Dodaj do ulubionych

Takie dzieci powinni wychowywać zszokowne oszołomy

04.07.14, 15:25
... na czele z prof.Chazanem.

"Dziecko nie ma połowy głowy, ma mózg na wierzchu..."

- Gdyby pan profesor przyjechał teraz do mnie do kliniki i zobaczył to życie, które uratował, to chyba miałby trochę inne podejście. To jest dziecko, które nie ma połowy głowy, ma mózg na wierzchu, ma wiszącą gałkę oczną, ma rozszczep całej twarzy, nie ma mózgu w środku. I będzie umierało dzięki panu profesorowi jeszcze przez najbliższy miesiąc albo dwa. Bo ma zdrowe serce i zdrowe płuca. Będzie umierało, aż w końcu umrze z powodu jakiegoś zakażenia. A kobieta, która urodziła to dziecko - w związku z tym, że ten dzieciak miał głowę większą niż w ciąży donoszonej - musiała mieć zrobione cięcie cesarskie. To jest sukces pana prof. Chazana - opowiadał prof. Dębski.

wyborcza.pl/1,75478,16269292,Prof__Debski_opisuje_dziecko__ktore__uratowal__prof_.html#CukGW

Obserwuj wątek
    • ewa8a Re: Takie dzieci powinni wychowywać zszokowne osz 04.07.14, 15:58
      Diagnosta chyba rzeczywiście z niego kiepski. 3 tyg. temu mowił :

,,Dziecko kobiety opisywanej przez media może żyć długo, są propozycje operacji i rokowania nie są złe. Bardzo się cieszę, że pani zdecydowała się donosić ciążę - mówił do swoich zwolenników przed szpitalem Świętej Rodziny prof. Bogdan Chazan''

Czy dalej są propozycje operacji ? Co miałoby być zoperowane ? Chyba Chazan, bo na miano ,,kto'' nie zasluguje. Szpital, a zatem wszyscy podatnicy zostali ukarani za sobiepaństwo jakiegoś świętoszkowatego pajaca. Takich Chazanów zapewne mamy wielu, a mamy ich dlatego, że rządzący na to przyzwalają.
      Wyobrażam sobie, w jakim stanie jest kobieta, służąca za inkubator.
      • qwardian Re: Takie dzieci powinni wychowywać zszokowne osz 04.07.14, 18:58

Na razie nie podano do wiadomości profesjonalnej diagnozy, które narządy nie funkcjonują. Wizualnie i kosmetycznie może wyglądać to nieciekawie, ale nie powinno to wywoływać u lekarza histerii..
      • t_ete Re: Takie dzieci powinni wychowywać zszokowne osz 05.07.14, 16:27
        ewa8a napisała:

> Diagnosta chyba rzeczywiście z niego kiepski. 3 tyg. temu mowił :
        >
        > ,,Dziecko kobiety opisywanej przez media może żyć długo, są propozycje operacji
        > i rokowania nie są złe. Bardzo się cieszę, że pani zdecydowała się donosić cią
        > żę - mówił do swoich zwolenników przed szpitalem Świętej Rodziny prof. Bogdan C
        > hazan''

I to wlasnie powinno mu sie zapamietac. Takze to, ze zna lekarza, ktory podejmie sie operacji.

Ja rowniez bede pamietac to, ze poczatkowo twierdzil, ze nie mogl poinformowac pacjentki - gdzie moglaby sie zglosic poniewaz nie wie, w ktorym szpitalu, ktorzy lekarze - przeprowadzaja aborcje. Potem mowil, ze taka informacja narazilaby go na konflikt sumienia. W kolejnym wywiadzie rzucil ze zloscia, ze pacjentka mogla sie udac do szpitala XXX (nie pamietam nazwy), gdzie przeprowadzaja badania prenatalne - a wiec pewnie i aborcje.

>Szpital, a zatem wszyscy podatnicy zostali ukarani za sobiepaństwo jakiegoś świętoszkowatego pajaca.

O to sie nie martwie. NFZ stosuje czasem kary finansowe dla szpitali, ktore nie wykonuja procedur zgodnie z kontraktem (tyle, ze to pierwsza taka historia 'w blasku fleszy"). NFZ musi wydac te pieniadze na swiadczenia - wiec pewnie dolozy je do kontraktu innego warszawskiego szpitala - a ten je chetnie przyjmie. Nie straca na tym pacjenci.

Poza tym - niewiele osob zdaje sobie sprawe z tego, ze to bardzo niewielka kara. W stosunku do rocznego budzetu szpitala.

W poprzednim watku forum.gazeta.pl/forum/w,13,151437685,151437685,Konflikt_sumienia_i_logika.html

napisalam, ze glosna sprawa prof Chazana moze pomoc 'ulozyc' tak przepisy prawa by nie byly z soba w konflikcie tak jak teraz. Bo jestem 'za' klauzula sumienia w ustawie o zawodzie lekarza, jestem za tym by lekarze mieli mozliwosc odstapienia od niektorych zabiegow, jesli naraza ich to na konflikt sumienia. Ale to nie moze nigdy, w zaden sposob - uderzac w pacjenta. NIGDY. Prawo musi byc jasne.

Dla mnie szpital, ktory ma 'nalepke' NFZ - to szpital, w ktorym wykonuje sie wszelkie swiadczenia medyczne zgodnie z kontraktem NFZ. Jak lekarze uloza to ze swoim sumieniem - to ich - i dyrekcji szpitala - sprawa. Pacjenta nie powinno to interesowac bo to pacjent jest podmiotem lekarskich dzialan, jest najwazniejszy. Cala wiec lekarsko-pielegniarska szpitalna obsada powinna dokladac wszelkich staran by byl 'zaopiekowany' jak najlepiej.

Przyznaje, coraz trudniej wykrzesac mi zrozumienie dla prof Chazana. Wczesniej mialam go wiecej, teraz ... po jego licznych wywiadach ... uwazam, ze skoro sam nie potrafi podac sie do dymisji (a jest powod : szpital poniosl finansowa strate wskutek jego decyzji), to wlasciciel szpitala powinien to zrobic. Czyli miasto, czyli Hanna Gronkiewicz-Walz.

Bedzie problem ... (zblizaja sie wybory samorzadowe)

Cokolwiek zrobi - bedzie zle. To dla niej trudny sprawdzian.

tete
    • sz0k Re: Takie dzieci powinni wychowywać zszokowne osz 04.07.14, 20:03
      www.fronda.pl/a/piekny-dobry-i-kochany-choc-niektorzy-chcieliby-go-zabic,38792.html
      • qwardian Re: Takie dzieci powinni wychowywać zszokowne osz 04.07.14, 20:15

Modelką na wybiegu nie będzie, ale przynajmniej ma mózg, więc ryzyko syndromu Sławomira Nowaka minimalne. No i nie buchnęła zegarka z ręki położnej, to dobry znak...
    • benek231 Czy jest Ci choc troche wstyd, ze :O) 05.07.14, 00:45
      ze trzymales z nimi - przeciwko mnie?
    • pro100 rozumiem reklamację na nie udane in vitro 05.07.14, 06:43
      ale czemu akurat do chazana? onże sprawcą?
      • andrzejg Re: rozumiem reklamację na nie udane in vitro 05.07.14, 10:55
        pro100 napisał:

> ale czemu akurat do chazana? onże sprawcą?

chociażby był to skutek in vitro ( w co wątpię, ale nie mam informacji)
        to Chazan nie powinien sie bawić cudzym kosztem.

Tak. Aktualne cierpienie kobiety i jej umierającego dziecka to wina Chazana

A.
        • pro100 jak ztvn z gowienną klangor pod niebiosa podnoszą 06.07.14, 16:10
          andrzejg napisał:

> chociażby był to skutek in vitro ( w co wątpię, ale nie mam informacji)
          > to Chazan nie powinien sie bawić cudzym kosztem.
          >
          > Tak. Aktualne cierpienie kobiety i jej umierającego dziecka to wina Chazana
          >
          > A.
          to na pewno nie chodzi o to co się wydaje. rozgrywka mendialna na miarę błogosławionej anety k. co to zachodziła w zależności od daty artykułu a to od leppera a to łżwińskiego aż końcu stanęło na jakimś nieszczęśniku z dworca centralnego co miał z panią wątpliwą przyjemność w kiblu dworcowym. i istotą rzeczy była nie cześć wzmiankowanej anety czy też alimenty od tego czy owego, lecz całkiem co innego. i tym razem idzie na 100% o coś całkiem innego.
          • qwardian Re: jak ztvn z gowienną klangor pod niebiosa podn 06.07.14, 16:36

Klinika In Vitro w warunkach rynkowych ma tylko dwie linie obrony, to jest zrzucenie odpowiedzialności na dawcę, albo odbiorcę, w tym ostatnim przypadku matkę, która ewentualnie mogła podpisać w kontrakcie, że zrzeka się dochodzenia roszczeń w wypadku niepowodzenia zabiegu. W tym przypadku jednak nie może być o tym mowy, bo zabieg In Vitro zakończył się powodzeniem i mamy nowego pełnoprawnego obywatela Rzeczpospolitej Polski...
          • t_ete Re: jak ztvn z gowienną klangor pod niebiosa podn 06.07.14, 16:55
            pro100 napisał:

> i tym razem idzie na 100% o coś całkiem innego.

.... zeby wylansowac Prof. Chazana na ministra zdrowia w rzadzie PiS ? smile

Przeciez to Prof.Chazan udziela wywiadow na prawo i lewo, wydaje oswiadczenia, przyjmuje podziekowania i kwiaty od wiecujacych poparcie pod szpitalem.
            Wyraznie dobrze sie czuje w roli 'niezlomnego' ... wrecz plawi sie rozkosznie w sytuacji, ktora stworzyl. To nie jest rola pokornego meczennika, raczej zwycieskiego bohatera. Dlaczego to robi ? Moze lubi byc celebryta ? wink Napisalam juz w innym watku - ze to chyba taka ...osobowosc narcystyczna.
            Wiec... jesli rzeczywiscie komus zalezy na 'rozdmuchaniu' tej historii/histerii - to wybral 'wlasciwego czlowieka'.

tete
            • pro100 Re: jak ztvn z gowienną klangor pod niebiosa podn 06.07.14, 17:11
              t_ete napisała:

> Przeciez to Prof.Chazan udziela wywiadow na prawo i lewo, wydaje oswiadczenia,
              > przyjmuje podziekowania i kwiaty od wiecujacych poparcie pod szpitalem.

to, że ku...ktorom wyszło jak zwykle to akurat nie zasługa chazana. mnie też na wymioty bierze gdy po raz enty politpoprawne gramoty się usiłuje wcisnąć mimo iż żaden katolik ze mnie.
              • t_ete Re: jak ztvn z gowienną klangor pod niebiosa podn 06.07.14, 20:30
                pro100 napisał:

> to, że ku...ktorom wyszło jak zwykle to akurat nie zasługa chazana. mnie też na
                > wymioty bierze gdy po raz enty politpoprawne gramoty się usiłuje wcisnąć mimo
                > iż żaden katolik ze mnie.

On sie chetnie wpisuje ; lubi byc w centrum zainteresowania. Moze dlatego sporo empatii ze mnie 'zeszlo'.

Ustawa o zawodzie lekarza (z klauzula sumienia) to nie jest zadna nowosc. Istnieje od lat. Gdzie byly te tuzy intelektu dzis ujadajace o jej niezgodnosci z konstytucja ??? Slepa i glucha byla Naczelna Rada Lekarska - teraz taka chetna do oswiadczen ? Nikt w Sejmie nie wnosil istotnych poprawek - nawet szacowny posel Jaworski ? Jakos slychac nie bylo o nadwyrezaniu lekarskich sumien ... Takze Prof. Chazan - niegdys krajowy konsultant w swej specjalnosci - sie nie zajaknal.

I nagle : prosze ... wysypalo sie. To co dzialo sie do tej pory 'pod podszewka' - wylazlo.
                Zagrzmialy traby

Ze zacytuje "jam to, nie chwalac sie, uczynil".

tete

• t_ete rece opadaja 06.07.14, 20:55
                  www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,16280598,Metropolita_lodzki_poprosi_o_zbiorke_na_kare_dla_szpitala.html
                  "Metropolita łódzki Marek Jędraszewski zapowiedział, że zwróci się z prośbą do wiernych o zbiórkę na rzecz Szpitala św. Rodziny, którym kieruje prof. Bogdan Chazan. Miałaby ona pokryć karę 70 tys. zł nałożoną na szpital przez NFZ."

Czy naprawde nie ma nikogo kto moglby wytlumaczyc Metropolicie, ze ta finansowa kara to ewentualnie 4-miesieczna pensja Prof. Chazana (nie wliczam dochodow z prywatnego gabinetu, w ktorym zapewne przyjmuje pacjentki, ktore nastepnie kieruje 'do siebie' czyli do szpitala,ktory finansowany jest ze skladek obywateli na ubezpieczenie zdrowotne) ...

NFZ nalozyl kare na szpital ale nie na pacentow! Te pieniadze powedruja do innego warszawskiego szpitala ze specjalnoscia ginekologia-poloznictwo.

Metropolita chce zdjac finansowa odpowiedzialnosc z Prof. Chazana za pomoca datkow ludzi, ktorzy zyja za 1/15 lub 1/20 tego co Prof./dyrektor zarabia miesiecznie. Obrzydliwe.

tete
                • pro100 Re: jak ztvn z gowienną klangor pod niebiosa podn 06.07.14, 21:05
                  t_ete napisała:

> On sie chetnie wpisuje ; lubi byc w centrum zainteresowania. Moze dlatego sporo
                  > empatii ze mnie 'zeszlo'.

pijar to jego zakichany obowiązek jako szefa
                  Jakos slychac nie bylo o nadwyrezaniu lekarskich sumien ... Takze
                  > Prof. Chazan - niegdys krajowy konsultant w swej specjalnosci - sie nie zajakn
                  > al.
                  >
                  > I nagle : prosze ... wysypalo sie. To co dzialo sie do tej pory 'pod podszewka'
                  > - wylazlo.
                  > Zagrzmialy traby
                  >
                  > Ze zacytuje "jam to, nie chwalac sie, uczynil".
                  >
                  > tete
                  >
                  mam wrażenie że błyszczącą posypkę za istotę rzeczy bierzesz. nie ty pierwsza zresztą. a może to ja nie mam racji w kwestii ciągłości trybuny ludu = giewu i wieczoru z dziennikiem =tvn24? to samo gó... co kiedyś, ale zamiast w szary pakowy zapakowane w błyszczący papiórecek.
                  • t_ete Re: jak ztvn z gowienną klangor pod niebiosa podn 06.07.14, 21:21
                    pro100 napisał:

> pijar to jego zakichany obowiązek jako szefa

Kazdego szefa.

> mam wrażenie że błyszczącą posypkę za istotę rzeczy bierzesz. nie ty pierwsza z
                    > resztą. a może to ja nie mam racji w kwestii ciągłości trybuny ludu = giewu i
                    > wieczoru z dziennikiem =tvn24? to samo gó... co kiedyś, ale zamiast w szary pa
                    > kowy zapakowane w błyszczący papiórecek.

Nie wiem czyja - wg. Ciebie - ta blyszczaca posypka. Ale mnie wkurzaja hektolitry hipokryzji tych, ktorzy oplacani z podatkow (Sejm) czy skladek lekarskich (NRL) dma w traby, ze przepis istniejacy od wielu lat - uwiera sumienia lekarskie. Po deklaracji w Czestochowie sie obudzili ?

Ja moge sie nie znac na prawie. Moge tu na forum gdybac. Ale oni biora za to kase - wiec te buzie w ciup po latach ... moga mnie wylacznie zezlic.

tete

ps. klauzula sumienia byc powinna ale ... jak napisalam wczesniej

forum.gazeta.pl/forum/w,13,151826455,151839514,Re_Takie_dzieci_powinni_wychowywac_zszokowne_osz.html
                    • pro100 no dobra juz przyznaję ci rację 07.07.14, 10:40
                      t_ete napisała:

> Ja moge sie nie znac na prawie. Moge tu na forum gdybac. Ale oni biora za to ka
                      > se - wiec te buzie w ciup po latach ... moga mnie wylacznie zezlic.
                      >
                      pan ministru arłukowiczu to rzadka niedojda i nie pozbierana zupełnie. na sołtysa się nie nadaje, takoż i w okienku na poczcie by sobie rady nie dał. to była wersja optymistyczna - usuniesz debila i można łatwo cokolwiek poprawić bez młotka i nożyc do blachy.
                      forum.gazeta.pl/forum/w,13,151861754,151861754,te_kobiety_to_sa_dziwne.html
                      o pesymistycznej nie chce mi sie pisać.
                      • t_ete Re: no dobra juz przyznaję ci rację 07.07.14, 18:57
                        pro100 napisał:

> pan ministru arłukowiczu to rzadka niedojda i nie pozbierana zupełnie. na sołty
                        > sa się nie nadaje, takoż i w okienku na poczcie by sobie rady nie dał. to była
                        > wersja optymistyczna - usuniesz debila i można łatwo cokolwiek poprawić bez mło
                        > tka i nożyc do blachy.

A coz ma on wspolnego ?
                        To nie on mial/ma watpliwosci w kwestii klauzuli sumienia - ponoc 'lamiacej sumienia' lekarskie ? Gdzie byli czujni - demonstracyjnie religijni - prawnicy przez te lata ?

> o pesymistycznej nie chce mi sie pisać

Pesymizmem mi powialo po rozmowie prof Letowskiej z drugim profesorem prawa (nazwisko na 'S') u Morozowskiego. Uswiadomilam sobie w jakim kierunku zmierzamy.

tete
                        • wikul „Zachował się jak Sadysta” 07.07.14, 19:59
                          No, kto tak powiedział ? Niesiołowski czy Hartman ? Nie, to Dubieniecki, mąż Marty Kaczyńskiej.
                          Oberwie się Dubienieckiemu, oj oberwie. Nie jest z mojej bajki, ale pewnie nawet on ma dostyć wszechogarniającej rydzykowo - kaczej hipokryzji.

www.se.pl/wydarzenia/kraj/marcin-dubieniecki-o-prof-chazanie-zachowal-sie-jak-sadysta-dubieniecki-pelnomocnik_410586.html
                          • wikul Chazan ma być odwołany 09.07.14, 14:04
                            H.G.-W. zapowiedziała zwolnienie Chazana.

warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,16293280,Prof__Chazan_zwalnia_ze_stanowiska_dyrektora_szpitala.html#BoxSlotI3img
                        • pro100 załamka 07.07.14, 20:25
                          t_ete napisała:

> A coz ma on wspolnego ?

no dobra. ostatnie siedem lat za organizację służby zdrowia odpowiada kaczyński wraz z religijnymi oszołomami. coś jeszcze?
                          • t_ete Re: załamka 07.07.14, 23:29
                            pro100 napisał:

> no dobra. ostatnie siedem lat za organizację służby zdrowia odpowiada kaczyński
                            > wraz z religijnymi oszołomami. coś jeszcze?

Nie oceniam Arlukowicza zbyt wysoko ... ale coz ma wspolnego 'organizacja sluzby zdrowia' (wiele by o tym mowic) z tym co sie wyrabia z Prof. Chazanem ???

Ustawa o zawodzie lekarza istnieje od lat kilkunastu ; nie pamietam od kiedy jest w niej 'klauzula sumienia' - ale z pewnoscia od lat ; nie slyszalam - az do teraz - zadnych protestow - srodowiska lekarskiego wspieranego przez biskupow - ze ogranicza prawo do 'wyborow sumienia'... Nie slyszalam zadnych oburzonych sejmowych madrali. Nie bylo problemu ?

O tym wlasnie pisalam Pro100. O niczym innym. Kaczynski zna sie na sluzbie zdrowia srednio. Na wykorzystaniu ludzkich lekow i obaw w politycznej kampanii - zna sie doskonale.

Jeszcze raz :

- szpital ma podpisana umowe z NFZ ; nie wykonal jej wlasciwie - dostal kare finansowa ; jak wiele szpitali w Polsce ... tyle, ze nikt wokol tamtych kar tak nie halasuje ;

- dyrektor szpitala narazajacy szpital na finansowa strate - powinien poniesc konsekwencje (tu od Prezydent W-wy zalezy czy i jaka kare poniesie)

- lekarz powolujacy sie na klauzule sumienia - musi oprocz 'A' powiedziec 'B' i 'C' ; jesli tego nie czyni - lamie prawo

- jesli jest jakis konflikt aktow prawnych - TK powinien go rozstrzygnac ....

- jesli Prof. Chazan siega do 'obywatelskiego nieposluszenstwa' - w slusznej, w jego opinii, sprawie ... OK, spelnil swoja misje - placi do kasy szpitala to co szpitalowi capnal NFZ - sklada w blasku fleszy rezygnacje z funkcji dyrektora (bo jakze moglby ja pelnic wiazany kontraktem z diabolicznym NFZ) i .......... czeka na zmiane prawa

tete
                            • pro100 kompletny burdel organizacyjny 08.07.14, 04:46
                              t_ete napisała:

>
                              > Nie oceniam Arlukowicza zbyt wysoko ... ale coz ma wspolnego 'organizacja sluzb
                              > y zdrowia' (wiele by o tym mowic) z tym co sie wyrabia z Prof. Chazanem ???

czy jest jakaś dziedzina za którą ten pan odpowiada? choćby pogłowie motylków w mongolii wewnętrznej? czy też bóg z nieba winien zstąpić, wręczyć cymbałowi 37 tablic nt organizacji służby zdrowia gdzie na jednej będzie "informacja na stronie mz - chętne na skrobankę udają się do szpitala im fabryki aniołków średni czas oczekiwania 2 lata" bo np taki chazan następnym razem może powiedzieć, że on nie zna nikogo kto wykonuje.
                        • benek231 Re: no dobra juz przyznaję ci rację 07.07.14, 21:43
                          t_ete napisała:

> Pesymizmem mi powialo po rozmowie prof Letowskiej z drugim profesorem prawa (na
                          > zwisko na 'S') u Morozowskiego. Uswiadomilam sobie w jakim kierunku zmierzamy.

Moje gratulacje. Lepiej pozno niz wcale.

Link, w nagrode, zatem:

www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,100865,16212749,Sumienie_i_pycha__A_gdyby_tak_profesor_Chazan_zaszedl.html
          • andrzejg Re: jak ztvn z gowienną klangor pod niebiosa podn 08.07.14, 10:15
            pro100 napisał:

> i tym razem idzie na 100% o coś całkiem innego.

no pewnie
            Na 100 % idzie o przestrzeganie prawa jakie mamy w Polsce, a nie kierowanie się swoim widzimisię.
            Widzimisię nie pasuje do stanowiska to won

A.
        • pro100 wydaje się 08.07.14, 21:46
          andrzejg napisał:
          >
          > Tak. Aktualne cierpienie kobiety i jej umierającego dziecka to wina Chazana
          >
          że owe cierpienia podnoszący jazgot mają tamże gdzie i przesławną anetę.k
          wpolityce.pl/polityka/204167-atak-na-prof-chazana-ma-zamaskowac-bledy-in-vitro-uszkodzony-plod-bez-polowy-glowy-to-efekt-sztucznego-zaplodnienia-czy-zabijanie-nieudanych-egzemplarzy-to-standard
          • andrzejg Re: wydaje się 10.07.14, 04:42
            pro100 napisał:

> że owe cierpienia podnoszący jazgot mają tamże gdzie i przesławną anetę.k

Czyli uważasz,że gdyby to było poczęcie naturalne, to Chazan źle postąpił?
            • qwardian Re: wydaje się 10.07.14, 13:55

andrzejg napisał:

> Czyli uważasz,że gdyby to było poczęcie naturalne, to Chazan źle postąpił?

W sposób ludzki i humanitarny potraktował rezultat zabiegu In Vitro dokonany w przychodni lekarskiej Novum, skąd zresztą dokonano skierowania do porodówki na Madalińskiego, pod nazwą Szpital im. Świętej Rodziny...

Tylko głupiec, albo osoba bez wyobraźni może nazwać aborcję zabiegiem bezpiecznym, nie powodującym cierpienia, albo w jakikolwiek sposób przyczyniająca się do postępu w nauce. Celem lekarza jest ratowanie życia i ten warunek został spełniony....
            • pro100 rozróżnijmy dwie rzeczy 10.07.14, 14:01
              andrzejg napisał:

> pro100 napisał:
              >
              > > że owe cierpienia podnoszący jazgot mają tamże gdzie i przesławną anetę.k
              >
              > Czyli uważasz,że gdyby to było poczęcie naturalne, to Chazan źle postąpił?

po pierwsze primo to opinia moja jest zdaje się jasna - parchate przekaziory rozpoczęły jazgot bynajmniej nie z troski o cierpienia kogokolwiek a z interesu, jeden już wylazł wylezie i następny
              po drugie primo - system organizacyjny winie stać na wysokości zadania. jest klauzula sumienia i jest prawo płatnika do wykonania legalnego zabiegu. ergo - to nie zgłaszający klauzulę sumienia winien być informatorem kto wykona brudna robotę a organizator systemu. i jeśli debilny organizator przyznaje się, że nie ma pojęcia kto, gdzie, co wykonuje to dokładnie na to samo może się powołać zgłaszający klauzulę, że on nie ma przyjemności znać takiego towarzystwa. i minisrtu zdrowiu powinien najpierw sam siebie odwołać zanim weźmie się za odwoływanie kogokolwiek innego.
              • andrzejg Re: rozróżnijmy dwie rzeczy 10.07.14, 17:17
                pro100 napisał:

>
                > po pierwsze primo to opinia moja jest zdaje się jasna - parchate przekaziory ro
                > zpoczęły jazgot bynajmniej nie z troski o cierpienia kogokolwiek a z interesu,
                > jeden już wylazł wylezie i następny
                > po drugie primo - system organizacyjny winie stać na wysokości zadania. jest kl
                > auzula sumienia i jest prawo płatnika do wykonania legalnego zabiegu. ergo - to
                > nie zgłaszający klauzulę sumienia winien być informatorem kto wykona brudna ro
                > botę a organizator systemu. i jeśli debilny organizator przyznaje się, że nie m
                > a pojęcia kto, gdzie, co wykonuje to dokładnie na to samo może się powołać zgła
                > szający klauzulę, że on nie ma przyjemności znać takiego towarzystwa.
                i minisr
                > tu zdrowiu powinien najpierw sam siebie odwołać zanim weźmie się za odwoływanie
                > kogokolwiek innego.

ale zgłaszający klauzulę swojego widzimisię dokłądnie wiedział jakie obejmuje stanowisko i jakie ciążą na nim obowiązki. Powinien nie brać tego tronu, a jeżeli już wziął , to na podstawie niezgodności widzimisię z obowiązkami związanymi ze stołkiem, jak najszybciej powinien dać sobie z niego kopa

A.
                • pro100 Re: rozróżnijmy dwie rzeczy 10.07.14, 17:50
                  andrzejg napisał:

> ale zgłaszający klauzulę swojego widzimisię dokłądnie wiedział jakie obejmuje s
                  > tanowisko i jakie ciążą na nim obowiązki. Powinien nie brać tego tronu, a jeżel
                  > i już wziął , to na podstawie niezgodności widzimisię z obowiązkami związanymi
                  > ze stołkiem, jak najszybciej powinien dać sobie z niego kopa
                  >
                  > A.
                  toć tłumaczę jak komu dobremu - klauzula sumienia w ustawie i obowiązek informowania w ustawie - sprzeczność logiczna. gdyż albowiem jeśli ci sumienie nie pozwala w czymś brać udziału to informowanie gdzie TO wykonać też jest udziałem. natomiast durnowaty organizator pozwala na wykonanie myku takiego, że nie wie kto gdzie i kiedy. no bo skoro nadzorca systemu nie wie to skąd biedny wykonawca ma wiedzieć? korona ze łba by arłukowiczu spadła jakby zarządził forum.gazeta.pl/forum/w,13,151826455,151876673,kompletny_burdel_organizacyjny.html
                  zamiast oczekiwać na interwencję boską?
                  • andrzejg Re: rozróżnijmy dwie rzeczy 10.07.14, 19:10
                    pro100 napisał:

> toć tłumaczę jak komu dobremu - klauzula sumienia w ustawie i obowiązek informowania w ustawie - sprzeczność logiczna. gdyż albowiem jeśli ci sumienie nie pozwala w czymś brać udziału to informowanie gdzie TO wykonać też jest udziałem. natomiast durnowaty organizator pozwala na wykonanie myku takiego, że nie wie kto gdzie i kiedy. no bo skoro nadzorca systemu nie wie to skąd biedny wykonawca ma wiedzieć? korona ze łba by arłukowiczu spadła jakby zarządził forum.gazeta.pl/forum/w,13,151826455,151876673,kompletny_burdel_organizacyjny.html
                    > zamiast oczekiwać na interwencję boską?

Ja też Ci tłumaczę. Przecież prawnie dopuszczona aborcja była zakontraktowana w tym szpitalu, to skoro dyrektor przez swoje widzimisię nie dopuszcza do jej wykonania, to powinien wskazać inny ośrodek. Co da lista placówek wykonujących aborcję , skoro jej wykonanie zależy od widzimisię dyrektora? Nawet jakbyś wprowadził najwspanialsze ministrialne rozdzielniki , to one i tak się rozpirzą o rózne widizmisię Chazanów. To weź teraz i organizuj. Po pierwsze Chazany muszą przestrzegać prawa, a potem możesz pisać grafiki

A.
                    • andrzejg P.S. 10.07.14, 19:19
                      Dodam jeszcze (powtarzając się zresztą) , skoro w ustawie jest sprzeczność pomiędzy obowiązkiem informowania i klauzulą sumienia, to Chazan powinien się zastanowić czy obejmować to stanowisko. Przecież wiadomo było , że w końcu coś złamie, albo prawo , albo swoje sumienie.

Mógł pomyśleć wcześniej. Zaszczyty , stołek przyćmiły zmysły?
                      • pro100 Re: P.S. 14.07.14, 06:28
                        andrzejg napisał:

> Dodam jeszcze (powtarzając się zresztą) , skoro w ustawie jest sprzeczność pomi
                        > ędzy obowiązkiem informowania i klauzulą sumienia, to Chazan powinien się zasta
                        > nowić czy obejmować to stanowisko. Przecież wiadomo było , że w końcu coś złami
                        > e, albo prawo , albo swoje sumienie.

przepraszam ale ktoś jest organizatorem tego bajzlu zwanego dla żartu "służbą" "zdrowia". prawo stanowione winno być (teoretycznie) zrozumiałe także dla nieprawnika i nie sprzeczne. na razie odpowiedzialność spoczywa na gnojkach (piłkarzykach, dresach, głąbach, przekręciarzach - wstaw co tam ci bardziej pasuje) z peło
                    • pro100 Re: rozróżnijmy dwie rzeczy 11.07.14, 10:43
                      andrzejg napisał:

> Ja też Ci tłumaczę. Przecież prawnie dopuszczona aborcja była zakontraktowana w
                      > tym szpitalu, to skoro dyrektor przez swoje widzimisię nie dopuszcza do jej wy
                      > konania, to powinien wskazać inny ośrodek.

ciekawostka, nfz explicite wymienia liczbę aborcji do wykonania w w ramach umowy?
                      • andrzejg Re: rozróżnijmy dwie rzeczy 11.07.14, 11:08
                        pro100 napisał:

>
                        > ciekawostka, nfz explicite wymienia liczbę aborcji do wykonania w w ramach umow
                        > y?

Sądzę ,że nie sa wymieniane żadne liczby, ale to jest chore, gdy placówka ma w ofercie usługę, ale jej nie wykonuje z powodu widzimisię dyrektora. Chazan jako lekarz może mieć swoje widzimisię i nie robić nic, ale jako dyrektor staje sie urzędnikiem i jest zmuszony do wykonywania swoich obowiązków. Albo odstawia na bok swoje widzimisię, albo rezygnuje z funkcji. Dla mnie normalnie funkcjonująca placówka zdrowia wykonuje wszystkie przyjęte na siebie zobowiązania. Inaczej , mając nawet super grafik Arłukowicza, będziesz błądził jak ślepy po omacku, a Chazany nawet nie podpowiedzą 'ciepło,ciepła,zimno'.

A.
    • jaceq Re: Takie dzieci powinni wychowywać zszokowne osz 07.07.14, 22:35
      Chazan to jest wyjątkowo parszywe bydle i nie ma nic więcej do dodania.
      • wikul Nie lubię plotek ale w tym wypadku ... 08.07.14, 17:53
        ... trzeba powiedzieć że to jego katolickie sumienie (Chazana) jest wyjatkowo selektywne. Nie przeszkadza mu się rozwieść i mieć nieślubnego syna a pozwala na skazanie dziecka i kobiety na cierpienie. Ale dla moherowej koalicji to nie ma znaczenia.
        • andrzejg Re: Nie lubię plotek ale w tym wypadku ... 08.07.14, 18:13
          wikul napisał:

> ... trzeba powiedzieć że to jego katolickie sumienie (Chazana) jest wyjatkowo s
          > elektywne. Nie przeszkadza mu się rozwieść i mieć nieślubnego syna a pozwala na
          > skazanie dziecka i kobiety na cierpienie. Ale dla moherowej koalicji to nie ma
          > znaczenia.

Tu akurat jest konsekwentny, bo mógł nakłonić kochankę do skrobanki.

A.
          • jaceq Re: Nie lubię plotek ale w tym wypadku ... 08.07.14, 21:38
            Nie jest nigdzie powiedziane, że nie nakłonił.
            • wikul Re: Nie lubię plotek ale w tym wypadku ... 08.07.14, 21:46
              jaceq napisał:

> Nie jest nigdzie powiedziane, że nie nakłonił.

Teoretycznie: mógł nawet to zrobić.
              • t_ete jednak wierze w to 09.07.14, 22:25
                ze po latach kiedy przeprowadzal aborcje bez mrugniecia okiem i wyrzutow sumienia - cos lub ktos - sprawily, ze 'sie przewartosciowal' ; powiedzmy ... szanuje to ;

zastanawia mnie tylko - dlaczego ludzie, ktorzy po latach uswiadamiaja sobie wlasna malosc i ogrom zla, ktore czynili (wszak robi aborcje na zyczenie) oraz czerpanie z tego procederu pokaznych zyskow - chca zalatwic wlasne wyrzuty sumienia kosztem innych ...

i - choc jestem raczej watpiaca niz wierzaca - zasmuca mnie, ze zarliwi katolicy widza w nim meczennika ...

tete

ps. ten mlody podekscytowany pelnomocnik profesora wypowiadajacy sie w mediach - to porazka
                • t_ete errata 09.07.14, 22:27
                  mialo byc 'wszak robil aborcje na zyczenie' - to odnosilo sie do peerelowskiej przeszlosci
                • wikul Re: jednak wierze w to 10.07.14, 16:12
                  t_ete napisała:

> zastanawia mnie tylko - dlaczego ludzie, ktorzy po latach uswiadamiaja sobie w
                  > lasna malosc i ogrom zla, ktore czynili (wszak robi aborcje na zyczenie) oraz c
                  > zerpanie z tego procederu pokaznych zyskow - chca zalatwic wlasne wyrzuty sumie
                  > nia kosztem innych ...

Święte słowa.

> i - choc jestem raczej watpiaca niz wierzaca - zasmuca mnie, ze zarliwi katolic
                  > y widza w nim meczennika ...

No właśnie.

> ps. ten mlody podekscytowany pelnomocnik profesora wypowiadajacy sie w mediach
                  > - to porazka

Widocznie nie ma jeszcze dzieci i rodziny albo co innego myśli prywatnie. Gdyby stanął przed rzeczywistym wyborem może by inaczej mówił.
                  • t_ete az trudno uwierzyc 10.07.14, 22:09
                    ale dzisiaj slyszalam - podobno jest to w raporcie z kontroli w szpitalu Sw. Rodziny (upubliczniono go ? ... nie wiem na jakiej stronie), ze prof. Chazan polecil zdjac szew z szyjki macicy - czyli chcial doprowadzic do 'samoistnego' poronienia. Nie chcial 'zabijac' dziecka, chcial jedynie by organizm kobiety 'sam je usunal'. To bardzo ciekawe - w kontekscie religijnej kanonady w obronie jego sumienia. Czyli zdawal sobie sprawe z beznadziei ... a jednak klamal publicznie - twierdzac, ze dziecko ma szanse na dlugie zycie i ze mozna je zoperowac ...
                    To po pierwsze. A po drugie - gdy przeciagnal termin poza graniczny 24 tydzien ciazy czyli moment, w ktorym - teoretycznie dziecko moze przezyc poza organizmem matki (i aborcja nie jest mozliwa) powiedzial ze ... nie w tym przypadku (uznal, ze to dziecko i tak nie przezyje). Czyli - zdawal sobie sprawe, z bardzo ciezkiego uszkodzenia plodu - ale publicznie glosil cos innego.

Jesli rzeczywiscie takie informacje sa w raporcie kontrolnym - to ta cala wielka wojna wydana 'ateistom' w obronie 'katolickich sumien' ... wyglada groteskowo.

I po trzecie. W kregach 'wzmozonych' pojawilo sie okreslenie 'twor' ; w zwiazku z tym, ze lekarze skwapliwie ujawnili, ze ciaza byla efektem zaplodnienia in vitro. Czyli cale zlo to kombinowanie z in vito - dlatego tak ciezkie wady genetyczne. Zniknelo 'dzieciatko' czy 'dziecko' ratowane przez czlowieka sumienia, ktory nie chce zabijac. Pojawil sie 'twor'.
                    To jest tak obrzydliwe, ze az trudno uwierzyc.

tete
                    • qwardian Re: az trudno uwierzyc 11.07.14, 15:36

t_ete napisała:

> I po trzecie. W kregach 'wzmozonych' pojawilo sie okreslenie 'twor' ; w zwiazku
                      > z tym, ze lekarze skwapliwie ujawnili, ze ciaza byla efektem zaplodnienia in v
                      > itro. Czyli cale zlo to kombinowanie z in vito - dlatego tak ciezkie wady genet
                      > yczne. Zniknelo 'dzieciatko' czy 'dziecko' ratowane przez czlowieka sumienia, k
                      > tory nie chce zabijac. Pojawil sie 'twor'.
                      > To jest tak obrzydliwe, ze az trudno uwierzyc.
                      >
                      > tete

Ja jestem w kręgach "wzmożonych" i mogę potwierdzić, że używam słowa dziecko, a czy Pani może potwierdzić w jakimś linku wyrażenie troski o to dziecko, albo użycie słowa dziecko, to proszę mi podać taki link. Bo mi się wydawało, że jak Wyborcza, która nigdy nie użyła słowa dziecko, Pani również szczuła na Profesora, a stan zdrowia dziecka niewiele Panią interesował..
                      • t_ete Re: az trudno uwierzyc 12.07.14, 16:08
                        qwardian napisał:

> Ja jestem w kręgach "wzmożonych" i mogę potwierdzić, że używam słowa dziecko, a
                        > czy Pani może potwierdzić w jakimś linku wyrażenie troski o to dziecko, albo u
                        > życie słowa dziecko, to proszę mi podać taki link. Bo mi się wydawało, że jak W
                        > yborcza, która nigdy nie użyła słowa dziecko, Pani również szczuła na Profesora
                        > , a stan zdrowia dziecka niewiele Panią interesował..

Szczulam ? raczy Pan zartowac ...

forum.gazeta.pl/forum/w,13,151437685,151437685,Konflikt_sumienia_i_logika.html
                        Co do zainteresowania stanem dziecka ... najbardziej 'zainteresowani' stanem dziecka byli/sa ci, ktorzy staneli w obronie Prof.Chazana. Zainteresowanie polegalo na klamotaniu jezorem i ewentualnej skladce na pokrycie kary finansowej szpitala nalozonej (slusznie) przez NFZ. Ci sami 'zainteresowani' oskarzyli matke dziecka o spisek i dzialanie wespol z 'mafia in vitro' a podniesiona reke na dyrektorska funkcje Chazana - gotowi sa odrabac ekskomunika.

Jestem po stronie lekarzy z ich klauzula sumienia. Jestem po stronie kobiet, ktore - w nielicznych przypadkach - moga (choc nie musza) podjac decyzje o aborcji. Jestem po stronie panstwa prawa, ktore to prawo - wczesniej ustanowione w sejmie - urzednik powinien wykonywac.

Prawo mozna zmienic. W sejmie.

tete

• qwardian Re: az trudno uwierzyc 12.07.14, 17:54

Jeżeli nie wyrażała Pani żadnej troski, ani nie użyła słowa dziecko, to zamiast kluczyć wystarczyło napisać krótko NIE i koniec, kropka...
                          • t_ete Re: az trudno uwierzyc 12.07.14, 18:50
                            qwardian napisał:

>
                            > Jeżeli nie wyrażała Pani żadnej troski, ani nie użyła słowa dziecko, to zamiast
                            > kluczyć wystarczyło napisać krótko NIE i koniec, kropka...

Kluczyc ? Naprawde uwaza Pan, ze wystarczy napisac : biedne to dzieciatko ... i to ma byc wg. Pana ... troska ?

Prawdopodobnie nie mial Pan do czynienia z bardzo ciezko uposledzonymi dziecmi. Ja tak. Oczywiscie nie byly one w takim stanie - jak dziecko 'uratowane' przez Prof. Chazana.
                            Mogly przezyc dzieki opiece i staraniom innych. Ich swiat zamykal sie w obrebie szpitalnego lozeczka. O rehabilitacji nie bylo mowy. Ale mogly zyc. Przez jakis czas, karmione i dogladane. Zaopiekowane.

To taki klucz. Czulosc wobec bezradnosci.
                            Ale ci, ktorzy smagaja potepieniem - nie maja o tym bladego pojecia. Bo w wiekszosci nie doswiadczyli.

tete

• qwardian Re: Nie lubię plotek ale w tym wypadku ... 10.07.14, 14:11

wikul napisał:

> ... trzeba powiedzieć że to jego katolickie sumienie (Chazana) jest wyjatkowo s
          > elektywne. Nie przeszkadza mu się rozwieść i mieć nieślubnego syna a pozwala na
          > skazanie dziecka i kobiety na cierpienie.

Twoim zdaniem aborcja jest mniejszym cierpieniem niż naturalny poród? Chciałbyś, żeby Chazan był Aniołem Śmierci, Josefem Mengele, przemieszczającym po korytarzach szpitala jednym skinieniem ręki podejmujący decyzje o tym kto ma żyć, albo umrzeć.

To jest lekarz i jego obowiązkiem jest ratowanie życia...
          • wikul Re: Nie lubię plotek ale w tym wypadku ... 10.07.14, 16:24
            qwardian napisał:

> Twoim zdaniem aborcja jest mniejszym cierpieniem niż naturalny poród? Chciałbyś
            > , żeby Chazan był Aniołem Śmierci, Josefem Mengele, przemieszczającym po koryta
            > rzach szpitala jednym skinieniem ręki podejmujący decyzje o tym kto ma żyć, alb
            > o umrzeć.

Przestań bredzić, uogólniać i dyskutować z własnymi urojeniami. Moim zdaniem w tym konkretnym przypadku jak nie chciał tej kobiecie pomóc to powinien jej to odważnie po męsku powiedzieć a nie przeciągać procedury. I co ? To nieszczęsne dziecko nie żyje a ty myślisz że Chaznowi Bóg wybaczy że skazał kobietę na dodatkowe cierpienia fizyczne i psychiczne ?

> To jest lekarz i jego obowiązkiem jest ratowanie życia...

Ale również ratownie kobiety a nie wyłacznie uszkodzonego dokumentnie płodu.
            Ciekawy jestem do ilu ty doprowadziłes skrobanek uprawiając aktywnie rospustę na Hawaiach. Nie masz wyrzutów sumienia ? A może wydaje ci sie że pisząc e ten sposób zmażesz swoje winy i przebłagasz Niebiosa ?
            • qwardian Re: Nie lubię plotek ale w tym wypadku ... 10.07.14, 17:00

Dla Ciebie Wikule dzieckiem jest Twój samochód. Więc zadaj sobie pytanie, czy po awarii jedziesz do mechanika, żeby go naprawić, czy prosto do składnicy złomu. Klinika In Vitro najwyraźniej chciała ratować dziecko bo to ich interes i ja to w pełni rozumiem, w taki sam sposób rozumiem motywację lekarza Chazana. Płód, a raczej dziecko, które przechodzi powikłania w okresie ciążowym powinny w nim pozostawać jak najdłużej, takie są procedury.
              • wikul Re: Nie lubię plotek ale w tym wypadku ... 10.07.14, 17:07
                qwardian napisał:

> Dla Ciebie Wikule dzieckiem jest Twój samochód. Więc zadaj sobie pytanie, czy p
                > o awarii jedziesz do mechanika, żeby go naprawić, czy prosto do składnicy złomu
                > . Klinika In Vitro najwyraźniej chciała ratować dziecko bo to ich interes i ja
                > to w pełni rozumiem, w taki sam sposób rozumiem motywację lekarza Chazana. Płód
                > , a raczej dziecko, które przechodzi powikłania w okresie ciążowym powinny w ni
                > m pozostawać jak najdłużej, takie są procedury.

Znów pieprzysz jak potłuczony chowając sie w jakieś abstrakcyjne porównania. Za późno żeby ci życzyć posiadania takich dzieci jak to o którym tak głośno, a szkoda.
            • sz0k wikul osiągnąłeś w tym wątku szczyt 10.07.14, 19:45
              Nawet 2 szczyty: skretynienia i zeszmacenia.

wikul napisał:

> przestań bredzić, uogólniać i dyskutować z własnymi urojeniami. Moim zdaniem w
              > tym konkretnym przypadku jak nie chciał tej kobiecie pomóc to powinien jej to o
              > dważnie po męsku powiedzieć a nie przeciągać procedury.

"Pomóc"! Nie chciał jej "POMÓC" w zabiciu dziecka. POTWÓR!

> I co ? To nieszczęsne d
              > ziecko nie żyje a ty myślisz że Chaznowi Bóg wybaczy że skazał kobietę na dodat
              > kowe cierpienia fizyczne i psychiczne ?

Szczyt skretynienia.

> > To jest lekarz i jego obowiązkiem jest ratowanie życia...
              >
              > Ale również ratownie kobiety a nie wyłacznie uszkodzonego dokumentnie płodu.
              > Ciekawy jestem do ilu ty doprowadziłes skrobanek uprawiając aktywnie rospustę n
              > a Hawaiach. Nie masz wyrzutów sumienia ? A może wydaje ci sie że pisząc e ten s
              > posób zmażesz swoje winy i przebłagasz Niebiosa ?

To powyżej, wrzutki o życzeniu posiadania chorych dzieci i ploty o prywatnym życiu Chazana to jest szczyt zeszmacenia.

Nie myślałem, że takie kure stwo jest jeszcze możliwe na tym forum, ale jak zwykle okazało się, że rzeczywistość wyprzedziła fikcję.

Niestety ze smutkiem stwierdzam, że nałogowe ćpanie gwna i ślepe zapatrzenie w PO z Niesiołem na czele, odebrało ci resztki człowieczeństwa. Jesteś dokładnie takim samym rozhisteryzowanym, emocjonalnie i empatycznie upośledzonym, pozbawionym resztek rozumu i godności, debilem jak on. Toczka w toczkę. Stoczyłeś się na dno szamba chłopie, pocieszenie jest takie, że teraz może być tylko lepiej.
              • wikul Re: wikul osiągnąłeś w tym wątku szczyt 10.07.14, 20:35
                sz0k napisał:

> "Pomóc"! Nie chciał jej "POMÓC" w zabiciu dziecka. POTWÓR!

"Pomóc", zdewociały tumanie, w tym wypadku oznacza pomoc w uniknięciu cesarskiego cięcia, na które ją skazał zwlekając z decyzjami. Dziecko i tak umarło, durniu patentowy, po 10 dniach. W imię czego, tępaku ?

> To powyżej, wrzutki o życzeniu posiadania chorych dzieci i ploty o prywatnym ży
                > ciu Chazana to jest szczyt zeszmacenia.

Idź się pomódl o rozum, zdewociały hipokrto. Twoim zdaniem można innych pouczać i moralizować samemu tkwiąc w zaklamaniu. A przypomnienie o tym to zeszmacenie. Osobliwe poglądy XIX w. "katolika" Felicjana Dulskiego.

> Nie myślałem, że takie kure stwo jest jeszcze możliwe na tym forum, ale jak zwy
                > kle okazało się, że rzeczywistość wyprzedziła fikcję.
                > Niestety ze smutkiem stwierdzam, że nałogowe ćpanie gwna i ślepe zapatrzenie w
                > PO z Niesiołem na czele, odebrało ci resztki człowieczeństwa. Jesteś dokładnie
                > takim samym rozhisteryzowanym, emocjonalnie i empatycznie upośledzonym, pozbawi
                > onym resztek rozumu i godności, debilem jak on. Toczka w toczkę. Stoczyłeś się
                > na dno szamba chłopie, pocieszenie jest takie, że teraz może być tylko lepiej.

"Nie myślałem", "nie myślałem", to zacznij w końcu mysleć. Rzygać sie chce jak się czyta wypociny takich "katolików", ścierwa któremu nawet w takich sprawach polityka przesłania oczy. Takie gó... jak ty jest ostanim który powinien wypowiadać sie o człowieczeństwie bo nie masz o tym pojęcia feudalny zdewociały kmiocie, ziejący nienawiścią i pogardą do inaczej myślacych.
                • sz0k Re: wikul osiągnąłeś w tym wątku szczyt 10.07.14, 20:52
                  wikul napisał:

> sz0k napisał:
                  >
                  > > "Pomóc"! Nie chciał jej "POMÓC" w zabiciu dziecka. POTWÓR!
                  >
                  > "Pomóc", zdewociały tumanie, w tym wypadku oznacza pomoc w uniknięciu cesarskie
                  > go cięcia, na które ją skazał zwlekając z decyzjami. Dziecko i tak umarło, durn
                  > iu patentowy, po 10 dniach. W imię czego, tępaku ?

W imię ochrony praw podstawowych i niezbywalnych. W tym wypadku prawa do życia.
                  "Pomóc w uniknięciu cesarskiego cięcia"??? No kuwasz... nie spodziewałem się, że można się jeszcze bardziej skompromitować w tym wątku. Ty już ogłupiałeś do reszty...

Reszta to standardowy zestaw twojej forumowej trollerki. Spływa to po mnie...
                • sz0k chociaż nie, to jest jednak ciekawe 10.07.14, 21:00
                  wikul napisał:

> Idź się pomódl o rozum, zdewociały hipokrto. Twoim zdaniem można innych pouczać
                  > i moralizować samemu tkwiąc w zaklamaniu.

Zaintrygowałeś mnie. Na czym polega moja "hipokryzja" i "zakłamanie"?

> "Nie myślałem", "nie myślałem", to zacznij w końcu mysleć. Rzygać sie chce jak
                  > się czyta wypociny takich "katolików", ścierwa któremu nawet w takich sprawach
                  > polityka przesłania oczy. Takie gó... jak ty jest ostanim który powinien wypowi
                  > adać sie o człowieczeństwie bo nie masz o tym pojęcia feudalny zdewociały kmioc
                  > ie, ziejący nienawiścią i pogardą do inaczej myślacych.

To też ciekawe. "Polityka"? Jaka znowu polityka. To jest dyskusja o rzeczach fundamentalnych dla człowieka. Prawie do życia. Oraz wyższości prawa naturalnego / boskiego nad stanowionym.
                  • wikul Nie chce mi się z tobą gadać dewocie poyebany 11.07.14, 21:01
                    Spadaj do swoich !
                    • sz0k Pokój z Tobą wikulu! 11.07.14, 23:09
                      Życzę Ci wszystkiego dobrego. Mimo, że prezentujesz postawę wrogą cywilizacji białego człowieka, to wszystkiego dobrego. Twoim i Tobie podobnym, ideom oczywiście wszystkiego najgorszego, ale Tobie samemu najlepszego. Opamiętania zwłaszcza.
                      To, że czasami po męsku muszę dać Ci w pysk, to nie bierz tego do siebie. To z miłości, żebyś się opamiętał chłopie.
                      • wikul Re: Pokój z Tobą wikulu! 12.07.14, 19:00
                        sz0k napisał:

> Życzę Ci wszystkiego dobrego. Mimo, że prezentujesz postawę wrogą cywilizacji b
                        > iałego człowieka, to wszystkiego dobrego. Twoim i Tobie podobnym, ideom oczywiś
                        > cie wszystkiego najgorszego, ale Tobie samemu najlepszego. Opamiętania zwłaszcz
                        > a.
                        > To, że czasami po męsku muszę dać Ci w pysk, to nie bierz tego do siebie. To z
                        > miłości, żebyś się opamiętał chłopie.

Praniem po pysku możesz wymieniać się ze swoim mentorem-psycholem Korwinem, mnie co najwyżej mógłbyś pocałować w doopę, uprzednio dokładnie wyszorowaną gębą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka