Gość: Aiki a to debil... IP: *.bas1.prp.dublin.eircom.net 08.08.04, 22:46 tylko w tym kraju jest to mozliwe by taki gnój byl ksiedzem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CelibatToZboczenie Jankowski to CYNICZNY SKURW.SYN IP: *.attu.pl / *.attu.pl 08.08.04, 22:48 wykorzystujący bardzo sprawnie, podobnie jak Lepper, Rydzyk i im podobni, bezdenną głupotę dużej części Polaków do własnych, biznesowych celów. Trzeba być zaślepionym oszołomem, albo zwykłym debilem, żeby tego nie widzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kontiki ''Kosciól to ja'' aministranta caluję w usta IP: *.jaroszowka.sdi.tpnet.pl 08.08.04, 22:50 Ksiądz dobrodziej Objął dobrodziej blondynka o oczach jak szafiry Całuje, dotyka, ach czemu on taki wstydliwy? Napiera mocniej nieco, szepcze czule do uszka Dziecko, z księdzem można, jam wszak jest boży sługa Wyrywa się chłopczyk mały, coś niecoś on już słyszał Będziesz się w piekle smażył, do ucha mu wydyszał Uciekło pachole z plebani, nikomu nie powie Będą go wszak mieli za nic gdy ktoś się o tym dowie Mijają lata długie, a skargi ślą parafianie Biskup nie rady temu, brat przeniesienie dostanie Pojechał więc ksiądz dobrodziej na drugi koniec kraju I robi dalej co lubi, co robić miał w zwyczaju Tu ludzie są pobożni przed księdzem respekt czują Nie będą skarg słać nigdzie, choć tego nie aprobują Kruszy się jednak nagle powszechna zmowa milczenia Czy jednak szafirooki uwolni się od cierpienia? Nie umiem w subtelne słowa przyoblec mego gniewu Śpiew syren niech zostanie domeną prawdziwych poetów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chłopak Re: "pocałunki na pożegnanie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 22:55 wszystkie moje nauczycielki na koniec roku szkolnego "całowały mnie na pożegnanie". czy to pedofilia? mam to gdzieś zgłosić na policji lub prokuraturze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mentos Re: "pocałunki na pożegnanie" IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.04, 22:57 jeśli miało to miejsce nie w szokle a w sypialni i nie miałeś 15 lat to piwinieeś zgłosić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chłopak Re: "pocałunki na pożegnanie" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.04, 23:00 przed piętnastka całowały nawet bardziej. a, że nie w sypialni tylko w szkole to chyba jeszcze większe zło? przecież nie ma nic gorszego nic wykorzystywanie przewagi służbowej czy stosunku podporządkowania w miejscu pracy? one tam pracowały a ja byłem podporządkowany... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mentos Re: "pocałunki na pożegnanie" IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.04, 23:01 dobre...hehe Odpowiedz Link Zgłoś
ssech84 Re: Ks. Henryk J.: Nie poddam się nagonce 08.08.04, 23:04 "Jestem biedny jak ks.Jankowski" - znacie to?! no comment Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ministrant [...] IP: *.piekary.net / *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.04, 23:07 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: IGI KTO JESZCZE WIERZY PSYCHOLOGOM, KSIEZOM .. IP: *.astermedia.pl / *.astermedia.pl 08.08.04, 23:07 I INNYM GNOJOM??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TO BEDZIE PASZTET UGOTOWAC RABAJA W KOTLE Z LEWAKAMI IP: *.sympatico.ca 12.08.04, 02:28 Pasztet z zajaca to tak jak pasztet z rabaja lub muzulmanina. Muzulmanie bardzo szybko przyzwyczajaja sie do okowity i parowek z wieprzowiny. Pasjami lubia jedzenie koszerne. Ogolnie to Arab to madry czlowiek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bum Re: Pralat rasista... IP: 129.81.192.* 08.08.04, 23:14 Pralat Jankowski i jego pelne jadu, i rasizmu wypowiedzi to wstyd dla Polski i kosciola!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parafianin Re: Ks. Henryk J.: Nie poddam się nagonce IP: *.dsl.snfc21.pacbell.net 08.08.04, 23:15 - Perfidny, szatański spisek judeokomuny wymierzony w Kościół - tak ksiądz Henryk Jankowski podsumował- ; winny czy nie ale mozemy byc pewni ze doczekalismy sie prawdziwego "chrzescijanskiego" duszpasterza. jakiz piekny przyklad godnosci osobistej i poswiecenia wartosciom kosciola do nasladowanie. kto nastepny wysle swoje dzieci do wielebnego po nauki? Odpowiedz Link Zgłoś
dwpp Re: Ks. Henryk J.: Nie poddam się nagonce 08.08.04, 23:18 Ksiądz Jankowski ma całkowita rację.Kolejna zagrywka na odwrócenie uwagi społeczeństwa od tego co sie naprawde dzieje, od eksterminacji narodu,która prowadza pewne kregi rządzących. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juta [...] IP: *.79.159.53.adsl.suoe.tiscali.dk 08.08.04, 23:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juta Re: Ks. Henryk J.: Nie poddam się nagonce IP: *.79.159.53.adsl.suoe.tiscali.dk 08.08.04, 23:22 czy czlowiek chory na nienawisc, wrecz szalony z nienawiscie moze byc opiekunczy, wrecz nadopiekunczy? To leci swirem. Ale najlepsza jazda bedzie jesli namietnie calowani prze Henrysia ministranci sa z pochodzenia Zydami. Wtedy ksiezulek sobie usta wyparzy w kwasie solnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ats [...] IP: *.3.14.vie.surfer.at 08.08.04, 23:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pancogito Re: Ks. Henryk J.: Nie poddam się nagonce IP: *.client.comcast.net 08.08.04, 23:41 Czcigodny Ksieze Pralacie, Czy to nie czas aby porozmawiac o spisku Jezuza, Zyda, ktorego jestes agentem, a moze sie myle, moze wystepujesz tylko w swoim imieniu, zaslaniajac sie Nim, moze masz w nosie takich jak ja Zydow, po Jego stronie......dosyc juz tego skompromitowanego komunistycznego hasla, dosyc juz tej niby "zydokomuny", to juz dawno minelo i nie istnieje, ale Jezus, ale Zydzi, ale ludzie, tacy jak ja, co powiesz na to Ksieze Pralacie i co powiecie Wy, zamieszkujacy ten kraj? Ludzie opamietajcie sie poki czas!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t [...] IP: *.block.alestra.net.mx 09.08.04, 09:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysiek Re: Ks. Henryk J.: Nie poddam się nagonce IP: *.prenet.pl 08.08.04, 23:44 Z tego wynika, że sprawa się rozmyje, ograniczy się do niepedagogicznego postępowania prałata i dziennikarze będą musieli przepraszać bursztynka. To jest nasz wolny, demokratyczny wymiar sprawiedliwości! Bojący się czarnych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: Ks. Henryk J.: Nie poddam się nagonce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.04, 23:49 Pedofile, oszuści podatrkowi, homoseksualiści, tolerowani przez Watykan, przed którymi drży prokurator, policja, sądy. Czarne wrony, mafia ruska to pikuś przy nich. Wyrywają haracze od emerytów,za pogrzeb ( po co oni tam potrzebni?)za chrzciny ( a dziecko ich potrzebuje?), za śłub ( po co oni do tego?)za tzw. kolędę ( forsa na boku do kieszeni) za każdy papierek z pieczęcią krzyżakowoskich księży, a zasłaniają się Bogiem, itp... Boso ich pogonić, dać 500,- zł i do roboty, anie pozwolić im sadzić się jak tłuste prosiaki. Paetz, Rockefeller Rydzyk, Jankowski. Do pierdla ze zboczeńcami, niech tam się wyżyją. Już nie wiedzą co robić durnego, to przestępcom dadzą kaucję, a biednym dać grubasy. Puste beczki tłuszczu ubrane jak kukły. NIe płacić darmozjadom. Pedofilom ucinać interesy, oszustom podatkowym zabrać lewy dobytek, a ich na księżyc. WIoooooo! Bez was będzie lepiej i taniej. Agata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jagoda Re: Ks. Henryk J.: Nie poddam się nagonce IP: *.sptelek.com.pl 09.08.04, 00:17 Agatko, ulżyłaś sobie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pies Re: Ks. Henryk J.: Nie poddam się nagonce IP: *.cytanet.com.cy 08.08.04, 23:50 spoko henryk.kolo troche pije i wszyscy o tym w gdansku wiedza(bo kto w gdansku nie pije?,tkie historyczne miasto,w sumie tez jestem w tej chwili pijny)ale zeby molestowac?raczej nie.to narcyz na maksa i nikogo procz siebie niemoglby obdarzyc zywszymi emocjami.a z drugiej strony zbudowal hospicjum i szkole i sciaga kaske z calego swiata.a ze to kuje w oczy/ sorki, nie wasza kaska.dobry chlop.z zasadami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spoko Re: Ks. Henryk J.: Nie poddam się nagonce IP: *.arcor-ip.net 09.08.04, 00:19 taki drobny pijaczyna jest jankowski ? Psie ? Jesli jestes pijany to ....rozumiem. To o to chodzi ...on nie obdarza emocjami a prezentami ....ktore wymagaja wdziecznosci. I dlatego psie ze "wybudowal" hospicjum i szkole nalezy mu sie troche w zamian? "Sciaga" kase i mial z tego wymierne korzysci - nie kluje w oczy. Uwazam ze jesli ktos ciezko pracuje i zgodnie z powolaniem to nie zalowalbym niech odpoczywa w najlepszych hotelach i jezdzi dobrymi samochodami ale.....bez chlopcow nastoletnich - to nie moze byc akceptowalna "zaplata" Chlop z zasadami ? Opowiedz nam psie cos o tych zasadach . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Petro Do odpowiedzialnych na forum na GW!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.04, 00:21 Dlaczego na łamach forum Wyborczej, administratorzy notorycznie pozwalają na umieszczanie tekstów w wulgarny sposób obrażających Katolików, Kościół, Papieża, Kapłanów???? Czyż nie jest to łamanie prawa, które nie zezwala w Polsce na obrazę uczuć religijnych????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mentos Re: Do odpowiedzialnych na forum na GW!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.04, 00:35 "obraza uczuć religijnych"???lecz się chłopie...ten przepis w kk to farsa.jeszcze jeden dowód włazidupstwa kościołowi.równie dobrze to mnie cały ten wasz katolicyzm może "obrażać religijnie",a zachowanie niektórych "kapłanów" to powinno obrażać moralnie i to każdego!!! a nazywanie "obrazą uczuć rel."tego ,że ktoś niepochlebnie wypowiada się o waszym bogu na ziemi-panu Wojtyle to już czysta farsa.Mam pełne prawo żywić negatywne uczucia za cynizm i obłudę-zarówno do niego jak i całej jego "firmy"...no chyba że powstała już nowa oficjalna religia- WOJTYLIZM...gdzie wyznajecie "papę" a nie "Boga w Trójcy Jedynego"...śmieszni jesteście katole więc się nie dziwcie że się ludzie z was śmieją <lol2> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danny MENTOS NIE KOMPROMITUJ SIE, PROSZĘ IP: 66.225.241.* 09.08.04, 02:06 Teraz polecasz 'fakty i mity'. Kiedyś polecałeś 'Złego',co? 'FiM' to redakcja-miejsce pracy mordercy Piotrowskiego i czerwonej zbieraniny najgorszych politruków siejących nienawiść religijną. Oni piszą jeszcze lepsze teksty niż, niby z innej półki, można było znaleźc w 'Protokołach mędrców syjonu'. Ja wiem że 'Gazeta' jest socjalistyczna, ale bez przesady, wez se na jakis 'Nie' skocz czy inny szmatlawiec. Bo te Fakty i Mity to maja tyle wspolnego z faktami, co ty z rozumem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juta Re: Do odpowiedzialnych na forum na GW!!!!!!!!!!! IP: *.79.159.53.adsl.suoe.tiscali.dk 09.08.04, 00:37 Petro, zgodnie z twoja logika wszystkie antyzydowskie posty tez sa sprzeczne z prawem i powinny byc blokowane.Jedni obrazaja katolikow, inni obrazaja Zydow i gejow,a jeszcze inni Wisle Krakow, mamy troche wolnosci .Enjoy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotruś Re: Do odpowiedzialnych na forum na GW!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 00:43 he he Juta, dobrze, że to tylko forum. gdyby to była ulica pewnie wszyscy by sie pozagryzali jak rotwailery spuszczone z łańcucha... "Człowiek to brzmi dumnie"...Który pacan to powiedział? Odpowiedz Link Zgłoś
enver1 Re: Do odpowiedzialnych na forum na GW!!!!!!!!!!! 09.08.04, 02:43 Co ty Petro nie wiesz gdzie żyjesz? Jeżeli ksiądz katolicki uczy nienawiści, to mamy patrzeć na to spokojnie. Gdy ktoś atakuje kościół to jest obraza uczuć religijnych, gdy dostojnicy kościoła atakują ludzi, których uważają za Żydów to jest wszystko w porządku. Mentalnośc Kalego i twoja pieprzony snobie i "uduchowiony" lizaczu kościelnych tyłków... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: putin Re: Ks. Henryk J.: Nie poddam się nagonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 00:23 nie jestem fanem JAnkowskiego, ale to był perfidny, lewacki atak. Dlaczego nikt nie sprawdzi pogłosek o pederastycznych orgiach Leszka Millera i jego kliki ( Czarzasty, Kwiatkowski. Kluczyk) na Mazurach w posiadłościach niejakiego Rywina (pseudo Lewina). Takie plotki krążą po kraju i oczywiście Gazeta ich nie sprawdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sting Re: Ks. Henryk J.: Nie poddam się nagonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 00:27 to ciekawe, ale o Kulczyku i Kwiatkowskim rzeczywiście słyszalem...o Jankowskim zresztą też, tyle, że nie małolatów lubi a wogóle, że jeste gejem. Ale Miller? :o Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poboznyJASIO [...] IP: *.dsl.emhril.ameritech.net 09.08.04, 00:29 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sting Re: Ks. Henryk J.: Nie poddam się nagonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 00:35 też tak sądzę Jasiu, jak byłbym księdzem-gejem to nie obwieszałbym się jak choinka...mądry za bardzo to on chyba więc nie jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trochę wstydu Re: Ks. Henryk J.: Nie poddam się nagonce IP: *.jgora.dialog.net.pl 09.08.04, 00:37 CO ZA POTWORNY ANTYSEMITA ! WSTYD MI ZA TEGO ZBOCZEŃCA Z MOJEJ OJCZYZNY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mateusz Re: Ks. Henryk J.: Nie poddam się nagonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 00:42 Czy zdjęcie nauczyciela obejmujacego uczennice 17-letnie, gdyby ukazało się w internercie, nie wywołałoby komentarzy o molestowaniu podopiecznych? A obejrzyjcie zdjęcia z pielgrzymki, na których ksiądz z Chełma w cywilu obejmuje się z dziewczętami danymi mu pod opiekę przez rodziców? Jak to skomentować? odsyłam pod adres www.kuria.lublin i zdjęcia z pielgrzymiki grupy nr 17. Czyli istnieją u nas grupy, którym wszystko uchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotruś Re: Ks. Henryk J.: Nie poddam się nagonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 00:47 he he, to ma być ten grozny zboczeniec? www.kuria.lublin.pl/pielgrzymka/2004/picture.php?day=20040801&num=006&pic=DSC00023.JPG na stos z nim, na stos... ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krok Re: Ks. Henryk J.: Nie poddam się nagonce IP: *.sympatico.ca 09.08.04, 00:51 ...domniemane "pedofilskie" zapedy Jankowskiego oczywiscie powinny byc roztrzygniete przez sad..ale......prosze uwaznie przyjrzec sie slowom J....ktore wypowiedzial starajc sie bronic (a wlasciwie pograzajac sie bardziej ).."wyjdzmy z bagna Zydow i judeokomuny "...slicznie powiedziane....jak przystalo na ksiedza.....az sie prosi ten ksiedzyna z butami do nieba....podczas gdy tak naprawde ten lobuz i rozrabiaka( juz tylko za to zdanie )..w normalnym panstwie polecialby z hukiem w odstawke.....dopoki polski kler i spoleczenstwo bedzie tolerowac takie skandaliczne wypowiedzi...to odbieram Polske ..jako posmiewisko Europy....zajezdza koltuneria i...chamstwem...ladnych ma Polska ksiedzy......gratuluje wszystkim lacznie z polskim episkopatem Krok ps...jestem katolikiem i dlatego wlasnie nie moge sie pogodzic z obecnoscia ksiezy typu....Jankowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mentos Re: Ks. Henryk J.: Nie poddam się nagonce IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.04, 01:01 termin"katole"w mojej wypowiedzi odnosi się właśnie do tej "ciemnoty" wierzącej w papieża i broniącej typków w stylu "bursztynka".Nic nie mam i nigdy nie miałem do prawdziwych Katolików wyznających Boga i starających się żyć zgodnie z naukami założycieli crześcijaństwa(choć sam tej religii nie wyznaję).Tym bardziej nie mam zamiaru atakować katolików mieszkających poza Polską.Masz zupełną rację "Krok" w Polsce już tylko kołtuneria chamstwo i odstępstwo od waszej wiary...ale jak się bronić przed tym chamstwem???Odpowiedź chyba jasna... choć nie dziw się (nie mieszkasz tu)że czasem nerwy poniosą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t [...] IP: *.block.alestra.net.mx 09.08.04, 09:37 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t Re: katolik od urzedowania jestes :-P IP: *.block.alestra.net.mx 09.08.04, 09:35 pamietamy.tripod.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zwisamulacha Re: Ks. Henryk J.: Nie poddam się nagonce IP: *.proxy.aol.com 09.08.04, 01:02 Pan k. Jankowski juz mial sporo nagrabione przeciwko Zydom, cos smierdzi dalej... Skonczylo sie nagana jego przelozonego...! Czas najwyzszy uciszyc ksiedza Pralata! za zaslugi stanu wojennego nikt nie moze byc ponad prawem! A swoja droga Celibat czyni to co czyni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol [...] IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 09.08.04, 01:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotruś Re: wy podłe rzydy z sld dajcie pokój Ojcu Prałat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 01:15 oj ty bałwanku... Jezus był Żydem, Maria była Żydówką, pierwszy papież był Żydem ( apostoł Piotr ) i w ogóle chrześcijaństwo jest jednąz religii żydowskich...nienawidząc i wyganiając Żydów ze swojej ziemii nienawidzisz i wyganiasz samego Jezusa w którego podobno wierzysz.. ale w co ty właściwie wierzysz? pewnie w to co ci wygodne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://pamietamy.t [...] IP: *.block.alestra.net.mx 09.08.04, 09:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: kopernik tez byl zydem i hitler tez a himler IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 09.08.04, 18:22 kopernik był kobietą a adolf lezbą. W obu przypadkach winne były paskudne geny Izraela Jancio Bursztyn na pewno to potwierdzi a jest on dla mnie moralnym autorytetem po tow. milerze ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parafianin Re: wy podłe rzydy z sld dajcie pokój Ojcu Prałat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 17:00 Naucz się najpierw ortografii, a dopiero potem pisz, analfabeto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: wy podłe rzydy z sld dajcie pokój Ojcu Prałat IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 09.08.04, 18:19 szkoda że usunęli bo jakbyś przeczytał ponownie i odrobinę pomyślał to odkryłbyś co jest żartem i krytyką a co poważnie napisanym tekstem przez nawiedzonego świra z radioryja czy innego kółka różańcowego Jankoś i rydzo to żydożercy reprezentujący mimo bogactwa polską kołtunerię etc etc Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Re: wy podłe rzydy z sld dajcie pokój Ojcu Prałat 09.08.04, 01:16 Gość portalu: robol napisał(a): > wasza nacja P. Jezusa zabiła, wojny od stuleci wywołuje a teraz z zemsty > oczernia Prawdziwego Duszpasterza Narodu Polskiego. Za to że o was wy parchy > prawdę mówi z ambony i się waszych spisków nie boi. > Precz z naszej ziemi do innego kraju wy żmije na naszym łonie wychodowane, wy > wy wy... > słów już mi brakuje. Żadnej świętości nie uszanujecie i Boga się nie boicie. > Ręka sprawiedliwa was i waszych komunistycznych popleczników dosięgnie i smażyć > > się na stosach będziecie. Bo Ojciec Rydzyk przeciw wam już armię szykuje a > pomagają jemu wszyscy przyzwoici Pol Pałam do ciebie mołością katolicką. Jestem podły ale nie rzyd tylko Żyd. Dobry tekst. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotruś Re: wy podłe rzydy z sld dajcie pokój Ojcu Prałat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 01:19 pałasz małością katolicką czy mdłością katolicką? bo chyba zdarzyła Ci się literówka i nie mam pewności o co Ci chodziło... ;o) Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Re: wy podłe rzydy z sld dajcie pokój Ojcu Prałat 09.08.04, 01:22 Gość portalu: Piotruś napisał(a): > pałasz małością katolicką czy mdłością katolicką? bo chyba zdarzyła Ci się > literówka i nie mam pewności o co Ci chodziło... ;o) Nie zdarzyła mi sie literówka. Wiem co piszę. Natomiast ty nie potrafisz czytać ironii, nie tylko mojej. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotruś Re: wy podłe rzydy z sld dajcie pokój Ojcu Prałat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 01:26 dzięki serdeczne za pouczenie. nie ma to jak uwaga od serca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: wy podłe rzydy z sld dajcie pokój Ojcu Prałat IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 09.08.04, 18:37 powiedz lepiej Bóg zapłac i gnaj w wiadome mniejsce zasilić skromny budżet bo nam duśpasterze pomrzeć z głodu gotowi. A nie waż się klepaków na tacę rzucać bo nie będzie odpustu. Zaraz zacznę odmawiać różaniec za Twą duszę. Ot, tak na zapas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol [...] IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 09.08.04, 18:33 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: wy podłe rzydy z sld dajcie pokój Ojcu Prałat IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 09.08.04, 18:30 Bóg zapłać za życzliwe słowo i zrozumienie. Z błotem mnie, prawego PolakoKatolika tu wraże siły zmieszały, wytknęły braki w wykształceniu i mą wrodzoną tępotę. A czegóż się można spodziewać jeśli dzieciństwo w klasztornym przedzkolu i szkole spędziłem... Modlitwy i Wiary mnie tam nauczono, to o prawdziwej przynależności człowieka do bożej owczarni świadczy, nie jakieś tam drobiazgi jak ortografia. A może jestem dyslektykiem - co wtedy? Jakaś złośliwa gadzina usuwa połowę tego co napiszę z powodu moich błędów. Nawet jeśli merytoryczne to mamy demokrację i dobre jej przykłady. Zaskarżę tę GW nianą siłę do sądu bożego pod kierownictwem bł .o. Rydzyka i zrobimy małe spławianko w przerębli Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 HenrykJ.Nie oddam się,przecież to ja ekumenizuję! 09.08.04, 01:11 Ja, Ksiądz Boguchwał i nasze podwórkowe kółko różańcowe modlimy się za powierzeniem tego skomplikowanego problemu opaczności Bożej. Wszak tylko ta opaczność ( nie opatrzność) tyle razy zawierzana sprawdziła się co do joty. Tylko ona jest władna. Wykładnią moralną tego problemu jest Biblia. Ponieważ prałat wie i naucza miłości do bliźniego swego rodzaju męskiego. Przeto my katolicy ufamy jego doskonałości moralnej i czystości duch. Jego szlachetna dłoń pomagała wielu nabrzmiałym problemom indywidualnym, a jego szkarłatne usta, nie jeden taki sztywny pal Azji ujęły w delikatny klimat zachęty do wyrażania całokształtu problemu. Dlatego będziemy bronić tych wartości chrześcijańskich, przez prałata wyrażanych w sposób nader wyrazisty, którego wynikiem jest smutny uśmiech Kajtusia i wielu innych analnie i oralnie zawiedzionych. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś