Gość: zszokowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 15:09 Tyen krzyżyk w zakrwawionej rączce bardzo symboliczny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kozaczek3 Tam powinien być " a nie ? 04.09.04, 16:25 Czytając ze znakiem zapytania można wyciągnąć dziwaczne wnioski. Dzieci się kocha, a nie zabija. Oby nigdy więcej takiej tragedii. Odpowiedz Link Zgłoś
indris Cały świat potępia tę zbrodnię... 04.09.04, 16:29 ..ale było tam coś jeszcze: "Jan Paweł II modli się o to, aby w sercach wszystkich Rosjan obudziła się mądrość oraz postanowienie pokoju i pojednania" To ostatnie zdanie można zalecić dorefleksji tym, którzy wczoraj proponowali zrzucenie bomb atomowych na Czeczenię (byli tacy !) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leszek Re: Cały świat potępia tę zbrodnię... IP: *.ists.pl / *.ists.pl 04.09.04, 21:16 Podejrzewam, ze to agenci FSB, ktorych nie brak na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Byli tez "Polacy i katolicy" wiwatujacy na czesc IP: *.range81-156.btcentralplus.com 04.09.04, 22:03 tych zbrodniarzy z Osetii, nb. chyba nie-Czeczenow (rzad emigracyjny Czeczenii w Londynie sie od tego odcial)i przyprawiajacy mnie, Anglika, o rodzaj szczerej do Polakow niecheci na ich "dobrze Ruskim tak, zasluzyli". I tych penisow na tym forum bylo DUZO WIECEJ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zjebac glupka ty anglik bucu jeden IP: *.client.comcast.net 05.09.04, 05:12 wspolczucie ofiarom to jedno a zobaczenie prawdziwego oprawcy putina to drugie. ten bandyta mordowal i morduje czeczenskie dzieci bez mrugniecia oka, a ty baranie z popsutymi zebami i ignorancka swinio kwiczysz bezmyslnie, warchole glupi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Moc twoich "merytorycznych argumentow" poraza. IP: *.range81-156.btcentralplus.com 05.09.04, 08:35 Typowy Polaczek - wrodzona tepote maskuje autentycznym polskim CHAMSTWEM! Nb. ja w powyzszej opinii nie sklamalem, wiernie te polskie nienawistne wypowiedzi tlumacze. A bandyty Basajewa bronic nie bede - my, Brytyjczycy, uznajemy bowiem od 10 lat rzad Wolnej Czeczeni w Londynie (pewnie chamie nie wiesz, ze jest taki). Ale to nie sa islamscy terrorysci.. PS: zeby mam w idealnym stanie, bo my je kilka razy dziennie myjemy, a nawet uzywamy takich specjalnych nitek, Polaku... Jak bedziesz znow spal na Victoria Station, to moze ktos z charity ci takie pokaze i nauczy,jak ich uzywac. Nie mierz innych nacji wedlug polskiego brudu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mamona Re: Moc twoich "merytorycznych argumentow" poraza IP: *.dyn.optonline.net 05.09.04, 09:27 Bucu urodziles sie w Polsce to jestes Polakiem. Nie sraj do wlasnego gniazda. To ze masz paszport innego kraju nic nie znaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bylypolak W tym gniezdzie juz tyle "shit" ze nie trzeba IP: *.mega.tmns.net.au 05.09.04, 11:57 wiecej ...robic. A z tego tytulu wynika ze papieskie potepienie jest tematem wartym wzmianki w prasie polskiej. Czyli wynika ze to jakas wyjatkowe papieskie przeslanie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan. Re: Moc twoich "merytorycznych argumentow" poraza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 11:18 Taki z Ciebie Brytyjczyk jak ze mnie Eskimos.Jak się pracuje na czarno w garkuchni przez kilka lat nie nabiera się cech narodu na które się powołujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateista taką chłop ma robotę! IP: *.Korbank-do-Telbank.Korbank.PL 04.09.04, 17:53 potępia urzędowo gwałty, morderstwa itp... taka fucha czasem zje ciacho z mąki .. popije winem,, pogada o dżizasie taką ma robotę ja tez to potepiam? moj kot też czy to ma mniejsze znaczenie? ? ateista Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Juras Re: taką chłop ma robotę! IP: *.dip.t-dialin.net 04.09.04, 21:13 Gość portalu: ateista napisał(a): ja tez to potepiam? moj kot też czy to ma mniejsze znaczenie? ateista Wyobraz sobie, ze ma! A wiesz czemu? Bo ty jestes tylko pozalowania godnym, agresywnym ateiscina z kotem (w glowie?), a Jan Pawel II jest NAJWIEKSZYM AUTORYTETEM MORALNYM naszych czasow, ze zdaniem ktorego licza sie wszyscy, bez wzgledu na wyznanie, status spoleczny czy przynaleznosc narodowa.... No a zeby zrozumiec, ze papiez nie potepia terroryzmu tylko "z urzedu", lecz pod wplywem autentycznego bolu i zatroskania o KAZDEGO czlowieka, musialbys wzniesc sie jednak ponad poziom uczuciowosci wlasnego kota, z ktorym slusznie porownales sie, piszac o tym waszym wspolnym "potepianiu"... Zycze dalej dobrego humoru! Juras Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: taką chłop ma robotę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 00:05 Wyobraz sobie, ze ma! > A wiesz czemu? Bo ty jestes tylko pozalowania godnym, agresywnym ateiscina z > kotem (w glowie?), a Jan Pawel II jest NAJWIEKSZYM AUTORYTETEM MORALNYM naszych > > czasow, ze zdaniem ktorego licza sie wszyscy, bez wzgledu na wyznanie, status > spoleczny czy przynaleznosc narodowa.... Chyba jednak nie wszyscy, bo ja np niespecjalnie. A bezposrednio zainteresowane strony - czyli Rosjanie, Czeczeni i osetyńcy - papieża mają głęboko... No a zeby zrozumiec, ze papiez nie potepia terroryzmu tylko "z urzedu", lecz > pod wplywem autentycznego bolu i zatroskania o KAZDEGO czlowieka to dokładnie jak Stalin i partia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenon Re: taką chłop ma robotę! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 09:46 Panie Juras, Wojtyla moze i jest autorytetem ale dla rzymskich katolikow. W przypadku innych kosciolow chrzescijanskich roznie to bywa, zas dla innych wyznan z pewnoscia nie.I to z wielu wzgledow o ktorych by dlugo mowic i pisac. Majac w pamieci stosunkowo niedawne, a trwajace wiele lat, umizgi Watykanu do islamu jakos nie moge uwierzyc w szczerosc terazniejszego oburzenia i potepienia. Pachnie mi to hipokryzja odrzuconego oblubienca. Nie przypominam sobie ponadto rownie goracych slow oburzenia ze strony Watykanu gdy Talibowie niszczyli w Afganistanie swiete miejsca buddyzmu, gdy niszczyli wszystko co nie bylo muzulmanskie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateista i czemu mnie obrażasz "katoliku"? IP: *.Korbank-do-Telbank.Korbank.PL 05.09.04, 10:02 czy ja Cie napadam? A co do pana papieża... wybacz, ale autorytet moralny z niego tylko dla wierzących. Mnie te "urzędowe" teksty nie ruszają. Każdy polityk w tym papież potępił ten zamach.... co w tym szczegolnego? Pochwalić mieli? Pomyśl najpierw zanim coś napiszesz... Wiara nie powinna aż tak ogłupiać. A może się mylę? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BELIAL Re: Jan Paweł II potępił akcję terrorystów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.04, 17:57 A wiedział o co chodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
wujtarabuk Re: Jan Paweł II potępił akcję terrorystów 04.09.04, 18:02 a le le le le au, u u u u el, el el el el łe łe łeł łe uau uau uau zostalo przetlumaczone przez przybocznego interpretatora jako sprzeciw wobec terroryzmu islamskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AIRWALK JEST STRATEGIA IP: *.adslplus.ch 04.09.04, 19:48 WYPIERDOLIC WSZYSTKICH ARABOW Z EUROPY I ZAMKNAC GRANICE DLA NICH. EFEKT: OSTATECZNE ROZWIAZANIE KWESTII ARABSKIEJ. NIE JESTEM ZA TYM BY ICH WYRZNAC ALE NIECH WRACAJA SKAD PRZYJECHALI. POLECAM KSIAZKE ORIANY FALLACI: "Wściekłość i duma" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BELIAL Re: Jan Paweł II potępił akcję terrorystów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.04, 19:45 Myślę panie Wojtyła,że ci ludzie nie potrzebuja pańskich modlitw i współczucia.Oni potrzebują konkretnej pomocy.Pańskim celem jest ekspansja katolicyzmu na wschód za wszelką cenę choć na razie /i to dobrze/nie udaje się ze względu na to iż władcy prawosławia nie daja sie wpuścić w maliny.Miest współczuć panie Wojtyła ma pan okazję do pokazania wielkości swej wiary.Niechaj otworzy pan skarbiec watykański lubo każe swym podwładnym typu Rydzyk - Henio Jankowski sprzedać merole a szmal przekazać np na odbudowę szkoły.Zamiast budowy bizantyjskiej świątyni w Warszawie /OpaCZności/każ pan przekazać pieniążki zebrane od owieczek dla tragicznie doświadczonych mieszkańców Osetii.Czyniąc to,Bóg wybaczy ci grzech pychy. /setki pomników za życia/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viking Re: Jan Paweł II potępił akcję terrorystów IP: *.ang.sth.bostream.se 04.09.04, 20:20 Mysle panie belial, ze zjada cie nienawisc a rozum twoj dawno zjadly robaki. Bo takich glupot nie mozna napisac przy zdrowych zmyslach. Dyskusja nie ma sensu, bo pojawia sie nastepne prymitywne "przyklady". Aby je obalic wystarczaja normalnie zwykle, racjonalne argumenty, ktorych jednak nie zrozumiesz w obecnym stanie. Przyjmij panie belial wyrazy wspolczucia i zyczenia, aby stan twoich zmyslow nieco sie poprawil. To dotyczy jeszcze paru na tym forum, ktorzy wykorzystuja kazda okazje, zeby obsmarowac Papieza. Skupcie sie lepiej na Rydzyku i Heniu, tu macie troche racji, ale tez nie w stu procentach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baranwojtyla panie wojtyla obudzic sie z drzemki IP: *.client.comcast.net 05.09.04, 05:20 panie wojtyla a gdzie panska bystrosc w ocenia krzywd kiedy czeczencow mordowali sowieci? panie wojtyla worek od kartofli na kark i wiare szerzyc a nie w skradzionym przez pokolenia bogactwie i przepychu pierdolic bzdury, wojtyla, obudz sie czlowieku, jestes urzednikiem, biurokra przestepczej organizacji zwanej watykanem, dziecictwie krwi i meczarni niewinnych, ktorych zescie w imie jedynie slusznej waszej wiary mordowali a majatki przejmowali. obudz sie baranie dopuki nie jest za pozno Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baranwojtyla Bardzo przepraszam za poprzedni post po pijaku IP: *.client.comcast.net 05.09.04, 07:13 Teraz wytrzezwialem wiec odwoluje i przepraszam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam Re: Jan Paweł II potępił akcję terrorystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 20:31 co maja robic kobiety zakonnikow a mezczyzni zakonnic,przeciez wszyscy dobrze wiedza ze robia to ludzie ktorzy musieli chorowac ,czy swiat chce wiecej ofiar,a co do papieza to dlaczego okupuje nadal panstwo nalezace do dzieci,a milosc chorych ludzi jest slepa przeciez taki czlowiek jak on powinien dobrze wiedziec o co tu chodzi,jezeli chce nadal pracowac dla cia lub kgb to jego sprawa ale więzniow sumienia powinien wypuscic jakiego raju wam jeszcze trzeba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oli Re: Jan Paweł II potępił akcję terrorystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 23:23 z którego psychiatryka wyskoczyłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jw Co ty belkoczesz? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 04.09.04, 23:57 Gdzie sie polskiego uczyles? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: A nie potępił czasem torturowania dzieci ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 20:48 To co widzimy jest przerażające A jakie jest to czego nie widzimy ? To co dzieje się z torturowanymi dziećmi za murami obozów filtracyjnych i więzień ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Do usprawiedliwiaczy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 22:16 Ciekawe, że ci, którzy uznają "prawo do odwetu" wobec Rosji, nie zauważyli, że ofiarą padły głównie dzieci OSETYŃCÓW, a nie Rosjan! Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Jan PawełII potępił akcję terrorystów bez wątpiena 04.09.04, 22:38 "że nie zwycięży spirala nienawiści i przemocy?" Uważam, że wstawiając tan znak zapytania, autor tego artykułu wypaczył wypowiedź Papieża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BELIAL Re: Jan Paweł II potępił akcję terrorystów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.04, 22:58 Panie VIKING - jak brakuje argumentów to używa się inwektyw.Skąd ja to znam ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej Re: Jan Paweł II potępił akcję terrorystów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.04, 23:27 panie Belial, nienawiść strukturalna, mózg wyłączony- do wolnych pan nie należy... Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Re: Jan Paweł II potępił akcję terrorystów 04.09.04, 23:28 Czytałem VIKINGA. Nie widzę tam inwektyw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grażka Re: Jan Paweł II potępił akcję terrorystów IP: 195.117.149.* 05.09.04, 00:57 Właściwie to nie wiem do kogo się zwrócić! Jestem zdruzgotana tym, że tak potworna zbrodnia nie została definitywnie potępiona. Wszystkie media wprost lub za pomocą przeróżnych podtekstów tłumaczą ludziom, że w zasadzie terroryści w tym wypadku mieli rację! Tak zorganizowanej manipulacji dawno nie widziałam i nie słyszałam. Uważam, że to jest potworne. Usprawiedliwianie jakiejkolwiek zbrodni, bez względu na powody, nigdy nie powinno mieć miejsca. Każda zbrodnia powinna być jednoznacznie nazwana. A efekty pracy dziennikarzy widać już na forum dyskusyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Jan Paweł II potępił akcję terrorystów IP: *.proxy.aol.com 05.09.04, 01:02 gdzie czytalas ze "terrorysci mieli racje" ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Jan Paweł II potępił akcję terrorystów IP: *.proxy.aol.com 05.09.04, 01:00 ten krzyzyk jest krzyzykiem wiary prawoslawnej,symbolem wiary w Jesusa !!! Dlatego widzac ten krzyzyk w reku dziecka niewinnego zamordowanego przez niechrzescjanskich bandytow z wiary do bozka Allaha,powinni sie zjednoczyc wszyscy Ci ktorzy w Boga wierza PRAWDZIWEGO !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: devil Re: Jan Paweł II potępił akcję terrorystów IP: *.dyn.optonline.net 05.09.04, 02:01 nie martw sie jojo sam sie toba zajme,bo ty nie wierzysz w zadnego boga. ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z boku Re: Jan Paweł II potępił akcję terrorystów IP: 4.22.141.* 05.09.04, 07:42 Tak dla informacji, ten krzyzyk (z calym szacunkiem) nie wyglada na KRZYZ PRAWOSLAWNY (z tzw. podnozkiem). Krzyz, na ktorym Chrystus zginal za Ciebie, za mnie i za KAZDEGO Z NAS, takze za te dzieci, ale i TAKZE za terrorystow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Z boku Re: Jan Paweł II potępił akcję terrorystów IP: 4.22.141.* 05.09.04, 07:44 Kiedy choragwie w proch upadna Moj Krzyz i Twoj to ludziom powie, Ze za nas obu umarl na nim Bog. (Thomas Merton, pisane z pamieci) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jgugjk Re: Jan Paweł II potępił akcję terrorystów IP: *.dyn.optonline.net 05.09.04, 05:39 Gość portalu: zszokowany napisał(a): > Tyen krzyżyk w zakrwawionej rączce bardzo symboliczny. O czym ty piszesz parszywa swinio? Zapamietaj ten dzien,jak bedziesz odchodzil,podam ci mocz do popicia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zartie Re: Jan Paweł II potępił akcję terrorystów IP: *.55.udn.pl 05.09.04, 07:01 Ja tylko przypomnę, że papieże potępiali polskie powstania ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zrozpaczony Re: Jan Paweł II potępił akcję terrorystów IP: *.bchsia.telus.net 05.09.04, 07:22 Setki zabitych dzieci.Boze do czego ten swiat doroslych jest zdolny.Co te male istoty mialy wspolnego z problemem rosyjsko-czeczenskim.Tego nie mogl zrobic ktos kto nazywa sie czlowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realny Re: Jan Paweł II potępił akcję terrorystów IP: *.dyn.optonline.net 05.09.04, 07:54 Moim zdaniem trzeba mordowac przedewszystkim dzieci, im wiecej dzieci zabijemy tym wieksza splynie na nas laska Boga,a to dlatego,ze dzieci sa niewinne,a wiec ich ofiara odkupi nas. Tak jak kiedys skadano ofiare na oltarzu ze swojego syna,tak dzis mordujmy wlasne dzieci,moze w ten sposob unikniemy gniewu bozego ktory stapil na nas w postaci tych roznych terrorystow. Mordujmy wlasne dzieci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paranoja Re: Bóg do chłopa święte słowa ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 08:59 Bóg do chłopa święte słowa ... a chłop mówi moja krowa , nikt nie miał zamiaru mordować dzieci wystarczył by inteligentny negocjator i nikt by nie zginął . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przerazony Re: Jan Paweł II potępił akcję terrorystów IP: 4.22.141.* 05.09.04, 09:34 Wierze, CHCE WIERZYC, ze to co piszesz to albo po pijanemu albo sarkazm. Ale jesli to prawda, to niech Bog ma cie w opiece.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przerazony Re: Jan Paweł II potępił akcję terrorystów IP: 4.22.141.* 05.09.04, 09:35 To bylo do "REALNEGO" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: logicznie mi wycho Ale milosierny ten nasz Bog...a Wojtyla potepia IP: *.mega.tmns.net.au 05.09.04, 12:01 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogusław Re: Jan Paweł II potępił akcję terrorystów IP: 213.158.197.* 05.09.04, 10:41 A czy papież potępił kiedykolwiek putinowskich morderców dzieci w Czeczeni? A czy papież potępił kiedykolwiek polskich,amerykańskich,angielskich etc.etc. morderców dzieci w Iraku? Ja o tym nie słyszałem. Czyżbym za mało czytał i słuchał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katolik Polski DO WSZYSTKICH POCHODZACYCH OD MALPY IP: *.dip.t-dialin.net 05.09.04, 14:57 Za takie czlekoksztaltne malpy nawet Darwin by sie wstydzil,a nawet swoja teorie odwolal.Ludzie bez honoru i wartosci duchowych.Szczekajace psy,nie mogacy karawany zatrzymac.Co ma Papiez do tych mordercow dzieci!Co ma Papiez do rosyjskiej soldateski.Jedni i drudzy zasluguja na potepienie.Papiez od poczatku Pontyfikatu nawoluje do pokoju.Szczegolnie w Izraelu,gdzie klasztory przedzielaja murem z karabinem w reku.Nawroccie sie niewierzacy w Chrystusa albo was nawroca na Machometa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan Re: DO WSZYSTKICH POCHODZACYCH OD MALPY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 15:46 Ja też nawołuję do pokoju. I co z tego? Może poza nawoływaniem trzebaby co zrobić, hę? Twój malutki rozumek widzi tylko alternatywę: Chrystus albo Machomet? Oj, głupis ty, głupiś - a w każdym razie twoja wiara jest wieksza od twojego umysłu - i to wielokroć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katolik Polski Re: DO WSZYSTKICH POCHODZACYCH OD MALPY IP: *.dip.t-dialin.net 05.09.04, 17:42 Niewierzacy,a jaki bystry umysl.Doskonale to ujales.Wiara przewyzsza, ludzki umysl.Spojrz na tych muzulmanow.Oni sluza juz diablu.Tylko chrzescjanie moga zatrzymac te rzez.Trzeba zakonczyc wojne w Iraku i dac Palestynczykom wolnosc.To jest droga do pokoju! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fan Re: DO WSZYSTKICH POCHODZACYCH OD MALPY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.04, 22:35 Wszystko przewyższa Twój umysł. Chrześcijanie też mają bogate traqdycje rzezi i torturowania niewinnych. Przyszłościa świata sa niewierzący! Wszyscy juz byli przy korycie - teraz nasza kolej!* *Luźna parafraza sloganu wyborczego Leppera A., znanego populistycznego polityka polskiego partamentu z przełomu XX i XXI wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto17 Re: Jan Paweł II potępił akcję terrorystów 06.09.04, 00:09 a dziwi was to ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pea Re: Jan Paweł II potępił akcję terrorystów IP: 195.136.246.* 06.09.04, 10:13 "Jan Paweł II potępił akcję terrorystów"... terroryści na pewno się tego śmiertelnie przerazili Po co komu takie wiadomości ?! Odpowiedz Link Zgłoś