cepekolodziej Re: A o so chodzi ? 06.01.14, 19:03 Nic znów takiego. Jestem fanem Klimka M. Zwanego inaczej Klemensem Murańką. No i Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: A o so chodzi ? 06.01.14, 19:12 cepekolodziej napisał: > > Nic znów takiego. > > Jestem fanem Klimka M. Zwanego inaczej Klemensem Murańką. > > No i Domyślałem się. Nie dziwię się że go lubisz, też nie mogłem się doczekać kiedy wybuchnie jego talent. Niestety, dzisiaj słabo, widać przemęczenie, ale na konkursach w Polsce może wygrywać. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Thomas 10.01.14, 18:27 www.sport.pl/soczi2014/1,134860,15253813,Skoki_narciarskie__Burzliwe_przypadki_Thomasa_Morgensterna.html#MT Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Debata narodowa 21.01.14, 14:06 a przynajmniej internetowa w kwestii: dlaczego Klimek nie jedzie do Soczi! Trudno to zrozumieć, ale wybór rezerwowego skoczka na IO w Soczi wywołał ogromne emocje. Nie tylko u bezpośrednio zainteresowanych, ich rodzin i sponsorów. Emocje społeczne (przynajmniej wśród kibiców). Klimek wydawał się być faworytem w wyścigu o (prawdopodobne) grzanie ławy na IO. Zwłaszcza po kwalifikacjach do konkursu w Wiśle. W samym konkursie poszło gorzej, w drużynówce w Zakopanem b. źle, a rywal błysnął jeden jedyny raz w tym sezonie. I to Kubacki ma grzać ławę. Tak wybrał Kruczek. Ja też lubię Klemensa i liczę, że zapisze piękną kartę w historii skoków. Talent ma. Musi pokazać, że ma też jaja i walczyć o wyjazd na najbliższe MŚ. IO to nie koniec kariery. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Debata narodowa 21.01.14, 17:08 oleg3 napisał: > a przynajmniej internetowa w kwestii: dlaczego Klimek nie jedzie do Soczi! > > Trudno to zrozumieć, ale wybór rezerwowego skoczka na IO w Soczi wywołał ogromn > e emocje. Nie tylko u bezpośrednio zainteresowanych, ich rodzin i sponsorów. Em > ocje społeczne (przynajmniej wśród kibiców). > Klimek wydawał się być faworytem w wyścigu o (prawdopodobne) grzanie ławy na IO > . Zwłaszcza po kwalifikacjach do konkursu w Wiśle. W samym konkursie poszło gor > zej, w drużynówce w Zakopanem b. źle, a rywal błysnął jeden jedyny raz w tym se > zonie. I to Kubacki ma grzać ławę. Tak wybrał Kruczek. > Ja też lubię Klemensa i liczę, że zapisze piękną kartę w historii skoków. Talen > t ma. Musi pokazać, że ma też jaja i walczyć o wyjazd na najbliższe MŚ. IO to n > ie koniec kariery. Kruczek twierdzi że nie ma tam rezerwowego. Każdy z nich może zostać rezerwowym gdy będzie najsłabszym tuż przed Igrzyskami (już na miejscu). Tak to już jest w skokach że każdemu zdarzaja się słabsze okresy. Klimek (którego bardzo lubię za wyjątkową sportową ambicję) skakał bardzo dobrze i stabilnie do przedostatniego konkursu 4. skoczni. Byłem pewny że pojedzie do Soczi. Niestety, po tym konkursie nastapił wyraźny spadek formy i destabilizacja. Myślę że go przeforsowali. Sam się przyznawał żę ledwo stoi na nogach. Nie zazdroszczę Kruczkowi. Zwłaszcza gdy nie będzie medalu. Znajdzie sie wielu jednoimprezowych mędrców którzy nie zostawią suchej niktki na trenerze. Być może będą żądali jego głowy. Gorzka niewdzięczność to codzienność trenera. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: Debata narodowa 21.01.14, 17:20 > Kruczek twierdzi że nie ma tam rezerwowego. Każdy z nich może zostać rezerwowym Niby tak, ale 4-ka rywali (kolegów) jest wyraźnie lepsza od Kubackiego czy Murańki. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Debata narodowa 21.01.14, 18:15 oleg3 napisał: > > Kruczek twierdzi że nie ma tam rezerwowego. Każdy z nich może zostać reze > rwowym > > Niby tak, ale 4-ka rywali (kolegów) jest wyraźnie lepsza od Kubackiego czy Mura > ńki. Niby tak ale Kubacki potrafi wystrzelić dobrymi skokami. Niestety, ma niestabilną formę. Jak skacze zawsze sie zastanawim dlaczego (zawsze) lata tak wysoko a laduje (często) blisko. I dlaczego go tak ściaga na prawo. Politycznego wytłumaczenia nie dopuszczam. Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k Re: Debata narodowa 21.01.14, 18:24 wikul napisał: > Kruczek twierdzi że nie ma tam rezerwowego. Każdy z nich może zostać rezerwowym > gdy będzie najsłabszym tuż przed Igrzyskami (już na miejscu). Tak to już jest > w skokach że każdemu zdarzaja się słabsze okresy. Klimek (którego bardzo lubię > za wyjątkową sportową ambicję) skakał bardzo dobrze i stabilnie do przedostatni > ego konkursu 4. skoczni. Byłem pewny że pojedzie do Soczi. Niestety, po tym kon > kursie nastapił wyraźny spadek formy i destabilizacja. Myślę że go przeforsowal > i. Sam się przyznawał żę ledwo stoi na nogach. > Nie zazdroszczę Kruczkowi. Zwłaszcza gdy nie będzie medalu. Znajdzie sie wielu > jednoimprezowych mędrców którzy nie zostawią suchej niktki na trenerze. Być moż > e będą żądali jego głowy. Gorzka niewdzięczność to codzienność trenera. E no co Ty, bez jaj. Do Kruczka to nie ma prawa się nikt o nic przypierniczyć (medialne bicie piany i robienie na siłę sensacji to można pominąć spokojnie). Bo za co niby? Że nie wziął Murańki? A co, z nim to byśmy złoty medal mieli zdobyć niby? Wolne żarty. Prawdziwy problem to jest fatalna dyspozycja Żyły, który pono wg. "medialnych specjalistów od sportów wszelakich a szczególnie skoków" miał być największym objawieniem tego sezonu, czy słabe ostatnio występy Ziobry (który de facto to błysnął tylko w Engelbergu). Murańki to w ogóle nikt nie brał pod uwagę, dopiero go zauważono jak tam z raz czy dwa mu lepsze skoki wyszły... Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: Debata narodowa 21.01.14, 18:53 sz0k napisał: > E no co Ty, bez jaj. Do Kruczka to nie ma prawa się nikt o nic przypierniczyć ( > medialne bicie piany i robienie na siłę sensacji to można pominąć spokojnie). B > o za co niby? Że nie wziął Murańki? A co, z nim to byśmy złoty medal mieli zdob > yć niby? Wolne żarty. Prawdziwy problem to jest fatalna dyspozycja Żyły, który > pono wg. "medialnych specjalistów od sportów wszelakich a szczególnie skoków" m > iał być największym objawieniem tego sezonu, czy słabe ostatnio występy Ziobry > (który de facto to błysnął tylko w Engelbergu). Murańki to w ogóle nikt nie bra > ł pod uwagę, dopiero go zauważono jak tam z raz czy dwa mu lepsze skoki wyszły. Z chłopka roztropka Żyły żulia dziennikarska zrobiła celebrytę a on uwierzył w swoja wyjatkowość. Reszty dokonali reklamodawcy. Jak już nigdy nie dojdzie do swojej najwyższej formy to przynajmiej będzie widomo komu to zawdzięcza. Odpowiedz Link Zgłoś
sz0k Re: Debata narodowa 21.01.14, 19:37 wikul napisał: > Z chłopka roztropka Żyły żulia dziennikarska zrobiła celebrytę a on uwierzył w > swoja wyjatkowość. Reszty dokonali reklamodawcy. Jak już nigdy nie dojdzie do s > wojej najwyższej formy to przynajmiej będzie widomo komu to zawdzięcza. Ano... niestety... Odpowiedz Link Zgłoś