Dodaj do ulubionych

daj 2 zl na Arke

IP: 153.19.103.* 29.03.02, 08:28
Czy was nie wkurza, ze GW zmusza, w ramach sprzedaży wiazanej, do kupowania
płyt. To juz recydywa. Co sądzicie o poziomie waszych lokalnych dodatków GW?
czy sięgnęły dna, jak morski dodatek na wybrzeżu?
Obserwuj wątek
    • Gość: oburzony Re: daj 2 zl na Arke IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 29.03.02, 13:44
      Gość portalu: ossa napisał(a):

> Czy was nie wkurza, ze GW zmusza, w ramach sprzedaży wiazanej, do kupowania
      > płyt. To juz recydywa. Co sądzicie o poziomie waszych lokalnych dodatków GW?
      > czy sięgnęły dna, jak morski dodatek na wybrzeżu?

1) Sprzedaż wiązana to rzeczywiście chamstwo. Musiałem dołożyć 1,80 zł po to, aby
      dostać jakąś gównianą płytę, którą wyrzuciłem do kosza zaraz po odejściu spod
      kiosku. Agora robi sobie jaja ze stałych czytelników. No, ale nie bez powodu.
      Trzeba się pochwalić, że nakład wynosi ponad 1,5 miliona egzemplarzy i tylko z
      samej sprzedaży Agora osiągnie około 6 milionów przychodów. Pod koniec ubiegłego
      roku były chyba ze 3 płyty i 3 rekordowe nakłady. Spece od marketingu wymyślili
      sobie, że dla wizerunku Agory dobrze będzie pochwalić się wzrostem średniego
      nakładu w roku 2001 w porównaniu z rokiem 2000. I tak też się stało.

2) Dodatki lokalne schodzą na psy. Katowicki dodatek kiedyś trzymał poziom, a od
      czasu zmiany makiety jest infantylny i poziomem coraz bliżej mu do "SuperExpressu"

3) Agora prowadzi chytrą grę w stosunku do Polsatu. Parę miesięcy temu ukazywały
      się na sportowych stronach GW artykuły krytykujące Polsat za zakodowanie
      Mistrzostw Świata w piłce nożnej. A teraz? Agora chce wykupić Polsat i płacze, że
      SLD chce jej to uniemożliwić, a o nielegalnym kodowaniu meczów Polski już nie ma
      ani słowa. Są za to wspólne konkursy "GW" i Polsatu.

Reasumując - GW od kilku lat systematycznie się stacza. Przykre...

• Gość: Scan Re: daj 2 zl na Arke IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 29.03.02, 16:05
      A ja tę płytkę wyślę do szkoły na Litwie. Co robię od dawna z ksiązkami.
      Stać mnie na 2 zł ekstra plus porto - a Wy "piszta co chceta".
      www.zhr.pl/~pdk.8rwdh/placieniszki/
      • witekjs Re: daj 2 zl na Arke_______i__nie___tylko_________ 29.03.02, 21:07
        Gość portalu: Scan napisał(a):

> A ja tę płytkę wyślę do szkoły na Litwie. Co robię od dawna z ksiązkami.
        > Stać mnie na 2 zł ekstra plus porto - a Wy "piszta co chceta".
        > <a href="http://www.zhr.pl/~pdk.8rwdh/placieniszki/"target="_blank">www.zhr.pl/
        > ~pdk.8rwdh/placieniszki/</a>
        _______________________________________-
        Drogi Scanie.Dziękuję za podanie tego linku.Czytałem niedawno o tej akcji i
        myślałem,że jest to piękna inicjatywa.Nie zrobiłem jednak wówczas nic więcej.Twój
        post uzmysławia i pokazuje mi,że właściwie wszyscy moglibyśmy włączyć się do tego
        typu pomocy dla polsich dzieci,które nie mają tego co nasze.Znając wirtualnie
        wielu forumowiczów przekonany jestem,że moglibyśmy zebrać niezłą bibliotekę
        szkolną w jakiejś polskiej szkole na Litwie,Białorusi lub Ukrainie.Pod Twoim
        Światłym przewodnictwem jestem gotów włączyć się do zorganizowania tego.Myślę,że
        nie będziemy sami.Dziekuję za podsunięcie pomysłu.Pozdrawiam serdecznie i życzę
        wszystkiego najlepszego z okazji Świąt Wielkanocnych.Witek

• Gość: antyKobu Re: daj 2 zl na Arke_______i__nie___tylko_________ IP: 80.62.70.* 02.04.02, 14:32
          mysle,ze moznaby zorganizowac pomoc dla wszystkich "gorszych" dzieci na tej
          ziemi,nie tylko litewskich (ktore nazywacie polskimi) i to jest dopiero cel!
        • Gość: paul Re: daj 2 zl na Arke_______i__nie___tylko_________ IP: 193.0.117.* 02.04.02, 16:05
          Zarowno szkoly, jak i gazety powinnny byc neutralne swiatpogladowo, dlatego jesli
          mam wysylac ksiazki lub plyty, to zadbam o to, aby nie reprezentowaly "jedynie
          slusznego" swiatopogladu, ale pobudzaly do myslenia i decydowania za siebie.

A GW kupuje rzadko, a nigdy wtedy, kiedy dolaczaja jakies arki albo inne
          mamroczace papy.

Z drugiej strony to forsy na tace mniej od czasu ujawnienia prady o Paetzu, a
          ktos katolickie koscioly sponsorowac musi - to czemuzby nie klerykalna "GW"?
    • Gość: fan? Re: daj 2 zl na Arke IP: *.as.net.pl 29.03.02, 21:23
      Nie ppodoba mi się dopłacanie za niechciane płyty.Powinni dołączyć płytę jak
      chcą ale tylko dla zainteresowanych (gazeta za 2zł bez płyty,za dopłatą płyta)
      a kasę z tego dać na jakiś dobry cel.Chyba finansowo itak dobrze stoją skoro
      chcą kupić Polsat.
      Pozdr,
      • Gość: antyKobu Re: daj 2 zl na Arke IP: 80.62.70.* 02.04.02, 11:22
        fakt,jezeli sie dolacza plyte wbrew mojej woli,nie powinno sie za to wyciagac
        ode mnie pieniedzy,nieprawdaz?
        • Gość: # Re: daj 2 zl na Arke IP: *.wroclaw.tpnet.pl 02.04.02, 16:10
          Gość portalu: antyKobu napisał(a):

> fakt,jezeli sie dolacza plyte wbrew mojej woli,nie powinno sie za to wyciagac
          > ode mnie pieniedzy,nieprawdaz?

To samo Panie Prezesie z informacjami !
          Nieprawdaz ?
          • Gość: antyKobu Re: daj 2 zl na Arke IP: 80.62.70.* 02.04.02, 16:34
            Milego marnowania czasu przy znajdywaniu moich wpisow,cwiercinteligencie
            • Gość: # Re: daj 2 zl na Arke IP: *.wroclaw.tpnet.pl 02.04.02, 16:58
              Masz dodatkowo manie przesladowcza.
              I za duzo sobie wyobraziles...
              A klase "odpisywania na temat" - potwierdziles.
              Ze swoista kultura.
              Panie Prezesie !
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka