jaceq 04.11.14, 21:57 mszczą za Skok Wołomin? warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34889,16910734,Wiceszef_KNF_pobity_w_zwiazku_z_decyzjami_ws__SKOK.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pro100 szerzej w temacie 05.11.14, 07:18 wpolityce.pl/gospodarka/220880-tylko-u-nas-skok-wolomin-a-wsi-knf-od-dawna-znala-prawde kwestia stosowanych argumentów Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: szerzej w temacie 05.11.14, 08:52 pro100 napisał: Czy ta strona www.wpotylice jest wiarygodna? Odpowiedz Link Zgłoś
ciocia_piqa Re: szerzej w temacie 05.11.14, 09:39 Jest wiarygodna w kołach uchodzących za niegodne poważnego traktowania. Odpowiedz Link Zgłoś
pro100 pytaniem na pytanie 05.11.14, 10:54 andrzejg napisał: > pro100 napisał: > > Czy ta strona www.wpotylice jest wiarygodna? a czy guvienna jest wiarygodna? Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: pytaniem na pytanie 05.11.14, 15:32 pro100 napisał: > a czy guvienna jest wiarygodna? Nie jest. Zobacz jak nakłamali na Bogu ducha winnych obywateli i ich cnotliwe żony. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,16917270,Awantura_na_pokladzie_samolotu_Ryanair__Zony_politykow.html#BoxSlotIMT Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: pytaniem na pytanie 05.11.14, 19:38 >... ich cnotliwe żony. Zwłaszcza Jackiewiczowa. Już zapomniała, jak jej stary zabił (podkreślam: nie zamordował) menela popychaniem. polska.newsweek.pl/tato-go-zmiksowal,91007,1,1.html Jackiewiczątko nazwało to "zmiksowaniem". Teraz Jackiewiczowa "zmiksowała" stewardessę. "Małżonka europosła Dawida Jackiewicza podobno złapała stewardesę za łokieć, kiedy ta powiedziała, że nie powinna jej dotykać. Anna Jackiewicz miała ją prowokacyjnie szturchać." Ciekaw jestem, jak wygląda ta Hofmanowa. To ta od wyłudzania wieloletnich zwolnień lekarskich. Oczywiście jak wygląda na trzeźwo, a nie nawalona jak autobus. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: pytaniem na pytanie 07.11.14, 12:40 jaceq napisał: > >... ich cnotliwe żony. Podobno piły gin z tonikiem i do tego przez słomkę... O słomkę nie było trudno , bo wystawała im z butów. A. Odpowiedz Link Zgłoś
jaceq Re: szerzej w temacie 05.11.14, 19:42 andrzejg napisał: > Czy ta strona www.wpotylice jest wiarygodna? Poczytałem tam wynurzenia tego Biereckiego. Gdybym nie wiedział, że to oszust kuty na cztery nogi, taki pisowski Gawronik, pomyślałbym, że facio jest zdrowo јеbnięty. Taka i Ci ta wiarygodność. Jeszcze lepiej jest na stronach etatowych bankierów prezesa-zbawiciela i jego klaki, czyli na stefczyk.info. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 GW potwierdza 06.11.14, 13:23 Cytat Zasiadającego we władzach wołomińskiego SKOK-u Piotr P. i fundacji Pro Civili, w której pracach uczestniczył, apolityczną nazwać jednak nie można. Fundacja ta miała pierwotnie zajmować się ochroną pracowników służb państwowych. Raport dotyczący likwidacji WSI przypisuje jej jednak inną rolę. Według raportu, ujawnionych zostało co najmniej kilkadziesiąt przedsięwzięć usługowo-handlowych między CUP WAT a Fundacją „Pro Civili”. Znaczna część transakcji miała mieć pozorny charakter. Ich jedynymi celami było wyłudzenie wielomilionowego zwrotu podatku VAT, uzyskanie kredytów bankowych oraz sprzedaż bankom wierzytelności z umów leasingowych. Fundacja „Pro Civili” oraz powiązane z nią firmy miała być jednocześnie tzw. „pralnią pieniędzy”, które mogły pochodzić również z nielegalnej działalności grup przestępczych. wpolityce.pl/gospodarka/220880-tylko-u-nas-skok-wolomin-a-wsi-knf-od-dawna-znala-prawde Cytat Wszystko zaczęło się w 2009 r. Według nieoficjalnych informacji pomysł wyszedł od Piotra P., niegdyś związanego z Wojskowymi Służbami Informacyjnymi (w raporcie z likwidacji WSI wymieniany jest w grupie oficerów, którzy mieli przed laty uczestniczyć w wyłudzaniu VAT). W latach 2010-12 Piotr P. był członkiem rady nadzorczej SKOK w Wołominie. To właśnie do firm związanych z nim oraz z dwoma warszawskimi przedsiębiorcami trafiać miały pieniądze z pożyczek zaciąganych w Kasie przez podstawione osoby. Read more: wyborcza.biz/biznes/1,100896,16920801,Byly_agent__zapasnik_i_torf__czyli_tajemnice_Kasy.html#ixzz3II4Ap5QR Cytat W kwietniu br. gorzowski sąd podjął decyzję o aresztowaniu wiceprezes Kasy Joanny P. i byłego członka rady nadzorczej Piotra P. Prokuratura zarzuca Piotrowi P. kierowanie zorganizowaną grupą przestępczą, której celem było uzyskiwanie pożyczek z "Wołomina" za pośrednictwem podstawionych osób, a Joannie P. - udział w tej grupie przestępczej i działanie na szkodę Kasy. Oboje przebywają w areszcie. W ostatnich dniach października na polecenie gorzowskiej prokuratury zatrzymani zostali również prezes i drugi wiceprezes "Wołomina" - Mariusz G. i Mateusz G. Usłyszeli takie same zarzuty jak Joanna P. Według śledczych są współodpowiedzialni za zaciągnięcie w Kasie ponad 200 lewych pożyczek o łącznej wysokości 300 mln zł. Sąd wydał decyzję o ich aresztowaniu. Read more: wyborcza.biz/biznes/1,100896,16920801,Byly_agent__zapasnik_i_torf__czyli_tajemnice_Kasy.html#ixzz3II4ZEU6R Ja oczywiście nie wiem co z tym miał wspólnego Bierecki (formalnie pierwszy skokowiec), a szczególnie co może z tym mieć wspólnego Kaczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: GW potwierdza 06.11.14, 15:39 oleg3 napisał: > Ja oczywiście nie wiem co z tym miał wspólnego Bierecki (formalnie pierwszy > skokowiec), a szczególnie co może z tym mieć wspólnego Kaczyński. polska.newsweek.pl/jaroslaw-kaczynski-oswiadczenie-majatkowe-2013-skok-stefczyka-parabanki-prawo-i-sprawiedliwosc-newsweek-pl,artykuly,286644,1.html wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,15988441,Najpierw_PiS_walczy_o_przepisy_korzystne_dla_SKOK_ow_.html Rzeczywiście, trudno się zorientować. Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: GW potwierdza 06.11.14, 17:22 wikul napisał: > Rzeczywiście, trudno się zorientować. Nie mogę znaleźć! Kaczyński zlecił napad na Kwaśniaka? Kierował gangiem? Brał od gangu kasę? Nic o tym Newsweek nie napisał. Gdzie to przeczytałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: ty to masz cierpliwość 07.11.14, 00:20 A ci tak jak ty, nie mieli cierpliwości. www.regionalna.tvp.pl/17519533/areszt-dla-dwoch-podejrzanych-o-pobicie-wiceszefa-knf Odpowiedz Link Zgłoś
oleg3 Re: ty to masz cierpliwość nt 07.11.14, 09:17 Z tym jest różnie. Czasem mnie ponosi. Generalnie Wikul mnie zaciekawia. Chyba nie jest aż tak dysfunkcjonalny intelektualnie jak to można odczytać z jego argumentów. Zaczadzenie? Gorączka forumowa? Momentami pisuje tak, że gimnazjalista umarłby ze śmiechu. W tej sprawie. Nie odróżnia związku SKOKÓW z PiSem, pożyczek jarkacza, kredytów wielu posłów PiS zaciągniętych w SKOKACH od działalności gangu kierowanego przez osobę związaną z WSI. Skoro jarkacz siedzi w kieszeni Biereckiego (to fakt) to odpowiada za pobicie Kwaśniaka. Uważa to (na użytek forum?) za oczywiste. I tu jest ta interesująca mnie zagadka. Odpowiedz Link Zgłoś
pro100 Re: ty to masz cierpliwość nt 07.11.14, 10:41 logika postępowa - guilty by associacion. albo demencja postępująca. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: ty to masz cierpliwość nt 07.11.14, 17:21 pro100 napisał: > logika postępowa - guilty by associacion. albo demencja postępująca. Bujaj się prymitywny menelu. Odpowiedz Link Zgłoś
pro100 Re: ty to masz cierpliwość nt 07.11.14, 18:49 wikul napisał: > pro100 napisał: > > > logika postępowa - guilty by associacion. albo demencja postępująca. > > Bujaj się prymitywny menelu. argumentacja twoja wygląda mniej więcej tak każdy pies ma 4 nogi (prawda!) i mój kot ma 4 nogi (prawda) => ergo mój kot jest psem (prawda wikula). a demencja czeka każdego z nas chyba, że wcześniej zawał, rakowski czy inne gwałtowne. możesz się ............ wedle życzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Re: ty to masz cierpliwość nt 07.11.14, 17:20 oleg3 napisał: > Z tym jest różnie. Czasem mnie ponosi. Generalnie Wikul mnie zaciekawia. Chyba > nie jest aż tak dysfunkcjonalny intelektualnie jak to można odczytać z jego arg > umentów. Zaczadzenie? Gorączka forumowa? Momentami pisuje tak, że gimnazjalista > umarłby ze śmiechu. > > W tej sprawie. Nie odróżnia związku SKOKÓW z PiSem, pożyczek jarkacza, k > redytów wielu posłów PiS zaciągniętych w SKOKACH od działalności gangu kierowan > ego przez osobę związaną z WSI. Skoro jarkacz siedzi w kieszeni Bierecki > ego (to fakt) to odpowiada za pobicie Kwaśniaka. Uważa to (na użytek forum?) za > oczywiste. I tu jest ta interesująca mnie zagadka. Do mnie masz awersję wiec nie będę silił się na wyjaśnianiu tych związków bo zazwyczaj skierujesz dyskusję na jakiś margines. Poproś piq-a, on jest świetnie zorientowany w tych sprawach a do niego nie masz odwagi pyskować. Pisał zresztą o tym wielokrotnie ale ty na takie informacje masz wewnętrzna blokadę. Odpowiedz Link Zgłoś