Dodaj do ulubionych

Tak jak pamięci Kuklińskiego, tak pamieci Miłosza

IP: *.icm.edu.pl 14.08.04, 22:23
to samo bydło nie potrafi uszanować. Ta sama kanali spod neoplus.adsl.tpnet.pl teraz pastwi się zamrłym dziś jednym z największych Polaków, Poetą Czesławem Miłoszem. To hańba dla tego forum. Nie pierwsza zresztą.
Obserwuj wątek
    • viki2lav Re: Tak jak pamięci Kuklińskiego, tak pamieci Mił 14.08.04, 22:26
      ja nie! chyle czola przed zmarlym wieszczem!
    • zemsta_i_odwet ma pan racje, to bydlo 14.08.04, 22:33
    • na_opak Re: Tak jak pamięci Kuklińskiego, tak pamieci Mił 04.09.04, 20:21
      Gość portalu: Józef Zawadzki napisał(a):

> to samo bydło nie potrafi uszanować. Ta sama kanali spod
      neoplus.adsl.tpnet.pl
      > teraz pastwi się zamrłym dziś jednym z największych Polaków, Poetą Czesławem
      M
      > iłoszem. To hańba dla tego forum. Nie pierwsza zresztą.

Panie Jozefie, prosze powiedziec czy inni ludzie jak np. wymienieni ponizej
      autorzy artykulow krytykujacy Milosza za antypolskosc i antykatolickosc no i ze
      bronia jego miejsce pochowku (Skalka) przed profanacja, tez sa dla
      Pana "bydlem"? Pytam Pana, bo Go szanuje i z wieloma pana opiniami sie zgadzam,
      a tu taki "fikolek do tylu" smile)

Prof. Jan Majda
      www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20040902&id=my21.txt
      ks.prof.Jerzy Bajda
      www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20040904&id=my14.txt
      • Gość: ASSO Re: Tak jak pamięci Kuklińskiego, tak pamieci Mił IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 21:28
        Na opak to masz rzeczywiście w głowie poukładane. Jeżeli jest tam co układać. I
        to "panie Józefie"! He he he! Do największego idioty na tym forum! Już samo
        porównanie szpiega Kuklińskiego z polskim poetą świadczy o nim najlepiej. I o
        tobie też!
        • Gość: OSSA Re: Tak jak pamięci Kuklińskiego, tak pamieci Mił IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.09.04, 20:42
          Gość portalu: ASSO napisał(a):

> Na opak to masz rzeczywiście w głowie poukładane. Jeżeli jest tam co układać.
          I
          >
          > to "panie Józefie"! He he he! Do największego idioty na tym forum! Już samo
          > porównanie szpiega Kuklińskiego z polskim poetą świadczy o nim najlepiej. I o
          > tobie też!

Szpieg, cymbale, to określenie tak samo neutralne jak poeta. Jeden i drugi może
          być kanalią takim samym jak ty. Ale dla takiego ścierwa jak ty to za trudne.
          Jak dla każdego ubeka. I dlatego to raczej ty należysz do największych idiotów
          na tym forum
      • Gość: Józef Zawadzki Panie Na_opak. "Bydło" było skierowane do indywi- IP: *.icm.edu.pl 04.09.04, 21:59
        duum plujacego na Poetę.

Z podanych przez Pana artykułów znam tylko art. p. dr hab. Jana Majdy. Ten drugi jest pewnie taki sam.

Na temat tez p.J.Majdy wypowiedziałem się ( parę razy ) w moim wątku "Samobójczy gol UJ. Majda strzela Miłoszem." Uczony pan dał dowód, że z Miłosza nie zrozumiał nic. To tyle, szanowny Panie Na_opak. Nie znam Pańskich innych wypowiedzi, nie wiem czy mamy jakieś "punkty styczne". Ale cieszę się, że z niektórymi moimi poglądami Pan się zgadza. Podejrzewam , a szkoda, że w kwestii Czesława Miłosza, chyba nie.
        • na_opak Re: Panie Na_opak. "Bydło" było skierowane do ind 05.09.04, 04:28

> duum plujacego na Poetę.
          >
          > Z podanych przez Pana artykułów znam tylko art. p. dr hab. Jana Majdy. Ten
          drug
          > i jest pewnie taki sam.

Warto tez i ten drugi artykul przeczytac - Panie Jozefie smile

> Na temat tez p.J.Majdy wypowiedziałem się ( parę razy ) w moim
          wątku "Samobójcz
          > y gol UJ. Majda strzela Miłoszem." Uczony pan dał dowód, że z Miłosza nie
          zrozu
          > miał nic.

Pisze Pan jak podszywka smile wiec juz nie jestem pewny czy rozmawiam z prawdziwym
          p. Jozefem Zawadzkim czy jednym z Jego wielu "sobowturow" podszywaczy smile)

To tyle, szanowny Panie Na_opak. Nie znam Pańskich innych wypowiedzi,
          > nie wiem czy mamy jakieś "punkty styczne". Ale cieszę się, że z niektórymi
          moi
          > mi poglądami Pan się zgadza. Podejrzewam , a szkoda, że w kwestii Czesława
          Miło
          > sza, chyba nie.

Nie chce rozmawiac z podszywkami p. J. Zawadzkiego, wiec pozwoli Pan, ze
          upewnie sie czy P. Jozef z ktorym rozmawiam jest prawdziwym Jozefem Zawadzkim i
          wystawie Go na probesmile)
          Oto kilka cytatow z poezji Czeslawa Milosza, prosze wiec P. Jozefa o
          odpowiedz "tak" lub "nie", ok?

1) "W roku 1945 polscy komuniści mieli rację..." ("Rok myśliwego) - prawda to
          czy nie?

2)"Przyrzekłem sobie, że nigdy nie zawrę przymierza z polskim katolicyzmem
          (...) czyli że nie poddam się małpom" ("Rodzinna Europa)- odpowiada to Panu czy
          nie?

3) "Dla Polski nie ma miejsca na ziemi" ("Rok myśliwego") - tak czy nie?

4) "Patriotyzm i Ojczyzna, czyli wartości zbiorowe. Jest mi to najzupełniej
          obce" ("Tygodnik Powszechny" - i Pan sie z tym zgadza?, a moze nie.

5) "żeby być pełnym człowiekiem, trzeba się wynarodowić" ("Prywatne
          obowiązki")? - ma racje czy nie?

6) "Prywatne obowiązki" wyznaje szczerze swój chorobliwy stosunek do
          polskości: "Przyznaję się, na 'polskość' jestem alergiczny". - dobrze mowi czy
          nie?

7) "Było mi żal tego miasta", ale "nie doznałem niczego podobnego podczas
          podboju Polski przez Hitlera" ("Rodzinna Europa"). - zgadza sie Pan z tym czy
          nie?

8) "dla Polski nie ma miejsca na ziemi" ("Rok myśliwego"), "gdyby mi dano
          sposób, wysadziłbym ten kraj w powietrze" ("Rodzinna Europa") - podoba sie Panu
          to zdanie czy nie?

9) "Los Litwy mnie naprawdę obchodzi" ("Szukanie ojczyzny) - na tle powyzszego
          to wyznanie Milosza podoba sie Panu czy nie? i na koniec:

10) "Przyznaję się, na 'polskość' jestem alergiczny (...) Polak musi być
          świnią, ponieważ się Polakiem urodził" ("Prywatne obowiązki) - popiera Pan
          Milosza czy nie?

Ps. Na Pana ewentualna odpowiec, ze w/w cytaty sa wyrwane z kontekstu poprosze
          Pana o zacytawanie calosci smile)
          • Gość: Józef Zawadzki Panie Na_opak. Pan Majda udzieli Panu wskazówek IP: *.icm.edu.pl 05.09.04, 12:03
            potrzebnych do pracy dyplomowej.
            Pozdrawiam, proszę pisać wiecej, bo na razie Pana nie widać. Po tym nickiem.
            • na_opak Re: Panie Na_opak. Pan Majda udzieli Panu wskazów 05.09.04, 19:18

> potrzebnych do pracy dyplomowej.
              > Pozdrawiam, proszę pisać wiecej, bo na razie Pana nie widać. Po tym nickiem.

Panie Jozefie nie o wskazowki do pracy dyplomowej prosilem, ale o wyrazna i
              zwiezla Pana opinie (odpowiedz) z ktora sie licze na temat niektorych cytatow
              wyjetych z wierszy Czeslawa Milosza odnoszacych sie do Polakow, Polski i
              katolicyzmu polskiego. Moze jednak zechce Pan mi prostemu czlowiekowi robiacemu
              pelno "bykow" w polskiej pisowni (przepraszam) prostymi slowami na te pytania
              odpowiedziec? Sa za trudne? - nie dla Pana Jozefa smile)
              Pozdrawiam Pana serdecznie.
              • Gość: Józef Zawadzki Panie Na_opak. Pan potrzebujesz korepetycji,a tych IP: *.icm.edu.pl 05.09.04, 20:10
                udzieli Panu chętnie p. Majda, "specjalista" od twórczości Czesława Miłosza. Panu, jak widać przypadły do gustu Majdowe tezy i nie zależy Panu na ich odparciu. Gdyby Pan zapoznał się moim wątkiem , o którym Panu wspomniałem, wiedziałby Pan co sądzę o cytatach wymienionych przez Pana specjalistów i przez Pana powtarzanych. Rozmowa z Panem staje się bezprzedmiotowa, momentami Pan bełkocze, mówiąc że piszę jak podszywka. Lepiej Pan zrobi jak zacznie czytać te ksiażki, o których Pan usłyszał tylko w związku z wyrwanymi z nich zdaniami. Powodzenia życzę. I bez odbioru, Szanowny.
                • Gość: ASSO OSSA - czyli OSSSSStateczny cymbał. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 21:59
                  OSSA, pocąc się obficie, zeznał:
                  Szpieg, cymbale, to określenie tak samo neutralne jak poeta. Jeden i drugi może
                  być kanalią takim samym jak ty. Ale dla takiego ścierwa jak ty to za trudne.
                  Jak dla każdego ubeka. I dlatego to raczej ty należysz do największych idiotów
                  na tym forum

Szpieg to szpieg a "polski poeta" (tak napisałem!) to jednak ktoś zupełnie
                  inny. Przynajmniej dla mnie i, jak sądzę, dla wszystkich przyzwoitych ludzi. Co
                  jak widać, ciebie nie dotyczy.
                  A dlaczego ubek? Jeszcze gorzej by zabrzmiało - Żyd. I do tego parszywy! Nie
                  krępuj się OSSA! To twój styl i twoje argumenty.
                  • Gość: OSSA KutASS SSOcjalizmu realnego IP: *.aster.pl / *.aster.pl 05.09.04, 22:48
                    KutAS SOcjalizmu realnego wypierdział niezwykłą mądrość:

Szpieg to szpieg a "polski poeta" (tak napisałem!) to jednak ktoś zupełnie
                    inny. Przynajmniej dla mnie i, jak sądzę, dla wszystkich przyzwoitych ludzi.

Należysz pewnie do tych "przyzwoitych ludzi", którzy jeszcze nie tak dawno
                    zwykli występować w przebraniu „nieznanych sprawców”, wymierzających
                    sprawiedliwość tym, którzy kalali dobre imię socjalistycznej ojczyzny. To
                    tacy „nieznani sprawcy” pobili Stefana Kisielewskiego po tym,jak na zebraniu
                    Związku Literatów Polskich poddał surowej krytyce urząd cenzury, stojący na
                    straży polskości.
                    Czerewone ścierwo na straży przyzwoitośći !
                    • Gość: ASSO OSSSSSrałem własną twarz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 21:30
                      > OSSSrany "patryota" marszcząc czółko wybełkotał:
                      > Należysz pewnie do tych "przyzwoitych ludzi", którzy jeszcze nie tak dawno
                      > zwykli występować w przebraniu „nieznanych sprawców”, wymierzającyh
                      > sprawiedliwość tym, którzy kalali dobre imię socjalistycznej ojczyzny. To
                      > tacy „nieznani sprawcy” pobili Stefana Kisielewskiego po tym,jak na
                      > zebraniu
                      > Związku Literatów Polskich poddał surowej krytyce urząd cenzury, stojący na
                      > straży polskości.
                      > Czerewone ścierwo na straży przyzwoitośći !

Zostałem trafiony! I zatopiony! Wszystko się wydało! Tak, to ja natłukłem
                      Kisiela, zamordowałem KS. Popiełuszkę, wystrzelałem górników w kopalni Wujek,
                      torturowałem.... kurczę, kogo to ja tak torturowałem? Acha! Takiego jednego
                      opozycjonistę, co walczył o wolność. Jak on się qrna nazywał? OSSA, czy jakoś
                      tak.... Przyznaję z bólem, przesadziłem! Lałem go w łeb - bez umiaru. Coś mu
                      chyba tam poprzestawiałem bo mu zostało do tej pory. Szkoda. Może by wyrósł na
                      kogoś mądrzejszego......
                      • Gość: ... ASSO - OSSSSSrałem własną twarz! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.09.04, 22:43
                        Wyrazy współczucia ale widocznie zasłużyłeś na to !!!
                • Gość: Polak Zawadzki,ty plugawa swinio, won z GW !! IP: 5.3.1R4D* / 63.82.184.* 05.09.04, 22:01
                  • atak.spawacza Re: Zawadzki,ty plugawa swinio, won z GW !! 06.09.04, 12:53
                    Popieram.
                • na_opak Re: Panie Na_opak. Pan potrzebujesz korepetycji,a 06.09.04, 01:55

> udzieli Panu chętnie p. Majda, "specjalista" od twórczości Czesława Miłosza.
                  Pa
                  > nu, jak widać przypadły do gustu Majdowe tezy i nie zależy Panu na ich
                  odparciu
                  > . Gdyby Pan zapoznał się moim wątkiem , o którym Panu wspomniałem, wiedziałby
                  P
                  > an co sądzę o cytatach wymienionych przez Pana specjalistów i przez Pana
                  powtar
                  > zanych. Rozmowa z Panem staje się bezprzedmiotowa, momentami Pan bełkocze,
                  mówi
                  > ąc że piszę jak podszywka. Lepiej Pan zrobi jak zacznie czytać te ksiażki, o
                  kt
                  > órych Pan usłyszał tylko w związku z wyrwanymi z nich zdaniami. Powodzenia
                  życz
                  > ę. I bez odbioru, Szanowny.

hmmm, rozumiem smile nie bede juz Pana meczyl...
    • Gość: Józef Zawadzki Milosz nienawidzil Polski i Polakow a Kuklinski IP: *.pool8174.interbusiness.it 05.09.04, 23:23
      byl poslkim zdrajcasad Wspaniala parka.
      • Gość: Józef Zawadzki Na opak, podszywkowa świnio. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.04, 23:49
        • na_opak Re: Na opak, podszywkowa świnio. 06.09.04, 00:29
          Nadepnalem psu na ogon?
          • Gość: Lulek z LPR Tylko Zbigniew Herbert ! Miłosz i Kukliński to syf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 10:38
            Tak uważam !
          • Gość: Józef Zawadzki Mały człowieczku."Na opak " znaczyłu tu "przeciw- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.04, 16:12
            nie". No i wiadomo już kim jesteś gnido.
    • Gość: Alex Re: Tak jak pamięci Kuklińskiego, tak pamieci Mił IP: *.nwrk.east.verizon.net 06.09.04, 16:49
      A jaki on byl wielki???? chyba nie znasz Milosza jak on kochal polakow a
      pochowanie go w Swietym miejscu to hanba dla narodu polskiego takich jak on
      powinno chowac sie pod plotem zwyklego cmentarza
      • Gość: Józef Zawadzki Nie mierz Poetów swoją miarą, kruszynko. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.04, 17:17
        • Gość: Mosul Samotni patrioci. IP: *.enformatic.pl 06.09.04, 18:18
          Tak mi się spodobał tekst skierowany do ASSO przez jednwego z forumowiczów,że
          go przytaczam:
          "Należysz pewnie do tych "przyzwoitych ludzi", którzy jeszcze nie tak dawno
          zwykli występować w przebraniu „nieznanych sprawców”, wymierzających
          sprawiedliwość tym, którzy kalali dobre imię socjalistycznej ojczyzny. To
          tacy „nieznani sprawcy” pobili Stefana Kisielewskiego po tym,jak na zebraniu
          Związku Literatów Polskich poddał surowej krytyce urząd cenzury, stojący na
          straży polskości.
          Czerewone ścierwo na straży przyzwoitośći !

Patriotyzm i zasługi pułkownika Kuklińskiego w zwalczaniu sowieckiej okupacji
          nie budzą zastrzeżeń u większości społeczeństwa.Tylko posocjalistyczne gnidki
          lub bezzębne kundelki poszczekują ochrypłymi głosami o jego niby zdradzie. A
          kogo on zdradził? Wyłącznie faktycznych władców PRL-u czyli kremlowskich
          dygnitarzy i ich polskich sługusów.
          Mniej więcej ci sami ludzie usiłują pluć także na niewątpliwie wielkiego Polaka
          jakim jest Czesław Miłosz. Podpięci pod katolicki brukowiec pseudokatolicy
          usiłują "na siłę" znależć jakieś kompromitujące pana Czesława utwory,aby
          przekonywać społeczeństwo o jego rzekomej zdradzie Polski i wiary.
          Nie dociera do nich jednoznaczne stanowisko najwyzszych autorytetów kościoła z
          papieżem na czele,których świadectwo jest jednoznaczne.Poeta Miłosz to patriota.
          • Gość: Józef Zawadzki Dzięki, to jest to!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.04, 18:37
            • Gość: ASSO Mosul, ty analfabeto! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 21:48
              Mosul, znów ci się wszystko popier...liło! Ci, którzy uważają Kuklińskiego za
              zdrajcę (słusznie!) uważają Miłosza za polskiego poetę i patriotę(słusznie!) Ci
              którzy uważają Kuklińskiego za bohatera ( tak jak ty i paru innych szmatławców)
              uważają, że Miłosz jest zdrajcą, żydem albo Litwinem, sługusem PRLu i w
              ogóle... Mosul! Zawsze twierdziłem, że jesteś przygłupem, ale żeby tak się
              skompromitować? Idź się wyspowiadaj, może dobry Bóg cię oświeci! Chociaż ja na
              jego miejscu nie byłbym tak miłosierny tylko kopnąłbym cię w dupę i spuścił do
              czyśćca. Na długo!
              • Gość: Józef Zawadzki Odmaszerować niskoczółkowcu. A najlepiej: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.04, 22:07
                padnij! Czołgaj się! Dla takich kanalii jak ty nie ma tu miejsca.
                • zawacki.and.zawacki Re: Odmaszerować niskoczółkowcu. A najlepiej: 06.09.04, 22:30

> padnij! Czołgaj się! Dla takich kanalii jak ty nie ma tu miejsca.
                  • Gość: ASSO Re: Odmaszerować niskoczółkowcu. A najlepiej: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.04, 22:36
                    Widzisz Mosul? Na co ci przyszło? Nawet Józkowi podpadłeś!
              • Gość: OSSA Agencie ASSO, ty analfabeto ! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.09.04, 23:00
                Gość portalu: ASSO napisał(a):

> Mosul, znów ci się wszystko popier...liło! Ci, którzy uważają Kuklińskiego za
                > zdrajcę (słusznie!) uważają Miłosza za polskiego poetę i patriotę(słusznie!)
                Ci
                >
                > którzy uważają Kuklińskiego za bohatera ( tak jak ty i paru innych
                szmatławców)
                >
                > uważają, że Miłosz jest zdrajcą, żydem albo Litwinem, sługusem PRLu i w
                > ogóle... Mosul! Zawsze twierdziłem, że jesteś przygłupem, ale żeby tak się
                > skompromitować? Idź się wyspowiadaj, może dobry Bóg cię oświeci! Chociaż ja
                na
                > jego miejscu nie byłbym tak miłosierny tylko kopnąłbym cię w dupę i spuścił
                do
                > czyśćca. Na długo!

Oj, chyba to tobie wszystko się popierdoliło, czerwonaku - prostaku.

(...)W istocie trudno jest rozmawiać o ideale dobrego Polaka, skoro nie ma
                wspólnej koncepcji Polski. Polski są w dalszym ciągu dwie: jedna proeuropejska,
                otwarta, i druga, dla której 1989 r. oznacza początek zdrady narodowej. Każda
                chciała mieć swojego bohatera wzorcowego. Do tej pierwszej Polski został
                przypisany Miłosz (nikt go zresztą nie pytał o zgodę), do drugiej Herbert. Do
                pierwszej Jacek Kuroń, do drugiej płk Ryszard Kukliński. Granice nie są
                wprawdzie wytyczone, ale lepiej ich nie przekraczać, gdyż można narazić się na
                przykrości, co się ostatnio przytrafiło pisarce Marii Nurowskiej. Tknięta
                uczuciem patriotycznym napisała książkę o Kuklińskim, nie wiedząc, że temat
                jest już zarezerwowany. Dlatego Jacek Trznadel strasznie ją zbeształ w
                najnowszym numerze bardzo polskiego tygodnika „Głos”.

Ale w ten sposób zbliżamy się do swoistego publicystycznego folkloru, na który
                jest wciąż popyt. W patriotycznych księgarniach (np. w jednym z warszawskich
                kościołów) już dziś można nabyć książki w rodzaju „Strach być Polakiem”. Tamże
                dzieła instruujące, jak odróżnić prawdziwego Polaka od Polaka fałszywego.

Tak czy inaczej odpowiedź na pytanie postawione w tytule ciągle nastręcza
                pewnych kłopotów. A może najprawdziwszy jest dzisiaj ten Polak, którego owe
                spory w ogóle już nie zajmują, który nie ma najmniejszej potrzeby ciągłego
                samookreślania się i potwierdzania? Który po prostu jest Polakiem i traktuje to
                najzupełniej zwyczajnie. A nawet czasami bywa dumny z tej swojej normalnej
                polskości.(...)

polityka.onet.pl/artykul.asp?DB=162&ITEM=1183123&MP=7
                • Gość: Mosul Re: Agencie ASSO, ty analfabeto ! IP: *.enformatic.pl 07.09.04, 19:28
                  Podoba mi sie tytuł.
                  • Gość: ASSO OSSA - ty "intelektualisto"! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.04, 22:55
                    Powołujesz się na Pietrasika. I po co, skoro nic z niego nie rozumiesz? Gdybyś
                    coś pojął to byś zamilkł ze wstydu. Ale do tego potrzebny jest wstyd.
                    Za to zerżnąłeś od Pietrasika fragment dotyczący Kisiela i "nieznanych
                    sprawców" i to prawie dosłownie, przedstawiając go jako wytwór
                    własnego "intelektu". Ale cóż dziwnego, durnia stać najwyżej na plagiat.
                    Najważniejsze, że spodobałeś się Mosulowi. Wart Pac pałaca.
                    • Gość: OSSA Agencie ASSO, ty analfabeto !!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.09.04, 23:33
                      Prawda w oczy kole, assowiały matole !!!
    • Gość: Najman Aga No niestety. Wystawiaja sobie kundelki świadectwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 00:04
      • stan.borys Mosul rzygowiną tego forum. 08.09.04, 10:56
        Żenada.
        • Gość: Najman Aga Ano tak. Żenada = "stan.borys"!!!!!! IP: *.pool8016.interbusiness.it 08.09.04, 12:51
          • Gość: Fakt Re: Mosul rzygowiną tego forum. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.04, 12:53
            Fakt.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka