Dodaj do ulubionych

A jednak! To Wipler mówił prawdę, natomiast...

06.11.14, 17:51
zarówno policja, prokuratura, jak i PO-wscy wyżsi urzędnicy administracji łżeli w żywe oczy! Przez tyle miesięcy, hehe. Od samego początku ta sprawa mi śmierdziała i z miesiąca na miesiąc, wraz z zaskakującym przedłużaniem upublicznienia tych nagrań, nabierałem pewności co do prawdomówności posła Wiplera. Tego typu materiały, dla dobra publicznego, powinny być upubliczniane po 48 godzinach, a nie ukrywane miesiącami.
Cóż, Wipler tryumfuje, ja ma satysfakcję,, natomiast internauci ubaw z gadzinowskiej Gazety.pl, która nawet dziś mataczy i w ciemno broni PO-wskiej administracji, hehe. Cytuję pierwszy z rzędu wpis:
"malwina666 4 godziny temu Oceniono 155 razy 119
Nie popieram Wiplera, ale z gazety.pl to jest nieprzeciętna gadzinówka. Premier mówił, że Wipler bił policję. MSW mówił, że Wipler bił policję. Rzecznicy policji mówili, że Wipler bił policję. Świadek powołany przez policję mówił, że Wipler bił policję. Mając nagranie prokurator wniósł AKT OSKARŻENIA o pobicie policjantów.

Prasa, a szczególnie media agorowe, wyżywały się na Wiplerze jako na rzekomym awanturniku, chuliganie, który po pijaku bije policję i domaga się szczególnego traktowania jako poseł.

Tymczasem wychodzi nagranie, z którego wynika niezbicie, że to policja biła Wiplera, a Wipler ewidentnie NIE BIŁ policji - mógł jej co najwyżej napyskować, ale nie o to go oskarżano.

A wy się przypyerdalacie do tego, że nagranie wyszło w momencie rzekomo dla niego korzystnym! Przed wyborami, poparcie w których ma Wipler w granicach błędu statystycznego. Czemu się nie przypyerdolicie do swojego ulubionego byłego premiera i ulubionego byłego ministra spraw wewnętrznych, tudzież podlegających im służb, które prawdopodobnie dopuściły się w tej sprawie przestępstw?".

www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,16923058,Tasmy_Wiplera_tydzien_przed_wyborami___Kreuje_sie.html
Obserwuj wątek
    • ciocia_piqa Re: A jednak! To Wipler mówił prawdę, natomiast.. 06.11.14, 21:43
      Wipler mówił prawdę czyli to policja broniła się przez nim a nie on przed policją. Jestem skłonna w to uwierzyć.

• wikul Re: A jednak! To Wipler mówił prawdę, natomiast.. 07.11.14, 00:11
      Wipler mówi prawdę jak i ty, gdy się pomyli.
      "Poseł", nawalony jak stodoła po żniwach, zrywa się z chodnika gdzie wypoczywał w pozycji półleżacej i startuje do policjantów wymachując łapami. Ma szczęście że polska policja nie jest tak zdecydowana jak inne zachodnie czy wschodnie policje. Tam by dostał takie bęcki żę odechciało by mu się podskakiwać do policji.

www.youtube.com/watch?v=V1gQUGdM5Pk
      www.youtube.com/watch?v=UqeB5RCfq2w
      www.youtube.com/watch?v=3nGiLv0nri0
    • oleg3 Nie mówił prawdy 07.11.14, 09:51
      bronił się i przedstawiał swoją wersję. To oczywiste prawo każdego. Posła też. W tej aferze, która Wiplerowi chwały nie przynosi istotna jest przede wszystkim kompromitacja policji i jej politycznych nadzorców. Oni kłamać nie mogli. A wiele wskazuje na to, że kłamali, mataczyli i robili sobie jaja z obywateli. Wipler był nawalony i powinien odpoczywać w domu, nie na chodniku. Ale nie jest to usprawiedliwieniem brutalności patrolu i zaklepywaniem tego nawet przez prokuratora generalnego (wniosek o pozbawienie immunitetu podpisał Seremet). Wipler nie napadł na funkcjonariuszy policji. To jest poza sporem (mam nadzieję).
      • oleg3 Cytaty z Chroboty 07.11.14, 09:57
        Cytat
        "Nie mam pojęcia, na podstawie jakich materiałów sprawa posła Przemysław Wiplera wydała się przed rokiem panu ministrowi Bartłomiejowi Sienkiewiczowi "ewidentna", ale w świetle zapisu wideo, który ujawniły tabloidy, wersja policji przestaje trzymać się kupy"

Cytat
        Funkcjonariusze, jak napisał Chrabota, zachowywali się "jak banda chuliganów". "Nie mam wątpliwości, że min. Teresa Piotrowska powinna zażądać wszczęcia postępowania dyscyplinarnego wobec uczestniczących w zajściu policjantów, o ile - w kwestiach odpowiedzialności - nie wyprzedzi jej Wipler, który ma chyba podstawy do skierowania do sądu sprawy o pobicie" - napisał w najnowszym wydaniu "Rzeczpospolitej".

www.tokfm.pl/Tokfm/1,103085,16928981,Chrabota_o_sprawie_Wiplera__Wielki_wstyd__Policjanci.html#BoxWiadTxt
        • bezloginu7 Re: Cytaty z Chroboty 07.11.14, 23:01
          Schlanego posła który nad ranem szlaja się po ulicach warszawskich należy czcić, wielbić i szanować, a także chronić gdy podejmuje interwencje w ważnej sprawie dotyczącej równie schlanego kumpla od kieliszka.
          Gdyby to była policja amerykańska, to chyba wiecie jaki byłby finał ?

• qwardian Re: Cytaty z Chroboty 08.11.14, 00:16
            W Stanach Zjednoczonych stan nietrzeźwości nie jest karalny, ale w Rijadzie, Arabia Saudyjska, albo w Teheranie mógłby być kosztowny. Jestem za zdecydowaniem w postępowaniu organów ścigania, ale w Warszawie ktoś chyba utracił kontrolę nad pałkami...

beta.wiadomosci.radiozet.pl/Polska/Wiadomosci/Warszawa-czterej-policjanci-podejrzani-o-pobicia-na-komendzie
            • wikul Re: Cytaty z Chroboty 08.11.14, 13:28
              qwardian napisał:

> W Stanach Zjednoczonych stan nietrzeźwości nie jest karalny, ale w Rijadzie, Ar
              > abia Saudyjska, albo w Teheranie mógłby być kosztowny. Jestem za zdecydowaniem
              > w postępowaniu organów ścigania, ale w Warszawie ktoś chyba utracił kontrolę na
              > d pałkami...

Nie chodzi o stan nietrzeźwości. Wyobrażasz sobie amerykańskiego parlamentarzystę, kongresmena czy członka Izby Reprezentantów schlanego leżącego na ulicy, wkraczającego w pewnym momencie w środek interwencji policyjnej, wymachującego rękami jak wiatrak z knajackim słownictwem w kierunku policjantów ?
              Zacytowany przykład nie dotyczy tego zdarzenie. Niestety, pobicia na policji zdarzaj a się na całym świecie. To jednak nie usprawiedliwia nawalonego polskiego posła, który zostawił w domu 4 dzieci i ciężarną żonę i udał się do klubu w celach rozrywkowych. Nie potrafię znaleźć żadnego usprawiedliwienia dla takiego postępowania.
              • jaceq Re: Cytaty z Chroboty 08.11.14, 22:25
                wikul napisał:

> Wyobrażasz sobie amerykańskiego parlamentarzystę, kongresmena czy członka

Ja nie znam amerykańskiego, jak dotąd, ale polski może być? Może. No to Łukasz Pawełek, skarbnik PO, którego straż miejska zgarnęła spitego do nieprzytomności z ulicy w okolicy ambasady USA. Czyli ma gościu jednak jakieś związki z Ameryką.
                • wikul Re: Cytaty z Chroboty 08.11.14, 22:29
                  jaceq napisał:

> Ja nie znam amerykańskiego, jak dotąd, ale polski może być? Może. No to Łukasz
                  > Pawełek, skarbnik PO, którego straż miejska zgarnęła spitego do nieprzytomności
                  > z ulicy w okolicy ambasady USA. Czyli ma gościu jednak jakieś związki z Ameryką.

Ale był grzeczny. Gdyby Wipler był grzeczny to nikt by się nie dowiedział że zostawił dzieci i ciężarną żonę żeby pobalować.
                  • jaceq Re: Cytaty z Chroboty 09.11.14, 00:00
                    Oczywiście, że był grzeczny. Mało tego, ріеrdolone pachołki miejskie nie zachowały się, bo zamiast wezwać gościowi taryfę i jeszcze sprawdzić, czy czegoś nie zgubił, wezwały prasę gadzinową.

Dlatego piszę, że Ziobru miał rację: "Jesteś pijany? To na baczność grzecznie wykonuj polecenia policji. Сhuј kogo obchodzi, czy jesteś posłem, arcybiskupem, ministrem, czy oberfeldkuratem." Niemniej widziałem ten film i twierdzę, że milicjantka Beata Cośtamcośtam świetnie by się sprawdziła jako gestapówka.

• ciocia_piqa Re: Cytaty z Chroboty 09.11.14, 10:20
                      Ten Wipler ma bardzo niesympatyczną twarz - jako zalany wyglądał jeszcze gorzej. Taki wygląd może wzbudzić agresję nawet u anioła a policjantka, nawet jeśli urodziwa, aniołem być nie powinna. Do tego ta 'twarz' miotała chamskie, pewne siebie (pani wie kim ja jestem?), wygłaszane pretensjonalnym tonem wypowiedzi. Ja słuchając go nawet kiedy jest trzeźwy zamieniam się w gestapówkę. Taką łagodną, bez pałki ale miotam oczyma pioruny na tego dziecioroba, który zostawia żonę i przychówek a sam idzie na balety. Kara wykonana w dodatku przez kobietę absolutnie zasłużona.

• pro100 tia, 5 partoli policii lewom renkom wipler załatwi 09.11.14, 19:10
                        i1.kwejk.pl/k/obrazki/2014/11/fb697fbf-6c1d-454a-a3b9-9566f3b08f5f_original.jpg
                        ciocia ocipiała jak niejaki ceeeesiek
        • jaceq Re: Cytaty z Chroboty 08.11.14, 22:21
          oleg3 napisał:

> Nie mam pojęcia, na podstawie jakich materiałów sprawa posła Przemysław Wiplera
          > wydała się przed rokiem panu ministrowi Bartłomiejowi Sienkiewiczowi

Podobno dwóch jest podejrzanych, którzy znali wcześniej nagranie.
          Oczywiście pierwszy to Bartuś "Cock, ass, stones and grass", ale słowo "ewidentna" u potomka bajkopisarza może być wieloznaczne.
          Drugi typ to Seremet. Na pozór uczciwy, ale wątpię, czy wysmażył swoje wystąpienie o uchylenie mnimnumitetu bez znajomości materiałów policji, w tym nagrania video. Jeżeli wysmażył oglądając wprzód video, to jest łajzą jakich mało.

Oczywiście, abstrahując od zachowania Wiplera (Ziobro miał rację: po pijaku wobec milicji ruki pa szwam i nie wiplerować), to to jest ewidentny materiał na sprawę karną przeciwko tym milicjantom (a może i ich przełożonym) i wyrok powinien być w granicach 5-8 lat bezwzględnego więzienia. Zobaczymy, co zrobi katechetka, ale wątpię, za to nie wątpię, że nawalony jak stodoła Wipler prawidłowo określił zawód wykonywany przez mamusie milicjanta i milicjantki.
          • krates-8 spawa wypływa teraz 10.11.14, 00:44
            jak sądzę
            jako prowokacja przed marszem niepodległości
            spodziewam się zmasowanych
            i brutalnych akcji
            prowokatorów, policji i propagandy
            w celu skompromitowania niepisowskiej prawicy
            która z oczywistych względów
            jest większym zagrożeniem dla rządzących
            niż pis
            dlatego sprawcy nie tylko nie poniosą żadnej odpowiedzialności
            ale przeciwnie władza ponownie potwierdzi wyraźne sygnały
            że kryje lojalnie policję razem z całym aparatem władzy
            i że lojalni funkcjonariusze mogą się czuć bezkarni
      • krates-8 dla leminga bez znaczenia 08.11.14, 02:08
        policja go napie...ła pałkami
        to znaczy że był winny
        tym bardziej, że był pijany
        gdyby był porządnym politykiem
        jak kwaśniewski albo taki sienkiewicz, belka
        czy choćby cytrycki
        to by sobie mógł płacić służbową kartą
        za porządne trunki i zakąskę
        a nie nawalać się byle czym i byle gdzie
        i żaden policjant by go nie tknął
        nawet gdyby polityk obrzygał mu mundur
        przeciwnie, policjant oblizałby się
        i podwiózł polityka usłużnie do domu
        a opinia publiczna stękałaby
        następnego dnia z zachwytu
        nad zatroskaniem z jakim polityk z kumplami politykami
        pochylali się nad sprawami państwowymi
        i oddawali cerowaniu znów pękniętego
        budżetowego kondona
        na tym polega państwo prawa
        i społecznej sprawiedliwości lemingów
        • ciocia_piqa Re: dla leminga bez znaczenia 08.11.14, 10:46
          Ładny wierszyk - sam pisałeś? A teraz proszę o wyjaśnienie prozą co miałeś na myśli pisząc, że w Ameryce biją Murzynów.

• krates-8 co miałeś na myśli 09.11.14, 02:56
            raczej kogo
            lemingi ormowców
            ubeków kapusiów
            usłużnych świadków
            wikula pikrata
            kajdanowicza lisa
            kopacz sienkiewicza
            itp
            wszelką swołocz rechocącą
            kiedy mogą komuś przykopać
            albo popatrzeć
        • wikul Dla mohera piszącego wierszem, bez znaczenia... 08.11.14, 13:36
          ... jest że nawalony polski poseł, który zostawił w domu 4 dzieci i ciężarną żonę szlaja się po klubach w celach rozrywkowych a następnie przeszkadza policjantom wezwanych do interwencji w wypełnianiu swoich obowiązków. Gratulacje !
          • krates-8 słusznie wikul 09.11.14, 02:44
            od tego jest policja
            żeby zajebać pałami
            każdego pijanego
            po co się szlaja po nocy
            jak przemyk
            • wikul Jesteś forumowy wierszokleto głupszy niż myslałem 09.11.14, 15:53
              ... w dodatku prostackim prymitywem sprowadzającym wszystko do jednego absurdalnego hasła.
          • krates-8 Re: Dla mohera piszącego wierszem, bez znaczenia. 10.11.14, 00:19
            ale w odróżnieniu od ciebie zwyrodnialcu nie odczuwam radochy kiedy pałują niewinnych i bezbronnych nawet tych pijanych, bezdomnych, bezrobotnych, o innych poglądach, innej narodowości, rasy, wyznania, pochodzenia, zamieszkania, niesympatycznym wyglądzie, niechlujnym ubiorze czy co tam jeszcze wyzwala twoją nienawiść.
            nawet gdyby ciebie pałowali nienawistny człowieczku byłbym po twoje stronie a nie pisał tekstów w rodzaju "czyż nie ma znaczenia że wikul znany jest z awanturnictwa, zawsze miał niewyparzoną gębę i uwielbia prowokować kłótnie i burdy a tego dnia był pijany, zostawił w domu umierającą matkę i chorego umysłowo brata żeby szlajać się po klubach w celach rozrywkowych, przeszkadzał policjantom wezwanym do interwencji w wypełnianiu swoich obowiązków"
            • wikul Re: Dla mohera piszącego wierszem, bez znaczenia. 10.11.14, 16:06
              krates-8 napisał:

> ale w odróżnieniu od ciebie zwyrodnialcu nie odczuwam radochy kiedy pałują niew
              > innych i bezbronnych nawet tych pijanych, bezdomnych, bezrobotnych, o innych po
              > glądach, innej narodowości, rasy, wyznania, pochodzenia, zamieszkania, niesympa
              > tycznym wyglądzie, niechlujnym ubiorze czy co tam jeszcze wyzwala twoją nienawi
              > ść.

I ty to piszesz, forumowy dziwolągu ? A kto to napisał ?

będziemy wiedzieli komu urwać cojones

Autor: krates-8 06.03.12, 22:13

jeśli rybkowi włos z głowy spadnie

Zastrzelenie gościa z nożem dźgającego ludzi

Autor: krates-8 15.12.13, 01:30

nie jest naruszeniem przepisów
              jeszcze
              chyba?
              mam nadzieję

Re: nie dość, że pomysł idiotyczny,...

Autor: krates-8 27.11.12, 23:58

mówię o przyszłości
              kiedy słyszę o
              "prawie przeciwko nienawiści"
              rozumiem breivika
              jestem gotów mordować gołymi rękami
              • krates-8 Jesteś dowodem 11.11.14, 00:04
                na bezużyteczność
                umiejętności czytania
                przed osiągnięciem
                zdolności rozumienia
                • wikul Re: Jesteś dowodem 11.11.14, 14:52
                  krates-8 napisał:

> na bezużyteczność
                  > umiejętności czytania
                  > przed osiągnięciem
                  > zdolności rozumienia

Ty to jesteś mądry, nie można powiedzieć. Prawie jak Wipler.
                  • wikul Męczeńska pieśń Przemysława 11.11.14, 15:00
                    Skulony na chodniku smaczniem sobie spał
                    Licząc, że nocka potrwa trochę jeszcze
                    Wtem zobaczyłem defiladę pał
                    Głowę podniosłem, aż mną wstrząsnęły dreszcze.
                    Poczułem wokół siebie nienawistną woń
                    Woń, która tłumi wszelki spokój, zrywa wszelkie sny
                    Chciałem policji pomóc, lecz usłyszałem rozkaz – goń!
                    I z czterech suk wypadły cztery gończe psy!
                    Obława, obława, na młodych posłów obława!
                    Bestialskie metody Hitlera zachowane!
                    O Jezu, koszulka moja, na koszulce plama krwawa!
                    Ciało moje kłami gończych psów szarpane!
                    Autor nieznany na podstawie znanego tekstu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka