Dodaj do ulubionych

Jan Paweł II potępił akcję terrorystów

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 15:09
Tyen krzyżyk w zakrwawionej rączce bardzo symboliczny.
Obserwuj wątek
    • kozaczek3 Tam powinien być " a nie ? 04.09.04, 16:25
      Czytając ze znakiem zapytania można wyciągnąć dziwaczne wnioski.
      Dzieci się kocha, a nie zabija.
      Oby nigdy więcej takiej tragedii.
    • indris Cały świat potępia tę zbrodnię... 04.09.04, 16:29
      ..ale było tam coś jeszcze: "Jan Paweł II modli się o to, aby w sercach
      wszystkich Rosjan obudziła się mądrość oraz postanowienie pokoju i pojednania"

To ostatnie zdanie można zalecić dorefleksji tym, którzy wczoraj proponowali
      zrzucenie bomb atomowych na Czeczenię (byli tacy !)
      • Gość: Leszek Re: Cały świat potępia tę zbrodnię... IP: *.ists.pl / *.ists.pl 04.09.04, 21:16
        Podejrzewam, ze to agenci FSB, ktorych nie brak na tym forum
      • Gość: . Byli tez "Polacy i katolicy" wiwatujacy na czesc IP: *.range81-156.btcentralplus.com 04.09.04, 22:03
        tych zbrodniarzy z Osetii, nb. chyba nie-Czeczenow (rzad emigracyjny Czeczenii
        w Londynie sie od tego odcial)i przyprawiajacy mnie, Anglika, o rodzaj szczerej
        do Polakow niecheci na ich "dobrze Ruskim tak, zasluzyli". I tych penisow na
        tym forum bylo DUZO WIECEJ!!!
        • Gość: zjebac glupka ty anglik bucu jeden IP: *.client.comcast.net 05.09.04, 05:12
          wspolczucie ofiarom to jedno a zobaczenie prawdziwego oprawcy putina to drugie.
          ten bandyta mordowal i morduje czeczenskie dzieci bez mrugniecia oka, a ty
          baranie z popsutymi zebami i ignorancka swinio kwiczysz bezmyslnie, warchole glupi
          • Gość: . Moc twoich "merytorycznych argumentow" poraza. IP: *.range81-156.btcentralplus.com 05.09.04, 08:35
            Typowy Polaczek - wrodzona tepote maskuje autentycznym polskim CHAMSTWEM! Nb.
            ja w powyzszej opinii nie sklamalem, wiernie te polskie nienawistne wypowiedzi
            tlumacze. A bandyty Basajewa bronic nie bede - my, Brytyjczycy, uznajemy bowiem
            od 10 lat rzad Wolnej Czeczeni w Londynie (pewnie chamie nie wiesz, ze jest
            taki). Ale to nie sa islamscy terrorysci..
            PS: zeby mam w idealnym stanie, bo my je kilka razy dziennie myjemy, a nawet
            uzywamy takich specjalnych nitek, Polaku... Jak bedziesz znow spal na Victoria
            Station, to moze ktos z charity ci takie pokaze i nauczy,jak ich uzywac. Nie
            mierz innych nacji wedlug polskiego brudu.
            • Gość: Mamona Re: Moc twoich "merytorycznych argumentow" poraza IP: *.dyn.optonline.net 05.09.04, 09:27
              Bucu urodziles sie w Polsce to jestes Polakiem. Nie sraj do wlasnego
              gniazda. To ze masz paszport innego kraju nic nie znaczy.
              • Gość: bylypolak W tym gniezdzie juz tyle "shit" ze nie trzeba IP: *.mega.tmns.net.au 05.09.04, 11:57
                wiecej ...robic.
                A z tego tytulu wynika ze papieskie potepienie jest tematem wartym wzmianki w
                prasie polskiej.
                Czyli wynika ze to jakas wyjatkowe papieskie przeslanie!!!
            • Gość: Jan. Re: Moc twoich "merytorycznych argumentow" poraza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 11:18
              Taki z Ciebie Brytyjczyk jak ze mnie Eskimos.Jak się pracuje na czarno w
              garkuchni przez kilka lat nie nabiera się cech narodu na które się powołujesz.
    • Gość: ateista taką chłop ma robotę! IP: *.Korbank-do-Telbank.Korbank.PL 04.09.04, 17:53
      potępia urzędowo gwałty, morderstwa itp...

taka fucha
      czasem zje ciacho z mąki .. popije winem,, pogada o dżizasie

taką ma robotę

ja tez to potepiam?

moj kot też

czy to ma mniejsze znaczenie?

?

ateista
      • Gość: Juras Re: taką chłop ma robotę! IP: *.dip.t-dialin.net 04.09.04, 20:51
      • Gość: Juras Re: taką chłop ma robotę! IP: *.dip.t-dialin.net 04.09.04, 21:13
        Gość portalu: ateista napisał(a):
        ja tez to potepiam?
        moj kot też
        czy to ma mniejsze znaczenie?

ateista

Wyobraz sobie, ze ma!
        A wiesz czemu? Bo ty jestes tylko pozalowania godnym, agresywnym ateiscina z
        kotem (w glowie?), a Jan Pawel II jest NAJWIEKSZYM AUTORYTETEM MORALNYM naszych
        czasow, ze zdaniem ktorego licza sie wszyscy, bez wzgledu na wyznanie, status
        spoleczny czy przynaleznosc narodowa....
        No a zeby zrozumiec, ze papiez nie potepia terroryzmu tylko "z urzedu", lecz
        pod wplywem autentycznego bolu i zatroskania o KAZDEGO czlowieka, musialbys
        wzniesc sie jednak ponad poziom uczuciowosci wlasnego kota, z ktorym slusznie
        porownales sie, piszac o tym waszym wspolnym "potepianiu"...

Zycze dalej dobrego humoru!

Juras
        • Gość: fan Re: taką chłop ma robotę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 00:05
          Wyobraz sobie, ze ma!
          > A wiesz czemu? Bo ty jestes tylko pozalowania godnym, agresywnym ateiscina z
          > kotem (w glowie?), a Jan Pawel II jest NAJWIEKSZYM AUTORYTETEM MORALNYM
          naszych
          >
          > czasow, ze zdaniem ktorego licza sie wszyscy, bez wzgledu na wyznanie, status
          > spoleczny czy przynaleznosc narodowa....

Chyba jednak nie wszyscy, bo ja np niespecjalnie. A bezposrednio zainteresowane
          strony - czyli Rosjanie, Czeczeni i osetyńcy - papieża mają głęboko...

No a zeby zrozumiec, ze papiez nie potepia terroryzmu tylko "z urzedu", lecz
          > pod wplywem autentycznego bolu i zatroskania o KAZDEGO czlowieka

to dokładnie jak Stalin i partia!
        • Gość: Zenon Re: taką chłop ma robotę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 09:46
          Panie Juras,
          Wojtyla moze i jest autorytetem ale dla rzymskich katolikow. W przypadku innych
          kosciolow chrzescijanskich roznie to bywa, zas dla innych wyznan z pewnoscia
          nie.I to z wielu wzgledow o ktorych by dlugo mowic i pisac.
          Majac w pamieci stosunkowo niedawne, a trwajace wiele lat, umizgi Watykanu do
          islamu jakos nie moge uwierzyc w szczerosc terazniejszego oburzenia i
          potepienia. Pachnie mi to hipokryzja odrzuconego oblubienca. Nie przypominam
          sobie ponadto rownie goracych slow oburzenia ze strony Watykanu gdy Talibowie
          niszczyli w Afganistanie swiete miejsca buddyzmu, gdy niszczyli wszystko co nie
          bylo muzulmanskie.
        • Gość: ateista i czemu mnie obrażasz "katoliku"? IP: *.Korbank-do-Telbank.Korbank.PL 05.09.04, 10:02
          czy ja Cie napadam?

A co do pana papieża... wybacz, ale autorytet moralny z niego tylko dla
          wierzących.

Mnie te "urzędowe" teksty nie ruszają.

Każdy polityk w tym papież potępił ten zamach.... co w tym szczegolnego?

Pochwalić mieli?

Pomyśl najpierw zanim coś napiszesz... Wiara nie powinna aż tak ogłupiać.

A może się mylę?

pozdr

• Gość: BELIAL Re: Jan Paweł II potępił akcję terrorystów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.04, 17:57
      A wiedział o co chodzi ?
      • wujtarabuk Re: Jan Paweł II potępił akcję terrorystów 04.09.04, 18:02
        a le le le le
        au, u u u u
        el, el el el el
        łe łe łeł łe
        uau uau uau
        zostalo przetlumaczone przez przybocznego interpretatora jako sprzeciw wobec
        terroryzmu islamskiego.
        • Gość: AIRWALK JEST STRATEGIA IP: *.adslplus.ch 04.09.04, 19:48
          WYPIERDOLIC WSZYSTKICH ARABOW Z EUROPY I ZAMKNAC GRANICE DLA NICH. EFEKT:
          OSTATECZNE ROZWIAZANIE KWESTII ARABSKIEJ. NIE JESTEM ZA TYM BY ICH WYRZNAC ALE
          NIECH WRACAJA SKAD PRZYJECHALI.
          POLECAM KSIAZKE ORIANY FALLACI: "Wściekłość i duma"
    • Gość: BELIAL Re: Jan Paweł II potępił akcję terrorystów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.04, 19:45
      Myślę panie Wojtyła,że ci ludzie nie potrzebuja pańskich modlitw i
      współczucia.Oni potrzebują konkretnej pomocy.Pańskim celem jest ekspansja
      katolicyzmu na wschód za wszelką cenę choć na razie /i to dobrze/nie udaje się
      ze względu na to iż władcy prawosławia nie daja sie wpuścić w maliny.Miest
      współczuć panie Wojtyła ma pan okazję do pokazania wielkości swej wiary.Niechaj
      otworzy pan skarbiec watykański lubo każe swym podwładnym typu Rydzyk - Henio
      Jankowski sprzedać merole a szmal przekazać np na odbudowę szkoły.Zamiast budowy
      bizantyjskiej świątyni w Warszawie /OpaCZności/każ pan przekazać pieniążki
      zebrane od owieczek dla tragicznie doświadczonych mieszkańców Osetii.Czyniąc
      to,Bóg wybaczy ci grzech pychy. /setki pomników za życia/
      • Gość: Viking Re: Jan Paweł II potępił akcję terrorystów IP: *.ang.sth.bostream.se 04.09.04, 20:20
        Mysle panie belial, ze zjada cie nienawisc a rozum twoj dawno zjadly robaki. Bo
        takich glupot nie mozna napisac przy zdrowych zmyslach. Dyskusja nie ma sensu,
        bo pojawia sie nastepne prymitywne "przyklady". Aby je obalic wystarczaja
        normalnie zwykle, racjonalne argumenty, ktorych jednak nie zrozumiesz w obecnym
        stanie.
        Przyjmij panie belial wyrazy wspolczucia i zyczenia, aby stan twoich zmyslow
        nieco sie poprawil. To dotyczy jeszcze paru na tym forum, ktorzy wykorzystuja
        kazda okazje, zeby obsmarowac Papieza. Skupcie sie lepiej na Rydzyku i Heniu,
        tu macie troche racji, ale tez nie w stu procentach.
        • Gość: baranwojtyla panie wojtyla obudzic sie z drzemki IP: *.client.comcast.net 05.09.04, 05:20
          panie wojtyla a gdzie panska bystrosc w ocenia krzywd kiedy czeczencow mordowali
          sowieci? panie wojtyla worek od kartofli na kark i wiare szerzyc a nie w
          skradzionym przez pokolenia bogactwie i przepychu pierdolic bzdury, wojtyla,
          obudz sie czlowieku, jestes urzednikiem, biurokra przestepczej organizacji
          zwanej watykanem, dziecictwie krwi i meczarni niewinnych, ktorych zescie w imie
          jedynie slusznej waszej wiary mordowali a majatki przejmowali. obudz sie baranie
          dopuki nie jest za pozno
          • Gość: baranwojtyla Bardzo przepraszam za poprzedni post po pijaku IP: *.client.comcast.net 05.09.04, 07:13
            Teraz wytrzezwialem wiec odwoluje i przepraszam
    • Gość: adam Re: Jan Paweł II potępił akcję terrorystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 20:31
      co maja robic kobiety zakonnikow a mezczyzni zakonnic,przeciez wszyscy dobrze
      wiedza ze robia to ludzie ktorzy musieli chorowac ,czy swiat chce wiecej
      ofiar,a co do papieza to dlaczego okupuje nadal panstwo nalezace do dzieci,a
      milosc chorych ludzi jest slepa przeciez taki czlowiek jak on powinien dobrze
      wiedziec o co tu chodzi,jezeli chce nadal pracowac dla cia lub kgb to jego
      sprawa ale więzniow sumienia powinien wypuscic jakiego raju wam jeszcze trzeba?
      • Gość: oli Re: Jan Paweł II potępił akcję terrorystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 23:23
        z którego psychiatryka wyskoczyłeś?
      • Gość: jw Co ty belkoczesz? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 04.09.04, 23:57
        Gdzie sie polskiego uczyles?
    • Gość: anty Re: A nie potępił czasem torturowania dzieci ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 20:48
      To co widzimy jest przerażające
      A jakie jest to czego nie widzimy ?
      To co dzieje się z torturowanymi
      dziećmi za murami obozów
      filtracyjnych i więzień ?
      • Gość: xx Do usprawiedliwiaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 22:16
        Ciekawe, że ci, którzy uznają "prawo do odwetu" wobec Rosji, nie zauważyli, że
        ofiarą padły głównie dzieci OSETYŃCÓW, a nie Rosjan!
    • kozaczek3 Jan PawełII potępił akcję terrorystów bez wątpiena 04.09.04, 22:38
      "że nie zwycięży spirala nienawiści i przemocy?"

Uważam, że wstawiając tan znak zapytania, autor tego artykułu wypaczył
      wypowiedź Papieża.
    • Gość: BELIAL Re: Jan Paweł II potępił akcję terrorystów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.04, 22:58
      Panie VIKING - jak brakuje argumentów to używa się inwektyw.Skąd ja to znam ?
      • Gość: hej Re: Jan Paweł II potępił akcję terrorystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 23:27
        panie Belial, nienawiść strukturalna, mózg wyłączony- do wolnych pan nie należy...
      • kozaczek3 Re: Jan Paweł II potępił akcję terrorystów 04.09.04, 23:28
        Czytałem VIKINGA.
        Nie widzę tam inwektyw.
    • Gość: Grażka Re: Jan Paweł II potępił akcję terrorystów IP: 195.117.149.* 05.09.04, 00:57
      Właściwie to nie wiem do kogo się zwrócić! Jestem zdruzgotana tym, że tak
      potworna zbrodnia nie została definitywnie potępiona. Wszystkie media wprost
      lub za pomocą przeróżnych podtekstów tłumaczą ludziom, że w zasadzie terroryści
      w tym wypadku mieli rację! Tak zorganizowanej manipulacji dawno nie widziałam i
      nie słyszałam. Uważam, że to jest potworne. Usprawiedliwianie jakiejkolwiek
      zbrodni, bez względu na powody, nigdy nie powinno mieć miejsca. Każda zbrodnia
      powinna być jednoznacznie nazwana. A efekty pracy dziennikarzy widać już na
      forum dyskusyjnym.
      • Gość: jojo Re: Jan Paweł II potępił akcję terrorystów IP: *.proxy.aol.com 05.09.04, 01:02
        gdzie czytalas ze "terrorysci mieli racje" ???
    • Gość: jojo Re: Jan Paweł II potępił akcję terrorystów IP: *.proxy.aol.com 05.09.04, 01:00
      ten krzyzyk jest krzyzykiem wiary prawoslawnej,symbolem wiary w Jesusa !!!
      Dlatego widzac ten krzyzyk w reku dziecka niewinnego zamordowanego przez
      niechrzescjanskich bandytow z wiary do bozka Allaha,powinni sie zjednoczyc
      wszyscy Ci ktorzy w Boga wierza PRAWDZIWEGO !!!
      • Gość: devil Re: Jan Paweł II potępił akcję terrorystów IP: *.dyn.optonline.net 05.09.04, 02:01

nie martw sie jojo sam sie toba zajme,bo ty
        nie wierzysz w zadnego boga.
        smile)
      • Gość: Z boku Re: Jan Paweł II potępił akcję terrorystów IP: 4.22.141.* 05.09.04, 07:42
        Tak dla informacji, ten krzyzyk (z calym szacunkiem) nie wyglada na KRZYZ
        PRAWOSLAWNY (z tzw. podnozkiem).
        Krzyz, na ktorym Chrystus zginal za Ciebie, za mnie i za KAZDEGO Z NAS, takze
        za te dzieci, ale i TAKZE za terrorystow.
        • Gość: Z boku Re: Jan Paweł II potępił akcję terrorystów IP: 4.22.141.* 05.09.04, 07:44
          Kiedy choragwie w proch upadna
          Moj Krzyz i Twoj to ludziom powie,
          Ze za nas obu umarl na nim Bog.
          (Thomas Merton, pisane z pamieci)
    • Gość: jgugjk Re: Jan Paweł II potępił akcję terrorystów IP: *.dyn.optonline.net 05.09.04, 05:39
      Gość portalu: zszokowany napisał(a):

> Tyen krzyżyk w zakrwawionej rączce bardzo symboliczny.

O czym ty piszesz parszywa swinio?
      Zapamietaj ten dzien,jak bedziesz odchodzil,podam ci mocz do popicia.

• Gość: zartie Re: Jan Paweł II potępił akcję terrorystów IP: *.55.udn.pl 05.09.04, 07:01
      Ja tylko przypomnę, że papieże potępiali polskie powstania ...
    • Gość: zrozpaczony Re: Jan Paweł II potępił akcję terrorystów IP: *.bchsia.telus.net 05.09.04, 07:22
      Setki zabitych dzieci.Boze do czego ten swiat doroslych jest zdolny.Co te male
      istoty mialy wspolnego z problemem rosyjsko-czeczenskim.Tego nie mogl zrobic
      ktos kto nazywa sie czlowiekiem.
      • Gość: realny Re: Jan Paweł II potępił akcję terrorystów IP: *.dyn.optonline.net 05.09.04, 07:54

Moim zdaniem trzeba mordowac przedewszystkim dzieci,
        im wiecej dzieci zabijemy tym wieksza splynie na nas laska
        Boga,a to dlatego,ze dzieci sa niewinne,a wiec ich ofiara odkupi nas.
        Tak jak kiedys skadano ofiare na oltarzu ze swojego syna,tak dzis
        mordujmy wlasne dzieci,moze w ten sposob unikniemy gniewu bozego
        ktory stapil na nas w postaci tych roznych terrorystow.
        Mordujmy wlasne dzieci!
        • Gość: Paranoja Re: Bóg do chłopa święte słowa ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 08:59
          Bóg do chłopa święte słowa ...
          a chłop mówi moja krowa , nikt nie
          miał zamiaru mordować dzieci
          wystarczył by inteligentny negocjator
          i nikt by nie zginął .
        • Gość: Przerazony Re: Jan Paweł II potępił akcję terrorystów IP: 4.22.141.* 05.09.04, 09:34
          Wierze, CHCE WIERZYC, ze to co piszesz to albo po pijanemu albo sarkazm.
          Ale jesli to prawda, to niech Bog ma cie w opiece....
          • Gość: Przerazony Re: Jan Paweł II potępił akcję terrorystów IP: 4.22.141.* 05.09.04, 09:35
            To bylo do "REALNEGO"
      • Gość: logicznie mi wycho Ale milosierny ten nasz Bog...a Wojtyla potepia IP: *.mega.tmns.net.au 05.09.04, 12:01
    • Gość: Bogusław Re: Jan Paweł II potępił akcję terrorystów IP: 213.158.197.* 05.09.04, 10:41
      A czy papież potępił kiedykolwiek putinowskich morderców dzieci w Czeczeni?
      A czy papież potępił kiedykolwiek polskich,amerykańskich,angielskich etc.etc.
      morderców dzieci w Iraku?
      Ja o tym nie słyszałem.
      Czyżbym za mało czytał i słuchał?
    • Gość: Katolik Polski DO WSZYSTKICH POCHODZACYCH OD MALPY IP: *.dip.t-dialin.net 05.09.04, 14:57
      Za takie czlekoksztaltne malpy nawet Darwin by sie wstydzil,a nawet swoja teorie
      odwolal.Ludzie bez honoru i wartosci duchowych.Szczekajace psy,nie mogacy
      karawany zatrzymac.Co ma Papiez do tych mordercow dzieci!Co ma Papiez
      do rosyjskiej soldateski.Jedni i drudzy zasluguja na potepienie.Papiez
      od poczatku Pontyfikatu nawoluje do pokoju.Szczegolnie w Izraelu,gdzie
      klasztory przedzielaja murem z karabinem w reku.Nawroccie sie niewierzacy
      w Chrystusa albo was nawroca na Machometa.
      • Gość: Fan Re: DO WSZYSTKICH POCHODZACYCH OD MALPY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 15:46
        Ja też nawołuję do pokoju. I co z tego? Może poza nawoływaniem trzebaby co
        zrobić, hę?
        Twój malutki rozumek widzi tylko alternatywę: Chrystus albo Machomet? Oj,
        głupis ty, głupiś - a w każdym razie twoja wiara jest wieksza od twojego
        umysłu - i to wielokroć!
        • Gość: Katolik Polski Re: DO WSZYSTKICH POCHODZACYCH OD MALPY IP: *.dip.t-dialin.net 05.09.04, 17:42
          Niewierzacy,a jaki bystry umysl.Doskonale to ujales.Wiara przewyzsza,
          ludzki umysl.Spojrz na tych muzulmanow.Oni sluza juz diablu.Tylko
          chrzescjanie moga zatrzymac te rzez.Trzeba zakonczyc wojne w Iraku
          i dac Palestynczykom wolnosc.To jest droga do pokoju!
          • Gość: Fan Re: DO WSZYSTKICH POCHODZACYCH OD MALPY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 22:35
            Wszystko przewyższa Twój umysł.
            Chrześcijanie też mają bogate traqdycje rzezi i torturowania niewinnych.
            Przyszłościa świata sa niewierzący! Wszyscy juz byli przy korycie - teraz nasza
            kolej!*

*Luźna parafraza sloganu wyborczego Leppera A., znanego populistycznego
            polityka polskiego partamentu z przełomu XX i XXI wieku.
    • roberto17 Re: Jan Paweł II potępił akcję terrorystów 06.09.04, 00:09
      a dziwi was to ?
    • Gość: pea Re: Jan Paweł II potępił akcję terrorystów IP: 195.136.246.* 06.09.04, 10:13
      "Jan Paweł II potępił akcję terrorystów"... terroryści na pewno się tego śmiertelnie przerazili suspicious Po co komu takie wiadomości ?!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka