedy się na nich popatrzy.

Jako głupi (a może głupszy?) odpowiadasz na moje, niechby i słabe argumenty, argumentem w stylu "a w Ameryce Murzynów biją". Porównywanie badań nad płciowością, które kosztuje w skali kraju mniej niż hojny sponsor Amber Gold rzucił zakonnikom z wielomiliardowymi nakładami na handlarzy nadzieją o was, kochani głupcy źle świadczy.
                                                    I sobie z tym zostańcie... smile
                                                  • xiazeluka Re: liczby, pajacu, LICZBY,... 25.06.13, 09:45
                                                    Podsumowując, pokrak:

Nie wiecie ile, ale wiecie że więcej niż tam, gdzie także nie wiecie ile.
                    • wikul Re: Skończyła się dyskryminacja Biedronia 17.06.13, 14:25
                      pikrat napisał:

> Takich strat praktycznie nie ma. Zwiększenie płodności Bolandii wygeneruje tylk
                      > o większe koszty na wychowanie i wykształcenie. Potem dorodna młodzież będzie z
                      > braku zajęcia stała po bramach lub pojedzie budować inne niż polska gospodarki
                      > . Nie wszyscy załapią się na seminaria i etaty kapelanów nieistniejących jednos
                      > tek wojskowych.

Twoje antyklerykalne zaślepienie doprowadziło cię na pozycję obrońcy pedalstwa. Szkoda.
                      A ile spustoszenia i do ilu strat (nie tylko moralnych) doprowadziła działalność np.tego osobnika, który zamiast siedzieć w kryminale byczy się na wolności.

www.wprost.pl/ar/404117/Znany-dyrygent-pedofil-jest-na-wolnosci-zamiast-siedziec-w-wiezieniu/
                      • pikrat Re: Skończyła się dyskryminacja Biedronia 18.06.13, 18:19
                        Drogi Przyjacielu, wiem, ze trudno Ci to zrozumieć ale zrób wyjątek i się postaraj. Otóż: nigdy nie broniłem pedała Paetza - a przeciwnie było wiele razy.
                        Opisany przypadek dyrygenta poznańskich Słowików to przypadek pedofilii. Jestem wrogiem pedofili w stopniu wyższym niż kościoła.

Jak zatem widzisz, moje "antyklerykalne zaślepienie" pozwala mi na prawidłową ocenę zjawisk, o których raczyłeś napisać.
                        • wikul Re: Skończyła się dyskryminacja Biedronia 18.06.13, 19:23
                          pikrat napisał:

> Drogi Przyjacielu, wiem, ze trudno Ci to zrozumieć ale zrób wyjątek i się posta
                          > raj. Otóż: nigdy nie broniłem pedała Paetza - a przeciwnie było wiele razy.

Nie broniłeś bo jest kapłanem. Zresztą, jak by surowo nie oceniać jego niecne praktyki to dotyczą one osób pełnoletnich.

> Opisany przypadek dyrygenta poznańskich Słowików to przypadek pedofilii.
                          > Jestem wrogiem pedofili w stopniu wyższym niż kościoła.

Ściśle trzecz biorąc Krollop został skazany za molestowanie nieletnich a nie za pedofilię. Jest tajemnicą poliszynela (zwłaszcza w Poznaniu) że Krollop to znany poznański pedał posiadający wówczas stałego partnera. O homoseksualizmie Kroloppa wiedzieli wszyscy, ale nikt nie chciał uwierzyć, że molestował oddane mu pod opiekę dzieci. www.wprost.pl/ar/404034/Chor-AIDS-i-pedofilskie-wideo/
                          I niezależnie jak mocno środowisko homosi by protestowało to każdy homoś, jak wieść gminna niesie, "lubi młode mięsko" i nikomu nie zagląda w dowód a raczej zupełnie gdzie indziej.

> Jak zatem widzisz, moje "antyklerykalne zaślepienie" pozwala mi na prawidłową o
                          > cenę zjawisk, o których raczyłeś napisać.

Sam fakt że przywołałeś Paetza zprzecza twoim deklaracjom. Paetz molestował dorosłych a nie nieletnich.
                        • wikul Re: Skończyła się dyskryminacja Biedronia 18.06.13, 19:28
                          pikrat napisał:

> Jak zatem widzisz, moje "antyklerykalne zaślepienie" pozwala mi na prawidłową o
                          > cenę zjawisk, o których raczyłeś napisać.

Jest takie powiedzenie, jak ci kolejny człowiek mówi że jesteś pijany, idź się połóż.
                          • pikrat Re: Skończyła się dyskryminacja Biedronia 18.06.13, 19:57
                            Z uporem godnym lepszej sprawy... Wątek jest o pedałach a nie o pedofilach.
                            To, że niektórzy pederaci lubią "młode mięsko" nie jest przedmiotem rozważań w tym wątku. Jeśli założysz taki wątek chętnie w nim udzielę poparcia dla Twojego oburzenia, ponieważ pisząc o pedofilach musimy brać pod uwagę, że nie wszyscy pedofile lubią chłopców. Są tacy, którzy lubią dziewczynki, na przykład ten "pasterz" www.tvn24.pl/wideo/z-anteny/ksiadz-pedofil,199046.html?playlist_id=15619
                            • wikul Re: Skończyła się dyskryminacja Biedronia 18.06.13, 20:06
                              pikrat napisał:

> Z uporem godnym lepszej sprawy... Wątek jest o pedałach a nie o pedofilach.
                              > To, że niektórzy pederaci lubią "młode mięsko" nie jest przedmiotem rozważań w tym wątku. Jeśli założysz taki wątek chętnie w nim udzielę poparcia dla Twojego oburzenia, ponieważ pisząc o pedofilach musimy brać pod uwagę, że nie wszyscy pedofile lubią chłopców. Są tacy, którzy lubią dziewczynki, na przykład ten "pasterz" www.tvn24.pl/wideo/z-anteny/ksiadz-pedofil,199046.html?playlist_id=15619

No własnie, watek jest o pedałach a konkretnie o Biedroniu ale ty z uporem godnym lepszej sprawy wekslujesz go na księży. O patologii u kapłanów zakładałem niejeden krytyczny wątek ale ten jest o Biedroniu.
              • rycho7 wypadek przy pracy nieznanych sprawcow 17.06.13, 10:02
                dachs napisał:

> z utopieniem Popiełuszki przez władze państwowe

Władze państwowe z historycznej perspektywy okazaly sie nieskuteczne jak Adolf. Nieudacznicy na pohybel!

Popieluszko durnie sie szarpal w bagazniku zwiazany wezlem jenieckim. Udusil sie sam bo mu partacze dali taka mozliwosc wiazac.

Herkulesowa nauczka jest "kto dzieckiem w kolysce...".

Polityczna kleska jest dawanie mozliwosci tworzenia meczennikow. Meczennikow mozna unieszkodliwic redukujac targiet lykaczy ognia.
              • snajper55 Re: Skończyła się dyskryminacja Biedronia 17.06.13, 20:44
                dachs napisał:

> Snajperze, nawet Ty ze swoją lewicową wrażliwością musisz jednak przyznać, że p
                > orównywanie oplucia Biedronia przez jakiegoś oszołoma, z utopieniem Popiełuszki
                > przez władze państwowe jest - łagodnie formułując - nietrafione.

Nie porównuję. Zwracam uwagę do czego prowadzi twój styl wnioskowania, kojarzący chodzenie na demonstrację z chęcią bycia pobitym, z chęcią zostania męczennikiem.

"Zachowując styl Borsuka trzeba by napisać, że spełnili marzenia Popiełuszki o tym, aby zostać męczennikiem."

S.
                • dachs Re: Skończyła się dyskryminacja Biedronia 17.06.13, 23:03
                  snajper55 napisał:

> "Zachowując styl Borsuka

Nie chodzi o styl borsuka tylko o poważną zmianę w rzeczywistości. A rzeczywistość jest taka, że aby zaistnieć trzeba być dyskryminowanym. Stąd dyskryminowany jest Kaczyński, Biedroń, Pietrzak, Środa, Agnieszka Holland - ta to chyba najbardziej jest dyskryminowana, zaraz po Rydzyku i wielu wielu innych.
                  Dyskryminowana jest Henryka Bochniarz. Po co nie wiadomo, widać to jest jej do czegoś potrzebne. Może po to, by ją reklamowano wspaniałą menadżerkę (Irena Eris nie jest dyskryminowana, ale ona robi prawdziwe pieniądze).
                  Jak przestaną być dyskryminowani skończa sie, przestaną sie liczyć.
                  I to jest zasadnicza różnica z czasami w których działał Popiełuszko. Młodzi tego nie wiedzą, a jak widać niektórzy starzy popadli w sklerozę.
                  • rycho7 da liegt der Hund begraben 18.06.13, 06:54
                    dachs napisał:

> I to jest zasadnicza różnica z czasami w których działał Popiełuszko.

Zasadnicza różnice widzisz Ty Borsuku. Do innych stosujesz metode "wicie, rozumicie Towarzysze" polaczona z "jak nie wiesz jak sie zachowac to zachowaj sie przyzwoicie". Ja bedac z natury czlowiekiem nieprzyzwoitym nie naleze do Twojej towarzyskiej hewry. Nie dostrzegam tej zasadniczej roznicy. A sadze, ze w zakresie komunikacji miedzyludzkiej istotne jest zrozumienie tego co i jak myslisz.

Popieluszko dzialal w biznesie przyciagania uwagi, narzucania swojego systemu wartosci, zwalczania konkurencji. Dokladnie to samo robia inni przez Ciebie wymieniani. Czy chodzi o to, ze jedynie Twoj cel uswieca srodki? Czy Twoja/Wasza przyzwoitosc polega na stosowaniu nieswietych srodkow? Czy widzom, rozumiom to Towarzysze z Twojej hewry? Z moze to jedynie domyslne, milczace rytualne potwierdzanie glebi boskiej niewiedzy?
                  • snajper55 Re: Skończyła się dyskryminacja Biedronia 18.06.13, 09:13
                    dachs napisał:

> Jak przestaną być dyskryminowani skończa sie, przestaną sie liczyć.

Zawsze byli dyskryminowania, ba, dawniej byli nawet penalizowani. Teraz walczą o to, aby to się skończyło. Aby byli traktowani tak samo jak heterycy. I tak jak Murzyni czy kobiety osiągną to w końcu. Także u nas.

Nie zauważyłeś, że kopiujesz antysemicki sposób argumentowania? Oni tak piszą o Żydach. (Dla mających problemy ze zrozumieniem tekstu pisanego: nie twierdzę, że Borsuk jest antysemitą).

S.
            • wikul Re: Skończyła się dyskryminacja Biedronia 17.06.13, 14:15
              snajper55 napisał:

> wikul napisał:
              >
              > > Gratuluję porównania. Rzeczywiście męczeństwa Biedronia i Popiełuszko to
              > adekwa
              > > tne porównanie. Nie sądziłem że dożyję takich czasów.
              >
              > Zachowujesz się lak ludzie oburzający się na Wojewódzkiego, że Ukrainki obraził
              > . Albo tych oburzających się na Palikota za sztucznego penisa.

Nie brnij w absurdy. Co ty Rycho jesteś ? Co ma błazen Wojewódzki do ks.Popiełuszki dzięki któremu możesz wypisywać tutaj co chcesz. Trzeba było jeszcze do porównań z Biedroniem zaproponować Kuronia, Frasyniuka, Bujaka itp.
              • snajper55 Re: Skończyła się dyskryminacja Biedronia 17.06.13, 20:53
                wikul napisał:

> Nie brnij w absurdy. Co ty Rycho jesteś ? Co ma błazen Wojewódzki do ks.Popiełu
                > szki dzięki któremu możesz wypisywać tutaj co chcesz. Trzeba było jeszcze do po
                > równań z Biedroniem zaproponować Kuronia, Frasyniuka, Bujaka itp.

Dla ułatwienia wytłuszczę fragmenty, których czytając nie należy pomijać.

"Zachowując styl Borsuka trzeba by napisać, że spełnili marzenia Popiełuszki o tym, aby zostać męczennikiem."

To Borsuk chodzenie na manifestację kojarzy z żądzą zostania męczennikiem. Ja nie uważam, aby to właśnie ta żądza motywowała ludzi do manifestowania czy organizowania mszy za ojczyznę.

S.
    • pikrat Re: Skończyła się dyskryminacja Biedronia 17.06.13, 07:33
      To wina pobitego?! - Hmmm..... obserwuję Twój "rozwój" z rosnącym przerażeniem... Do czego Cię ten kościółek doprowadzi jeszcze. A a' propos kościółka - zastanawiam się czy gdyby jakieś bojówki ateistyczne obiły mordę Paetzu to też byś się cieszył czy byłby to zamach na " świętych obcowanie"?
      • dachs Re: Skończyła się dyskryminacja Biedronia 17.06.13, 08:16
        Pikracie,
        jak biskup jest pedałem to bardzo źle, ale jak pedał dla niektórych staje się "biskupem", to już gorzej niż fatalnie.
    • xiazeluka Co to za bełkot? 17.06.13, 08:06
      <i>- Zostałem właśnie <b>pobity</b> przez jakiegoś <b>homofoba</b> w centrum Warszawy - napisał w nocy na "Twitterze" Robert Biedroń. W sprawie pobicia zatrzymane zostały <b>dwie osoby</b>. </i>

Towarzysz pedał do 2 zliczyć nie umie?

Przypominam, że to nie pierwsze "pobicie" tego zboczeńca:

www.youtube.com/watch?v=Hg7zB2ZNVqE
      Ależ wtedy kwiczał...

"Pobity" wczoraj tow. Biedroń w dobrej formie wyskoczył już przed kamery, składając swoje oświadczenie z deklinacji nic nie znaczącego słówka "homofobia" oraz interpunkcji:

www.youtube.com/watch?v=XVK3F9mMx7A
      A propos, widzicie gdzieś na jego buźce ślady "skopania po twarzy", o których z przejęciem donosił tow. Dębski? Albo przynajmniej śliwkę po ciosie w ryj, o którym wspomniał sam zainteresowany?

Swoją drogą policja nie mówi o "pobiciu", lecz "naruszeniu nietykalności".
    • perla Snajper to wstrętny homofob jest 17.06.13, 17:53
      www.polonika.fr/wiadomosci/1176-we-francji-zakazuj-sow-ojciec-i-matka.html

+++++++++++++++++++
      Snajper całe życie używał homofobicznych słów "ojciec" i "matka", czyli jest homofobiczną świnią.
      A przy okazji, jeżeli ktoś miał jakiekolwiek wątpliwości. Ten zakaz to ewidentny dowód, że nie chodzi o tolerancję lecz o ideologię.
      Bo zakaz używania słów "ojciec", "matka", to brak tolerancji wobec tych, którzy chcą tak nazywać swoich rodziców właśnie.
      • wikul Re: Snajper to wstrętny homofob jest 17.06.13, 19:20
        perla napisał:

> A przy okazji, jeżeli ktoś miał jakiekolwiek wątpliwości. Ten zakaz to ewidentn
        > y dowód, że nie chodzi o tolerancję lecz o ideologię.
        > Bo zakaz używania słów "ojciec", "matka", to brak tolerancji wobec tych, którzy
        > chcą tak nazywać swoich rodziców właśnie.

Kiedyś się krygowali. Biedroń mówił że tylko homozwiązki i nic więcej. Teraz jeden z ideologów homosi niejaki Legierski otwarcie stwierdził co jest ich celem. Pierwszy etap to homozwiązki, następnym adopcja, kolejnym pewnie to co zalinkowałeś, ostatnim ... nikt nie zna.
        Swoją drogą Hollande być nieźle popie...nym żeby decydować się na coś takiego mając w pamięci niedawne demonstracje, starcia, aresztowania i samobójstwa w obronie tradycyjnego modelu rodziny.
        • perla nie tylko we Francji 18.06.13, 10:39
          Brytyjskie szkoły czeka wielka rewolucja. Nauczyciele właśnie otrzymali nowe wytyczne, jak mają się zachowywać na lekcjach. Najważniejsza z nich to zakaz używania w obecności uczniów słów „mama” i „tata”. Zamiast nich mają obowiązywać „rodzice”. Wszystko po to, by – jak argumentowano – dzieci w wieku od czterech do siedmiu lat mogły się nauczyć, że niektórzy ich koledzy mają np. dwie mamy.

Nowe wskazówki przedstawił wczoraj brytyjski minister ds. dzieci, szkół i rodziny Ed Balls. Są zgodne z propozycją homoseksualnej organizacji Stonewall, która mocno za nimi lobbowała. Balls ogłosił je, by – jak argumentował – dzieci nabrały większej świadomości, że istnieje coś takiego jak pary tej samej płci.

Zalecenia ministra dotyczą szkół podstawowych i średnich. W tych pierwszych nauczycielom poradzono m.in., by nie używali wobec chłopców zwrotów typu „bądź mężczyzną”. W tych drugich zaś zalecono wprowadzenie do programu nauczania lekcji o związkach homoseksualnych i prawach gejów do adopcji. Dzieci mają się też uczyć, by nie używać słowa „gej” jako przezwiska. Również każde wypowiedzenie słowa „gej” przez nauczyciela ma być traktowane niemal jak przejaw rasizmu.

Co na to rodzice? Stonewall podaje lakoniczną odpowiedź na wypadek, gdyby rodzicom nie podobały się zalecenia: „Bez względu na ich poglądy powinni zrozumieć, że szkoła ponosi odpowiedzialność za bezpieczeństwo dzieci”. Ostatnio coraz częściej dochodziło do sytuacji, w których brytyjscy uczniowie byli karani za użycie podobnych zwrotów. Dziesięcioletni chłopiec był przesłuchiwany przez policję za to, że w e-mailu zwrócił się do kolegi per „geju”.
          • oleg3 Re: nie tylko we Francji 18.06.13, 11:01
            > Dziesięcioletni chłopiec był przesłuchiwany p rzez policję za to, że w
            > e-mailu zwrócił się do kolegi per „geju”.

A po co przesłuchiwać? Wystarczy przypie...ć homofobowi, tak by mu kredki z tornistra wyleciały.

I to wszystko w państwie, którego konserwatywny premier zaleca żołnierzom, by dla własnego bezpieczeństwa, nie chodzili po stolicy w mundurach.
            • perla Re: nie tylko we Francji 18.06.13, 11:47
              oleg3 napisał:

> I to wszystko w państwie, którego konserwatywny premier zaleca żołnierzom, by d
              > la własnego bezpieczeństwa, nie chodzili po stolicy w mundurach.

to wszystko w państwie, w którym policjant zatrzymuje 18 letniego kierowcę i każe mu zdjąć brytyjską flagę przymocowaną do anteny auta, gdyż to obraza muzułmanów właśnie.
              • wikul Re: nie tylko we Francji 18.06.13, 12:04
                No to tylko pogratulować Angolom premiera i rządu. Margaret Thatcher się w grobie przewraca.
                • rycho7 z tak sie dobrze zarlo 18.06.13, 12:16
                  wikul napisał:

> Margaret Thatcher się w grobie przewraca.

https://2.bp.blogspot.com/-vTniTZxL5K0/UG37I6q5S1I/AAAAAAAAIvo/fVPdgfVdvdY/s1600/niedenthal_czasapokalipsy.jpg

Kazdy znal swoje miejsce w szeregu zelaznych piesci. Cichcem smy sie popierali.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka