Dodaj do ulubionych

Panie Marszałku Józefie Piłsudski.To już 84 lata

IP: *.icm.edu.pl 14.08.04, 23:43
od pamiętnej Bitwy Warszawskiej, w której zwyciężyłeś bezbożną bolszewię ratując ledwo co odzyskaną wolność Ojczyzny, a właściwie cały Zachód przed czerwoną zarazą.
Panie Marszałku. Chwała i cześć Tobie oraz Twoim Żołnierzom. Bez Waszego czynu nie byłoby dzisiaj wolnej III Rzeczpospolitej.
Obserwuj wątek
    • cs137 Cud sie stał razu pewnego, hej! 15.08.04, 00:23
      Cud sie stał razu pewnego, hej!
      Godoł Józwa do Piłsudskiego, hej!
      A Piłsudski ani słowa
      • Gość: Józef Zawadzki Tomaszu Lemberger. Gnida z Pana i nic wiecej. IP: *.icm.edu.pl 15.08.04, 00:28
        • cs137 Hi, hi, hi, hi, hi, hi, hi, hi, hi, hi, hi, hi! 15.08.04, 00:31
          Jeszcze od czasu do czasu pajacowanie Józiowi wychodzi. Ale coraz rzadziej.
          • Gość: Tomasz Gramila Pusty śmiech, śmieciu Ci tylko pzostał IP: *.bryantstratton.edu 15.08.04, 00:41
      • Gość: Czesław Sielski Cała Europa powinna być wdzięczna IP: .252.* / 209.50.252.* 15.08.04, 19:12
    • Gość: Zniesmaczony W polskiej prasie niewiele na ten temat IP: 63.245.15.* 15.08.04, 14:55
      • Gość: Zniesmaczony Honoru skutecznie broni "Rzepa" : IP: 63.245.15.* 15.08.04, 15:01
        www.rzeczpospolita.pl/dodatki/plus_minus_040814/plus_minus_a_14.html
      • Gość: Tomasz Lubelski Re: W polskiej prasie niewiele na ten temat IP: 5.5R* / 212.253.2.* 15.08.04, 15:21
    • Gość: seganim Józef Piłsudski był ponad nacjonalizmem polskiego IP: *.pool8016.interbusiness.it 15.08.04, 15:52
      sejmu i ponad nacjonalizmami litewskim, białoruskim i ukraińskim. Oto jak
      ujmuje to zamrły wczoraj Czesław Miłosz : "Plany Federacyjne Piłsudskiego
      niewątpliwie wynikały z tego, że był synem Wielkiego Księstwa i zdawał sobie
      sprawę z wielonarodowści tych ziem, a więc miano "Polski" do nich zastosowane
      najwyraźniej nie liczyło się z rzeczeczywistością. Federacja była jedynym
      możliwym rozwiązaniem [...]Zdaniem niektórych świadków i zarazem historyków
      tamtego okresu, traktat ryski załamał Piłsudskiego, tak, że przed zawarciem
      traktatu i po nim nie był już tym samym człowiekiem."

Czesław Miłosz: Wyprawa w Dwudziestolecie, WL 200o r., ss.34-35
    • cs137 Proszę Józia: 15.08.04, 19:36
      Proszę Józia, niech Józio sobie nie myśli przypadkiem, że ja się natrząsam z
      Marszałka
      • Gość: Józef Zawadzki Niech Lemberger nie "popisuje" bo klaenem forumo- IP: *.icm.edu.pl 15.08.04, 20:20
        wym, Lemerger jest od dawna. O koniecznosci pisania w imieniu FA może prawić tylko taki zwchnięty funkcyjny tegoż forum , jak Ty Tomaszy Lemberger vel cs137, który sprowadziłeś swoim działaniem na to forum ogrom sromoty i hańby. Co i na kogo wypisujesz już Ci Lemberger powiedziałem. Powtórzę Ci jednak , skoro wyraźnie się tego domagasz. Jestś na tym forum kanalią równą Rafałowi Siwńskiemu i kanalii nadającej spod neoplus.adsl.tpnt.pl - nie jest wykloczone , ze to Ty nadajesz. Rozmowa Tobą , Lemberger, jest poniżej ludzkiej godności. Tak zeszmaconego człowieka, jak Ty, nie widziałem. Tacy jak Ty o Marszałku mogą mówić jedynie z pozycji "na czterech łapach", a najlepiej z pozycji "czołgaj". Przypomnij sobie kanalio co pisałeś o Marszałku rok temu. A zresztą, po co tracę czas na rozmowę z Tobą niskoczółkowcu, dla którego poszywanie jest chlebem powszednim. Brzydzę się tobą człekopodobna istoto. Idź swoja drogą, skoro już jesteś.
        • Gość: Józef Zawadzki Józef Zawadzki najprawdziwszym okazem zbydlęcenia, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 20:26
          degrengolady, niewydolnosci umysłowej i podłości równej podłości gołego karła z
          cyrku dla Pigmejów.
        • cs137 Dziekujemy Józiowi, bo co Józio pisze, to tylko... 15.08.04, 23:09
          ...doskonale ilustruje fakt, że Józio jest posmiewiskiem Forum. Ktoś
          niezorientowany mógłby pomyślec, ze przesadzam. Ale tak oto, proszę Józia
          natychmiast ma potwierdzenie słuszności naszych diagnoz odnosnie Józia.

Józio jest takim pajacem, że wszystko mu się myli. Dr. Lemberger był znanym we
          Lwowie laryngologiem i komus z mojej rodziny wycinał migdałki, ale na tym się
          kończa wszelakie związki mojej rodziny z Lembergerami. Oo znaczy, może
          niezupełnie, bo Lemberger to ponoć rodowe nazwisko Stanisława Lema. Józio pewno
          o nim nie wie, ale to bardzo popularny polski pisarz w dziedzinie
          science-fiction. Czyli związki z Lembergerem mam, jak milony wykształconych
          Polaków, poprzez lekturę twórczosći Lema.

Józio nie jest w stanie mnie obrazic, podobnie jak obrazą dla mnie nie będa
          obelgi wozaka, pomywaczki, czy innego członka plebsu.

Wierzę, że Józio, choć taki pajac, w swoim sercu jednak poczciwym człowiekiem
          jest. Niech Józia Pan Bóg ma w swojej opiece,

Cees

Gość portalu: Józef Zawadzki napisał(a):

> wym, Lemerger jest od dawna. O koniecznosci pisania w imieniu FA może prawić ty
          > lko taki zwchnięty funkcyjny tegoż forum , jak Ty Tomaszy Lemberger vel cs137,
          > który sprowadziłeś swoim działaniem na to forum ogrom sromoty i hańby. Co i na
          > kogo wypisujesz już Ci Lemberger powiedziałem. Powtórzę Ci jednak , skoro wyraź
          > nie się tego domagasz. Jestś na tym forum kanalią równą Rafałowi Siwńskiemu i k
          > analii nadającej spod neoplus.adsl.tpnt.pl - nie jest wykloczone , ze to Ty nad
          > ajesz. Rozmowa Tobą , Lemberger, jest poniżej ludzkiej godności. Tak zeszmacon
          > ego człowieka, jak Ty, nie widziałem. Tacy jak Ty o Marszałku mogą mówić jedyni
          > e z pozycji "na czterech łapach", a najlepiej z pozycji "czołgaj". Przypomnij s
          > obie kanalio co pisałeś o Marszałku rok temu. A zresztą, po co tracę czas na ro
          > zmowę z Tobą niskoczółkowcu, dla którego poszywanie jest chlebem powszednim. Br
          > zydzę się tobą człekopodobna istoto. Idź swoja drogą, skoro już jesteś.
          • Gość: Józef Zawadzki Tomasz Lemberger po "ceesowemu" przedstawił swo- IP: *.icm.edu.pl 16.08.04, 11:33
            je możliwości obrażenia kogokolwiek. Ale tę szmatę trochę boli, gdy widzi jak to jest gdy inni mogą użyć jego nazwiska. To on , przez ponad rok jako podszywka posługiwał się moim, co dla kazdego forumowicza chyba jest wyjatkowo odrażające. Ta świnia pisała anonimy, no jednym słowem ludzki chłam.
            • cs137 Re: Tomasz Lemberger po "ceesowemu" przedstawił s 16.08.04, 12:06
              Gość portalu: Józef Zawadzki napisał(a):

> je możliwości obrażenia kogokolwiek. Ale tę szmatę trochę boli, gdy widzi jak t
              > o jest gdy inni mogą użyć jego nazwiska. To on , przez ponad rok jako podszywka
              > posługiwał się moim, co dla kazdego forumowicza chyba jest wyjatkowo odrażając
              > e. Ta świnia pisała anonimy, no jednym słowem ludzki chłam.

Hi, hi! No, Józio powinen chyba Panu Bogu podziękować, że go nie natchnął
              pomysłem obrania zawodu detektywa. Kariery by w tym zawodzie Józio nie zrobił!
              Jako zawodowy układacz obelg Józio by może trochę lepiej wyszedł
          • aleksander_krzeszowice JEŻELI JUŻ KONIECZNIE MUSICIE SIĘ WYSTAWIAĆ .. 16.08.04, 12:53
            ... na pośmiewisko , proszę Panowie nie mieszajcie do tego Bohaterów
            Narodowych . Dla ich pamięci to wielki nietakt .
            • cs137 Re: JEŻELI JUŻ KONIECZNIE MUSICIE SIĘ WYSTAWIAĆ . 16.08.04, 18:56
              aleksander_krzeszowice napisał:

> ... na pośmiewisko , proszę Panowie nie mieszajcie do tego Bohaterów
              > Narodowych . Dla ich pamięci to wielki nietakt .

No właśnie! Od początku to tłumacze Józiowi.
              Ja byłem wychowany w kulcie Marszałka. W Dobromilu, skąd wywodzi sie moja
              rodzina, wszyscy męscy krewni "jak jeden mąż" należeli do "Sokoła", a gdy
              przyszedł czas, trzech z nich pospieszyło do Legionów. Dwaj bracia mojej babki
              padli w jednej z pierwszych legionowych potyczek, 27 października 1914, pod
              Bohorodczanami. Wraz z innymi Legionistami poległymi w tej potyczce spoczywają w
              zbiorowym grobie na cmentarzu w Bohorodczanach.

Jeśli taki forumowy błazen, jak Józio, "przemawia" do Wodza Lgionów, to obraża
              to moim zdaniem, i Jego pamięć, i pamieć Tych, którzy pod Jego dowództwem
              walczyli i polegli. Takie teksty mozna wygłaszac, owszem, ale może to robić
              tylko ktoś godny, ktoś obdarzony powszechnym szacunkiem. Nie zas byle jaki
              wyciruch, któremu odbiło i który ma czelnośc sobie wyobrażać, że jest "wzorowym
              Polakiem"
              • Gość: Zniesmaczony Ładnie "wyciruchu" określiłeś swój tytuł do IP: 63.245.15.* 16.08.04, 19:02
                zabierania głosu na temat Marszałka. Tomasz Gramila się ucieszy jak to przeczyta
                • cs137 Zalosny jestes, "Znieszmacony". Nawet obelgi... 16.08.04, 19:55
                  ...sam nie potrafisz wymyslec, tylko musisz "pozyczac" od tego, ktorego chcesz
                  obrazic.

Gość portalu: Zniesmaczony napisał(a):

> zabierania głosu na temat Marszałka. Tomasz Gramila się ucieszy jak to przeczyt
                  > a
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka